Drugskoeriers Suriname op zwarte lijst

102

PARAMARIBO, 2 sep – Surinaamse drugskoeriers die gepakt worden belanden op een zwarte lijst. Dit meldt de Ware Tijd. Deze personen worden drie jaar lang niet vervoerd door de SLM of KLM.

Het staat zo in een overeenkomst tussen het Nederlandse ministerie van Justitie en de twee luchtvaartmaatschappijen. De overeenkomst is in maart getekend door toenmalig SLM-directeur Louis Voigt. Tot nog toe was niets publiekelijk bekend gemaakt. De KLM heeft het bestaan van de overeenkomst bevestigd.

Elke Surinaamse drugskoerier die op de Nederlandse luchthaven is aangehouden vanaf januari 2015, belandt automatisch op de lijst. De updates worden door de Koninklijke Marechausee doorgegeven aan de vliegmaatschappijen. De maatregel komt bovenop de honderdprocentcontrole op Schiphol.

Bekijk ook:


102 REACTIES

 1. Ik denk dat ze hun straf niet hoeven uit te zitten .Ze keren terug als lijders.Kijk maar naar bouta , die staat no 1 op zwarte lijst en hij is de zelfverklaarde lijder. Van drugscrimineel tpt lijder,boi bouta weet hoe hij de boel naaien moet,


  Maak melding

 2. Na 3 jaar wordt je van de zwarte lijst geschrapt. Op welke lijst kom je dan terecht? Krijg je ook een bewijs van de SLM/KLM mee dat je geschrapt bent van hun lijst?


  Maak melding

 3. A. jonger dan 21 jaar zonder kinderen:
  alleenstaande van 18, 19 of 20 jaar € 237,61 € 237,16 per week. exkl.toelage.
  gehuwd, beide echtgenoten 18, 19 of 20 jaar € 475,22 € 474,32 per week. exkl.toelege.
  gehuwden, een echtgenoot 18, 19 of 20 jaar, de andere 21 jaar of ouder € 925,20 € 923,47 per maand exkl.toelege.
  B. jonger dan 21 jaar met een of meer kinderen:
  alleenstaande ouder van 18, 19 of 20 jaar € 237,61 € 237,16 per week exkl.toelage.
  gehuwden, beide echtgenoten 18, 19 of 20 jaar € 750,26 € 748,84 elk per maand exkl.
  gehuwden, een echtgenoot 18, 19 of 20 jaar is en de andere 21 jaar of ouder €1.200,24 €1.197,99 per maand exkl. toelage.


  Maak melding

 4. Je komt op de lijst van de Marechaussee.
  En als je wordt gepakt terwijl je op de lijst gaat word je op Schiphol in bewaring genomen en keert met de eerstvolgende vlucht terug gestuurd.

  Als je de eerst keer met drugs wordt gepakt, ga je de gevangenis in en na het uitzitten van je straf het land uitgezet.


  Maak melding

 5. @Ray,
  Jij bent dommer dan de gemiddelde Surinamer.
  Als iemand ergens veroordeeld is dan zit die persoon zijn gevangenis straf uit en wordt dan het land uitgezet.
  Dus ik dacht dat jij in Haïti woonde.Elke goed denken mens met een beetje verstand weet dat.
  Behalve Henk Kaolenaar en jij.
  Dombo’s van de laagste soort .


  Maak melding

 6. @ Glenn<

  die drugskoeriers komen Suriname de eerste komende 3 jaar het KLM toestel op weg naar niet in en het land Suriname evenmin.

  De regering van Suriname is dom bezig maar echt dom zijn ze niet.


  Maak melding

 7. Zoiets is tegen de Nederlandse wetgeving van vrije verkeer van personen, het mag niet !
  Zelfs verdachten van terrorisme mogen vrij reizen na hun veroordeling..
  Weer zo,n Surinamer die door de Nederlander met een banaan in het rietjes is gestuurd !!


  Maak melding

 8. Krijgen drugskoerier die in Nederland worden aangehouden, gevangenisstraf? Ik lees hier dat ze op een zwarte lijst van de SLM/KLM worden geplaatst, het zal me niet verbazen als dit hun enige straf is.


  Maak melding

 9. Even off topic: Lidwoorden juist gebruiken was onderdeel van taalles op de basisschool. Verkeerd gebruik op schrift doet zeer aan de ogen. Verbaal als klinkklare onzin in de oren.


  Maak melding

 10. Hopelijk delen ze deze lijst met andere landen.
  Een goed begin om mee te starten en kijken wat het wordt in het vervolg traject.
  Zoals Amerika dat doet 3 strikes and your out.
  Ik zou het in ieder geval toejuichen als er na 3 keer de fout in te zijn gegaan voor altijd een verbanning komt van de belangrijke vliegmaatschappijen.


  Maak melding

 11. Deze persoon die nu @15 als nick name gebruikt, komt mij heel bekend voor. Dit herken ik aan zijn schrijfwijze en zijn taalkundig gebruikt !!! Volgens mij waren deze woorden zijn lievelings woorden, Dombo pannenkoek dong boerikie en nog een paar meer.

  @ Budayayawa.

  Je plaats overal je shit op; blijft bij het onderwerp klojo, als ik me niet vergist ben je een dame.
  Desondanks ben je voor mij een klojo,waarom moet Bouta zich aansluiten bij Pedo Somo ? Zou dat gebeuren dan gaat het land helemaal naar de verdoemenis.
  Kuwé wong gendeng, sira mu ora apé. ( Sari tori )

  Jacko


  Maak melding

 12. Als je bij binnenkomst in Nederland betrapt wordt met drugs, dan wordt je veroordeeld en ga je de bak in. Vanaf dat moment krijg je sowieso de eerstvolgende vijf jaar geen visum!
  Na het uitzitten van de straf wordt diegene uitgezet naar het land van herkomst.
  Daar worden geen grappen over gemaakt!
  Vliegen naar Nederland ( en ongetwijfeld diverse andere landen die in “het systeem” zitten) kan je in elk geval voor de (minimale) periode van 5 jaar op je buik schrijven.
  En terecht naar mijn bescheiden mening!


  Maak melding

 13. Jacko:
  @15 heeft volgens mij i.d.d. nog een stuk of 5-6 andere ‘alias-sen” !
  Je moet maar denken dat dat soort sukkels blijer zijn met 10 muntjes van 10 eurocent dan 1 euromunt 🗣


  Maak melding

 14. astaman,

  Ik vind het allemaal willekeur. Waar is het principe gebleven dat nadat je gestraft bent, je weer met een schone lei begint?
  De mensen worden echt van hun basisrechten beroofd.


  Maak melding

 15. Mensen beseffen niet dat ze van de ene dag op de andere een crimineel kunnen zijn geworden.
  Stel dat de overheid besluit dat suiker voortaan een illegale goed is. Dan zijn 98% van de mensen tot crimineel verklaard! Zo makkelijk gaat dat.


  Maak melding

 16. Wezel:
  Je kan het willekeur vinden, maar men weet wat de risico’s zijn. Als iemand dat risico wil nemen en hij/zij wordt gepakt dan is dat de consequentie!
  Nederland is daar trouwens niet uniek in hoor, de meeste landen hanteren die regels. Sommige landen kom je zelfs nooit meer in!


  Maak melding

 17. De winkeliers zijn er voorstander van dat cash wordt afgeschaft en men alleen maar mag pinnen. Stel dat de overheid dit idee overneemt en het tot wet maakt, dan ben je een dief geworden als je nog cash thuis hebt!!


  Maak melding

 18. astaman,

  Tuurlijk. Maar dan lapt de wetgever haar eigen grondrechten aan haar laars en zegt zij dus eigenlijk dat er geen grondrechten bestaan. Nou kan zij dat doen en niemand kan haar tegen houden, maar consequent is zij niet.
  Immers een verkrachter komt ook vrij en begeeft zich ook weer tussen vrouwen. Dan zou de overheis ook moeten zeggen, je mag je nooit meer onder vrouwen begeven. Dus in het ene geval krijgt de dader de voorkeur van de twijfel, in het andere geval de afkeur van de twijfel. Erg consequent.


  Maak melding

 19. astaman,

  Simpel verzonnen, maar het kan gebeuren en misschien gebeurt het ook als obesitas maar blijft toenemen. Dus zo ver gezocht is het niet, lijkt mij. Er zijn al her en der zulke voortsellen geopperd.


  Maak melding

 20. De overheid doet zelf allerlei illegale en gevaarlijke dingen om aan geld te komen, zoals het produceren en verkopen van wapens, het promoten en toestaan van prostitutie, alcohol, tabak, geraffineerde suiker, vaccinaties enz.


  Maak melding

 21. @ astaman

  Je hebt gelijk wat de nickname van @ 15 betreft.
  Ach ja; ieder zijn meug vind je niet ????

  @ Sabrina

  Ben jij , slachtoffer van de overheid geworden dan ??

  Jacko


  Maak melding

 22. Wezel,

  Wat wil je ons nu precies vertellen ?
  Dat alle illegale activiteiten onbestraft moeten blijven.
  Ik begrijp werkelijk helemaal niets van je postings.
  Volgens mij hou je een pleidooi om alles in de illegaliteit te kunnen doen zonder daarvoor bestraft te worden.
  Lijkt mij een verkeerde weg.


  Maak melding

 23. @Cochise en @FBI,

  Ik moet zeggen, jullie lezen heel slecht.
  Wat ik zeg is dat de overheid sjoemelt met haar eigen wetten en niet consequent is.
  De basis van het recht is dat als iemand gestraft is voor een misdaad en die straf erop heeft zitten, dat hij dan de kans moet krijgen om weer z’n leven te kunnen oppakken zonder dat diezelfde gepleegde misdaad hem opnieuw in de neus wordt gewreven. Dat lijkt mij toch eerlijk en menselijk.


  Maak melding

 24. Geldt ook voor de twee grootste misdadigers en criminele leiders van de paarse en gelezwarte oerdomme zombies. twee bij verstek veroordeelde drugsbonzen die bijna het gehele land naar de kloten helpen, sinds midden jaren tachtig. Opvallend is dat sinds 2010 moorden, drugshandel en alles en iedereen die met misdaad te maken hebben paars of zwartgeel van aanhang zijn. na soso misdadigers e drai kondre met dank aan a;l die oerdom tot op hun botten, paarse en zwartgele zombies.


  Maak melding

 25. Je mag met een schone lei beginnen nadat je je straf hebt uitgezeten.In je eigen land wat is daar mis mee? Alleen krijg je 3 jaar lang niet meer de gelegenheid drugs naar Nederland te smokkelen.Prima idee…


  Maak melding

 26. In de Europese landen geloven ze heilig in dat gevangenis straf rehabiliterend werk op de boef. Zo ze krijgen op het ergste vergrijp maar 20 jaar. In de VS voor het zelfde vergrijp krijg je levenslang of de doodstraf. Bij dat laatste kunnen de openbare ministerie lol met je hebben. Je mag in hoger beroep gaan en dan afgewezen worden. Zelfs kan je de hoge raad op gaan en dan afgewezen worden. En dan wijst de gouverneur van de staat jouw clementie verzoek af en dan na tien tot twentig jaar wordt je eindelijk opgehangen.

  Ik wens niemand dat toe. Moet verschrikkelijk zijn. Maar ja ambetenaren moeten een carriere maken en gouverneurs moeten herkozen worden of president worden.

  Een drug courier is klein grut. Dus de slm/klm straf is niet a big deal.


  Maak melding

 27. @15
  Ame kerel,in je haast om je criminele baasje in bescherming te nemen lees je niet met je verstand althans zo te zien heb je geen verstand!!
  Nederland maakt geen grappen als het om een black list gaat en dat weet je baasje heel goed. Hij vetikt het om naar Nederland op- reis te gaan !!
  Maar goed we hebben het over Suriname,
  in Suriname mag je no 1 op de black lijst prijken toch wordt je lijder.Zo bedoel ik het, Geen enkel rechter die de moed heeft om je criminele baasje naar het rechstzaal te bevelen. Elk ander forumlid weet precies wat ik bedoel alleen jij moet uitblinken en tonen hoe doem je bent in werkelijkheid.
  En de hatianen die zijn verstandiger dan jij bent,ouwe lummel jij.!


  Maak melding

 28. APELDOORN – Radja, de oudste orang-oetan van de Apenheul, is overleden. Ze werd 53 jaar oud. Ze had last van haar luchtwegen en hartfalen en kreeg daar medicijnen voor, maar dat hielp niet.


  Maak melding

 29. Wezel

  diana,

  Zeg zelf. Is het eerlijk dat Dino straks de VS niet meer in mag? Ondanks dat hij z’n straf heeft uitgezeten

  =============================

  Hij mag het land uitgezet, krijgt een signalering als persona non grata en mag het land nooit meer in.


  Maak melding

 30. Als jij nog steeds achter DDB staat..probeer het Surinaamse volk dan te bemoedigen en te stimuleren.Wijs ze op de positieve dingen die er zijn in het land en dat ze door deze zure appel moeten bijten.Bouterse heeft voor 2020 mooie dingen voor ze in petto.Dus effe geduld betrachten.MAAR NEE..JE WRIJFT ZE TELKENS WEER DE LIJST MET DE UITKERINGEN IN.VERTEL MIJ WAT ZE DAARAAN HEBBEN.JE LIJKT JE BAAS WEL..


  Maak melding

 31. Nogmaals dat ligt niet aan ons.Het zijn de spelregels in de VS.Dat wist Dino van te voren.De VS kent geen tjepotie..geven hun onderdanen ook de maximale straffen.In Suriname zou elke Surinamer brommen in Santo Boma behalve Dino.Vindt je onze regels beter dan die in de VS?


  Maak melding

 32. Wezel,sommige wel andere weer niet.Jammer dan als hij de VS niet meer in mag na zijn vrijlating.Misschien leert hij sneller dan zijn vader,onze president en zal hij nooit meer in herhaling vallen??


  Maak melding

 33. Wezel , ben jij toevallig ook drugskoerier of handelaar, dat je zo opkomt voor dit soort criminelen, wat mij betreft komen ze nergens meer binnen en kunnen ze voor mij part een overdosis krijgen van de rotzooi waar ze mee lopen te leuren
  , kunnen ze helemaal geen kwaad meer aanrichten en zijn ze zelf uit hun armzalige leventje verlost


  Maak melding

 34. Al langere tijd WEIGEREN de beleidsmakers en delen van de bevolking in te zien dat Drugshandel en Drugssmokkel het land verzieken en criminaliseren.(zie de gevolgen van het “toelaten” van zware drugshandel in Mexico).

  In Nederlandse strafdossiers prijken namen van douaniers, politieambtenaren, militairen en hooggeplaatsten, terwijl de Surinaamse overheid nagenoeg NIETS met deze informatie doet.
  Want, wij werken niet samen met de Nederlandse WITMANGS !

  Wij, de beleidsmakers komen met deze SCHIJN-REDENERINGEN, omdat personen in de politieke top van het land en hun trawanten belangen hebben in de drugssmokkel en drugshandel.
  Zodra deze prive- of clan-belangen in het geding zijn/in gevaar zijn treedt het regime niet op en doet alsof het van niets weet. Daarom houden de beleidsmakers vaak drugsonderzoek tegen of saboteren zij dit !

  Sranang moet overgaan tot overname van drugsvonnissen uitgesproken in bevriende landen en/of overgaan tot overname van de uitvoering van de straf ! Laat de misdadigers de hen opgelegde straf voor internationale drugsdelicten in Sranang uitzitten !

  Niets doen in verband met dit soort ernstige misdrijven, ondergraaft onze eigen rechtsstaat !

  Hoe erg dit wanbeleid zelfs aan te top is, zien wij aan het geval DINO B ! Meneer kreeg een vrij hoge post en beschikte over wapens en diplomatieke paspoorten terwijl hij handelde in drugs en wapens !

  Zolang de staat Sranang deze internationale misdrijven niet adequaat oppakt en aanpakt zal Sranang een paria blijven en internationaal niet serieus worden genomen.

  Let wel, wij verbouwen GEEN DRUGS, en toch zijn wij een EXPORTEREND LAND !
  Hetgeen wil zeggen dat het Beleid in Sranang gewoon FAALT of ONTBREEKT !

  De zwarte lijst van drugkoeriers is GEEN straf, het is een afspraak die bedoeld is de om de smokkel te ontmoedigen en kan gezien worden als een preventieve maatregel. Het is bekend dat DEZELFDE drugsverslaafden en /of wanhopige personen meerdere malen door de handelaren zijn ingezet om drugs te smokkelen ! Deze zware drugsmisdadigers kennen geen medemenselijkheid !
  De gevonniste smokkelaars moeten niet klagen over de zogenaamde zwarte lijst, zij kunnen via andere routes en organisaties naar Suriname reizen.

  Vraag is wanneer Sranang eindelijk gaat inzien dat oogluikend toelaten/niet of niet streng aanpakken van drugshandel/drugssmokkel op den duur leidt tot vernietigng van onze democratie !

  PS : In de case van de ongebreidelde toelating van Haitianen
  zien wij dat pas wanneer Sranang internationaal wordt aan-gesproken, er wordt nagedacht over beleidsmaatregelen ! !


  Maak melding

 35. Een telescoop heeft een signaal opgevangen dat zo sterk is dat er gedacht wordt aan buitenaards leven……………
  Zeker weten komen nog meer signalen en ook ruimteschip met bemaningen , ze willen kontakt maken met aardse bewoners


  Maak melding

 36. Hans en diana,

  Jullie motto is: eens een dief, altijd een dief.
  Maar er zijn een heleboel mensen die wel leren uit hun gevangenneming en nooit meer terug de gevangenis in willen. Deze mensen duperen jullie dan. Jammer.


  Maak melding

 37. APELDOORN – Radja, de oudste orang-oetan van de Apenheul, is overleden. Ze werd 53 jaar oud. Ze had last van haar luchtwegen en hartfalen en kreeg daar medicijnen voor, maar dat hielp niet.


  Maak melding

 38. Vrijgegeven die handel,
  Alle drugshandel vrijgegeven dan is er minder criminaliteit.
  Ik weet waarover ik praat.
  Heb ook in de bak gezeten.
  Maar dat was 25 jaar geleden.


  Maak melding

 39. Wezel, Wie wil er nu ratten in huis hebben? Drugssmokkelaars, zeker de bolletjesslikkers en dat soort kleine crimineeltjes zijn losers die niets van hun leven hebben weten te maken. Wat heeft dat soort in het buitenland te zoeken anders dan kwaad aanrichten? Laat Suriname maar eens beter op zijn kinderen passen en ze fatsoenlijk opvoeden.
  Biedt ze een toekomst, dan hoeven ze niet in opdracht van de grote drugsbazen hun toekomst op het spel te zetten en maatschappij in andere landen te vergiftigen.


  Maak melding

 40. @Sabotage Franse,
  Hebben wij het over de zelfde Robg die een kind bij je huidige vrouw heeft verwekt.
  Nu Robg de geldkraan dichtgedraaid lijkt jij nu ook veel hinder hiervan te ondervinden.


  Maak melding

 41. @Bigi Sma,
  Jij zit verlengen om een antwoord van Goeroe Robg.
  Om te zien dat je verstand het zelfde is als een Riool Rat.
  Uilskuiken.
  Ga eens koken en je huis schoonmaken.
  Robg zit niet de hele dag achter zijn pc.
  Dat doe jij omdat je een uitkerings trekker bent.


  Maak melding

 42. Tuku kloso ning ponorogo ‘
  Digelar ombo neng ngisaor gapuro..
  Dino immigratie langkung sedino dino..
  Jen kulo lepat nyuwun ngapuro.
  Satrio pringgondani arane gatotkoco’
  Duwe bapak arane werkudoro..
  Mugi gusti paring ngapuro’
  Duso kulo panjenengan sedoyo..


  Maak melding

 43. @10
  Je zou weleens graag in mijn schaduw staan. Boi niet om wat hoor maar ik koop je en betaal en krijg kleingeld terug maar niet in SRD maar in euro’s.
  Ik ken je niet en weet niet eens hoe je eruit ziet laatstaan je geur kan waarnemen.
  Jou bijdrage is van hetzelfde niveau als de geur van je na een bad te hebben genomen in de lichaamsvocht van een dode (dédé sma watra) zoals gebruikelijk bij de inheemsen.
  Laat je nakijken zou ik zeggen.


  Maak melding

 44. Bigi sma@
  haha je hebt gelijk met die ezel haha ik heb er ook èèn als ademen verboden wordt dan ben ik ook nog eens een dief voor het stelen van lucht of iets onthouden laat die ezel me laten

  laat me


  Maak melding

 45. W-ezel, laat ze maar goed voelen, dat ze levens door hun handel en wandel verwoest hebben, mogelijk met indirect de dood tot gevolg, en wij duperen ze niet , dat is het gevolg van hun eigen misdaad


  Maak melding

 46. Bigi Sam,
  Jouw handeltje wordt in de kiem geschoren.
  Nu is het voor jouw oppassen.
  Want 2 keer sta je al op de zwarte lijst.
  Die wat aan je uiterlijk.
  Ga gymmen eet gezond en wees een goed voorbeeld voor je kinderen.
  Meer zal ik niet aan toevoegen verloren tijd want je leert het toch niet.
  Je bent te vergelijken met toneelgroep Asa Go.
  Ik bedoel niet je bigi go hoor.
  Stinkende Riool Rat go wassie .


  Maak melding

 47. Berichten die ik post, worden geweigerd. Het zijn wel op feiten gebaseerd en is de naakte waarheid.

  Ik laat mensen de naakte waarheid zien, oorzaak en gevolg. Vooral de paarse kakkerlakken, overlopers, mensen die mensenrechten schenden, niet weten wat een democratische rechtsstaat zijn, Trias Politica moeten daarvan doordrongen worden.

  Ik zal dit blijven doen en het is uw recht van uw website/beheerser om dit te verwijderen of om wat voor redenen ook niet te willen plaatsen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 48. @Sabatoe Franse

  Inderdad mi no sa spang nanga @10. Na las teng om te proberen de gekken terug te brengen in de samenleving als zijnde genezen.
  Zoals je zegt “éénmaal een hoer altijd een hoer” met één groot verschil met @10 en dat is:
  “een hoer werkt voor haar centen” en van @10 weet ik niet of hij werkt voor gratis of betaald of überhaupt werkt


  Maak melding

 49. Woeiiiiiiii whahahaha hellll shit happens baja…wat een level kunnen we nu weer verstandig onze meningen laten horen of meteen een kogel door de kerk jagen


  Maak melding

 50. Al die mensen hier die voor harde straffen zijn. Maaar laat maar hun kind of broer of zuster of oom of tante of ouder of vriend gepakt worden, dan smeken ze om clementie en om lagere straffen en van alles. Een ander hard straffen is mooi hoor, maar durf je diezelfde harde straffen ook aan je familieleden te geven? Vast niet. Stelletje inconsistente bacillen.


  Maak melding

 51. Nee W-ezel je zult maar een kind of ander familie lid hebben , dat je kapot ziet gaan aan de drugs, en ja ik zou er totaal geen probleem mee hebben als familieleden of vrienden als die zich al met dit soort praktijken in zouden laten keihard afgestraft zouden worden,
  Blijkbaar zijn de straffen nog niet hoog genoeg gezien het aantal recidivisten van rond de 50% en dat is alleen voor die lui die gepakt zijn


  Maak melding

 52. DD Bouterse heeft een jaar voor de verkiezing duizenden Huizen en grond papieren voor de heel arme bevoling van Suriname gegeven terwaarde van e.20.000 tot 60.000 per stuk, en dat is heel prestatie vink ik.


  Maak melding

 53. Nederland is drugsland nummer 1.Volgens dit nieuwe Europese EU Drug Markets Report van het EMCDDA een instantie die alle Europese gegevens over drugs verzamelt zet Nederland neer als producent,verwerker en door voerder van drugs naar de Europese buren.Het komt overal vandaan en het gaat overal heen,maar NEDERLAND speelt toch echt een GLANSROL.Cijfers over canabis zijn controversieel.Wiet plantjes groeien zonder problemen op zolderkamers van Lapland tot Gibraltar.Valt niet te ontkennen dat de slogan “NEDERLAND DISTRIBUTIELAND” ook zeer treffend is als het gaat om de drugsmarkt.


  Maak melding

 54. Een goed ontwikkeld land dat er zelfs belasting over int (weed shops)nederland is een land waar ook van alles gebeurd onder de 17 miljoen mensen maar onder het witteboorden crime houd ned.evenwicht in gezondheidszorg ontwikkeling en economie inderdaad het is niet met Suriname te vergelijken maar als we nou de goede systemen als voorbeelden nemen zou het geen kwaad betekenen stop desnood dat in eigen zak maar doe wat voor het land


  Maak melding

 55. @water naar zee,

  Nederland is van oudsher een handelsland en een veroveringsland. Ze hebben het bloed van avonturiers in zich. En je weet, je kan pas een succesvol avonturier zijn wanneer je ter plaatse creatief kan zijn.
  Surinamers hebben dit niet. Het zijn kibbelaars en statische mensen die het liefst met niets doen miljonair worden.


  Maak melding

 56. DD Bouterse heeft een jaar voor de verkiezing duizenden Huizen en grond papieren voor de heel arme bevolking van Suriname gegeven terwaarde van e.20.000 tot 60.000 per stuk, en dat is heel prestatie vind ik…… terwijl deze gronden kosten e.40,- per m2……. Deze arme bevolking tot de dood heeft aan hem te danken, ik heb zelf EEN gehad in van hem terwaarde van e.80.000,-

  een uw dan heren hebben jullie ook gekregen, wat mij betref mag hij 10 jaar blinven als Persident van Suriname.


  Maak melding

 57. Mundo,

  Heb jij je wel eens afgevraagd uit welk land de meeste drugs afkomstig zijn, die worden ingevoerd in Nederland ?
  Juist, uit Suriname !!
  Kijk de site van de gemeente Rotterdam er eens op na als het gaat om de herkomst van de inbeslaggenomen drugs.
  Dan praat je ineens andere taal.


  Maak melding

 58. hallo hallo,, er is een meneer voor 11 jaren veroordeeld uit s me ,, waarom wordt hij niet opgehaald om zijn straf uit te zitten in Holland..

  je kunt de kleine man/vrouw uitsluiten om naar Holland te gaan,, maar die meneer wordt met alle rust gelaten..

  hoe zit dat ///

  zijn zoon is door de Amerikaan zelf opgehaald en zit nu lekker in New York op vakantie voor 16 jaren 3 maanden..

  zo kunnen jullie ook nog velen uit S me ophalen voor vertier in Scheveningen.


  Maak melding

 59. DD Bouterse heeft een jaar voor de verkiezing duizenden Huizen en grond papieren voor de heel arme bevolking van Suriname gegeven terwaarde van e.20.000 tot 60.000 per stuk, en dat is heel prestatie vind ik…… terwijl deze gronden kosten e.40,- per m2……. Deze arme bevolking tot de dood heeft aan hem te danken, ik heb zelf EEN gehad in van hem terwaarde van e.80.000,-

  een uw dan heren hebben jullie ook gekregen, wat mij betref mag hij 10 jaar blinven als Persident van Suriname……… Iedereen zoek voor een eigen belang jullie ook maar Meneer Bouterse niet, voor de arme bevolking van Suriname Ja.


  Maak melding

 60. Een wijze figuur meldt dat Holland, drugsland nr 1 is !!

  Ja…. maaarrrrrrr, KIJK WAT DRUGSFIGUREN IN DE TOP VAN DE LANDSLEIDING, MET SURINAME DOEN !!

  UN SKEER NO TODO !!

  PLUS DENG MANG E FUFUR’ÚNU TE LEK TIDE !!

  LEVE DE DRUGSREPUBLIEK SRANANG !

  ARBEIDERS MOETEN INLEVEREN VOOR DE BIGI
  TENG LIBI vd DRUGSBARONNEN !

  PS : NOG VIJF MILJARD STAATSSCHULD, ERBIJ !!!!!


  Maak melding

 61. Mundo, natuurlijk is Nederland een distributie land,niet voor niet heeft het de grootste zeehaven van Europa, maar ook een land waar in verhouding met zijn grote ook veel geproduceerd word, vergelijk dat dan maar met Suriname, een land waar veel loze praatjes geproduceerd worden en voor cocaine eigenlijk als doorvoerland een wereldspeler is


  Maak melding

 62. Gewoon 20 meter onder de grond stoppen!! eenmalige kosten!! dan ben je er ook van af en velen zijn er ook veilig!!

  Probleem opgelost!! meer gezonde zuurstof voor allen!!!


  Maak melding

 63. HONOLULU – Vier van de zes soorten mensapen worden met uitsterven bedreigd. Op de beruchte Rode Lijst van de International Union for the Conservation of Nature (IUCN) staan zij nu te boek als ‘ernstig bedreigd’, de hoogste risicocategorie.

  De IUCN presenteerde zondag de nieuwste lijst met bedreigde diersoorten. De vier soorten mensapen die sinds dit jaar ernstig bedreigd worden, zijn de Oostelijke gorilla, de Westelijke gorilla, de Borneose orang-oetan en de Sumatraanse orang-oetan. Ook de overige twee soorten, de chimpansee en de bonobo, worden in hun voortbestaan bedreigd.


  Maak melding

 64. Mijn kennis aangaande drugs schiet fors te kort. Ik hoef en wil mijn kennis niet vergroten. Een ding zou ik wel willen weten:
  Zijn drugs zwart? Ik dacht dat het altijd wit was
  Waarom worden mensen dan op de zwarte lijst geplaatst?

  Zo, men kan weer helemaal los gaan en elkaar verrot schelden.


  Maak melding

 65. @pico,

  De meeste zaden zijn wit/groen en toch zit men vaak op zwart zaad.
  Ik snap ook niet dat je moet stoppen in het verkeer bij ROOD, terwijl dat de kleur is van vrolijkheid. Groen is de kleur van soberheid en dan mag je weer doorrijden. Iemand heeft het allemaal ooit bedacht en sindsdien is het zo gebleven.


  Maak melding

 66. HONOLULU – Vier van de zes soorten mensapen worden met uitsterven bedreigd. Op de beruchte Rode Lijst van de International Union for the Conservation of Nature (IUCN) staan zij nu te boek als ‘ernstig bedreigd’, de hoogste risicocategorie.

  De IUCN presenteerde zondag de nieuwste lijst met bedreigde diersoorten. De vier soorten mensapen die sinds dit jaar ernstig bedreigd worden, zijn de Oostelijke gorilla, de Westelijke gorilla,


  Maak melding

 67. Ik heb een vraag ,als je een straf onderbreking heb genomen stel je zes manden straf gehad je heb vijf en half manden gezet,na vijf jaar dient je visum en word geweigert door dat ik op schenen system bent ,ik heb een soort reden gehad van ambesade hier in suriname dat ik een bezwaar schrijft moet schijven naar ind visum dienst ,ik wil graag weten wat ik moet doen dat ik andere aanvrag doet dat se goed keurt ,aub sieuze reacktie nog


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.