Examens Gewoon Lager Onderwijs in Suriname

12

Dit jaar nemen landelijk 11.615 zesdeklassers van het Gewoon Lager Onderwijs deel aan de toets voor toelating tot het Voortgezet Onderwijs voor Junioren. De toets is maandag begonnen. Vorig jaar namen er 11.608 leerlingen deel aan het examen, waarbij 56% slaagde. Minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft bij aanvang van de jaarlijkse eindtoets, de examenkandidaten opgeroepen hun uiterste best te doen. Hij vraagt ouder om de pupillen te begeleiden bij deze laatste horde van het schooljaar.

Bekijk ook:


12 REACTIES

 1. Gezondheidszorg en Onderwijs zijn pijlers waarop een samenleving rust. Betalen voor deze kan alleen wanneer burgers betaald worden voor hun arbeid in een land waar de staatskas voldoende geld heeft en de munteenheid sterk is..
  Kopieeren van lesmateriaal en gebrek aan geld voor zorg vanwege pure diefstal ziet de toekomst er somber uit.
  Mei 2010 en 2015 is voor hardnekkige rovers gekozen.
  Verklaring geven waar de opgespaarde reserves zijn gebleven hoeft niet. De rovers hebben macht gekregen vandaar.


  Maak melding

 2. Een beetje doemdekend.
  Stel eens voor dat alle glo leerlingen slagen voor de mulo en lts, waar zullen zij geplaatst worden indien 50% leerlingen van deze 2 schoolinstellingen blijven zitten?? Er wordt steeds maar gehamerd op betere prestaties, erwijl er geen lokalen bijgebouwd worden.Men is teleurgesteld over het aantal afgewezen studenten v.d. vwo scholen, stel eens voor dat er meer geslaagden zijn waarvan een deel naar de universiteit gaan en een ander deel door huiselijke omstandigheden genoodzaakt zijn te gaan werken wie biedt hun werkgelegenheid aan?. Niet eens de boutique’s en kledingzaken hebben op dit moment behoefte aan personeel.Wanneer vindt de juiste transformatie plaats naar doel gerichte opleidingen???


  Maak melding

 3. Moxie watra. Mooi betoog. De enige manier om jouw tegen te spreken is plannen. Als je nu weet hoeveel leerkrachten in de volgende jaren met pensioen gaan dan weet je hoeveel leerkrachten nu klaargestoomd moeten worden. Als je nu weet hoeveel kinderen straks naar de vervolgopleidingen moeten en hoeveel kinderen zijn blijven zitten dan kan je nu reeds inplannen hoeveel extra leerkrachten, extra scholen etc. nodig zullen zijn. Een overschot van ruim 600 leerkrachten kan dus worden voorkomen. Als je nu weet hoeveel afgestudeerden zullen zijn dan weet je hoeveel nieuwe banen gecreeerd moeten worden om de carriere van deze mensen veilig te stellen en dan komen wij op het punt van de economische groei bepalen van een land. Als ze in Suriname niet eens weten hoeveel kinderen rondlopen, dan is plannen onmogelijk. Weet je wat een jeugdvriend, intussen docent, een keertje tegen mij zei? Hij zei: iedere keer als een student van mij slaagt ben ik niet blij maar bedroefd want nu begint de ellende van deze geslaagde voor het vinden van een baan in Suriname.
  Wil Suriname vooruit komen dan moet het roer daar totaal omgegooid worden en om te beginnen met het wegsturen van DDB. Zolang die er zit zal er geen moer van Suriname terecht komen.


  Maak melding

 4. Helemaal mee eens…Elke verandering in de goede richting begint bij het aftreden van Bouterse en consorten.Zonder aftreden is er geen enkele verandering mogelijk.DDB werkt destabiliserend en frustrerend wat zorgt voor stagnatie op elk gebied.Al dat gepraat leidt nergens toe..Suriname moet bevrijdt raken van deze TEEK !!


  Maak melding

 5. Gisteren werd wereldwijd de Guru Purnima gevierd: de dag waarop Hindoes al sinds onheuglijke tijden hun leraren eren.

  Van VHP en Santokhi geen woord hierover gehoord. Deze man is bezig de Hindoes te christianiseren. Hij komt alleen met verklaringen op moslim- en christenfeesten, terwijl juist deze zeer belangrijke dag, de Guru Purnima (elke volle maan [Purnima] heeft een naam, de volle maan van gisteren is genoemd naar de Guru’s) bij uitstek de dag was om stil te staan bij de rol van ouders, leraren en onderwijs in het leven van een kind. Maar niet voor Santokhi: de waaarden en normen uit het Hindoeisme zeggen hem niks. Hij organiseert in de Olifant wel een etentje voor Id-Ul-Fitre, maar voor op deze zeer belangrijke dag geven ze niet thuis.

  Hoe zou een Hindoe zich dan door de VHP vertegenwoordigd moeten voelen wanneer hun normen en waarden stelselmatig door de VHP worden genegeerd?


  Maak melding

 6. Santoki wat voor zin heeft het dat je een ander leven wezens moord en etentje van maak je ben erger dan moordenaar bouta haramie ka batja


  Maak melding

 7. @(real) anoniem
  Lonny heeft flink betaald en zijn diploma gekregen onder voorwaarde dat hij NIET met scholieren van zelfs de lagere school in discussie moet gaan , want dan valt hij door de maand. Lonny is Heel DOM.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.