Protest IMEAO bij DNA Suriname

25

Studenten en leerkrachten van het Instituut voor Middelbaar Economisch en Administratief Onderwijs V (IMEAO 5) protesteerden dinsdag voor het gebouw van De Nationale Assemblee. Ze wendden zich tot parlementsvoorzitter Jennifer Simons, nadat minister Robert Peneux was weggelopen uit een dialoog met voorzitter Wilgo Valies van de Bond van Leraren. De demonstraten vrezen dat de reorganisatie van het IMEAO niet doorgaat en dat het voortbestaan van het IMEAO 5 in gevaar is. Peneux zegt dat het plan onverkort doorgaat, en dat de studenten worden misleid.

Bekijk ook:

25 REACTIES

 1. Die Peneux is niet me favo maar mijnsinziens geen slecht plan.dat gezeur van koffertje moet eindelijk ophouden. Koffertje zit vol haat en wrok. Probeert alles te dwarsbomen en steeds te stoken en onrust zaaien. Net een verwende kleine jongen die geen lollie kan krijgen.


  Maak melding

 2. Goed zo Valies. Druk op de corrupte ketel houden en zorgen voorkomen van nog meer verval. Die kaolo Hooghart is een omgekochte tantu klootzak maar jij Valies komt op voor de belangen.
  Die MBPP president kan niks weet niks met zn moorddadige reputatie en drugssmokkel. Dood aan alle paarse daders. SRD? WCpapier zal je bedoelen.


  Maak melding

 3. Valies is een verschrikkelijke man die ver achter in de tijd is blijven vaststeken. Ook op het IMEO wil hij de vernieuwing van het onderwijs in Suriname tegenhouden. Dit soort figuren die nauw gelieerd zijn aan bepaalde politieke partijen zijn funest voor de ontwikkeling van het land. Hij is er faliekant tegen dat de overheid nieuwe competentiegerichte opleidingen uit het buitenland wil invoeren in Suriname. Hij is van mening dat deze opleidingen in Suriname niet zullen werken.

  Wat is er tegen als op het IMEO moderne goed opgeleide financiële controllers worden opgeleid.Deze vakmensen worden getraind om sneller financiële zaken af te handelen en ook leren ze technieken om snel achter corruptiepraktijken komen. Dit soort vakmensen heeft de belastingdienst ook dringend nodig.

  Wat is er tegen als men op het IMEO net als op ROC’s in Nederland, goede exportmedewerkers gaat opleiden. Deze vakmensen worden getraind om buitenlandse markten te verkennen en om in-en exportdocumenten (lucht- en zeevrachtformulieren) af te handelen. Ze worden ook getraind om documenten van andere landen waar Suriname zakenrelaties mee heeft in te vullen. Daarnaast krijgen ze trainingen om financiële berekeningen in buitenlandse valuta’s te maken en leren ze de belastingsystemen en belasting obstakels van landen kennen.

  De overheid wil het toerisme in Suriname stimuleren. Suriname heeft een zeer grote potentie op dit gebied.Wat is er tegen als men op het IMEO medewerkers voor de toeristenbranche, dus toeristenbranche consulenten, hotelmanagers en hostesses wil gaan opleiden.

  Zo zie je maar weer dat figuren als Valies erop uit zijn om de ontwikkeling van Suriname te vernietigen Dit soort figuren uit de ouderwetse NPS willen nog altijd bepalen wat goed is voor Suriname.Het blijft in Suriname bij praten over mogelijkheden, maar men moet ook de vakmensen hebben om het werk daadwerkelijk uit te voeren. Deze regering neemt het voortouw en duivels als Valies willen dit proces tegenhouden.


  Maak melding

 4. Zoveel geld kost studeren, maar na de studie is er GEEN werk. Heel triest dat kinderen door blijven leren en de ouders door blijven betalen in dit moeilijke tijd,Ze hopen dat hun kind een goede baan kan krijgen.,Velen kwamen achter de kassa van de chinees, maar veel chinezen doen de deuren dicht. Triest!!


  Maak melding

 5. @SU gulden – SU SRD
  Goed zo Valies. Druk op de corrupte ketel houden en zorgen voorkomen van nog meer verval. Die kaolo Hooghart is een omgekochte tantu klootzak maar jij Valies komt op voor de belangen.
  Die MBPP president kan niks weet niks met zn moorddadige reputatie en drugssmokkel. Dood aan alle paarse daders. SRD? WCpapier zal je bedoelen

  Gefrustreerde Boeritjie !


  Maak melding

 6. Long live VALIES!!
  Eigenlijk zou Valies dieper de politiek in moeten.
  Hij articuleert goed, heeft een krachtige stem, kan goed overtuigen en hij staat voor zijn mensen!
  Hij zei niet zo lang geleden, gewoon tegen Peneux: Handen af van mijn leraren!

  Hup Valies!!!!!!


  Maak melding

 7. Misschien moeten we blij zijn met Valies ..want als deze studenten straks geslaagd zijn en de nieuwe technieken gaan toepassen en corruptie praktijken tegenkomen wordt straks de surinaamse president opgepakt.Houd ze toch lekker “dom” net als de rest dan kunnen corruptie en zelfverrijking en diefstal rustig hun doorgang en voortgang blijven vinden..


  Maak melding

 8. John, Je kan de diverse Surinaamse media raadplegen. De meeste media in Suriname publiceren nieuws dat in hun straatje past en dat sensatiegericht is tegen het beleid van de regering. Starnieuws is een van de weinige serieuze media in Suriname. Waterkant publiceert wat in hun straatje past. Ze vertellen een gepast verhaal.Op de nivo’s 2 en 3 van deze IMEO hebben zich respectievelijk 6 en 3 nieuwe leerlingen aangemeld.Bijna alle leerlingen hebben zich aangemeld voor de nivo 4 opleiding.

  De minister wil thans de opleidingen op nivo 2 en 3 van het IMEO sluiten omdat 99,9% van de nieuwe leerlingen kiest voor een nivo 4 opleiding dat meer arbeidsmarkt perspectieven biedt.Lokalen van de nivo 2 en 3 opleidingen blijven leeg staan omdat er geen leerlingen zijn en dat kost veel geld. Dit sluiting past ook in het bezuinigingsbeleid van de regering. De heer Valies is leraar op het IMEO en in zijn bolwerk wil hij zijn macht tonen.Hij denkt niet rationeel en handelt op grond vannzijn negatieve emoties.


  Maak melding

 9. LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ….ZORGEN VOOR ZUIVERHEID EN GERECHTIGHEID…TOT IN DEN EEUWIGHEID!

  @RobG schrikt u niet van u zelf als u in de spiegel kijkt? maar waarschijnlijk wordt u betaald en bent u voor alle WAARHEID verdoofd geraakt, en moet en wilt u zelf ook alleen de leugen verdedigen.

  Minister Peneux loopt weg, maar wat kun je nog voor goeds verwachten van ministers die onder een misdadige president werken? Hoe serieus moeten ze nog genomen worden? Eigenlijk heeft het grote deel van het volk de president en zijn ministers Geestelijk al afgewezen en afgezet! Om met deze regering proberen te blijven onderhandelen heeft eigenlijk weinig zin.

  Wie is trouwens het slaafje dat de paraplu voor Peneux vasthoudt tijdens zijn toespraak? Dacht dat zulke slaafse handelingen tijdens de koloniale tijd gehanteerd werden, en verwacht je deze tijd toch niet meer.

  In ieder geval geen goed voorbeeld voor de jonge scholieren die juist ook goede voorbeeldmodellen nodig hebben. Misschien moeten scholieren ook zelf het woord nemen en hun wensen kenbaar maken, want zij vormen tenslotte de toekomst voor een beter Suriname!

  Message from GREAT SPIRIT OF LIGHT!!!


  Maak melding

 10. Rob G. Neem mij niet kwalijk dat ik die vraag heb gesteld omdat ik met stijgende verbazing kennis heb genomen van jouw posting. We hebben het over middelbaar onderwijs (IMEAO) en jij haalt beroepen aan die je via het hoger onderwijs moet behalen. Waarom? Jouw kennisniveau moet altijd hoger zijn dan degene die jij moet controleren. Controller is een HBO opleiding, accountant idem etc..
  Dit wil niet zeggen dat een middelbare opleiding niets is. Ook ik heb op de AMS gezeten en het niveau toen was zeer hoog. Goed genoeg om mijn HBO opleidingen in Nederland zonder problemen af te ronden. Na de revolutie is alles in Suriname op onderwijsgebied in elkaar gedonderd dus weet ik nu niet hoe hoog of hoe laag het niveau nu is. Op de IMEAO kan je dus niet verder komen dan een basisopleiding voor deze beroepen. Ga niet doen zoals Bouterse om mensen een hoger niveau toe te schrijven en de hemel in te prijzen dan eigenkijk mag. Hoefdraad was in zijn ogen een Wonderboy en Peggy een Wondergirl, terwijl ik mijn nodige twijfels heb aan hun kennis, opleiding en ervaring, mar ja wie ben ik?


  Maak melding

 11. Ik heb te doen met die studenten. Ik lijkt alsof ze geen eigen mening hebben. Mijn advies is. laat je niet meesleuren in allerlei situaties. Denk aan je toekomst en leg een goede basis daarvoor door je aandacht op je studie te houden.

  NO BRUJA JOE EDE.!. Want alleen jij kan je situatie verbeteren.


  Maak melding

 12. Valies die is helemaal niet betrrouwbaar Hem en Peneux zie ik als hetzelfde soort. Beiden zijn niet te vertrouwen. Het hele land wachte op Valies ,in hem zaggen we een krijger een soort bevrijder die tot het bittere einde zou doorvechten,maar nee hoor toen kwam de grote teleurstelling voor ons. Valies koos het hazenpad en de belofte voor wat rollen toiletpapier en de oorlog eindigde en het was niet eens begonnen. Peneux die kan Valies iedere dag iets wijs maken en de gelovige Valies zal in de leugens van Peneux trappen als een muis die in een val zit.Maar goed de studenten zijn blij om 1 keer in de maand een protest te houden zonder resultaten ,want dat betekent lekker een dagje vrij en de rest van de dagen frustaties en spanning.Ze gaan niet in 1 keer met een protestactie komen die het gehele onderwijs gebeuren zal lam leggen en deze ndp regering naar huis zal sturen ,nee ze wachten op een leider die uit de hemel zal vallen op het Imeao schoolterrein. Doei studenten tot volgend maand bij de eerstvolgende happening..ik bedoel tot de eerstvolgende protest.


  Maak melding

 13. @Robje-G-de-Desi-slaaf
  U zegt : “Zo zie je maar weer dat figuren als Valies erop uit zijn om de ontwikkeling van Suriname te vernietigen”

  Robje, de ONTWIKKELING van Sranang is al VERNIETIGD door DESi en de NDP !!!

  WIJ ZIJN FAILLIET GEMAAKT DOOR OPZETTELIJK WANBELEID ! Gilmore heeft gisteren in de DNA toegegeven dat hij had gehoopt dat de goudprijs zou stijgen. Omdat die daalde zoals velen verwachtten, is hij een miljard aan deviezen kwijtgeraakt , die reserves zijn VERDAMPT zegt hij !

  De man JOKT, hij heeft in opdracht van Desi de bevolking, voor en tjdens de verkiezingen in de waan gelaten dat de staatskas NIET LEEG WAS ! Deze Gilmore heeft EIGENHANDIG, NEGENHONDERD MILJOEN VERLOREN op de kapitaalmarkt, door de ten dode opgeschreven SRD te steunen ! Zodat het leek alsof wij een redelijk stabiele koers hadden !

  Echter, de werkelijkheid is hard, wij zijn deze reserves
  (RUIM EEN MILJARD) gewoon kwijt, door wanbeleid van Gilmore en Desi !
  (hun leugen-motto was : MONI DE !!! )

  En u, slaafje Robje-G komt hier personen die het wanbeleid van de NDP bestrijden, neerzetten als DUIVELS ???

  Alle scholen lijden onder het financiele wanbeleid van Desi en Gilmore ! De overheid betaalt laat of helemaal niet, en er zijn onvoldoende leerkrachten voor het binnenland !

  Het onderwijsniveau daalt OVER DE GEHELE LINIE door gebrek aan beleid en door de Financiele-NDP-warboel !!!

  De overheid moet nog steeds MILJOENEN betalen aan het Surinaamse bedrijfsleven. Ook diverse instellingen krijgen onvoldoende middelen !
  Het is CHAOS in het land, NDP-CHAOS !!!


  Maak melding

 14. John,ik kan niet praten over de Surinaamse situatie.Maar ik ken gevallen waarbij mensen met een mbo-4 opleiding assistent accountancy,zijn benoemd tot controller op afdelingen van Nederlandse gemeenten.Zij zijn naast hun baan een vervolgopleiding gaan volgen.Een aantal van deze personen ben ik mee bevriend geweest.En ik vraag me af waarom jij beweerd dat Bouterse mensen in functies heeft benoemd terwijl deze personen niet aan de opleidingseisen voldeden. Veel van mijn kennissen zijn in functies aangesteld en ze zijn allemaal aan universiteiten van Nederland opgeleid.Dus ik weet niet uit welke informatiebronnen je mening is gebaseerd.


  Maak melding

 15. @RobG
  De studenten en scholen organisaties aangesloten bij de vakbonden hebben Valies als hun LIJDER. hadden ze gekozen voor iemand met durf en moed dan was deze ndp regerng al lang verleden tijd. .Eerder had ik alle respect en bewondering voor deze Valies maar hij heeft getoond niks waard te zijn !!!


  Maak melding

 16. Rob G,,,,na jouw posting (wartaal) gelezen te hebben kom ik tot de conclusie dat Rob G,….Rob Gatlikker betekent……


  Maak melding

 17. Voor wie is de Master in Controlling bedoeld
  U heeft de ambitie om uw rol van controller of financieel specialist uit te bouwen en volwaardig businesscontroller te worden. U heeft een afgeronde bedrijfseconomische bacheloropleiding (BE, AC of SPD) en tenminste 3 jaar relevante werkervaring in de richting van planning en control. Of u heeft een bacheloropleiding in een andere richting afgerond en beschikt over ten minste 5 jaar ervaring als controller. Indien u niet aan de vooropleidingseis voldoet, bent u (onder voorwaarden én op advies van de opleidingsmanager van Avans+) ook met een diploma van de opleiding Assistent controller toelaatbaar tot de MiC.

  De accountantsopleiding is nog zwaarder.

  Waar ik mijn informatie vandaan heb? Internet.
  Google Peggy Bouterse en Hoefdraad en er gaat een wereld voor je open.


  Maak melding

 18. Ray, het IMEO is een bolwerk van de NPS.Alleen NPS-toppers komen op deze opleiding in aanmerking voor topposities .De vorige directeur was niemand anders dan de heer Fernánd een beschermling van Venetiaan.Na Fernánd werd het stokje overgedragen aan een vrouw die ook veel te brokkelen heeft in het troebelwater van de NPS.De rol van de vuile rat Valies op het IMEO moet je ook in dit kader plaatsen.Bij Values gaat het niet om onderwijsvernieuwing en bezuinigingen.Bij hem gaat het om het afbreken wat de regering tracht op te zetten.De blauwe ogen die hij heeft opgelopen met zijn stakingsacties krijgen nog een vervolg.Valies moet weg.


  Maak melding

 19. @Robje-G-de-Desi-slaaf

  Het NDP-bolwerk zit helaas voor Sranang en haar bevolking
  bij Financien en bij de Centrale Bank ! Gilmore heeft toegegeven dat door zijn speculaties/wanbeleid al Onze reserves zijn verdwenen !

  Hij geeft nog niet toe dat het OERSTOM was een munt (de SRD) te steunen (met ongeveer negenhonderd MILJOEN ) die door Wanbeleid (massale ongedekte uitgaven), zwaar zou DEVALUEREN !

  Maar de opdracht tot de kapitaal-interventies (weggegooien van geld) kwam rechtsstreeks van Desi : Het volk mocht voor de verkiezingen NIET MERKEN dat de staatskas al TOTAAL was LEEGGEROMMELD !

  NU Sranang FAILLIET is gemaakt door de NDP, komt meneer Hoefdraad wederom vertellen dat het beleid gestoeld is op hoop ! GEHOOPT wordt op een stijgende goudprijs !
  Hoe dom kun je als beleidsmakers zijn, de economie MOET worden gediversificeerd !!!

  Dus slaafje Rob, stop met uw onzin en het in hokjes plaatsen van personen, de NDP FAALT en Desi FAALT. Zij hebben ons in de financiele afgrond gestort, NIEMAND ANDERS !!!

  Het totale onderwijs ligt door dit financiele NDP-gerommel
  op zijn gat ! Gaat met de dag achteruit !!!


  Maak melding

 20. Srafu,jouw verhaal kan je alleen onderbouwen met beschuldigingen, roddel,haat en nijd, jaloezie,fantasie,leugen kleptomanie, enz.enz.Jij kan niets hardmaken van je beschuldigingen.De trein van de overheid blijft ondanks de moeilijke tijden op het spoor rijden.De economie is een complexe materie en jullie begrijpen maar weinig van economie.Te complex voor simpele geesten.


  Maak melding

 21. @Robje-G-het slaafje-van -Desi :

  FEITEN zijn :
  ++ Gilmore heeft door steun aan de al zwakke SRD ruim
  EEN MILJARD verspeeld aan ondersteuning van de SRD
  om de koers niet te laten droppen ! Het volk mocht van Desi niet weten dat wij al FAILLIET waren !

  ++ Gilmore heeft in opdracht van Desi, nadat wij al FAILLIET waren, ongeveer 2,5 MILJARD aan ongedekte bankbiljetetn in omloop gebracht ! Een vrij criminele daad !

  ++ De door regering Desi veroorzaakte staatsschuld bedraagt thans ongeveer 12 MILJARD !!

  ++ Door de uitgaven-ziekte van het kabinet Desi, wordt de SRD nog elke dag MINDER waard !

  ++ De Snel-trein van Desi en clan bestaat alleen op papier !!!

  ++ Sranang heeft NOG Steeds een ambtenarenbestand van ruim 55.000 personen ! Plus een veel geld kostend, zwaar bemand, ONNODIG Kabinet vd president !
  Desi weigert UIT VREES, IETS aan deze onzinnige situatie, te doen !!

  ++ Goud-export zal de komende twee jaar niet veel
  opleveren ! Vanwaar anders die NDP-plannen voor COCOS en CACAO ???? Deze DOMME plannen, zullen als zij ooit zullen werken, over ruim drie jaar iets opleveren. Voorlopig is het Sranang volk overgeleverd aan de slechte uitkomsten van het Financieel wanbeleid van de NDP !

  Elke dag gaan de bewoners er verder op achteruit ! Door het idiote prijsverhogingsbeleid van Desi en het IMF ! Alleen de leiding van het land wordt op tijd uitbetaald, de rest van de bevolking mag het zelf uitzoeken !

  De ECONOMIE is helemaal niet COMPLEX zoals u
  beweert ! Deze machthebbers WEIGEREN slechts uit te geven wat er wordt verdiend door Suriname !
  Zo simpel is het ! Bij de NDP is 1+1 = 3.
  Vandaar, helaas voor het Volk, Ons staatsfaillissement !

  NDP, POT UN MONI BAKA ! POT UN RESERVES BAKA !
  NO FRIGITI FU POT UN GOWTU BAKA !!!

  PS : In SURINAME, VERDAMPEN, volgens Gilmore, Onze Reserves die in de kluizen van de Centrale Bank waren opgeborgen, omdat de goudprijs niet is gestegen !!
  Marsmannetjes hebben de reserves WEGGEDRAGEN !

  RobjeG, vraag je bazen om betere en inhoudelijke argumenten ! Of kom op met cijfermatig materiaal om uw babbels te onderbouwen. Schelden helpt Sranang in elk
  geval niet !
  VALUTA moet worden verdiend, zeg dat aan Desi !


  Maak melding

 22. @Srafu,

  Me moet in Suriname gewoon aanvaarden dat men intussen in een zoveelste derdewereldland woont.
  Snap niet waarom men de realiteit niet wil aanvaarden.


  Maak melding

 23. Dat Valies als kerntaak heeft onrust en destabilisatie te creeren weten we allemaal al. Wat ik interessanter vind is dat ook dit medium WK, zwijgt als het graf over de openbaringen die mw Mansaram Kalidien heeft gedaan over m.n. de VHPtop en haar mening over het verloop van het 8 december proces. Iedereen dokt!! Zowel Chan Santoki als de mediaraad van de VHP als de redactie van dit en andere media die onderdeel zijn van de destabilisatiecampagne tegen de huidige regering zwijgt. Niemand durft er zijn vingers aan te branden, bang om door Sharmila gemangeld te worden. Zo zie je maar, je eigen wapen kan zich ooit tegen je richten. Als je door Sharmila geschoren wordt, moet je stil zitten, van daar de stilte!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.