Drinkwater twintig procent duurder in Suriname

63

PARAMARIBO, 25 mei – Verbruikers zullen vanaf juni meer moeten betalen voor stromend drinkwater. Er is nog verrast gereageerd op de verhoging van maar liefst twintig procent. De verhoging is weliswaar eerder aangekondigd.

Reeds bij de verhoging van zestig procent vorig jaar werd een pad uitgezet. Uiteindelijk moeten verbruikers het volle pond betalen. Maar de afgelopen maanden en weken is de focus van groepen en de samenleving sterk gericht geweest op de energietarieven. Het is daarom nauwelijks opgevallen dat ook de tijd was aangebroken voor de ‘verdere’ verhoging van het drinkwatertarief. Weliswaar is het minder drastisch.

Toch zal menigeen niet blij zijn als de rekeningen eind juni worden gepresenteerd. Volgens plan moet de laatste verhoging van nog twintig procent eind augustus voor elkaar zijn. Dan zijn de tarieven marktconform. De overheid heeft de afgelopen jaren de energie- en drinkwatertarieven voor honderden miljoenen gesubsidieerd. Beide nutsgroepen hebben decennialang gegolden als politiek onaanraakbaar goed.

Bekijk ook:

63 REACTIES

 1. Toch zal menigeen ( de oerdomme paarse stommelingen voor het overgrote deel} niet blij zijn als de rekeningen eind juni worden gepresenteerd. Stree de foe stree te wi e go mora vara


  Maak melding

 2. Deze verhoging is ook een verplichting voor de SWM.
  Waarom lijdt dit bedrijf verlies?
  Om te beginnen deugt de infrastructuur van het waterleidingnet niet. De helft van het water lekt weg. Het is dus onbehoorlijk om de klanten voor dit verlies, fout van de SWM, te laten opdraaien. In de tweede plaats is het water wat geleverd wordt niet zuiver. Er zit allerlei troep in. Dat heb ik tijdens mijn vakanties in Suriname ervaren, daar ik allergisch ben voor onzuiver water.
  In de derde plaats is er helemaal geen waterdruk. Ik kan mij herinneren dat bij het opendraaien van de kraan in de jaren 60 het water uit de kraan spoot zoals bij een hogedrukspuit. Waar is deze goede oude tijd gebleven.
  Waar ik naar toe wil? Wel, men moet dit bedrijf en ook de EBS economisch doorlichten en de wanorganisatie eerst oplossen voordat men tarieven verhoogt. Het lijkt op onkunde.


  Maak melding

 3. En terecht ook want aan het verspillen van water moet nou eindelijk eens een eind komen.

  Al de zgn Carwashes die ongestoord en onbezorgd omgaan met water (terwijl de overheid betaald), het besproeien van tuinen, gazons, het vullen van zwembaden (voor hen die het kunnen permitteren) moet stoppen.

  Ook op plaatsen met een gemeenschapskraan (waar het gratis watertappen is) laten de mensen het water gewoon heel de dag lopen zonder dat iemand er iets aan doet.

  De Surinamers moeten bepaalde lessen op een harde manier leren aleer ze het zullen vatten.

  Ik zou willen voorstellen dat Chandrika 100% toezegt alleen maar diaspora bij de EBS en de SWM in te gaan zetten (als deze regering naar huis wordt gestuurd) zodat deze bedrijven beter gaan functioneren.

  Maar dat zal hij niet doen want hij is enkel een broekpoeper en blaaskaak tegelijk tevens is hij eveneens zeer ongeloofwaardig, laf en alles behalve stoutmoedig !


  Maak melding

 4. @ Milton, als er sprake is van verspilling dan moet je de verspilling en de verspillers financieel aanpakken en niet iedereen als verspiller financieel aanslaan.

  Als je last hebt van hoofdpijn geeft de dokter toch geen medicatie tegen kanker?? Of is het in Suriname wel het geval.

  De grootste verspillers zijn de regering en haar intimi die hun eigen belangen hebben veilig gesteld en de rest, het land in de stront hebben laten zakken.

  IMF heeft meer voor jullie achter de hand. Die sluwe vossen van de regering brengen het nieuws niet in een keer maar geef jullie af en toe hapklare brokjes. Het leed dat jullie te wachten staat wordt met de dag duidelijker.
  Consumeerse!!


  Maak melding

 5. Wat een onzin..hoe kom je daarop? Waarom moeten we altijd kijken richting Holland voor ons heil? Wij moeten zorgen dat kapabele mensen het roer in handen krijgen.Dat is op dit moment ..en de laatste jaren verre van dat.Hoef ik niet in details te treden.Maar we zijn al jaren een onafhankelijk soeverein land…we moeten roeien met de riemen die er zijn.We zijn geen arm land om steeds maar op de bedel toer te gaan.Wie zegt je dat Holland ons nog wil??


  Maak melding

 6. Citaat: Wij moeten zorgen dat kapabele mensen het roer in handen krijgen.

  Maar dat is het probleem je hebt geen capabale mensen want na 40 jaar zou Suriname als Dubai eruit zien.

  Maar Haïti komt steeds dichterbij. Soevereine staat haahhaa maar straatarm steeds op de bedeltoer. Vertel ons wat nieuws.


  Maak melding

 7. Surinamers gaan het voelen…waren ze massaal in aktie gekomen was er misschien nog wat aan te doen…IMF?DDB?Maar nu is en blijft het consumeer ze.dat is waar…Surinamers(niet allemaal)zijn zelfs te lui en inactief om voor hun en hun nakomelingen tot enige aktie over te gaan..ER KOMT MEER…!!Ik wacht op de inkrimpingvan het ambtenaren apparaat ..als dat jullie niet wakker schudt dan weet ik het ook niet meer..GEEF ACHT! VOORWAARTS MARS!!


  Maak melding

 8. Dhr.Janssen…er zijn capabele Surinamers al moeten we ze terug naar huis halen..Waarom ze vertrekken en niet meer terug keren..begrijp ik helemaal.Waarom zou je in we land willen wonen dat zo corrupt is.Waar de een 50 en 200 ha grond kunnen krijgen en de andere moet ploeteren om 400 m2 af te betalen? Surinamers moeten zich gaan realiseren dat het zo niet langer kan..de juiste mannen op de juiste plek..


  Maak melding

 9. Weten jullie Surinamers, en dan heb ik het over alle Surinamers.

  Alles wordt duurder. OOK benzine, brood, rijst, noem maar op. Wat werk in Suriname niet met strooooommm.

  En dan om te weten dat we schulden maken om schulden te betalen.

  en wie gaat 2x zo hard inleveren. WIJ. wij gaa voor alles moeten betalen terwijl we al geen geld hebben.

  we betalen al zoduur aan eten, nu gaan we nog ongezonder eten,
  en de PArlementarires en ministers en advieseurs, wat leveren ze in?

  Wij verdienen met moeite bijna 2000 oer maand. en zij wel 20 -30 000 per maand.
  Dis stroom tarieven en verhoging van brood is maar een muntje voor hun. E toch schreeuwen ze dat zij het ook betalen.

  En ze hebben privilages, krijgen extra geld wegens commissie’s en krijgen gronden.

  Heeft er ooit 1 minister of assemblee lid, of advieseur gezegt ik hoef niet zoveel te verdienen. Geef mij ook maar 2000.

  BoeFen. allemaal. maar liefst zeg ik MooRDeNaars.

  Geen van ze hoeft met hun schijnheilig gezicht op TV te komen.

  WAT verdienen we als land om de schulden te betalen.

  Als we iets verdiende hadden we geen schuld!

  Maar hoe gaan we nu verdienen? geen antwoord.

  Hoe gaan we terug betalen? de bevolking meer laten pienaren en verder van ontwikkeling afhouden.


  Maak melding

 10. @ Poetin
  “Weten jullie Surinamers, en dan heb ik het over alle Surinamers.”
  Een mooie zin.
  Wat uw betoog betreft
  U beweert dat de bevolking geen geld heeft en steeds meer moet gaan betalen voor van alles.
  Ik ben het met u eens, ook ben ik het met u eens dat de inkomensverdeling verrot is in SU. (Hier zeggen ze scheef is)
  Heeft u echt zelf gemerkt dat de SRD fors in waarde is gedaald? Of merkt de bevolking dit niet?
  Toch wordt er op Waterkant beweerd dat de bevolking meer dan genoeg geld en daarom de koopkracht omlaag moet.
  Begrijpt u het nog.


  Maak melding

 11. Ik begrijp niet waarom deze mensen zoveel klagen ,deze mensen hebben zelf voor deze regering gekozen. Deze ” Neks No Fout ” moeten gewoon accepteren zoals het is en zal worden. Wat betreft de prijs verhogingen ,is nodig om geld binnen te halen ,gebeurt in veel landen. Zelfs in Nederland worden steeds prijzen verhoogd. Dus niet zeuren ,gewoon accepteren wat het komt. NEKS NO FOUT.


  Maak melding

 12. Hahahahahaaaaaaa…..en dezelfde lijder die ons doet lijden was van plan water te exporteren naar Afrika!!!
  Wat IMF wilt zo het gebeurd.Het lijkt alsof het IMF plesjident is van Suriname en bouta zijn loopjongen!!!


  Maak melding

 13. @Milton
  Zo als het aan jou ligt dan heb je liever weer de prehistorische tijden in Suriname?!
  Je gaat geen kleren dragen maar liever jezelve met bladeren bedekken.Je gaat een duilkje nemen in de goot zogenaamd om te baden?!
  Praat geen nonsens okay, zo ziet de echte DUBAI niet eruit,maar de Dubai van miesjiekaba wel met jou erin!!


  Maak melding

 14. @rayactief
  India heeft een biljoen aan inwoners en Suriname heeft ruw weg 500.000 zielen en de problemen van armoede is hetzelfde als in India.Dan hoe dan als je gaat rekenen 1 biljoen vs 500.000??!! Is het mogenlijk!!??
  Snavel dus dichthouden en DO THE MATH!!

  Ps
  de indiers in India redden het wel ook zonder ons hulp. Hun hoor je niet om geld vragen van de surinamers. Onbeschaamde Surinamer jij Rayactief,je baasje bedelt ook geld van de indiers die in dozen langs de spoorlijn wonen en kijk deze indiers doneren ook nog aan Suriname!!


  Maak melding

 15. Waarom water duurder wordt, snap ik niet. Kijk maar als het regent, het land verzuipt als de tering.
  Men gaat toch geen water rekeningen van de swm verhogen om overtollig water te bestrijden??
  Al weer een paarse idioot heeft dat bedacht 3😀😂😅


  Maak melding

 16. Eerst EBS en nu SWM hierna volgt de surinaamse versie van OZB, BTW, Accijns, allemaal troep dat vanauit NL komt overwaaien en niet te vergeten het het miserabele IMF.

  Want diezelfde moordenaar, bedel Koning en Prins der Rovers desiree delano bouterse en die hele bende van NA wilden niets van NL, maar zie nu waar ze die iedeen vandaan halen, diezelfde verachtelijke NL


  Maak melding

 17. Ik vertrek absoluut niet!

  Terwijl velen hiero ‘elle’ spelen, gaat deze regering gewoon door met de invoering van het herstelplan.
  Jan Modaal zal ondanks de (toekomstige) belastingverlaging zwaar inleveren.

  Suriname wordt officieel een kopietje van de Polder. (Welke jan-peter heeft dit verkocht aan bouta).

  In tegenstelling tot de aanbevelingen afkomstig uit de ‘diaspora-studie’ van het IMF, doet deze regering er alles aan om de diaspora uit te sluiten.
  Het enige voordeel dat overblijft is de zon, net echt,……. want ik voorspel dat wij strax meer zonuren hebben aan de Noordzee dan in suri.

  Oohhh wat werden wij hard uitgelachen en bespot door de suri’s, vanwege de overbekende ‘blauwe enveloppe’.

  Whahahahahahahaaha, nu kennen wij lachen, want de blauwe enveloppe is nu ook is suri gedoro.

  By The Way, hypotheekrente vandaag onder de één procent (1%) 🙂 🙂

  I love Hooiland!


  Maak melding

 18. Bijna iedereen hier op WKN weet hoe het komt dat Suriname arm is en blijft; de een geeft de schuld aan de etnische samenstelling van de bevolking en wil het land verdelen in aparte koninkrijkjes, de ander wil dat Suriname weer een kolonie van Nederland wordt, en zo kom ik nog meer “BRILJANTE” ideeën tegen.
  Ik weet gewoon niet wie ik moet geloven. Gelukkig kunnen we in deze tijd gaan browsen op het Net. Misschien is het een goed idee om op YouTube ‘Why Some Countries Are Poor And Others Rich’ in te toetsen. Kijk dan, of wat ze daar vertellen, klopt voor Suriname.


  Maak melding

 19. @Ray, ik heb eind vorig jaar zelf gezien hoe vele sukkels in Suriname omgaan met water en energie (incl. mijn eigen familie) vandaar dat ik geen mededogen jegens hen heb.

  In die periode betaalde een gemiddeld huishouden van 4 personen iets minder dan 10 SRD aan waterverbruik per maand ! Let wel, voor het verbruik van ca 20 a 25 m3 schoon drinkwater betaalde een gezin omgerekend totaal USD 2,– (twee USD.) !

  Ik kan wel begrijpen dat olie zeer goedkoop is in Venezuela en de Arabische landen, maar ondanks dat wij in de Guyana’s (het gebied van de vele water stromen) wonen, kan schoonwater nimmer zo goedkoop zijn.

  Vandaar dat ik blijf zeggen; opkrikken die handel ! Wie er zuinig mee omgaat zal ook niet veel hoeven te betalen, maar de grootverbruikers en verspillers mogen het van mij in hun portemonnee voelen.


  Maak melding

 20. de hindostanen de een eigen staat willen kunnen terecht in pakistan , india , Bangladesh , cashmir enz.
  suriname word niet opgedeeld ….punt.
  santokkie wilde dit plan ten uitvoer brengen.
  met de hulp van de toenmalige machthebbers in Guyana.
  helaas voor hem is er voor het eerst in 20 jaar een creool pres geworden in Guyana.
  kijk even wat er van 20 jaar hindostaanse heerschappij van Guyana geworden is .
  nu een creool pres is van Guyana , gaat Guyana eindelijk vooruit.


  Maak melding

 21. @Rayactief

  Oh,maar de armsten onder de armen in India houden de handen niet op voor een aalmoes. Kijk maar naar je lijder bouta, die schaamt zich niet om zijn bedelpraktijken voort te zetten ook niet als hij al het geld als aalmoes gekaapt heeft van de armsten onder de armen van India en het gebruikt als een soort subsidie verstrekking voor jou!Schaam jij je niet om het geld dat bestemd is voor de armsten in India in ontvangst te nemen?! DO THE MATH…1 BILJOEN vs 500.000!Ze maar wie het beter doen de armsten van india die voor jou moeten zorgen of jij die het geld van de arme indiers als aalmoes nodig heeft!
  Wanneer gaat je baasje oo kvan de armen in Afrika lenen?!


  Maak melding

 22. @buck bouta
  OH,dus jij leeft in de veronderstelling dat Santokhi eerder president was geweest?! Hallo hij heeft je neef R,Khan uitgeleverd aan Amerika!!!
  Jou ndp neven waren toen zeer boos op Santokhi want ze wilden R Khan bij zich houden en liever tot minister,ambassadeur maken!!!Hij is de neef van de grote vriend van je baasje bouta en hij heet JAGDEO de vedreven lijder van Guyana. Hij had geheime ontmoetingen met je baasje in het bos!!
  Samen speelden ze JAMBOREE in de bossen!!!


  Maak melding

 23. Ik heb nog nooit zoveel bedelaars gezien als in india.

  Laten die hollywood films je niet verbinden maar ga eens zelf op vakantie naar india….. Wedden dat je blij gaat zijn om in suriname te verblijven?!


  Maak melding

 24. @ ray

  dan vertel wat india zo aan suriname heeft gegeven behalve wat sloebers op de lallarook.

  Suriname helpt ook landen in nood dat heet solidair zijn!


  Maak melding

 25. @jansen
  Maak jij je maar belachelijk.

  Ned(Den Haag)in de persoon van Koenders geeft om commentator gevraagd aan dat hij wacht op verzoek van Su om restant geld(middelen) te schenken.

  Hij erkend dat er een probleem is maar wacht op de smede bede.
  hij gaat een ons wegen!!denkt ie dat de huidige regering zn gat gaat likken?

  Arrogante hypocriete donder.
  Jansen sluit je aan bij dat clubje.


  Maak melding

 26. Rajactief ,vraag me af of je ooit in India geweest ben.
  Zijn mensen in India die geheel Suriname zo kan kopen.

  Ik zou liever in India willen wonen dan in Suriname .

  Rajactief ,jij praat alleen Bullshit en zal ook een BL.CKZIT zijn.
  Praat niet over iets waar je geen verstand van heb.


  Maak melding

 27. @barnie
  Begrijpend lezen is moeilijk voor jou he!

  Speciale uitleg voor jou:
  Milton zegt terecht zij die verspillen zullen het voelen. Zij die niet verspillen automatisch niet.stukje logica.

  Anders gezegd:de aanpassing zal geen impact hebben op hen die er Verantwoordelijk mee omgaan.


  Maak melding

 28. Aan real

  Citaat:
  hij gaat een ons wegen!!denkt ie dat de huidige regering zn gat gaat likken?

  Jullie geilen wel op onze euro’s he?

  Overigens die vrouwen van jullie likken graag voor 1 euro !!!


  Maak melding

 29. @Henkes
  Je vergeet 1 punt.(bewustwording)
  Sommige Suri’s zijn gemakzuchtig.willen alles gratis.teveel subsidies.hoe bouw je het land op?
  ook toeristen komen van heinde en verre mee profiteren vandaar men o.a Su Zo’n prachtig land vindt.overal een bordje eten een drankje.de tijd laat het thans niet meer toe.
  Maak ze bewust van het leven.nergens ter wereld is het anders.keihard voor neertellen.


  Maak melding

 30. Jannssen…in deze moet ik je gelijk geven en geneer ik mij dat we nog steeds niet in staat zijn het land goed draaiende te houden…En vooruitgang te boeken…dat is er tot mijn spijt niet..omdat mede door de verkeerde keuzes die wij als volk maken .. ..we steeds verder van ons doel afdrijven..Het overgrote deel laat zich leiden door mooie praatjes en beloftes waardoor het maken van de juiste keuzes niet meer onze prioriteit genieten…Wanneer komt die keer in Suriname dat ik jou meneer Janssen met trots kan zeggen; We hebben ons schouders eronder gezet .en er wat moois van gemaakt…


  Maak melding

 31. Wat een lef…geneer je toch.Een reden te meer dat ik blij ben een hindoestaanse vader en een creoolse moeder te hebben gehad ..Het Surinaamse volk scheiden.Levert de creool,Javaan en wie dan ook geen bijdrage? Zijn alle mensen in Suriname die hun schouders eronder zetten om van Suriname wat moois te maken hindoestaan.Zuiver je gedachten…Shame on you!!!


  Maak melding

 32. top 10 van armste landen ter wereld

  1 Burundi € 121
  2 Congo € 125
  3 Liberia € 154
  4 Sierra Leone € 220
  5 Malawi € 231
  6 Ethiopië € 236
  7 Niger € 253
  8 Eritrea € 268
  9 Madagascar € 280
  10 Centraal-Afrikaanse Republiek € 289

  en nog veel meer Afrikaanse landen zoals zimbabwe,Uganda en ga zo maar door

  Dus anti Hindoestanen /India kijk naar je eigen soort eerst dan dan pas gaan brabelen.


  Maak melding

 33. Dubai of Haïti heb je reeds gevraagd of ze Suriname of jou wel terug willen?Ga je ook een knieval doen en bedelen als je president.Ik ben een trotse Surinamer ga voor niemand door mn knielen…heb een opvoeding genoten met waarden en normen die me in staat stellen onder alle omstandigheden te overleven.


  Maak melding

 34. Henkes:
  Jij schreef:
  “Ik weet gewoon niet wie ik moet geloven. Gelukkig kunnen we in deze tijd gaan browsen op het Net. Misschien is het een goed idee om op YouTube ‘Why Some Countries Are Poor And Others Rich’ in te toetsen. Kijk dan, of wat ze daar vertellen, klopt voor Suriname”.

  Het boek, ‘Why Nations Fail’. (waarom sommige landen rijk zijn en andere arm), zou eigenlijk verplichte kost moeten zijn voor mensen die zich met politiek bezighouden, los daarvan is het ook voor geïnteresseerden een eye-opener!

  En i.d.d., het boek bevestigd de gang van zaken in Suriname!


  Maak melding

 35. Alles zal stijgen, ook de misdaad, de moorden, de drugshandel en gebruik, geestelijk en moreel verval….alles, ook de schaarste van a tot z. Die paarse oerdomme zombies zijn nu paars de klote. Hahaha, ze waren duizenmalen gewaarschuwd voor dit misdadig paars gevolg voor het oerdom stemmen op de baas der misdadigers en zijn nationale dieven partij. Hahahahahhahahha. Niet klagen oerdomme paarse stommelingen, maar beetje bij beetje wennen aan de paarse schijt en pis van baas vol uitbuiting en straks…..onderdrukking. Wahahahahahha


  Maak melding

 36. @Rayactief
  Ieder mens wil het bestevor jun kinderen en de generaties erna.
  De mensen die hun land verlaten en elders hun geluk gaan zoeken hebben het recht zo te doen.
  Gelukkig is niet ieder zoals jij.jij die pinaart en blij is dat de komende generaties ook gaan pinaren!!
  Wat voor een toekomst heeft bv iemand met een diploma in Suriname?
  Geen enkel Surinamer want criminelen doen het veel beter vooral al je een moordenaar bent of een bankrover.


  Maak melding

 37. @Rayactief
  Noem 1 land die Suriname aan het helpen is en met wat!!!!
  Tot nu toe zijn het juist andere arme landen en rijke landen die ons helpen zodra je baasje op een bedeltoer is.En kom geen domme dingen vertellen over hindostanen okay!!
  Ik geef je een vb,
  wanneer er iets te vieren valt op de scholen zijn het altijd de hindostanen , javanen of chinezen die gevraagd worden om een bijdrage.Wij kopen en koken zelf zonder 1 cent te vragen van de scholen en wat doen de juf en meneer?
  Juist zij vragen de Ka-faries om in hun zondaagse pakjes te komen met een bord en een lepel.
  Hmmmmmm..India heeft Suriname gegeven hindostanen die vooruit denken en werken ook op zon en feestdagen waaren tegen Suriname de afrikanen heeft gehad die van geboorte lui zijn en niet verder in de toekomst kunnen denken.
  Kortom Afrika heeft Suriname belast met domme creolen.De hard werkende en denkende creool moet zich niet gesproken voelen.


  Maak melding

 38. @ ray

  weet niet over welke school jij t hebt?!

  Jij bent wel heel makkelijk met je vooroordelen. Vraag me af van welke kaste je bent.


  Maak melding

 39. Janssen, het leven op Curacao, Boniare,Aruba, Sint Maarten, St Eustatius en Saba is duuuuuuuuur geworden vanaf het moment dat zij Hollandse gemeenten werden. A libi diri drape. Suriname gaan we echt niet geven aan de Hollanders.


  Maak melding

 40. @ ray
  beste ray .
  roger khan was een goede vriend van doekhie .
  het was doekhie die boterse heeft voorgesteld aan roger.
  mr roger khan deed vele zaken met de hindostaanse toppers uit suriname.
  mr tokkie wilt van suriname een hindoestaat maken en zocht steun bij jagdeo uit Guyana.
  boterse leverde wapens aan roger om ook een bondgenoot te hebben on Guyana.
  jij en velen met jullie leven in de waanzin dat alle hindostanen heilig zijn en van suriname een hindoestaat kunnen maken.
  jullie zullen bedrogen uitkomen als jullie ontdekken dat het merendeel van de hindostanen niet achter jullie staat.
  jouw gebrek aan info en jouw achterhaalde denkwijze zorgen ervoor dat je telkens plat op je bek gaat ……figuurlijk dan.
  roger en boterse zijn geen vrienden en nooit geweest.
  roger was een persoonlijke vriend van oa doekhie.
  roger leverde coca voor vele hindostaanse toppers in suriname…. punt…en nu jij weer.


  Maak melding

 41. @ ray
  dit is de laatste keer dat ik je gratis maatschappijleer geef.
  maak aub eerst je lagere school af voordat je weer iets komt posten op wkn.
  als je morgen begint kan je over 6 jaar klaar zijn .
  succes en tang boel.


  Maak melding

 42. Jayhind, zelfs de allerarmsten in Afrika hebben een nog beter leven dan de arme paupers en sloebers van India. In India alleen leven meer dan 250 miljoen armen op straat zonder privacy, was- en toiletvoorzieningen. Wat een hoop ellende.Ga jij maar lekker in India wonen.


  Maak melding

 43. EIGENLIJK GEEN REACTIE WAARDIG..!!DAT ZIJN DE SURINAAMSE VROUWEN…EN WIE BEN JIJ?EEN MAN DIE VERTELD WAT ER IN ZIJN SLAAPKAMER HEEFT PLAATS GEVONDEN IS IN MIJN OGEN GEEN MAN.JA JA TOCH WEL..MAAR EENTJE VAN HET LAAGSTE SOORT…


  Maak melding

 44. Voor Jayhind!
  We hebben op waterkant een paar Masala lolbroeken die spotten met Afrikaanse landen spotten omdat ze zogenaamd arm zijn. Iedereen weet dat juist deze landen rijk aan grondstoffen en mineralen zijn die door Westerse landen worden uitgebuit. Congo en Zimbabwe hebben genoeg goud en diamant mijnen om uit hun arme positie tekomen maar worden onderdruk door westerse landen. We zouden denken dat India een rijk land is omdat de hindoestanen op waterkant top 10 maken van Afrikaanse landen hier heb je en lijst met als die masala etende primaten(kinderen van de APENGOD). Wat wij zien is dat Suriname dankzij de CREOLEN beter scoort dan alle Hindoestaanse landen.
  zoals je ziet sluiten India , Pakistan en Guyana goed bij elkaar en die worden allemaal bestuurd door hindoestanen(2015 is Guyana verlos van die BANDITOS en de Creolen zijn aan de macht) verlos van . Met Santokhi en zijn VHP aan de macht garandeert ik jullie dat Suriname tussen Pakistan en Guyana eindigt. Daar gaat de Hindoestaanse Theorie dat Hindoestanen kunnen goed besturen , ja ze besturen je de armoede in, kijk naar het lijstje. Wat Propaganda site Waterkant ook mag schrijven de feiten liegen niet.
  Zoals altijd NAMIE komt met BEWIJSZEN dat kunnen we niet zeggen over de toekomstige Vuilnismannen Ray zijn Kinderen en soortgenoten!
  link!
  gfmag.com/global-data/economic-data/the-poorest-countries-in-the-world?page=12
  (24) Afghanistan (2,051.05)

  (30) Nepal (2,516.94)

  (46) Bangladesh (3,631.19)

  (52) Pakistan (4,943.26)

  (66) Guyana (7,279.77)

  (61) India (6,176.29)

  (115) Suriname (17,502.96)


  Maak melding

 45. @Buck fouta

  Sinds jij niet genezen ka worden van je hindostaanfobia is redeneren met je ook niet raadzaam.k hoop dat je gauw zal genezen . Beterschap en ik meen het ook.


  Maak melding

 46. B.Saram
  Je bent beleef ik zal het beleef houden.
  Je heb over dat India verschillende rassen heb maar je hebt drie rassen, de zwarte, blanken en Aziatisch we kunnen nu een vierde ras aan plakken, dat is de K.o.e. l.i.e Ras. Wat geloof betref ja de hindoes hebben velen afgoden zoals hun vader de apenGod. Qua diversiteit zijn volgens onderzoekers continent Afrika met duizenden verschillende talen en culturen is het diverse in de wereld en niet de fantasie India, google maar. Het is wel leuk om India op te hemelen met LEUGENS het geeft tenslotte een goed gevoel. Wat de westerse landen en de kerk betreft heb je 100% gelijk, maar je vergeet te vermelden dat India is niet hun enige slachtoffer het is slechts één van hun slachtoffers. India hoort bij de top 10 economie dat komt door hun goedkoop arbeidskrachten. Vind je het gek een land met bijna 1,5 miljard inwoners die nog steeds voedselhulp krijgt is in mij ogen geen topland, door dat buitenlandse bedrijven de werkers in India slechts 25 eurocent perdag hoeven tebetalen om spullen temaken dat geeft hun werkgelegenheid en een tijdelijke economische groei. India heeft geen beter toekomst dan Suriname, Suriname heeft de grondstoffen en mineralen, vruchtbaar Land en genoeg waterbronnen. bij India lig het anders, India bevolking groei gaat naar een onhoudbare tweemiljard die ze niet eens kunnen voeden, weerklimaat vernietig jaarlijks veel oogst , 1000 mensen wonen op en paar vierkante meter, weinig infrastructuur om de bevolking te vervoeren, India economie draait door grondstoffen Roof uit Afrika daarom sturen ze miljoenen hindoestanen naar Afrika met geld om daar grondstoffen te roven je bent dus afhankelijk van andermans grondstoffen net als China. Hindoes zijn een racistischer volk en claimen Afrikaans land als hun land, denk aan Uganda en hoe Amin ze terecht eruitschopte, de beste beslissing van een groot leider. in Europese landen worden de racistische hindoestanen niet gewaardeerd en zijn ongewenst denk aan de grootste groep in Engeland en binnenkort Suriname, die zijn ze liever kwijt dan rijk. wat brains power betreft dat hebben de hindoestanen 100%. ik heb kunnen ervaren hoe krachtig hun brainpower op waterkant is, de ene leugen na de andere komt als warme masala snavel daarvoor heb je veel Brainpower nodig om keer op keer de grootste grove leugens te vertellen en te herhalen en niemand kan dit ontkennen.
  link!
  gfmag.com/global-data/economic-data/the-poorest-countries-in-the-world?page=12
  (24) Afghanistan (2,051.05)

  (30) Nepal (2,516.94)

  (46) Bangladesh (3,631.19)

  (52) Pakistan (4,943.26)

  (66) Guyana (7,279.77)

  (61) India (6,176.29)

  (115) Suriname (17,502.96)


  Maak melding

 47. @ ray
  jij ook beterschap toegewenst.
  ik hoop dat je ooit een baan vind .
  om nog steeds van je mammie afhankelijk te zijn moet een ramp zijn ……….voor haar.
  anyway over 5 jaar heb je waarschijnlijk de lagere school afgemaakt en ondertussen kan je alvast je veterdiploma halen.
  als je later groot bent ……langer dan 80cm worden bakroes toch niet , zullen mensen je misschien serieus nemen.
  je zal nu wel blij zijn want de winter is voorbij
  tis maar niks he , elke dag op de fiets of lekker lang bij die bushalte staan als je niet kan fietsen omdat je weer een lekke band hebt.
  grtjs


  Maak melding

 48. Beste mensen als je christen bent dan zegt God je dat je Hem en je mede mens moet lief hebben.

  Maak je soms een uitzondering voor de hindoestaanse Suri? De pest koppen concurrentie? Over 100 jaar zijn we een volk . Mensen trouwen met elkaar in Suri.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.