Petitie: ‘Zeg NEE tegen IMF lening Suriname’

89

PARAMARIBO, 19 apr – Een groep bezorgde burgers in Suriname is gisteren een petitie op internet gestart waarin zij medeburgers oproept zich uit te spreken tegen een lening van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), voor wat zij noemt ‘een regering die wanbeleid voert’. De titel van de online petitie luidt “Volk van Suriname: Zeg NEE tegen IMF lening t.b.v. Regering die Wanbeleid voert”.

Suriname heeft vorige week een lening van 478 miljoen dollar bij het IMF aangevraagd, welke de acute financiële noodsituatie van het land moet helpen oplossen. Het bedrag van 478 miljoen dollar is enorm voor Suriname, een land met 563.000 inwoners en een verwacht bruto binnenlands product van 4,33 miljard dollar in 2016. Het is alsof Nederland een IMF-krediet van 75 miljard euro zou krijgen. Sinds de aankondiging van de noodhulp is er veel onrust in Suriname. Vrijdag gingen mensen al de straat op om te demonstreren.

De initiatiefnemers van de petitie schrijven bij de petitie: “Corrupte lieden moeten niet langer worden gefaciliteerd met leningen omdat ze als overheid functioneren. De Surinaamse Regering moet aftreden. We willen een zakenkabinet. We willen geen geld van IMF. Suriname is een rijk land. We hebben genoeg kennis en kunde om samen Suriname een economisch sterke en gezonde natie te maken. Teken de Petitie en stem tegen nog meer schulden, corruptie en wanbeleid”. De petitie is hier te zien.

Bekijk ook:

89 REACTIES

 1. Hahahaha bouta no mang draai a kondre!
  A boto ouw soemoe helemaal!!!!!
  Me barrrrrrr joeeeee!
  Een crimineel heeft geen visie!
  Imf lening, de gevolgen wn maatregelen
  Die aankomen gaan su volk straat arm maken!
  Un luk boeng anders wo belandde pe haitie
  De now!!!!!
  Heheeeee woei pres ie de ongeschikt!
  Geef toe bouta moordenaar!!!!


  Maak melding

 2. @rayactief

  ten eerste kan nederland wel een vertienvoudig schuld hebben die jij noemt, want nederland heeft KNOW HOW!

  ten tweede al het gestolen geld ligt opgeslagen in dubai, bouterse zijn toevluchtoord wanneer het te heet onder zijn hoeven wordt.


  Maak melding

 3. Imf lening kan gegeven worden wanneer
  E land bankroet is verklaard!
  En nu komt het het volk gaat drastich
  Pinaren! Alles gaat omhoog!
  Benzine stroom water alles!!!!!
  Stand by for action!!!!


  Maak melding

 4. Zeg Nee Tegen Imf Lening.

  Jong Suriname.

  Het gaat de zoveelste fout zijn Van deze naiefe regering als deze deal door gt.

  Ik stel voor, dat deze regering Per Direct met de NOORDER ZON Verterkt, zo dat ze plaats kunnen maken voor een zaken_kabinet.

  Ik ga vr een zaken kabinet met gasten die echte bestuurders zijn… geen Dagjes Mensen Of Zondags_Amateurs… Nee… Die moeten Champions_League Toppers zijn, want ons land moet goed bestuurd worden zo dat we mee kunnen liften in de Vaart Der Volkeren.


  Maak melding

 5. het lijkt alsof alleen de vrienden van curtis op wkn zitten want in suriname merk ik weinig van de anti desi boutisten.
  zelfs wanneer ddb op de nationale tv loopt te raaskallen hoor je er hier weinig van.
  de leraren staken niet eens omdat ddb weg moet , maar gewoon omdat ze meer geld willen hebben.
  door ddb is er nu geen geld meer .
  voorlopig zit ddb nog stevig in het zadel.
  ddb zegt dat hij pas in 2020 misschien weg gaat …..hij lijkt gelijk te krijgen.


  Maak melding

 6. Hy lijkt gelijk te krijgen no????
  Basmatie hy bouta moet oppassen dat hy niet
  Als gadaffie of sadam hussein a zijn einde
  Komt!!!!!!
  Misschien is hy v de tijd ook al geskrept!
  Bouta ie fokkkkk a kondre danig up!!!!
  Gwe ga naar huis!!!!!
  Go rust fie want ie no mang!!!!!


  Maak melding

 7. Stand by for action!!!!!
  Imf komt eraan!!!!
  Alles omhoog! Bouta ook omhoog!!!!
  Action action un wan ete 5 tok???
  Whahaha woei we klaaaar mie boi!


  Maak melding

 8. Bouterse moet NIMMER maar dan ook NOOIT en te NIMMER aftreden. Het Surinaams Jeugd Parlement is een wezenlijk, dus een ZEER ESSENTIËLE FACTOR en samen met de Surinaamse Regering dient te worden gestreden tegen de DESTRUCTIEVE MISLUKKELINGEN binnen de Surinaamse politiek in het bijzonder.

  Deze DESTRUCTIEVE MISLUKTE LUI, staan in de STARTBLOKKEN om Suriname van haar Soevereiniteit te ontdoen en weer tot SCHOOTHONDJE te DECLASSEREN van met name Nederland. De BEDELCULTUUR loert om de hoek.

  Zie o.a. de Surinaamse KOEKENBAKKER en GEESTESZIEKE Belfort die € 40.000.000,- (40 miljoen euro) bij de Nederlandse Koning Willem Alexander wil gaar lenen, niet beseffende dat dergelijke vragen en beslissingen via de Nederlandse Regering horen te lopen, gezien de Koning een doorgaans Symbolische rol vervult en Onschendbaar is volgens de Nederlandse Wet.

  Deze zelfde Belfort weet zelfs niet het verschil tussen een miljoen en een miljard en denkt dat ze beide hetzelfde betekenen. Onlangs werd er door hem beweerd dat de EU -Europese Unie 60 miljoen Euro zou hebben verstrekt aan Griekenland aan Ontwikkelingshulp, terwijl het 60 tot 80 miljard Euro betrof aan Lening. Dat de terminologie Ontwikkelingshulp normaal gebruikt wordt
  Binnen een andere context, maar niet tussen EU landen onderling.

  Dat Belfort als SYMBOOL van de POLITIEKE DESTRUCTIEVE MISLUKKELINGEN in Suriname heden ten dage mag worden gezien is meer dan evident.

  De oppositie in Suriname met STOMMELINGEN als Belfort in hun midden als een SYMBOOL zegt genoeg over haar kwaliteit en vermoge die er een is die niet naar huis te schrijven valt.

  Dat een Coalitie en Oppositie beide de taak hebben binnen een land om aan de OPBOUW te werken, is een vreemde gewaarwording voor Surinaamse politici binnen de oppositie.

  De Surnaamse oppositie is de GROOTSTE VEROORZAKER van de ontstane situatie. Het zijn STELLETJES ZWAKZINNIGE SABOTEURS en AMATEURS van het ERGSTE SOORT die hun EIGEN TAKEN binnen het land niet verstaan en denken dat alleen alleen maar de Coaltie een taak tot OPBOUW heeft en de taak van de oppositie SABOTAGE betreft.

  Bouterse heeft nu een meer dan GEGRONDE reden geen geld van de IMF Suriname binnen te halen. Dat zou een INBREUK hebben betekend op de Surinaamse SOEVEREINITEIT.

  Dat de Regering Bouterse/Adhin als REVOLUTIONAIRE en PROGESSIEVE FACTOR vanuit hun NDP de Oppositie hebben meegekregen zich BEWUST of ONBEWUST te ontdoen van het IMF, mag gezien worden als een LICHTPUNT in de ONTWIKKELING van Suriname.

  Ook een wijze om een DESTRUCTIEVE ZWAKZINNIGE Oppositie mee te krijgen in de juiste richting en ONTWIKKELING.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 9. De Zuma van verworden Suribabwe zal al die oerdomme ndpers laten lijden tot ze paars verpauperen. Zijn stinkend rijke corrupte bende idem. Zolang als die oerdomme ndpers baas zijn paarse schijt vol corrupte blijven accepteren, zolang zullen dag en dag uit paars schijten.


  Maak melding

 10. Ik wil de petitie tekenen maar niet via Facebook. Ik ben niet op Facebook. En ik wil niet verplicht worden erop te gaan. Dus wat nu?

  Laat Bouterse het geld op persoonlijke titel lenen.


  Maak melding

 11. Nederland is in staat zn schulden af te betalen dat is het verschil met su! Daarnaast spekken ze de eu kas met miljarden zosat andere landen ook geholpen kunnen worden!!!!! NEDERLAND kan je onmogelijk vergelijken met calimero Suriname!!!


  Maak melding

 12. @do the right thing..”DEZE DESTRUCTIEVE LUI STAAN IN DE STARTBLOKKEN OM SURINAME VAN HAAR SOUVEREINITEIT TE ONTDOEN”ik weet niet of die anderhalve hersencel die jij hebt zijn aangetast , maar dat heeft Bouterse juist gedaan door een wurgcontract cq lening te sluiten met IMF..Als je beter geinformeerd was en wist wat het inhoudt om met het IMF in zee te gaan zou je deze onzin niet uitkramen.
  Normaliter worden landen die een slecht beleid voeren( let wel: ik zeg die een slecht beleid voeren) er slechter van nadat zij met IMF in zee zijn gegaan..Het IMF geeft alleen handelsbalans steun en financiert geen projecten die temaken hebben met productie .De zittende regering moet harde maatregelen treffen en deze maatregelen zelf uitvoeren. We weten allemaal dat alles wat deze dievengilde doet , mislukt vanwege hun onkunde en verspillend en corrupt gedrag.
  De volgende regering zal het gelag moeten betalen van deze deal. Het bedrag moet in 8 termijnen van 65 miljoen US terug betaald worden binnen 2 jaar te beginnen in november 2019. Een half jaar voor de verkiezingen van 2020. Bouterse betaalt maar 1 termijn gedurende zijn zittingsperiode. De overige 7 termijnen moeten de nieuwe regering elke 3 maanden betalen.
  DUS LUL NIET ZOMAAR UIT JE VETTE NEK ALS JE GEEN KAAS VAN DEZE MATERIE GEGETEN HEBT.
  LUL!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 13. Hoe dom kan je zijn om nee te zeggen tegen de lening.
  Dat de front regering hierachter staat dat is een feit.
  Men wil chaos scheppen in het land om zo de mensen te mobiliseren.
  Achterlijk gedrag terwijl de regering zijn best doet om het leed te verzachten voor onze Surinaamse mensen.
  Front aanhang denkt aan eigen belang.
  Terwijl de regering aan algemeen belang denkt.
  Ik zou zeggen jullie willen geen lening geen probleem ga dan maar moorden of stelen.
  Criminaliteit is nooit hard aangepakt in Suriname omdat de cellen vol zaten met merendeels front aanhangers.


  Maak melding

 14. correctie.. Bouterse betaalt 3 termijnen..d.w.z. als hij nog in het zadel zit en dat zie ik niet gebeuren.
  Suriname is dankzij Bouterse in de internationale schuldsanering beland. De zakken van deze immorele gangster zijn gevuld en vanwege de wisselkoers zijn zij er alleen maar beter op geworden.. Zij hebben honderden miljoenen dollars gestolen van het land en volk en gestald op buitenlandse bankrekeningen. De mongolen die deze gasten verdedigen zijn wat mij betreft even misdadig als zij.
  De euro koers staat nu bijna op 9..Het volk , d.w.z. de kleine man die daar SRD verdient wordt alleen maar armer en moet steeds meer inleveren terwijl de echte vijanden van het volk alsmaar rijker worden door deze situatie.Wat mij betreft heeft Suriname er een held bij in het rijtje Boni , Abaisa , Anton de Kom , Rambocus, Hawker ..EN DAT IS CURTIS HOFWIJKS!!!!!!!!!!


  Maak melding

 15. No neks No fout! zij moeten nú gaan lenen……..Anders gaan zij DOOD!!!

  DIE PAARSE BLINDE,makke lammetjes gaan nooit leren………….

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel wijsheid!!!)


  Maak melding

 16. @aan de domme front aanhang: “hoe dom kan je zijn om nee te zeggen tegen deze lening”
  HOE DOM KAN JE ZIJN OM ZO’N reactie te plaatsen….


  Maak melding

 17. @ sonnyboy

  please gebruik een andere nick want de echte sonnyboy walgde van boutaffi

  dus jij bent liever een slaaf met eten dan een vrij mens die zijn schatkist terug eist van een stelletje dieven en moordenaars.

  en niet zielig doen want jij vreet mee uit de belastingpot
  dat is je taak van boutafffi
  zwak begaafd mens zonder eigen hersens
  gatverdamme, dat zulke mensen bestaan


  Maak melding

 18. Er werd toen gezegd: “Suriname heeft een leider nodig”. Dus al leidt hij je naar de afgrond .. Satra sonde batra bel moende datra .. neks no fout .. Ik wens de verstandige en intelligente mensen (jammer genoeg zijn zij in de minderheid) in Suriname heel veel sterkte, want zij zullen uiteindelijk WEER de wonden moeten behandelen en de puinhopen moeten opruimen waar de grote menigte voor gekozen heeft. En daarna na jaren zwoegen begint het in Suriname weer opnieuw … “Een ezel in het algemeen stoot zich niet 2 keer aan dezelfde steen” .. Maar in Suriname, keer op keer want Oe ne loekoe esde, oe ne loekoe tamara, tiede we yang driengie mik plesierie dan moende we bel datra baka .. We hoeven zelf niet na te denken, want we hebben een leider.


  Maak melding

 19. @rayactief

  te zielig voor woorden dat je niets eens weet waarvoor know how voor staat

  je moet het zo zien dombo
  know how is techniek/uitvindingen , en de hele wereld zal altijd naar techniek zoeken en er grof voor betalen
  of het nou gaat om een chip of een geweer.
  en jouw bouta, heeft niets om op te staan want hij zijn eigen zakken gevuld ipv om te investeren in het onderwijs

  breng dat geld terug uit dubai van zijn geheime bankrekening, het is ons geld


  Maak melding

 20. Rayactief, het grote verschil met Nederland en Suriname is dat Nl nog steeds de AAA status bezit, Suriname waarschijnlijk
  -AAA, dus het lijkt me zinvoller als je je bezighoudt met de sores van DDB , niet alleen hetero, homo of pedosexueel, nee hii is multisexueel, hij naait gewoon iedereen, baby”s die later nog met een schuld opgescheept zitten tot bejaarden toe waarvan er nu al veel zijn die het levensonderhoud niet meer kunnen betalen, bij Jos Steeman wrijven ze zich al in de handen


  Maak melding

 21. Do the Right thing,
  the right thing to do …. go back to the Vriesdelaan.
  They are waiting for you. If, if, if you reach the gate, try to convince them, that your intention is, to stay permanently.
  My man, you are sick! Bouta gave you to much coca.
  You no why? you are to greedy, green-sick-ness.

  Do the Right thing, voor je gaat steigeren,volg dit advies nauwkeurig op. Je weet toch, we waren samen, maatjes, aan de Vriesdelaan. Ik ben genezen verklaard. Jij, jij, ja jij Do the right thing bent weggelopen. Als het OM er achter komt dat jij, meneer ……. onder de schuilnaam Do the Right thing …. oprechte, eerbare Surinamers aan het bekladden bent, gaat er een opsporingsbevel uitgevaardigd worden. Daarom, ga a.u.b terug en laat je goed behandelen.
  Geloof me, we menen het met je. Bouterse heeft beloofd je regelmatig op te zoeken. En pasant, neem Mazda, sleur hem desnoods mee.


  Maak melding

 22. Mensen laat IMF
  Buiten de deur,jullie gaan nog meer pinaren aub.
  Ik heb met jullie te doen hoor.
  Jullie wilden nog 5,mi Gado
  Voor een bortje bb met rijst hebben jullie voor hem gekozen.
  Geef toe dat jullie dom zijn geweest en van daaruit beginnen om het goed te maken.
  Ga de straat op en verjaag deze man,anders Yepi no de moro.
  Nu is het de tijd om te handelen.
  Power.


  Maak melding

 23. Het is heel triest aan het worden. Niemand kijkt meer naar de reële situatie en roept maar wat.

  1) Het Bruto Nationaal Product voor 2016 komt uit de luchtvallen op $ 4.330.000.000. Volgens de laatste cijfers van het bureau van Staatsschuld. De enige bron die informatie laat zien kan het BNP maximaal SRD 17.500.000.000 bedragen ofwel tegen de meest recente koers is dat in echte dollars $ 3.030.000.000.
  2) Het laatste BNP onder Venetiaan was $ 4.700.000.000. Dat verschil wordt niet gemaakt door de grondstoffen prijzen. Goud was toen goedkoper en Olie iets duurder.
  Het verschil is destructief beleid van de regeringen Bouterse.
  3) Het land heeft reeds forse schulden. Als die terug gerekende worden naar USDollars tegen de laatste koers dan staat die op $ 1.730.000.000 een veelvoud van de schulden onder Venetiaan.
  4) Voeg aan deze schuld de IMF, Wereldbank, IDB en CDB van $ 900.000.000. aan toe en u weet dat de Schuld oploopt naar $ 2.600.000.000 bij de huidige koers. of wel 90% van het Bruto Nationaal product.
  5) De schuld is dan ver boven het Wettelijk schuldenplafond terwijl de verdien capaciteit niet van de ene op de andere dag te voorschijn getoverd kan worden.

  Kort samen gevat Suriname is vernietigd en overgeleverd aan de barmartigheid van de kapitalistische instituties. Deze instituten helpen alleen om niet het risico te hebben dat Suriname als Failed state in handen komt van de internationale misdaad.

  Bouterse koopt slechts tijd om zijn leuke leventje te kunnen voortzetten. Suriname betaald de rekening.

  Deze leningen hebben alleen zin als ze in de handen komen van betrouwbare mensen.


  Maak melding

 24. -Boutisten ik zou mij zorgen gaan maken wat er daadwerkelijk in Suriname gebeurd met de gelden van het volk.

  Vreemd genoeg praat iemand die niet te vertrouwen is over hoe je geld moet gebruiken.
  Een van de boeven:::

  Een stukje tekst::::::MINISTER ABRAHAMS INSTALLEERT NIEUWE DIRECTEUR WEGEN AUTORITEIT

  10-11-2011

  -Sedert woensdag 9 november 2011 kent de wegenautoriteit een nieuwe directeur in de persoon van de heer Rajkumar Ramkalup. De Wegen Autoriteit Suriname, die zorg draagt voor het beheer en onderhoud van wegen, kreeg ruim een maand geleden reeds een nieuwe Raad van Toezicht bestaande uit de heren Ruben Mendonza, Danny Lo Fo Sang, Ulrich Nooitmeer en Malvin Foen A Foe en voorzitter Dayanand Mungra ( onder directeur bouwkundige werken bij het directoraat Bouwkundige werken en dienstverlening van het Ministerie van Openbare Werken).

  Minister Ramon Abrahams van Openbare Werken zei in zijn toespraak ter gelegenheid van de installatie van de directeur dat er veel verwacht wordt van deze. Er is een enorme achterstand in het onderhoud van het wegennetwerk, die snel ingehaald moet worden. De samenleving wil er van verzekerd zijn dat haar gelden op een juiste wijze aangewend worden. “Er zullen veel ogen op u gericht zijn”, benadrukte de bewindsman.


  Maak melding

 25. Uit onderzoek van een Nederlandse Journalist (Volkskrant) kwam boven water drijven dat in de periode 2007 – 2011 van de regering Venetiaan, ruim 485 miljoen US Dollars uit de goudinkomsten van Suriname spoorloos zijn verdwenen. Deze cruciale informatie gaat aan veel mensen voorbij omdat de tegenstanders van de regering Bouterse hun focus continu gericht hebben op de verrichtingen van de regering Bouterse.


  Maak melding

 26. @De dome frnt aanhang

  Kan je baasje ook het leed van de surinamers verzachten door de 15 burgers die hij eerder had geexecuteerd wederom levend te maken?Kan hij ons helpen ons leed te verzachten door zijn Amnestie terug te geven?Kan hij ons leed verzachten door gewoon OP TE STAPPEN EN TE VERDWIJNEN?!


  Maak melding

 27. tante jennie is jarig.
  kom op iedereen ,speciaal voor tante Jenny een
  hieper de piep HOERRRRRRRR

  toetsen bord stuk een letter doet het niet.


  Maak melding

 28. @ ray en iedereen die vind dat ddb zomaar mag verdwijnen.

  ddb mag van mij aan blijven totdat er een partij bereid gevonden word die van plan is om de huidige regering financieel en strafrechtelijk aan te pakken tot de laatste ndper.
  verder moet er een strafrechtelijk onderzoek komen naar de leiders van het front ivm zelf verrijking en grootschalige corruptie.
  men moet een wet aannemen dat men minimaal een hbo opleiding afgerond moet hebben en geen lopende strafzaken mag hebben om het hoogste ambt te bekleden.

  als we ddb weg laten gaan dan komen de usual aasgieren op de pres stoel zitten en dan zijn we weer terug bij af.


  Maak melding

 29. Links of rechtsom is er een probleem met de valuta voorraad in Suriname. het maakt dan niet uit wie er aan de macht is. DDb heeft met het beleid van 2010 tot 2015 ruim 1 miljard USD verteerd aan vrijwel niet-productieve zaken. De centrale bank moet geherkapitaliseerd worden anders valt het hele land om. Niemand anders dan het IMF is hiertoe bereid. Buiten alle nadelige eisen van het IMF zijn er ook voordelen. Die zullen met eigen accountants tot achter de komma het geld beheer controleren. Met het herkapitaliseren kan de overheid nieuwe leningen aantrekken om de boel weer los te trekken.
  De zaak is nu om in te zetten op een ontwikkeling die de export van maak niet uit wat te bevorderen. Meest voor de hand liggend is landbouw producten en wetgeving die het aantrekkelijk maakt om buitenlandse bedrijven hier te vestigen. Het zelf opzetten van industrie is tot op heden maar mondjesmaat gelukt. Opzetten van industrie is ook geen taak van de overheid maar het creëren van de omstandigheden wel.
  Helaas voor vele mensen zullen de vele spookambtenaren moeten verdwijnen naar de markt. Waar op dit moment meer mensen uitgaan als er vacatures zijn.
  Het is voorlopig een hele zure appel die door de overheid geserveerd moet worden. Dat zal met een machtswisseling ook niet veranderen denk ik. De problemen zijn hetzelfde.
  Leuk detail is wel dat nu in Brazil de president zwaar onder vuur ligt omdat ze getoverd heeft met cijfers om de verkiezingen te winnen. Wat komt dit bekend voor…


  Maak melding

 30. @Basmatie.Basmatie toch,met bouta moet verdwijnen bedoelen wij niet letterlijk dat hij zijn koffers moet pakken en ergens ver van Suriname moet gaan wonen.
  Nee wij bedoelen dat hij he veld moet ruimen zodat profesionelen het kunnen overnemen,we hebben genoeg van de ndp amateurscorruptelingen en criminelen.,
  Da twij bouta zomaar laten gaan…geen sprake ervan. Wij gaan hem voor het gerecht slepen en de zwaarste straf voor zijn criminele misdaden eisen!!
  Santo boma wordt dan het Alcatraz van Suriname!!
  wij gaan het leven onmogenlijk maken voor de bejaarde crimineel!


  Maak melding

 31. @basmatie,

  Heel belangrijk is dat er een totaal onafhankelijke instituut komt die de uitgaven van de regering controleert en ook de macht heeft om te straffen bij onregelmatigheden of corruptie en de betreffende bewindspersoon buiten functie kan zetten.
  In sommige landen heb je de nationale ombudsman die de overheid aanspreekt op basis van klachten van burgers en het bedrijfsleven en die wel een bepaalde gezag heeft. Zoiets heeft Suriname ook nodig.


  Maak melding

 32. @RobG

  Ik lees de Volkskrant vrij nauwkeurig en het is mij nooit opgevallen en dat soort bedragen komen uit mijn grijze massa weer bovendrijven.

  Kunt u het artikel/onderzoek nader duiden zodat het terug te vinden is.

  Tevens wil ik u er op wijzen dat er over de periode veel gezegd kan worden aangezien het deel 2010-2011 groot en deels onder beheer van Bouterse valt en niet onder Venetiaan.

  Tevens wijs ik u met overtuiging op de goudprijzen en de goudproductie in de periode 2007 – mei 2010 die onder de verantwoording van Venetiaan viel.
  Op basis van de gemiddelde prijs van toen zou er 2 jaar producties van IAM Gold weg gedragen moeten zijn aangezien de regering slechts 4% van het informele goud in handen kreeg.

  Op basis van Prijzen en Productie komt u verhaal niet als goed gedocumenteerd over. Ik ben ten alleen tijde bereid te zoeken naar het onderzoek/artikel en het op haar waarde te beoordelen.


  Maak melding

 33. Brazilië gaat ten onder aan corruptie en fraude maar is het voorbeeld voor de President.

  Argentinië wordt als rijk voorbeeld aangehaald door de President maar mag pas na een schikking van Miljarden na 15 jaar weer geld gaan lenen op de internationale kapitaal markt.

  Ondertussen ondergraven allerlei personen en instanties de afspraken op ambtelijk niveau met het IMF.

  1) Energie prijs mag niet omhoog terwijl de schulden van EBS afgelost moeten worden en de subsidies aan EBS afgebouwd moeten worden. Wie is er GEK.
  2) IMF zou belooft hebben dat er geen ambtenaren afgevloeid zullen worden. Wie is er GEK.
  3) IMF heeft belooft dat de sociale voorzieningen in takt zullen blijven. Wie is er GEK.
  4) IMF heeft geen hogere koers geeist maar knijpt wel de Valuta veilingen af tot vrijwel nihil. Wie is er GEK.
  5) President spreekt van rente van 1,05 % maar vergeet de bijkomende rentes en heffingen die bij een Stand-by Arrangement horen.

  Het kolderieke van het geheel is dat de president beweert dat hij alleen zal kunnen tekenen voor de nieuwe schulden. Hij vergeet daarbij dat met deze schulden het leenplafond enorm overschreden zal worden.

  Iedereen doet net als of het allemaal in kannen en kruiken is maar vergeet dat de regering heel vaag en warrig was en nog een week moest werken om het huiswerk van het IMF te kunnen presenteren aan de DNA. Beter gezegd er is op ambtelijk niveau een huiswerklijst afgegeven waar Suriname braaf op geantwoord heeft wij zullen ons best doen daarop de antwoorden te geven die u verlangt MASRA IMF.

  Helaas is er nog geen enkele duidelijkheid behalve dat er heel wat mensen tegenstrijdige dingen doen en roepen.

  Zie ook de rare boodschap van Elias over het mislukken van Staatsolie qua exploratie en financieringskansen.


  Maak melding

 34. Die paarse boef weet niet meer waar die moet lenen.gaat die naar de Turkse overheid. wat moet Suriname met het Turks gedoe. Omdat Roy Lieuw A Sie, broer van onze paars geboefte vrouw met een Turk is getrouwd. Ze hadden hem bijna door zijn hoofd geschoten toen de relatie pas begon. Moeten we zulke taferelen in Su krijgen. We hebben genoeg toestanden


  Maak melding

 35. Voor Jojo. Dit bericht had ik een uur eerder gepost. Het wordt verwijderd door de censor. Foei Toch!!!!!!

  volkskrant.nl/buitenland/afdrachten-surinaamse-goudsector-onvindbaar~a3388676/


  Maak melding

 36. Ik zou graag die mensen willen horen die voor de verkiezingen
  van de daken schreeuwden “Mi wan Bouta. Mi wan Bouta”
  Niet één vlag, maar drie vlaggen van de NDP op hun erf hadden geplant. Waar zijn die gasten allemaal. Plotseling heeft niemand voor de NDP gestemd.


  Maak melding

 37. Aan de domme front aanhang

  Hoe dom kan je zijn om nee te zeggen tegen de lening.
  Dat de front regering hierachter staat dat is een feit.
  Men wil chaos scheppen in het land om zo de mensen te mobiliseren.
  Achterlijk gedrag terwijl de regering zijn best doet om het leed te verzachten voor onze Surinaamse mensen.
  Front aanhang denkt aan eigen belang.
  Terwijl de regering aan algemeen belang denkt.
  Ik zou zeggen jullie willen geen lening geen probleem ga dan maar moorden of stelen.
  Criminaliteit is nooit hard aangepakt in Suriname omdat de cellen vol zaten met merendeels front aanhangers.

  Je hebt het in de nationale doden partij horen donderen, vandaar die oerdomme paarse kronkelige redeneringen, niet gebaseerd op feiten, maar paars klote idiote misdadige ideologie.


  Maak melding

 38. SURINAME BESPREEKT LENING BIJ TÜRK EXIMBANK

  Suriname bespreekt lening bij Turkse bank

  PARAMARIBO – Tijdens bilateraal overleg tussen minister Niermala Badrising (Buza) en haar Turkse collega Mevlüt Çavuşoğlu vorige week is ook een lening die Suriname van Turkije wil loskrijgen besproken. Dat meldt het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken.

  De Paarse Roversbende leent zich een ongeluk… Echt van de goden los.


  Maak melding

 39. @Paarse afval vdudn,

  Als je leent, moet je wel een plan hebben om terug te kunnen betalen. Ik weet niet of Suriname die plan al heeft. Zo iet, dan moet men ook niet lenen, want anders wordt lenen weggeven.


  Maak melding

 40. Zo te zien vind het gros van de suri’s het best dat deze regering maar oneindig blijft lenen.
  Als ze maar 3x daags kunnen vreten. Waardeloos.
  Deze mensen leven van dag op dag en houden absoluut geen rekening met hun nageslacht.

  Deze regering speelt met vuur door te bedelen bij die Toerkoes en daarmee zich nog meer in de nesten te werken. De grootste drugsstad in de wereld is niet Adam maar Instanbul fyi.
  Niet tegeloven, met die ergerlijke erdo-mang.

  NEE tegen een IMF-lening legt geen zoden aan de dijk.
  De suri’s blijven draaien om de hete brij; Bouta Moet Weg!
  Dat is de enige oplossing voor een beter suri, dus nogmaals een referendum; Bouta moet weg JA/nee.

  Kan dit zomaar, dat een minister zonder medeweten van de volksvertegenwoordigers (DNA) om leningen gaat bedelen?

  Oeps! Stupid question, is al gebeurt, het is suri, het land van de onbegrensde mogelijkheden.
  Neem mij niet kwalijk
  Excuse moi!


  Maak melding

 41. Weet je wat ik als leek niet begryp.
  Het IMF is toch op de hoogte van de situatie/Suriname.De geschiedenis van DDB is ook bekend,waarom springt het IMF dan om hulp te bieden.
  Iedereen wil geld verdienen ook het IMF maar verdomme hoe moet zo n bedrag terug betaald worden als het land op zn gat ligt.
  Geen investeerders,geen eigen productie, geen vooruitzichten,corrupte politici
  Je kan je onmogelyk alleen maar focussen op de grondstoffen die onder erbarmelyke methodes uit de grond gehaald / verwerkt worden.
  Wie kan dat uitleggen.


  Maak melding

 42. Best RobG

  U maakt er wel een extreem overdreven verhaal van door te stellen dat er $ 485.000.000 aan goud verdwenen zou zijn tijdens de regering Venetiaan

  Ik heb de tekst uit de volkskrant uit 2013 van vriend Jeroen van Trommelen gelezen

  Deze tekst spreekt van honderden miljoenen die niet verantwoord zijn. Het kan zijn door slechte administreren het kan zijn door fraude en corruptie.
  Als econoom hutselt u wat bedragen door elkaar en roept maar iets wat nergens op slaat en niet door het artikel gestaafd wordt en hangt het verdwijnen van maar liefst $ 485.000.000 op aan Venetiaan.

  Het gaat om de post royaltees die pas in 2011 in de begroting staat.

  In de absolute top dagen was er sprake van $ 32.000.000/jaar bij prijzen van gemiddeld $ 1.600/ troy ounce.
  ofwel toen de prijzen gemiddeld $ 600/troyounce waren spreekt men over ongeveer $ 12.000.000/jaar. Een beetje ruim rekent komt men dan aan $ 72.000.000 die niet herkenbaar was op de begroting.

  Onder tussen is bekend dat een deel 20% daarvan bij Grasalco blijft hangen en dat er dus maximaal over 2004 t/m 2010 ongeveer $ 60.000.000 niet herkenbaar op de begroting is opgevoerd.

  Dat is heel wat anders dan er is onder Venetiaan tussen 2007 en 2011 voor $ 485.000.000 uit de goud inkomsten verdwenen.

  Uw affiniteit voor Cijfers is wel heel erg matig te noemen. Uw analyse van bronnen doet u met een heel erg gekleurde bril.

  Uw geloofwaardigheid is nu echt NUL


  Maak melding

 43. @jojo,

  Alle aandacht ging uit naar het bestrijden van de regering Bouterse, maar het papier vergaat de informatie niet. Het Front had er alle belang bij dat er geen ruchtbaarheid aan het journalistiek onderzoek van de Volkskrant werd gegeven. Ik ben van mening dat dit verhaal in de openbaarheid moet komen. De Front aanhang heeft de mond vol over corruptie van de huidige regering, terwijl onder de regering Venetiaan $ 485 miljoen spoorloos is verdwenen. De grootste schurken kan je vinden bij NPS en VHP. Ik hoop dat deze unieke informatie Limbo bereikt.

  Ik heb in een van mijn eerdere berichten ook aangeven dat tot het aantreden van de regering Bouterse, de diverse regeringen van NPS en VHP altijd afhankelijk zijn geweest van begrotingssteun uit Nederland. Laten we eerijk wezen. De totale financiële huishouding van de Surinaamse overheid heeft onder Venetiaan altijd gesteund op inkomsten van Suriname en met aanvullingen vanuit de Nederlandse ontwikkelingsgelden.

  Suriname heeft nooit en dan ook nooit haar eigen financiële uitgaven kunnen dekken met eigen inkomsten uit de export van landbouwproducten, grondstoffen, aluminium,olie,enz. Alleen onder de regering Bouterse begon Suriname op eigen kracht haar totale financielele behoefte te dekken. Geen wonder dat de afgezant van de oppositie de heer Belfort er openlijk voor uitkwam dat hij een bezoek aan de koning van Nederland wil brengen.


  Maak melding

 44. Ahoi……Ik zeg JA voor IMF….jajaja we gaan weer bij de witte man de kolonisatoor bedelen…..jaja…als wat mooie straat namen is en bergen gaan we veranderen …..en zetten de straat namen ,,,, aboi koni….MAAR we bedelen wel bij de kolonisator…….stelletjes mislukkelingen,, dragen merken van de kolonisator ,,,, nu suri rand van failliet ,,,dan rennen naar de IMF de kolonisator,,,,,,,,, ja IMF is een Moderne Kolonisator..HAHAHAH….Groot praatjes,,,,we gaan Naam en adres veranderen en zeten de namen van de boeven…. Ma NU Gaan we wel geld lenen bij de kolonisator……HAHAHA


  Maak melding

 45. @esmerald,
  Wil je ophouden met sensatie.
  Onbeschofte trut hou je bezig met het opvoeden van je kinderen.
  In al je posting komt geen zinnigs woord voor.
  Alleen onzin en schelden op suri .
  Geef een keer in je leven een reactie op het artikel die geplaatst is.
  Je klets altijd en probeert anderen te vernederen hoe je zelf ervaring heeft.


  Maak melding

 46. Suriname lenen kost extra geld, breng jezelf niet in de uitverkoop,de klauwen van IMF,die nog een grotere DDB is,met zijn wurgcontracten alwaar de listige duivel in de kleine lettertjes verborgen zit,met hoge rentes,als men niet terug kan betalen in een nieuwe katibo met grote kettingen van schulden zit,en men afhankelijk wordt van derden, zoals ontwikkelinghulp:3 vingers geven en 7 terugnemen,IMF die alleen geïnteresseerd is in eigenbelang, privatisering van Staatsbedrijven naar buitenlandse Multinationals en hedge funds, om het land op te splitsen ivb landgrapp(landroof)grondstoffen en vruchtbare gronden(voeding), te exporteren voor de westerse wereldconsumentie markt om het Globaliserende Babylonische systeem, draaiende te houden,van rijken worden rijker en armen worden armer. Surinam wake up,wake up , before is to late.


  Maak melding

 47. @RobG

  voor de tweede keer u heeft niet gelezen wat Jeroen van Trommelen geschreven heeft.

  Er is geen sprake van $ 485.000.000 verdwenen.
  Er is over 6 jaar ongeveer $ 60.000.000 aan inkomsten niet herkenbaar opgevoerd als te ontvangen.

  Als Econoom zou het verschil tussen budget en budgetverantwoording moeten begrijpen.

  By the way ook Bouterse heeft nog nooit een begrotingsslot ter verantwoording afgehandeld in de DNA.

  Voor de rest insinueert u maar wat zonder zelfs het artikel waarnaar u verwijst te analyseren of te begrijpen.


  Maak melding

 48. JoJo,

  RobG. zegt econoom te zijn, maar of hij dat ook werkelijk is ………………. heb ik al vaker betwijfeld te geloven.
  Voor een econoom zijn zijn postings wel van een heel laag niveau en teveel geschreven vanuit een tunnelvisie.
  De economen die ik ken, zijn veel flexibeler in hun denken.
  Bij RobG. speelt volgens mij veel meer zijn adoratie voor Bouta mee, dan zijn rationalisme als quasi-econoom.


  Maak melding

 49. Een ieder heeft zo zijn eigen hekel aan de regering Bouterse of de NDP.Neem nou die Esmerald.Zij is een afgewezen minnares van een bepaalde persoon in Suriname geweest.Die trut spoort niet.


  Maak melding

 50. RobG: “De grootste schurken kan je vinden bij NPS en VHP. Ik hoop dat deze unieke informatie Limbo bereikt.”

  Je bedoelt dat onafhankelijke Paarse Propaganda programma van de overheid dat volledig wordt betaald door de Surinaamse belastingbetaler en dat bol staat van de leugens en onwaarheden en gore laster naar critici van Bouterse?


  Maak melding

 51. Triebal,

  Wat maakt het uit of iemand is afgewezen door iemand in Suriname ?
  Dat maakt haar/zijn postings er toch niet anders op ?
  Op dit forum gaat het om de inhoud van de postings, niet om wat voor verleden iemand heeft.
  Als dat voor jou belangrijk is, dan ken ik er nog wel een paar, die heel hoog in de regering zitten.


  Maak melding

 52. @Jabala,waarom spreekt jij steeds over kafrie’s en niet over blackamangs of afrosuri’s, je heb tocht ook dat men je, hindustan of Indiër noemt ipv koeli’s, Surinamers moeten wederszijds leren om elkaar te respecteren,in wie we zijn,om in vrede en harmonie in éénheid in verscheidenheid met elkaar te leven.


  Maak melding

 53. Jojo, je doet je uiterste best om het falen van de regeerperiode Venetiaan te bagatelliseren. Indien men een goede accountant op de stukken zet zal het schaamrood je om de oren vliegen.

  Falasha, wat is er mis mee als he IMF de Surinaamse regering adviseert om het ambtenaren apparaat bij de overheid, ruim 50% van de Surinaamse beroepsbevolking te saneren. Een groot deel van het Surinaams nationaal inkomen wordt uitbetaald aan ambtenaren die de overheidsbudgetten alleen consumeren. Wat voor productieve prestatie leveren deze ambtenaren voor de nationale productie?

  Neem maar het onderwijs.Het onderwijs levert maar weinig goed opgeleide gediplomeerden op om het land tot ontwikkeling te brengen. De effecten van de input-troughput-output zijn niet herkenbaar in de samenleving. Ze produceren een groot deel afvallers die uiteindelijk een zware last worden voor de samenleving.


  Maak melding

 54. Beste RobG

  Ik bagatelliseer niets hellemaal niets. Ik lees een artikel en uw reactie daarop waarin u geheel ongefundeerde conclusies trekt de helemaal nergens op slaan.

  Ik wijs u er op dat president Bouterse belooft heeft de halve VHP op te zullen sluiten vanwege hun corruptie en fraude. Hij had en heeft de staatsmacht en genoeg accountants om te bewijzen dat Venetiaan de $ 485.000.000 weg gemaakt zou hebben.

  Geen van beide is gebeurt of wel u kraait een partij onzin om Venetiaan ten onrechte te beschuldigen en Baas Bouterse in een te goed daglicht te plaatsen. Indien u enigszins gelijk zou hebben moet u Baas Bouterse keihard verwijten dat hij dat geld niet teruggehaald heeft. dan zou het land nu $ 485.000.000 minder arm zijn. Vindt u ook niet dat Bouterse in dat geval ernstige gefaald heeft.

  U draait om de hete brei heen als een draaitol die wellicht de algemene theorie van de economie begrijpt maar niets van de centen en vertrouwen.


  Maak melding

 55. Beste RobG

  ten aanzien van het aantal Ambtenaren zult u toch ook moeten onderkennen dat er in 2010 ongeveer 43.000 waren en nu ongeveer 52.000. Het is een algemeen bekend feit dat er rond de verkiezingen ongeveer 5.000 bijgekomen zijn.

  U stelt zelf de matige kwaliteit van het ambtenaren korps vast, dat ze consumeren en niet produceren. Baas Bouters heeft belooft het aantal ambtenaren te zullen reduceren. Is dat weer een gebroken belofte of niet.

  Het rare is dat u nooit op feiten reageerd indien ze duidelijk in het nadeel zijn van Baas Bouters.


  Maak melding

 56. @ malonti
  Imf lening kan gegeven worden wanneer
  E land bankroet is verklaard!
  En nu komt het het volk gaat drastich
  Pinaren! Alles gaat omhoog!
  Benzine stroom water alles!!!!!
  Stand by for action!!!!

  VOOR WAT HOORT WAT EZEL !!!


  Maak melding

 57. @@@@@…aaaRTJES

  BOUTA IS SLIMMER DAN JULLIE DENKEN,HIJ KOMT OOK UIT DEZE CRISIS WEDDEN ? HET IS AL INGEZET,..MAAR ALLEEN JULLIE PANNEKOEKEN ZIEN DAT NOG NIET…MISBAKSEL..HENK MOLENAAR IDEM DITO DIE IS TOCH EEN BOERIKIE…BLIJF MAAR HOPEN,JULLIE KOMEN NOOOOIT MEER AAN DE MACHT STELLETJE GEHAKTBALLEN !


  Maak melding

 58. RobG, de regering Venetiaan heeft het in de ogen van de kiezers niet goed gedaan, laten we daar maar van uitgaan. en is daar zowat 6 jaar terug op afgerekend door niet herkozen te worden.
  Sindsdien is er een moordenaar en drugscrimineel die de septer zwaait in Suriname, die een positief saldo van 1.3 miljard heeft weten om te buigen tot een negatief van tegen de 10 miljard door verduistering (R. Abrahams) het aanstellen van familileden op goedbetaalde posten, hotelboekingen waar geen gebruikt van wordt gemaakt, leuke reisjes naar China en Turkeye die o,o rendement opgeleverd hebben etc.etc. een morrende bevolking, buschauffeurs, leerkrachten, leerlingen, aannemers die nog steeds op hun geld wachten, en RobG maar volhouden dat bouterse en die NDP kliek het goed doen, terwijl ze een volgende regering en generaties Surinamers opzadelen met een gigantische schuld voor elkaar gekregen door onder curatele te komen van het IMF en waarom? meneer Bouterse heeft door zijn Presidentschap en de onwettig afgedwongen amnestie een beschermde status zolang hij maar niet te ver van Paramaribo komt.
  RobG ga fietsen en rijdt het Hoendiep in, misschien dat je door het koude water flink opfrist in je bovenkamer en de zaken in toestanden in Suriname wat helderder en reeeler gaat zien en probeer eens in het heden te blijven i.p.v. elke keer maar weer te refereren aan een gepasserd station


  Maak melding

 59. Lees ik nu pas, is er weer een lafbek die niet onder zijn eigen naam durft te posten en denkt die van mij daar voor te moeten gebruiken, misselijk figuur


  Maak melding

 60. Het wordt steeds duidelijker dat er geen gedragen overeenkomst met het IMF is maar overeenstemming over welk huiswerk Suriname moet indienen ter beoordeling en goedkeuring van het IMF.

  Op hoeveel leugens is Bouterse na zijn vertoning in de DNA reeds betrapt.
  Zie de reactie van Ravaksur naar aanleiding van hun gesprek met het IMF en het ontbreken van overleg met de oppositie.

  Het laatste komt de oppositie goed uit omdat het daarmee haar handen vrijhoud.


  Maak melding

 61. @RobG,als het om advies gaat om het Overheid apparaat te saneren, niks mis mee,wel tegen overeenkomsten van leningen IMF,die het volk kan knechten,een wisseling van de wacht,zou voorzetting zijn van het oude systeem van familie en vriendjespolitiek(names and faces),omdat ze bijna allemaal boter op hun hoofd hebben,het zou de Surinaamse elites sieren om in landsbelang,al de miljoenen die ze verdient,geleend of geroofd hebben terug te storten in de staatskast,als voorbeeld voor de jeugd en onbaatzuchtig gedrag te tonen,want men kan niks meenemen in zijn graf,men moet investeren in programma’s in bewustwording,tot zelfvoorziend gedrag ipv importeren gedrag,de regering moet zijn goudvoorraad verruimen en beschermen,ter dekking van zijn eigenmunt,en sparen in een fonds voor magere tijden,inplaats van lenen, want geld lenen kost extra geld .


  Maak melding

 62. @ RobG, je bent weer door de mand gevallen, next time y’o broko yu bek.
  A.u.b. RobG, doe niet voorkomen alsof je econoom bent, cum laude afgestudeerd aan de Groningse Universiteit.
  De ” Cleviaschool ” heb je niet afgemaakt, van de Spinazie Universiteit hebben ze je opgedonderd. Ik heb het eerder gezegd: als je zo’n briljante econoom bent, waarom adviseer je BBM niet.

  By the way, hebben “To the Right thing ” en “Mazda ” je niet gecontact …. voor aanmelding aan de Vriesdelaan.
  Doe het a.u.b., het zal je goed doen. Je zult als herboren terugkeren in de maatschappij. Suriname zal dan trots op je zijn. Hé sterkte!


  Maak melding

 63. @ Hans, ik bedoel de enige, echte Hans; niet de lafbek die je naam door het slijk probeer te halen.

  Nogmaals Hans, RobG bekent nu kelur. Hij is een gore, malafide bunuman. Ik hoop dat alle kenners van de Afro Sur. cultuur { de bonafide BUN DU Mans } RobG een kopje kleiner maken {niet met geweld, RobG is het niet waard}.


  Maak melding

 64. Mul, Als die koekwaus van een RobG, onweerlegbare feiten voor de voeten geworpen krijgt komt hij altijd met dit soort bullshit aanzetten, i.p.v. dat hij econoompje speelt denk ik eerder dat hij opgenomen is als bewoner in Wagenborghen of bij Licht en Kracht in Assen. en dat hij in de veronderstelling verkeerd dat ik naar Groningen/Drente zou komen voor iets dergelijks zegt ook wel iets over hem, je zult trouwens maar bij zo’n schertsfiguur in de buurt wonen


  Maak melding

 65. GGGhhhhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaga ga ga ga!

  Whishfull thinkinggggggggggg Ghaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!

  drape a monie de !,..sawe soekoe !!


  Maak melding

 66. RobG en Do the Right Thing….

  Dommer komen ze op Waterkant niet voorbij. Suriname naar de kloten en de man die dit in 6 jaar tijd voor elkaar heeft gekregen ( Bouterse) treft voor deze gehersenspoelde Paarse Garnalen geen enkele schuld…..

  Hoe dom en blind kun je zijn……?


  Maak melding

 67. Mie Gado???
  hoe dom kan je zijn, als geprobeerd wordt om de slavernij af te schaffen, en een groep mensen Surinamers roepen leuzen van nee, niet afschaffen we zijn tegen !!!!!

  Hoe dom kan je zijn,:: alles wat de regering doet, ben je tegen,
  de regering doet aankoop, ben je ook tegen.
  de regering wil bezuinigen ben je ook tegen,
  de regering gaat reizen in belang van Suriname, ben je tegen.
  de regering doet onderzoek bij diverse ministeries, ivm fraude, corruptie, dan ben je ook tegen , want dan vind je dat mensen zomaar worden ontslagen.

  mie Gado, hoe dom kan je nog als mens zijn, als je nog geloof zou hebben in de leiders??
  zelf als je analfabeet ben, kan je niet meer vertrouwen hebben in de leiders die jarenlang een doel hebben om Suriname ten onder te brengen in belang van een groep rijke Surinamer een de arme Surinamers misleiden om hun belangen te steunen
  front is in 1986 opgericht en die hadden een doel, voorkomen dan de NDP aan de macht komt,
  die doel hebben deze mensen (leiders) Front, nieuwe front, V7, nieuwe alternatief, nog steeds.

  als je ziet veranderen ze steeds die naam maar de inhoud, doel, zogenaamde eenheid, is nog steeds het zelfde, want het zijn die mensen die altijd etnisch bezig zijn en proberen zo rassen haat te zaaien in Suriname zoals het toen aan toe ging in de jaren 70, toen er branden werden gesticht,
  deze mensen die zo denken houden niet van het volk maar van hun eigen belang.
  en misbruiken zo een groep Surinamers die nog slapen.
  Maar God is groot,
  de Duivel doet tot dat God zegt, Akaba.!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 68. De KUMA LOVERS zijn BLIND, STOM, ACHTERLIJK, HYPOCRIET, AGRESSIEF TOT GEWELDADIG EN GEMEEN: Zij zijn in staat I LOVE SU in een Burgeroorlog doen belanden.

  ENKEL EN ALLEEN OM HUN GOEROE KUMAKOISI TE BEHAGEN!!

  Het heeft weinig zin om met deze LOVERS TE DISCUSSIËREN.

  Als het om KUMAKOISI gaat hebben deze lieden hun VERSTAN(T) in het ACHTERWERK van KUMA zitten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.