Werkgevers vinden informatie Bouterse onvoldoende

16

PARAMARIBO, 14 apr – ‘Nog te veel onduidelijkheden’. Dit zegt Steven MacAndrew, directeur van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, naar aanleiding van de persconferentie van president Desiré Bouterse. Duidelijk is dat er een aanpassingsprogramma komt.

Dit ‘crisisplan’ zal ondersteund worden door het IMF en de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank. Ook wordt beleid gericht op het verlagen van wisselkoersen. De nationale valutareserves zullen worden aangevuld. Zoveel is dus duidelijk. “Maar er moet vooraf meer duidelijkheid worden gegeven over wat er gebeurt, zodat we ook kunnen staan achter de maatregelen”, zegt MacAndrew tegenover de Ware Tijd.

Vakbeweging en bedrijfsleven willen geïnformeerd worden. “Het mag niet zo zijn dat we op gegeven moment voor verrassingen komen te staan”, aldus MacAndrew. Onder meer moet duidelijk worden hoe geïnvesteerd zal worden in productie. “Opeenvolgende regeringen hebben het vaak hierover, maar wanneer het erop aankomt tijdens de verkiezingen wordt het bedrijfsleven straal genegeerd.” Dan krijgt populisme de overhand.

Bekijk ook:

16 REACTIES

 1. @Damsco @RobG en al die andere die hun mond vol hebben; dat Suriname een democratie is.?Waarom durf president Bouterse als een laffe hond niet in het parlement zijn plannen met uitleg en doorrekeningen te presenteren?Als een laf treefje belet vrouwtje simons, iedereen het spreken en stellen van vragen.Als president bedreig Bouterse schaamteloos en moraalloos rechters, vakbonden, betogers en iedereen die terecht vragen stelt.Macho en trots zijn is wanneer je voorop in de strijd gaat; alle bewijs op tafel legt, en zeg dit is het best, komop als jij iets beters heb.Gebrek aan moraal, lafheid, corruptie etc.Is heel normaal bij de maffia; maar dat noem niemand democratie.
  Op internet zijn er voldoende woordenboeken vertaal website, om alle begrippen op te zoeken.Doe er je voordeel mee.


  Maak melding

 2. In februari waarschuwde het Internationaal Energieagentschap voor blijvend lage prijzen, maar vandaag herziet het agentschap die waarschuwing. De olieprijzen gaan dus weer omhoog. Dat is goed nieuws voor de NDP.


  Maak melding

 3. De werkgevers hebben volledig gelijk. De President heeft weer eens loze zaken verkondigd. Of zoals Lackin het stelde er is nog geen overeenstemming en niets om te tekenen.

  Wat de President wel weer lukte is om het proces in de DNA, waar Hoefdraad kritische vragen moest beantwoorden weer op de lange baan te schuiven.

  De President moet dit soort tekst en uitleg in de DNA geven en niet op een zogenaamde persconferentie. Althans was het wel een persconferentie want op de eerste en tweede rij zaten slechts regeringsfiguren die hun daarmee hun afspraak in de DNA ontweken.
  Hoeveel echte journalisten waren er eigenlijk en hoeveel vragen zijn er beantwoord.

  Het is een aanfluiting die elke keer weer een overtreffende trap krijgt.

  Als mensen bij het IMF verslag gaan doen van deze tragi- komedie zal het animo bij mevrouw Lagarde om te helpen sterk afnemen.


  Maak melding

 4. Het enige goede nieuws van de NDP, zou zijn dat ze de handdoek in de ring gaan gooien. Het is genoeg alleen maar mooie plannen en woorden maar geen daden. Desi begin je voor te bereiden op de berechting over de decembermoorden.
  Genoeg is genoeg. bey bey


  Maak melding

 5. Deze moordenaar is nog nooit duidelijk geweest, laat staan transparant, liegen en bedriegen en het volk misleiden, is dit gezwel beter in.


  Maak melding

 6. de amerikanen hebben lang en breed in de gaten dat de december moorden kwestie nog verhelderd en verantwoordt moet worden..

  daarbij is ddb aansprakelijk..,,wat weten de amerikanen dus..
  ..

  je kunt nu die poppenkast gewoon afschaffen heeft geen zijn om deze mensen aldaar maandelijks te betalen..

  ze zijn gewoon werkloos,,omdat die ene moordenaar pres..buiten het parlement zijn vergaderingen houdt maar niet in het poppenkast..

  weg gegooid geld..


  Maak melding

 7. Quote:

  O DREIGT TARIEVEN EIGENDUNKELIJK TE VERHOGEN
  14/04/2016 13:04 – Gilliamo Orban
  PLO-voorzitter John MahadewsinghJohn Mahadewsing (l) met bushouders
  PLO-voorzitter John MahadewsinghJohn Mahadewsing (l) met bushouders Foto: Jason Leysner
  PARAMARIBO – De Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO) wil de bustarieven zelf verhogen. De kans is groot dat dit vrijdag wordt goedgekeurd in de algemene ledenvergadering, omdat de zeer ontevreden bushouders vinden dat de huidige tarieven zijn achterhaald. De nieuwe tarieven kunnen maandag ingaan en het stadstarief kan verhoogd worden van SRD1,25 naar SRD 4.

  “Un no kan tan ke poti, noso wi sa dede (Wij kunnen niet armzalig blijven, anders gaan we dood)”, zei PLO-voorzitter John Mahadewsingh donderdag tijdens een persconferentie.

  Ook heeft de PLO met betrekking tot de achterstallige brandstofsubsidie van vijf maanden een ultimatum gesteld aan de regering namelijk dat het totale verschuldigde bedrag van ongeveer SRD 8000 donderdag gestort moet worden.

  Hij zegt tegen de Ware Tijd dat de PLO een principeakkoord heeft bereikt met minister Andy Rusland van Transport Communicatie en Toerisme (TCT), maar de bewindsman heeft verzuimd dit te behandelen in de vergadering van de Raad van Ministers. Dat betekent volgens Mahadewsingh dat de PLO slechts een akkoord heeft met Rusland en niet met de totale regering.

  De minister heeft de PLO gezegd dat hij de zaak alsnog zal voorleggen aan de Raad van Ministers. “Wij gaan het principeakkoord in een alv voorhouden aan de leden en als zij vinden dat we een week of twee maanden moeten wachten, hebben we hiermee geen moeite. Maar als ze vinden dat de tarieven aangepast moeten worden zullen we dat maandag doen en de consequenties zijn voor ons”, zegt de PLO-voorzitter. Hij wil echter nog niet detail treden over het principeakkoord.

  Als de Bushouders mogen overgaan tot een Taiefsaanpassing dan zijn de Economische Rapen echt Gaar??

  Voor Moesje en Mai die naar de Centrale markt moeten voor hun boodschappen hebben ze 10 SRD nodig voor de bus.

  Een gezin met 2 schoolgaande kinderen moet per dag 16 Srd voor de bus betalen voor een Stadsrit???

  DENG SMA SA DEDE NO IN A KINO


  Maak melding

 8. Het kruitvat staat op het punt van ontploffen. Dagelijks worden vonken erop los gelaten totdat de zaak vlam vat. Dan is het afgelopen met ddb en friends.En als het doek is gevallen moeten de paarsen zich paars blijven noemen zullen wij zien hoe zeker hun leven is.


  Maak melding

 9. desi ~> jouw naam verdient geen hoofdletter^| wanneer ga je nou eindelijk beseffen dat het nu afgelopen is . Je maakt het jezelf alleen maar moeilijk om langer te blijven regeren . meldt je aan bij het openbaar ministerie en laat je berechten. Het is voor ons allen beter dat je oprot.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.