Proces Bouterse ‘ergste mensenrechtenprobleem’

74

PARAMARIBO/WASHINGTON 14 apr – Het strafproces tegen president Desiré Bouterse is het ‘meest ernstige mensenrechtenprobleem’ van Suriname. Dit stelt het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken in haar laatste mensenrechtenrapport. Vooral het oponthoud in het strafproces wordt gehekeld.

Het State Department heeft er moeite mee dat het proces tegen Bouterse en twee en twintig andere verdachten maar niet van voortgezet kan worden. Deze ontwikkeling “geeft reden tot ernstige twijfels over de onafhankelijkheid van het rechtssysteem in het land”, stelt het ministerie. Ook andere mensenrechtenproblemen worden genoemd. Het gaat dan om onder andere politiegeweld.

Ook worden genoemd de slechte omstandigheden in detentiecentra en zelfcensuur bij mediabedrijven en journalisten. Het rapport heft het ook over wijdverbreide corruptive bij de overhead, geweld tegen vrouwen en kinderen, mensenhandel, een uitblijven van de erkenning van landrechten van Marrons en Inheemsen, kinderarbeid en discriminatie tegen homoseksuelen en andere minderheden.

Bekijk ook:

74 REACTIES

 1. Dat dacht ik al; ik dacht, waar komt het rook vandaan ?
  Niemand zal zijn / haar straf ontlopen, vroeg of laat wordt je toch berecht !!!

  Jacko.


  Maak melding

 2. Een behoorlijke rechtse in bokstermen te spreken voor Bouterse en de DNA voorzitter.
  Met het opwerpen van hindernissen in een lopend strafproces kom je er niet.
  Met een nep amnestie de boel te sussen, grote broer begint zich te roeren.
  Oppassen geblazen voor hen die het aangaan.


  Maak melding

 3. @Henk Molenaar,

  Potentiële investeerders zullen nu wel 2x achter hun oren krabben willen ze investeren in Suriname. Maar verstrekkers van leningen zullen zich wel bedenken. Deze instellingen hebben ook verantwoording af te leggen bij hun aandeelhouders (MVO).

  We staan weer op de kaart.


  Maak melding

 4. als je alleen maar naar die vieze afgrijselijke foto van die rot vieze vuile imbeciele paarse rioolrat kijk zie kenmerken van corruptie en criminaliteit.
  Wacht maar wat in het vat zit verzuurd niet, hij gaat buurman worden van Joran van der Sloot in Peru.
  Gods molen draait langggggggggzaam maar ZEKER


  Maak melding

 5. Ja he met zo’n foto als deze waar je alleen maar corruptie en kwaad kan aflezen bij deze vuile vieze rioolrat , wordt het tijd dat hij buurman wordt van Joran van der Sloot. Wat in het vat zit verzuurt niet. Ga maar door je tijd komt. Gods molen draait laaaaaaaaaaaaaaaaaaangzaam maar ZEKER.


  Maak melding

 6. Ben benieuwd naar de inhoudelijke reactie van de regering en de coalitie hierop.

  Voor alle mensen die op de NDP hebben gestemd; wat moet er nog meer gebeuren voor jullie door hebben dat Bouterse en zijn kliek suriname met grote snelheid het ravijn induwen? Zelf zijn ze schatrijk en wanen zich untouable omdat suriname te verdeeld is.

  Bundel krachten, schop die malloot van zijn stoel, vecht voor onze rechtstaat en zorg dat hij zich voor de rechter moet verantwoorden!


  Maak melding

 7. You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time.

  Niemand staat boven de grondwet van een land in een democratische rechtsstaat, internationale verdragen, cq mensenrechten.

  Een democratische rechtsstaat is het beste systeem, waarin de rechten en plichten van een burger terug te vinden zijn en in kan leven, ontwikkelen, gelukkig kan zijn en het beste uit zich zelf kan halen. Deze rechten en plichten zijn te vinden in de grondwet van dat land en de internationale verdragen.

  De Trias Politica:
  – wetgevende macht,
  – uitvoerende macht,
  – rechterlijke macht,
  en
  Internationale verdragen

  Internationale verdragen, zijn hoger dan de grondwet van een land, cq mensenrechten zijn vele malen hoger en sterker dan de amnestiewet.

  Moord. In de grondwet van Suriname is iemand die een andere vermoord, een moordenaar, volgens het wetboek van strafrecht en hoort die persoon voor een rechtbank/krijgsraad te verschijnen en door de rechters een vonnis te krijgen/veroordeeld te worden en in de gevangenis opgesloten te worden. DDB is de hoofdverdachte in de 8 december 1982 moorden en deze man is nog schuldig voor heel wat strafbare zaken tegen de menselijkheid.

  Leve de democratische rechtsstaat, Hoera, Hoera, Hoera!

  Zandstrooien mag DDB en de rovers/gangsters doen in de ogen van de paarse kakkerlakken met hun granenhersenen, gelukkig dat er nog vele Surinamers zijn, die rationeel kunnen denken en weten, wat goed is en fout volgens normen en waarden, mensenrechten, enz.

  Stre Def Stre, Wi No Sa Frede

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 8. Look who is talking!!!!! Zwaar politiegeweld tegen Afro Amerikanen en andere minderheden in Amerika accepteren ze daar als normaal. Amerikanen voeler zich machtiger dan God. De koppensnellers in Saoedi Arabië steunen ze met alle plezier.


  Maak melding

 9. Deze mensen zijn ongelooflijk, kijk wat er in eigenland gebeurt politie geweld en mensenrechten de vele moorden in opdracht en dodenlijst samen met Engeland, kijk naar hun bondgenood al jaren geen oplossing Israel, overal zien zij de splinter in de oog van anderen en veroordelen dan maar balk in eigen ogen niet te zien omdat zij een wereldmacht zijn, machtsmisbruik politie van de wereld.


  Maak melding

 10. Biender
  Look who is talking!!!!! Zwaar politiegeweld tegen Afro Amerikanen en andere minderheden in Amerika accepteren ze daar als normaal. Amerikanen voeler zich machtiger dan God. De koppensnellers in Saoedi Arabië steunen ze met alle plezier.

  Typische reactie van Paarse Kakkerlak.


  Maak melding

 11. Beste Eric de Bruin…

  What is you point?

  In Suriname wordt een veroordeelde drugscrimineel die tientallen moorden op zijn geweten heeft president …..

  Dankzij verkrachting van de Surinaamse Grondwet heeft deze crimineel zichzelf amnestie gegeven.

  Zo zijn de feiten en niet anders.


  Maak melding

 12. Het Surinaamse parlement heeft een amnestiewet aangenomen die de verdachten van de Decembermoorden in 1982 vrijwaart van strafrechtelijke vervolging. 28 parlementsleden stemden voor de wet, 12 tegen. Aangezien de Surinaamse bevolking hun eigen leiders kiest is dit proces geheel democratisch verlopen. Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken moet lekker haar eigen zaken bemoeien. Wij zijn een Souverein land en lossen onze zaken zelf op. Veeg mijn reet af met het rapport.


  Maak melding

 13. Ik snap sommige figuren niet, ik zou, als er zoveel @#€% over mij verteld werd en te doen was met mijn hele zijne excellentie gezicht, mij zo verschrikkelijk schamen dat ik me voor goed terug zou trekken op een afgelegen plek, ver van de bewoonde wereld, en nooit meer iets van me laten horen. Had ik niet de beschikking over Camp David dan zou ik sterk overwegen het koordje van mijn sportbroek te gebruiken om zo snel mogelijk naar de eeuwige jachtvelden te verkassen.


  Maak melding

 14. Henkie Molenaar, je blijft alles in het werk stellen om onze president te beschadigen. Hoe harder je tegen hem aan schopt hoe sterker hij wordt. Die Amerikanen moeten hun smoel houden. Overal en maar iedereen hun wil opleggen ten aanzien van democratie, normen en waarden. In tussen hebben ze Libië en Irak geruïneerd met hun onbehouwen tactiek. En laten we niet over mensenrechten beginnen want de zwarte bevolking in Amerika zijn 3e rangs burgers. Wordt het niet eens tijd dat je die spruitjeslucht van je gaat afspoelen.

  Zo zijn de feiten en niet anders.


  Maak melding

 15. @Parbo, je schrijft::::Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken moet lekker haar eigen zaken bemoeien. Wij zijn een Souverein land en lossen onze zaken zelf op. Veeg mijn reet af met het rapport.

  =Waarom dan bij het IMF aankloppen voor geld????

  =Vergeet niet dat die hele amnestie illegaal is en als er echt iets mocht gebeuren wordt Bouterse gewoon opgepakt. Zie maar de voorbeelden van andere landen waar men dacht dat ze nooit opgepakt kunnen worden.
  Je baas Bouterse is zo bang dat hij in vele landen niet kan gaan.

  Jou niveau maakt dat het niet goed gaat in Suriname, omdat Bouterse alleen zulke mensen in dienst heeft. Uitschelden dat kunnen zij heel goed.

  -Welke rang heeft de zwarte bevolking in Suriname????

  Slaap lekker door.


  Maak melding

 16. Ira,

  Het IMF is geen puur Amerikaans instituut. Er zijn meer dan 180 aangesloten bij de Wereldbank.

  Het allesbeste natuurlijk is dit hele proces te schrappen. Het kost Suriname teveel geld en wijzer zullen we er niet van worden. Het proces is belangrijker voor het huichelachtige Surineds dan dat het wat toevoegt aan ontwikkeling en verzoening in Suriname. En laat ik voor op stellen dat het volk in Suriname Bouterse allang heeft vergeven.

  Elke revolutie eist slachtoffers en in het geval van Suriname waren het er gelukkig zeer weinig. Natuurlijk is elk slachtoffer er één teveel. Een stichting om de revolutie jaarlijks op de dam te herdenken lijkt me een beter idee. Nederland en de VS zullen dat ook prachtig vinden.


  Maak melding

 17. Parbo: “Elke revolutie eist slachtoffers en in het geval van Suriname waren het er gelukkig zeer weinig. Natuurlijk is elk slachtoffer er één teveel. Een stichting om de revolutie jaarlijks op de dam te herdenken lijkt me een beter idee. Nederland en de VS zullen dat ook prachtig vinden”

  Revolutie welke revolutie? het was een doodordinaire staatsgreep om de macht. Wat lul je nu?


  Maak melding

 18. Parbo
  Henkie Molenaar, je blijft alles in het werk stellen om onze president te beschadigen. Hoe harder je tegen hem aan schopt hoe sterker hij wordt.

  Hoe kan je een wrak van een ongeletterde president die geen enkel respect ondervindt in het buitenland als drugscrimineel en moordenaar in godsnaam beschadigen?

  Het is duidelijk dat jij vuistdiep zit in de reet van je meester,


  Maak melding

 19. Henkie Molenaar, ik verdedig vooral de toekomst van Suriname. Suriname heeft baat bij rust en vrede. De coup van 1980 was voortgekomen uit onvrede en ontaarde al gauw in een strijd tussen de heersende klasse en het volk. Het was een klassenstrijd en sommigen (surineds) hebben er belang bij de elite weer in het centrum van de macht te plaatsen. Deze elite wordt gestuurd vanuit het buitenland en amnestie is het laatste wat ze willen. Het hele proces tegen Bouterse is een farce. Het proces dient een enkel doel en dat is Bouterse uit het centrum van de macht verwijderen. De nabestaanden van de gevallenen worden slechts als politiek breekijzer gebruikt. Er wordt smerige politiek bedreven waarbij Nederland onder het mom van democratie en beschaving nog steeds een rol tracht te spelen. Deze politiek wordt gelukkig doorzien en zal dus niet werken. Amnestie is het beste voor Suriname en haar burgers. Case closed.


  Maak melding

 20. Parbo, spreek voor jezelf als je zegt dat ‘het volk’ Bouterse al lang vergeven heeft. Naar mijn weten heeft ‘het volk’ hem bij lange na niet vergeven. Er is ook geen sprake van vergiffenis. In een rechtstaat behoor je voor criminele handelingen je voor de rechter te verantwoorden. Ik zeg schop die malloot van z’n stoel en vecht voor onze rechtstaat! En dan heb ik het nog niet eens over het feit dat hij internationaal ook al op de “Wanted” lijst staat.


  Maak melding

 21. Beste Henk Molenaar,

  Die Parbo zit zo diep in het achterwerk van Bouterse dat hij denkt dat deze de nobelprijzen voor de vrede en economie gaat winnen in 2016. Ik heb echt mededelijden met deze figuur Parbo. Heb nog nooit zoveel onzin bij elkaar gehoord.


  Maak melding

 22. Misschien moeten de VS toch echt eerst eens naar zichzelf kijken alvorens anderen de maat te nemen. En als het inderdaad allemaal zo vreselijk is waarom bouwen ze een megalomaan grote ambassade is het verderfelijke Suriname?


  Maak melding

 23. @Parbo

  “Aangezien de Surinaamse bevolking hun eigen leiders kiest is dit proces geheel democratisch verlopen.”

  Met betrekking tot de democratie zijn er spelregels. Een belangrijke is dat gewone wetten en nieuwe wetten voldoen aan de grondwet en aan de overkoepelende verdragen zoals de van de rechten van de Mens.
  Suriname heeft als rechtsstaat met onder andere de amnestie wet veel van haar eigen wetten, de grondwet en de internationale verdragen geschonden en dan mag de internationale rechtsorde Suriname dwingen de fouten die haar leiders gemaakt hebben onder ogen te zien en te herstellen.

  De DNA mag en kan geen wetten maken die strijdig zijn met har wetten, haar grondwet en de internationale verdragen en wettelijke raamwerken.

  De VS hebben als supermacht en internationaal politieagent een extra verantwoordelijkheid. Zij zullen bij het IMF ongetwijfeld laten blijken dat Suriname wat haar betreft op dit vlak wat in te halen heeft.
  Bouterse is niet voor niets zo raar bezig.


  Maak melding

 24. Parbo: “Henkie Molenaar, ik verdedig vooral de toekomst van Suriname. Suriname heeft baat bij rust en vrede”

  Ik pies in mijn broek van het lachen…Vuilnisman, kan deze Paarse zak ook mee….

  Bouterse in één zin met rust, vrede, toekomst en rechtvaardigheid dan kan niet.

  Bouterse kent maar 1 belang en dat is zijn eigen belang. Hij kost op het Surinaamse volk dat hij minacht.


  Maak melding

 25. @Henk Mollenaar

  Schelden etc. versterkt slechts. Feiten kunnen andere binnen de denkrichting van de NDP wellicht een beetje bijsturen.

  Hen op de zelfde manier als zij zich uiten benaderen leidt slechts tot verharding van standpunten.
  Ik hoop beide zijden van de medaille te blijven zien. Er zullen krachten aan beide zijden van de DNA bereid moeten worden gevonden om op basis van feiten een dialoog aan te gaan. Ook binnen de NDP zijn er verstandige mensen net zo goed dat er binnen het front hele foute figuren rond lopen.


  Maak melding

 26. Verdoemd is het paars zwijnenvolk van baas. In paarse vieze bouwvallige ndp zwijnenstallen zullen ze paars gedoemd moeten overleven, vol misdaad en roof onder elkaar vol afgunst. De beloofde en geprofeteerde rust, vrede en voorspoed door baas, Misjisosoka, StefMeje, Bredevelt en al die paarse rijke corrupte marionetten zijn leugens gebleken. En leugenaars zijn moordenaars………..wee wee wee de paarse zwijnen die straks als paars slachtvee zullen dienen….megaschulden zullen ze moeten aflossen, ook hun generatie komt deze staatskasroof van de baas der bankrovers en roversbende niet te boven,..na Suribabwe ai go kong, dee nanga dee,,,,,,,en al vreten die paarse zwijnen de corrupte misdadige paarse vol leugens afval die baas vo ze gooit……knorrend vechtend zullen de onder elkaar.neks no fout oma nanga opa waarskow….ndp en co…..na a paarse misdaad vloek die paarse zwijnen van baas verdienen.


  Maak melding

 27. Niet alleen een mensenrechtenschending, maar het grootste gezwel van Suriname, die de vooruitgang van het land heeft weten te voorkomen, d.m.v. geen visie hebben, ongeschoolde adviseurs hebben die als een fossiel van de zogenaamde revoperiode functioneren, corrupt zijn, en stelen als de raven, het wordt tijd dat dit gezwel uit de gemeenschap verwijderd gaat worden, en denkt dit gezwel het nog te kunnen uithouden tot 2020, omdat hij bang is voor die tijd opgesloten te worden, hopelijk gaan mensen nu een keer de straat op, want ze gaan weer opgezadeld worden met een lening van het IMF van 900 miljoen $ waarvan zeker de helft in voorgaande jaren door die paarse roversbende gestolen is.


  Maak melding

 28. Blaffende Henk Molenaar,

  Het waren de Amerikanen die Pinochet in Chili steunden. Dictator Pinochet heeft tienduizenden Chilenen de dood ingejaagd. Mede dankzij de Amerikaanse steun volde hij zich oppermachtig.


  Maak melding

 29. De allergrootste sta in de weg naar een verbetering van de economische situatie in ons land in Bouta.
  Niet alleen op het financiele vlak, ook op het gebied van mensrechten.
  Suriname had allang buitenlandse financiele hulp gekregen als Bouta geen president was.
  Niemand doet zaken met een drugsveroordeelde en een van moorden verdachte president.
  Wat het ministerie van Buitenlandse Zaken van de VS stelt, is buitengewoon terecht.
  De Bouta-adepten willen dat niet horen, maar onze president is wel degene die ons land naar de afgrond heeft geholpen en nu op zijn knietjes bij het IMF moet smeken om geld.
  Het hele land is naar zijn mallemoeren geholpen.
  Als het IMF al over de brug komt, zal de bevolking van ons land nog een zwarte pijp roken, want zoals altijd zijn zij het kind van de rekening.
  Het IMF degradeert Bouta tot een kleine jongen, die nog niet eens op de klas mag passen.
  We zullen het allemaal meemaken.


  Maak melding

 30. ik ben echt benieuwd wat de reactie is van miesie kaba,doekhie,simons en al die anderen van de coalitie..

  verder vraag ik mij af,waarom die ashwien adhin het zinkende schip niet verlaat,voordat het te laat is..

  dit blijf je echt niet nog 4 jaar volhouden..

  nu weg lopen hou je de eer aan je zelf voor betere tijden..


  Maak melding

 31. Hoe dan ook aan j lot kan j niet
  Ontkomen.
  En het schip van moordenaar bouta zal hoe
  Dan ook zinken tot op de bodem van de
  Stille oceaan!
  Stand by for action!
  Alles wordt weer duur stroom water benzine
  Etc.
  Bouta sakasaka beest go dede!!!
  Ie fok a kondre helemaal up!


  Maak melding

 32. @ Biender,

  Economische belangen. Koper en andere mineralen. Amerika heeft geen enkel belang in Suriname. Behalve misschien het feit dat er een moordenaar en drugscrimineel aan de macht is.


  Maak melding

 33. Niemand gaat baas komen halen. No mang zelfs die boeroes durfden niet te komen. Usa kan gaat ook niets doen. Elk jaar horen we dezelfde tories. Bla bla bla. Sranang is van ons en wij zullen elk milliliter grond beschermen inclusief onze leiders. Patjakkers en cyber helden als Mies Koosje, Hank Moordenaar, Marcel, Dre, Coachise gaan daar niets tegen doen.


  Maak melding

 34. Whahaaahaaahhaaaaas…nu gaat bouta nooit meer reizen naar Amerika . Daar wachten ze op hem.Hij kan alleen maar ‘Groetjes uit Paramaribo’ kaartjes sturen voor zoonlief Dino
  Hahahaahaaaa na lange tijd gaan de deuren van Ocer open.
  Nu gaat duivel bouta op het ocer podium staan janken als een hond hoe slecht Amerika wel niet is, En ik zie de vaste Ocergangers Parbo,Mazda ,Blender RobG en enkele trouwe ndp volgelingen blij zijn in het vooruit zicht weer eens naar Ocer te gaan thanks to Amerika.
  Whahahahahahaaaaa…….
  En bouta gaat weer hallucineren…whahhaahhahaaaa


  Maak melding

 35. Ray,een grote mond hier opzetten terwijl je aanhang niet meer voorstelt dan een druppel water in de oceaan. Alle acties uit jou kamp tegen de regering zijn gedoemd te mislukken.


  Maak melding

 36. @Loes bere
  Jou ontmoeten is even onaangenaam als je naam klinkt!Mamapiema idioot!
  @Blender
  Kom ons niet vergelijken met de amnestieheld van je!!
  Hij schijt nu alle kleuren an de regenboog en jullie ook ,zijn trouiwe hondse volgelingen.Kijk wie over mislukkingen praat!!
  Hahahahaaa..de lijst van beloften van je baasje gedaan eerder,gisteren en vandaag….whahahahaaaa….aan verbeelding heft je baasje niks te kort.
  Hoe meer coca hij snuift hoe meer krakzinniger hij aan het worden is.


  Maak melding

 37. Loes Bere
  Begin alvast Tigri gebied weer terug te winnen uit handen van de guyanezen!
  Me mars dat Suriname beter wordt met jou erin. Met jou in Suriname wordt het juist met de dag erger.Ik zou joui eerder als een last voor Suriname.


  Maak melding

 38. Loes bere
  Voor het geval het belangrijk is: ik was er in november, enigszins pijnlijke 25 november meegemaakt. Dit jaar kom ik niet en volgend jaar ook niet. Misschien over 2 jaar. Ben jij er dan ook nog?


  Maak melding

 39. -Iemand heeft de volgende regels opgesteld in een tekst en deze regels passen precies wat ik bedoel met Bouterse en zijn consorten hun grote mond.

  Met deze tekst wordt Bouterse hiermee bedoeld:::

  ===Door de oppositie te kijk te zetten en af te geven op koloniaal Nederland blijkt nu dat de beloofde ontwikkeling in handen is gesteld van het buitenland. Het buitenland dat volgens hem de oorzaak is van onze interne crisis. Dieper kun je niet zakken.==


  Maak melding

 40. deze leugenaar moet z.s.m. weg..

  het ka volk lijdt.. letterlijk en figuurlijk..

  waar blijft brunsie met zijn ideeën..achterbaan..

  nu moet miesie kaba dansen op de poduim..

  ashwien loop heel hard weg..redt je zelf zolang het nog kan..

  straks lig je gewoon op straat leven loos in de buurt van fort zeelandia..


  Maak melding

 41. Mensenhandel! !
  Geen rechten voor de marrons!
  Discriminatie van minderheden!
  Hmmmmmm dus ook dit alles in Su……. zo zie je maar…..het is overal het zelfde en maar zeiken over anderen die anderen te kort doen!!!!….de pot verwijd de ketel dus!!!@


  Maak melding

 42. Parbo draai a kondre sodroe steun Joe SA takie mie baka.asa San je Go va Joe wanie grontapoe no law, of Joe je je Tang of Joe nabie Business dape Tang tieri


  Maak melding

 43. #Henk Molenaar.
  @Ray.
  Jullie veroordelingen iemand alvorens er een vonnis is.
  Als de vorige regering van jullie een goed rechtssysteem had neergezet dan zou Suriname nu anders uitzien.
  En als jullie het beter weten ga dan naar het internationaal gerecht en haal je recht dan.
  Jouw president of tewel de president van alle Surinamers heeft gezegd ik draag de verantwoordelijkheid van december moorden omdat ik president was.
  Jouw baas tenzij jullie een landverrader of lafaard zijn dus nep Surinamer zoals velen van jullie die ik altijd heb beschreven als Economische vluchtelingen.
  Als jullie vinden dat mijn President niet jouw president is dan is bovenstaande op jullie van toepassing.
  Jouw president heeft gezegd als jullie daarmee bedoeld hij Amerika en Nederland vinden dat ik wat gedaan hebt dan kunnen jullie gerust in Suriname komen want ik ben geen lafaard ik zal in Suriname sterven voor mijn volk.
  Wij hebben nog 4


  Maak melding

 44. De algemene vergadering van de verenigde naties word weer niet bijgewoond door onze president.Suriname raakt verder geisoleerd dank onze arme pres.Alleen in onze bananen republiek kan hij nog zijn stem laten horen.
  But the longest rope has an end.


  Maak melding

 45. Parbo is een steuntrekker uit Nederland die de professor wilt uithangen. In de maatschappij is hij een nobody……dus liever stil blijven werkeloze loeder!


  Maak melding

 46. Suriname staat weer op de kaart, geweldig hoor, en dan zijn er ook nog van die paarse randmongolen als een Parbo, Biender en Mazda die met allerlei kutsmoesjes komen aanzetten om die massamoordenaar en Drugscrimineel proberen vrij te pleiten, de schertsfiguren


  Maak melding

 47. Op die dag zullen land en volk, allen die nooit van hun leven hebben gestemd op moordenaars juichen van blijdschap wanneer er recht wordt gesproken en het vonnis zal luiden…schuldig bevonden. De oerdomme ndpers zullen zichzelf in het gezicht slaan, vol van wroeging, fa wi kan beng de so dong……eehh bezeten door de paarse demonen van baas……


  Maak melding

 48. Met zulke fraaie aantekeningen op zijn CV zal het voor Bouterse een peulenschilletje zijn 1miljard USD te lenen bij bonafide geldschieters in het buitenland; PAARSE EZELS, WEES GERUST, ALLES KOMT TERECHT!!!


  Maak melding

 49. het ministerie van buitenlandse zaken heeft een rapport geschreven over mensen rechten in suriname.
  lekker belangrijk en een verspilling van de moeite.
  iedere koe op de markt weet dat er geen dierenbescherming is in su en iedereen die suriname ooit bezocht heeft weet dat er ook geen mensenrechten in su zijn.
  kortom , het rapport bevat niets nieuws , tenzij ze er nu pas achter komen dat suriname een derde wereldland is waar er geen mensen rechten zijn.
  dit rapport kon 40 jaar geleden ook geschreven zijn , maar blijkbaar keken ze 40 jaar lang de andere kant op.

  voor de ndpers die zich geroepen voelen om negatief te reageren …..spaar je de moeite anders ben ik genoodzaakt om de vuile was van velen buiten te hangen.
  de martelingen op het bureau de doods eskaders van vroeger waar linscheer en zeeuw aan deel namen enz .
  vele mensen zijn verdwenen zonder een spoor na te laten.
  ook oom lonnie hield zich bezig met mensonterende praktijken


  Maak melding

 50. Loes bere { incontinente kl…..k },
  * Sranang is van ons en wij zullen elk mm grond beschermen inclusief onze leiders *.
  Viesrik, wat of wie bedoel je met wij. Als je één{1} Amerikaanse marinier waar danook tegenkom, begin je de omgeving te bevuilen. Je bent evenals je baas een lafaard. Ik weet zeker, inplaats van je baas te verdedigen, ga je hem verraden * meneer de marinier, Bouta zoekt dekking in de KUMA van Jenny Simons.*

  * Raytje, wanneer ga je naar Suriname afreizen en laat ook even weten waar je verblijf.*

  Ik ben zeer binnenkort in Su. You name it: tijd en plaats waar we elkaar ontmoeten. Mi e go pot’ verstan in a kwasibita ede fu yu. Ray e.a, niemand gaat ze bedreigen, vooral jij, meneer diaree niet. Over my deadbody!!!


  Maak melding

 51. Beste Mul, laat je niet gebruiken door die laffe schijtzak van een Loes bere, anoniem kunnen dat soort minderwaardige figuren dat soort bedreigingen uiten, wanneer je ze in werkelijkheid tegenkomt zijn het echte kakkerlakken die onder de eerste de beste steen kruipen, bovendien wie zijn handen bevuilt aan stront gaat ook stinken.


  Maak melding

 52. De Mensenrechten rapport van de US is een instrument van de US in zijn buitenlands beleid.
  Zo worden lastige landen afgepoeierd en vriendelijke landen als Israel en Saoedi Arabie nooit genoemd in het rapport.

  Het laatste werkt ergerlijk op mij. Mensenrechten schending door wie ook is mensenrechten schending. Maar de Amerikaanse buitenlandse politiek maakt dan rare bokkensprongen.

  Of Bouterse mensenrechten heeft geschonden?
  Zijn groep en waarschijnlijk hijzelf heeft mensen die politieke tegenstanders waren gedood. Zo hebben zij de tegenstanders het recht op hun meningsuiting ontnomen.Verder het recht op leven op zijn minst.

  Of hij gestraft moet worden dat hangt van het volk af. De jury bestaat uit zijn gelijken. De meerderheid wint.


  Maak melding

 53. Amerika moet Suriname helpen om van Bouterse af te komen.Zo lang deze man nog daar is gaat het niet goed komen.Die mensen zijn bang om dood te gaan.Wat in het verleden gebeurd is willen ze vermijden.Zelf een strafproces werd tegen gehouden.Niemand durft actie te ondernemen alleen god moet Suriname helpen in deze moeilijke periode.


  Maak melding

 54. Zo SCHAAMTELOOS als deze Yankees (lees: DONKEYS)zijn. Ze hebben al hetgeen opgesomd wat in hun VS – Vieze Staten plaats vindt. U mag zo gerust ook Vieze Smeerlappen noemen. Dat klinkt de ware PROGRESSIEVE beter in de oren. Suriname en Bouterse moeten zich nimmer wat van aantrekken van deze VS – Vieze Smeerlappen bij uitstek, maar doen wat goed is voor Suriname. Zij zijn de GEKOZEN ofwel UITVERKOREN personen om Suriname”s weg uit te stippelen en te bepalen.

  Het is niet of nooit zelfs slecht om adviezen ONDERLING met elkander te delen. Maar het mag NIMMER eenrichtings verkeer zijn, anders is het WAARDELOOS.

  Deze VS – Vuile Schoften, vergeten dat er een Internet en allerhande media bestaat. Ondanks Obama (Aboma) zijn ze wat Racisme betreft, geen ene moer opgeschoten. Hun RACISTISCHE Politie-GEWELD (geweld met HOOFDLETTERS geschreven) is het ERGSTE in de wereld.

  Naar deze Vieze Smeerlappen mag nimmer worden geluisterd. Het zou HYPOCRISIE van de eerste orde betekenen om dat te doen.

  Dat ze INFERIERE figuren vandaag de dag als een ZIEKELIJKE Donald Trump, een Geestelijk Gestoorde, politiek naar voren willen schuiven om hun VS – Vieze Staten te leiden, zegt genoeg over dit Vuil & Sielig (even geen Z) geval.

  VS – Vieze Smeerlappen: kijk niet naar de splinter in de ogen van de ander, maarrrrr de BALK in uw ogen, dat ontstaat de kans dat u ooit serieus genomen wordt.

  Voor dergelijk geschrijf uit de Vieze Staten, moet men in Suriname aparte PRULLENBAKKEN aanschaffen, gezien het BESMETTELIJK kan zijn voor de Geestelijk Zwakken, onder ons. Erger dan het Zika-virus. Hier dreigen mensen VOLLEDIG hun hersens kwijt te raken, door OUDERWETS IMPERIALISTISCHE ROTZOOI.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 55. Do the RIGHT Thing, inconsequent en hypocriet gelul allemaal, toen er een of andere tante e.a uit Amerika, Nederland de les kwamen lezen over de Zwarte Pieten kwestie, was het hosanna, nu er commentaar geleverd wordt op Surinaamse aangelegenheden word het zelfde Amerika vergruisd, steek de hand is in eigen boezem en veeg dat straatje eens schoon, of wou je weerleggen wat er in dat artikel staat?
  , krijg je ook niet dergelijk commentaar


  Maak melding

 56. Hans, het zijn allemaal Amerikaanse Verhaaltjes (overtreffende trap voor jou zogenoemde ‘Indianen verhalen’). Dat jij uit LAFHEID, BESMET wenst te raken met het ‘Amerikaanse virus’ erger dan het Zika-virus, waarbij je ‘zonder hersens’ door het leven gaat is ‘up to you’. Een ieder z’n ding!

  Het gaat hier om OUDERWETSE DOORZICHTIGE IMPERIALISTISCHE TRUCJES ofwel Amerikaanse Verhaaltjes danwel uit de VS – Vieze Strontverhaaltjes.

  Laten deze VS – Vuile Schoften de door hun VERVUILDE STATEN aldaar, beginnen terug te geven aan de Inheemsen in hun land, de Indianen.

  Lijkt dat jou geen CORRECTE stap, voor een ZINNIGE en EERLIJKE discussie?

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 57. Amerika wil alles bepalen in de hele wereld terwijl haar mensenrechten laat veel te wensen over. Haar buitenlandse sc huld loopt tot in de triljarden.


  Maak melding

 58. Odi odi sranan brada en sisa

  Het gaat nu inderdaad fout. Niks nieuw in de politiek namelijk. Elk regering dat aanzit overkomt dit. Maar het volk dat stemt krijgt de schuld. Die hebben de wijsheid niet in pacht ook u en ik niet. Maar wij kunnen wel samen, liever kijken naar oplossingen in plaats alleen maar te inventariseren naar fouten en wiens schuld dat is. Laten wij nu dealen met de feiten en snel een oplossing opeisen of voorstellen om ons in rustige wateren te brengen.

  Vonnissen uit rechtszaken?
  Daar kan ik van meepraten, hoe anders dat moet. Wil je dat deze regering het volk recht aandoet, laat ze de rechtsmacht dan beter structuren en belasten vooral vonnissen tegen stelende bankdirecteurs, handelaren en prominenten te laten uitvoeren, zodat de slachtoffers niet jarenlang moeten wachten en duizenden srd’s uitgeven aan advocaten. (die niks bereiken of zelf onder een hoedje spelen met de corrupte rechters)

  De president is ook een van de wanbetalers namelijk. Helaas. Wat dit zaakje erger maakt natuurlijk.

  De Juspol minister gevraagd voor het bescherming van onze rechten, zegt dat zij het nog druk heeft met eigen problemen binnen haar ministerie. Dus wachten is de boodschap?

  Wij zoeken toch naar recht? De politicus moet ook de weg gewezen worden vind ik. Zij ploerten of vissen in troebel water en weten niet wat in de harten van de simpele burgers leeft. Ze luisteren niet en zijn klaar met ons. Dus daar is moeilijk antwoord te vinden.

  Dit is mijn mening en bijdrage hoop ik bij deze discussies.

  God bless you all


  Maak melding

 59. Do The Right Thing

  Als de laatste posting van jou een manier is om de aandacht af te leiden van de misstanden in Suriname door Amerika gesignaleerd dan is dat mislukt, misschien dat anderen in dit soort tactieken van voornl paarse adepten trappen, maar mensen met een beetje heldere kijk op de realiteit dus niet.
  Als jij nu niet laf bent moet je naar de Amerikaanse ambassade stappen met een bord met al je bezwaren tegen hun daarop, in ieder een stuk moediger dan hier lekker anoniem je gal te spuiten en te beledigen, Je Taalgebruik geeft trouwens ook wel aardig je niveau weer


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.