‘Spiraal waar Suriname in verkeert, is ongezond’

25

PARAMARIBO,13 mrt – “Deze spiraal waar Suriname in terecht is gekomen, is zeer ongezond.” Dit zegt voorzitter Gregory Rusland van de Nationale Partij Suriname, NPS. De regering moet maatregelen treffen om hoop te bieden. Maar in plaats daarvan is het beleid alles behalve duidelijk.

De ene maatregel wordt met de andere bestreden of gedwarsboomd of opgehouden. “Er is een nieuwe leiding bij de Centrale Bank van Suriname. Er was geen transparantie en als gevolg daarvan is er chaos met wisselkoersen. Men wilde dat terugbrengen, komt met een plan en het plan wordt op den duur aangehouden”, zegt Rusland tegenover Dagblad Suriname. Hij vindt dat de samenleving anders had verdiend.

In elk geval is het niet waar mensen voor gestemd hebben. “Ik heb gesprekken gehad met mensen die het echt niet meer zien zitten. Zelfs mensen die op de huidige regering hebben gestemd zeggen: als ik mijn stem terug kon nemen, had ik het gedaan. Dat is de sfeer in het land. Men is bijzonder voor de gek gehouden. De regering treft diverse maatregelen die nog meer kwaad bloed zetten”, aldus Rusland.

Bekijk ook:

25 REACTIES

 1. Ik lees ergens dat geen enkele regering dan de NDP zoveel projecten heeft gerealiseerd, en dat er zoveel verworvenheden zijn, zoveel groei, en moni de, en prudent beleid, bouw van huizen fabrieken, landbouw gaat voouit, bouw cassave fabriek, en nog zoveel andere plannen.

  Nu zitten wij in een negatieve spiraal. Het lijkt wel Griekenland.

  Was het dan een droom?
  Het was nog zo kort geleden allemaal?

  Komt het door de wereld crisis die vlak na de verkiezing opdook?

  Maar een wereld crisis met alle gevolgen heeft jaren nodig voordat voordat het alle sectoren van een land in zijn greep heeft.
  Hoe komt het dan dat Suriname zo plots klaps in een wurggreep zit?

  Is er een verklaring hiervoor?

  Verklaring 1: De regering sliep en heeft de bevolking niet kunnen behoeden door voorzorgsmatregelen te treffen voor een crisis.

  Verklaring 2: De regering is zelf de veroorzaker en schuift de schuld in de schoenen van een wereld crisis die er nog niet is.

  Verklaring 3: Ik heb iets verkeerd gegeten en hallucineer over het verleden en heden.

  Ik hoop dat het verklaring nummer 3 is.


  Maak melding

 2. ” deze spiraal waar Suriname in terecht is gekomen is ZÉÉR ONGEZOND “, aldus Greogory Rusland.

  Een IEDER die BEGIFTGD is met een redelijke mate van GEZOND VERSTAND zal het ONVOORWAARDELIJK met u eens zijn heer Rusland.

  Alle overige meningen van bijvoorbeeld, PAARSE Chihuahua’s, PAARSE strooplikkers, crew members van de PURPLE CAVE, lopers en loopsters van de PAARSE wandelmarsgroep etc etc, die moet u gewoon met een KORRELTJE ZOUT nemen.

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 3. Iemand had hun kunnen vertellen dat grondstoffen heel volatiel zijn in hun waarde. En ook had iemand hun kunnen vertellen dat je moet reserveren en voorzieningen moet treffen. En ook had iemand hun kunnen vertellen: wie zich aan een ander spiegelt,nspiegelt zich zacht. En iemand had kunnen vertellen dat regeren vooruitzien is. Iedereen heeft hun verteld dat regeren vooruitzien is.

  Jammer, Suriname. Hoe langer deze situatie zo doorgaat, hoe strakkere maatregelenner zullen nodig zijn om weer terug te keren naar normaal. Die draconische maatregelen die IMF nu voorstelt worden dan ook veel erger zeker nu er weer duurbetaalde ambtenaren zijn. Aangenomen.

  We gaan nu weer 100 miljoen USD (willen) lenen. Op de nieuwe goudoobrengsten? We hadden afgesproken dat grondstoffen volatiel zijn dus moet je ze als meevaller gebruiken. Het is geen gas. We moeten al zoveel aflossen. Straks komt die deurwaarder ooknsuriname uit haar huis zetten want leningen zijn niet terugbetaald. (Is toch normaal in Suriname?)


  Maak melding

 4. 100 miljoen USD lenen! Uitkijken Su de wereld slaapt niet.
  Geld dat verdwenen is dat het volk toekomt terug brengen via een omweg, zogenaamd particuliere investeerders en geen IMF(overigens zou ik ook niet doen,lenen bij IMF).
  Be careful,we komen op lijsten als: moey loundry/human trafic/child abuse. Sang a dopoe no e pay moro?


  Maak melding

 5. Zolang ddb aan de macht blijft zal dit doorgaan.
  Die paarse volksmisleider is een sta in de weg voor ontwikkeling en vooruitgang van ons mooie en geliefd land SURINAME.


  Maak melding

 6. Suriname wordt al 6 jaar geregeerd door amateuristische graaiers onder leiding van een seniele president die al zijn familie en politieke vrienden zonder enige kennis aan duurbetaalde topfuncties heeft geholpen.

  Dit is in het kort de oorzaak van de huidige crisis in Suriname.

  Simpeler kan ik het niet maken.


  Maak melding

 7. Volgens Bouterse stonden na zijn verkiezing in 2010 de buitenlandse investeerders rijen dik voor zijn deur en stond Suriname een gouden toekomst te wachten en was hij graag bereid Nederland ontwikkelingshulp te geven,…..

  I rest my case


  Maak melding

 8. http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2016/03/12/ingezonden-de-echte-ruggengraat-van-de-surinaamse-economie/#ixzz42mIviGpG

  Het enige dat Suriname zou behoeven te importeren is kennis. Kennis die we ook zelf in steeds hogere mate bezitten.Nu is de tijd om te laten zien wat we met onze huidige kennis en kracht kunnen. Zonder vreemde valuta, als Surinamers met elkaar! “Als de storm voorbij is richt het gebogen riet zich weer op, krachtiger en sterker dan ooit!

  Hahahaha kennis??????????? Jaja die denken wij te bezitten maar zijn nog te lui om dit te benutten.
  Ma dang hoe dang.


  Maak melding

 9. Een volk krijgt de leider die het verdient! BOUTA KIES OE MOOI. Want jullie willen alles gratis hebben.gratis naschoolse njang patu, doktervrij en noem maar op. Hahaha tigri sabi pe ei kras ing go, dom volkje dat jullie zijn. Ik heb geen medelijden met jullie. Als jullie 1 potie eten gratis krijgen zijn jullie al omgekocht. So boengkopoe oe de.


  Maak melding

 10. Met de paarse aangangers heb ik geen medelijden die mogen pienaren, want ze hebben bewust op “show Man” bouta gestemt met alle gevolgen vandien!!! Voor de kiezers van V7 en dat waren toch ca. 100.000 stemmers vindt ik het jammer dat ze deze ellende moeten meemaken, want deze mensen wilde een stabiel land en een stabiel leven!!!


  Maak melding

 11. Die ongezonde spiraal heeft zich ingezet vanaf 2010, nadat een moordenaar en veroordeelde drugsdealer, als president geinstalleerd werd.
  Daarbij werden allerlei criminele figuren aangesteld als ministers,raadsadvisseurs en ambassadeurs, die zich tegoed hebben gedaan aan al dat geld wat binnen kwam door de hoge grondstoffen, op dat moment, en zich lekker hebben kunnen verrijken tenkoste van het volk, en het gevolg is dat er armoede heerst, mensen werkeloos raken doordat bedrijven sluiten, zelfs winkels sluiten, omdat de huur in vreemde valuta onbetaalbaar wordt,willen we uit die spiraal komen, dan zal er snel gehandeld moeten worden, met andere jongere dynamische ontwikkelde en eerlijke mensen, die het roer overnemen van deze onderontwikkelde en vizieloze fossielenclub.


  Maak melding

 12. Ongezonde spiraal? Luister naar Desi want die drukt het beter uit: Er is iets historisch mis met Suriname. En hij weet als geen ander wat dat iets is en wat tot die ongezonde spiraal geleid heeft. Nu nog de slapeloze nachten.


  Maak melding

 13. Totaal geen medelijden met Suriname. Het volk heeft genoeg kansen gehad om voor zekerheid en vooruitgang te kiezen. Maar als het volk uit raciale overwegingen toch voor een moordenaar en drugscrimineel kiest, dan het is het verdiende loon voor dat volk. Ga maar bedelen bij de seniele president nu. Laat hij nu maar eens zien dat hij echt van Suriname houdt. Deze dictator moet snel van het podium verdwijnen en ik roep de USA op om deze man desnoods met een drone aanval uit te schakelen.


  Maak melding

 14. Sranang pipel ben wan so wan man leki president fa kondre.
  Deng mang kies nyang dringi dansie gratis ma den seer deng sten gi wan fistie kil !!!!

  Now sang e pasa allaman e krutu, alla san kong diri in a kondre. Nyang mang fa orga kondre( assemblee) foer ding saka deng saka saka dagoe. Abrahams foer ing saka.

  Now a kondre wang leni money suma mus paya a money dat backa. Ano deng saka saka dagu sang ab shatu libi, ma dan deng yunku mang fu tamara,

  Ba suku ba feni ba chari.


  Maak melding

 15. De enige oplossing voor Suriname momenteel is dat het volk aangeeft genoeg te hebben van deze paarse bende. Nieuwe verkiezingen uitschrijven en onbesmette jongeren de kans geven dit land tot grote hoogten te brengen.


  Maak melding

 16. Zelf de spiraal die bij vrouwen worden ingebracht zijn ook niet gezond en onbetrouwbaar. Ze raken toch zwanger.
  Deze hele regering is er een met de korte achternaam Jan ….


  Maak melding

 17. @ …..

  Hoeveel gerealiseerd? Waar heb je dat gelezen? O ja, het NDP-partijblaadje.
  Laat ik vooropstellen dat 95% van de projecten die zijn uitgevoerd door de vorige regering-Venetiaan zijn voorbereid en gefinancierd. Pronken met andermans veren, heet dat.
  Sinds 2010 is er NIETS gerealiseerd door deze regering.
  En het excuus van een wereldcrisis is allang doorheen geprikt en is niet reëel meer. Het is weer de aandacht afleiden van de werkelijke problemen.


  Maak melding

 18. Spiraal is juist heel gezond & goed.
  Heel erg Jammer voor de mensen die de 80 & 90’er jaren bewust hebben meegemaakt en dit wederom moeten doorstaan. Dat is erg.
  Heel goed voor de eigenwijze jongeren die argeloos zeiden dat ze niets met de 80 & 90’er jaren te maken hebben / hadden en feesten, Stelen, Roven, Fraude en meer van dat soort zaken zaken nu tot norm hebben gemaakt.
  Na deze fase zal men voorgoed genezen zijn van de zogenaamde nationalistische flauwekul van Revolutie, Dekoloniseren, Op eigen kracht, Dubai in Sranang, Geen respect voor mensen met goede Educatie & Scholing.
  Bouta denkt bij zich zelf: Drie dubbel genaaid houdt beter.
  Succes maar vooral Sterkte & Wijsheid met deze ellende.


  Maak melding

 19. Heer Gregory Rusland,

  hier volgt een voorbeeld van hoe men als OPPOSITIE een SUPER MEGA NIETSNUT, RADDRAAIER en DEUGNIET, in dit geval ” het ventje ” dat zich president van Suriname noemt, aanpakt.

  GÉÉN constructieve ONZIN dus !!!!

  13 Mar, 12:08
  Starnieuws

  VENEZUELA MOBILISEERT VERZET OM MADURO TE VERDRIJVEN.

  De oppositie in Venezuela heeft een dag van demonstraties gehouden in een nieuwe campagne om president Nicolas Maduro te verdrijven. Massa demonstranten hebben in Caracas en andere steden gelopen om hun woede over de economische crisis in het land te uiten. Tegelijkertijd hebben ze een beroep gedaan op Maduro om af te treden.

  Maduro heeft op zijn beurt een protest geleid in de hoofdstad tegen de verlenging van de Amerikaanse sancties voor Venezolaanse topambtenaren. De oppositie heeft duidelijk gemaakt voornemens te zijn om de straatmacht te gebruiken om Maduro uit het ambt te dwingen.

  De protesten zaterdag markeren de lancering van de oppositie coalitie van Venezuela, de Democratic Unity Roundtable (MUD). Een demonstrant van de MUD, Enrique Alvarado, heeft in Caracas aan persbureau Reuters gezegd: “De mensen zijn op straat gekomen en zullen niet terugkeren naar hun huizen totdat Nicolas Maduro ontslag neemt.” Een andere protestloper, Jose Zambrano, stelt: “Ik kwam omdat we verandering willen, omdat we niet in de rij kunnen blijven staan om medicijnen, eten te kopen, voor alles, voor auto-onderdelen, voor alles.”

  De coalitie heeft vorige week aangekondigd dat zij alle mogelijkheden zou gebruiken om te proberen president Maduro weg te krijgen. Tot die mogelijkheden behoort een referendum en een grondwetswijziging om de presidentiële termijn in te korten tot vier jaar in plaats van de huidige zes.

  De oppositie heeft bij de verkiezingen in december vorig jaar een verpletterende overwinning behaald, maar is haar gezag verlamd door de Hoge Raad, die zegt dat hij de overheid ondersteunt. Als gevolg daarvan heeft de MUD speciale aandacht besteed aan de protesten als een manier om kracht bij te zetten bij het verwijderen van Maduro.

  Correspondenten zeggen dat dit een potentieel explosief pad is na de anti-regeringsdemonstraties in 2014. Bij die protesten zijn er 43 mensen overleden en is een aantal oppositieleiders gearresteerd op beschuldiging van moord en het aanzetten tot geweld.

  De protesten komen tegen de achtergrond van een diepe economische crisis die wordt verergerd door de ineenstorting van de olieprijs die gedurende lange tijd de overheidsuitgaven van wijlen president Hugo Chavez en Maduro voor maatschappelijk welzijn heeft gefinancierd. Venezuela heeft ’s werelds grootste ruwe olie reserves, maar de economie is vorig jaar met 5,7% gekrompen.

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 20. @ Stille

  U leest slordig of u hebt mij niet begrepen, ik herhaal een greep uit mijn text.
  “Maar een wereld crisis met alle gevolgen heeft jaren nodig voordat voordat het alle sectoren van een land in zijn greep heeft.”

  Ik heb me zelf eigenlijk dus al een antwoord gegeven en dus kies ik ervoor dat ik in dromenland ben, omdat de realiteit een lelijke waarheid is.

  Nu vertel ik mijn verhaal op een minder subtiele maar voor iedere surinamer onherroepbaar duidelijk:

  Na bogo bogo fasi deng man boss a kondre moni.

  Deng boss a moni so ernstig tak a kondre ey doro tap a infuus foe IMF.
  Deng dringi a broedoe fu Srnang erg moro Dracula.

  Tauwtjie tak ‘Gansgter no frede soetoe boma bos eng bere’, mi e tak ‘ a regering dies no frede foe soet a volk bos eng bere.’

  Deng mang klaar a moni lek tiengie fowroe, no wan sensi tang abra.

  Deng ben sab tak a moni bo klari, carifesta no bin mang pai ( na 2013 me tak djaso yere , no wang inkrie wereld crisis beng doro deng mofo ete), en tog deng tek moro lening foe wini a verkiezing.
  Dus deng mang erg zodanig tak deng naai a volk, baka dati deng tak a no sarie foe naai oenoe.
  I sab san wo doe? Wo naai deng ptjieng ook toe,wo tek a toekomst ook toe.
  If i ne luk bung deng ey teki dede mang ook toe.
  Tru, ‘ a no mi doe deng san, na a kil sa dede kba ‘.

  Drie gado mang e wroko anga deng ( Meye, Misikaba, Carl).
  Deng ab a konkru tey anga gado, en gado sen a boskopu tak wan leider foe a volk oppo.
  A fas fa deng e play anga gado, na gado sref deng man dies e naai.

  Me sar unu, me saar a kondre, me saar a her tori, betre me dreng. Me dreng gie wan tra teng.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.