DNA-leden keuren duurdere toeristenkaart af

109

PARAMARIBO/AMSTERDAM, 1 mrt – De plotselinge tariefsverhoging van de Surinaamse toeristenkaart, die vandaag ingaat, is het gesprek van de dag. De verhoging van de prijs naar 90 euro is gisteren ook in het parlement van Suriname besproken. Zowel coalitie- als oppositieleden hebben de maatregel afgekeurd en de regering gevraagd deze te heroverwegen en de tariefsaanpassing terug te draaien. Dat meldt De Ware Tijd.

Vanaf vandaag kost een toeristenkaart voor een eenmalig bezoek vanuit Nederland aan Suriname geen 20 euro maar 90 euro. Dat zorgde gisteren voor lange rijen bij het Surinaams consulaat in Amsterdam(FOTO onder). Daar probeerden honderden mensen om een toeristenkaart tegen de oude prijs aan te schaffen. De tariefsverhoging werd slechts vijf dagen geleden gemeld.

De Ware Tijd schrijft dat de tariefsverhoging werd aangekaart door de ondervoorzitter van het parlement, Melvin Bouva(NDP). Volgens Bouva zal Suriname als vakantiebestemming met deze prijsverhoging duurder en onaantrekkelijk worden. Assembleelid Asiskumar Gajadien(VHP) noemde de tariefsaanpassing een complete verassing voor iedereen. Volgens de krant vindt de politicus het onacceptabel dat grote groepen zoals Brazilianen visumvrij het land mogen bezoeken, maar dat andere groepen waaronder Surinamers in Nederland “grote drempels” worden opgeworpen.

rij

Bekijk ook:

109 REACTIES

 1. Wanbeleid,corruptie,domheid door de huidige en vorige regering bouterse leid nu tot dit soort dievenstreken.
  Suralco is verkwanseld, staatsolie is aan de antibiotica wegens een druiper, I Am Gold heeft de belastingdienst van achteren gepakt en baas B snuift poep.


  Maak melding

 2. Je kan het op je ‘tepteps’ aanvoelen dat deze ‘briljante’ maatregel het toerisme en daarmee de inkomsten voor de staat zal schaden, maar volgens onze kudde paarse ezeltjes is Bouta een mega visionair.


  Maak melding

 3. Ey brada nanga sisa , als je een (dure ) ticket naar Suriname kan betalen dan is de 90 euro toch een lachertje.Denk a torie ,Tang boeng.


  Maak melding

 4. Het gaat niet alleen om die 90 euro. Alles kost duur. Een ticket huisje huren. Taxi die ons nept. Eten en uitgaan. Die 90 euro ik betaal het. Maar kom me tegemoet. Sakka na ticket


  Maak melding

 5. even een paar stomme vragen.
  het parlement weet niets van een geplande verhoging .
  het is zogenaamd een besluit van de regering waarmee ze verrast zijn geworden .
  en nu de stomme vragen : wie zitten er in de regering ?
  en waar zetelen deze figuren ?
  wat is het nut van het parlement ?

  en de laatste en belangrijkste vraag: hoe is misiekabaaap ontsnapt uit blijdorp ?


  Maak melding

 6. Ndp en haar lijder brengen land en volk sneller de paarse verdoemenis in als jaren tachtig. Dat velen die paars stemden nog kunnen eten maakt dat deze oliedomme paarsen met hun neks no fout ideologie de straten niet opgaan. Maar het is een kwestie van tijd en dan komt niemnad meer in verworden misdaadstaat of dictatoriaal Suribabwe.


  Maak melding

 7. Dit vindt ik verschrikkelijk ik krijg het gevoel dat wij nou de salarissen van het groepje aan een moeten sprokkelen voor het wanbeleid van deze regering ( Geachte heer Hoefdraat wat is de volgende stap de kreukels kunnen nu niet meer worden glad gestreken Devaluatie 1* de 2*è is opkomst,Ik ben nu totaal niet veilig meer in het land) President van ons Republiek SURINAME hoe Nu wordt dit weer terug gedraaid ⁉


  Maak melding

 8. Dus er wordt notabene volgens Gajadien ONDERSCHEID gemaakt tussen VREEMDELINGEN !!!

  De braziliaanse HOEREN en CRIMINELEN die NIKS bijdragen aan het toerisme in Suriname hebben VRIJ entree maar de in EUROPA woonachtige GEBOREN SURINAMERS die BEHOORLIJK BIJDRAGEN aan het TOERISME, moeten flink dokken bij de poort tot het GEBOORTELAND !!!

  ” Néks nó fout ” roepen ” PAARSE Niermala ” en haar PAARSE DEMENTERENDE baas ” Desiderius ” vanzelfsprekend !!!

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 9. President (raddraaier van jaren 80) zal zoals gebruikelijk niet in DNA verschijnen voor het geven van een verklaring. Eigenlijk een taak en verplichting van de minister van TCT als eindverantwoordelijke. Uitgesproken afkeuren zet geen zoden aan de mangroveloze dijk. Ondertussen wordt de situatie in het land met de dag nijpender. Sigaar rokend en borrel in de hand is representatief beeld van geen aandacht hebben voor veroorzaakte problematiek maar van lakse houding immers ook al staat de stad in brand is doorslapen geen probleem. Slapeloze nachten is voor de burgers zoals is gezegd.


  Maak melding

 10. Ik heb zelf geen moeite met deze verhoging van 20 naar 90 euri, zoals in m’n eerdere postings reeds kenbaar is gemaakt.
  Heb alleen een ontzettende moeite met de wijze hoe dit is gecommuniceerd en de tijdspanne tussen de lancering van dit bericht en invoeringsdatum.

  Ik denk dat zowel de Min van Buza als TCT incl hun directeuren diep door het stof moeten, en hun excuses aan het reizend publiek aanbieden.

  Deze verhoging is de wereld ingeslingerd door een tweet van de Ned ambassadeur in Su op 23/24 Feb, en is het dagenlang stil geweest vanuit Suriname.
  En opeens was er op 26 of 27 Feb een notificatie hierover op de website van het Consulaat Generaal in A’dam.

  Nogmaals, ik vind de communicatie hierover bar en bar slecht geweest, en nu pas (achteraf) gaat de Suri politiek zich hiermee bemoeien om dit evt terug te draaien.

  De president heeft gelijk. Er is historisch iets fout met een heel groot deel van de Surinamers !
  Julian With schreef ooit een boek met als titel: Het komt nooit meer goed (met Suriname) !

  Dit is het spreekwoordelijk paard achter de wagen spannen,
  want hoe kan je een maatregel invoeren om die achteraf terug te draaien.
  Zijn er wel deskundigen of is er wel kader in het land die wel een goed stel hersenen hebben ?


  Maak melding

 11. Dat de coalitie niet mee eens is, dat is gewoon een lulkoek. En onder voorzitter melvin, die lult met de breedste kanten van zijn bek. Tarief aanpassing is een troefmiddel van de verdomde kabinet en dat wisten ze al 6 jaar geleden, en waarom ? Omdat ze denken dat we hier in nl geld gratis krijgen. Niet wetende dat we op de tram, trein of bus in de fucking kou naar werk moeten. Nederland is geen paradijs meer!!! Mijn verhaal : ik stond toevallig in de rij gisteren bij de consulaat en wel vanaf 9:00 u v.m. en ik ben pas om 17:20 u n.m. geholpen. En waarom ? I k wil naar mijn gelief suriname na 15 jaren.een bezoek brengen. Het was een complete chaos, waarop het consulaat niet op had gerekend. Politie macht was er ook om de boel in de smiezen te houden. ik bleef knokken voor die 4x 20€, maar een ding is zeker, ik gaf die 4 x 70€ niet weg aan die vervloekte dieven. We zijn al opgelicht met die ticket prijzen. En hoe ? Vorig jaar ging ik naar brazilie voor 13 nachten, maar liefs 525€ all inclusief in een heel prachtige resort . Voor su 780 € voor retour ticket schiphol/zanderij. (Alleen) en waar ligt brazilie nou?
  ik ga ff verder : een week geleden toen het nieuws kwam omtrent het terief, belde ik mijn reisbureau, die vertelde: nee het is niet waar, die bouta maakte een grapje. Zondag belde ik naar schiphol, omdat er een vlucht was naar su, of zowel de klm en de slm op de hoogte was van de tariefs verhoging. Ze zeiden toen, ” meneer we hebben niks offcieel gehoord”. Gister morgen belde ik wederom de reis bureau en die zei : ga nu snel kopen,want morgen wordt het echt 90€. Met al die file soort toestanden op de snel wegen was ik eindelijk bij de con sulaat van onze replubliek, toen was chaos al compleet, want de rij liep al 4 blokken verder. Mensen van de buurt die voor het eerst geconfronteerd raakten met zo een tafereel, dachten dat het een vervroegde offer feest was……


  Maak melding

 12. Klagen klagen en nogmaals klagen. Concreet zou zijn om uit te zoeken hoe zulks plotseling en zonder mede weten van het parlement tot stand is gekomen. Ook al is Suriname een bananen republiek met als staatshoofd een bij verstek veroordeelde drugsdealer. zou je denken dat men respectvol is ten opzichte van de Surined supporters. Nu de taak aan het parlement om te laten zien wie politiek verantwoordelijk is voor deze totale chaos in Suriname


  Maak melding

 13. @Milton

  “Dit is het spreekwoordelijk paard achter de wagen spannen,
  want hoe kan je een maatregel invoeren om die achteraf terug te draaien.”

  Helemaal mee eens Milton. Ik zou het nog iets aansterken door een Dood paard achter de wagen te spannen en er aan gaan trekken.

  Het is echter niet uniek dat men achteraf dingen intrekt etc. Denk eens terug aan het gedoe met de invoer controles die al plaats zou vinden in de haven van vertrek.
  Na protesten van importeurs die niet meer konden sjoemelen is het contract met CSC (Zwitsers bedrijf) veel te laat ingetrokken. Iets wat Suriname heel veel geld gekost heeft en niets opgebracht heeft.
  Hoeveel voordeel zou men nu gehad hebben als men een goed overzicht heeft van wat voor hoeveel waarvandaan ingevoerd wordt. Inplaats van maar af te moeten wachten wat uit een container komt en wat de importeur zal proberen te ritselen.

  De regering doet heel regelmatig ondoordachte zaken en krijgt berouw voor de zonde en trekt haar maatregelen in.


  Maak melding

 14. Opzich is het niet erg om 90 euro te betalen, maar dan moeten er minimaal 4 verschillende maatschappijen zijn die naar Suriname vliegen. Dit zal leiden tot goedkopere tickets. Als de tickets allemaal 400 kosten zullen er meer mensen naar Su vliegen, kunnen ze meer verdienen met de toeristenkaart.


  Maak melding

 15. De prijs van een ticket is niet te vergelijken met de prijs van het visum. Als ik weet er het visum heel veel geld kost, dan geef ik aan het ticket geen geld uit. Zonde van mijn geld namelijk. Staan niet in verhouding. Zie het zo: als visumorijs is ok, ticketprijs betalen. Als visumprijs is niet ok, geen ticket kopen.


  Maak melding

 16. Ja 200 euro. Ik besef wel dat je anderenndienrotzooinwil laten dragen die je daar hebt aangeschaft met Bouta 2, maar dat gaat zo niet. 200 visum en dan moet je hopen datner veel mensen overlijden in Suriname anders komt er niemand.


  Maak melding

 17. Nergens op de Wereld betaald een toerist dit bedrag ,alleen of NDP aan de macht is .

  Voor dat de toerist aan komt in Su , vraag men al geld .

  Met dank aan de Stront adviseurs als wijdenbosch Alibux en de andere duivels .


  Maak melding

 18. Ik heb wel moeite met 90’euro betalen. Niet in het minst om de verwachting die dat normaal moet scheppen. Want met een 400% verhoging verwacht je een service van zo heb je me niet Niet eindeloos in een niet vlottende rij. De koffers niet eindeloos afwachten. Formaliteiten vlot en deskundig. Maar krijg jr dat? Ho nee. Je loopt juist de kans om nig extra gedupeerd te worden omdat je uit Holland komt e nhet goed hebt wanneer ze hebben beslist dat je geen uitkering hebt.


  Maak melding

 19. laten wij ons afvragen waar de 90 euro voor nodig is misschien voor een betere service?? Wanneer is men van plan hieraan te beginnen?? Zodra de eerste euro’s binnen stromen???. Het wordt tijd dat de adviseurs en de gehele regering van deze paarse bende de handdoek in de ring gooien en het regeren (vooruitzien) aan anderen overlaten.


  Maak melding

 20. @Hugo Chaves,
  Jullie zijn koppig en moeten leren luisteren.
  Vaak is geroepen dat de surined
  Vreemdelingen zijn.
  En zelf hebben ze de predicaat gekregen van Economische vluchtelingen.
  Moest je van een parlementaire horen om te geloven.
  @Robby,
  Dat je naar Brazilië geweest bent en een vergelijking maakt hoe goedkoop het was.
  Dit noemt men appels met peren vergelijken.
  Als het zo goedkoop was en het nog steeds is ga dan lekker ernaar toe.
  Suriname is geen Brazilië.
  Jij maakt precies de domme opmerkingen als Morenito.
  Dan ga ik liever naar azie omdat het goedkoper is.
  Moeten wij het voor jullie bepalen hebben jullie onze adviezen nodig.
  Wees een kerel en zeik minder doe wat jullie niet laten kunt.
  Prijzen van Huurwoningen gaan over 3 mnd omhoog in Nederland.
  Mensen die na hun 15 de jaar in Nederland zijn gekomen krijgen minder AOW.
  Daar hoor ik jullie niet over terwijl jullie daar wonen.
  Natuurlijk niet vreemdelingen worden niet gehoord.


  Maak melding

 21. Ik zou zeggen: laten wij allen buiten Suriname, vanaf bijv. Juli 2016 tot juli 2018 Suriname als vakantieland vermijden. Dan zullen ze daar goed voelen wat hun hebzucht ze heeft opgeleverd. Als iedereen maar blijft klagen, maar uiteindelijk toch een dure ticket bij de klm o slm koopt, en ook nog bereid is om te hoge prijzen te betalen een onderkomen plus uitstapjes, dan zullen die die parasieten daar blijven bestaan. Dus mensen, als we onze krachten bundelen en een boycotjaar afspreken, dan krijgen wij die profiteurs wel klein en zullen ze ons bedelen om toch maar naar Sur te komen. Maar dan wel tegen veel lagere kosten.


  Maak melding

 22. Het gaat er niet om dat de touristenkaart 90euro kost .het gaat erom hoe het verhoogd is stel je ticket gaat 350% omhoog wat zouden wij dan zeggen .net als de mensen in su .zomaar met alle kosten verhoging van 350% …dat visum is te betalen daar gaat het niet om het is de manier waarop er mee word omgegaan wat mensen zo boos maakt.


  Maak melding

 23. De generaties zijn aan het sterven met gouden ei… Jongeren zien su niet met name veel ouders kunnen in hoogseizoen ticket niet betalen voor hun kinderen maw jonger generaties hebben geen binding met su..pakketten posten willen die jongere niet over 25jaar is over en uit met die zakken vullere..in dagblad su staat dat Farried phierkhan nog steeds zijn mnister slaris ontvangen en nog honderden.. Dus die toeristen kaart 90 euro komt goed van pas…zo zie je waar voor hebben ze geld nodig..


  Maak melding

 24. DNA leden keurden de verhoging af, waarom wordt het toch door de Regering deze doorgezet ? M.a.w. hebben de leden van het DNA geen invloed op de Regering.

  @ Dennish Zhang.

  Je hebt helemaal gelijk, maar hoe krijgen we alle neuzen naar de zelfde richting ?

  Ik zou zeggen mensen niet naar Su met vakantie, alleen bij sterft gevallen dan kom je niet onderuit !
  Sari tori man.

  Jacko.


  Maak melding

 25. @ Wereldreiziger: Je denkt zeker dat Nederlanders naast hun appelboom een Eur-boom hebben groeien?
  Men spaart geld om één keer per jaar hun familie te mogen bezoeken, en te genieten van een wel verdiende rust.

  Door deze verhoging zal de toeristenstroom flink verlagen wat zal leiden tot lagere inkomsten voor Suriname. Het ging economisch goed met Suriname toch ?
  Ik ga dit jaar maar lekker naar Bali voor de helft van de prijs.


  Maak melding

 26. JZwartmans
  @ Dennish Zhang.
  Je hebt helemaal gelijk, maar hoe krijgen we alle neuzen naar de zelfde richting ?

  Wel heel éénvoudig hoor door witte “meel” door de beide neusgaten te blazen met een peniskokertje.

  Ja en waarom ga ik niet naar Suriname?
  Omdat:
  Suriname niets te bieden heeft behalve natuur en haar dierenwereld. Maar daar hoef je echt niet naar Wonotoo watervallen te gaan, ga naar Texas en aanschouw het “dierenrijk”van Suriname
  Infrastructuur je een levensbeëindigende gevoel geeft, ga maar met de auto richting stuwmeer of Marowijne en ervaar en aanschouw
  etc etc etc


  Maak melding

 27. Het is een feit. Zeuren en klagen helpt niks. Sinds wanneer trekt opa zich iets aan van iemand? Er moet toch geshopt kunnen worden in Parijs? Hoe moet dat dan zonder visumtariefverhoging?
  U ziet hoe miss peggy haar eigen belang heeft behartigt met dit staatsadvies.


  Maak melding

 28. En als de verhoging niet doorgaat, zoals het DNA heeft voorgesteld, vraag ik mij af wie de drukkosten van de toeristische visumkaart zal betalen?
  De domme eigenwijze minister van HI of Binnenlandse zaken of buitenlandse aken etc?
  De drukker heeft zijn geld (bog niet) al binnen dus hij is de lachende eerste. Een tekie njang ontvangen van de regering en gegeven door een familielid


  Maak melding

 29. Als we zwijgen en een verhoging van 20 euro goedkeuren dan komt volgende week een verhoging van 200 euros en de eervolgende week een verhoging van 2000 euros en iedere week komt er een verhoging. In Suriname is het letterlijk verrast worden door een donderslag. De linkerhand weet niet wat de rechterhand doet,Maar bouta zal het uitgelegd hebben op zijn Eigen manier ,hij is langs geweest en de stilte daar die gaat volgen straks, zal onze getuige zijn !!


  Maak melding

 30. …en weet je wat zo zielig is.?Men gaat nog steeds deze toeristen kaarten kopen met verhoging en al.De familieskunnen niet zonder elkaar leven.Ze nemen desnoods een lening en gedwee gaan ze toch betalen voor een verhoging. Nee ik zie deze groep niet protesteren.


  Maak melding

 31. wanneer Nederland verhogingen doorvoert hoor je de nedsur nooit klagen jullie lopen dan als kudde achter de beslissingen. Zie de controles op schiphol waar wij als honden behandeld worden.
  Als het suriname betreft hebben jullie heel wat te vertellen.


  Maak melding

 32. Zelden een stelletje grotere huichelaars meegemaakt dan de Assembleleden van de coalitie.
  Nu zijn ze ineens wakker geschud vanwege de hoge stijging van de toeristenkaart, maar waar zij ze op andere momenten, dat de regering moest worden gecontroleerd ?
  Dan zie je of hoor je ze niet.
  Sinds 2010 is er nog geen jaarslot vastgesteld en kan door de Assemble niet worden gecontroleerd, waaraan het geld is uitgegeven, al 6 jaar lang.
  Het gaat daarbij om ontzettend veel geld.
  Nu valt de hele Assemble heen over een stijging van de toeristenkaart met 350%.
  Die stijging is exhorbitant hoog, maar ik had graag gezien, dat de coalitieleden in de Assemble zich ook eens laten horen als het gaat om zaken, die veel meer geld kosten en waarover geen enkele verantwoording wordt afgelegd.
  Dat is namelijk de hoofdtaak van de Assemble, controleren wat de regering doet.
  Overigens geeft de reactie van de Assemble ook aan, hoe de regering communiceert met haar coalitievertegenwoordigers en hoe wordt gecommuniceerd binnen de regering zelf.
  Iedereen doet maar wat hem of haar goeddunkt.


  Maak melding

 33. Wat velen niet weten is dat bij de onafhankelijkheid een overeenkomst is aangegaan dat burgers van een Surinaamse afkomst geen visa nodig zal hebben het geboorte land te bezoeken vice versa. Nederland heeft zich aan die afspraak gehouden maar Suriname doet alsof dit overeenkomst niet bestaat. Dit is een grote schande en bedonderen van je eigen landgenoten. Wat is er nog van de mooie Suriname gebleven na de onafhankelijkheid? ???


  Maak melding

 34. Hou het troep waar vele Surinamers rijker van zijn geworden thuis dan is er ook geen reden tot controleren. Waarom worden andere dan vluchten uit Suriname normaal doorgelaten. Zeker een draadje los


  Maak melding

 35. @ PARAMARIBO

  Als ” economische vluchteling ” in een land met een vrij HOGE LEVENSSTANDAARD:

  1) ben ik er ZEKER van dat ik niet zo gauw in een RIJ zal moeten staan voor de aanschaf van BASIS PRODUCTEN.

  2) ben ik er ZEKER van dat het WETTIG BETAALMIDDEL geen signaal vertoont om als TOILET PAPIER of als ONTSTEKINGSMIDDEL voor een ” Kórpatu ” ( Koolpot ) te dienen.

  Dus laat mij maar LEKKER een ” vreemdeling in eigen land ” zijn met een STERKE MUNT op zak.
  Een ” vreemdeling/economische vluchteling ” die zich ALLES kan veroorloven tijdens zijn verblijf in het GEBOORTELAND !!!!!!

  Nou, wie is of zijn de SUKKEL/SUKKELS in dit geheel ???
  ” Paramaribo ” wat is hierop uw doordachte antwoord ?

  P.s. niet iedereen die via waterkant.net reageert, woont in Nederland ! So, mind your words.

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 36. Je komt daar gauw achter. Besef wel dat Suriname in leven word gehouden door een financiële inbreng van mensen uit Nederland. Hoe zal het zijn met de komende generaties die nu al niets van Suriname hebben. Na santi woh yang


  Maak melding

 37. @Aders
  De controles opschiphol komen niet zomaar.Iedere week wordt er iemand aangehouden met een paar pakketjes die verstopt worden tot in de vagina’s.
  En belachelijk die verhoging van 70 euros zo plotseling.
  Andere landen kennen ook verhogingen maar die verhogingen betreft een cent,kwartje,dubbeltje of stuivertje.
  En neen Nederland heeft niet gezorgd voor deze verhoging en neen de meeste toeristen komen en gaan gewoon om familieleden op te zoeken wel een dure familie bezoek moet ik zeggen.,Dankzij je baasje bouta !


  Maak melding

 38. @Hugo Chaves,
  Natuurlijk ben ik ervan overtuigd dat je niet in de rij zal staan voor basis producten.
  Denk aan voedsel bank gratis.
  Maar heb je de nieuws berichten gelezen.
  Lange rijen bij het consulaat in Amsterdam.
  En dit alles om een verhoging.
  Kom nou man ga eens goed lezen wat er allemaal bij jullie surineds gebeurt.
  Of dacht je dat al die mensen in lange rijen in Amstelveen van Surinamers kom af in Suriname waren.
  Neen Amstelveen ligt in Nederland en als je niet gezien of gehoord hebt dat de rijen daar lang waren dan ga ik niet meer met jouw in discussie.
  Ziende blind.


  Maak melding

 39. Maar waarom die DNA protesteert tegen nieuwe visumprijs? Moet zij zijn blij, want straks land gaat zelfs niet betalen kunnen slaris van DNA-leden.
  Voor bewoners van Hol Land is noodzaak om te gaan naar Suriname, dan ga jij anders jij gaat niet. Voor 90 Euro jij kan doen zoveel in Hol Land. Zoals kopen een Ramayan en een Bhagvadgita om te leren wat is hoger cultuur.


  Maak melding

 40. @ PARAMARIBO

  had NATUURLIJK reeds een DONKERBRUIN vermoeden dat dit niet zou resulteren in een echt doordacht antwoord.
  Nou, in Europa is er gelukkig nog een voedselbank. Bij jou in SU worden VOORAl ” vreemdelingen en EUROSURIS ” LASTIGGEVALLEN door BEDELENDE en HONGERIGE SURINAMERS.
  Succes nog met het aansteken van de “koolpot ” !

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 41. Met 600.000 meerendeels laag opgeleide mensen is het onmogelijk een land op te bouwen. Zelfs landen als VAE met een kleine bevolking importeren mensen uit andere landen. Nou hadden zij het voordeel van decennia lange olie-inkomsten. Maaar nu de olie minder oplevert zie je dat die Golfstaten flink hebben geinvesteerd in de economieen van andere landen, zoals in India en China.

  Suriname heeft echt geen keus dan de diaspora terug te halen, wil ze tot ontwikkeling komen. De verhoging van visumtarieven is juist het tegenovergestelde. SuriNeds worden nog als melkkoe gezien.


  Maak melding

 42. Het mag als het aan mij ligt 300 euro duurder worden!
  Je hoort in Nederland niemand protesteren,rijbewijs gaat omhoog,paspoort gaan omhoog,toeristenkaart gaat omhoog,licht en water gaan omhoog,verwarming gaat omhoog,huishuur gaat omhoog, vliegticket gaat omhoog en de basis goederen gaan elke dag omhoog.
  En niet te vergeten de pensioenen.


  Maak melding

 43. Ik ben een alleennstaande moeder met twee kinderen en werk. Ik moest 2 jaar sparen om tickets te betalen. Ik kan alleen in de zomervakantie een reis boeken naar Suriname dat is meer als 1100 Euro per persoon. Ik hoor ook in de wandelgangen dta je ook nog een x-bedrag moet wisslen op de luchthaven. Ik weet niet of dit klagen is, maar voor mij is deze maatregel wel 210 euro duurder geworden. Tel maar hoeveel ik moet uitgeven om in het land Suriname binnen te komen. Van je eigen ‘volk’moet je het hebben. Andere mogen gratis binnen komen met een veel goedkopere ticket.


  Maak melding

 44. Onze landgenoten in Suriname moeten ze ook protesteren voor die 60 euro?
  Weet je wat Nederland zou zeggen ben jij niet eens,dan maar wegwezen.


  Maak melding

 45. Cochise,
  Zelden een stelletje grotere huichelaars meegemaakt dan de Assembleleden van de coalitie.
  Nu zijn ze ineens wakker geschud vanwege de hoge stijging van de toeristenkaart.

  Ben het roerend met je eens!
  Door dezelfde assembleeleden is er nooit zoveel tamtam gemaakt, toen de srd werd gedevalueerd, bij de verhoging van de nutsvoorzieningen, van de governement take en nu van de consumenten prijzen.

  Als je in MisiDUBAIkaba aankomt dien je natuurlijk extra te betalen voor je toeristenkaart, mee eens of niet?


  Maak melding

 46. Ik heb helemaal geen moeite met die 90€ , simpel weg omdat ik absoluut niet van plan ben om dit te betalen.
  Mijn advies aan het dna is dan ook terugdraaien deze belachelijke actie.
  Ik had eigenlijk al eerder een actie verwacht vanuit het dna, in de vorm van de minister van Buitenlandse zaken om uitleg te vragen.

  @mensen die verwijzen naar de kosten van een Shengen visum, zoals gewoonlijk een waardeloze vergelijking.
  Als je geen toestemming krijgt voor een Shengen-visum is dit wss terecht. Sorry maar niet heus, want wij moeten namelijk in het hele Shengen-gebied natrekken wat jullie hebben uitgevreten en dat kost geld!

  Plus een suri-toerist voegt niets toe aan de Nederlandse economie, omgekeerd een surined wel!
  Veel surineds blijven tegenwoordig om privacy redenen in een hotel of appartement, en als ze in-house verblijven, dragen ze bij. Ze huren een auto, taxi of bus. Eten bij diverse restaurants en drinken graag een biertje of wijntje op een van de vele terrassen, waar er nog geen rookverbod is.
  Daarnaast huren velen vaak een bus om gezamenlijk met de locals een dagje ergens op bv cola kreek door te brengen, zijn die ook blij.

  De suriś verblijven voornamelijk bij familie en de rest die hotels verblijven zijn overheidsmensen. deze kosten worden betaald met de belastinggelden van de suriś.

  Gedoe om te plannen wie vrij neemt, zodat ze zich niet alleen voelen, 6 weken is lang. Mocht je toch nog, allebei een dagje moeten werken, dan pompen ze die verwarming voor je want 20 graden is te koud.
  Alle entree betaal jij, hun handgeld is puur om Hollandse spullen mee te nemen. Je haalt ze op en brengt ze van tante Ovilia in Groningen naar Oom Bert in Brabant.
  Je denkt ze te verblijden met een Italiaanse maaltijd, maar dat lusten ze niet en koriander is bitter en grootmoer dittum en dattum. etc. etc.
  De rest is bekend.


  Maak melding

 47. Er zijn meer dan ander half miljoen mensen in Nederland die s’morgens geen broodje kunnen eten.
  De opvangcentra hier zijn propvol.
  Je heb geen geld maar je pakt een vliegtuig naar Suriname,als geen geld blijf maar thuis.
  Waarom moet je geld lenen om een ticket te betalen,je doet je zelf toch te veel pijn!


  Maak melding

 48. @J.Rodjan,
  Ik hoor ook in de wandelgangen dta je ook nog een x-bedrag moet wisslen op de luchthaven.

  Dit is niet CORRECT; Maar wat er niet is kan nog altijd komen vooral met KUMAKOISI aan de KNOPPEN.

  We gaan voor nog VIJF


  Maak melding

 49. Jeetje als het al zo gaat tussen normale mensen buiten de politiek .kunnen jullie je voorstellen hoe het dan daar aan toegaat .jullie doen precies hetzelfde .de een weet het beter dan de ander .nu nog een beetje netjes praten en een ieder in zijn waarde laten want een ieder zit in een andere situatie waar niemand over kan oordelen ……hoe kan de wereld zo beter worden als we zo met mekaar omgaan .


  Maak melding

 50. Chanel
  Schoonheid vergeet al die lelijke boeroepers. Wat is je mening over de incompetente DNA leden die de vooruitgang van de republiek frustreren? Ik wil een kordate tante als jij in m’n team. Je gedachten?


  Maak melding

 51. Wat is er aan de hand met de SLM?
  Het schijnt niet meer mogelijk te zijn om online te boeken bij de SLM. Je wordt verwezen naar een ticket office.


  Maak melding

 52. Maakt niet uit of je met KLM OF SLM het land binnen komt je moet toch betalen voor de toeristen kaart dus heeft geen zin om SLM te boycotten.


  Maak melding

 53. De SuriNeds vergeten dat zij in de afgelopen jaren het leven voor de Surinamers flink duur hebben gemaakt.

  Door te smijten met hun Euro’s en dollars kan men zelfs her en der niet eens meer betalen in Srd.

  Ook met het opkopen van gronden, huizen etc en het bouwen van peperdure huizen hebben de SuriNeds ertoe bijgedragen dat een huis nu voor de gewone Surinamer nauwelijks meer te betalen is.

  En dan klagen over 70 Euro meer voor een visum…..


  Maak melding

 54. Die sjang weet absoluut niet waar hij het over heeft…
  Het verschil tussen een klm en slm ticket is maar €40…
  En hoe in Gods naam kan je verhogingen en armoede in Su en Ned vergelijken.


  Maak melding

 55. Ronald,

  Je vergeet te vermelden, dat dezelfde SuriNeds ieder jaar een paar honderd miljoen euro in onze economie pompen, maar blijkbaar is dat heel gewoon voor jou.
  Je vergeet ook te vermelden, dat dezelfde SuriNeds door de bouw van huizen in ons land wel hebben gezorgd voor een stuk werkgelegenheid.
  Natuurlijk heb je gelijk, dat SuriNeds over het algemeen duurdere huizen bouwen, maar of wij Surinamers daaronder zoveel te lijden hebben als jij suggereert, geloof ik niet.
  Het is maar vanuit welk perspectief je het bekijkt.


  Maak melding

 56. Hey brada, zo moet j t niet bekijken. Het gaat om t principe, een verhoging van > 70%? Je moet je eens voorstellen dat je met je gezin + 2 kids of anderen, een gezin van 5/6 dan vermenigvuldig dt dan met 90. Gewoon belachelijk dit!!!


  Maak melding

 57. Sjang je spoort niet helemaal, een ticket van de KLM 200 euro duurder dan de SLM?, afhankelik hoe en waar je boekt hooguit een verschil van 50 euro, zelfs als een met een prijsvergelijk meegemaakt dit de KLM een bepaalde periode goedkoper was, helemaal als je uit het het oosten van Nederland komt dan kun je gebruik maken van gratis vervoer wat de KLM je aanbiedt vanaf de steden Arnhem en Nijmegen, dus als je wat te melden hebt laat het dan wel de waarheid zijn, net als enkelen hier die er om financieele redenen geen probleem mee hebben dat zij het wel kunnen lijden maar het blijkbaar geen ene moer interessert dat mensen met een kleine beurs nu niet meer in staat zijn hun ouders en andere familie te bezoeken, knap egocentrisch en egoistisch gedrag wel weer. verder kan ik me voor een groot gedeelte helemaal terugvinden in de posting van Esmerald, een vtiend van Surinaamse afkomst vatte het zo samen , wij gaan vanuit Nederland met een gevulde portemonnee en koffers vol met kado’s naar Su en komen met beide leeg terug (uitgezonderd dan het fruit gedroogde vis en garnalen. net of je dat in NL. niet kunt kopen), De Surinamers komen naar Nederland met een klein tasje en een nagenoeg lege portemonnee, en gaan terug met een koffer vol en vaak meer geld in de portemonnee dan waar ze mee gekomen zijn, terwijl ze ruimer wonen en 2 auto”s voor de deur hebben staan, en heb dit zelf helaas een keer mee mogen maken


  Maak melding

 58. Mi Sari,

  Welke ouder zou willen, dat je NIET met je kinderen op vakantie kunt gaan en welke ouder vindt het fijn als je kind(eren) NIET naar een sportvereniging kunnen.
  Verschillen wij Surinaamse ouders daarin van Nederlandse ouders ?
  Ik geloof er niets van.


  Maak melding

 59. @ Mi Sari

  Ach Mi sari : je moet de reactie van Sjang met een korreltje zout nemen, de ene keer schrijft hij dit de andere keer dat.
  Maar ik ben met hem eens als hij het volgende schrijft :
  ” Waarom geld gaan lenen om met vakantie te gaan als je die niet hebt ”

  Jacko.


  Maak melding

 60. Cochise,

  SuriNeds pompen jaarlijks veel geld in Suriname. Maar waar verdwijnt al dat geld? De mensen worden er armer en armer en voor iets waar zij vroeger 10 Srd voor betaalden moeten ze nu het dubbele neertellen. Dus wat is de meerwaarde van de SuriNedse geldpomp?


  Maak melding

 61. Ronald,

  Maar hoe zou de situatie in ons land eruit zien als dit geld niet zou worden overgemaakt ?
  Dan zou de situatie nog veel rampzaliger zijn, dan nu het geval is.
  Veel Surinamers zijn ontzettend blij met dit “extraatje”, want dat geeft hen meer financiele armslag.
  Het gaat niet om een paar SRD’s.
  Niet alles wat van dat koude kikkerlandje deze kant opkomt, is verkeerd en die indruk krijg ik wel van je.
  Ik heb altijd geleerd: beter familie die je ondersteunt, dan familie die je niet ziet staan.


  Maak melding

 62. Chanelletje en Manuelletje,
  Meiden welkom in het team. Jullie hebben vast onweerstaanbare billetjes maar in onze verzameling toleren we geen mysogistische nonsens tenzij je natuurlijk onweerstaanbaar bent. Dresscode: geen lekkere leren of spandex rokjes of broekjes, leggings, blousjes, pushup BH’s of andere suggestieve kleding die je heerlijke vormen extra accentueren. Denk aan het collectief (van honden)!


  Maak melding

 63. @Sjang
  Er zijn meer dan ander half miljoen mensen in Nederland die s’morgens geen broodje kunnen eten.
  De opvangcentra hier zijn propvol.
  Je heb geen geld maar je pakt een vliegtuig naar Suriname,als geen geld blijf maar thuis.
  Waarom moet je geld lenen om een ticket te betalen,je doet je zelf toch te veel pijn!

  anderhalf miljoen lijkt heel veel maar druk dit uit in een % van het volk dan is circa 7,5% dit minder dan de 200.000 die in Suriname honger lijden welke circa 40% is van het volk.
  Ai boi zelfs voor een simpele vergelijking is teveel gevraagd.
  Amerika daar lenen 99% van de mensen om hun leven aangenaam te maken.
  In Suriname kan je nagenoeg niet lenen want je kunt het niet terug betalen en dus moet je familie benaderen om een bijdrage.


  Maak melding

 64. Zolang Suriname geleid wordt door figuren met een zakkenroller mentaliteit kan je zulke onverwachte maatregelen verwachten en als niemand protesteert gaan ze er met de hele buit vandoor, wordt er geprotesteerd dan nemen ze genoegen met een gedeelte van de buit, in dit specifieke geval zal de verhoging van de toeristen kaart op € 45 of USD 50 uitkomen en figuren als Bouva en Misiekaba zullen zich op de borst slaan dat zij dat mooi voor de Surineds voor elkaar hebben gekregen omdat ze het zo goed met hen menen.


  Maak melding

 65. Zou het niet aan de intelligentie liggen ik denk van wel intellegente mensen met hart voor de samenleving en stevig in de schoenen staan dat zijn echte politicus.het is echt veel heel veel werk aan de winkel zonder achterdeurtjes .maar of dat gaat lukken.


  Maak melding

 66. @ Prof. mr. dr. Morenito

  Qimbojo
  Minister van werkgelegenheid en sociale voorzieningen

  Bedankt dat u mij tot minister van werkgelegenheid en sociale dienst voorzieningen hebt benoemd in Suriname.
  Hoewel ik liever lui dan moe bent, vind ik het een hele eer.

  Maar eerlijk gezegd in dat rijtje ontbreekt de minister president. En ik durf mijn handen in het vuur te steken voor u omdat u de meest geschikte kandidaat bent voor die functie.

  U bent intneger herstel integer, u spreekt heel goed Nederlands in woord en geschrift, dat heb ik hier gemerkt of het forum u gebruikt hele moeilijke hollandse woorden die ik vaak moet opzoeken wat het betekent !!

  U heeft een fotografisch geheugen alleen soms is het rolletje op pffff. Ik denk dat Prof. Mr. Dr. Morenito de toekomstige president wordt van de republiek Suriname en ik durf nogmaals mijn handen in het vuur voor u te steken voor een periode van 4 1/2 jaar dat u oprecht bent. Voor dat ene resterende half jaar zou ik niet weten of ik nog steeds mijn handen in het vuur voor u zou willen steken ¿¿¿¿¿¿

  Ik wens u heel veel geluk, succes en vooral goede gezondheid.


  Maak melding

 67. @esmerald@hans
  Ik deel jullie mening hoor.
  Heb het meerder keren meegemaakt dat familie zelfs z.g vrienden die je in ned een koninklyke behandeling geeft en by terug keer dozen vol kleding en levensmiddelen meeneemt,genoeg geld meegeeft om de dozen in su optehalen
  Maar als je dan in su met vakantie komt verwachten ze dat je alles betaald ook de lege koelkast en uit eten brengt,om maar te zwygen over de uitstapjes,terwyl je n app hebt gehuurd voor je privacy.
  Tis n trieste vertoning


  Maak melding

 68. Chanel
  Dat je tot het kabinet bent toegelaten heeft alles met achterdeurtjes te maken sweetheart. Geloof me, bij ons sta je stevig in je hakjes (en korte rokje)


  Maak melding

 69. Henry55,

  Ben het helemaal met je eens, maar …………………….. het geldt God zij dank niet voor alle Surinamers.
  Het gaat op voor een bepaalde categorie mensen.
  Gelukkig zijn er ook voldoende Surinamers, die wel gelukkig zijn met wat ze van SuriNeds krijgen of wat die meenemen als ze ons land bezoeken.
  Wilde dit toch nog even posten.


  Maak melding

 70. De salarissen gaan ook elk jaar omhoog in nl. En tegenwoordig kan je feestje van je huurwoning laten Vaststellen zodat je huurprijs eraan word aangepast


  Maak melding

 71. Terecht

  Surinamers die met vakantie naar Nederland gaan betalen ook veel nu dus vind ik ook terecht, klagen maar t ook toch volle vluchten naar Suriname, rond maar op 100 euro su


  Maak melding

 72. Grondbezit per vierkante meter belasten. Al is het maar 10 cent per vierkante meter per jaar. Zowel voor buitenlanders als voor Surinamers. Het zal voor de wonderen zorgen.

  Dan hoeven zulke kinderachtige abnormale prijsverhogingen niet van bijvoorbeeld benzine, stroom, water, levensmiddelen, toeristenkaarten enz

  Welke politici of partij durft dit aan? Boven zullen we allemaal moeten verantwoorden wat we voor de mensheid hebben gedaan, of juist niet hebben gedaan.


  Maak melding

 73. @ KHODA , Wij gaan al jaren met ons vieren op stap, ipv de 4×90 euro om SU binnen te mogen kan ik ons super de luxehotel in Maleisie upgraden naar een 5 sterren hotel. Kras en Tor mogen dromen.


  Maak melding

 74. Morenito Morenito ben mischien te klassiek .maar sta voor normen en waarden hoop dat de politiek dit ook eens gaat doen en de mensen die door hun gekozen zijn eens serieus gaan nemen want dat is hun plicht maar of dit ooit gaat gebeuren en dan heb ik het niet alleen over Su maar ook over Ned.enz. gr.Ch


  Maak melding

 75. De paarse roversbende hebben na hun roofovervallen op de Surinaamse bevolking gade geslagen om over zee te gaan roven met Piet Piraat Ingie aan het hoofd.


  Maak melding

 76. Waar goedgeleide landen toeristen slim weten te verleiden met lage lokprijzen doet Suriname kortzichtig precies het tegenovergestelde.
  De toeristenkaart prijsverhoging levert op korte termijn een extraatje op voor de Surinaamse overheid maar there is no such thing as a free ride.
  De prijs zal dus ook betaald worden in de vorm van minder toeristen en (nog) minder deviezen in vrije omloop in Suriname.


  Maak melding

 77. Overigens is er voor SuriNeds (zonder strafblad) een goed alternatief voor de toeristenkaart, namelijk de PSA á 90€ en 5 jaar geldig.
  PSA is handig om te hebben, just in case, mochten de problemen in Europa ook de pan uitrijzen.


  Maak melding

 78. Ernst Noorman ‏@enoorman 24 feb.
  #Suriname verhoogt per 1 maart zijn tarieven voor de toeristenkaart (single entry) van 20 euro naar 90 euro!


  Maak melding

 79. Chanel
  Oef liefje! Je noemt m’n naam tweemaal. Erg sexy. Maak je geen zorgen. Mijn team is er een van inclusiviteit, emancipatie en feminisme. Vrije seks tussen volwassen en consente partners is een prive issue en blijft in de slaapkamer.
  Dont you worry your little head Chanelletje Pelletje!


  Maak melding

 80. Om eerlijk te zijn, ik ben blij met de verhoging van de visumbelasting. Alleen de manier waarop verdient verbetering. De verhoging is terecht omdat veel toeristen gratis gebruikmaken van voorzieningen in Suriname, terwijl de ingezetene van het land wel belasting moeten betalen om deze voorzieningen in stand te houden.

  Toeristen maken veel gebruik van het wegennet in Suriname. In de zomermaanden zorgen zij voor extra luchtvervuiling, extra files en extra verkeersopstoppingen. Zij betalen echter geen wegenbelasting. Veel toeristen produceren bergen met afval op straat omdat hun drang naar consumptie in Suriname veel groter is door het prijsvoordeel.

  Zij produceren ook meer afval en in verblijfplaatsen waar ze logeren. De staat Suriname moet opdraaien voor de kosten van deze opruimacties. Kortom de toeristen zorgen voor verborgenkosten die men hen niet in rekening kan brengen. Ik ben van mening dat de overheid in Suriname meer van deze kosten in kaart moet brengen. Met een verhoging van de visumkosten kan een deel van deze kosten worden gedekt.


  Maak melding

 81. Nou hoor niet de touristen de schuld geven .de troep word al jaren op straat gegooid. Zie zelfs nederlandse mensen die de troep opruimen en schoonmaken ..en ja ook voordat ze bepaalde appartementen kunnen betrekken voor vacantie beginnen met het opvoeden van je land schoon te houden zo ook minder last van muskieten enz.daar staan touristen echt niet op te wachten blijven alleen al daarvoor weg .dus beginnen in eigen land en niet anderen de schuld geven en over vervuiling gesproken .hoeveel grote auto’s rijden er wel niet rond .rijdende disco’s hoop kabaal in de avond en nacht .nou touristen worden daar echt niet blij van hoor …..het land moet eens beginnen in tezien dat het zo niet verder kan .schouders eronder sta op en maak er wat van en niet de schuld afschuiven .


  Maak melding

 82. wow, zovele reacties. ik stel het op prijs, om een ieder reactie te lezen. jullie konden het wel hebben ingehoud. Als jullie het land niet voor een heel lang periode waren weg geweest, dan zouden wij Surinamers (inwonende) meer zijn, om onze grenzen te bewaken. ik vind het ook niet leuk hoe de Brazillianen binnen komen, en ik ben alleen niet instaat om ze tegen te houden. Suriname is 4 maal grooter dan Nederland, en wat verwachten jullie in Nederland, Amerika, en waar jullie (zogenaamde Surinamers) je ook mag bevinden/zijn, van de nu +/- 600,000 Surinamers, die ons land bewerken, en bewaken? We zijn niet veel in dit mooi land. En ook jullie, die jouw nationaliteit hebben opgegeven, en andere buitenlanders, willen inkomen zonder te storten. dank wel even na. dan kan toch niet. Wij leven in 2016 vandaag,.Of leven jullie daar buiten Su, en bepaalde assablee leden nog in 1999. Wanneer Nederland, en Amerika hun tarieven verhoogd, dan zegt niemand iets, omdat zij financieel sterker zijn? Wel wij willen ook sterk zijn financieel.Betaal om te genieten, want je betaald ook voor een show om te genieten(waar of niet) en Su is de beste show dat je kan krijgen. zo pay up.Ik daag een ieder uit die wil reageren op mijn denk wijze,en ook de assamblee leden.


  Maak melding

 83. Aan de assamblee leden, wees wijs, en vooral aggretief. Dit is ons huis, ons land.We bepaald voor ons? Daarom zitten jullie daar.Jullie moeten aggretief en positief bepalen voor ons geliefde Suriname. We kijken uit wat jullie bepalen, en doen, voor het land, en bewoners.Buitenland heeft zijn eigen wetten, en kan niet verbeterd worden, zo maak ook jouw eigen wetten.


  Maak melding

 84. Deze domkop was minister van buitenlandse zaken en komt nu met zo een domme voorstel.Wat een idioot die het land nog dieper in de stront wilt laten komen.Je kunt zien dat hij net zo dom is als zijn president die het land naar de afgrond heeft gebracht.Ik lach mij rot als ik deze grappenmakers ziet.Om een land te besturen moet je verstand van economie hebben ex-minister.Zelf Brunswijk zou niet met zo een domme voorstel zijn gekomen.


  Maak melding

 85. Het klopt andere landen verhogen ook maar geen 350% en denk er eens aan wie zo graag allemaal naar Holland wilde om de kinderen toekomst te bieden .niet afgeven op mensen die naar Nederland zijn vertrokken om een toekomst op te bouwen .


  Maak melding

 86. Chanel, ga maar even surfen op het internet en je zal ontdekken dat men in bijna alle landen op deze aardbol de kosten voor een toeristenvisum heeft verhoogd. Deze verhogingen komen niet zomaar uit de lucht vallen. Met betrekking tot Suriname kan ik je nog even meegeven dat de toeristen gebruikmaken van het gesubsidieerde openbaarvervoer in Suriname, ze maken gebruik van de water en energievoorzieningen die door de staat stevig worden gesubsidieerd.Deze toeristen betalen niet via de belastingheffingen voor deze kosten. Ik ben van mening dat de overheid in Suriname ook een verblijfkosten belasting voor toeristen moet invoeren.


  Maak melding

 87. Heb het niet over de kosten van de kaart verhoging kan maar hou het in proporties. .touristenbelasting kan maar zorg dan ook dat ze krijgen waar ze voor betalen .in de stad breek je je nek toiletten nou daar spreek ik dan maar niet over .personeel in winkels die je liever zien gaan dan komen omdat je ze stoort met appen op hun telefoon .bestel eens een kop koffie die is koud voor dat je hem geserveerd krijgt zo traag gaat het .dus betalen geen bezwaar maar lever daar ook iets voor .zo word het nooit wat


  Maak melding

 88. RobG

  “Om eerlijk te zijn, ik ben blij met de verhoging van de visumbelasting. Alleen de manier waarop verdient verbetering. De verhoging is terecht omdat veel toeristen gratis gebruikmaken van voorzieningen in Suriname”

  Gelukkig heeft de regering in gezien dat het onzin was en een dood paard dat achter de wagen gespannen was.

  Beste RobG. men maakt geen gratis gebruik van voorzieningen. De luchthaven wordt betaald. Men besteed geld in de locale economie (eten, restaurants, autohuur, hotel, trips, huur). Het land zal uit deze inkomsten de middelen moeten filteren waarmee de kosten voor gebruik van het land vergoed worden.

  Het kan zijn dat het land niet instaat is om geld uit toerisme naar de staat te laten gaan, echter een duurdere toeristenkaart is dan een druppel op de gloeiende plaat en contra productief als daardoor slechts een paar procent van de echte toeristen weg blijven. 5% minder passagiers en SLM is echt verleden tijd of een nieuwe bleeder voor de Staat.

  Gebruik uw grijze cellen eens rationeel. Zelfs de regering heeft begrepen dat er het meer en deel van de 35.000. Fransen Suriname letterlijk links zouden laten liggen. Voor euro 90 vliegen ze naar Belem of de Antillen en krijgen ze betere service.


  Maak melding

 89. Inderdaad voorbeeld een luxe hotelkamer in Nederland 50/65euro meestal ook nog met ontbijt .nou in su betaal je het ook maar vraag niet wat je krijgt .maar wel de prijzen aanhouden dit trekt echt geen tourist .trek grenzen .surined in su nou die mensen worden gezien als euro.je tas goed vasthouden opletten waar je gaat denk je dat dit touristen trekt velen komen niet meer hierdoor het maakt mensen bang .als Suriname wil verbeteren moeten ze aan de slag .dan mag je ook kosten in rekening brengen als je kwaliteit leverd .


  Maak melding

 90. Aan alle DNA leden,
  1.Wat zijn jullie plannen om de toerisme in Suri te bevorderen?
  2.Weten jullie ook wat een familie/vrienden band betekent?
  Wat gaan jullie doen om de familie/vrienden band tussen Ned -Suri’s en Suri-Suri’s te verstevigen, zodat er in de toekomst ook behoefte zal zijn om elkaar te ontmoeten/zien.
  Case:
  1.KLM/SLM tickets zijn erg duur ( Turkische Airways een optie)
  2.Als tickets en Visa erg duur blijven, gaan mensen Suri nauwelijks willen bezoeken.
  3.Tijdens de schoolvakanties zijn de tickets extra duur.Dus de ouders kiezen een andere bestemming dan Suri/NEd. Er zal op een gegeven moment geen band meer aanwezig zijn tussen nichtjes en neefjes (NED-SURI). EIND RESULTAAT: Kinderen en Kleinkinderen hebben straks helemaal geen binding met Suri/Ned. De familie/vriendenband moet je onderhouden. Ik neem aan dat de huidige beleidsmakers tenminste de lager school hebben afgemaakt, want zo logisch is het.
  Ik kan jullie op papier de garantie geven dat de toerisme, na het uitvallen van de huidige generatie, drastische gaat dalen. Ga zo door.
  Faillissement van SLM is straks ook gegarandeerd.

  TIP:
  Mensen houden van gemak. Probeer Visa aanvraag via een SITE te regelen. Zo kan je ook de peper dure consulaat in Amsterdam ook opheffen.


  Maak melding

 91. Sommige mensen beseffen niet dat:

  – ingeval mileuvervuiling via uitlaatgassen van auto’s, wegenbelasting, de belasting reeds is ingecalculeerd in de lease/huur-prijs van de auto’s
  – water- en enrgiebelastingen enz reeds zijn ingecalculeerd in de huurprijs van appartementen of hotelkamers e.d.
  – openbaar vv door toeristen niet belastend is omdat er geen extra lijnbussen rijden speciaal voor toeristen
  – toeristen vaak veel netter omgaan met afval dan de lokalen
  – toeristen makkelijker geld uitgeven dan de lokalen en duurdere producten kopen want ze weten vaak niet waar de goedkopere zaken zitten of hebben niet veel zin om er naar op zoek te gaan


  Maak melding

 92. Hoe betrouwbaar en surieus moet men de regering van Suriname en de Nederlandse ambassadeur in Suriname nemen. De Nederlandse ambassadeur bevestigd een schrijven te hebben ontvangen dat de prijs van de visumkaart met ingang van 01 maart 2016 verhoogd gast worden. Gevolg paniek is gezaaid (afleiding). Een ander mogelijkheid en extra geld binnenhalen is via zg PSA kaart aanvraag voor zover dat mogelijk is voor rechthebbenden, strategie??? Wordt mooier!! om de reizigers naar Suriname te steunen komt speler Melvin en roep om herziening/ overweging nieuwe tarief. Wat een poppenkast doet alsof zijn neus bloed
  Nu de bodem steeds heter werd kom de mededeling geldt het niet voor “speciale groepen” nl. Voor reizigers uit Frans Guyana en Nederland haha. Dan rijst de vraag waarom de schrijven naar de Nederlandse ambassadeur in Suriname of is de Nederlandse ambassadeur voor de kar gespannen om paniek te zaaien en via de PSA kaart alsnog extra geld binnen te halen voor de beleidmakers?? Als dat de strategie is geweest dan is het volgens mij een geslaagde actie in al dan niet bewuste samenwerking met de Nederlandse ambassade in Suriname. En als toetje volgens de locale krant(en) is de president niet blij Hoe zijn ministers het land regeren en daarom persoonlijk aanwezig was om hen dat duidelijk te maken. Pres waar waren uw adviseurs en uw assemblee leden oftewel uw oren en ogen al die tijd… en waar was U??Complete poppenkast.
  Niet eens, mijn email is bekend bij de redactie, want die moet ik opgeven voor ik een reactie kan plaatsen. Ik zie graag reacties van hen die genoemd zijn of hen aan gaat. Een troost In Nederland wordt de samenleving ook gepakt…waar niet eigenlijk. Eigen belang gaat voor dan de rest. GOD zij met ons Suriname…wat een mooi volkslied hebben wij in gelief Suriname alleen heeft geen een regering de diepte/inhoud ervan niet begrepen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.