36ste Herdenking Staatsgreep in Suriname

63

President Desire Bouterse heeft in de nacht van woensdag op donderdag in zijn hoedanigheid als ‘Leider van de Revolutie’ traditiegetrouw de fakkel ontstoken en een krans gelegd bij het ‘Monument van de Revolutie’ aan de Waterkant. Hij viert donderdag de 36ste jaardag van zijn staatsgreep. Bouterse, toen nog sergeant in het Nationaal Leger, wist op 25 februari 1980, gesteund door nog 15 onderofficieren gewapenderhand de macht in Suriname over te nemen. (Foto: Louis Alfaisie)

revo2016-2

revo2016-3

revo2016-4

Bekijk ook:

63 REACTIES

 1. Zeer goed dat men het hier STAATSGREEP noemt en niet REVOLUTIE.

  Overigens was omverwerping van de legitieme en democratisch vastgestelde macht door een persoon die later meer dan 500 mensen zou vermoorden ook een goede titel geweest.

  Wat zal de vice-president (links op de foto) op dat moment denken?

  “Boi, die staatsgreep heeft geleid tot de moord op mijn oom… gepleegd door de man die nu mijn baas is”…
  ____________________________________________

  En history repeats his self; quote van Baas B.

  “Wanneer onverlaten vandaag aan de dag niet schromen de een na de ander, DNA-voorzitter naar de rechter te brengen. De president naar de rechter te brengen, de Assembleeleden naar de rechter te brengen. Kortom, we siki in a kondre disi. Maar niet omdat mi ne piki unu… Wi habi fu tak’ nanga den geestelijke leiders. Wi habi fu tak’ ook tu nanga den beleidsmakers. Omdati un no denki taki a tee sang we gi, a tee san we langa. Unu no mo denki dati a tee na einde. Ik wens u hiermee een slapeloze nacht toe.”


  Maak melding

 2. Alleen op deze dag heeft bouta en trawanten iets te gedenken..en dat is de STAATSGREEP,wat betekent het omverwerpen van onze grondwet,het parlement ontbinden met alle nare gevolgen….
  Waar zijn de ndpers?!
  Gaan ze hun baasje niet feliciteren ?!


  Maak melding

 3. Herdenking van zijn start op weg naar de hel? Bouterse is al een tijdje gek aan het worden. Verbaasd mij niet dat hij tegenstanders weer aan het intimideren is. Zoals gewoonlijk als bouterse het niet meer weet dan gaat hij dreigen en intimideren. Wat een kinderachtige loser.
  En zijn laatste opmerking de bevolking slapeloze nachten toewensen is een president onwaardig.


  Maak melding

 4. Waar is Meriba en Dino? o ja daarom is het zo saai en
  was even vergeten dat zij met groot verlof zijn.

  No spang dibrie, volgend jaar beter.


  Maak melding

 5. Ingrid is een lekkere MILF die ik eigenlijk alle vervelende issues van haar andere (achter)kant zou willen laten zien. Die meid zou gillend van genot al m’n suggesties als manna slikken. Ze zou het evangelie van Morenito verkondigen aan alle ongelovigen en hen ter plekke bekeren. Ze hoeft nooit meer te wachten tot die blauwe pil eindelijk werkt, want haar wachtende mondje is voor altijd gevuld.


  Maak melding

 6. @ bron bere

  Staatsgreep of ” De dag waarop Desi B en zijn bende massamoordenaars werden”
  De vice-president is ingepakt door Desi B. Hij kan niet meer terug. Deze vice-president moet het spelletje gewoon mee spelen. Hij is immers al rijkelijk voor beloond. Was toch maar zijn oom en niet zijn broer die werd afgeschoten.


  Maak melding

 7. De oppositie doet er goed aan formeel te reageren en aangeven dat zij het als intimidatie ervaren en inbreuk op de rechtstaat. Bovendien zou ik als oppositie vergaderingen vd DNA die de president bijwoont uit protest wegblijven.. Hij komt toch sporadisch naar DNA dus het werk vdDNA zal er niet onder lijden. Maar de devil is aan liar!!!! Design Bouterse zal zijn straf niet ontlopen. Misschien hier op aarde, maar niet in het hiernamaals. En hij weet bliksemsgoed welke koene hij voor zichzelf en zijn familie heeft aangereikt. GOD HEEFT TIJD VOOR IEDEREEN!!!!!!


  Maak melding

 8. @morenito,

  Nou zeg, je bent ook niet veel gewend.

  Ik suri noemen ze zoiets een ‘harde kip’!
  In Nederland krijgt ze korting op de huishoudbeurs.


  Maak melding

 9. @get a life

  De vp weet precies wat er zich in 1980 heeft afgespeeld. Daar is het internet voor. Er is ook in Suriname genoeg literatuur over verschenen. Vp zoek en je zult zien dat er voldoende over deze moordenaars is gedocumenteerd.
  Maar ja Judassen heb je in elke samenleving. Er is een spreekwoord die hierop slaat. “Je eigen oma verkopen voor een aalmoes”


  Maak melding

 10. Esmerald
  “Ik suri noemen ze zoiets een ‘harde kip’!”
  Hahaha. m.a.w een haan! No thanks! you cray Esme! Haha. Ze is een echt lekkere MILF. Compleet met haar fashion uit dierenhuid. Op de foto heeft ze zoals altijd een luipaard patroon aan. Die meid is gewoon een “beest” in bed.


  Maak melding

 11. 25 februari 1980, de dag die de democratische rechtsstaat in Suriname ophield te bestaan en het verval in Suriname zijn intrede deed onder DDB en de gangsters.

  Zij die niet weten, wat er toen gebeurde en nu ook weer gaande is, moet goed naar de volgende zaken voor zichzelf en algemeen volgen:
  – geen werkgelegenheid,
  – inkomsten en geld in zijn/haar portemonnee,
  – lege/halfvolle winkelschappen
  – geen toiletpapier om de edele delen te reinigen,
  – devaluatie van de Surinaamse dollar,
  – wissel, wissel,wissel, bij de gambio’s
  – bustarieven
  – zeer slecht onderwijs
  – ministerie van onderwijs en wetenschappen enz dat gesloten is door hemelwater in het gebouw in verband met een slechte dak
  – prijzen van goederen, gronden, huizen in us-dollars en euro,
  – geen medicijnen,
  – intimidatie van anders denkenden,
  – geen eigen mening hebben,
  – het geloof in eigen handen ophield te bestaan,
  – een periode van stilstaan, nieuwe Chinezen op elke hoek van de straat een supermarkt begonnen vol met goedkope en waardeloze Chinese (huishoudelijke) artikelen,
  – Cubanen, Venezolanen, zware (drugs)criminelen, wapenhandelaren, vrouwenhandelaren, witwasserettes, Casino’s, voet kregen in Suriname,
  – de dag van braindrain in Suriname en grote groepen Suriname met hun gezin, familie in het buitenland een veilig heen komen zochten,
  – De dag van verval, verval, verval, verval in alles in Suriname ontstond,
  – armoede, grote armoede, zeer grote armoede in alles in het hele land.
  – een en al ellende,
  – sranan skeer,
  – enz, enz, enz
  Niks No fout!
  25 februari 1980 de dag van de ontbinding van Suriname, de dag van de dood, zie hoe de vlag van Suriname en de Surinamers er nu bij hangt, halve stok en de hele wereld naar Surinamers kijken.
  25 februari 1980 de dag dat er ook onschuldige doden vielen in Suriname, de daders nooit werden opgepakt en werden veroordeeld en nu nog aan de touwtjes trekken en schreeuwen, in zeer grote rijkdom leven, zeer hoge salarissen en emolumenten ontvangen, Niks No Fout voor hun,maar wel voor het grote aantal Surinamers van ongeveer 541638 zielen, die zich afvragen hoe hun leven er morgen uitziet. Hebben ze nog te eten, hun schulden kunnen betalen, enz.

  Surinamer, Surinamers, Suris in Ned of waar ook ter wereld u zich bevindt.
  zie hoe Suriname vandaag de dag er voor staat, een dag dat vele Surinamers stil zijn en terug denken aan de ingreep van DDB en de gangsters en Surinamers monddood werden gemaakt, de democratische rechtsstaat ten onder ging door sergeant DDB, die de Nederlandse nationaliteit bezat en in wezen Suriname weer werd veroverd door een nakomeling van iemand met Zeeuwse, Inheemse en Afrikaanse roots. Iemand die een Ingie tooi op zijn hoofd draagt en met de man van het is mijn persconferentie, hier worden geen vragen gesteld ( zijn broer in de USA niet mag bezoeken, hij krijgt daarvoor geen visum) in hun paradijskostuum in een tobbe zat in Broko Bakka. DDB en de gangsters drinken hun whisky en zijn gewoon hangmatliggers. Wat er in Suriname gebeurt zal ze een worst wezen, zolang ze maar niet in de gevangenis terecht komen.

  DDB is een man waarvoor veel Surinamers zich doodschamen en Surinamers waarvoor hij een God is, zijn mensen waarvan een groot deel nauwelijks kan denken, lezen en een stukje tekst kunnen begrijpen.

  25 februari 1980, de dag toen een crimineel de touwtjes in handen nam en sindsdien dood en verderf, armoede, sranan skeer tot stand heeft gebracht.

  De Surinamers moeten zich heel goed beraden en kijken naar wat ze eigenlijk willen. Niet het buitenland zal het voor Surinamers doen. Ze zullen zelf orde op zaken moeten stellen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Surinamers


  Maak melding

 12. De staatsgreep: een heel trieste dag in onze geschiedenis.
  We komen er maar niet los van door de aanzwezigheid van 1 persoon, die het hoogste politieke ambt in ons land bekleed.
  Als deze man van het politieke toneel verdwijnt, verandert er veel en daar doet de huidige economische en financiele crisis niets aan af.
  Zodra deze drugsveroordeelde en van moord verdachte man uit het Surinaamse politieke beeld verdwijnt, zijn er weer buitenlandse investeerders, die geld in ons land willen steken.
  Niemand maakt een deal met dit soort lieden en met een land, dat door en door doordrenkt is van corruptie, nepotisme en witwaspraktijken.
  We zijn de paria’s van Zuid Amerika en de Carribic,


  Maak melding

 13. @Jacobus,
  Wat heeft een blaka mang met een koelkast die je zag wegrennen uit kirpl.te maken.
  Dit is ook de dag dat 2 hindoestaanse mannen met de auto van mijn buurvouw vandoor gingen.


  Maak melding

 14. @Morenito
  Ingrid is een lekkere MILF die ik eigenlijk alle vervelende issues van haar andere (achter)kant zou willen laten zien. Die meid zou gillend van genot al m’n suggesties als manna slikken. Ze zou het evangelie van Morenito verkondigen aan alle ongelovigen en hen ter plekke bekeren. Ze hoeft nooit meer te wachten tot die blauwe pil eindelijk werkt, want haar wachtende mondje is voor altijd gevuld.

  Hey MORENITO,……INGRID de vrouw van BOUTA,.. mooi morro joe VROUW,dat is 1000…of hoor je bij de groep trekpaarden.


  Maak melding

 15. @passant

  Een heel boekwerk vol koeterwaals.Gaaaaaaaaaap ! Bouterse heeft het tij gekeerd in Suriname,…hard werken,..weten hoe je moet omgaan met je geld ,dicipline,en vaderlandsliefde.en op eigen benen staan,geen hand open houden voor de tata`s….oting oen ai o oppo.dommie ! sceldt maar tot je een ons weegt oom Desi Delano Bouterse blijft toch de baas,ook van jou en je achterban.hou die lange verhaaltjes van jou voor jezelf en je gefrustreerde matties.


  Maak melding

 16. Ai ai……..Na Wang Hiep Hiep hoereee………….!!!! Nog 36 jaar voor dé Paarse Blinde Makke Lammtjes…………Ga zó door ..Neks no fout………Hahahahahhaha………

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies….(Veel Wijsheid!!!)


  Maak melding

 17. Schaamteloos hoe Bouterse en zijn ‘first lady’, opgemaakt met drugsgeld betaalde ornamenten zich als gezaghebbers proberen te ventileren, terwijl het volk pienaart. Hij somt negatieven feiten en vergrijpen door anderen, maar vergeet de spiegel voor zicht te houden. Moord, drugshandel, leegroof schatkist, om maar enkele van zijn misdaden op te noemen. Hij krijgt slapeloze nachten van zijn eigen misdrijven. Nog schaamtelozer hoe gelukzoekers als Ashwin Adhin zich trots associëren met de partij van Bouterse. Echt een morele decadentie van dit land.


  Maak melding

 18. Damsco
  “Hey MORENITO,……INGRID de vrouw van BOUTA,.. mooi morro joe VROUW,dat is 1000…of hoor je bij de groep trekpaarden.”
  Fa joe sabi buriki? Je bent een de zoveelste “dickrider” mannetje. Je volgt me als een fucking stalker. Blijf maar met een hand typen ouwe.

  Vertel ons waarom je geen communicatie professional van het regime bent? Je schuimbekkende reakties maken dat we niet anders verwachten.


  Maak melding

 19. Damsco
  “Hey MORENITO,……INGRID de vrouw van BOUTA,.. mooi morro joe VROUW,dat is 1000…of hoor je bij de groep trekpaarden.”
  Fa joe sabi buriki? Je bent een de zoveelste “dickrider” mannetje. Je volgt me als een fucking stalker. Blijf maar met een hand typen ouwe.

  Vertel ons waarom je geen communicatie professional van het regime bent? Je schuimbekkende reakties maken dat we niet anders verwachten.

  En ja. Ik vindt Ingrid een aantrekkelijke meid, die ook in mijn divisie thuishoort. Dat jij geen onderscheid kan maken tussen realiteit en fantasie is niet m’n schuld ouwe rukker.


  Maak melding

 20. Ha…haha…grootste schending der mensen rechten ooit wordt vandaag gevierd…kan alleen in su. 80% van de jongeren beseffen niet of weten nauwelijks over het zwarte bladzijde, want ze behoren tot de generatie van de vieze-president. Juist die jongeren zijn overgehaald d.m.v. een slokje cola en street parties om te stemmen voor stelletje leeghoofdigen, die hun zullen killen.


  Maak melding

 21. @ Passant

  Een juiste omschrijving van de situatie in dit land, helaas hebben die paarse analfabeten, die hoofdzakelijk kansloos zijn en in gettho,s wonen een andere mening, vandaar criminelen in dit land aan de touwtjes kunnen trekken.


  Maak melding

 22. @Damsco, onder Bouterse is het land Suriname altijd naar de knoppen gegaan, BEWIJZEN zat!!!!
  Het is nog afwachten of er nog in deze periode de extra nullen op de SRD zullen komen.

  -Vergeet niet dat zijn vrouw eerst niets van hem moest hebben en Bouterse toen al een moordenaar heeft genoemd.
  Ook zij is bedwelmd om toe te geven.


  Maak melding

 23. Vreselijke wantoestanden liggen in het verschiet en niemand zal helpen, ook de Rechtvaardigheid niet want oliedom hard leers zijn baas, zijn corrupte boevenbende, zijn drie paarse awarie domries en paarse leugenprofeten,zijn paarse ja knikkende rijk geworden marionetten in loondienst, zijn paarse bewakers alsook alle oliedomme paarse dwazen die krijsen…………..soso lobi baas, de redder van verworden misdaadstaat Suribabwe. Wacht maar af en zie. Ze verdienen daadwerkelijk de slapeloze nachten die baas ze wenst. Die didibri van het land, hun afgod.


  Maak melding

 24. Morenito
  Esmerald
  “Ik suri noemen ze zoiets een ‘harde kip’!”
  Hahaha. m.a.w een haan! No thanks! you cray Esme! Haha. Ze is een echt lekkere MILF. Compleet met haar fashion uit dierenhuid. Op de foto heeft ze zoals altijd een luipaard patroon aan. Die meid is gewoon een “beest” in bed.

  Daarom is baas altijd moe, uitgeput en ziek, baas is de jongste niet meer.hij rookt zoveel. en neemt pepmiddeltjes in.


  Maak melding

 25. Suriname, een 2e Zimbabwe in het verschiet. Het eens zo bloeiende Afrikaanse land werd door de nog steeds heersende Mugabe in de afgrond geholpen. Maar zelf lijdt hij er niet onder want hij is stinkend rijk geworden over de ruggen van het volk die hem vreemd genoeg nog aanbidden.
  Waar heb ik dit eerder gehoord en gezien?
  Sinds het protest tegen Bosje heb ik geen grote menigte op straat zien behalve wanneer er een streetparty is of op 31 december.
  Wat valt er eigenlijk te vieren op deze dag?


  Maak melding

 26. Als ik alles wat jullie daar schrijven leest dan lijkt het inderdaad op een zoo. Mensen als jullie kunnen nooit een cent leveren voor dit land laat staan bijdrage , schande


  Maak melding

 27. Nou,nou ik snap er niks meer van
  eerst was het neks no fout en nu,is zo,wat alles fout
  namens de press erger nog Su is ziek ik begin de draad kwijt te raken

  Laat Me.rustig slapen


  Maak melding

 28. Suriname is nog slechter geworden door de staatsgreep want het land is niet vooruit gegaan.Alleen maar armoede en ellende.Bouterse en zijn maten hebben zichzelf verrijkt ten kosten van alles en de domme massa die op zijn partij hebben gestemd voelen het nog steeds.Jammer voor zo een mooi land.Dat is mijn mening als Surinamer.God is de enige die Suriname zal redden uit handen van de duivel.


  Maak melding

 29. Als ik naar de foto kijkt zie ik de First lady te smilen, en de Baas en zijn rechterhand, recht en dom voor zich kijken.
  De Baas denkt : wat heb ik 36 jaar geleden aangericht, en zijn rechterhand; deze man is mijn Baas en ook mijn oom zijn ,,,,,,,,,,,,,, ! En de first lady denkt; ik zit hier met twee loosers, en daarom lacht ze.

  Sari tori man.

  Jacko.


  Maak melding

 30. @Lonny,
  Het land is wel vooruit gegaan.
  De meeste mensen vergeten al snel de positieve kanten van Suriname.
  De meeste zal nu aandachtig lezen en zich afvragen vooruit gegaan hoe dan.
  Wel omdat ik de archieven goed bij houdt zal ik het ook met jullie delen.
  In al die jaren is wel een pluspunt in Suriname.
  Suriname is met een half uur vooruit gegaan.
  De klok hebben ze vooruit gezet.
  Vanaf die dag is het vechten tegen de klok.
  Nu 36 jaar verder en vergeet niet toen wij toilet rollen en volkoren brood moesten meenemen vanuit Nederland.
  Dus op dat opzicht zijn ze vooruit gegaan.
  Op hygiëne gebied niet.
  Want je kan zo de helft van de bakkerijen en eethuizen sluiten vanwege hygiëne.


  Maak melding

 31. Meneer de President

  Bij het prive feest ter herdenking van 36 jaar revolutie, althans zo noemt u de politieke organisatie met de naam Democratisch Nationale Partij deed u als “President” uitspraken. Uitspraken die er heftig genoemd kunnen worden. Suriname is volgens haar President een land geworden waar:

  1) Kinder verkrachting vrij normaal is.
  2) Lijken schennis regulier is.
  3) Wetsdienaren uitrukken en liquideren (men zou het moorden kunnen noemen).
  4) Er onverlaten zijn die oa. de President voor het gerecht dagen.
  5) U daarna het volk mee geeft hier een slapeloze nacht aan te wijden en bedreigt dat aan elk touw een einde zit.

  Beste President u geeft leiding aan de regering die schijnbaar machteloos is tegen kinderverkrachting en lijkenschennis. U geeft leiding aan een regering die het land afschildert als Geld Witwasmachine en waar de criminelen schijnbaar straffeloos hun gang kunnen gaan.

  U geeft leiding aan een regering die Wetsdienaren te werkstelt die volgens u op pad gaan om te liquideren.

  Is het dan niet Uw taak om slapeloze nachten te hebben en om zijn minst de mensen die volgens u liquideren met de grootst mogelijke spoed achter de tralies te zetten.

  Of vertelt u weer eens oncontroleerbare fabels en maakt u mensen zwart die het niet verdienen.

  Zijn de onverlaten niet gewoon mensen die hun democratische rechten gebruiken.

  Indien u de politie en andere wetsdienaren van liquidaties beschuldigd is het u taak en plicht hier maatregelen tegen te nemen. Zo niet dan maakt u zich schuldig aan een misdrijf of het aantasten in hun eer van het Korps Politie Suriname en van Justitie (staande en zittende magistratuur).

  Ik roep alle mensen die u aangesproken hebt een klacht tegen u in te laten dienen vanwege SMAAD indien u niet per omgaande maatregelen neemt tegen de wetsdienaren die u beschuldigd van Liquidaties.


  Maak melding

 32. Op dit afschuwelijke plein is de combinatie van de 3 zuilen van het voormalige politiebureau en zgn revo monument onverenigbaar en dus stuitend. Het is in feite een gapend gat vol tegenstrijdigheden naast de brandstichtingen van het Statengebouw aan de Gravenstaat het ministerie van EZ waarvan alleen de muren nog overeind staan. Niemand heeft hier een plan van herstel op bedacht omdat zij geen echt Surihart hebben. De archiefafdeling van STVS werd ook in brand gestoken omdat hiermee de achteruitkijkspiegel moest worden uitgewist. Stel je voor dat de jonge generatie erachter zou komen hoe de vork werkelijk in de steel zit.

  BTW: Carifesta 2013 is er onmiskenbaar ook fraude gepleegd. Presentatie als natie naar de buitenwereld toe was dus een oppervlakkige schijnvertoning in een land bestuurd door volslagen en doorgeslagen idioten.


  Maak melding

 33. Allen,

  Na alle reacties te hebben gelezen het volgende:
  De huidige president zal in verband met ouderdom/ziekte niet lang meer mee gaan.
  Maar wie moet Suriname hierna redden ?
  Wie wordt er nog vertrouwd, om de toekomstige president te worden van Suriname ?
  Suriname moet weer een TOP land worden, maar welke leider moet hiervoor gaan zorgen ?
  SUCCES.


  Maak melding

 34. Eerlijk

  helemaal correct gezien. Wie krijgt er voldoende vertrouwen om de mensen bij elkaar te brengen en samen de pijn te lijden die Bouterse veroorzaakt heeft. Om samen eerlijk te werken aan een leefbare en duurzame toekomst.
  Wie zal er bereid zijn jaren te zwoegen voor de schulden die opgestapeld zijn door deze maniakale president.


  Maak melding

 35. @JoJo,

  Zelfs de bakroe’s zijn uitgestorven. De eerstvolgende in opvolging lijkt de vp te zijn maar deze splinterhout heeft z’n eigen familie verraden, dus op veel aanhang hoeft hij niet te rekenen. Misschien dat Sandew Hira een optie is.


  Maak melding

 36. Jojo heeft duidelijk hier laten blijken moeite te hebben met begrijpend lezen. De speech van de President is door iedereen te beleuisteren toch durft deze idioot zelf een draai te geven aan hetgeen de President gezegd heeft, oftwel jojo heeft waarschijnlijk wel geluisterd maar totaal niet begrepen wat hij heeft gehoord.


  Maak melding

 37. China gaat wat geld erin pompen en een Chinees als de nieuwe president benoemen. Gelijk hebben ze. Wanneer het land zo makkelijk is in te nemen, waarom niet?


  Maak melding

 38. Opa D is verplicht om op de politie af te geven.Het zijn zijn aanhangers die het meest van de zonen van Hermandad te vrezen hebben.
  Tijdens de anti-amnestie loop was dat duidelijk te merken.De aanhangers van opa D kwamen uit alle holen en gaten te voorschijn om de de demonstranten te intimideren.
  Het waren allen brave burgers die in de demonstratie liepen en zulke vuiligheid zijn ze niet gewoon als de NDP aanhang uitkraaide.
  Menig van de demonstranten waren boven de zestig,maar ik ben er van overtuigd dat ze voor het eerst in hun leven zulke smerigheden hoorden.Het is dan te begrijpen dat het eerlijke deel van het volk wat terughoudend is om op straat te komen.


  Maak melding

 39. @Roland
  burgers van de volks republiek China mogen zonder visum het land binnen.Die zijn eerder welkom dan de diaspora.Heb je me nou!
  De chinezen wrijven zich in de handen.164.000 km² zuid-Amerikaans grond voor bijna gratis.Alles bijna ongerept.


  Maak melding

 40. DDB gaat u zich maar liever weer afreageren op uw vrouw en niet op de Surinaamse bevolking.
  Zij is het gewend om fongfong te krijgen en ze accepteert het. Maar niet de Surinaamse bevolking.

  Bronnen mi boi!!!


  Maak melding

 41. @NoSpang

  Ik heb tekst een paar keer afgeluisterd en deze enigszins samengevat.

  Een president die niet ingrijpt als zijn wetshandhavers op liquidatie missies gaan beschermt de grondwet van het land niet.
  De wetshandhavers die zo iets doen zijn moordenaars aangezien de doodstraf in Suriname niet bestaat en indien deze zou bestaan deze na voor de rechter bewezen geacht schuld voltrokken kan worden.

  Wat de president gezegd heeft is WAANZIN en een belediging voor het volk en feitelijk het bewijs dat er ingegrepen moet worden middels een afzettingsprocedure.
  De man heeft zijn verstand volledig verloren.


  Maak melding

 42. Domme jojo je hebt het verstand niet te samenvatten.

  Probeer eerst letterlijk hier te schrijven wat de President heeft gezegd, dan gaan we samen samenvatten, ik zal je leren hoe dat moet, samenvatting was een verplichte onderdeel van Nederlands al sinds de lagere school.

  Vooral dit, blijkbaar is dit uit je drugskop ontsproten. “”Suriname is volgens haar President een land geworden waar:””


  Maak melding

 43. Nospang

  U hoeft mij weinig te leren. de letterlijke tekst kunt u mee luisteren wie Star Nieuws.

  Gaat u eerst eens proberen te begrijpen hoe dit soort teksten overkomen en wie verantwoordelijk is voor het handhaven van de wet, het opsporen van ongewenst gedrag, de regering. Probeert u eens te begrijpen dat de President zichzelf, als de hoogst verantwoordelijke voor de uitvoerende macht in het land, een brevet van onvermogen gegeven heeft voor aangezicht van alle betrokken ambtenaren, het volk van Suriname en de rest van de wereld (althans zij die weten wat Suriname is).


  Maak melding

 44. Jojo en Eerlijk,

  Jullie hebben gelijk.
  Het zal niet gemakkelijk zijn om na de periode Bouterse een regering samen te stellen, die het vertrouwen heeft van het merendeel van de Surinamers.
  Mijn pleidooi is, dat alle opa’s en leiders van de huidige partijen in de Assemble hun biezen pakken en plaats maken voor een nieuwe generatie.
  Met de leiders van de oppositie kunnen we het naar mijn stellige overtuiging ook schudden.
  Die zijn allemaal veel te veel belast met een verleden.
  Probleem is alleen, dat in ons land bijna niemand van het pluche is te branden.
  Nog liever doodgaan in de Assemble, dan anoniem thuis sterven.
  En wat Sjang en No Spang zeggen vanuit Nederland neem ik niet serieus.
  Die gasten weten helemaal niet hoe het leven in ons land er anno 2016 uitziet, laat staan, dat zij daar zinnige opmerkingen over kunnen maken.
  Echte loosers, heb er geen ander woord voor.
  Schreeuwen op 7600 km afstand en geen poot uitsteken om hier iets aan de situatie te veranderen.


  Maak melding

 45. Die 2 grappenmakers van Suriname zitten naast elkaar te denken hoe kan het dat Suriname onder hun leiding naar de kloten is gegaan.Deze domkoppen moeten zich schamen en aftreden voor dat het erger wordt dat het land helemaal failliet gaat.Dat is mijn advies.Ze hebben zichzelf verrijkt ten kosten van alles.


  Maak melding

 46. Lonny,je hebt de kans om je aan te melden om het beleid in Suriname te helpen ontwikkelen.
  De heer Proeve die wist precies hoe het moest,maar toen de post aan hem werd aangeboden durfde hij het niet aan te nemen.
  De vakbond leiders hebben een grote mond,maar toen het ministerie van arbeid werd open gesteld voor hun,deden ze als of ze kiespijn hadden.

  Het is precies een voetbalwedstrijd waarbij men aan de zijlijn staat te schreeuwen hoe het moet!


  Maak melding

 47. Het is tijd voor aktie mannen (en vrouwen)! De republiek gilt om verlossing en vrijheid! We gaan een online database maken, die aan alle jeugd de ongesuikerde waarheid onthuld en niemand ontziet. Het is twee voor twaalf voor de republiek en ons doel is simpel en helder.

  Pensioen met behoud van privileges voor bekende fossielen, en geldelijke genoegdoening voor de (slachtoffers) en nabestaanden van de “revolutie”. De onaantastbaarheid van de republiek gaat boven alle schoolplein oproer.

  Als we onze collectieve steun geven aan de “we zijn moe” waterdragers kunnen we binnenkomen. Die jongens hebben management, strategische communicatie, leiderschaps en media trainingen nodig


  Maak melding

 48. Sjang
  “De vakbond leiders hebben een grote mond”
  Ik ben ervan overtuigd dat ze een active rol spelen in de debilitatie van de Surinaamse werknemer.


  Maak melding

 49. Bouterse is als staatshoofd en voorbeeldgever van de samenleving in grote ovetreding:
  Hij als hoogste burger van het land in el;k geval zo snel als mogelijk aangifte doen zodat de minister van Justitie ne Politie dit snel kan laten onderzoeken.


  Maak melding

 50. dus ik mag geen beelden zien ,waar het uitbundig feest gevierd wordt tijdens deze viering, su wil mij laten zien wat zij willen.maar ben klaar met dit beleid van su.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.