Gerda Havertong’s jaarlijkse charity brunch op 3 april

6

Actrice en zangeres Gerda Havertong neemt dit jaar de gasten van haar de charity brunch mee voor een vaartocht over het IJ en het IJmeer. Tijdens deze vaartocht, op zondag 3 april aanstaande, worden kunstwerken en ‘ludieke stukken’ geveild ten bate van Gerda’s stichting Wiesje. Met deze stichting zet Gerda zich in voor de opvang van mensen met dementie in Suriname.

De stichting Wiesje is vernoemd naar Gerda’s in 1999 overleden moeder. Zij leed enkele jaren aan dementie. Met deze ervaring heeft Gerda zich het lot van mensen met dementie in Suriname aangetrokken. De door haar opgerichte stichting Wiesje ijvert niet alleen voor de inzameling van geld, maar ook voor de uitwisseling van kennis.

Voor deze charity brunch weet Gerda zich verzekerd van de hulp van vrijwilligers en de medewerking onder meer topchef Ramon Beuk die zorgt voor een Surinaams menu. Naast de veiling van diverse kunststukken – die belangeloos door de kunstenaars zijn gedoneerd – zijn er optredens van artiesten als zangeres Edsilla Rombley, Kenny B. en jazz-zangeres Denise Jannah. Zij worden begeleid door Harto’s Band. Prem Radhakishun maakt zich druk over loterij en de leiding van de veiling ligt in handen van Nederlands eerste vrouwelijk veilingmeester Lydia Snel.

De Wiesje Charity Brunch op zondag 3 april vindt plaats aan boord van partyschip River Dream. Voor de brunch zijn tafels en individuele couverts te koop. Kijk voor meer info op www.wiesje.org.

https://www.youtube.com/watch?v=08o1gg226dk

Bekijk ook:

6 REACTIES

 1. Goed zO Gerda. GA zo door.
  Er zit veel werk aan verbonden,
  maar zeer mooi dat een Surinaamse toch iets voor haar land terug doet.

  Want die Surinamers die zich rijkere en rijker maken, hebben niet eens een SRD over voor de kindertehuizen en bejaarden tehuizen.

  Blij dat er stichtingen en vrijwilligers in Nederland zijn. Goed ZOOOooooo


  Maak melding

 2. Kokro,

  Ik ben het eigenlijk helemaal met je eens.
  Aan de andere kant is het ook zo, dat als niemand met een Su-verleden iets terug doet voor – in dit geval – haar land het ook niet goed is.
  Ik heb waardering voor haar initiatief en ben ervan overtuigd, dat zij de vinger aan de pols houdt als het gaat om de besteding van “haar” geld.


  Maak melding

 3. @Kroko

  Stichting Wiesje heeft een CBF-keurmerk en de jaarverslagen staan online. Dat had je zelf ook kunnen vinden als je even de moeite had genomen op de website zelf te kijken alvorens een tendentieuze opmerking te plaatsen.


  Maak melding

 4. Controle van geld in dit geval euro’s is verplicht. Geld dat goed besteed moet worden voor de beoogde doelstelling.
  Er was een inzamelingsactie van SuriNeds ivm overstromingen in een deel van het binnenland? Wat is daadwerkelijk hiermee gebeurd? De gelden bedoelt voor het monument van de slachtoffers bij de vliegtuigramp is niet geheel besteed aan het doel.
  Het mag ook geen publiek geheim zijn dat bij deze ramp er lieden op de plek rondliepen om (waardevolle) bezittingen te stelen. Deze schofterige streken vonden plaats tijdens het militaire bewind waar normen en waarden werden vertrapt. Gerda is een SuriNed met hart voor de goede zaak geboren in een tijd waarin nog sprake was van fatsoen. Dit fatsoen verdween na 1980 en is voltooid verleden tijd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.