Minister helpt bij voorlichting in strijd tegen Zika

13

De Surinaamse minister Patrick Pengel van Volksgezondheid (r) deelde afgelopen weekend zelf voorlichtingsmateriaal over het Zika-virus uit in Paramaribo. Hij deed dat in een poging burgers ervan te overtuigen dat de strijd tegen het virus de beste resultaten kan opleveren als burgers hun omgeving schoonhouden en potentiele broedplaatsen van de mug onschadelijk maken. Suriname probeert op die manier die opkomende epidemie te stuiten.

Bekijk ook:

13 REACTIES

 1. Hier is het erg. We moeten blij zijn als we van dag tot dag wakker worden. Onze groenren worden afgekeurd. Onze warme vis ook. Afgekeurd in het buitenland. Maar hoe stast met die wij eten. Die welke ons ten verkoop wordt aan geboden. Heeft de minister daar een antwoord voor. Waarom is al langer dan 10 jaar – kanker doodsoorzaak nummer 2. ?. Is er onderzoek naar de oorzaak verricht? Kijk maar in de krant van begin vorige week. 35jaar, en 2 jonge kinderen 7 & 9 dacht ik. Alle 3 kanker. En weet de minister dat deze muskiet ook hersenvliesontsteking verspreid. We leven in een plantage anno 2016.


  Maak melding

 2. Heeft deze Surinaamse minister niets beters te doen voor het geld dat wij hem betalen? Als minister Pengel zijn dagloon verdeelt onder 100 zwervers, distribueren die maar al te graag duizenden pamfletten meer onder het publiek, ze hoeven dan een week lang geen prullenbakken leeg te halen op zoek naar iets eetbaars en de omgeving blijft meteen een heleboel schoner; weg groot deel van de muskieten.


  Maak melding

 3. Dames en heren,
  We weten dat er wereld wijd een economische crisis is en Suriname is geen uitzondering. De regering heeft fouten gemaakt maar wat de oppositie doet is naar mij inziens niets anders dan een verkapte staatsgreep plegen. De LIJDER van wij zijn moe en ik vraag mij nog steeds af wie de WIJ zijn! Afgelopen weekend kreeg ik mijn antwoord, er waren demonstratie georganiseerd die meestal eindig met maximaal 6a7 personen. Bouterse zei dat er krachten bezig zijn om Suriname te destabiliseren en het werd door velen op waterkant weggesjouwd. Afgelopen weekend werden voor de zoveelste maal demonstratie in Paramaribo georganiseerd en de aantal demonstrante steeg explosief. Men heeft 3 bussen vanuit Nickerie met VHP Leden naar Paramaribo gebracht. De vraag wie voor de bussen heeft betaald weten wij, dat men denk dat wij niet door hebben wat de zogenaamde oppositie voornamelijk de VHP aan het doen zijn is lachwekkend. 2010 heeft de oppositie regering Bouterse vanafdag 1 geprobeerd te destabiliseren en nu gaan ze verder waar ze gebleven zijn. wij moeten ons afvragen laten wij deze etnische raciaal partij zijn gang gaan om Suriname te destabiliseren en in een crisis manoeuvreren om macht of zeggen wij nee tegen deze partij en vragen de regering om deze etnisch partij die geweld aanwakkert als de staatsvijand te bestempelen en het bestrijden met alle middelen die wij in ons bezit hebben om Suriname te verlossen van een partij die al 140 jaar etnisch denkt en van het Land Suriname een kolonie van hun Moederland India wilt maken. LATEN WIJ DIT GEBEUREN OF VECHTEN WIJ TERUG BROEDERS EN ZUSTERS.


  Maak melding

 4. Zika is niks anders dan een laboratorium genetisch ontwikkelde mug diens doel is depopulatie en geld maken voor farmacie bedrijven. Moeder natuur heeft nog nooit in haar bestand een ziekte gemaakt die de onschuldige ongeboren kinderen ziek maakt. Dames en heren de grote farmacie bedrijven maken een ziekte en hebben de geneesmiddelen waar voor wij hard gaan betalen. Het draait alleen maar om geld. De moeder baarmoeder heeft de beste bescherming en weerstand tegen alle natuurlijke ziekt om haar kindje gezond terwereld te brengen. De wetenschappers in Brazilië hadden in het jaar 2000+ genetisch gemanipuleerde Muggen in de natuur losgelaten om de malaria mug te doden. Als men dit kon doen dan kan men meer!


  Maak melding

 5. Zum kotsen!

  “ We weten dat er wereld wijd een economische crisis is en Suriname is geen uitzondering.”
  Bij de 1ᵉ zin haakt de gemiddelde lezer met common sense reeds af.

  Yep, het is allemaal de schuld van de oppositie, dit zika virus.

  Wat een bullshit. Rot toch op met je ndp.


  Maak melding

 6. water naar zee dragen om die suries voorlichting te geven.
  de i love su rinamer gooit alles op straat en veroorzaakt daarmee een broedplaats voor de dengue zika muskiet.
  ipv dat de overheid mensen dikke boetes geeft en straffen in de vorm van de hele straat vuil vrij maken ,bij het achteloos weg gooien van vuil , geven ze flyers die de mensen weer netjes op straat gooien.
  vooral vanuit de bus word er van alles gesmeten.
  suriname zit vol met domme varkens die geen nederlands kunnen lezen , dus die flyers zullen geen succes worden.
  ik ruik een meki njang met het maken van die flyers.


  Maak melding

 7. Jeetje, wat een constructievelingen zijn Surinamers toch. Inplaats van te focussen op het bestrijden van de Zika virus die is komen overwaaien uit Brazilie, door ideeen aan te dragen, kraamt men allerlei onzinnigs uit. Rara waarom Surinamers niet vooruitkomen. Zelf in Nederland worden Surinamers links en rechts voorbij gesteefd door groepen (Turken etc.) die pas later hier kwamen.


  Maak melding

 8. @Blijft zich verbazen

  What about de criminelen zoals bouta en de overige nog in leven zijnde coupplegers ?Komt een land met zulke figuren wel vooruit?!
  Sjeesjes toch…..


  Maak melding

 9. Zal me niet verbazen wanneer straks dieren zoals koeien, geiten, schapen, kippen massaal het slachtoffer worden van muggebeten.
  Hebben ze geen auto met megafoon en videofilmpje die de dorpen in kan om het e.e.a. om te roepen en de mensen voorlichting te geven?
  Tijdens de verkiezingscampagnes doen ze dit toch ook om stemmen te winnen?
  Voorzie de bussen van een scherm met informatie of speel geluidsbanden af in de bussen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.