Fernandes brengt Suriname in Kerst stemming

37

Kerst is nog een eind weg, maar de Fernandes Bakkerij brengt klanten nu al in de kerststemming. Wie afgelopen zaterdag de Warme Bakker Winkel binnen stapte werd getrakteerd op een stuk kerstbrood, een laagje roomboter en een plakje kas. Komiek Pres Juriaantje, uiterst rechts op de foto, maakt thans ook deel uit van het kerst-promoteam van Fernandes. Bekijk ook de nieuwe Fernandes kerstbrood commercial hieronder:

Fernandes Kerstbrood 2015

Laat zien dat je van ze houdt. Geef ze Fernandes Kerstbrood. Gemaakt met pure liefde!

Posted by Fernandes Bakkerij on vrijdag 6 november 2015

37 REACTIES

 1. Ai FERNANDES, onze trots!

  FERNANDES staat voor Surinaams trots mensen.
  Dit bedrijf, ooit opgericht door een Joodse familie heeft Suriname op de kaart gezet want zelfs hier in Holland kunnen we in bijna elke supermarkt Fernandes fris kopen. Een Surinaams feestje is geen feest als er géén Fernandes fris te bekennen is.

  En kijk naar de reclame. Mi mama! Is prachtig, prachtig, prachtig! A Moksie moi (mix) en dati na real Sranang bikasi Sranag na wan Latino Kondre pé soso moksie meti de. Onderzoek heeft ook aangetoond dat bij de ‘Surinaamse bevolking bijna iedereen Joods bloed heeft.
  Dus Suriname = Fernandes!

  Ik ben erg trots op de Fernandes!


  Maak melding

 2. 1502, in de ontwikkelde landen weet men al langer dat suikerhoudende dranken ongezond. En toch loopt men prat voor voor fernandes frisdrank. Suriname gaat gebukt onder obesitas, hart en vaat ziektes en diabetes. Wees er maar trots op.


  Maak melding

 3. @gilly,
  Er is een enorm verschil tussen Surinaams kerstbrood, krentenbrood en Hollands kerstbrood en krentenbrood.

  Hetzelfde geldt voor brood uit de zuid Europese landen en dat van Holland. Na een paar weken in het buitenland snak je naar ‘echt’ Hollands brood. Misschien andersom ook! Het is dus wat je gewend bent.

  Maar ….het is beter om met een gehavend gebit niet zomaar zoetigheid zomaar te eten anders is het inderdaad erom vragen om linea recta naar de tandarts te gaan.


  Maak melding

 4. @ Van 1502 tot 1863.

  Ik ben niet eens met U : als er op een feest geen Whisky is, dan pas is het feest niet geslaagd.

  @ gilly.

  Smaken verschillen, wat is er mis mee met de Surinaamse bakkerij ( Fernandes ?)
  Neem dan voortaan brood en banket mee naar Su als je daar op vakantie bent.

  Ik woon toevallig boven een Obesitas centra, maar zie dat de meeste patienten geen Surinaamse mensen zijn !

  Obesitas kan ook door je schildklier veroorzaakt worden !!
  En niet door te veel en of veel zoetigheid genuttigd te hebben.

  Te veel eten en stress, kan ook de oorzaak zijn van Obesitas.


  Maak melding

 5. @Van 1502 tot 1863

  Jouw posting staat haaks op alles wat je nickname doet vermoeden.
  Van 1502 t0t 1863 waren het overwegend de joden die hun rijkdom vergaarden d.m.v. slavenhandel en het uitbuiten van negerslaven. Wat jij nu propageert doet al jouw haatzaaiende postings over de kolonisator m.b.t. slaventijd teniet.

  Ik ben zelf joods, maar gegeven de huidige tijdsgeest ben ik het inderdaad niet mee eens met hetgeen in de slaventijd is gebeurd.
  Met deze reactie probeer ik aan te geven dat je consequent moet blijven in je postings, want nu kom je over als een opportunist of iemand die maar in de ruimte loopt te l*llen. Je bent door de mand gevallen. Mijn advies: Verander je nickname in waaierpalm (ik waai met alle winden mee)


  Maak melding

 6. @ 1502 tot 1863;Onderzoek heeft ook aangetoond dat bij de Surinaamse bevolking bijna iedereen joods bloed heeft;dat komt omdat bijna alle Afro-Amerikanen de verloren stammen van Israël zijn en die bewust gemaakt moeten worden dat onze roots niet in Suriname is begonnen


  Maak melding

 7. @Falascha,
  Dat klopt! Die zwarte Joden heten ook Falascha 🙂 Bewustheid over de zwarte Joodse Roots is in Israël zelf begonnen. Via OPERATIE MOZES liet Israël de zwarte Joden uit de rest van Afrika weghalen en naar Israël gebracht omdat ze elders gediscrimineerd werden. Maar in Israël worden ze ook gediscrimineerd hoor?

  Niet iedereen weet dat het uiterlijk van een Jood tussen wit en zwart is. Maar we moeten ook niet vergeten dat vermenging in Suriname ook plaatsvond door bezwangeren van de slaven in Suriname en daarna conformeren aan de creolen.


  Maak melding

 8. @Falasha,
  Mijn reactie komt maar niet aan maar het klopt wat je zegt!
  De zwarte joodse mensen heten ook Falashas 🙂
  De bewustheid over de zwarte joodse roots is in Israël zelf begonnen. Via operatie MOZES liet daarom de regering van Israël de zwarte Joodse mensen uit Afrika weghalen omdat ze elders gediscrimineerd werden. Ze werden naar Israël gebracht.
  Maar ook in Israël worden ze gediscrimineerd hoor?

  Verder weet niet iedereen dat het uiterlijk van joodse mensen kan variëren van zwarte tot wit.
  We moeten ook niet vergeten dat vermenging al plaats vond met de slaven in Suriname en daarna gingen ze op in creools.


  Maak melding

 9. Zei Bouterse ruim vijf jaar geleden niet: “Ik beloof u een Gouden Kerst”? Wat Bouterse niet heeft kunnen realiseren doet Fernandes misschien wel. De vraag Is alleen: Wie kan dat betalen?


  Maak melding

 10. @ Gilly,

  Surinamers zitten collectief in een ontkenningsfase. Omdat jij ziet dat er geen Surinamers in het Obesitas-centrum komen wil nog niet zeggen dat ze er niet zijn. Ze durven er niet aan toe te geven, dat is het. Hetzelfde met diabetes.


  Maak melding

 11. @ Van 1502 tot 1863
  Onderzoek heeft aangetoond heeft ook aangetoond dat bij de Surinaamse bevolking bijna iedereen joods bloed heeft,

  ????????????

  dus ook de Indianen,Chinezen, Javanen, Hindoestanen en de Boeroe zouden Joods bloed bezitten? samen toch de meerderheid. en wat dat brood betreft kwestie van smaak, laat mij dat mijn deur maar voorbijgaan net als dat gekleurde suikerwater met een smaakje en een kleurtje, meer weggelegd voor swiet mofo’s of dat nu in Su is of in Nl. wat je ver haalt enz. en een portie (in mijn ogen misplaatst) chauvinisme, er zijn veel lekkerder diingen in Suriname


  Maak melding

 12. Beste Hans,

  In een glas Fernandes zitten 20 suikerklontjes….geen wonder dat 1/2 Suriname diabetes heeft.

  Vraag aan 1502:

  Welke onderzoek dan? Stuur me de link waar dit onderzoek is gepubliceerd.

  Succes heeft vele vaders… falen is altijd een wees…

  .


  Maak melding

 13. @Henk Molenaar,
  Als jij niet hier had zitten slapen maar werkelijk geïnteresseerd was in de geschiedenis van Suriname, dan was dit bericht jou NIET ontgaan!

  Rondom februari was hier alle aandacht voor. Ook bij het Joodse omroep. Jij gaat dus zèlf op onderzoek uit want wie denk je hier te kunnen apporteren tot het verrichten van iets wat JOUW belang dient?

  Wel wil ik me niet te halsstarrig opstellen en je verwijzen naar het JOODS HISTORISCH MUSEUM, Nieuwe Amstelstraat 1 te Amsterdam. Dáár ligt de bron van wat ik hier verkondig. Ze zullen je in ere ontvangen om je wegwijs te maken over dit verstreken thema. Je bent wat laat, maar je komt er wel hoor @ Henk Molenaar!


  Maak melding

 14. @ Henk Molenaar en @hans,

  Ik was vergeten om vooral @hans te beantwoorden en te melden dat @hans, ja, klein letter hansje beter na moet denken om middels mijn bericht dan te concluderen dat dan ook migranten die naar Suriname kwamen dan ook Joods zouden moeten hebben.

  Migranten hebben toch niets te maken met wat in de 16e eeuw in Suriname afspeelde? NIETS, hoor @hansje, werkelijk NIETS!!! Door Nederlander te zijn wil nog niet zeggen dat je deel uitmaakt van de HOLLANDSE geschiedenis hoor hansje.

  Hansje zag eens pruimen hangen, Oh als eieren zó gróót… 😅 Dag mijn lieve hansje✋🏼


  Maak melding

 15. wat probeer je nu duidelijk te maken, hebben alle surinamers nu wel of niet joods bloed in de aderen stromen van …..tot…. dat laatste gebrabbel van je, als een kleuter die zich met kinderliedjes bezig houdt, maakt het er niet duidelijker op en heeft volgens mij ook niets te maken met kerstbrood van Fernandes of je dat nu wel of niet lust


  Maak melding

 16. Van 1502 tot 1863
  @Henk Molenaar,
  Als jij niet hier had zitten slapen maar werkelijk geïnteresseerd was in de geschiedenis van Suriname, dan was dit bericht jou NIET ontgaan!

  M et andere woorden: er is helemaal geen officieel wetenschappelijk onderzoek, Je zit weer uit je nek te lullen.


  Maak melding

 17. ” A People without the knowledge of their past history, origin and culture is like a tree without roots ” Marcus Garvey. Leest volgende boeken; Black Jews in Afrika and the Americas by Tudor Parfitt. And The Truth About Black Biblical Hebrew-Israelites (Jews : the Worlds Best Kept Secret ) by Ella J.Hughley. Sankofa : Go back to your roots,learn from the pass to Achieve your full Potential in the Future Kwame Nkrumah.


  Maak melding

 18. Goh, maar ik lees niets over India , de rest van Azie en Noord Europa , maar wat wil je nu eigenlijk bewijzen? een theorie die goed van pas komt, een bepaalde superioriteit in het verleden voor dat de verdere ontwikkeling tot stilstand kwam, blijf daar lekker in hangen


  Maak melding

 19. @Henk Molenaar,@hans, e.a.,

  Ik post nogmaals. Echter niet om op jullie te reageren maar in het belang van de lezer!

  Om te beginnen: @yijani, zo zal je ook heus wel Chinees Joodse mensen hebben en ga zo maar door want de Joodse diaspora is héél erg groot! Het verschil zit wel in het wonen van Joodse mensen in India bijvoorbeeld of tot de Joodse ras behorend of Joods bloed in de aderen hebben stromen en van het laatste is in Suriname voornamelijk het geval.

  Door vermenging met de slaven en ook na de slavernij is dit ontstaan. Heel veel Creoolse mensen hebben danook Joodse namen die niet alleen refereren naar dat dragen van de naam van hun slavenmeester maar ook dat vermenging plaats vond met slaven en ex- slaven.

  Vanwege de historische onderbouwing ik naar het Joods Historisch museum verwezen want dáár ligt de bron van dit onderzoek. Probeer ook via uitzending gemist een paar uitzendingen van het Joodse Omroep terug te zien want daar kwam dat ook aan de orde! Ga s.v.p. ook langs het Joods Historisch museum: Doe dat toch eens in belang voor je kennis van de Surinaamse geschiedenis.

  Ik heb dus geen hapklare link ter verwijzingverwijzing naar dit onderzoek omdat ik dat via het Joodse omroep vernam maar vanwege de cultuur historische waarde van het Joods Historisch museum twijfel ik niet aan hun bevindingen die hoogstwaarschijnlijk berusten op Empirisch Onderzoek. Empirisch Onderzoek behoeft GEEN theoretische onderbouwing maar is wel degelijk ONDERZOEK.

  Mooi dat belangstelling begint te ontstaan in onze geschiedenis. Ik beleef daar veel plezier in 👍


  Maak melding

 20. Mensen,
  Wat jammer nou! Ik stuurde een link over de documentaire waarin verteld wordt dat Joods bloed door onze aderen stroomt maar die komt niet aan. 😟
  Deze documaintaire is verschenen in kader van de tentoonstelling ‘joden in de Caraïben’
  Documentaire is van: Tanja Fraai & Mike Ho-Sam-Sooi.
  Datum: 22 januari 2015

  Als u deze gegevens op bijv. You Tube intypt wijst alles zich vanzelf. Wat wij als nazaten van de slaven al wisten is door het Joods Historisch Museum opgenomen en erkend.

  Ik wens u veel kijkplezier na het vinden hiervan.


  Maak melding

 21. 1503—-whatever

  Wat een gelul allemaal. Wist je trouwens dat een Jood geen ras is?

  Volgens de Joodse wet kan je alleen maar een ‘echte’ Jood zijn als je moeder 100 procent Joods is

  “Onderzoek heeft ook aangetoond dat bij de ‘Surinaamse bevolking bijna iedereen Joods bloed heeft.
  Dus Suriname = Fernandes!”

  Echt gelul in de ruimte,

  .


  Maak melding

 22. In de Oudheid was het Joods geloof etnisch(zwart) Abraham,Izaak en Jacob(Israël )en geloof in de ENIGE SCHEPPER(Y H W H ) maar door vermenging met andere volkeren door onderdrukking of vluchten naar andere landen (diaspora)zijn er verschillende Joodse rassen over de hele wereld verspreid,ook de voormalige Slaven uit de Americas.link boeken; From BABYLON to TIMBUKTU by Rudolph R.Windsor ; Into Egypt Again with Ships : A Message to the Forgotten Israelites by Elisha Israël. ” Sankofa : Go back to your roots , Learn From the pass to Achieve your full Potential in the Future ” Kwame Nkrumah


  Maak melding

 23. @Henk Molenaar & @Falasha,

  @Falasha,
  Fantastische uitleg.
  @Henk Molenaar wil hier als buikspreker voor het Joodse volk optreden terwijl je in zijn bewoordingen een soort verachting proeft.

  Iedereen weet dat een joodse lijn via de moeder loopt. Deze benadering van via moeder- lijn hebben wij denk ik ook zo’ n beetje van het joodse want met het vaderschap kan gesjoemeld maar met het moederschap niet. Een beroemd geval van manipulatie in moederschap in Genisis natuurlijk daar gelaten maar Koning Salomo ontmaskerde deze onechte moeders 🙂


  Maak melding

 24. Beste Henk, enkelen hier ontlenen kennelijk hun identiteit aan het verleden of leven daar gezien hun nickname nog steeds in, om de realiteit van het heden niet te hoeven/kunnen zien, geen wonder dat hun fantasie een beetje veel op de loop gaat


  Maak melding

 25. De Realiteit van het heden is de uitkomst van het verleden en de onzekerheid(angst) voor de toekomst voor degene die het verleden negeren, want alles is al voorspeld in het verleden.


  Maak melding

 26. De Realiteit van het heden is de uitkomst van het verleden en de toekomst van onzekerheid (angst) is voor degene die het verleden negeren en vergeten.


  Maak melding

 27. De Realiteit van het heden is de uitkomst uit het verleden en de onzekerheid (angst) in de toekomst is voor degene die het verleden hebben genegeerd en vergeten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.