Derde aanhouding in zaak Energie Bedrijven Suriname

21

PARAMARIBO, 23 sep – De justitie heeft een derde aanhouding verricht in de corruptiezaak bij NV Energie Bedrijven Suriname, EBS. Deze keer moet Kenneth Vaseur er aan geloven. De voormalige topman bij het energiebedrijf wordt verdacht van meerder feiten.

Volgens Justitie wordt Vaseur verdacht van verduistering en valsheid in geschrifte. Vaseur moest zich voor verhoor aanmelden en is aangehouden. Hetzelfde overkwam enkele dagen terug de waarnemend directeur van EBS, Willy Duiker. De eerste aanhouding betrof Dick van Kanten, directeur van NV Greenland, een partnerbedrijf van EBS. Van Kanten werd al enkele dagen later vrijgelaten.

Anders dan de vervolging vond, oordeelde de rechter dat er geen sprake was van misdrijf. Van Kanten had zich hooguit schuldig gemaakt aan een economisch delict. Overtreders hoeven daar niet de bak voor in. Voormalig parlementariër Arthur Tjin Atsoi geldt als klokkenluider. Hij vroeg eerder dit jaar het Openbaar Ministerie om een onderzoek. Na een accountantsonderzoek mocht Duiker niet meer aan het werk.

21 REACTIES

 1. Als onze grote vriend Brampie niet gearresteerd wordt, is onze ‘alla kondre’ poppenkast gewoon bezig met het opvoeren van een ‘wayang wong’ voorstelling.


  Maak melding

 2. hallo,

  die derde aanhouding is in middels weer vrij gelaten..

  die indjies weten niet aan welke kant die restaurant moet komen en of er voor betaald moet worden..,het is naturelijk niet gratis hé.

  .die tijd is voorbij..

  want zó wil ik ook..


  Maak melding

 3. Kennith Vaseur, de voormalige directeur van staatsbedrijf EBS viel reeds in 2013 in ongenade. Hij eiste bij zijn opstappen een afkoopsom van ruim 1 miljoen SRD boven zijn riante jaarsalaris van SRD 413.000,- In 2014 kreeg hij ruim SRD. 740.000,- toegewezen van de staat.

  Tijdens zijn directeurschap bij het staatsbedrijf was er enorm veel kritiek van het personeel op zijn organisatiebeleid. Vasseur werd opgevolgd door Currie die thans ook als verdachte wordt gezien in een corruptieschandaal.


  Maak melding

 4. hallo bout,,als je geen raad meer weet wat te doen in surbo,,neem dan de eerste beste vlucht van zanderij en loop heel hard weg,voordat het erger wordt met jou als persoon..

  de komende 5 jaren haal je toch niet meer..

  het zal niet meer zijn z.a. de afgelopen 5 jaren..

  je eigen zielen zal je weg werken..


  Maak melding

 5. Het geheel zou natuurlijk ZÉÉR ongeloofwaardig zijn als VASEUR als EX-DIRECTEUR niet aan zijn lurven werd vastgepakt !!!!

  Na VASEUR is het tijd om aan te kloppen bij A.Rusland ( Raad van Toezicht)
  GRONDIG onderzoek verrichten, vervolgens KAALPLUKKEN de hele reutemeteut en tenslotte allen als BAJESKLANTEN registreren. Daarna OPBERGEN !!!!

  Trevlig kväll ! CHAVÉZ


  Maak melding

 6. Eindelijk >>>>>>>>>>>>>
  En hoe staat met de arrestatie van Chiragalie, waar de bron is begonnen. Denk aan zijn Eigen investering ( ringweg etc)
  Asish gajadien hoe staat met het technisch onderzoek hiervan. U bent de gemeenschap nog antwoord verschuldig over deze periode, kan je misschien beetje verstandig uitkomen als wij ook info hiervan hebben.
  .


  Maak melding

 7. Hebzucht heeft gemaakt dat deze hooggeplaatste en bevoorrechte personen nu aangehouden worden.Hij is zeker niet de laatste persoon die in verzekering wordt gesteld.
  De PG moet ook optrden tegen allen die hand- en spandiensten hebben verleend.Ik kan mij niet voorstellen dat de leden van Raad van Commissarissen nog doodleuk aanblijven..We moeten ze zeker niet naar het buitenland laten vertrekken.


  Maak melding

 8. Voor alle supporters van de President moet dit toch wel erg dicht bij komen. Hij was toch een gevierd adviseur van de regering (politie bureau affaire waar niemand meer iets van hoort). en bestuursintrigant bij de Anton de Kom universiteit.


  Maak melding

 9. Ze zijn de laatste tijd aardig bezig een aantal (schurken) of liever gezegd (corruptelingen) inzake het EBS gebeuren te laten aanhouden door Justitie.

  Ik hoop niet dat er met (opzet) vormfouten worden gemaakt bij hun aanhoudingen, waardoor ze voorlopig in vrijheid worden gesteld.
  Alle (reisdocumenten) van deze criminelen dienen voorlopig in beslag te worden genomen door Justitie.

  En vandaag is die Kenneth Vaseur aan de beurt.
  Kan men zich dit nog even herinneren over deze Kenneth?

  Tot slot nog iets over de semi-kampioen van alle dieven binnen NDP, oud-directeur Kenneth Vasseur van de Energie Bedrijven Suriname (EBS), die veel geld heeft gestolen van het bedrijf en zeer slecht heeft gefunctioneerd en onlangs door President Bouterse terecht is ontslagen.

  Nu eist deze dief ook nog drie miljoen Surinaamse dollars voor zijn directeursstoel bij EBS.
  Deze schurk heeft ook de macht in handen op ADEK, door tijdens zijn periode bij EBS Sidin voorlopig als bestuursvoorzitter (stroman) te laten fungeren.

  Het zal me niet verbazen als hij deze functie binnenkort gaat opeisen en ook ADEK gaat leegzuigen.

  Maar ik hoop dat ze deze (schurk) tijdens het politieverhoor ook (leegzuigen).
  Alle buitenlandse (bankrekeningen) van deze schurken moeten nu eindelijk bovenwater verschijnen.
  En met een beetje (hulp) buiten Suriname, kunnen deze rekeningen bevroren worden.

  23-09-2015 om 22:02 uur


  Maak melding

 10. sroto ding beest en terug vorderen van alle tegoeden van het volk.dit kan zo niet verder gaan .het is bekent dat partijen aan de macht komen en dat enkelen zich verrijken ten koste van dit arme volk .ik begrijp niet dat deze beesten deze vervloekten dan zo makkelijk van af komen met een lichte gevangenis straf en dat niets wordt terug gevorderd zolas in het verleden .zie soemita,ballesar,gilds, en nu deze boeven van de ebs .deze waardeloze surinamers denken dat ze een mildere straf krijgen en als ze eruit zijn kunnen ze van het geld dat ze van het volk gestolen hebben gaan genieten ,het kan zo niet verder je moet deze beesten kaal plukken ,ze gaan het geld op namen van hun buiten vrouwen zetten en familie leden ,justitie moet alert zijn.
  dit soort figuren maken suriname tot een bedel staf terwijl wij zelf op eigen benen kunnen staan zonder steun .en daarom zeggen sommigen dat wij bedelen maar het komt door dit soort figuren die suriname te schande maken , niet het volk .


  Maak melding

 11. Kan iemand mij vertellen waarom het zo angstvallig stil isrondom Santhoki en Gregory Rusland ? Sedert ze een constructieve bijdrage leveren aan de baas en bij hem thuis anjoemara en barbecue zijn gaan eten hoor je ze niet meer…raraa


  Maak melding

 12. Ach, nu al van de daken schreeuwen dat er een begin is gemaakt de schurken in te rekenen is wat voorbarig.
  Je bent pas schuldig als je wordt veroordeelt, en dat is wanneer de rechter vonnis wijst en zegt “schuldig”.
  Maar dan nog ben je er nog niet want wat zal de straf luiden?
  1 jaar gevangenisstraf waarvan 8 maanden voorwaardelijk.

  Mi boi 4 maanden zitten, volgens Bellie 40 dagen zitten
  dat is 1/3 deel van de straf en wegens goed gedrag eerder vrijgesteld.
  Ai voor minimaal 2 miljoen euro wil ik wel 40 dagen zitten. Dat is dus een zittend beroep salaris ontvangen van 50.000 euro per dag. Dit is meer dan Christiaan Ronaldo zijn salaris bij Real Madrid.


  Maak melding

 13. @pero, dankzij de oppositie van wie je helemaal niet houd komt nu alles naar buiten.

  Voor mij maakt het niet uit wie je bent en van waar je komt, ik zou zeggen de gevangenis in voor al die corrupte daden.


  Maak melding

 14. maar je hoort ook niks meer van miesie-kaba,panka,mevrouw jenny simons,doekhie,en al die andere koeke-bakkers..

  maar ze krijgen wel netje hun 20000 srd op hun rekening gestort..

  Ik kan het nog steeds niet verwerken,dat de baas niet naar de Verenigde Natie gaat om alleen zijn gezicht te laten zien een gratis reis die niet altijd voorkomt….

  hoe zit het met de winkelende vrouwtjes van de baas in Parijs..

  en die mevrouw die voor één minuut praten jou hele leven lang de mond dicht-snoert..


  Maak melding

 15. je bezit meer dan 600 miljoen US$ gestolen van de staat sme,,maar je kunt het niet uitgeven..

  je kunt ondanks amnestie tussen je ballen ook niet meer naar het buitenland op staats kosten,

  laat staan op eigen kosten ondanks je rijkdom,,waarvoor leef je dan nog..

  je loopt dagelijks met een nier dialische apparaat op je buik is de straf die je gekregen hebt van die vloek op 8 december 1982 van het volk..

  moro é doré..

  je zult hier op deze aarde moeten boeten..
  ……..

  die domme smoesjes die je nu uitlaat,werken niet meer,iedereen heeft jou in de gaten..

  vergeet het buitenland niet,die weten nu alles..


  Maak melding

 16. Die zogenaamde perschef van de president, Limbo moet gewoon gearresteerd worden. Hij misbruikt staatsmiddelen om campagne te voeren voor “zijn” president.
  Wat voor opleiding heeft deze grapjas genoten? En sinds wanneer mag je de media gebruiken om het volk op te hitsen? Dit is gewoon staatspropaganda van het ergste soort! Noord Koreaanse, of Cubaanse taferelen. Het volk is nog steeds bang om zijn mening te geven, anders waren ze nu massaal de straat op gegaan. Wanneer Bouta van het toneel verdwijnt, het liefst zo snel mogelijk, moeten figuren als Limbo voor de rechter verantwoording af te leggen over hun criminele activiteiten.
  Ze verrijken zich met het geld van de arme [ en soms domme] bevolking. Suriname is een schijn-democratie,
  waar de rechters hun eigen gedragsregels mogen bepalen.
  Het wordt tijd dat Suriname online gaat om te leren hoe dit
  alles in ontwikkelde landen gebeurt. Verbreed uw kennis!


  Maak melding

 17. “Starnieuws Suriname”
  “De directeur van NV Greenland, Dick van Kanten, werd als eerste op 9 september in verzekering gesteld. NV Greenland heeft in totaal US$ 8,5 miljoen ontvangen van de EBS voor levering van een noodstroomaggregaat en twee mobiele noodstroominstallaties. Deze zijn niet geleverd”

  Het is toch niet f*king te geloven!!! De man krijgt US$ 8,5 miljoen gemeenschap geld toegeschoven en hij gaat vrijuit. Hij doet blijkbaar niets verkeerd krijgt een cadeau. Het geld mag hij blijkbaar houden.De donateurs (sinterklaas met gemeenschap geld) worden vervolgd en worden wellicht voor een periode opgeborgen en als ze vrijkomen kunnen ze gaan rentenieren op de Bahamas. Het volk/vet betaalde DNA leden pikken dit anno 2015? Follow the money! Hier wordt je niet vrolijk van.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.