Brief Comité Boni aan burgemeester Almere om motoragent

19

Comité Boni zal vandaag, dinsdag 21 juli 2015 van 13:00 – 13:00, een brandbrief aanbieden aan Burgemeester Jorritsma van Almere. Dit in verband met het incident vorige week in Almere, waarbij een politieman een jongen van 13 jaar oud aan een motorfiets ketende. Al rijdend dwong hij de jongen mee te rennen naar het bureau. In de brief vraag comité Boni de burgemeester om in actie te komen om maatregelen te nemen opdat dergelijk politieoptreden tot het verleden gaat behoren.

“Wij uiten onze bezorgdheid naar aanleiding van een trend in Nederland waar comité Boni zich zorgen over maakt. Een schandelijk optreden ten opzichte van een minderjarige jongen in Almere heeft opnieuw duidelijk gemaakt dat het machtsmisbruik van de Nederlandse politie richting burgers van Afrikaanse afkomst ernstige vormen aanneemt” aldus de eerste alinea van de brief.

“Ter voorkoming van dergelijke incidenten in de toekomst vraagt comité Boni de burgemeester om een onderhoud te organiseren tussen de burgemeester, de politie en ons comité. Het overleg heeft ten doel het veiligheidsgevoel te herwinnen voor burgers van Afrikaanse afkomst in de stad Almere” aldus de slotpassage uit de brandbrief.

19 REACTIES

 1. Mensen toch ,is dat een ramp ,komen jullie in su kijken dan zal je zien hoe de politie te werk gaat tegen criminelen ,
  ding mang dies joe no moes borgoe,je moet respect afdwingen ander ben je verloren als politie man .maar goed wie ben ik om anderen te vooroorden jullie belijken het .


  Maak melding

 2. Lekker belangrijk…………..

  Het overleg heeft ten doel het veiligheidsgevoel te herwinnen voor burgers van Afrikaanse afkomst in de stad Almere

  Dan ook graag andersom……..als u begrijpt wat ik bedoel……


  Maak melding

 3. Beste Pero,

  Ook in Su zou het optreden van de politie (onze beste vriend) aan de kaak gesteld moeten worden. Daar zijn onze dienders echte machtwellustelingen die dat duidelijk ten toon spreiden. Respect afdwingen doe je niet door mensen te mishandelen of te schofferen. Respect krijg je niet, je verdient het.

  Maar het ging om de actie van de politieman in Almere. Dit is ronduit te gek voor woorden, je gaat zo niet om met een minderjarige. En wat voor voorbeeld is er nu gesteld?


  Maak melding

 4. Een zwaluw maakt nog geen zomer. Scham me er voor dat ons volkslied werd gezongen. Wil je dat je normaal behandelt gaat worden, moet je ook normaal doen in anders land.


  Maak melding

 5. Pero, in Suriname treedt de politie inderdaad hardhandig op tegen criminelen, in Zimbabwe slaat de politie je dood als je iets onaardigs roept tegen Mugabe, in China schiet de politie je dood als je een appel op de markt pikt omdat je kinderen honger hebben, in Rusland verbannen ze je naar Siberië als je Putin in een liedje belachelijk maakt, maar wat heeft dat in Godsnaam te maken met een politieagent, die in Almere een jongen van 13 jaar, die een valse naam opgaf, vastketent aan zijn motorfiets en hem al rijdend meesleurt naar het politiebureau? Nederland wil toch doorgaan voor een beschaafd land, niet omdat ze in Suriname of elders in de wereld verdachten op de vlucht doodschieten of doorzeven met kogels in hun auto, moet het beschaafde deel van de Nederlandse of Surinaamse bevolking dat ook goed vinden.


  Maak melding

 6. Weer lachen hoor.

  Nu is het die molenaar die stand up comedy wil uitproberen.

  Natuurlijk is dit een belangrijke zaak. Zodra burgers het gevoel hebben dat er iets in de verhoudingen met de overheid niet in de haak zijn, moeten ze dat kenbaar maken.

  Je bent de grootste hypocriet hier op dit forum en helemaal niet consequent. De ene keer propageer je dit en als het je uitkomt de volgende keer iets anders.

  Wat zijn die insinuaties nu weer? Wat moeten we begrijpen wat je niet zegt? Ben je bang dat dan het laatste draadje van je racistische masker zal vallen?

  Je hebt jezelf allang verraden kerel. Jij bent een hardcore racist die hier komt masturberen op adhesie getuigenissen van mensen die je diep veracht.

  Dat op zich is eigenlijk best wel lachwekkend en ironisch. dat je mensen die je veracht nodig hebt om jezelf te bevredigen.

  nu on topic. het is een teken aan de wand dat er groepen in Nederland zich op deze manier moeten profileren om aandacht te vragen voor inderdaad iets dat meer is dan een trend. het dunne laagje zgn. tolerantie ( tolereren is helemaal niet positief want geeft een machtsverhouding weer) is allang verdwenen.

  In de nacht van de moord op fortuin was er een spanning in Nederland voelbaar en merkbaar. Als het een niet kaaskop de moord had geplaagd durf ik te stellen dat de rapen toen gaar zouden zijn en er in Nederland een rassenconflict was uitgebarsten dat zijn weerga niet kent.

  Men heeft dat onderkend en toen Volkert van der G was gepakt duidelijk kenbaar gemaakt dat het geen ‘allochtoon’ betreft.

  Nederland is een puur racistisch land waar racial profiling een normale zaak is. Boeren als molenaar horen dat niet graag en kijken liever naar de splinter in een ander zijn ogen dan de balken in de eigen ogen.

  Onafhankelijke internationale organisaties hebben dat keer op keer vastgesteld. Zelfs de nationale ombudsman heeft dat vastgesteld.

  Op alle vlakken, onderwijs, werkgelegenheid, justitie, op elk vlak scoort Nederland boven gemiddeld wat racisme betreft. Dus ja, dan krijg je actie comités als Boni.

  Een ding is echter duidelijk. De jongere generaties ‘allochtonen’ zijn geen makke schaapjes en laten zich niet in toom houden door gatekeepers zoals die ook hier op dit forum aanwezig zijn. laat me hen de gatlikkers van de molenaartjes noemen.

  Ik voorspel dat als deze tendens met puur en openlijk racisme zich voortzet er nog hele rare en nare dingen staan te gebeuren in Nederland.

  Afro Surinamers zijn over het algemeen heel harmonieuze mensen,. ja er kan soms wat retoriek zijn die suggereert dat er iets kan gebeuren. maar over het algemeen blijft het bij retoriek als gegeven een afbakening van een terrotorium.

  Maar de kruik gaat net zolang te water tot hij barst.


  Maak melding

 7. doordenker

  “Nederland is een puur racistisch land waar racial profiling een normale zaak is.”

  Leg mij dan is uit waarom mensen uit de hele wereld met tienduizenden tegelijk voor de deur in Nederland staan te kloppen om binnen te komen?


  Maak melding

 8. Ik lees regelmatig reacties van bepaalde personen hier op dit forum.

  Mijn conclusie:
  Molenaar en Pero staan lijnrecht tegenover elkaar m.b.t. de politieke situatie in Suriname. Maar in werkelijkheid zouden ze beste vrienden kunnen zijn want ze hebben vergelijkbare trekken.

  Beiden zijn even stom en racistisch. De ene haat Nederlanders en de ander, alle mensen met een donkere huid.


  Maak melding

 9. Nederland is zeker geen racistisch land, maar in elke mand vind je wel eens een rotte appel.

  Het is veelzeggend dat Molenaar de actie van de agent goedkeurt en nota bene de discussie verplaatst naar de z.g.n. onveilige situatie van anderen. Aandacht zoeken voor iets wat niet te ontkennen is maar totaal niet aan de orde is. Geen oog voor het voorval of detail, maar 100% gefocust op de mogelijkheid om iets negatiefs te kunnen verzinnen.


  Maak melding

 10. molenaartje,

  Houd op hoor, je wordt nu toch echt belachelijk. Los van dat het ene niets met het andere te maken heeft is het een grote grap dat er tienduizenden voor de grenzen liggen.

  Dat is een fabel waar tokkie achtige PVVérs als jij graag in willen geloven. Het schraagt namelijk jullie vooringenomenheid en ingebakken superioriteitsgevoel. Het kriebelt aan je ballen en dat vindt je lekker. Maar met de realiteit heeft het niets te maken.

  Weet je hoeveel vluchtelingen het land ook snel weer verlaten, juist om dat ingebakken racisme. daar praat je niet over en wordt ook door de mainstream media graag onder de tafel geveegd.

  Past niet bij het beeld dat je graag van jezelf wil hebben.

  Hoe vaak wordt Nederland door allerlei internationale instanties op de vingers getikt wegens schending van mensenrechten, kinderrechten, vluchtelingenrechten?

  Breek me de bek niet open kerel. Maar blijf jij maar lekker onder je steen waar je hoort, met het uitzicht op je eigen ballen. Krab er regelmatig aan, los van je geile aanwezigheid hier op dit forum.

  Je kijk op de wereld en je braaksels op dit forum hebben mensen allang laten zien wie en wat je bent. Een notoire racist.


  Maak melding

 11. Henk Molenaar, je wilt weten waarom mensen uit heel de wereld staan te dringen om zich in Nederland te vestigen? Wel, dat doen ze omdat Nederland een welvarend land is en in vergelijking met veel andere landen in de wereld is Nederland relatief veilig, ze denken in Nederland een beter leven op te kunnen bouwen, de verhalen over het racisme, dat inderdaad ook voorkomt in Nederland, nemen ze op de koop toe.

  Je kunt de stap die deze mensen zetten, vergelijken met wat de mensen, die uit de brandende Twin Towers sprongen, deden; als je zonder meer blijft zitten, zonder iets te doen, ga je zeker dood, als je uit het raam springt is er misschien nog een kleine kans dat je het er levend vanaf brengt. Precies op dezelfde manier komen hopeloze mensen uit alle delen van de wereld naar Nederland, niet omdat ze zo graag in dat racistische land willen zijn, ze zouden het liefst gewoon in hun eigen land bij hun eigen mensen willen blijven, maar omdat het ze vaak onmogelijk gemaakt wordt om in hun eigen land een menswaardig bestaan op te bouwen, komen ze naar Nederland en de rest van Europa. In hun eigen land blijven betekent in veel gevallen direct de dood.

  Dat ze in eigen land geen menswaardig bestaan kunnen opbouwen, heeft niet alleen met interne factoren te maken, in onze globaliserende wereld zorgen Nederlandse en andere Westerse bedrijven er vaak ook voor dat de mensen in de derde wereldlanden geen leven hebben in hun eigen land. Denk maar aan wat Shell doet in de Niger delta, denk maar aan de fabrieksschepen die alle vissen voor de kust van Somalië wegvangen, zodat de mensen daar geen inkomen meer hebben in hun eigen land. Kortom, Henk Molenaar, niet omdat die vluchtelingen en asielzoekers zo graag in Nederland willen zijn, komen ze naar Nederland, ze komen omdat ze vaak niet anders kunnen, het alternatief is accuut doodgaan. Dus, beste Henk Molenaar, als je het vervelend vindt dat er zoveel vreemdelingen naar ‘jou’ Nederland komen, dan moet je er maar voor gaan pleiten dat jullie bedrijven, die actief zijn in de landen waar deze mensen vandaan komen, voor betere salarissen en arbeidsomstandigheden zorgen in die bedrijven, dan is het probleem al voor een groot deel opgelost.

  Willen Westerse bedrijven de arbeidsomstandigheden van hun arbeiders in derde wereldlanden niet verbeteren, dan is dat ook niet erg, het enige wat ze dan moeten doen is gewoon hun biezen pakken en hun activiteiten slechts in hun eigen thuisland ontplooien.


  Maak melding

 12. @Henk Molenaar

  Lekker belangrijk…………..

  Het overleg heeft ten doel het veiligheidsgevoel te herwinnen voor burgers van Afrikaanse afkomst in de stad Almere

  Dan ook graag andersom……..als u begrijpt wat ik bedoel……

  Zou je het zelfde zeggen als het andersom was?
  Ben eens een keer eerlijk en laat je niet kennen!


  Maak melding

 13. Doordenkertje……………
  Henk Molenaar
  doordenker

  “Nederland is een puur racistisch land waar racial profiling een normale zaak is.”

  Leg mij dan is uit waarom mensen uit de hele wereld met tienduizenden tegelijk voor de deur in Nederland staan te kloppen om binnen te Komen?

  Henk, leg mij dan eens uit waarom Nerderlanders in de jaren 40 en 50 met tienduizenden tegelijk voor de deur van Amerika, Canada, Suriname, Australië, nieuw-Zeeland, Antillen, zuid-Afrika etc..etc.. Stonden te kloppen om binnen te komen?


  Maak melding

 14. Jongens?! Mang! No hati ung ede nanga ding sani disi. Foei!
  Jullie moeten nu toch weten dat strijd tegen racisme = vechten tegen de bierkaai.

  @Tutupmulut heeft een punt, want vaker in de geschiedenis liepen horden blanken de voordeur van landen van andere volkeren plat waardoor vandaag de dag het die blanken zijn die het in die landen van de oorspronkelijke bevolking het voor het zeggen hebben.

  Heel Noord en zuid-Amerika is oorspronkelijk van de Indianen en heel Australië is oorspronkelijk van de pikzwarte eboriginals, Zuid-Afrika idem dito. Alleen zulke vraagstukken stellen ‘witten’ NIET AAN DE KAAK! Traditioneel zijn witten zelf ‘goudzoekers’. Hoeveel zien de ANTILLEN nu ook als een paradijs? Heus niet vanwege de ANTILLIANEN hoor? 🙂 Maar vanwege de WALHALLA die de Antilliaanse eilanden ze biedt.

  In Amerika heb je de Kukluxclan die al sedert de Amerikaanse burgeroorlog actief is en tegen afschaffing van de slavernij in opstand kwam. Leden van de Kukluxclan vind je onder RECHTERS, POLITIEFUNCTIONSRISSEN EN NOEM MAAR OP. M.a.w. binnen alle gelederen van de Amerikaanse samenleving. Is dan toch wel krom als zoveel geld in bestrijding van moslimextremisme wordt gestoken maar niet in bestrijding van de Kukluxclan? Kukluxclan wordt ongemoeid gelaten terwijl de Kukluxclan ook een extremistische groepering is die een gevaar vormt voor de samenleving. Dat verankerd bestaan van kukluxclan bewijst dus dat vechten tegen discriminatie geen ènkel zin heeft!

  Hillary Clinton heeft het tegen Obama moeten opnemen in een race naar presidentschap. Wat deed ze?Ze schreeuwde toen in de media dat Obama een moslimsympathisant is omdat Obama moslim en Indonesische roots heeft. Ze verspreide foto’s waarin Obama in shalaba te zien was tijdens een moslimritueel bij zijn vader. Dus in zulke smerigheden kan racisme ontaarden!!

  Het is goed wat COMMITÉ BONI heeft gedaan: Dit even aanhangig maken. Maar ik denk niet dat het hier om discrminate gaat anders zou die agent zeer waarschijnlijk begonnen zijn met het slachtoffer mishandelen, hem, zo jong als het slachtoffer ook mag zijn, bloed onder de nagel vandaan halen waardoor hij zich met zijn optreden op NOODWEER zou kunnen beroepen. Want let op mensen: Daar probeert een ongure agent het altijd op te gooien. Zich beroepen op NOODWEER!

  Ik vind het ook een goede ontwikkeling dat burgers steeds vaker hun mobiel pakken om incidenten te filmen. De noodzaak hiervan blijkt omdat we inmiddels hebben ervaren dat AGENTEN LIEGEN. In veel gevallen blijkt nu dat pas na vrijgeven van beelden als bewijslast we erachter komen dat de agent loog en dat alles wordt bijgesteld in voordeel van het slachtoffer! Dus blijven filmen mensen. Ook al denk je dat een incidente je niks aan gaat. We gaan geen hetze ontketenen tegen de politie maar dit is in belang van alle partijen. Je hebt hele goede agenten maar ook schoften waarbij jij je afvraagt hoe het mogelijk is dat die niet al tijdens zijn opleiding door de mand is gevallen. We hebben niks aan mietjes als agenten want ze moeten streng maar wel rechtvaardig optreden met inachtneming van respect jegens de arrestant!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.