Ritueel moet fort Suriname ‘schoon wassen’

30

Ramon Mac-Nack, de spiritueel leider van de Stichitng Kunjhe Akata (m), zondag tijdens een puru fyofyo ritueel in het Fort Zeelandia. Het reinigingsritueel moet het fort ‘schoon wassen’ van alle wreedheden die er hebben plaatsgevonden, zowel tijdens de slavernij als in het recente verleden, zoals de 8 decembermoorden van 1982.

De winti geestelijke gelooft dat dit ritueel ertoe kan bijdragen dat personen en groepen die in onmin met elkaar leven de strijdbijl zullen begraven. Mac-Nack leidde onlangs een missie naar Ghana en Nederland met hetzelfde doel.

30 REACTIES

 1. Die strijdbijl kan pas begraven worden, als die moordenaar die nu weer president van dit land is, veroordeeld is, en kom niet met die onzin van een reinigingsritueel aanzetten.


  Maak melding

 2. Die gasten zijn bezig met zich zelve, wie geloofd in deze tijd nog aan die kolera dingen.

  Als er Geesten, Yorca`s bestonden waren deze heren reeds lang miljonairs zij zouden de eerste zijn geweest om de
  banken leeg te plunderen.


  Maak melding

 3. Wederom een klap in het gezicht van de nabestaanden. Recht zal zegevieren en deze hekserij zal daar niets aan af doen. Een kippendief verdwijnt voor een jaar de bak in en een meervoudige moordenaar krijgt amnestie. Zelfs een kind van 6 jaar begrijpt dat niet. Dit is niet uit te leggen, suriname staat voor joker.


  Maak melding

 4. Suriname schoonwassen staat gelijk aan dweilen met de kraan open. Terwijl de ene ‘hebi’ wordt weggewassen zijn onze politici bezig nieuwe, nog grotere ‘hebis’, te creëren. Zelfs politici die tot voor kort nog ageerden tegen bestaande ‘hebis’ stappen over en gaan die ‘hebis’ nu plotseling ook ondersteunen of goed praten.


  Maak melding

 5. 21 juli 2015

  @Sonnyboy,

  Als je de post van Srika leest. heb je direct ook een takru jorka op je !

  Geen Baas Waterval, pandit, priester of god zal het van je kunnen weghalen !!!!


  Maak melding

 6. ” Obia man “, Ramon Mac-Nack, zou een deel van de Surinaamse samenleving een PRACHTIGE dienst kunnen bewijzen……..

  Daar hij eenmaal bezig is met een ” reiniging en verzoening ” op Fort Zeelandia kan hij ook voor een DERDE zaak zorgen namelijk ; SCHULDBEKENTENIS !

  Hij zou ervoor kunnen zorgen dat één van de ” geesten ” van de 15 vermoorde mannen wordt ” opgeroepen/gevraagd om via ” Desiderius ” te spreken tijdens de plechtigheden van komende maand en te vertellen wat er precies gebeurd is tijdens die bewuste nacht van 8 december 1982.

  Het zal toch geloofwaardig zijn als EENSKLAPS tijdens de ceremoniëleplechtigheden ” Desiderius ” IN TRANCE raakt, de sjerp van zijn nek wegrukt, zich aan de aanwezigen voorstelt ( met de stem van Cyril Daal ) als te zijn CYRIL DAAL en meteen ALLES begint te VERTELLEN ( met de stem van CYRIL Daal ) over die bewuste nacht van 8 december waarbij dan VIA DE LIVE UITZENDING, GEHEEL SURINAME getuige kan zijn van dit SPEKTAKEL !!!

  Baas Mac-Nack doe dat !!!!!!! Er is meer tussen hemel en aarde

  In een keer ALLE TWIJFELS en GEHEIMZINNIGHEDEN weg.

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 7. Waarom krijgen de daders geen reinigingsritueel? Misschien zijn zij daarna zo verlicht, dat zij de waarheid durven op te biechten. Hoe goed de bedoeling wellicht ook is, is dit mijns inziens een zinloos gebaar.


  Maak melding

 8. Ritueel moet fort Suriname ‘schoon wassen’

  Ik dacht dat het reeds in de avond van 24-11-1975 was gebeurd.
  Want op 25-11-1975 werd Suriname toen “onafhankelijk”.

  En dat willen ze anno 2015 alsnog gaan doen.
  Vreemde gang van zaken deze dagen in Su.

  Een puru fyofyo ritueel hebben ze reeds toegepast bij onze (pero) na terugkeer uit Ghana.
  Ze hebben toen een korte film hiervan gemaakt.
  https://www.youtube.com/watch?v=yWRRG7gsuAc

  En bij aankomst in Su. hebben ze vervolgens een gesprek gehad met onze nieuwe immigranten uit……..
  Voodoo cleansing ritual at Haiti waterfalls
  https://www.youtube.com/watch?v=BTMs6l7kjdg

  https://www.youtube.com/watch?v=9Q6VaYhp8vE

  Die gasten denken dat het ‘bloed’ van de ‘slachtoffers’ uit de poriën van de stenen voorgoed zal verdwijnen.
  Zelfs (Tjark) Tjin-A-Tsoi moet er om lachen.


  Maak melding

 9. Met alle respect wie er in wil geloven ,maar ik vraag mij af wat dit inhoud .dit is bijgeloof wat er gebeurt mie mang .ik ben creool maar het zijn niet alle creolen hebben dit mee gekregen van hun ouders.die man wordt uit ghana gehaalt om rituelen in su uit te spoken ,terwijl deze zelfde klootzakken de creolen hebben verkocht aan de witte man .mijn creoolse broeders die in dit rotsooi geloven worden jullie wakker .zoals die hindoe zijn rotsooi verkondigt met tientallen beelden en vodoo zo hebben deze afrikanen ook hun bijgeloof .zie hoe ghana nog meer problemen heeft dan su en komen zij met hun afgoderij hun bijgeloof in su om mensen op te lichten .ik vraag mij af als het mac nack is die deze mensen heeft gehaalt en zelf betaalt .wat voor rendement levert het op wat deze vodoo priester in su is komen doen .deze gasten geloven in alles en zo heb je ook surinamers die in alles geloven wat vreemd in hun ogen is.je hebt hoofd pijn hoor je ding mang wies ing so so keka en zo gaat het van generatie op generatie .doorbreken dit soort afgoderij weg met die gasten ,mac nack neem die mensen mee naar je huis en doe waarin jij geloofd maar probeer anderen niet mee te sleuren in je afgoderij.de mensen zijn wijzer geworden .brunswijk en zijn trawanten hadden ook geroepen dat geen kogel door hun lichaam kon maar ze hebben het geweten ,als de afrikanen zo geweldig zijn waarom hebben de blanken dan zoveel huis gehouden in ghana, zuid afrika en andere afrikaanse landen .we sribie boi.mac nack tik joe vodoo priester en vertrekken jullie richting ghana .wij wachten niet op afgoderij in su dit moesten jullie voor 1863 hebben geweten .jullie verkopen je eigen mensen en komen nu je ka vertellen.
  mijn vader is half bloed mijn moeder is creool en ik ben trots op ze dat ze mij niet hebben opgevoed met afgoderij .ik heb geleert om eerlijk te zijn werken voor je geld en vooruit kijken .er is meer tussen hemel en aarde maar en zijn vele bijgeloven ,en dat zie je bij de hindoestaan ,de chinees ,javaan ,zelfs die libanezen in su hebben hun bijgeloof.ik geloof in een god en geen goden van beelden of water sprenkelen met rituelen achter gronden ,die dingen bregen meer pech in je leven .ik heb mensen gezien die in su kwamen om een wierwatra te baden ,famiermang sanie zegt men ,soso keka .terug in nederland hoor je dat die zelfde persoon die die watra heeft gehad nog slechter vanaf is gekomen maar die honderden euros was hij al kwijt.bonoemang njang ding mang monie.mensen zijn pshygisch aan toe en men roept het is vodoo sma dwing.ding bonoe mang e mik monie tap ding soortoe sma dies.oeg jip oeng srifie.in ieder geval mac nack weg met je vodoo priesters ,allemaal oplichterij.


  Maak melding

 10. Stelletje hypocrieten!

  Als de paus elk jaar weer zijn reinigingsritueel opvoert tijdens Pasen en kerstfeest op alle internationale televisienetten is er niets aan de hand.

  Als de Hindoes elk jaar weer een reinigingsritueel doen en massaal de Ganges induiken, heeft niemand commentaar. Gelukkig is er in dit land godsdienstvrijheid en kan iedereen zijn of haar geloof belijden en dus ook zijn of haar rituelen doen.

  Waardeoordelen over andermans geloof geven aan welk kaliber zgn. democraten hier op dit forum aanwezig zijn.

  @Sonnyboy, wat is het tegenovergestelde van bijgeloof? Een advies, voordat je uitspraken doet, verdiep je in deze zaken. Je uitspraak geeft al aan dat je er totaal geen verstand van hebt en dat is niet erg. Zeg het dan gewoon maar probeer het niet te camoufleren door onzinnige uitspraken. Je maakt je in de grote mensenwereld onsterfelijk belachelijk hoor.

  @koos, en nu jouw denkwijze consequent doorvoeren naar alle aspecten van de samenleving en alle andere regeringsleiders.

  Toets bijvoorbeeld Obama aan je criteria, Balkenende, Blair. Ik kan zo nog even doorgaan.

  Laat er een waarheidscommissie komen in Suriname die alle aspecten van het verleden bloot legt. Laten Surinamers in Suriname daarover beslissen en bemoeien jullie je niet met binnenlandse aangelegenheden.

  De mensen in dit land bepalen hoe ze met trauma’s uit het verleden omgaan. Niemand anders.


  Maak melding

 11. @ FER E.

  mi gadooooo !!! FER yu kir ‘ mie nanga a eerste video. Ik kom haast niet meer bij van het lachen.
  Boi, a patiënt fanga wan ló FAJA KLAP !!!

  Als ik op die manier van een kwaal moet afkomen dan hoeft het voor mij echt NIET.
  Regelrechte MISHANDELING noem ik dit.
  Bedankt voor het vermaak ( video ) . Ai boi ! Yu kir’ mie ECHT man !

  Sov gott ! CHAVÉZ


  Maak melding

 12. Sonnyboy, Pero en Flyer, ik weet niet in welke god jullie GELOVEN (ik wil het niet weten ook), maar omdat jullie ook maar GELOVEN, net als alle andere gelovigen en niet kunnen BEWIJZEN dat jullie god daadwerkelijk bestaat, moeten jullie niet denken dat jullie geloof beter is dan welk ander geloof ook, als jullie vinden dat andermans geloof bullshit en afgoderij is, dan geldt dat net zo goed ook voor jullie @#$% geloof. Wij leven niet meer in de middeleeuwen, in Suriname hebben we godsdienstvrijheid, zolang je anderen niet schaadt mag je geloven wat je wil.


  Maak melding

 13. En nu nog het ritueel om de fio fio’s van de bloedige zogenaamde revolutie waarbij er vele slachtoffers zijn gevallen, inclusief talloze wreeddadige moorden gevold door een massale nationale wassi in de Suriname rivier, dan kunne we verder vreedzaam hier leven zonder hebi’s.


  Maak melding

 14. 21 juli 2015

  En Jezus zei: Zet mijn God ook onder jullie Goden.

  Dus is er volgens de inhoud van de Bijbel maar een God?
  Lezen jullie de Bijbel beter !!! Vaker komt het begrip van God en Goden voor in de Bijbel.

  Wie durft Srika hier tegen te spreken? Gooi dan maar de eerste steen!!!
  Srika


  Maak melding

 15. alleen met een weder geboorte kun je alle narigheid vergeten…uit al je vorige levens…de gemiddelde ziel van een persoon heeft een ouderdom van minimaal 10/11 miljoen aardse jaren in het universum en kan maximaal 110 miljoen aardse jaar oud zijn. dat betekend heel simpel dat je reeds velen levens al eerder heb gehad van simpel een mier tot een olifant en alles daar tussen in..kortom je zult vast al enkele keer als je geluk hebt gehad als mens hier hebben vertoefd op dit aarde…enkelen van ons.. de aarde is een plek waar vele zielen gevangen wordt gehouden door identiteiten die zich voordoen als god of demoon of door een hogere beschaving uit een hogere dimensie.. dimensie kunnen zich opstapelen tot boven de 50…mensen die heleboel zaken kunnen waarnemen, beschikken over gaves die heel normaal zijn in hogere dimensies. het lopen door muren en metalen gebouwen zijn gewone zaken.. in films zie dergelijke zaken, maar komen dus gewoon voor in het universum..


  Maak melding

 16. Wallamalla,sang e barie bouta zus bouta zo,…LAFBEKKEN geschreeuw,helpt niet oeng broeja…echte REDIEMOESOE gezwam .Ik wens jullie succes met jullie utopische missie.you`r still living in the past.de kolonisator,heeft jullie nog stevig in de tang.


  Maak melding

 17. 22 juli 2015

  Beste @ pablo,

  Luister een s goed naar het katholieke radiostation ”Maria” op de AM 675 (Nederland)

  Weet jij dat de christenen bijv. de zogenaamde ngangtafra ook in hun rituelen hebben. En dat het daar niet bestempeld wordt als afgodisch, maar als ouderverering / eren van de doden?

  Wist jij dat in Maastricht, in de Domkerk, jaarlijks in juli/augustus, burgers daar een ritueel reinigingsbad kunnen krijgen en dat dit niet valt onder afgodische handelingen?

  Weet jij dat het baden/reinigen m.b.v. lekker geurende bloemenwater (swietwatra) ook in de Bijbel beschreven staat?

  En weet jij dat het christelijk geloof alleen begrepen kan worden vanuit het Hebreeuws? En dat de vertalingen van de Bijbel gezien moeten worden als eigen interpretaties van de groep vertalers?

  En wist jij dat fyofyo een westers wetenschappelijk onderbouwing heeft en niet onder hokospokos valt?

  Luister naar de wetenschappelijke publicaties van Radio Maria en dan zal je de christelijke leer enigszins kunnen begrijpen.

  Is er een theoloog op dit forum, die op dit punt de discussie met Srika wil aangaan? ‘Bishop’ Meije, waarom blijf jij jouw ‘blinde’ kerkleden steeds voor te liegen?
  Srika


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.