Romeo Hoost: Bouterse moet berecht worden

37

PARAMARIBO, 20 jul – Desi Bouterse moet alsnog berecht worden. Dit stelt Romeo Hoost, voorzitter van het Comité Herdenking Slachtoffers Suriname en van het Comité Geen Moordenaar Als President, GMAP. De VHP heeft het aan het verkeerde eind.

De politieke partij van Chandrikapersad Santokhi wil samen met de NDP zoeken naar ‘oplossingen’. Maar dat is een gans verkeerde benadering. “Desiré Delano Bouterse heeft in de nacht van 7 op 8 december 1982 eigenhandig mensen vermoord en laten vermoorden. Hiervoor moet hij, zoals iedereen, die een strafbaar feit begaat, berecht worden”, stelt Hoost in een brief waar de Ware Tijd melding van maakt.

De brief is gericht aan de leiding van de VHP, die meewerkte aan de herverkiezing van Bouterse. Het was juist de VHP die bij Bouterse’s eerste verkiezing protesteerde. “De enige oplossing van de door en in opdracht van Bouterse gepleegde moorden is de Amnestiewet van april 2012 intrekken en de rechtszaak, die al liep voordat Bouterse in 2010 ongrondwettig president van Suriname werd, voort te zetten”, aldus Hoost.

37 REACTIES

 1. Hoe eerlijk zou zo een proces zijn zou jij je af vragen als bouterse al vooroordeeld is door de oppositie en nederland.
  die gehele justitiele apparaat van ons land vertoont mankementen
  van partijdigheid en vriendjes politiek .als surinamer kent iedereen iedereen in su ,hoe onpartijdig is de rechts gang in dit land .dit wordt een moeilijke zaak.ik kan hoost bij voorbaat verzekeren dat bouterse nooit berecht gaat worden ,dat is ijdele hoop.het enige wat de nabestanden kunnen doen is smartengeld of hoe men het wil noemen claimen .ik weet niet wie gemoord heeft of wie niet ,maar de gevallenen waren ook surinamers ,wat zich heeft voltrokken aan deze moorden vooraf hoor je van alles .derby was door het oog van de naald gekropen maar is toch nu wijlen .
  dit is zeker een gevoellige kwestie ,echt gevoellig onderwerp.
  als ndper leef ik mee met elke surinamer ongeacht zijn politieke kleur in deze zaak.het is geen zaak om lichtzinnig mee om te gaan
  wat er toen is gebeurt kan je niet meer recht zetten en daarom vindt ik ook dat het recht zijn beloop moet hebben .wie gaat dat bepalen bij deze onbetrouwbare justitiele apparaat.de front regering is mede schuldig aan dit probleem .waarom heeft brunswijk amnestie gekregen terwijl deze man ook veel bloed aan zijn handen heeft ,honderd procent afkeurenswaardig.zijn alleen de 8 december moorden dan gevoelliger dan die moorden die brunswijk heeft gepleegt.ik geloof eerlijk gezegd niet in berechting van bouterse de front regering heeft grote blunders begaan .ze dachten brunswijk nodig te hebben om een regering te vormen door deze man ook mee te laten regeren en zo bouterse te issoleren dat nu als een blok aan de benen van deze front regering blijft hangen .wat jullie hebben willen bereiken heeft averechts gewerkt toki ,gilds en vene .jullie zien maar hoe dit opgelost wordt maar bouterse berechten daar geloofd pero niet in wel vindt ik dat de nabestanden gecompenseert moeten worden .


  Maak melding

 2. Daar heb je hem weer of daar heb je ze weer. Romeo Hoost is geen stap vooruit gegaan door te volharden om achteruit te kijken. Ergo, de politieke partijen van de verliezers zijn gekrompen terwijl de partij van de overwinnaar groter is geworden. Dit zijn de harde feiten, en ontken dit niet. Voor de losers is er geen toekomst meer. De verliezers zijn de mensen die in het verleden leven, kijken, denken en redeneren.


  Maak melding

 3. Pero en Rob G. zouden jullie ook zo een van alle kanten rammelende, met onwaarheden doorspekte redenering erop na houden als Henkes, de toekomstige, beste president ooit, jullie geliefden op 8 december 1982, als een donderslag bij heldere hemel, van hun bed had gelicht en je ze daarna niet levend terug had gezien?


  Maak melding

 4. Ik begrijp sommigen mensen niet. Waarom hebben ze een rechtzaak nodig als de uitkomst vaststaat? Het kan 3 kanten opgaan. 1 onschuldig, 2 schuldig, 3 vrijspraak. Daar moeten ze rekening meehouden. @henkes,
  Er zijn ook nabestaanden die hebben vergeven en verder zijn gegaan. Somohardje was daar 1 van. Steve Meye is ook een nabestaande dus wat is je punt? Dat sommigen nabestaanden niet kunnen vergeven en met pijn en verdriet zitten kunnen we allemaal begrijpen. Maar moet daarom het hele land daaronder lijden? De jaren 80 hebben zich niet meer herhaald. Als je zegt dat Bouterse een slechte president is e n daarom het land niet mag leiden ok maar ik vind niet dat de jaren 80 een belemmering mag zijn. Leven gaat verder.


  Maak melding

 5. De omgekeerde wereld in dit land, I.p.v. berecht worden, wordt een moordenaar hier president, hoe belachelijk moet een Surinamer zich niet voelen tegenover de buitenwereld, als de grondwet en mensenrechten regelmatig geschonden worden.


  Maak melding

 6. JULIA (Romeo) Hoost mag zich laten GEBRUIKEN, hij/zij is immers ouder dan 21.

  HOOLIGAN JULIA Hoost, hoe is het lieverdje? Waar is ROMEO gebleven? Die Hollanders vinden je ERG AARDIG en noemen je in Den Haag daarom al te graag JULIA. Ze vinden dat je je HELEMAAL SEXY gedraagt en je al te GRAAG door hun laat NAAIEN, schatje.

  Gek, soms denken sommige Surinamers dat je echt Romeo heet JULIA. Je weet toch 100% zeker dat Edje Nijpels KLAAR KOMT als hij deze VASTGELOPEN CLIP van je wederom hoort? Onze PRESIDENT Bouterse vind je de BESTE LEIDER voor zijn VERKIEZINGSCAMPAGNE van de NDP.

  JULIA schatje, Je bent die VERKIEZINGSCAMPAGNE van 2020 voor Meneer Bouterse ERG VROEG begonnen. Deze keer zal BAAS zeker op 29 zetels mogen rekenen. Twee zetels van de NPS – Na Poor Sani, die jij dan bijna (op één zetel na) HELEMAAL EIGENHANDIG hebt VERNIETIGT.

  JULIA (veel Surinamers denken dat je echt Romeo heet), Kwaku heeft binnenkort zo’n ROZE zondag, daar verwachten ze je dan HAND in HAND met die VERWIJFDE MAN (die zo teleur gesteld is in de VVD in Holland) Edje Nijpels.

  Jou ROZE SEX met Edje JULIA: mijn god, die moorden waren VRESELIJK hè meneer Nijpels? Dan komen jullie beide HAND in HAND klaar op Kwaku. JULIA, je moet die vieze mannetjes in Den Haag nog GEKKER maken met jou VIRTUELE SEX met ze. Zeg gewoon dat je het met EIGEN OGEN had gezien toen Meneer Bouterse schoot en dat één van de kogels waarschijnlijk vast zit in je k….ont, dan laat je Edje kijken waar precies. Dan wordt Edje POLITIEK misschien eindelijk weer actief en heeft hij nog een BEWIJS.

  JULIA (Romeo) je MAG je ECHT laten GEBRUIKEN hoor. Je bent toch ouder dan 21 jaar!

  DON’T FORGET ONE THING, YOU KEEP STILL MY BROTHER!

  OR I THINK IN THIS CASE, SISTER!


  Maak melding

 7. Degenen die nu tegen de amnestiewet zijn moeten niet vergeten dat er in 1992 amnestie is verleend aan groepen die
  gedurende de binnenlandse oorlog ook martelingen, verkrachtingen en moorden hebben gepleegd.

  Toen heeft DNA met het Nieuw Front in de coalitie de bestaande wet uit 1998 ook aangepast om vrede te kunnen
  bereiken, zodat het Jungle Commando de wapens zou neerleggen.

  Is men vergeten dat drie politiemannen in Commewijne
  op zeer brute wijze terwijl zij op het bureau aan het werk waren, werden vermoord. Een top militair, die behoorde
  tot de groep van 16, werd in een hinderlaag gelokt.
  Nadat hij gevangen was genomen, werd hij gemarteld en als een geplukte kip in brand gestoken en geroosterd.

  Niemand vond dat die groepen in 1992 geen amnestie verdienden. Een militair die het militair gezag in maart 1982 geholpen had om weer aan de macht te komen door niet op het Fort Zeelandia te schieten zoals de opdracht van Rambocus luidde maar zich overgaf aan het militair gezag werd enkele jaren later in Commewijne gevangen genomen en samen met enkele vrienden in brand gestoken waarna de verkoolde lijken langs de weg werden gedeponeerd. Ook deze slachtoffers hadden nabestaanden.

  Het is niet goed te keuren wat er in december 1982 heeft plaatsgevonden, maar men moet weten dat in een militaire dictatuur die toen heerste het militair gezag constant in een oorlogssituatie verkeerde en zich altijd bedreigd voelde.
  bron: mamjo


  Maak melding

 8. Deze man mag nooit meer zijn poten in Suriname zetten.
  Laat deze opa zich bezig houden met carnaval,daar is hij goed in.

  Men moet geen tijd verspillen aan deze grappenmaker!!


  Maak melding

 9. Je vraagt je af wie er daadwerkelijk achter de binnenland oorlog in Suriname heeft gezeten. De instructies kwamen uit NL om een tegenoorlog te beginnen, als reactie op de decembermoorden. Hoe staat het met de nabestaanden van die tegenoorlog? Heeft Hoost daar ook bij stilgestaan?


  Maak melding

 10. @Henkes,

  De coup van 1980 was een historisch gerechtvaardigde gebeurtenis. het ging niet alleen om de soldatenrechten maar ook een radicale breuk met een nieuwe vorm van neo-kolonialisme.Een kleine groep lokale politici had de normen en waarden van de vroegere kolonialisten overgenomen. Ze gedroegen zich arrogant en oppermachtig ten aanzien van anderen die niet tot hun elite groepje werden gerekend.

  Dit elite groepje werd letterlijk weggeschoten. Deze elite groep wilde uit hebzucht haar macht, de verloren positie terugveroveren. Dit werd hen fataal. Dat kleine elite groepje had de kracht van de revolutionairen onderschat. Je moet de kracht van je tegenstander kennen wil je hem aanvallen en vernietigen. Het is helaas anders afgelopen met de mensen die de macht probeerden terug te veroveren.

  Mijn familie staat aan de goede kant van de samenleving. Ze zullen het nooit in hun hoofd halen om de gerechtvaardigde strijders voor de grotere Surinaamse belangen aan te vallen. De tegenstanders van de revo’s waren gierige, egoïstische haviken, die hunkerden naar macht. De vloek naar macht had meester van de contra’s gemaakt.


  Maak melding

 11. Hoost uit de winterslaap anno 2015 wil je gaan berechten vene tijd kon het niet en nu bouta press is van su ,gaat hij zichzelf berechten……hoost ga lekker dromen ,,,,oja wanneer kom je in su je praatjes houden dan ben je een man ,vrouw……Gmap of grap,,joker….blijf je aardapel eten mie boy….DESS对2015年新闻 dess for press 2015…. i love su woon en werk……….


  Maak melding

 12. Sheriff Segebaipersad is ook middels Arya Samaaj coup voorzitter VHP geworden. Intern wordt dat geduld omdat iedereen assembleelid ,minister, directeur , ambassadeur, districtscommissaris wil worden. Niet gesproken over de tjoekoebetalers.


  Maak melding

 13. De Sranang rechtsstaat moet TERUG !

  Niks achterom kijken, wanneer een staat
  massamoordenaars niet berecht, komt er
  ook geen ontwikkeling !

  NDP wil ook niet eens vijf jaar terugkijken want
  dan zie je een GELDVERSLINDENDE DESI die
  ons heeft opgezadeld met een staatsschuld
  van ruim ZES MILJARD !

  Valuta no e doro en banen no de !

  Salariskosten zijn in enkele DESI-jaren gestegen
  met een HALF MILJARD ! (Denki a tori !)

  DESI werkt zonder BEGROTING, dus komt
  FAILLISSEMENT !

  Sranang is onder Desi NORMLOOS geworden
  op zeer vele terreinen, internationale krachten
  kunnen Sranang een zet geven terug te keren
  naar recht en waarheid en tot het nakomen van
  wet en Grondwet !

  Binnenkort zal de Inter-Amerikaanse Mensenrechten
  Commissie de NEP-Desi-Amnestiewet definitief
  NIETIG verklaren !

  Er wordt internationaal (dus over de gehele wereld)
  GEEN amnestie verleend voor zware mensen-rechtenschendingen, zoals de Decembermassa-
  moord en de Moiwana-massamoord !

  Dusss… BERECHT ALLE MASAMOORDENAARS,
  OOK DESI en CLAN !

  HAAL DE VLOEK DIE NOG STEEDS OP SRANANG
  RUST, WEG !

  PS : Het huidige DESI-staatsfaillissement is er
  niet zomaar en het is ook niet toevallig !

  NEVER KILL UN-ARMED and INNOCENT PEOPLE !


  Maak melding

 14. @pero; @robg

  net vertelde @pero dat je de kleine crimineeltjes hard moet aanpakken, beste@pero, dat geld ook voor de grote crimineeltjes.

  en verder: 1 persoon heeft een aantal mensen vermoord.

  een andere persoon zegt: die persoon, de moordenaar dus, moet berecht worden.

  reactie: degene die zegt dat de moordenaar berecht moet worden, moet worden opgeknoopt aan de hoogste boom.

  wat is de moraal van het verhaal?

  clue: twisted..


  Maak melding

 15. Meneer Hoost. Zoek in alle boeken wat democratie betekent voordat jij babbelt over ongrondwettelijke president. Bouterse is voor de tweede maal gekozen tot president en dat mag je het electoraat kwalijk nemen wat je niet openbaar durft te melden maar in achterkamertjes heult met andere vijanden van het volk. Jou agressieve manier van de acht decemberproces die is omgezet in de verlening van amnestie door de hoogste college die het volk van Suriname vertegenwoordigt zal nimmer teruggedraaid worden en zal een nachtmerrie voor jou blijven. Met berechting van steeds èèn persoon in gedachte m.n. Bouterse is de mysterie niet opgelost en keren de 15 slachtoffers ook niet terug. Juridisch is dit niet op te lossen anders dan een reinigend debat om achter de waarheid te komen. Jou manier meneer Hoost van afdwingen van berechting zal ook bij de oppositie o.a de VHP tot ergernissen en onbegrip gaan werken en in de toekomst geen sympathie meer genieten van welke groep dan ook in Suriname. Het probleem dient in Suriname gezamenlijk opgelost te worden en niet door brullende leeuwen in oranje kledij in het buitenland.


  Maak melding

 16. Laat Romeo Hoost eerst in het reine komen met de tientallen doden die mede door zijn schuld zijn gevallen tijdens de smerige binnenlandse oorlog van Suriname. Als Nederlander heeft hij fondsen verzameld om met wapens en anderszins de rebellen onder leiding van Ronnie Brunswijk te ondersteunen. Voor mij is en blijft hij derhalve een massamoordenaar.


  Maak melding

 17. @manu,

  Als geboren Surinamer voel ik me niet belachelijk. Ik zeg alleen tegen niet Surinamers dat Suriname een mooi land met een prachtige natuur. Ik heb me er allang bij neergezet dat qua wet en regelgeving Suriname een lachertje is. Jij bent zo geobsedeerd door Bouterse dat je niet naar andere dingen kijk.
  Kijk naar Brunswijk, Somo en Chan. Al deze gasten horen (ja, ook als Bouterse) niet thuis in de politiek wanneer het integriteit betreft.
  Zelfde met voetbal en onze luchtvaart maatschappij. Daar moet je je als Surinamer belachelijk bij voelen tegenover het buitenland.


  Maak melding

 18. RobG: “De tegenstanders van de revo’s waren gierige, egoïstische haviken, die hunkerden naar macht. De vloek naar macht had meester van de contra’s gemaakt.”

  Kan jij mij uitleggen waarom al jou Revo-broeders anno 2015 tot de rijkste mensen van Suriname behoren zonder 1 dag eerlijke werk in hun leven te hebben verricht???????

  Jij bent echt te walgelijk voor voor woorden door de tegenstanders van de ‘zogenaamde Revolutie” weg te zetten als egoïstische haviken”

  Deze helden die zijn door jou moordenaar president als honden afgeslacht. Wat een Paarse smeerlap ben jij toch.


  Maak melding

 19. Ok. Dan de vraag: waarom wel een amnestie voor sommigen en geen amnestie voor anderen? Waarom wel amnestie voor mensen die gemoord hebben en geen amnestie voor mensen die slechts een kip hebben gestolen? Ook in de amnestie moet er natuurlijk recht zitten!! Is de klacht van een inbreker niet terecht wanneer hij zegt dat kijk eens, die mensen hebben bloed aan hun handen en krijgen geen straf en ik had slechts een koerbaal in mijn handen en moet wel brommen!


  Maak melding

 20. =Die mensen die alles goed praten van Bouterse en steeds andere de schuld geven moeten heel voorzichtig zijn dat niet een familielid van hen op dezelfde manier om het leven zal komen.

  Misschien weten deze mensen niet wat karma betekent.

  Als Bouterse een echte man is gaat hij zich zelfs aangeven bij de rechtbank om te vertellen hoe alles precies is gegaan.

  Zijn zoon boet al voor zijn daden en er volgt nog meer!! Bouterse is de grootse VLOEK van Suriname.

  =Sommige Surinamers houden ervan om in de greep van de slavernij te leven en de meester trekt een geweer en schiet ze maar dood.


  Maak melding

 21. Mijn hemel! @RobG heeft hem goed neergezet. Ik hoef eigenlijk niks meer toe te voegen. Er waren clubjes graaiers bezig in Suriname die zich bovendien ver verheven voelden boven de rest van het volk die NIET AAN DE HONINGPOT KONDEN KOMEN MAAR ZIJ WÈL! EN nu dat Suriname een redelijk beschaafde natie is geworden waarin iedereen het gevoel heeft dat zijn stem gehoord wordt, hebben we aan BOUTERSE te danken want hij heeft de knuppel in het hoenderhok gegooid.

  Verder moeten we ons NIET opwinden over dit stukje want het gaat OVER EEN HÉÉL ANDER PERSOON DIE ZICH VERSCHUILT ACHTER ROMEO HOOST. Romeo Hoost heeft het wéér geflikt door dit podium te krijgen. Wat niet een ieder hier weet, is dat deze Romeo Hoost deel uitmaakt van dat zelfde kliekje die ONVERMOEIBAAR is in zulke dingen aan het adres van DDB te roepen. Mensen die Romeo Hoost goed kennen, weten dat deze persoon NIET HELEMAAL SPOORT! Deze persoon krijgt het voor elkaar om dagelijks naar radioprogramma’s te bellen om in een uitzending te schelden op BOUTERSE.

  Zonde dus om u hierover op te winden. Ander onderwerp graag!


  Maak melding

 22. zolang opa-d vrij rond loopt in sme,,zal het land nooit ontwikkeld worden..

  opa-d is een sta in de weg,hij hoort in de gevangenis thuis zolang hij ademt..,deze bende moet op kalivateren..

  dat weet hij zelf ook,maar weigert het..


  Maak melding

 23. Elke moordenaar moet veroordeeld en afgestraft worden, en dat o.a. Pero en RobG dat proberen te verdoezelen en onder de mat proberen te vegen, zegt genoeg over hun verachtelijke mentaliteit en die van veel NDP’ers die blind achter een moordenaar aanhobbelen, of en dat is feitelijk nog veel verachterlijker DDB zowat in de kontkruipen , de bruinwerkers, om er een leuke positie aan over te houden en voor het geldelijk gewin, gadverdamme wat een minderwaardig soort volk


  Maak melding

 24. Beste Hans,

  Die Paarse Kakkerlakken zouden nog op Hitler, Saddam Hussein en Idi Amin stemmen en lid worden van IS zolang ze maar enkele kruimels toegeworpen krijgen van Baas.

  In al die tuinen is Paramaribo van krotten waar niet eens een hond in wil wonen staan nu nog de Paarse Vlaggen.

  Langzaam komt het besef dat Bouterse de afgelopen 5 jaar het land heeft leeggeplunderd en dat men binnenkort met 5000 srd weer een brood moet kopen.


  Maak melding

 25. @Henk Molenaar,
  Jouw verhaal is al een botte mes.Je kan er helemaal geen boter mee snijden. Daarnaast zit er geen intellectuele kracht achter je verhaal, of anders gezegd achter al je postings en de postings van je medestanders.

  Het zijn allemaal dezelfde issue’s, niets nieuws, steeds weer een herhaling net als de kop en de stem van Romeo Hoost in de media.Het gaat vervelen, net als de politiek van de NPS, PL,enz. Er is geen vernieuwing. Kom met iets nieuws, origineels, een item dat een “aha” effect bij ons oproept. Maar wordt niet als je vriend Hans. Hij heeft jenever nodig om opgang te komen.


  Maak melding

 26. Leve de ongestrafte Massamoordenaars !

  W’e gwa fesi, Leve de staatsschuld van RUIM
  ZES MILJARD ! Leve het staatsfailissement !

  Op naar een SCHULD van TIEN MILJARD !

  NDP kent geen Begroting laat staan Controle !

  Leve de 100% DEVALUATIE van de SRD !

  PS : De nieuwe Sranang munt wordt vernoemd naar
  het toekomstige hoofdvoedsel : De “ALATA”!

  “Monnie De”, na ini deng fufurmang saka !


  Maak melding

 27. @Henk Molenaar,
  Je moet je niet zo storen aan NDP-aanhangers. NDP-ers zijn mensen die recht door zee gaan. De NDP-ers heeft een hoog gevoel voor fatsoenlijk recht i.p.v. Barbaarsheden.

  Vanwege hun hoog normbesef en van nature gevoel voor fatsoen geloof ik niet dat een NDP-er zomaar te paaien valt met zoals je beweert ‘een paar kruimels’!

  Misschien zou de VHP met grote dingen proberen te paaien. Maar daar is de NDP(-er) op tegen want het is de NDP die de VOORVECHTER is TEGEN CORRUPTIE EN ZELFVERRIJKING!

  We moeten als Surinamers NIET ACCEPTEREN dat Suriname afglijdt naar een samenlevingsvorm zoals in India waar alleen het recht van de invloedrijken gelden. En dat mensen zomaar op straat mogen creperen zonder dat andere welgestelde burgers naar ze omkijken! Alleen voor zo’n rijk land dat India in feite is, hebben ze DANWEL niks tegen giften ( lees: KRUIMELS ) die uit het buitenland toegeworpen worden. Eigen welvarende burgers lopen dóór, omdat zoals ze geloven dat het aan de KARMA van de slachtoffers te wijten valt dat ze arm zijn. Ze zien hun eigen CORRUPTE SAMENLEVING NIET ALS OORZAAK!
  Boodschap is dan: Misschien in een ander leven een beter lot.

  Neen, daarheen moeten we niet willen in de Surinaamse samenleving! En gelukkig ziet deze regering het als zijn plicht om voorwaarden te scheppen voor het welzijn van haar burgers. CHAPEAU VOOR DESI DELANO BOUTERSE!!


  Maak melding

 28. Raar dat mensen wel met hun vingers wijzen en vertellen aan de slachtoffers hoe naar deze zaak om te gaan en voorbij gaan dat er een moordenaar is en volgens een grondwet, trias politica, internationale mensenrechten, de moordenaar wel voor de rechtbank moet verschijnen.

  Deze mensen willen niet inzien dat het gaat om een moordenaar en hoe die te werk is gegaan. Deze mensen leven en denken als mensen van bananenlandjes, zonder wetten en regels, mensenrechten, wilde westen, oerwoud, leven in bananenboompjes, enz.

  Als je naar bepaalde van hen kijkt, straalt dat er ook vanaf, dat die van enige beschaving, regels, wetten niets af weten. Deze mensen leven meer met een instinkt en dat zegt genoeg. weten niets verder van normen en waarden en hoe er geleefd wordt volgens een grondwet van een land en internationale verdragen, cq, mensenrechten van de VN.

  Ik neem het deze apen niet kwalijk dat hun denkvermogen zo beperkt is en het heeft geen zin hun zaken bij te brengen hoe het hoort volgens regels en wetten/inernationaal ze zullen het niet begrijpen met hun garnalen hersenen.

  De vraag die deze mensen zich moeten stellen, mag iemand die een andere vermoord, vrij rondlopen, ja of nee?

  ja!, waarom
  nee, omdat er regels en wetten, een grondwet, trias politica, wetgevende macht, uitvoerende macht, rechterlijke macht, internationale verdragen van de VN zijn.

  Van het Surinaamse volk is bekend dat meer dan 80 procent laag of ongeschoolden zijn, vandaar ook dat ze zo reageren en zaken dat een moordenaar vij mag rondlopen zien. Met zulke figuren kan men alleen maar medelijden hebben. Triest is het om met zulke mensen om te gaan.

  Suriname had regels, wetten, grondwet, internationale verdragen, waar Surinamers zich aan hielden, maar op 25 februari 1980 zijn die aan de kant gezet en door DDB en de gangsters een machtsstaat gemaakt. Velen van zijn aanhangers deugen niet of ze nu geschoold zijn of ongeschoolden. Ze maken gewoon misbruik van de situatie om zich te verrijken ten kosten van een moordenaar en de situatie en lachen de paarse kakkerlakken uit en de andere Surinamers.

  God Zij Met Ons Suriname


  Maak melding

 29. wie heet nou print of wat het ook moge zijn,,,

  als je de waarheid niet onder ogen ziet,dan ben je ziende blind horende doof verstand op nul..

  je bent toch geen dakloze werkloze gezinloos..


  Maak melding

 30. Weet je, ik ga steeds meer walgen van sommige respondenten op deze site. Het lijkt er sterk op dat zij of beïnvloed door of samen heulen met Romeo Hoost die zonder Bouterse geen leven heeft, een goed deel van de nabestaanden van de slachtoffers van 8 december 1982, politieke nietsnutten die deze tragiek al decennia lang misbruiken voor eigen politiek gewin en de losers van Tamara. Niemand van jullie brengt op enig moment het fatsoen op om deze zaak ook van andere zijden te belichten. Als er maar gescholden en gekankerd kan worden op Bouterse en daarmee een heel groot deel van het Surinaamse volk. Gemakshalve wordt maar even vergeten of verzwegen dat er een Bevrijdingsraad was opgezet door o.a. Romeo Hoost, Paul Somohardjo, Henk Chin A Sen e.a. Dat deze raad medeverantwoordelijk is voor de honderden dode Surinamers die zijn gevallen in deze door hun ontketende, aangestuurde en gefinancierde smerige oorlog. Zijn daar geen nabestaanden van? Voor het gemak zwijgen jullie over het feit, dat deze doden met een pennenstreek door Venetiaan en de zijnen uit de geschiedenis zijn geschrapt door aan Brunswijk en de zijnen amnestie te verlenen. Ik hoor de honden al roepen: ja maar dat waren geen moorden, het was oorlog. Was het levend verbranden van gevangen genomen militairen geen moord? Was het in stukken kappen van gevangenen geen moord? We kennen allemaal de gebeurtenissen bij Stolkersijver en de beelden die o.a. middels medewerking van deze zelfde bevrijdingsraad zijn geschoten en vol trots zijn vertoond van dode militairen, die ook hun gezin, ouders, broers, zussen, vrienden, collega’s hadden. Met een pennenstreek amnestie en het gejuich vanuit de Noord zee was oorverdovend. Want het leek op een kentering, de gegoede burgenrs van toen zouden weer de macht overnemen…….en toen greep het Surinaamse volk in en maakte de NDP steeds groter en groter en kozen Bouterse als prisident van het land en zelfs voor een tweede keer met een absolute meerderheid in het parlement. De Surinamers zijn niet gek, zijn niet dom en doorzien best wel het vuile spel dat wordt gespeeld en gevoed vanuit Nederland. Ondanks de uitbreiding van de amnestiewet die door Venetiaan en zijn mannetjes is gemaakt, heeft het volk massaal op de NDP gestemd en dus voor Desire Delano Bouterse als president van Suriname. Het procves van dekolonisatie en detraumatisering is ingezet en is niet te stoppen. Niet door Romeo Hoost, van Mullier, Bottse en andere labaria’s, niet door de zg Henk Moolenaars, ook niet door de losers op deze site en al helemaal niet door de Nederlandse politiek. Het Surinaamse volk heeft gekozen voor de blik vooruit en dat is wat zij gaan doen, voorwaarts!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.