Suriname blij met behoud links in Brazilië

10

PARAMARIBO, 29 okt – De regering is blij met de herverkiezing van de links georiënteerde Dilma Rousseff tot president van Brazilië. Volgens minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken voelt de regering Bouterse – Ameerali zich er goed bij.

Behalve de intensieve samenwerking met de grote zuiderbuur, is er ook de politieke gelijkgerichtheid. “De politieke oriëntatie van president Rousseff sluit veel aan op die van Suriname en heeft een impact op de rest van Zuid-Amerika”, zegt Lackin tegenover de Times of Suriname. Uit de herverkiezing valt af te lezen dat de ‘links socialistische ideologie’ de overhand behoudt. Paramaribo begrijpt in elk geval dat er geen stagnatie zal plaatsvinden in de betrekkingen tussen beide landen.

Gemeenschappelijke projecten kunnen worden voortgezet. Het betreft voornamelijk projecten op het gebied van landbouw en onderwijs. “Brazilië is een land waarmee wij als Suriname ontzettend veel moeten samenwerken als buurland”, aldus Lackin. Intussen heeft zowel president Desiré Bouterse als de regering Rousseff gefeliciteerd met haar herverkiezing.


10 REACTIES

 1. Bouta is blij ,liefje Dilema blijft president.
  Hoop doet leven denkt deze bouta.
  Voor Dilema heeft het gewerkt maar dan Dilema heeft niemand vermoord en heeft geen criminele zaken tegen haar lopen noch bestaat er een internationaal opsporings bevel tegen haar. en noch heft zij amnestie.
  Je kan dit alles toch niet over bouta!!??


  Maak melding

 2. Marrons in Sipaliwin, Marowijne, Brokopondo, Para, Paramaribo, Wanica, Saramacca stem op 25 mei 2015 op de BEP.

  DDB staat niet boven de grondwet van de Republiek Suriname en internationale wetten.
  DDB is een moordenaar, een zware crimineel, die voor drugstransport in Nederland voor 11 -jaargevangenis is veroordeeld;
  DDB moet voor de rechtbank/krijgsraad in Boxel Commewijne verschijnen voor de 8 december 1982 moorden, omdat hij de hoofdschuldige en verantwoordelijke is;
  DDB is verantwoordelijk voor de Moiwanamoorden en moet hiervoor ook door de rechtbank/krijgsraad worden gedaagd en worden veroordeeld,
  De Amestiewet is omstreden en heeft geen waarde.

  Als er een andere regering en president komt, en die zal ook komen na de verkeizingen van 25 mei 2015 zal DDB en de gangsters voor de krijgsraad/rechtbank moeten verschijnen, tenzij hij naar Venezuela of Cuba vlucht met het SLM-vliegtuig.

  DDB bouwt luchtkastelen:
  – 18000 woningen;
  – diepzeehaven;
  – Grootste Cassavefabriek van het Caribischgebied;
  – Grootste voedselschuur van Caribschgebied;
  – Treinverbinding naar Brazilie;
  – Tramverbinding van Poelepantje naar Overwacht,
  – Mobiletelefoons voor alle leerlingen van Suriname;
  – Pc voor alle Surinamers
  – bruggen over de grensrivieren van Suriname;
  – Highway van Paramaribo naar Brazilie met Fly -overs;
  – Goudenkerst voor alle Surinamers;
  enz, enz, enz,

  Leugens en bedrog,

  DDB wilde alleen maar President worden om het strafproces in Boxel te stoppen en niet te worden veroordeeld, wetende dat hij schuldig is, want als hij niet schuldig was kon de krijgsraad/rechtbank in boxel hem vrij spreken.

  DDb is een grote boeze wolf in schaapskleding/zie het sprookje Roodkapje en de Grote Boze Wolf. Hap, Hap en Grootmoeder en Roodkakje waren opgevreten. (Jonge) kiezers/stemgerechtigden dit staat jullie ook te wachten.

  De USA/ de jager dus wil DDB voor het gerecht in Miami hebben en hem veroordelen voor drugstransport naar de USA.

  DDB is een moordenaar, drugshandelaar, crimineel en hij hoort in de gevangenis thuis, echt wel!
  Weg met DDB!
  Weg met MC!
  DDB is een grote leugenaar, een zware crimineel en gevaarlijke moordenaar en zware rover met zijn gangsters, die stinkend rijk zijn, zie hun auto’s hun grote huizen, hebben miljoenen srd, hebben domeingronden in heel Suriname, hebben goud, hout, enz, enz, enz.
  ja toch?

  Voor alle kiezers in heel Suriname, (jonge) kiezers/kiesgerechtigden.

  Algemene verkiezingen van Suriname op 25 mei 2015
  Flogo djie/ stem massaal voor: VHP, NPS, SPA, PL, KTPI. DA91, BEP.

  Hoeray4 VHP, NPS, SPA, PL, KTPI. DA91, BEP.
  Leve de democratische rechtsstaat!
  Deze partijen zijn niet links, niet rechts, maar gaan voor normen en waarden, principes, geen angst, eigen mening, geen bedrieging, rechtvaardigheid, alles eerlijk verdelen voor alle Surinames in heel Suriname en Leve de Trias Politica, wetgevende macht, uitvoerende macht, rechterlijke macht.
  Leve de grondwet van de Republiek Suriname
  Leve internationale wetten, die hoger zijn dan nationale wetten

  Hoera, Hoera, Hoera!


  Maak melding

 3. -Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken, als u even wat onderzoek gaat doen zult u gauw erachter komen hoe het met de economische belangen van Brazilië gaat.

  -Deze mevrouw heeft dat geld van het land gebruikt om gratis woningen en dergelijke te geven aan arme mensen. Geen probleem dus, maar heeft niet echt een oog gehad voor het economisch beleid.
  Geld dat bedoeld was voor ander zaken heeft zij gebruikt voor de mensen om een gratis woning te geven.
  Vele economische zaken zijn vanaf haar aan treden niet opgepakt en dat merken vele die aan de top zitten van een bedrijf.

  Velen die voor deze mevrouw hadden gestemd vinden nu ook dat Brazilië een ander koers moet gaan varen daarom hebben zij ook niet meer voor haar gestemd.

  Ik wens een ieder heel veel succes.


  Maak melding

 4. Ik nodig een ieder uit om Amnestie International in Brazilie te schrijven over het komend bezoek van de president inclusief al zijn antecedenten. Email in het nederlands, engels etc schrijven of met google translate in het portugees vertalen.

  contato@anistia.org.br


  Maak melding

 5. Rousseff zal concessies moeten doen aan rechts en dat weet zijzelf maar al te goed.
  Bijna de helft van de bevolking heeft niet op haar gestemd en de macht van het Braziliaanse zakenleven is heel groot.
  Het was voor mij nieuw om te lezen, dat Lackin van mening is, dat Suriname intensief met Brazilie samenwerkt.
  Was dat maar zo !!!
  Suriname werkt namelijk veel te weinig samen met zijn grote zuiderbuur.
  Die paar samenwerkingstrajecten op het gebied van landbouw en onderwijs zijn te verwaarlozen.
  In dat opzicht kan Suriname een voorbeeld nemen aan Guyana en Frans Guyana.
  Beide landen hebben een zeer sterke samenwerkingsband met Brazilie.
  Hoe zou dat toch komen ?


  Maak melding

 6. Waarom horen we niks van de Chinese gemeenschap. Op wie gaan zij stemmen? Ik neem aan op de NDP vanwege de bevoorrechte positie die zij hebben gekregen dankzij Bouterse?
  Anderzijds zijn de Chinezen ook bang voor de overvallers uit de geboortestreek van Brunswijk.
  Wint Bouterse, dan worden de Chinezen verder gepamperd.
  Wint Bouterse, dan gaat hij wel druk op ze uitoefenen via de overvalgrage vrienden van Brunswijk. Chinezen zullen moeten kiezen: privileges of veiligheid.


  Maak melding

 7. Lackin praat zoveel onzin over dezelfde politieke richting van Brazilie t.o.z.v.Suriname, alsof brazilie dezelfde koers vaart, als deze criminele bende onder leiding van een moordenaar die door grondwetschendingen president van Suriname is geworden.
  Deze figuren zijn niet eens in staat om 20.000 illigale Brazilieanen, het land uit te zetten die dit land Suriname leeg roven, en het land en het water in het binnenland vergiftigen met kwik.


  Maak melding

 8. Suriname blijft maar op de verkeerde partners wedden of ze weten niet hoe zij dergelijke zaken aan moeten pakken. Heb het al eerder gezegd, ik ben geen grote VHP fan maar in die club zitten wel bestuurders met bewezen kwaliteiten. Nederland heeft recent voor een half miljard aan orders binnengehaald bij China. Het China waar Bouterse graag zaken mee doet. In nog geen 100 jaar lukt het Bouterse om zoveel orders binnen te halen. Onze koning is nu op bezoek in Japan (en echt niet voor de lol). Ook daar gaan contracten getekend worden. Suriname voldoet aan alle randvoorwaarden om een welvarend land te zijn, wanneer gaan de oogkleppen van de burgers open. In 2015 gewoon op het mamoetblok stemmen en welke partij dat moet zijn maakt geen donder uit. Nog 5 jaar deze regering is het ergste wat Suriname kan overkomen.

  AMSTERDAM- Tijdens de handelsmissie van minister Ploumen (Buitenlandse Handel) naar China hebben Nederlandse bedrijven voor minstens een half miljard aan orders getekend.
  De verwachting is dat de opbrengst de komende jaren “nog aanzienlijk verder oploopt”. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken donderdagochtend.

  De in totaal twaalf contracten zijn getekend in uiteenlopende sectoren, zoals de scheepsbouw, telecom en de technologie. Ook zijn er verklaringen getekend voor intensieve samenwerking tussen China en Nederland.

  Ploumen woonde onder meer de bekrachtiging bij van een grote deal tussen het Chinese technologieconcern SMIC en ASML uit Eindhoven.

  ‘Relatie intensiveren’

  Minister Ploumen is blij met het resultaat: “Hiermee wordt weer eens aangetoond hoe belangrijk het is dat onze ondernemingen over de grenzen kijken.” De bewindsvrouw bezocht tijdens de handelsmissie Shanghai en Peking.

  Daar sprak ze onder anderen met de Chinese viceminister voor handel Zhong Shan. “We hebben beiden de wens om de relatie nog verder te intensiveren. Op het gebied van handel, maar ook op andere terreinen”, aldus Ploumen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.