De Watergroep zuivert zwampwater in Suriname

2

PARAMARIBO, 25 jun – Het Vlaamse bedrijf De Watergroep doet in Coronie proeven met zwampwater. In het plaatsje Jenny is een proefinstallatie opgezet voor waterzuivering. De verwachtingen zijn hoog.

Jenny en het aan de overzijde van de Coppename rivier gelegen Boskamp ontberen beide stromend drinkwater. De hulp van De Watergroep is ingeroepen voor het vinden van een duurzame oplossing. Die lijkt nu gevonden in het gebruik van oppervlaktewater. Water uit de nabijgelegen zwamp wordt onderworpen aan een speciaal zuiveringsprocedé, zegt projectmanager Ortwin Deroo tegenover de Times of Suriname.

De zuivering moet het water niet alleen consumeerbaar maken. Het procedé werkt ook zodanig uit dat de donkere kleur verdwijnt. Deroo verwacht dat Jenny en Boskamp dit jaar nog over stromend water kunnen beschikken. Na enkele weken testen wordt de installatie verplaatst naar Tamanredjo, in Commewijne. Dit district heeft nauwelijks waterbronnen. Toch moet nog binnen de huidige regeerperiode water uit de kranen stromen in Commewijne.

2 REACTIES

 1. Reageerders, odi odi.

  Dus Jenny en Boskamp in het (kokos) district Coronie, zullen dit jaar (2014) nog over stromend water kunnen beschikken.

  Ik hoop dat er geen enkele vertraging zal ontstaan met dit project in het district Coronie.
  Want die (ANTON PISPAALTJE) moeten wij steeds in de gaten houden.

  Volgens mij is dit Belgisch bedrijf aardig bezig in SU.

  Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening (De Watergroep)
  http://www.dewatergroep.be/nl/content/2026/project-in-suriname-afgerond.html

  Project in Suriname afgerond Installatie in Suriname.

  Naast Chili en Madagaskar is De Watergroep sinds enkele jaren ook actief in Suriname, waar we in de kustgemeente Galibi een maatschappelijk project rond drink- en afvalwatervoorziening mee ondersteunden in samenwerking met de vzw Marowijne.


  Maak melding

 2. Na de Chinese invasie volgt er nu een Belgische invasie. Pas op voor den Belg. Zij hebben de HIV virus ontwikkelt om huis te houden in Congo.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.