‘Presidentschap in Suriname aan het devalueren’

74

PARAMARIBO, 22 jul – Het presidentschap is in hoog tempo aan het devalueren. Dit stelt bestuurskundige en universiteitsdocent August Boldewijn. De indruk lijkt zich te ontwikkelen bij politici dat maar ‘iedereen president kan worden.’ Recent werd deze indruk nadrukkelijk publiek domein.
Ronnie Brunswijk, voorzitter van Abop en voormalige rebellenleider, was de eerste die een schokgolf zond door de samenleving.

Hij kondigde, nota bene tijdens een muziekconcert, aan dat hij gaat voor het hoogste ambt. En als klap op de vuurpijl was het Paul Somohardjo van Pertjajah Luhur die liet blijken er ook best zin in te hebben. In sommige kringen wordt het bejubeld als democratische energie. Anderen maken zich dik zorgen. “Want mensen die niet goed Engels spreken en nationaal en internationaal niet goed zijn georiënteerd, stellen zich kandidaat”, zegt Boldewijn tegenover de Ware Tijd.

Het is ook nog de vraag of het zo goed is voor de democratie dat altijd de partijvoorzitter moet zijn die een gooi doet naar het presidentschap. Want ook de ‘serieuzere’ kandidaten, Desi Bouterse en Chandrikapersad Santokhi, zijn partijleider. “Terwijl de niet politieke mensen misschien beter zouden zijn”, aldus Boldewijn. Overigens denkt hij niet dat Brunswijk of Somohardjo ook maar de minste kans maken. Daar iis hun achterban te klein voor.


74 REACTIES

 1. Ik heb dit reeds aangegeven dat met DDB als president het Presidentschap is gedevalueerd. Wat verwacht je van een Moordenaar/veroordeelde Cocadealer als president.

  Geen wonder dat Bravo en Somo zich kandidaat willen stellen als president.Pistolero Dino zou zijn CRIMEdaddy tzt willen opvolgen.


  Maak melding

 2. Normen en Waarden reeds gedevalueerd in SURINAME.
  Land wordt geregeerd door een moordenaar, verkrachter, drugsdealer, crimineel.
  Zegt genoeg over de volgelingen (mentaliteit) die zo iemand koestert.
  Wat voor antwoord zal de wolf geven indien gevraagd wordt van:Wat is uw opleiding ?
  antwoord:
  sport instructeur
  veelvuldig moordaar
  verkrachter
  drugsdealer
  rover
  illegaal wapenhandelaar..
  specialiteit:liegen, vliegen en bedriegen.

  Staat allemaal heel mooi op zijn CV…

  het volk moet trots zijn op iemand die ongeletterd is als press…..NOT…


  Maak melding

 3. Wie al langer dan 50 jaren op de aardbol staat,zal zich zeker de Mighty Sparrow kunnen herinneren en zijn politieke boodschappen,zoals in de hit ‘Wanted’.
  Helaas geldt ook voor de Surinaamse president:’He is a wanted man’. Bewijs dat het presidentschap al is gedevalueerd. Zijn entourage doet er alles aan om het woord ‘WANTED’ ,ingebrand op zijn rug en borst,weg te poetsen.
  http://www.youtube.com/watch?v=LZGPpj9lOBA
  Geniet maar van The Mighty Sparrow!


  Maak melding

 4. goed en begrijpend lezen is geen sterke punt van de redimusus.
  jullie reageren niet op het nieuws maar op de president van suriname”eerst goed en brgijpend lezen voordat jullie je grafmuil open maken.


  Maak melding

 5. Zou wat zijn als de paarse paus “Steve Wonder Meye” ook een gooi zou doen naar het presidentschap.

  Het presidentschap is niet alleen gedevalueerd ook het moraal en stemkeuze van de electoraat is gedevalueerd.

  Mensen waar is het fout gegaan ? 1 ding is zeker populisme viert hoogtij in Suriname.


  Maak melding

 6. Alfred,
  Tanks hahahaa ik mis 1 naam die van DADA DDB.
  @een val,
  vertel mij hoe wij dit bericht moeten lezen a.u.b
  Een veroordeelde drugs crimineel kan en mag nooit president worden, een ex dictator ook niet, verkrachters en bank rover ook niet.
  Het een afgang dat bouterse zich president mag noemen, het een nog grotere schande dat Somo en Brunswijk over presidentschap praten.
  Surinamers zijn totaal de weg kwijt,normen en waarden zijn heel ver te zoeken.


  Maak melding

 7. Ik onderschat niemand maar ik denk dat lonnie alleen de steun gaat krijgen van die marrons en dat somo de sten van alleen de javanen.mensen die nuchter denken kunnen zelf inzien dat deze twee clowns nog geen eens uit hun woorden kunnen komen laatstaan president worden.lonnie en somo weten nog geen eens een erewacht te inspecteren ,suriname zou blunderen als deze gasten suriname zouden moeten vertegen woordigen.lonnie go plij bal jere brko joe bere en somo ga verder met je tjekre tjekre daar kunnen jullie ook president van worden .


  Maak melding

 8. gaymap is hoe jij genoemd wordt.

  jou mening is niet van belang,omdat jij, in het verleden ben blijven haken.
  jou leugens en jou negatieve uitspraak over su,bevolking en regering hebben jou de das omgedaan,jij weet geen raad om een zinnig woordt te posten.
  dan mag jij zeggen dat jij de president een crimineel vind,maar aan de hand van jou uitspraken maakt dat jij geen haar beter dan hem bent”loser’schijtluis,ik heb geen boodschap naar jou en jou consoorten die steeds maar op su je gal aan het uitbraken ben.
  president Bouterse doet het goed,wat heb jij daarop tegen?schijtluis.


  Maak melding

 9. Ik denk dat deze bestuurkundige en universiteitsdocent beter moet weten wat democratie inhoudt. Deelname aan politiek moet voor een ieder toegankelijk zijn en niet alleen voor een elitaire groep.


  Maak melding

 10. Een Val, een Drol is hoe jij genoemd wordt. Heb het al eerder tegen je gezegd, van part maak je maar een val in je doodskist. Die paars evangelie die je hier verkondigd maakt geen enkele indruk. Dit is alleen maar bevestiging dat je aan de hondenriem van Bouterse loopt. Af en toe voert hij je een kakastong of krijg je een aai over je bol. In ruil daarvoor ben je bereid om Bouterse de hemel in te pimpen. Tot dat hij een familielid van je bij z’n ballen grijpt. Het feit dat je pro Bouta bent zegt waarschijnlijk ook iets over je opvoeding. Een moordenaar steunen. Waar is het mis gegaan mi boi ? JE BENT KNETTERGEK !


  Maak melding

 11. Khadir,
  Denk je dat wij allemaal paarse ezels zijn, deelname aan de politiek en de presidentschap zijn twee verschillende dingen.
  Een president moet van onbesproken gedrag zijn, in echte democratie zou een figuur als bouterse nooit president kunnen worden.
  @ een val, was een normale vraag, maar ja jullie zijm bezeten van die criminele massamoordenaar desi bouterse, als veroordeeld ben voor drugshandel ben je naar menening een crimineel dus niet geschikt voor president.
  Hier zie je het verschil in normen en waarde tussen de aanhangers van bouterse en zijn tegenstanders . de aanhangers van bouterse zijn zonder normen en waarden opgevoed, ze zijn los van god.


  Maak melding

 12. Dat iedereen in principe president kan worden is een goede zaak. Maar dat criminelen als bobo, somo en lonnie het lef hebben zich kandidaat te stellen heeft meer te maken met het gehalte van normen en waarden van de stemmers.


  Maak melding

 13. koos
  jij bent geest dood,het moet alleen nog fisiek gebeuren.
  jou uitspraak uit de hel maakt jou geliefd onder jou consoorten die als jou denken,maar voor mij zijn het woorden die geen positieve benadering of ontwikkeling tot stand kunnen leiden.
  dit is een bevestiging dat jij een slaafje van jou willempie ben en geen zelfdenkende fisieke bewustzijn zoals het een mens betaamt te zijn,af en toe mag jij vrij rond lopen om te schijten en heel af en toe mag jij een vrouwtjes hond van achteren pakken,inruil daarvoor krijg jij soms een kluifje van jou baasje die jou commandeerd,jij wordt heel af en toe op jou honde kop geaait om jou een gevoel van tevredenheid te geven,soms komt Rutte langs en dan gaat jij braaf op jou rug liggen om geaait of genaait te worden.
  wat voor een honden opvoeding heb jij wel genoten Koos,een honden opvoeding of een menselijke opvoeding.
  de mensen steunen die mijn of misschien ook jou voorouders vermoord hebben?(meerdan 6 miljaard)’waar is het mis met jou en consoorten gegaan Koos,jullie zijn niet alleen blinde gek maar ook blinde strontvreters.

  Bouta,krakti,whe love jou


  Maak melding

 14. Wie drukte de onafhankelijkheid door????
  Wie ronselde soldaten in Nl,met valse belofte’s????
  Wie loste het probleem met deze soldaten niet op???
  Wie initieêrde een binnenlandse oorlog???
  Wie verleende deze initieerders en trawanten amnesty???
  Wie verzaakte om de voorgaande fouten te herstellen??? (Ze hadden 42 zetels)
  Wie maakte sommo tot voorzitter van DNA ?????
  Etc, etc, (ketting reactie)
  Citaat wijlen Nooitmeer (nunca): te joe kwekie tjing snekie trong bigie aboma a sa frektie joe nomo


  Maak melding

 15. gmap

  niet terug trekken,schijtluis dat jij ben,maak jou woorden waar en laat mij weten of zien wat jij over de president aan het lullen bent,dan zal ik jou het tegendeel bewijzen.
  ik heb liever een paarse vlag inplaats van rood wit blauw.
  jou regering in nl is de grootste xtc leverancier naar aziatische en sommige zuid amerikaanse en caraibische landen,begin daar in nl correctie aan te brengen en niet in su of met aangelegenheden van de president te bemoeien.
  kom jongen zeg eens iets zinnigs.


  Maak melding

 16. Beste een Val,

  Ik hoop dat de rest het nu ook begrijpt, dit is niet richting de President van Su bedoeld, heel goed gelezen van jou.
  Ik hoop dat de rest nu eerst goed zal lezen voor hij/zij reageerd.


  Maak melding

 17. Maar, wacht even. zijn wij verbaasd? zijn wij nu pas verbaasd? of hebben wij, zoals het hoort, de tekenen bekeken en bedacht, inderdaad, dit is geen goede zaak?
  hmm, wie wind zaait zal toch storm oogsten? daarvoor hoef je niet de tekenen af te wachten, denk ik.


  Maak melding

 18. De kop “Presidentschap in Suriname aan het devalueren” is fout, want het moet zijn “is al lang gedevalueerd”, hoe moet je het anders noemen met een veroordeelde voor cocainesmokkel en handel, die op de internationale opsporingslijst van Interpol staat, een verdachte van een meervoudige moord etc. als president, geen wonder dat en Somo en Brunswijk denken wat hij kan kunnen wij ook, op die manier kun je minimaal de helft van de in St.Boma gehuisvesten als president voordragen, ongeveer het zelfde niveau, hebben weinig of niets met politiek van doen ,maar wel met criminaliteit


  Maak melding

 19. Mede door de ideologie van Bouta is Suriname gedevalueerd op alle fronten nationaal en internationaal.Erger is het dat die ideologie door idioten worden ondersteund en aan hun kinderen opgevoed.Hele stomdomme armoedzaaiers.Parasieten.


  Maak melding

 20. Niet alleen het Presidentschap is aan het devalueren maar geheel SURINAME met alles en iedereen erin!
  Want buiten Suriname vraagt een ieder zich af hoe het mogenlijk is dat de surinamers het toestaan dat een MOORDENAAR als bouta met Amnestie ,en zijn bendetroep het land kan lijden !!!
  Inderdaad wij devalueren dagelijks in de ogen van de buitenwereld en ongelijk hebben ze niet!!!
  Ze hebben gelijk!!!


  Maak melding

 21. @ een val, Eerlijk en de rest van die oer domme paarse idioten.
  Bouterse is in Nederland veroordeeld voor drugshandel, hij is hoofdverdachte in het 8december proces en coup pleger.
  Somo is voorwaardelijk veroordeeld voor aanranding.
  R.brunswijk is bij verstek veroordeel voor drugssmokkel.
  geen van deze drie schoften zijn naar mijn mening geschikt voor de presidentschap.
  Je mag dit bericht lezen hoe je wil.


  Maak melding

 22. @Khadir en Val,
  Democratie is voor iedereen,ja natuurlijk!
  Maar moet je dan perse MOORDENAARS ,DRUGSBAZEN COUPLEGERS,,zoals een bouta, tot lijders gaan kiezen!!!!!????
  Moet je perse iemand met een STRAFBLAD de kans geven om voor ons te komen bepalen.
  De criminelen horen in een GEVANGENIS THUIS !!!
  En bouta jullie amnestie’held’ wat weet hij van democratie af ,wat weten jullie beiden wat democratie is?
  In een democratie pleeg je geen coup!
  Je executeerd geen mensen ,je kent geen dec moorden 1982!!!
  Gaan jullie eerst bestuderen wat democratie betekent.
  In een democratie mag zelfs iemand die in de gevangenis zit, meedoen aan de verkiezing dat is zijn democratische recht ,maar dat jij als burger voor deze CRIMINELEN GAAT KIEZEN , vertelt ons ook dat er iets mis is met jULLIE twee INTELLIGENTIE VERMOGEN !!!

  En in Suriname is geen enkel nederlander of een ander buitenlander de president maar je baasje net Amnestie is de LIJDER!!
  En hij naait de boel staande bijelkaar!!!


  Maak melding

 23. Bij het aantreden van deze moordenaar en drugsdealer als president, is het devalueren van het presidentschap reeds ingegaan, want het geeft tevens de devaluatie aan van een gedeelte van het volk die niet geletterd is, en het ook niet zo nauw nemen met criminelen die het hoogste ambt bekleden van het land, doordat ze zelf vaak met criminaliteit te maken hebben, en dan weet je op een gegeven moment ook niet beter. Het aangeven van Brunswijk en Somohardjo om ook het hoogste ambt te willen bekleden, geeft al aan hoe hun geestelijk vermogen in elkaar steekt, want hun denkwijze is van dien aard, dat ze in een droomwereld leven, en niet wetende dat zij een totale ramp voor Suriname zouden betekenen wanneer een van die twee als president gekozen zou worden.


  Maak melding

 24. Suriname kent geen natuurrampen maar geestelijke rampen van surinamers zelf die denken dat we in een sprookjesland leven waar waanideeen werkelijkheid worden.
  Noch Bouta,Ronnie en Somo hebben hun nakomelingen en vrouwen op een gezonde geestelijke manier kunnen opvoeden.
  De rampzaligen zullen Suriname nooit be-erven!!!!!


  Maak melding

 25. Gamma,ray,jackie ka
  Jullie zijn waardeloos,dus,niet van belang.
  Lees mijn postings nog maar eens,.bad mind people dat zijn jullie en zo gaan jullie blijven,samen met jullie consoorten.


  Maak melding

 26. Niet zo somber mensen, het presidentschap zal in Suriname zeker niet verder devalueren, na Bouterse zijn er slechts twee mogelijkheden:
  1. Het kan op hetzelfde bedenkelijke niveau blijven.
  2. Het kan alleen maar beter worden.


  Maak melding

 27. het probleem was dat vorige regeringen bouterse niet serieus zagen als een politieke bedreiging,er had allang een wet aangenomen moeten worden waarin staat dat als je bent veroordeelt je nooit in een publieke functie kan komen.omdat de oude politiek geen visie had daarom zit suriname nu opgescheept met 3 politieke leiders die duidelijk niet aan de voorwaarde voldoen om een land te representeren.


  Maak melding

 28. @val

  BOUTA JE AMNESTIE held heeft op 8dec 1982 , 15 ongewapende burgers ,zijn surinaamse broeders,op beestachtige wijze afgemaakt op surinaamse grondgebied te Fort Zeelandia!!!En jij komt hem verheerlijken als held,de massamoordenaar die tevens een couppleger is ,coup 25 feb 1980,telefooncoup 1990,Geslotendeur coup 2010,Moiwana slachting[broeder oorlog want eerlijk deze oorlog ging om surinaamse broeders Vs surinaamse broeders] .Niemand begreep deze oorlog want het was een oorlog dat ging tussen de bende van bouta VS de bende van brunswijk!!! en de meeste slachtoffers vielen onder de bewoners van Moiwana die de prijs met hun leven hebben moeten betalen gewoon zomaar!!!
  En dezelfde moordenaar loopt nu rond met amnestie in ons midden en jij maar denken dat hij niet gestraft moet worden??!!!
  Als je degenen tijdens de slavenperiode gestraft wil zien worden moet je een reis naar het HIERNAMAALS maken want intussen blijven en wonen ze daar!!!
  Je gaat de nazaten toch niet straffen want zij komen toch niet uit die tijd??!!!
  Je hebt liever de paarse vlag?!!!
  Geen wonder,niks doen,zo af en toe een executie uitvoeren en dan bingo je wordt de lijder in Suriname!!
  In 2015 rekenen we af met de paarse vlag!!!


  Maak melding

 29. Deze docent bestuurskunde is sinds jaae en dag een adviseur van de NPS.Ondanks zijn adviezen aan de NPS gaat decpzrtij ten onder.HOERA!HOERA!HOERA


  Maak melding

 30. Wij eisen dat de koers van de SRD wordt hersteld naar 1.75 SRD voor de US $ zoals vroeger. Ik hoor dat Suriname daarvoor genoeg goudvoorraad heeft.


  Maak melding

 31. mensen reageer aub niet ,een val. sorry maar ik wil hem niet beledigen, maar is toch niet de moeite waard om op zijn commentaar te reageren.


  Maak melding

 32. Off topic volgens minister-president Mark Rutte is een belangrijk doel van de handelsmissie die hij deze week naar het Caribisch gebied van het Koninkrijk leidt “om samen heel veel geld te verdienen”. Een goede zaak. Houding tav de Antillen zijn veranderd. Gezamenlijk veel geld verdienen en zonder schulden leven of anders exit koninkrijk.

  Nederland heeft recent ook grote opdrachten binnengehaald in Singapore, Brazilië en de VS. Daarnaast gloort een mooie meevaller voor de schatkist: in het noordelijkste puntje van de Nederlandse Noordzee zitten mogelijk forse, nog onontdekte olie- en gasvoorraden. Kijk als onze premier zaken gaat doen komt hij tenminste terug met orders. Niet mijn favoriete premier maar altijd nog beter dan Bouterse.

  En wat doet Suriname ? De paarse kliek vliegt de halve wereld over om te bedelen. Inkt op de leningsovereenkomst is nog niet droog of Bouterse zet zijn klauw op de volgende overeenkomst. Het huidige Suriname geeft geld uit als water. Komende generaties worden opgezadeld met schulden. Goudvoorraden slinken in een recordtempo. Waar is dat geld gebleven ?
  Waarschijnlijk een deel in zijn neus en de rest staat geparkeerd in Afrika bij Obiang. En nog kussen Surinamers zijn voeten. Have a nice day


  Maak melding

 33. verbaast ook jij kan niemand tegenhouden om president te worden.jij kan niet eens de wonden likken van je idolen die weer verslagen worden bij de verkiezingen van 2015.


  Maak melding

 34. @Khadir, lees wie hij is en van waar hij komt??Dit stelt bestuurskundige en universiteitsdocent August Boldewijn.
  en toch nog kritiek geven. Bouterse zijn cv past niet naast die van hem……

  =Ik vraag mij af of velen van jullie, die nu zo ge irriteert raken en zijn en vinden dat een ieder recht heeft om president te worden het volgend::::::
  -zouden jullie je kinderen ooit bij een oppas brengen die ooit in de gevangenis heeft gezeten omdat hij incest heeft gepleegd met jonge kinderen???

  =Het antwoord is nee, dus velen van jullie zijn zo hypocriet om Bouterse op handen te dragen.


  Maak melding

 35. Dames en heren luister u hier hoe een volksvertegenwoordiger reageert,
  Als hem wordt gevraagd naar zijn reactie over de bedreiging van de zoveelste journalist in Suriname, een goede en geschoolde vertegenwoordiger zou zeggen wij als parlement verwerpen iedere bedreiging richting alle journaliste, en Panka maakt er dit van, http://www.apintie.sr


  Maak melding

 36. Boldewijn moet eerlijk toegeven dat de devaluatie van het presidentschap is begonnen in 2010 met de installatie van Bouterse. Bravo en Somo zien nu hun kans schoon en weten dat Bouterse in hun greep is.


  Maak melding

 37. Het electoraat wordt in het land warm gemaakt om nog eens een djompo metie te kiezen voor president.Met de huidige pres.is de eerste stap gezet en een deel van het volk vindt dat het zo moet zijn om ons te plaatsen in de rij der verloren landen.Voor hun geldt dat de pres.altijd in het lijst van interpol staan.


  Maak melding

 38. hallo @een val Ben jij nu een klokkenluider{ik neem het niet op voor geen enkele regering}maar wat jij daar verklaard dat de nl regering xtc verscheept hoe weet jij dat was je erbij,heb je het gezien,was je erbij of deed je mee zo,ja dan kan je ned kapot maken i,don,t give a shit zo niet dan is je uitspraak dom,achterlijk,ondoordachte paarse poeppraat ze gillen maar wat en als je vraagt leg eens uit dan pas gaan ze erover nadenken wat ze hebben gegild alles wat los en vast zit komt uit hun mond geen touw aan vast teknopen


  Maak melding

 39. So wat heeft het geen Engels kunnen spreken met het functioneren als president te maken?

  Geen ene moer. Ik denk dat Boldewijn uit zijn nek kletst. Hoeveel presidenten spreken geen Engels, heel veel. Daarom zijn er tolken.

  De voormalige Franse president Sarkozy kon ook geen Engels.

  Lees dit artikel en kijk naar het youtube filmpe:
  Sarkozy Speaking English http://paris-talk.blogspot.com/2008/03/sarkozy-speaking-english.html

  Kijk naar dit youtube filmpje om het niveau van zijn Engels te beoordelen: Sarko et la langue de Shakespeare!? http://youtu.be/_Vq_1xt6vuY

  Trouwens, waarom moet een president dan Engels kunnen? Ik zie het niet als een vereiste.

  Denk je dat de Chineze president Engels praat wanneer hij met Obama spreekt?

  De voormalige Brazilliaanse president Luiz Inácio Lula da Silva sprak ook geen Engels

  De huidige Spaanse president Mariano Rajoy kan ook geen Engels. Zie hier in deze video geeft hij aan waarom hij nooit Engels geleerd heeft: Do you speak English? http://youtu.be/MwDWtRPskL0

  Nou, als zoveel presidenten van grotere landen dan Suriname geen Engels kunnen, dan waarom zou een Surinaamse president dan Engels moeten kunnen praten. Trouwens elke Surinamer praat Engels, broko broko maar kunnen het wel, die anderen kunnen het totaal niet, dus niet eens broko broko.

  Men is een beetje aan het doordraaien en komt met allerlei flut tegenargumenten, maar uit bovenstaande blijkt dat het Engels argument slechts een luchtballon is.


  Maak melding

 40. Had iemand met onze normen en waarden ooit verwacht dat de kleine indiaan president van ons mooie Suriname zou worden?

  Ik niet maar zo te zien het rest van het volk wel!

  Dus bij de volgende verkiezing zal ik niet meer zo verbaasd kijken als mijn medelanders op een crimineel stemmen omdat dit hun meer voorspoed zal geven !

  Sterkte voor de oppositie maar ik hou mijn hart vast.
  Want mensen die klagen daar gaat het meestal goed mee!
  Mensen die tevreden zijn terwijl ze het slecht hebben die zijn eerlijker!

  Denk daar maar eens over na


  Maak melding

 41. Kooooooooos oom kooooos joe no habie jeje mie mang, je hebt geen enkele trots .
  Koos ,paars heeft nooit en te nimmer hulp geweigert maar olland moet en zal dit surinaamse volk hoe dan ook moeten respecteren,bouterse is gekozen door het surinaamse volk omoe.daar wijken wij niet van af.deze koos heeft het steeds over olland ,olland heeft problemen op financieel , normvervaging,en armoede.laat olland dat geld voor jullie gebruiken zei de president.breedt werd uitgemeten op de t.v dat de werkloosheid stijgt en dat ouderen die met pensioen zijn zijn gaan werken omdat ze niet uitkomen,midden inkomens die hun heil moeten zoeken in opvang huizen omdat ze het zwaar hebben ,door het verliezen van hun baan.
  Pensioenen die verlaagd worden ,koos jij vertelt sprookjes. Wij zitten niet op olland te wachten ,olland heeft kennis maar anderen hebben ook kennis zie china,brazile
  Niet front is aan de macht die bedelt .olland moet weten dat dit een paarse regering is die niet onder doet voor die kolonisator.ze mogen zaken komen doen maar de lakens uitdelen nooit onder paars.ze hadden nog geen brug kunnen bouwen voor suriname, wel een oude verroeste brug voor een gulden aan pa lachman en vene verkopen en moesten ze de kosten zelf betalen om de brug te verschepen richting suriname.zie dankzij de ndp staan er twee grote bruggen waar zelfs die redimusus op rijden als ze insuriname zijn .koooooooos ding brokie na sranang monie pai mik ding pa koosbantie.als je wat wil bereiken moet je offers brengen .rutte stelt niets voor hij heeft problemen met zijn mensen bouterse kan hem helpen zijn imago op te veizelen hij rutte heeft het nodig,jij koos hebt ook hulp nodig zoals alle fronters en redimusus.dank zij paars laat suriname zien dat ze zonder olland hun doel bereiken en wil ooland de betrekkingen verbeteren maar paars houdt het been stijf,daar zullen ze hun reden voor hebben.koos china doet zaken in afrika is jullie meerdere keren gezegt en afrika
  Profiteert van de welvaart ,wat hebben de europeanen en amerika gedaan leg dat uit. Die witte man gekte zijn jullie met een pap lepel ingegoten door front en maakt dat jullie geen toekomst en hoop hebben.velen van mijn front broeders klagen zijn lui en dat maakt dat je steeds gaat klagen .zie die bosland creolen ,de goeie nagesproken die paramaribo en de rest van het land onveilig maken, zie die stad creolen de goeie nagesproken die paramaribo onveilig maken.dat wil niet zeggen dat de javaan of hindustaan haar problemen niet heeft.lissie luiheid maakt dat deze broeders de criminaliteit in gaan .en vergis je niet de ouders zijn er debit aan .papa is er niet en mama zit in de casino of houdt meerdere mannen op na .je hoort mensen zeggen dat die jongens worden geweert uit die goudvelden en ze kunnen gaan beroven als ze worden geweert ,wat men hier doet is met een ondertoon de criminaliteit een soort van legitimiteit geven.wij hebben het goed in dit land als je niet lui bent ,zie wie steeds op de hoeken van de straat staan , zie wie steeds zwanger worden en bij bosjes wonen in een huis waar er geen regels zijn .
  De zonde bok is de regering zeggen ze,de staat kan niet alles doen oeng mik moeitie .mie pero e mik moeitie en daarom heb ik een grote mond.geen enkele regering doet zo haar best dan de huidige regering.tuurlijk zijn er missers zal dat niet ontkennen en vindt ook dar er een onderzoek moet komen bij ow.toen onder voorgaande regeringen waren er ooj misstanden maar dat moet natuurlijk geen vrijbrief zijn dat een ander dat ook mag gaan doen.koos aan jou front,olland en redimusu heb ik een advies.het gaat redelijk goed in suriname er is werk er is geen hongernoot. En vele surinamers die aanpakken in dit land hebben het beter dan vele redimus in olland en het geldt ook voor die blanke nederlanders.werkloos zijn in suriname wil zeggen je wil niet werken .

  Bouta kraktie mie mang god zij met ons suriname.


  Maak melding

 42. pero je hebt helemaal gelijk.paars regeert en niet ned,met zijn hulpjes redie moesoes zoals san toky die lult als een kip zonder kop tok tok tokyyyy


  Maak melding

 43. Om kleuterleidster te worden (zelfs) in Su moet je een opleiding met goed gevolg hebben afgerond.
  Om de meeste kans te maken president te worden in het huidige Su, moet je:
  * een grote mond hebben
  * een strafblad hebben (liefst Internationaal want dan sta je hoger)
  * geen gedegen opleiding te hebben
  * geen kennis van politiek internationale verhoudingen
  * Sranang tongo spreken voldoet meer dan voldoende
  * bijvoorbaad uitspraken doen di geen hout snijden
  * een meester zijn in het organiseren van feesten


  Maak melding

 44. pero zo een mooi lang verslag geschreven je stopt er duidelijk je tijd in .alleen kijk ik bij jou alleen hoeveel – je krijgt lachen man.


  Maak melding

 45. Die Boldewijn is bezig met het opvoeren van zijn eigen show.Hij doet het voor de bühne. Op gezette tijden laat hij wat van zich horen om zijn marktwaarde te bepalen.Die man is een goede entertainer.Straks liggen de journalisten aan zijn voeten.


  Maak melding

 46. So wat heeft het geen Engels kunnen spreken met het functioneren als president te maken?

  Geen ene moer. Ik denk dat Boldewijn uit zijn nek kletst. Hoeveel presidenten spreken geen Engels, heel veel. Daarom zijn er tolken.

  De voormalige Franse president Sarkozy kon ook geen Engels.

  Lees dit artikel en kijk naar het youtube filmpe:
  Sarkozy Speaking English http://paris-talk.blogspot.com/2008/03/sarkozy-speaking-english.html

  Kijk naar dit youtube filmpje om het niveau van zijn Engels te beoordelen: Sarko et la langue de Shakespeare!? http://youtu.be/_Vq_1xt6vuY

  Trouwens, waarom moet een president dan Engels kunnen? Ik zie het niet als een vereiste.

  Denk je dat de Chineze president Engels praat wanneer hij met Obama spreekt?

  De voormalige Brazilliaanse president Luiz Inácio Lula da Silva sprak ook geen Engels

  De huidige Spaanse president Mariano Rajoy kan ook geen Engels. Zie hier in deze video geeft hij aan waarom hij nooit Engels geleerd heeft: Do you speak English? http://youtu.be/MwDWtRPskL0

  Nou, als zoveel presidenten van grotere landen dan Suriname geen Engels kunnen, dan waarom zou een Surinaamse president dan Engels moeten kunnen praten. Trouwens elke Surinamer praat Engels, broko broko maar kunnen het wel, die anderen kunnen het totaal niet, dus niet eens broko broko.

  Men is een beetje aan het doordraaien en komt met allerlei flut tegenargumenten, maar uit bovenstaande blijkt dat het Engels argument slechts een luchtballon is.


  Maak melding

 47. Wat kan je anders verwachten in een land waar het niet gaat om kwaliteit maar om kwantiteit en dat maakt het verschil. Er wordt er zelf gewag gemaakt over het geen Engels kunnen spreken. Maar, over het niet behoorlijk jouw moerstaal “Nederlands” kunnen spellen en dan toch denken als hij het kan waarom ik niet. Zo makkelijk denken sommige van deze, hoe zal ik ze noemen “struikrovers” over het presidentschap. Enkel en alleen in Suriname waar de democratie/rechtsstaat op een subtiele manier wordt uitgehold. Deze man heeft zoveel geld met zijn criminele activiteiten verdiend, dat hij ervan uitgaat dat hij de “troon” kan kopen, want daar is deze narcistische egoïst mee bezig, ik moet er niet aan denken president Brunsy. Maar in Suriname is alles mogelijk, dus!


  Maak melding

 48. Hahahaha ben het toch zo n beetje eens met dhr Boldewijn maar wat als niemand het mag probeeren dan is het weer zie je geen Democratie als het jou lukt is nummer twee en als goed zou zijn voor het landis nummer 1 en OENGSAWINI ALS JIJ HET VESCHIL tussen twee mensen niet ziet dan zegt het al veel van je zelf dus schaam je en kijk eerst in de spiegel denk dat je dan wat beeters te zeggen zal hebben


  Maak melding

 49. De conclusie is volkomen verkeerd. Niet het presidentschap devalueert maar de geest van de Surinaamse kiezer devalueert daar die niet eens meer het onderscheid kan maken tussen slechter en slechtst.Suriname heeft geen keus tussen goed en slecht in de politiek. Maar dan nog is een verstandige keuze om de minst slechte te kiezen. De Surinaamse massa kan dat niet . Voortdurend populisme van primitieve leiders verzieken het al niet goed ontwikkeld brein van de massa verder. Met de laatste extreem populistische moves vd president mogen rechtgeaarde surinamers zich diep zorgen maken. De toestanden van 1996-2000 zullen zich de komende 22 maanden manifesteren:gierende inflatie en parallel daaraan de geldontwaarding als gevolg van waanzinnig beleid van de NDP!
  Dank u wel voor alle schade aan onze economie onnozele NDP stemmers!


  Maak melding

 50. Hallo meneer de profesor laddu niet goed ontwikkelde brein van surienaamse massa en omdat jij zo ontwikkelt ben vindt ik het wel heel vreemdt dat je zulk een onzin uitkraamt maar ja wel aardig van u dat u de tijdt neemt hier even te komen schrijfen maar doe wat beters AUB jij bent toch slimmer dan de heele NDP massa denk U tenminste hahahahaahha


  Maak melding

 51. Sommigen hier lullen echt dom uit hun nek .je ziet duidelijk dat ze wat bedenken en zeggen maar wat .vraag ze wat de vorige minister jong tjieng fa deed onder de front regering toen hij het voor het zeggen had.of is men vergeten wat voor gronden deze front minister samen met somo gronden hebben toegeeigend ,vene stond en keek er naar maar durfde geen poot uit te steken.


  Maak melding

 52. pamoe,
  Klopt wat jij zegt, wij denken eerst na dan pas zeggen wij wat.
  Jij kan niet denken daarom lul jij koeterwaals, als jij goed kan na denken dan had jij een heel andere standpunt ingenomen.
  1) Mahinder Gopi krijgt 86.000 hectare grond
  2) Sew A Tjon krijgt 94.000
  3) die zelfde schurk Somo is de sleutel van deze regering, als bouterse nog 1 minister van Somo naar stuurt trekt hij de stekker uit die criminele regering.
  pamoe, wie is nu dom en achterlijk?


  Maak melding

 53. Ach, de woorden van Boldewijn moet men met een korreltje Coroniaanse zout nemen.Hij denkt nog steeds dat de functie van president alleen bestemd is voor een bepaalde categorie personen.Neem maar ex president Lula da Silva van Brazilie. Deze man had maar weinig onderwijs genoten, maar hij was wel 8 jaren president van het land.Het Engels beheerste hij nauwelijks.Al zijn internationale toespraken deed hij in het Braziliaans-Portugees.


  Maak melding

 54. Lula da Silva is geen massamoordenaar, hij is niet veroordeeld voor drugshandel, om Lula met een gemene en bewetenloze massamoordenaar te vergelijken vindt ik dom,achterlijk en immoreel, bouterse heeft zijn eigen landgenoten afgeslacht.
  Wat zien jullie in hemels naam aan die drugs crimineel bouterse?
  Ik zelf denk dat iets mis is gegaan tijdens de opvoeding van de aanhangers van bouterse, ze ontbreken alle menselijke waarde en beschaving


  Maak melding

 55. In 1982 wilde de elite met haar tentakels in vakbonden en andere instituten de macht naar zich toetrekken.Een deel bleef buiten schot en ze lieten anderen het werk doen.Jammer dat er slachtoffers zijn gevallen.Het mocht niet gebeuren.Gekukkig is men nu wijzer geworden.Het toenmalig gezag is vergeven.


  Maak melding

 56. Bouterse is veel te slim om mensen als Somo en Brunsie als president neer te zetten, ik hoop dat hij een slimme kandidaat voorhanden heeft om naar voren te schuiven, niemand in zijn regering voldoet hieraan, hij gaat afstand moeten doen van het ons kent ons gegeven,om elkaar als “knuffel vrienden” het hand boven de hoofd te houden. Suriname is nu op een levell beland en we willen niet weer terug naar af. We moeten een grootheid binnen de Cariben worden. Zodat we ieder omliggend land en zelfs Europa kunnen bewijzen dat we niemand nodig hebben. Jammer wel van de Chinese invasie, ze bouwen niets op en al onze Surinaamse valuta gaat via hun eigen bank weer terug naar China.Venetiaan was verre van sociaal en had weinig of geen charisma,wat Bouterse in overvloed heeft,maar hij is een goed geschoolde slimme integere man, en dat kan van velen in de regering Bouterse helaas niet gezegd worden.


  Maak melding

 57. En nu is jou land in handen van Foute Leiders en hun vrienden, zware criminelen.
  Dat keur je goed, waar is jou normen en waarden? waar is jou beschaving? waar is jou moraal?


  Maak melding

 58. Suriname is langzaam aan het afglijden naar een zeer armlastige natie. Kijk je terug dan merk je dat in de 60 en 70er Suriname na de VS en Canada de hoogste levensstandaard had. dit doordat wij een betere gezondheid zorg en onderwijs systeem hadden. En zijn we nu hard mee bezig het niveau van Haïti te halen. Om een goede leider – president – te zijn moet je managers kwaliteiten hebben. En juist, daar heeft men geen oog naar, bij deze regeerders gaat het uitsluitend om eigen en partij politieke belang. Het volk wordt vaak zoet gehouden met grote feesten, terwijl de productiviteit achteruit hold. No span winti wai Lanti pai mentaliteit alom aanwezig. Ook een veel gehoorde slogan, de president is goed op weg, waar naartoe weten alleen de beroepswerklozen “de spookambtenaren” en die zijn legio aanwezig. Een probleem, de grootste werkgever is de staat, je hoeft geen econoom te zijn om te weten dat dit nooit vooruitgang zal brengen. Geen productie leveren, de staat moet meer uitgeven dan het verdient, en dat is ook merkbaar. Een waterhoofd een moloch heb je dan, controle heb je nergens niemand spreekt iemand aan. Weer heb je verkeerde mensen met zonder enige kennis van zaken op belangrijke posten zitten.


  Maak melding

 59. Een ding is zeker mocht de Bokito of satedraaier somo worden gekozen als president!
  Dan zullen zij al het goede werk van de kleine indiaan voortzetten voor het volk en landsbelang.

  TJa jongens ik geloof nog steeds in Sprookjes!

  Sterkte voor ons volk


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.