Somohardjo alleen geïnteresseerd in ‘sterke partners’

53

PARAMARIBO, 26 feb – Paul Somohardjo, leider van Pertjajah Luhur, PL, is alleen geïnteresseerd in ‘sterke partner.’ In de aanloop naar de verkiezingen van 2015 toe en ook daarna is dit het voornaamste criterium. Wie met PL wil samenwerken, zal daar rekening mee moeten houden. PL kent de eigen kracht. Somohardjo is dan ook niet bevreesd voor een eventueel samengaan van Desi Bouterse’s NDP en de VHP van Chandrikapersad Santokhi.

In de wandelgangen wordt daar al over gefluisterd. Het zijn op dit moment de twee grootste politieke partijen, op papier goed voor een complete regeercoalitie. “Maar het kan ook zijn dat PL de leiding neemt en mag kiezen wie de nieuwe partners worden. Want vergeet niet dat wij momenteel de derde politieke partij zijn en we slapen niet”, zegt Somohardjo tegenover de Ware Tijd. Aan zelfvertrouwen dus geen gebrek bij de partij die vaker een samenwerking met Bouterse suggereerde.

Bouterse is daar publiekelijk nooit op ingegaan. “We hebben onze strategie en zijn een partij die nooit slaapt. Elke dag zijn we in het veld en we gaan richting vier en zestig duizend stemmen”, aldus Somohardjo. Dat zou een verdubbeling betekenen van de oogst bij de laatste verkiezingen. En dus ook meer dan de zes parlementszetels die PL nu bezit. “Wat en hoe we de verkiezingen ingaan, is niet aan de orde. We willen een partner met een goede achterban en niet één die alleen op papier bestaat.”

53 REACTIES

 1. Somo die doet aan dagdromen.
  Een samenwerking tussen de VHP en de NDP is ONMOGENLIJK!!BESTAAT NIET!!
  Somo die denkt dat zijn partij ,die bestaat uit de stille javanen ,de sterkste partij is in Suriname!
  Je kan zien dat die man niet lang in Suriname geweest is!
  Natuurlijk hopen de NDP boefjes dat de VHP met ze gaat samenwerken,want op dit moment staat de VHP aan top!!
  NDP baasje heeft het lef niet om te zeggen..NEE VHP IK WERK NIET SAMEN MET JOU!Zijn volgelingen zeggen het wel hoor,maar ze hopen stilletjes natuurlijk,dat het wel mogenlijk kan zijn .Zonder de VHP is de NDP EEN VERLOREN-,DODE ZAAKJE!


  Maak melding

 2. Natuurlijk heeft Bouta de VHP nodig. Zijn partij bestaat immers uit incompetente bestuurders. Shuffelen van ministers is doodnormaal binnen de NDP. VHP heeft ook een sterke achterban in Nederland (Sponsors). Een samenwerking met het NDP wordt niet geaccepteerd. De geldkraan wordt in 1 klap dichtgedraaid mark my words …


  Maak melding

 3. VHP/PL/DOE!

  Stel tegenover deze bovenstaande combinatie een NDP+de Marron partijen. Dan zou je denken waar zit de rest van het FRONT?
  Stel dat de vele Chinezen die mogen stemmen massaal kiezen voor PL en ook daarop stemmen? Heeft Somo gelijk dat hij misschien de 2e grote partij kan worden?
  Somo heeft al mooie voetjes bij de Chinezen gemaakt door indertijd een Chinese minister aan te wijzen.
  En als ook nog de KTPI zich aansluit bij Somo, waar zal dit eindigen?

  Politiek: nooit goed!


  Maak melding

 4. stom lullen

  straks zijn de Columbianen , Brazilianen en chinezen de baas in Suriname.

  domme vinietiaap heeft de poorten open gemaakt zodat ze en verblijf kunnen kopen en makkelijk Surinamers kunnen worden

  Front bestaat straks niet meer, beetje bij beetje verzielen ze aanhang en steun.

  straks willen meer met NPS werken dan word het tij om die partij te begraven.

  over een paar jaren als dit trend zicht voort zet zullen we Surinamers in het minderheid zijn.


  Maak melding

 5. de VHP heeft de NDP nodig en omgekeerd.
  de VHP heft geen slechte verleden zoals het geval is bij de NPS.

  dus tuurlijk is er aan de kant van de NDP geen negatief oordeel om met de VHP samen te werken.

  De NPS heeft de VHP misleid om mee te doen in front.
  Nu merk zelf de VHP dat ze leden verliezen aan de andere partijen


  Maak melding

 6. @HET WOORD VAN GOD:

  Het tweede gebod van de 10 geboden luidt alsvogt:

  ~ Gij zult de Naam van de Heer uw God, niet zonder eerbied gebruiken.

  Jouw naam stoort mij als gelovige.! Wil je dat a.u.b veranderen?


  Maak melding

 7. @Het woord van GOD, wil je vriendelijk verzoeken een andere nickname te gebruiken. Je spreekt niet namens onze lieve heer. Iedereen heeft recht op een mening, ook jij maar dan wel onder je eigen (pseudo) naam. Voor veel mensen (en zeker Surinamers) God een speciale plaats. Het is onnodig kwetsend. Gebruik God niet voor je (politieke) standpunten.

  Bij voorbaat dank

  Koos


  Maak melding

 8. Walgelijk die duivel die de naam het Woord van God gebruikt.

  Het gaat me niet eens zozeer om zijn mening, die mag hij hebben al is het niet veel soeps. Maar de arrogantie om je zo’n naam aan te meten is werkelijk stuitend. En een plaat voor zijn kop heeft hij ook nog, want anders had hij die naam al lang veranderd.

  Verzoek aan de webmaster: grijp in alsjeblieft? Want de figuur die zich erachter verschuilt heeft een groot probleem.


  Maak melding

 9. @Wan bon, je hebt gelijk dat zo iemand de naam van de Here ongepast gebruikt.

  =Ik merk dat sommige weinig weten wat er in Suriname plaats vind.
  =Bouterse WIL zo graag met Santhoki werken en NIET omgekeerd, waarom? omdat de achterband van Santhoki veel STERKER is dan de domme aanhang van Bouterse.


  Maak melding

 10. Een samenwerking van NDP en een sterke partij kan alleen in het voordeel van Suriname zijn.Je gaat als sterke partij toch geen coalitie vormen met verliezers zoals de NPS.


  Maak melding

 11. Wie gaat in Godsnaam samen willen werken met de ndp,het meest corrupte partij in Suriname en wiens lijder bovendien nog een amnestie drager is!!
  Nah, ze moeten samnenwerken met Pinda minister somo,de BACKSTABBER!!
  SOORT ZOEKT SOORT!!


  Maak melding

 12. De rest van de politieke partijen mogen dan wel niet deugen zoals velen dat zien, maar ze hebben ergens wel hart voor Su. Wat moeten wij met PL die rolt alle kanten op en vist achter het net. Puntje bij paaltje verkoopt die Su nog voor een appel en een ei.


  Maak melding

 13. Deze bloedzuiger wilt op anderen zijn rug gaan leunen, wetende dat hij geen moer voorstelt!! Hij heeft ook ergens bij zich een scherpe mes verstopt!!!


  Maak melding

 14. BOSKOPOMANG:De enige redding van Surimaribo is terug in de schoot van het voormalige Moederland met Koning Willem Alexander aan het hoofd.
  En als enige echte pres. een Ex-suri uit de diaspora bij voorkeur Nederland, dan komt alles goed…..


  Maak melding

 15. Who cares,

  Diverse regeringen in Su zijn dan wel corrupt, maar wat jij nu zegt. We hoefen ons ook niet te laten uitbuiten en uitkleden. Houdt rekening ermee alleen de zon komt gratis op.


  Maak melding

 16. Dus Ook Gij(DOG) die leuk wil zijn……..Dat mn.de chinees de baas zal zijn in Su is te wijten aan de boeven/criminele organisatie NDP.Suries kunnen zich levendig de paspoortaffaire Herrenberg in China nog herinneren.Je kan je borst nat maken want het front zal als tegenwicht voor de ndp blijven bestaan.Zij die zielen verliezen en veel meer teleurgestelden heeft is de NDP.De partij die straks begraven zal moeten worden is geen andere dan de ndp als dit gedrag van de huidige ndp boeven niet verandert.Want met dit leengedrag(CHINA) van deze ndp boeven zal het de Suries zijn die in de minderheid zullen zijn en in ’t bijzonder de zwarte man(die de grootste ndp stemmers)Hier op ’t net ben jij de enige die vindt dat de ndp de vhp niet nodig heeft.Laat duidelijk zijn ze hebben allemaal elkaar nodig.Er wordt door jou gezegd dat de vhp geen slechte ervaring heeft met de ndp dan voeren wij je in gedachten terug naar de periode (1996-2000)een deel van de vhp werd bvd en heeft met name Marijke Djawalapersad en andere vhpers aan den lijve gevoeld hoe heerlijk het is samen te werken met de ndp.Ook wijlen Atta Mungra heeft dit gevoeld deze was de kortst zittende minister van Financien.Zie anno 2013 Hariet Ramdien die slechts enkele mnd DC Coronie is geweest zogoed was de ndp voor deze vhper dat zij weer in handen van de vhp is gedreven.Vertel wat je bedoeld met de NPS de VHP heeft misleid,want samen met de VHP heeft de NPS en anderen in het front grote en vele ontwikkeling gebracht in Su.Ik weet niet hoe je de zaak volgt maar de VHP is op geen enkel terrein leden aan het verliezen.De Vhp boekt WINST.Zij die leden verliezen hoor je op de radio in Su/Zelfs MAMA Dini(zegt nicht DiDiBrie te zijn)kale bluffer brengt ontevreden ndpers de straat op in Su.Vertel mij dan waar je het over hebt.D O G als Dom Oor Geboren.Odiii
  Glenny


  Maak melding

 17. BOSKOPOEMANG: Je bedoelt voor niets komt de zon op!
  Maar wat is je punt? Wat heeft dat met erwtensoep te maken?
  En ik snap al helemaal niet wat uitbuiten ermee te naken heeft.Die lui op Schiphol doen gewoon waar ze voor betaald worden?
  Dat het in Surimaribo een free for all is en alles kan, betekend niet dat er op Schiphol niet gecontroleerd mag worden.
  Als DDB en zijn politieke delinquenten en hun handlangers geen koeriers inzetten hoeft er geen 100% controles plaats te vinden.


  Maak melding

 18. O ja ik vergat Ramdien (kwestie OAS)deze was ook vhper en werd BVDer nadat de bvd door goed gedrag van de ndp weer opdedondeerd werd,werd deze man ndper loekoe san tik a pa now. mie e begie joe tell me soema kies soema? odiiiiiiiiiiii.
  Glkenny


  Maak melding

 19. Somo zegt hiermee, ik zit altijd in de coalitie. Principes, normen en waarden, rechtsstaat, democratie 8 8 december 1982 moorden, amnestie,enz zeggen mij niets.

  Deze man heeft geen ruggegraad, maar denkt aan zich zelf.Hij houdt al tientallen jaren de javaanse jongens/meiden voor de gek, als hij eenmaal hun stem bij de verkiezingen binnen heeft. Zam bo! was eens zijn tegenstander en kreeg klappen van een aanhanger van Zambo bij een teevee uitzending van de avro in Nederland. Er viel zelf een schot.

  Zambo vertelt moppen over zijn Kasteel en die van een andere. Wat Zambo zegt, is ik ben een bigie Ka(steel) en El Somo heeft geen visie om Suriname tot ontwikkeling te brengen.

  El Somo waait met de sterkste winden mee. El Somo is papiergewicht.


  Maak melding

 20. So you do care, niet zo snel op je teentjes getrapt zijn jongen. Je hoort de klok heel duidelijk luiden maar je weet niet waar de klepel hangt. Of dacht je dat ik mee zou gaan lullen met die onzin van je. Met je terug naar schoot van moederland met een koning. Je kan nu al niet tegen een corrupte regeringsleider wat moet je dan met een koning die al ons rijkdom naar moederland verscheept. Natuurlijk jij blij met op tijd wat te eten en een magere uitkering. Jo koe!!


  Maak melding

 21. Meneer Somohardjo spreekt nu als ‘een kat die in het nauw is gedreven’, hij voelt al een behoorlijk verlies van PL bij de komende verkiezingen.
  Bij de laatste coalitievorming hebben de VHP en Santokhi ballen getoond. VHP staat vooralsnog bekend als een niet-opportunistische partij. En dat kan niet van PL gezegd worden.
  Als de VHP, i.c. Santokhi samen gaat werken met de NDP betekent dat HOOGVERRAAD, niet alleen naar haar kiezers en achterban toe, maar ook naar het gehele volk van SU.


  Maak melding

 22. BOSKOPOEMANG: Wat maakt het nou uit als de toekomstige Koning de rijkdom inpikt, of DDB en zijn 40 struikrovers, ik gun het de Koning, hij is geen drugsdealer en massamoordenaar.


  Maak melding

 23. de vhp zal nooit met bouterse samen werken sterker nog als het lukt dat de vhp en nieuwfront gaan winnen zal dat het begin van het einde zijn voor bouterse want santokhi is niet bang en zal er alles aan doen om bouterse en zijn rovers bende op te ruimen de rechtzaak zal doorgaan tot de waarheid boven komt en somo kan maar beter naar de front partijen gaan want het sprookje is sneller uit dan men denkt weg met paars


  Maak melding

 24. Somo zoekt duidelijk Lonnie Brunswijk, is letterlijk een sterke leider zowel binnen als buiten het veld.
  Somo is niet vergeten toen hij met zijn vertrapte schoen die koelie, nu zijn regeringsmaatje, een trap heeft gegeven dankzij Lonny die die koelie zijn voet vastgreep en hem op zijn rug gooide en hiervan maakte Somo dankbaar gebruik.
  Dus 2015 is Somo weer de billemaat van Lonny. Twee sterke leiders die als achterlijke idioten tekeer gaan.


  Maak melding

 25. Somo doet aan power play en dat is zijn volste recht. Als hij zijn woorden kan waarmaken is hij in staat op het scherpst van de snede te onderhandelen.Een ding is duidelijk.Somo kan het gevoel hebben dat hij buiten de boot kan komen te vallen als NDP en VHP samen gaan werken en dat probeert hij nu te voorkomen.De NPS is de partij voor de dommen, de partij vol haat en wrok, de partij die op eerwraak uit is.


  Maak melding

 26. Als ik dacht dat we alles gehad hadden op de woensdagmorgen verscheen onze ROBG aan de grijze horizon met zn fatasieverhalen.
  Ik dacht overigens dat eerwraak zn oorsprong in Turkije had!


  Maak melding

 27. Dat zou een verdubbeling betekenen van de oogst bij de laatste verkiezingen.

  Somo hoeft niet te rekenen op onze steun. Wij wensen geen achterbaks en agressief figuur die ons vertegenwoordigt. Hij kan liever Javanen importeren, wil hij verdubbelen.


  Maak melding

 28. beste kwas bita vhp zal nooit met ndp samen werken want santokhi zal dat nooit doen hij heeft nog wat goed te maken hij is de betere man als president voor surinaame en gaat alles opruimen en bouta hoord daar ook bij


  Maak melding

 29. IK wist niet dat het mogelijk is om een bestaande naam die reeds gebruikt wordt om te kunnen reageren ook door derden in gebruikt genomen kan worden. ?????????????????????????

  Redactie, hoe is dat mogelijk???
  IK kan mij niet voorstellen dat de redactie van deze site dit toestaat?? ik wil graag opheldering hier over .

  en als de reactie van dinsdag 26 feb. 2013 15:35 niet verwijderd wordt, met de tekst::::

  sorry mede forummers
  Nick name had moeten zijn’ het woord van DOG’

  dan vind ik dat de geloofwaardigheid van deze site in geding is en het toelaten van het feit dat mijn Nick name door derden gebruikt kan worden niet gepast is volgens de huisregel zoals die voor iedereen zou gelden.

  mijn mening is dat de redactie toekijk en mee werk aan ongeoorloofd handelen zoals schelden en dergelijke foute overtredingen.

  IK zal het verder door geven aan de media wat op deze site plaats vindt.

  zolang ik geen antwoord krijg zal ik er voor zorgen dat er een melding elders wordt gemaakt.

  ik stop hierdoor ook met reageren op een site die misschien partijdig is of op treed wanneer het hun schikt of wat anders waar ik misschien zelf achter moet komen.

  bij deze onthoudt ik mij van discussie hier.


  Maak melding

 30. Who cares, de aanhang van de NPS maakt zich consequent schuldig aan een extreme vorm van politiek eergerelateerd verbaal geweld van o.a. het orakel van Amsterdam met de naam Romeo Hoost, alias Gmap. Wij hoeven het hoofd niet weg te draaien voor de oorzaken van dit verschijnsel. In februari 1980 werd er vanaf het midden van de Suriname rivier ter hoogte van Paramaribo, een begin gemaakt met het einde van de macht van de koloniale adepten, de nieuwe elite die zich arrogant en koloniaal gedroeg in het land.


  Maak melding

 31. Wan Bon,

  Jij zegt: Het tweede gebod van de 10 geboden luidt als vogt:

  ~ Gij zult de Naam van de Heer uw God, niet zonder eerbied gebruiken.

  Dit gebod was niet voor jou bedoeld, maar voor de Israelieten. Ben jij een Israeliet?

  En hoe weet je dat de schrijver onder die naam de God van de Joden en Christenen bedoeld? Misschien heeft hij het over de Hindoegod Mahadev. Weet jij veel? En toch probeer je die man of vrouw de mond te snoeren.

  Het Woord Van God staat in het Hindoeisme o.a. bekend als ShabdBrahma (Brahma Naad). Dus de term Woord van God is niet exclusief een Christelijk/Joodse term. God bestond in het Hindoeisme al nog voor de Joden leerden lopen!


  Maak melding

 32. Lummel,
  Om te zien dat je de ballen verstand hebt van geautomatiseerde systemen.
  Even voor alle duidelijkheid (ervan uitgaande dat je het snapt):
  Nicknames hier op dit forum of welke social media danook zijn niet uniek. Het aantal personen met dezelfde nickname is dus onbeperkt.

  Wat wel uniek is, is jouw IP adres.
  Dit adres wordt toegewezen door je provider. Als je een online dienst afneemt, bijvoorbeeld het bezoeken van een website of ftp site, zal de site inzage krijgen in je IP adres. Op basis van je IP adres kan je ook van bepaalde sites, zoals forums, geweerd worden.

  Je bent gewaarschuwd; ik kan bijvoorbeeld ook achter jouw persoonsgegevens komen.
  Blijf doorgaan met de naam des Here onpasselijk te gebruiken en ik zal je laten merken wat ik bedoel.


  Maak melding

 33. ROBG: En je punt is ?
  We leven nog steeds in een land van vrije meningsuiting en als je het niet eens bent met wat er gezegd of geschreven word, kan je altrijd naar de rechter, raad voor de journalistiek, de Nationale ombudsman,comissie gelijke rechten of anti- diskriminatiebureau.En als jij je geweld voelt aangedaan kan je naar de politie om aangifte te doen.En misschien doe je er goed aan om te verkassen naar de plek waar een begin is gemaakt met het einde van de koloniale machten. Want voorlopig zit je wel in het land van de ex-kolonialen, adepten en machten. Dat vind ik niet erg consequent en pricipieel.En de zgn nieuwe arrogante elite die zich volgens jou koloniaal gedroegen bevinden zich ook voorzover ze niet op de vlucht zijn doodgeschoten ook hier te lande. Dat vind Ik hoop dat je wat aan mn advies hebt succes ermee!!!


  Maak melding

 34. @ShabdaBrahma:
  Als je graag wil discussiëren over GOD, wil ik je verwijzen naar het FORUM van WKN.
  DAAR KUN JE JE HART OPHALEN!
  Ik ben niet geïnteresseerd
  Dank je vriendelijk en vooral SUCCES ermee!.


  Maak melding

 35. somo ,,ik wil een huis kopen van 12500 srd.,waar kan dat..

  hoe wil je het geld ontvangen,,ik betaal je contant,net als je baas het gezegd had..en het klein geld mag je houden..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.