Eerste Chinese voorgebouwde woningen nog dit jaar

203

PARAMARIBO, 26 feb – Suriname kan nog dit jaar rekenen op de eerste reeks voorgebouwde woningen. Dit zegt minister Ramon Abrahams van Openbare Werken, OW. De Chinese fabrikant moet in juli beginnen met de bouw van de fabriek. Dat is zo afgesproken tijdens de gesprekken vorig jaar met wat genoemd wordt één van de grootste fabrikanten in het Aziatische land.

Het tijdschema is duidelijk afgesproken met het bedrijf en Suriname wil daar strak aan houden. “Ze hebben ongeveer zes maanden de tijd om de zaak op te zetten. Het is de bedoeling dat tegen eind 2013 de eerste woningen eruit rollen”, zegt Abrahams tegenover de Ware Tijd. De fabriek moet per jaar zo’n drieduizend woningen fabriceren. Die kunnen volgens bouwprincipes makkelijk elders worden opgezet. De bedoeling is uiteindelijk ook te exporteren.

President Desiré Bouterse zei pas nog dat de beloofde woningen echt ook gebouwd zullen worden. “Mensen worden ongeduldig, maar de huizen komen eraan”, aldus Bouterse. Bij de aanvang van zijn regering in 2010 beloofde hij achttienduizend woningen op te zullen zetten. Daar zou een groot deel van de nationale behoefte mee gedekt kunnen worden. De oppositie heeft vaker schamper gereageerd. Bouterse geeft toe dat het maar bij mondjesmaat lukt. “Maar nu al hebben we meer gebouwd dan onze voorgangers.”

203 REACTIES

 1. Met 18.000 te bouwen huizen bedoelt Bouterse kartonnendozen.
  Hij maakt zich hier heel makkelijk vanaf. De bevolking krijgt een bouwpakket aangeboden. Ben benieuwd of deze huizen ook bestand zijn tegen tropische stormen.


  Maak melding

 2. er staan al een paar huizen,en die zijn bestand tegen harde wind en zien er prachtig uit,geen lekage of instort gevaar,maar stevige mooie gezins woningen.


  Maak melding

 3. Koos,

  In Nederland wordt al jaren met bouwpakketen gebouwd.
  En daar is prima in te wonen.
  Hollanders noemen dat effeciënt met de tijd omgaan,
  geloof ik!

  Koos,

  Eerst waren het loze beloftes die nimmer waargemaakt zouden worden en nu de huizen wel worden gebouwd heet dat plotseling kiezersbedrog…?
  Tja…geef het beestje maar een naampje..


  Maak melding

 4. @joe broeia

  en is het je opgevallen hoe on-surinaams de huizen zijn?De erven worden verbouwd van grenspaal tot grenspaal.De muur van het huis vormt gelijk de afrastering van het erf.


  Maak melding

 5. krotten, krotten krotten en dat voor 18000 euros, die men leent tegen een woekerrente. Een andere constructie is namelijk niet mogelijk, voor mensen die niet kapitaalkrachtig genoeg zijn om een huis te bezitten. Dit wordt nog veel erger dan de VS! Schande, dat Surinamers dit met hun eigen mensen doen. Maar ja de tjekre-tjekre tafel roept.


  Maak melding

 6. Weer zo een verhaal de fabriek is nog geen eens opgezet en de eerste woning zal er dit jaar nog staan hahahahaaa.Wat er zal gebeuren is dat deze zaka-zaka boef van OW weer een njang gaat maken ,vooral bij het expoteren van de woningen.Is het om deze reden dat dit deel van het ministerie uit de klauwen van Alice Alasmofo genomen?Ronnie jij schijnt ook in slaap te zijn gevallen.Je achterban hoort geen van jullie Ronnie je laat alles wat niet goed is voor je achterban maar gebeuren.Ronnie zeg teken die boef van OW dat er keen engel uis buiten Su kaat totdat Su is voorzien if alla sma no abie oso oso no e go na doro.Ronnie waar is je strijdvaardigheid gebleven?Ik weet zeker dat je nooit een jorkasoepoe hebt gedronken,maar je schijnt wel ingie KA-sirie te hebben gezopen want zelf je achterban klaagt en vindt dat je dronken bent.Ronnie waarom heeft de BEP je niet gehoord toen DiDiBrie zo iets had van exit BEP,waarom zei je niet: ope a no dja.Ronnie dit is een teken van ekte zwakte.En nu even terug naar de bouw van de woningen ik denk dat de woningen van Somo eerder af/klaar zullen zijn dan die van DiDiBrie en co.Velen van ons weten dat Su in ’t verleden al woningen exporteerden naa Venezuela en dat de Venezolanen de regering Aron miljoenen schuldig was en dat dit geld in handen is gekomen van..jajajaaa in handen van pastor meye.Hij kwam overeen met venezuela dat zij een deel mochten houden en hij kreeg dat ander deel,want hij speelt niet nu(2010) met deze lLebas onder een hoedje maar veel langer.En tegen Leba OW minister en DiDiBrie zeg ik eerst zien dan geloven.Odi.
  Glenny.


  Maak melding

 7. in wat voor woning wonen jullie/jij, zijn die woningen bestand tegen de kouw of schimmel,’neen dus,jullie/jij heben een verwarming nodig om warm te blijven,oude mensen zouden het niet overleven als er geen lift aanwezig was,zo hoog zijn die gebouwen dat zij de natuur elementen verstoren.


  Maak melding

 8. @ !

  dat huizen verhaal horen we al tig jaren.Vanaf die man zich de berm stal,blert hij over woningen.Ze worden nog niet gebouwd maar gaan in de toekomst gebouwd worden.Als de huizen op de grond staan,praten we verder.


  Maak melding

 9. !, om te beginnen zou ik een andere nickname nemen, maar dat geheer ter zijde. In nederland werkt men kleinschalig met prefab systemen. Het gaat meestal om duurzame houtskeletbouw. Daar omheen bouwt men het huis af op de conventionele manier.

  Mag hopen dat je chinese prefab materiaal niet gaat vergelijken met nederlandse prefab ? Dat is appels met peren vergelijken.

  Als Bouterse bedoeld met huizen bouwen, dan bedoeld hij een huis dat op een fundering staat en de stenen met de hand gemetseld zijn. Althans dat hebben zijn kiezers begrepen en de mensen daar omheen.

  Nu komt hij met een bouwpakket aanzetten, op zich ook prima, maar dan geen Chinese rommel. Hij is te trots om bij de bakra’s aan te kloppen en daarmee speelt hij met mensenlevens. In china valt er nog wel eens een flat of een huis om ….foutje bedankt …


  Maak melding

 10. Haitie en enkele andere landen binnen de ACP kennen hun TENTJESWIJKEN en in Suriname komt Somo met even iets anders en dat is..DE KARTONNENWIJKEN IN Suriname!!


  Maak melding

 11. alles wat Bouta doet, en dan maakt het niet uit als je goed of wieing, of veel en mooi is.

  In de ogen van de NPS met hun oude aanhang zullen het altijd negatief oordelen

  zelf als Bouta nu aan alle surinaamer een gratis huis zou geven zouden die NPs´er negaftief regaeren.

  hahahaa, maar straks wil de VHP ook niet meer met de NPS samen dan gaan ze helemaal groen schijten.

  Goed zo Bouta, zoveel mogelijk huizen bouwen voor die surinaamer die niet kunnen bouwen.


  Maak melding

 12. Jacobus,

  Venetiaan heeft ruim 10 jaar geblert om huizen te bouwen.
  Hoeveel zijn er gebouwd??

  Deze regering is niet eens 3 jaar aan de macht en dan verwacht je nu duizenden woningen??

  Jij gelooft zeker ook in Harry Potter.
  Wees gedudig mie matie.
  Die dingen komen heus wel.


  Maak melding

 13. @Joe broeja

  Dan moet je blijven bidden hoor dat het nooit zal regenen in Suriname ,want bij de minste en geringste regenbui loopt Suriname onder water.
  En als kartonnen huis eigenaar zou je toch niet weggespoeld willen worden in de oceaan of de suriname rivier!?Of dan moet je je kartonnen huis echt aan de ketting leggen!!


  Maak melding

 14. Pre-fab!

  Gaat het hier om Pre-fab woningen die in de fabriek bij delen worden gebouwd en versjouwd naar het perceel dan kan het snel gaan.
  Maar om te beginnen met de bouw van de fabriek in juli 2013 en en in december 2013 al woningen klaar hebben is puur menselijk bedrog.

  Alhoewel de kwalitiet goed kan zijn, is de bouwsteil nogal ghetto-achtig. De woningen gaan zo dicht op elkaar staan zodat je wakker ligt van het gesnurk van je aardige buurman of, wanneer hij zijn vrouw klaar maakt. En dat wil je niet!

  Als het duiventillen op 200 vierkante meter grond worden dan is men voorbij gegaan aan het doel.


  Maak melding

 15. RAY: Maar de woningen zullen toegewezen worden aan het paarse klootjesvolk en die zal het niet veel uitmaken als ze wegspoelen met huis en al want hun oorsprong waar ze vandaan komen zijn de riolen en stinkgoten.


  Maak melding

 16. @!

  Ga jezelve voor de gek houden.
  Binnen enkele uren is het je baasje wel gelukt amnestie voor hemzelve te krijgen, en wat krijgt de bevolking…pffff…kartonnen huisjes!!
  En nu moet je bidden hoor en de weergoden vragen om rekening te houden met de kartonnenhuisjes!
  Bij regen en een harde windruk is je kartonnen woning ook weg!
  Hahahaahaaaa…


  Maak melding

 17. Inderdaad MUSK: Dit is ghettovorming als de projects in de States. Ze zouden eigenlijk aan gedifferentieerd bouwen moeten doen, volks en middenstandswoningen.


  Maak melding

 18. @!

  nee hoor,
  ik geloof niet in Harry Potter.Maar op de berm schreeuwde je pres.dat hij binnen no time iedereen rijk zou maken en huizen geven.Want volgens hem liep El Vene in pyama rond en het land verkocht aan Guyana.Je pres. deed voorkomen alsof hij de tover stok bezat.


  Maak melding

 19. ray
  waar maak jij jou druk om,niet jij gaat in die woning wonenen,maar surinaamse gezinnen.
  en weg spoelen,’daar moeten jullie in nederland voorzichtig mee zijn, het gaat niet wegspoelen zijn maar letterlijk zinken in zee.
  jij bent toch de aardbevingen in groningen niet vergeten.


  Maak melding

 20. Koos,

  Weet jij dat van alles wat jij gebruikt een onderdeel wel uit China komt.
  Het feit dat je nu in staat bent om met mij te communiceren is dankzij onderdelen die uit China komen.
  Wat ik hiermee wil stellen is dat China zeer zeker
  goed is het het namaken van spullen maar niet alles is bagger.

  We moeten er vanuit gaan dat die huizen van goeie kwaliteit zullen zijn.


  Maak melding

 21. Somohardjo alleen geïnteresseerd in ‘sterke partners’

  Dinsdag 26 februari | 7 reacties | Nieuws uit SR
  PARAMARIBO, 26 feb – Paul Somohardjo, leider van Pertjajah Luhur, PL, is alleen geïnteresseerd in ‘sterke partner.’ In de aanloop naar de verkiezingen van.. Lees verder »
  Suriname volhardt in weigering steun Ramdin

  Dinsdag 26 februari | 11 reacties | Nieuws uit SR
  PARAMARIBO, 26 feb – Suriname blijft bij het standpunt dat Albert Ramdin niet ondersteund wordt. Volgens minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken wordt niet.. Lees verder »
  Bouterse over Ramdin: ‘Wat we niet doen, is niet goed voor Suriname’

  Maandag 25 februari | 125 reacties | Nieuws uit SR
  PARAMARIBO, 25 feb – “Als we iets niet doen, betekent het dat het niet goed is voor Suriname. De persoon om wie het gaat.. Lees verder »
  25 februari 1980: ‘ellende die wij dagelijks nog meemaken’

  Maandag 25 februari | 132 reacties | Nieuws uit SR
  PARAMARIBO, 25 feb – “Het is een dag waarop veel ellende begonnen is in ons, toen nog erg jonge, republiek; ellende die wij dagelijks.. Lees verder »
  Bouterse: ‘25 februari 1980 was voor beter Suriname’

  Maandag 25 februari | 71 reacties | Nieuws uit SR
  PARAMARIBO, 25 feb – “Wat we wilden was om vanuit een maatschappijvisie een beter Suriname te krijgen. We wilden een rechtvaardige samenleving met voldoende.. Lees verder »
  ‘Kennelijk meer’ achter onthouden steun voor Ramdin

  Zaterdag 23 februari | 85 reacties | Nieuws uit SR
  PARAMARIBO, 23 feb – Er zit kennelijk meer achter het regeringsbesluit om Albert Ramdin niet te ondersteunen. Dit stelt universiteitsdocent bestuurssociologie August Boldewijn. Minister.. Lees verder »
  ‘Indianen nodigden Amerikaanse goudzoekers zelf uit’

  Zaterdag 23 februari | 29 reacties | Nieuws uit SR
  PARAMARIBO, 23 feb – De traditionele leiders van de Trio’s en Wayana’s in Zuid-Suriname weten waarom een groep Amerikaanse bezoekers hun dorpen bezochten de.. Lees verder »
  Newmont rekent op minstens honderd ton Surinaams goud

  Zaterdag 23 februari | 53 reacties | Nieuws uit SR
  PARAMARIBO, 23 feb – Newmont gaat er vanuit dat er minstens honderd duizend kilogram goud te winnen valt in Suriname. Dit meldt Gary Goldberg,.. Lees verder »
  Hulp voor slachtoffers rukwinden in Brokopondo

  Zaterdag 23 februari | 14 reacties | Nieuws uit SR
  PARAMARIBO, 23 feb – De regering heeft materiële hulp geboden aan burgers in Brokopondo. Het gaat om de bewoners van vier dorpen die getroffen.. Lees verder »
  1 / 7611234…»Laatste »

  Spotlight
  GEEN SURIPROFS 2013
  SLAVERNIJONLINE.NL
  KWAKOE FESTIVAL 2013
  SURINAME VAKANTIE
  HOE DUUR WAS DE SUIKER
  De jaarlijkse benefietwedstrijd van de Suriprofs gaat in.. Lees verder »Op zondag 20 januari 2013 zal de internet.. Lees verder »Er dingen zes organisaties naar de vergunning van.. Lees verder »PARAMARIBO, 9 jan – Suriname wil koste wat.. Lees verder »Het bekende boek ‘Hoe Duur was de Suiker?’.. Lees verder »


  Maak melding

 22. wel mensen,

  ik heb liever een gratis kortonnen bouwpakket van meneer Bouterse dan helemaal niks. Kan tenminste lekker relaxed mijn
  kont krabbe zonder dat iemand het ziet.

  hahahahahah,,,,,,,


  Maak melding

 23. gezien het feit dat je Bouterse mijn baasje noemt
  heb ik het donkerbruin vermoeden dat je wel degelijk in Harry Potter gelooft.
  Jij bent kennelijk een van de weinigen die op basis
  van de uitspraken van Bouterse geloofde dat Bouterse
  een toverstaf (?) had om dingen voor elkaar te krijgen.
  Jij gelooft niet in Harry potter maar wel constant het woord ’toverstok’ bezigen en denken dat Bouterse kan toveren??
  Beetje typisch toch..?


  Maak melding

 24. 😳 resumerend,

  china kapt het hout van Lonnie-land kaal voor Mao-ro-wijne in China, en krijgt Su het retour in plastic-dingen 🙂

  ai boi…wij kunnen veel **plastic** gebruiken, maar dan voor de ontspoorde jeugd op diverse kinderscholen 🙂


  Maak melding

 25. !: Ook toevallig, laat ik mij nou zorgen maken om jouw verstandelijk vermogen.
  Met die van Ray zit het wel goed.
  Maar elk individu die als rolmodel een veroordeelde drugsdealer, massamoordenaar ,fraudeur en gediplomeerde leugenaar heeft, kan niet anders dan zwakzinnig zijn! syndroom van down ofzo?


  Maak melding

 26. @!
  Al zou ik op de maan wonen ,volgens jouw,dan nog zal mij hart bloeden om te zien dat heden ten dagen gezinnen in Suriname in KARTONNENDOOSJES gaan wonen!!
  En een paar maanden later kan het nog erger worden…dan moeten de surinaamse gezinnen hun intrek nemen in de schoenen doosjes van BATA uit CHINA!!

  Ps
  Alsof wij niet twijfelen aan jou gemoedtoestand!


  Maak melding

 27. en jij bent nog stommer om alles te geloven wat jou gezegd wordt,m,a,w,geloof jij echt wat jij zelf over de president van suriname zegt”terwijl jij er niet bij geweest bent.
  wie is nu aan het dag dromen en wie is zwakzinnig.


  Maak melding

 28. @who cares
  Thanx,broeder!

  Het is juist @! om wie wij ons zorgen maken!
  Hij denkt dat het volgen van een moordenaar en dronken worden van zijn onbenullige woorden Geweldig en Verstandig is!!
  Ik zelf krijg medelijden met @!.


  Maak melding

 29. jou hart bloed noo,”ja ik begrijp het,jou hart bloed vanwege al jouw teleurstellingen die jij in >NL hebt megemaakt en wat su betreft is omdat jij er lang niet geweest ben en nog lang niet zal gaan.


  Maak melding

 30. FF wat anders!

  Starnieuws 25 Feb, 14:30

  Quote.

  Een man werd beroofd op een sportcomplex te Flora, toen hij naar een afspraak ging die hij via de ‘ping’ gemaakt had met een vrouw die hij niet kende. Hij had alleen contact via de ‘ping’ met de vrouw. Toen de man op de afgesproken plek aankwam zaterdag om 22:30 uur, werd hij door twee mannen overvallen en beroofd. Van de vrouw was er geen spoor te bekennen.

  De mannen waren met een hamer en een vuistvuurwapen gewapend. De man werd beroofd van een groene ‘Prins Alexander’ heren rijwiel, een mobiele telefoon van het merk Nokia, een paar sportschoenen van het merk Nike en het model ‘Airmax’ maat 45, SRD 20 en een zilveren halsketting en vingerring. Het slachtoffer deed aangifte bij politie Flora.

  Unquote.

  Tje mi maSRA mi SRA SRA.
  K’ad je kewaarskoud.
  Anderzijds begrijp ik je ook wel; na lange tijd weer voorgoed terug in je land, wil je ook wel proeven hoe het is om op z’n ouderwets Surinaams je nipple te greasen.
  Had dat eerder gezegd; dan had ik kolibri kunnen inschakelen.


  Maak melding

 31. @joe broeja

  Weet jij wat ik allemaal meegemaakt heb in Suriname onder je baasje?
  de coup van 25 feb 1980
  de avondklok
  voedselpaketten
  stroombezuiniging voor zomaar
  restrictie om in groepjes van meer dan 2 op straat te verschijnen
  dec moorden 1982
  moiwana slachtingen
  telefoon coup
  moord op inspekteur goodings
  scholen groep actie landelijk tegen je baasje
  de moord op horb,en enkele andere partners van je baasje
  bouta amnestie
  Kogel brief
  2010 door verraad overname weer eens een keertje door je baasje
  ceremoniele presidenten.
  Ondergang van bloeiende firma,s als CKC KERSTEN EN co en HJ DE VRIES.
  PERSCENSUUR
  waardeloos verklaren van ons munteenheid
  etc…etc….

  En ik kan met zekerheid zeggen dat jij niet eens geboren werd toen ik met de rest van de surinaamse bevolking dit alles moest meemaken.
  En je zal ook altijd in onwetendheid leven want je baasje gaat dit alles niet in de geschiedenisboeken laten drukken. Hij vindt het TABOE OM erover te praten hetgeen je laat zien dat die ‘held ‘ van je niet trots is opzichzelf. HIJ IS EEN SCHOOIER!


  Maak melding

 32. ray jongen jij was toch een meisje.

  en ja ik kan jou met zekerheid zeggen dat ik er wel was en jij nog niet geboren was,dus jij liegt weer om geloofwaardig over te komen.

  ray
  wat jij opgeschreven hebt kan iedereen ook doen omdat het ook zo staat vermeld over de revolutie in suriname,maar was jij er echt bij.
  en niet liegen want daar zijn jullie goed in,’liegen en manupileren.


  Maak melding

 33. Ray,

  Als dit forum de mogelijkheid had om het verstandelijk
  vermogen van de forumleden te meten dan zou jij absoluut zeker met cum laude slagen. zonder meer!

  Overigens heb ik jou absoluut niet gevraagd om medelijden met mij te hebben want ik heb dat niet nodig. Ik ben in staat om in alle omstandigheden mijn mannetje te staan.
  Maar toch bedankt voor het willen tonen voor zoveel
  ‘medelijden’.


  Maak melding

 34. Geachte Waardeloze Landgenoten,

  wij “”redimusu”” zijn dagelijks ondanks allerlei verwensingen naar ons hoofd, puur en zuiver bezig met Uwer welzijn!!

  Uwer ondank in achtnemend wens ik U veel plastic-woongenot, maar blijf ik tog zitten met dit prangende vraag????

  zijn jullie dan ook voorzien van diefijzer 🙂 🙂


  Maak melding

 35. @joe broeja

  Ik ben nog steeds een meisje ,ben dat altijd geweest toen en heden ook!
  Ik zat op de GRAAF VON ZINSENDORF SCHOOL toen Boerenveen opgepakt werd in Amerika , zijn moeder was leerkracht op onze school. De hele commotie en drama die toen volgde rond zoon en moeder Boerenveen heb ik live mogen meemaken.
  Tijdens de studenten protest onder de leuze ‘GEEN BROOD GEEN SCHOOL’ moest ik een veilige onderkomen zoeken samen met anderen en dat was in theater Star van toen.
  Ons groep werd gebombadeerd door de oproer politeie in opdracht van je baasje!
  Liegen, joe Broeja,doe ik nooit!
  Dat moet ik leren van je baasje hoe te doen. Liegen en manipuleren doe ik nooit!
  En wees gerust joe broejs alles wat ik schrijf zijn dingen die ik zelf heb mogen meemaken!


  Maak melding

 36. =Ik bedank de Chinezen met hun bouw voor een huis voor mij.
  =Er nu al huizen in Suriname die gebouwd zijn door chinezen en nog geen 5 jaar moet je gaan kijken wat met het project gebeurd is.

  @who cares, je hebt gelijk, als een harde wind langs komt ben ik bang dat de huizen zo weer afbreken.

  @joe broeia, ik heb liever een huis van een Nederlander en vergeet niet dat Nederland op de wereldlijst staat als het gaat om dijken bouwen en rivieren uit baggeren.

  =Het is toch te gek voor woorden dat bijna al het materiaal en mankracht uit China moet komen?????
  -natuurlijk want Bouterse heeft een lening van China van 400 miljoen dollar.

  =Ik hoor de aanhang niet klagen dat de Chinezen nu in Suriname zijn en het land proberen te kolonialiseren/////


  Maak melding

 37. Op zich is een bouwpakket niet slecht. Prefab woningen komen overal ter wereld voor. Als de kwalteit van deze woningen niet van de beruchte Chinese kwaliteit is. De chinezen moeten ook kunnen garanderen dat deze woningen minimaal 100 jaar meekunnen. Dat kan een gewonen stenen woning ook…Het is zeker niet de bedoeling dat wanneer je je hypotheek afgelost heb dat deze woning in elkaar stort.

  Hoewel 18 duizend woningen wel heel veel is… Maar de verkiezingen komen er weer aan en zoals je weet.. Heel veel beloven en niks geven, doet een gek in vreugde leven.


  Maak melding

 38. @Ray, ter aanvulling::

  -Alleen als je voor Bouterse was kreeg je een voedselpakket en de rest van de bevolking moest het maat weten
  -Bruynzeel is ook naar de verdoemenis
  -Geld had geen waarde meer
  -Brunswijk die zoveel vrouwen heeft laten ophalen in hun hut en verkracht, mishandeld en soms vermoord zijn.
  =Getuige ten top. Weet je hoeveel kinderen van Brunswijk rondlopen??????
  etc etc….


  Maak melding

 39. @!

  Tja ,als je alleen geloof hecht in de loze ,valse,kwaadaardige woorden van je baasje ,geloof ik niet dat jij je medemensen ooit geloven zal.
  Nu kan ik onmogenlijk mijn geboorte uittreksel plaatsen hier!Als jij het niet geloven wil of kan,dan kan ik je ook niet helpen!Dan blijf je maar geloven in wat jij geloven wil!

  Ps
  Ben je de OCER ‘paus’ misschien!?


  Maak melding

 40. Ray,

  No spang!
  We geloven je helemaal. Als je tenminste in Harry Potter gelooft!
  Je geboorte akte zou toch geen bewijs zijn want
  je komt uit het diepe binnenland en daar weten ze niet wanneer hun kinderen geboren zijn.
  hahaaha haa..
  Die Ray toch..

  Wat is je achternaam naam?
  Konhesibaka???


  Maak melding

 41. Wanneer zal een zwarte inzien dat bedelen tot verderf leidt.Kan een zwarte nooit iets zelfstandig opzetten.
  Hebben ze de hersenen niet.Schamen jullie je niet dat je steelt en als nog de vruchten van niet kunt plukken.
  Zie de 100derden miljoenen die Bouterse in de jaren 80 niet door heen heeft gejaagd.De hersenloze NPS was eerst als beesten tekeer gegaan.De Chinezen houden huis in Africa en nu in een land als Suriname waar de zwarte de zelfde kenmerken toont als zijn broeder in Africa.Bij de onafhankelijkheid van het land wisten de leeg hoofden van de NPSers wat goed voor het volk was.Nu heb je deze leeghoofd die het land verkoopt.Hij weet wat goed is voor het land daarom Ramdien niet steunen.Wat jullie missen is innerlijke beschaving en daar heb je nooit van gehoord.Vraag het aan de jood Abraham zijn oom zit boven op hem te wachten samen met mohamed.


  Maak melding

 42. =Aanhang van Bouterse met een lage IQ. Dit kun je zo lezen aan hun reacties, omdat zij de harde waarheid niet willen horen, lezen of weten.

  =Ik vraag mij daarom ook af of Suriname met mensen met zulke lage IQ het land wel vooruit kunnen en zullen brengen. Ben bang van niet.

  @Savioen, ik wil voor 10000 euro wedden dat jij helemaal niet blank bent en een trauma hebt op gelopen, reden::

  =VELE NEDERLANDERS ZIJN BETER GESCHOOLD, PRATEN EN REAGEREN ANDERS DAN SURINAMERS. Jou schrijven verraad jou.


  Maak melding

 43. De Chinese fabrikant moet in juli beginnen met de bouw van de fabriek!!!

  President Desiré Bouterse zei pas nog dat de beloofde woningen echt ook gebouwd zullen worden. “Mensen worden ongeduldig, maar de huizen komen eraan”, aldus Bouterse. Het is bijna maart!! nog 2 jaren en 9 maanden 18000 woningen!!!

  Ik heb honger en wil kalfsvlees eten!! maar je moet wachten want de koe heeft nog niet gekalft!!


  Maak melding

 44. Bedrijf begint in juli opgezet te worden. De eerste woningen komen medio eind 2013 van de rollen af. Per jaar kunnen er 3000 woningen geproduceerd worden. Bouterse heeft in 2010 18000 woningen beloofd. Na 2013 kunnen ze niet meer als 6000 woningen leveren, want 2015 hebben we alweer verkiezingen. De chinezen willen ook nog exporteren. Dus wie kan rekenen moet niet op Bouterse rekenen, het is een verkiezings-stunt.


  Maak melding

 45. Het zal heel knap zijn van de Chinezen om eind 2013 een productie gebouw en alles wat daar voor nodig is te realiseren.
  Het zal nog knapper zijn om per jaar 3.000 prefabwoningen te realiseren aangezien dit voor een land zonder serieuze infrastructuur best een zware aanslag op de infrastructuur zal zijn (import van materialen bijvoorbeeld).

  Ook al komt er veel uit China, dan nog zullen er ongeveer 1.000 getrainde vakmensen nodig zijn om te kunnen produceren en te monteren. De kans dat de werkers Chinezen zullen zijn is zeer groot, ze werken immers harder en zijn goedkoper (wellicht gratis als ze een tuchthuis constructie bataljon inzetten, zoals in Afrika).

  Wat voor een bende zal het worden met zoveel Chinezen op, in en bij een fabriek. Denk aub even terug aan de vervuiling bij Klaaskreek voor een veel kleiner kamp.

  Ter verdere informatie. In Zambia is recent een kolenmijn van een Chinese onderneming genationaliseerd omdat men na 2 jaar manen nog steeds geen maatregelen naam ten aanzien van de veiligheid. Het ontbrak aan alle elementaire veiligheid voorzieningen. Zelfs de Chinese ambassadeur gaf de Zambianen gelijk. Het in deze schaal Chinese productie naar Suriname halen is vragen om ellende en onbeheersbare omstandigheden.


  Maak melding

 46. In deze poppenkast geloof ik niet, het wordt niets, en vooral met die spleetoog erbij. Wel jammer, want een hoop lui zitten te wachten op een beter huis.


  Maak melding

 47. Even rekenen:

  3000 woningen per jaar = aantal werkbare dagen in Suriname = 265

  Dus per werkdag: 12 woningen……

  Wie gelooft nog in sprookjes…?


  Maak melding

 48. @@ Henk Molenaar je vergeet iets!! het zijn geen sprookjes!! het zijn de woningen van de WIBRA en Intertoys!! Die bedoelen zij!!! zie je het verschil nu??


  Maak melding

 49. Ik dacht we alles uit de NDP doos gehad hadden.legi boto sosoboto,de burikoe van Ocer.Milton en RobG.
  Paal van de Palu en nu blijkt dat er nog eentje uit de doos komt.Paaltje punt of te wel uitroep teken whahaha.


  Maak melding

 50. Bij de Turks/ Syrische grens zijn er ook binnen no time tentenkampen opgezet voor honderduizenden vluchtelingen, dus als het daarom gaat of om kartonnen dozen dan klopt het een en ander wel.


  Maak melding

 51. Dinsdag 26 februari 2013 om 19:28 uur, door JoJo
  Het zal heel knap zijn van de Chinezen om eind 2013 een productie gebouw en alles wat daar voor nodig is te realiseren.
  Het zal nog knapper zijn om per jaar 3.000 prefabwoningen te realiseren aangezien dit voor een land zonder serieuze infrastructuur best een zware aanslag op de infrastructuur zal zijn (import van materialen bijvoorbeeld).

  Ook al komt er veel uit China, dan nog zullen er ongeveer 1.000 getrainde vakmensen nodig zijn om te kunnen produceren en te monteren. De kans dat de werkers Chinezen zullen zijn is zeer groot, ze werken immers harder en zijn goedkoper (wellicht gratis als ze een tuchthuis constructie bataljon inzetten, zoals in Afrika).

  @Jojo: De Chinezen brengen ook veel vakkennis voor Suriname mee. Er worden goeie woningen opgeleverd en er komen in de toekomst ook wolkenkrabbers in Paramaribo van meer ongeveer 1 kilometer hoog en er worden ook aan het Surinaamse wegennet gewerkt. Het Surinaamse wegennet moet hoe dan ook gemoderniseerd worden. Te denken aan te beginnen 300 kilometer snelwegen aan te leggen met 2 maal 4 baanswegen. Paramaribo zal binnen 10 jaar uit moeten zien zoals Dubai, Hong-Kong en Singapore.

  Dit willen de Surinaamse bevolking en ze worden er voor beloond door de trotse Chinezen.


  Maak melding

 52. Het moet gaan over de opdrachten, de verlangde doelstellingen, het nut, de afgebakende verwachtingen, genoeg en behoorlijke werkgelegenheid voor de Surinaamse arbeiders inbegrepen met een fatsoenlijk minimum loon, kosten van die huizen aan burgers, hoe de rolverdeling is geregeld, benoemde risico factoren, bouwomgeving, voor wie en welke salarisgroepen huizen zijn bestemd, bouwduur van zo’n huis, voor in aanmerking komen voor zo’n huis wat zijn de voorwaarden. Dat zijn de legitieme vragen die fatsoenlijke burgers beantwoord willen zien, in plaats van maar een hol geluid prononceren zonder enige grondslag van waarheidsbevinding dunkt mij. Onderzoek eerst hoe de vork in de steel zit, analyseren en dan reageren!!!


  Maak melding

 53. Dit zijn heel interessante ontwikkelingen voor het woningvraagstuk in Suriname. Ook de vooruiztzichten voor de export van woningen klinkt grandioos. Neem van me aan dat de woningen massaal gebouwd zullen worden.Regering van Suriname hartelijk bedankt met de goede voornemens.


  Maak melding

 54. Pre-fab huizen?, goed plan, door chinezen?, slechtplan.
  Volgens mij zijn er in Suriname genoeg capabele mensen, om ook zoiets dergelijks op poten te zetten, en genoeg vakkundige arbeiders om het uit te voeren.
  Waarom nog meer chinezen, elk jaar dat we weer in Suriname zijn zijn er weer meer bedrijven en winkels overgenomen of geopend door chinezen, meneer Bouterse is toch zo gekant tegen kolonisatie, over een paar jaar is Suriname niets meer dan een Zuid-Amerikaanse provincie van China, als het zo doorgaat, maar niet ten voordele van de Surinamers (op een paar na die er dik smeergeld aan verdienen) vrees ik


  Maak melding

 55. RobG: “n.Regering van Suriname hartelijk bedankt met de goede voornemens”

  Wanneer ga je de regering bedanken voor plannen die daadwerkelijk zijn uitgevoerd…….?

  Met goede voornemens bestuur je geen land Paarse Sukkel….


  Maak melding

 56. Beste Wiep-Ding:

  Toen ik enkele jaren mijn huis liet bouwen in Suriname heb ik de aannemer verboden ook maar een spijker te gebruiken die in China is gemaakt…

  En nu complete prefab woningen?????


  Maak melding

 57. he Willie Wartaal ( Henk Molenaar),

  Wees blij met die Chinezen want zonder die Chinezen
  zou je niet in staat zijn om jouw onzinnigheden via
  de computer te verspreiden. Ruim de helft van de onderdelen die in een computer, auto, mobiele telefoon, tablet, etc.. etc.. aanwezig zijn komen uit China. Daar maak je dus wel lekker gretig gebruik van!
  Dus hou alsjeblieft op met jouw zogenaamde verontwaardiging. Hypocriete sukkel!
  Moet je je trouwens niet bezig houden met ondernemen ipv je tijd hier te verdoen??
  You are so pathetic!!
  En zeker niet om het feit dat je een geharde tegenstander bent van Bouterse maar om het feit dat je zo enorm hypocriet (!) bent en daardoor allerlei bagger verkondigt.

  Als je Suriname en haar leiders tien keer niks vindt,
  blijf dan aub weg uit Suriname!
  Dan liever iemand als GMAP die zeer stellig en oprecht is in zijn opstelling tov Bouterse en Suriname. Die heeft immers aangekondigd nimmer naar Suriname te gaan zolang Bouterse president is. En daar heb ik respect voor!
  En jij..Jij bent wat men noemt het toppunt van hypocrisie!


  Maak melding

 58. duuh! Ik vind Suriname prachtig, doodzonde van dat Paarse Trash.

  Je denkt toch niet dat ik mij laat tegenhouden door jou drugsbaron om naar Suriname te komen?


  Maak melding

 59. he willie wartaal ( Henkie Penkie)

  Nu snap ik het! Het kwartje is gevallen hoor!
  Jij bent natuurlijk de man van het sarcasme.
  Wanneer je schrijft dat China topkwaliteit levert dan bedoel je natuurlijk het omgekeerde!

  Wanneer je Bouterse en Suriname bagger noemt dan bedoel je uiteraard het omgekeerde!
  Nu begrijp ik jouw regelmatige bezoeken aan Suriname!
  Anderen hebben jou niet door maar ik wel hoor!
  Sarcasme! Dat is het sleutelwoord!


  Maak melding

 60. he willie wartaal (Henkie Penkie),

  Het is obvious dat mijn drugsbaron ( Rutte) jou niet
  tegenhoudt om naar Suriname te gaan.
  Ik woon en werk in Nederland. Ik werk ook nog voor de overheid. Dus mijn enige echte baas is Rutte.
  (sst..niet doorvertellen hoor!)

  Willie mijn gabbertje,

  Klets dus alsjeblieft niet uit jouw vette nek!
  In tegenstelling tot jou heb ik totaal geen binding met Suriname.

  Thanks voor jouw bevestiging dat Nederland een drugsexporterend (XTC) land is waar de Nederlandse
  overheid gretig van profiteert.
  En mooie typering van jou; ‘Rutte een drugsbaron’
  Rutte zal daar overigens niet blij mee zijn en het zijn niet mijn woorden.
  Doe de groeten aan jouw baasje ( Bouterse) wanneer je voor de zoveelste keer weer in Suriname vertoeft.
  Want zodra je voet op Surinaamse bodem zet is Bouterse jouw baas. Toevallig!!


  Maak melding

 61. ik ben wat gaan zoeken op het net over prefab china en kwam deze tegen http://www.quacent.com (zitten wat leuke modellen tussen.) Denkt dat deze een onderdeel is van Dalian en ze hebben zelfs prefab projecken in Japan. Kwaliteit daar heb ik geen ervaring mee maar pagina ziet er gelikt uit. Verder kom je veel te weten op materialen en pojeckten die ze uitgevoerd hebben.Voor mij is niet duidelijk wat voor prefab materialen het zijn( staal , hout of beton ) Wat Suriname moet doen is de controleurs verplichting uit die aircokamers te komen en het veld in te gaan met duidelijk beoordelings regels.
  Want zelfs voor de huidige bouw komen ze hun kamer niet uit. in de ochtend het veld in en smiddags op kantoor voor het uitwerken.


  Maak melding

 62. Duuuhh: Seniel zijn de mensen die als een laf blind paard achter een drugsdealer, moordenaar en coupepleger aanrennen in de hoop op wat kruimels die ze wordt toegeworpen….

  “Als mensen ergens geen verstand van hebben moeten ze hun mond houden”, aldus de grote Paarse Roerganger


  Maak melding

 63. Bonidoro,

  Dit is nou echt gefundeerd kritiek leveren.
  Een mening met onderbouwing omkleden.
  En niet zoals zoals sommige mensen die bij voorbaat al
  kritiek leveren op alles en nog wat zonder enige onderbouwing.
  Blijf alsjeblieft dit soort opbouwende kritiek leveren.
  Want hoe zeer we hopen dat het economisch goed gaat met Suriname moeten we wel kritisch blijven met betrekking tot de verschillende besluiten van de overheid.

  Bonidoro, mijn complimenten.


  Maak melding

 64. Meisje, jij krijgt eerdaags een prefab, heb jij nog wensen???

  meneer, kijk naar mij, ik ben 14, heb een dikke buik, straks als ik 30 ben, ben ik 10 dikke buiken verder, en dus wil ik een aangepaste prefab!!!!!

  DADA… wil jij deze in acht nemen 🙂


  Maak melding

 65. pasew

  een pre fabie kun je het noemen dus spelenderwijs een fabriek beschikbaar stellen om kindertjes te fabriceren en dan vragen om een huis.
  Na soso lafoe en sarie torie. Rara wie dan in aanmerking komen voor een prefab woning?????????????


  Maak melding

 66. Henkie Penkie,

  Seniel zijn mensen die op ‘hun busje’ zitten te wachten en allerlei onzinngigheden, wartaal en hypocriete tegenstellingen zitten te brabbelen!

  Seniel zijn mensen die beweren niks met Suriname en hun leider te hebben maar ondertussen regelmatig in Suriname vertoeven om daar te genieten en zaken te doen?? Willie Wartaal, jij bent degene die keer op keer in Suriname vertoeft. Kennelijk lust jij de kruimels die Bouterse jou toegooit ook wel.
  Geniet jij lekker maar van die kruimels, ik bedank daar voor!

  Henkie Penkie,.. en dat nou juist is seniliteit ten top! Onmiskenbaar!


  Maak melding

 67. Duuh: wat versta jij onder hypocriet?

  Ik ben altijd duidelijk in mijn mening.

  Bouterse is het kankergezwel in Suriname en door zijn uitzaaingen besmet hij heel Suriname….

  In elk ander land van de wereld had de bevolking hem opgepakt en aan de hoogste boom gehangen.


  Maak melding

 68. HENK MOLENAAR: Een welgemeend advies: Ga met een dweil over DUUH de onzinposter, daarna landurig onsmetten met dikke bleek, en daarna door de plee spoelen, goed doortrekken, zodat hij terecht komt waar die thuishoort n.l. bij de overige paarse rioolratten in open riool.!


  Maak melding

 69. Henk je hebt gelijk. DIE DIE BRIE is het kankergezwel,metzijn moordenaarsgroep.Hij moet inderdaat opgehangen worden.maar wie gaat het doen?Kongkroemang lai in Suri je’puf tja DIE DIE BRIE e”jering.Hoe wil je hem ophangen.


  Maak melding

 70. Who Cars,

  ..dan hebben jij en ik in elk iets gemeen!
  He collega, rioolrat. Maar dan ben jij wel de
  opper rioolrat wel te verstaan.

  We hebben hier een opper rioolrat,who cares en een seniele oude man, Willie wartaal aka henk molenaar.

  Geweldig! de opper rioolrat neemt het op voor zijn lotgenootje willie wartaal! aaah gossie!
  Willie Wartaal kan het kennelijk niet alleen af en heeft hulp nodig van zijn hulptroepen.
  Wat een kameraadschap!

  Kom maar op guys, ik lust jullie beide rauw.
  wrrrr..

  Who cares,

  jouw bijnaam is bij deze bevestigd; opperrioolrat!
  bedankt voor de suggestie!


  Maak melding

 71. he willie wartaal (henkie Penkie)

  Is dat alles wat je kunt voortbrengen ( “ik neem je advies over’)
  Normaal gesproken sta je ook niet met je ‘bek vol tanden’. Het valt mij enorm tegen van je!
  Is jouw busje al gearriveerd?? Of ben je nog aan het wachten..
  Busje komt zo…en dan richting senielen tehuis??


  Maak melding

 72. Henkie Penkie,

  typisch een reactie van iemand waarvan de hersenen aan seniliteit onderhevig zijn!
  Ja ik weet het. Je kunt er niks tegen doen.
  Soms blokeert jouw hersenen gewoon en kun je het niet meer bevatten en dan ga je over tot de blokkade modus;
  gaaap, bla, bla bla…of zo iets.
  Misschien kan die opper rioolrat (who Cares) dit gebrabbel van jou vertalen want ik begrijp er absoluut niks van. Ik heb niks met dat senielen taal van jou..


  Maak melding

 73. Snotver domme SRA!!!!!!!!!!!!!!!!
  Ik heb je reeds herhaalde malen op gewezen geen andere nicknames te verzinnen.
  Vanwaar de naam duuh??????????? Ben je nou helemaal van de pot gerukt, of zit je op de pot te rukken?


  Maak melding

 74. Heee duuh!, doe gewoon waarvoor je betaald wordt, namelijk ons parDEMENTariers van Su ophemelen en jezelf tot de enkels bij ons naar binnen likken.
  Als jij je niet aan deze stringente regels kan houden, ben ik genoodzaakt onze goeroe nederig te verzoeken om jouw financiele genoegdoening in te trekken. oke?


  Maak melding

 75. Opperrioolrat (who cares),

  Heb je het tegen jouw lotgenoten willie wartaal of pisie kaba?? Sorry, want ik snap totaal niks van jouw brabbeltaal.
  Gaap, geeuw, snurk..???? klinkt net als Willie wartaal
  (aka henk Molenaar)
  O ja, jullie begrijpen elkaar natuurlijk..


  Maak melding

 76. Eerste Chineze woningen nog dit jaar, maar hoe zit het nou met 18000 die eerder op het programma stonden, die laptops voor elke scholier, en die vierbaanswegen met fly-overs en die 5 mljrd die China zou investeren? Kan iemand mij een update geven? O en de grond voor het Ziekenhuis in Wanica is dat al rond?


  Maak melding

 77. duuh!

  sra heeft hun een poepie laten ruiken,ik bedoel die redimoesoes,en denken zij dat jij sra ben.
  redimoesoes,ik weet dat sra jullie de harde waarheid gezegt heeft,en als ik zijn berichten lees is hij een hele slimme man die jullie niet aan zouden kunnen in een debat.
  hij is een echte surinamer die ook voor zijn land en volk opkomt.
  ik heb de afgelopen dagen niks van hem vernomen,maar hoopt dat hij jullie weer smoel dicht komt maken.

  jullie kunnen hem niet aan,hij is slimmer en veel slimmer dan jullie,redimoesoes.


  Maak melding

 78. PASEW: Ik heb SRA onze Clini Clown en Gargamel weggejaagd met argumenten, net als met anna_z de voodooheks.
  HET durft zich niet meer onder de naam SRA te posten.


  Maak melding

 79. @drai stong over @SRA

  ‘ik heb de afgelopen dagen niks van hem vernomen,maar hoopt dat hij jullie weer smoel dicht komt maken.’

  Hee drai stong, lees mijn onderstaande posting van gisteren.

  Overigens moet ik pasew wel gelijk geven.
  duuh!, drai stong en SRA hebben exact dezelfde schrijfstijl.

  Dinsdag 26 februari 2013 om 15:12 uur, door Misjiekaba
  FF wat anders!

  Starnieuws 25 Feb, 14:30

  Quote.

  Een man werd beroofd op een sportcomplex te Flora, toen hij naar een afspraak ging die hij via de ‘ping’ gemaakt had met een vrouw die hij niet kende. Hij had alleen contact via de ‘ping’ met de vrouw. Toen de man op de afgesproken plek aankwam zaterdag om 22:30 uur, werd hij door twee mannen overvallen en beroofd. Van de vrouw was er geen spoor te bekennen.

  De mannen waren met een hamer en een vuistvuurwapen gewapend. De man werd beroofd van een groene ‘Prins Alexander’ heren rijwiel, een mobiele telefoon van het merk Nokia, een paar sportschoenen van het merk Nike en het model ‘Airmax’ maat 45, SRD 20 en een zilveren halsketting en vingerring. Het slachtoffer deed aangifte bij politie Flora.

  Unquote.

  Tje mi maSRA mi SRA SRA.
  K’ad je kewaarskoud.
  Anderzijds begrijp ik je ook wel; na lange tijd weer voorgoed terug in je land, wil je ook wel proeven hoe het is om op z’n ouderwets Surinaams je nipple te greasen.
  Had dat eerder gezegd; dan had ik kolibri kunnen inschakelen.


  Maak melding

 80. who cares

  wat ik van sra gelezen hebt is van zeer hoge kwaliteit in kennis en daar tip jij niet aan.
  straks gaat jij zeggen dat ik sra ben,”denk maar wat jij wil,looser,”duuh! heeft gelijk dat jij de opper rioolrat ben,en dom ook nog.
  verkeren jullie ook in de sra syndroom,”hij heeft jullie goed te pakken.


  Maak melding

 81. Woensdag 27 februari 2013 om 00:45 uur, door hans
  Pre-fab huizen?, goed plan, door chinezen?, slechtplan.
  Volgens mij zijn er in Suriname genoeg capabele mensen, om ook zoiets dergelijks op poten te zetten, en genoeg vakkundige arbeiders om het uit te voeren.
  Waarom nog meer chinezen, elk jaar dat we weer in Suriname zijn zijn er weer meer bedrijven en winkels overgenomen of geopend door chinezen, meneer Bouterse is toch zo gekant tegen kolonisatie, over een paar jaar is Suriname niets meer dan een Zuid-Amerikaanse provincie van China, als het zo doorgaat, maar niet ten voordele van de Surinamers (op een paar na die er dik smeergeld aan verdienen) vrees ik

  @Hans: het is toch mooi dat Zuid-Amerikaanse provincie van China zal worden. Dan kunnen de Chinezen de scepter zwaaien en overal zullen Chineze vlaggen wapperen. Door dorp en stad, straten en wegen, stations en luchthavens.


  Maak melding

 82. drai stong,

  De simpelheid van deze gasten, die opper rioolrat, willie wartaal, pisie kaba e.d., druipt er gewoon van af.
  Op het moment dat je niet eens bent met hun gebrabbel en onnozeligheden dan word je terstond gebombadeerd
  als zijnde een en dezelfde persoon.
  laat ze maar in die waan.

  Ontkennen heeft toch geen zin bij deze soort gasten
  want ze hebben een enorme bord voor hun kop dat niks
  door hun hersenpan kan dringen.

  Drai stong,

  Doe je ding en speel mee met hun onnozeligheid.
  Want onnozeligheid is het enige wat ze kunnen begrijpen en bevatten.
  Zodra het boven hun pet gaat groeien komen ze met hun gebrabbel.. gaaap, geeuw etc..
  Gewoon hun achterlijk spelletje meespelen.
  Want je kunt ze toch niet serieus nemen en een
  volwassen, beschaafd en goed onderbouwd discussie
  is voor hun een ‘ver van mijn bed show’.


  Maak melding

 83. Er is een riool opengebarsten? De Paarse Ratten overspelen Waterkant weer eens….

  De NDP propagandisten hebben hun uitkering ontvangen en moeten nu werken voor geld geld…


  Maak melding

 84. Er komen binnenkort ook diverse wolkenkrabbers, 2 nieuwe overdekte winkelcentrums met in totaal 5 verdiepingen hoog, een zakendistrict met hooguit kantoren flats, hotels en bioscopen en 2 internationale scholen, 4 baanswegen, trein -metro stations en een nieuwe luchthaven voor Suriname.

  Daarna worden al de krotten in Suriname afgebroken.

  Dit betekent een grote metamoforse voor Paramaribo en zo kan Paramaribo zich vergelijken als een stad als Sydney, Londen, Milaan, Singapore en Los Angeles.


  Maak melding

 85. Halllooooo Kinderen ……laat me weer eens reageren op mamio 2
  Henk Molenaar Lult….. Wiep deng is een kaka …hahahah
  Who Cares…hahahah…”who cares!!” hahaha


  Maak melding

 86. Willie Wartaal (Henk Molenaar),

  Als ik scheldwoorden hanteer dan heb ik een goede leermeester in jou.
  Wanneer ik jou een seniele man noem dan is dat geen scheldwoord maar gewoon de waarheid.
  Dan ga ik jou vertellen waarom je werkelijk een seniele, hypocriete loser bent.

  Als iemand een anti moslim is dan gaat diegene ook niet
  feestvieren met de moslims tijdens het suikerfeest.
  Dat zou het toppunt van hypocrisie zijn.

  Wat jij constant met jouw seniele kop aan het doen bent is Suriname en haar bewoners weg te zetten als
  verdorven. Volgens jou is er totaal geen economische ontwikkeling in Suriname maar jij bent wel regelmatig met jouw zieleige kop in Suriname te vinden.
  Wat heeft een zakenman in Suriname te zoeken als er daar geen economische ontwikkeling is??
  Als er volgens jouw visie althans, geen economische ontwikkeling is, waar haal jij je winst dan vandaan??
  Hoogstwaarschijnlijk neem je dan genoegen met de kruimels die Bouterse jou toewerpt.

  Iemand die in staat is om aan de ene kant land en bevolking vol te schelden om vervolgens keer op keer in dat land te vertoeven is niet allen seniel maar vertoont tevens zwaar hypocriet gedrag.
  Dus op basis van het bovenstaande is de constatering juist dat het in jouw ‘bovenkamer’ niet helemaal pluis is.

  Laat jij je in Suriname overigens ook rondrijden in een busje??
  Busje komt zo…


  Maak melding

 87. HENK MOLENAAR heb je ook zon last van Spam?
  Bij mij blijven ze het proberen, maar heb ge-deleted, geblockt, en heb mn antivirus ge-update en het werkt!


  Maak melding

 88. Willie Wartaal,

  is niet als humor bestemd maar is ’the real shit!’

  Humor is dat jij de ontberingen om in Suriname te komen
  voor lief neemt om aan de zijde van Bouterse te zijn.


  Maak melding

 89. Beste meneer duuh!
  Geld dat ook niet voor velen Surinamers hier online,in Suriname die daar leven met uitkering uit Nederland en ook degenen die hier in dit land wonen en leven?
  Als ik soms leest hoe hun afgeven op alles wat blank en Nederland is, dan had op zijn minst verwacht dat jij ook tegen hun ook wat zou zeggen, of niet soms?


  Maak melding

 90. @ Who cares,
  De laatste tijd gebeuren heel vreemde dingen met mijn pc, nu jij het zegt gaat er een paarse lampje bij branden, 2,5 geleden had ik er geen last van.
  bedankt, ik ga nu scherper opletten.


  Maak melding

 91. GMAP: Je kan niet voorzichtig genoeg zijn, dus blijf alert.!!!

  LIVE: Wanneer ga je eens een optreden verzorgen in Tibet en in Xinjiang in China, dan kunnen de Oeigoeren en de Tibetanen ook een beetje lachen, want wat de Chinezen hen aandoen is om te huilen!!!


  Maak melding

 92. Meneer Gmap,

  Ik heb respect voor uw standvastigheid en principes
  mbt Bouterse. Ik respecteer uw reactie ook zeer.
  Zullen we het alsjeblieft zo houden?
  Anders word ik misschien uitgelokt om dingen te uiten die tegen mijn aard gaan.
  En dat wil ik dus niet. Nogmaals, please don’t temp my
  respect.


  Maak melding

 93. Werkgelegenheid, begint bij de verdeling en herverdeling van arbeid met een beloningstructuur die aantrekkelijk is voor een ieder dunkt mij. Er moet daarmee heel wat mis zijn met het prioriteitstellen van een Regering bij het gunnen van opdrachten aan buitenlandse maatschappijen voordat die kunnen worden toegelaten tot de inschrijving van werkzaamheden in een land als Suriname. De beloningstructuur in Suriname ligt zover beneden een normale beloningsysteem dat er het ergste gevreesd moet worden voor de huidige nieuwe aantal schoolverlaters. Het zegt ook wat over het Onderwijspeil. Want waarvoor heb je professionals nodig die geen onderricht kunnen bieden die niet aansluiten op de vereiste behoefte. Het is een teken aan de wand dat de Regering en Overheid geen mogelijkheid zien of kunnen ondernemen, om de eigen kennis in te zetten voor het zo hoog nodige nuttige behoefte die er is aan de ontwikkeling van een behoorlijke infrastructuur, afhandelen van een omvangrijke woningbouw en waterhuishoudingprogramma en andere infrastructurele werkzaamheden aan kademuren en dergelijke.


  Maak melding

 94. Brother, duuh!
  men zegt wie lange tenen heeft moet grote sandalen aan doen.
  Maar het is niet mijn bedoeling om op jou tenen te trapen mi brada, ik hou mensen soms graag een spiegel voor, en als anderen het met mij doen wordt ik niet boos of geirriteerd omdat wie de bal kaatst hem terug moet verwachten.
  nog een fijne middag .


  Maak melding

 95. GMAP: Dat is een zeer terechte opmerking.
  Er is een spreekwoord: If everybody says you look like a horse, the least you can you is check if you got a tale!


  Maak melding

 96. Ik zou graag meer van deze pre-fab woningen willen weten: van welk materiaal, hoeveel kamers, duurzaamheid, onderhoudvrij etc.
  Heeft iemand de details?
  En wat kost zo’n woning? En voor wie zijn ze bestemd?


  Maak melding

 97. PIEMUL: -Materiaal is van niet goed geld weg kwaliteit.
  -Garantie tot aan de eerste regenbui en/of windhoos
  -je mag kiezen 1, 2,3 kmrs met of zonder dak
  -Duurzaamheid materiaal naar Chineze maatsaven
  -Onderhoudsvrij n.v.t. want over vijf jr kan je opnieuw
  beginnen
  -prijs afhankelijk van je loyaliteit naar de NDP
  -bestemd voor NDP-ers en andere loyalisten
  -eerste vereiste je moet NDP lid zijn dus dom volgzaam, labiel en politiek ongeschoold, manupuleerbaar.
  Als je denkt aan deze voorwaarden te kunnen voldoen , aanmelden bij OCER.


  Maak melding

 98. PARAMAN OPGEPAKT,..

  Twee van de drie straatrovers die zondagochtend vroeg een man aan de Waterkant ontvoerd hebben, blijken militairen te zijn. De twee militairen, de 33-jarige Rinaldo A. en de 31-jarige Setter L., zijn overgedragen aan de militaire politie voor verder onderzoek. Na de ontvoering beroofden ze de man en lieten hem na een mishandeling achter te Nieuw Charlesburg. Echter werden de straatrovers klemgereden door een politie-eenheid aan de Copernicusstraat. Uit politieonderzoek blijkt dat de drie criminelen de man voorhielden dat ze leden van de speciale eenheid Faya Blo waren en dat hij mee moest.
  Het slachtoffer werd hierna tegen zijn wil in de pick-up geduwd en meegenomen. Het geval deed zich voor aan de Waterkant tegenover het gebouw van het ministerie van Sociale Zaken. Een ooggetuige belde de politie en gaf de kleur en de rijrichting van de pick-up door. Nagenoeg gelijk nadat de pick-up was klemgereden, gaf een andere surveillance-eenheid door dat zij het slachtoffer aan de Nieuw Charlesburgweg had aangetroffen. Het slachtoffer had een aantal verwondingen aan zijn lichaam. Hij verklaarde dat hij was ontvoerd, mishandeld en beroofd van zijn cellulair toestel, gouden halsketting en vingerring. De cellulair en de vingerring zijn bij de verdachten aangetroffen.
  In de mond van de 32-jarige burger Johannes K. is de vingerring aangetroffen en in de broekzak van Rinaldo A. het cellulair toestel. In de pick-up zijn ook aangetroffen een jachtgeweer en 8 hagelpatronen.


  Maak melding

 99. Nou ik zou niet al teveel verwachten van die made in china rommel. Het zou me niet verbazen als die china woningen binnen de kortste tijd in elkaar donderen of in brand vliegen.


  Maak melding

 100. Update informatie:Met een gerichte cyberaanval is de computer van het orakel Gmap gehackt – Met behulp van een lek in de populaire PDF-lezer Adobe Reader is ingebroken op de computer van Gmap – De actie is doelgericht uitgevoerd – Met een valse mail is het gelukt om Gmap zover te krijgen om een kwaadaardig PDF-bestand te downloaden – Via een gat in de populaire adobe reader is de sandboxbeveiliging van het programma omzeild,waarna een kleine verstekeling (20 KB) op het systeem van Gmap is achtergebleven – Dit programmatje is uniek – Zodra Gmap zal proberen om het programma te verwijderen zal de verkenner-commando zich koest houden – Het programmatje is al begonnen met het versturen van versleutelde boodschappen – Onze verkenner-commando is nu op de client van Gmap op zoek naar zijn twitter-account – Is die niet aanwezig dan zal het programmaatje gebruikmaken van een ander geheim gehouden account van Gmap – Ook zijn er programmatjes versleuteld in vermomde Gif-afbeeldingen(foto’s van president Bouterse) op het doelwit afgestuurd –


  Maak melding

 101. NAME= VERSLEUTELD: Je weet hoop ik dat inbreken ook in andermans p.c. strafbaar is.
  Nu weet ik dat jullie paarse crimi colors het niet zo nauw nemen met wetboek van strafrecht,maar je bent gewaarschuwd.


  Maak melding

 102. Goed nieuws voor Suriname is dat er krotten worden afgebroken en vervangen worden door wolkenkrabbers en villawijken. Ook eensgezinswoningen en portiekwoningen van 4 verdiepingen worden gebouwd. Ook het neerzetten van een grote zakenwijk is heel mooi. Wegennet wordt flink uitgebreid met het asfalteren rond Paramaribo en er worden 4 baanswegen aangelegd van meer dan 300 kilometer.


  Maak melding

 103. Hi-tech cyber. Gmap krijgt een aanval van acute hysterie. Hij verliest zijn zelfbeheersing, vulkanische paniekaanvallen overmeesteren hem.Dit is heel anders dan zijn theatrale persoonlijkheidsstoornis. Hij moet zijn computer van het balkon gooien. Er komen ook geprogrammeerde muskieten op hem af.


  Maak melding

 104. LIVE: Ik hoop nog dit jaar van je te horen wanneer je een optreden verzorgt in Tibet en Xinjiang voor de onderdrukten van het Chinese terreurbewind.


  Maak melding

 105. En onze ROBG, Honorair Consul van Istanbul ziet ze ook al vliegen.
  Hallucineren over luchtkastelen in Surimaribo, maar spoken zien van geprogrameerde muskieten en zo, dan is het tijd voor een bezoekje aan het GGZ.


  Maak melding

 106. @@ Porinjo kijk even in je onderbroek!! dan een ander oordelen mafkees!! en weet je wat je daar hebt?? inderdaad kaka!! precies zoals jij dat zegt! het zijn jou eigen woorden!!


  Maak melding

 107. Paramaribo wordt getransformeerd naar steden zoals Dubai, Londen, New York, Tokio en Moskou.

  Vooral Dubai model zal heel Paramaribo veranderen. De bevolking wit en eist dit en krijgt dit ook tussen nu en 5 jaar.


  Maak melding

 108. Who cares, je mag ook een keertje mee naar Istanbul om te genieten van de geneugten des levens zowel geestelijk als zintuiglijk.Het genot van het leven ligt me aan het hart.Ik kan je in Istanbul in contact brengen met aantrekkelijke welgevormde Turkse schonen die je graag de mooie plekken van de stad Istanbul willen laten zien.Misschien kunnen ze je ook meenemen naar de warmwaterbaden van Termal.Daarnaast kan ik je trakteren op een welverdiende massage in een Turkse hamam in de provincie Yalova.


  Maak melding

 109. Who Cares mijn god toch wat een antw geef jij op de vraag van Piemul jonge,jonge,jonge jij bent mij een nummer hoor.Who Cares ik vraag je nogmaals rekening met mijn gezondheid te houden.Ik ben nog niet helemaal de oude Dddus mie no MAG lafoe so.Brada joe o killing mie.En alsof dat niet genoeg was kwam je met dat van de sleutels en let wel de sleutels die na de verkiezingen van 2015 af/opgehaald mogen worden hahahahaaaaiii.Broeder ik wil nog niet dood en wel om de volgende rednen:1 als ik er niet meer ben zal ik alle fatu’s van jou ,pasew en anderen missen. en ten 2de dan kan ik ook niet helpen om ze te Bombellen.En ten 3de mijn gezin(moet op de eerst plaats zijn)maar goed odi en oeng tai horie.
  Glenny.


  Maak melding

 110. GLENHNY: Ik zal proberen om me in te houden, maar ik kan niets garanderen, maar probeer het rustig te houden.

  ROBG: Ik moet je aanbod Istanbul helaas afslaan, ik ga voor de betere vakantiebestemmingen, daar komt nog bij dat ik sowieso geen behoeft heb aan sextripjes met betaalde turkse snollen, ik kom niets te kort, en als die behoefte er ooit komt heb ik een andere vijver om uit te vissen.En turkse Hamans zijn voorzover ik daar behoefte aan heb overal in Europa te vinden, hoef ik niet voor naar Istanbul.Ik hoop dat je het begrijpt, no affense maar toch aardig dat je het aanbood.En o ja ik wil niet gezien worden in gezelschap van aanhangers van drugsbaronnen, en massamoordverdachten, voor je het weet heb ik de CIA, CRI, of de Nationale recherce op mn dak. Ik pas…….


  Maak melding

 111. Who cares, no heart feelings hoor. Het zou een educatieve trip worden in combinatie met een paar leuke ontspanningsoefeningen.Ik zou je ook kennis laten maken met een Turkse collega van me die Sakine heet. Ze is een drs in de ontwikkelings-psychologie.Een lekker ding. Ik heb vaak leuke momenten met haar. Sluit je toch aan bij de overwinnaars en loop niet achter de verliezers aan.


  Maak melding

 112. ROBG: Je bedoeld zeker NO HARD FEELINGS, maar ook je educatieve trip om kennis te maken met je Turkse masseuse moet ik helaas afslaan, ze ontfutselt op ontwikkelings-psychologische wijze euros uit je zak.
  Ik wens je nog vele leuke momenten met haar, maar ik zal er niet bij zijn.En weet je trouwens zeker dat ze een vrouw is en geen Travo? In die landen weet je het maar nooit!!
  En ik ben altijd al onder de overwinnaars, de verliezers hebben we mijlenver achter ons gelaten.


  Maak melding

 113. We weten met zijn allen dat de Chinezen een zeer groot aanwinst voor Suriname kan zijn. Ook weet iedereen dat het jaar 2013 een groot bouwput in Paramaribo zal zijn. Er worden krotten afgebroken en er worden wolkenkrabbers en hypermoderne winkelcentra’s neergezet en ook komen er spoorverbindingen. Ook metrostations worden in Paramaribo en omgeving aangelegd. Er komen nieuwe taxi’s en nieuwe standplaatsen. Het hele wegennet wordt gemoderniseerd naar Westerse maatstaven ook er komen nieuwe verkeersborden en wegbewijzering.

  Het wordt iedergeval een metamoforse. Meeste Surinamers willen dit en krijgen dit wat ze willen.

  Proficiat en zie mijn youtube filmpje hoe blij we zijn.


  Maak melding

 114. @Who cares: meeste mensen in Suriname zijn er blij mee. Ik krijg alleen maar positieve complimenten op deze site. Als je effe indrukt op mijn nickname dan zie je dansende en blije mensen.


  Maak melding

 115. @Who cares: ja de trotse Chinezen en Joodse mensen zijn succesvol en weet dat je jaloers bent en zoek je een uitvlucht tot degene. Helaas geen respons. De Chineze en Joodse bevolkingsgroepen bouwen in 50 a 60 jaar een straatarme land op tot een van de succesvolle economie en infrastructuur. Dus daarom is een invasie van Chinezen naar Suriname een grote wens van vele Surinamers.


  Maak melding

 116. LIVE: Dat zal allemaal wel, maar de enige echte vooruitgang van Surimaribo, kan pas beginnen als het voormalige Moederland het roer weer overneemt, en de steeldieven en fraudeurs in het parlement vervangen worden door Suris uit de Diaspora bij voorkeur Ned.
  En als er Chinezen zijn, hoogopgeleiden ,geen Toko en warung chinezen met veel valuta dan mogen ze meedoen.
  En Koning Willem Alexander en Koningin Maxima worden het Saatshoofd naar het Britse Gemenebest model.


  Maak melding

 117. @Who cares: je kan Suriname beter onder het Chinees Bestuur plaatsen. Een Chineze Zakenkabinet van maken. Dan weet ik zeker dat er binnen 10 jaar vooral heel Paramaribo heel mooi uit komt te zien. Geen krottenwijken meer. Allemaal nieuwbouw aan wolkenkrabbers, kantoor torens, overdekte winkelscentra’s, treinen, bussen, wegen, auto’s allemaal nieuw let maar op. Ook veel mensen in kolberts lopen over de straten.


  Maak melding

 118. LIVE: En dacht je dat wij Hollanders, beste wegen en bruggenbouwers met een toekomstige
  Koning die specialist in Watermanagement is,een volk met een niet lullen maar poetsen mentaliteit dat niet kunnen? Ik dacht het wel! en van solide kwaliteit.
  De plantages gaan weer floreren, we zetten die loosers uit de Bijlmer SRA PARAMAN c.s. aan het werk om cassave te planten.Wateroverlast behoort tot het verleden, en we zetten de Duitsers in voor nieuwe elektriciteitscentrale.
  DDB en zijn bende van 40 mogen dit allemaal aanschouwen vanuit hun cel in de SAcheveningse gevangenis, door 2 uur t.v. per dag.


  Maak melding

 119. @Who cares: natuurlijk kan de Hollanders dat ook. Waarom zal Nederland altijd de voortouw moeten nemen. We kunnen beter bemoeien met onze eigen Nederland. Ja een land in verval en moet Nederland altijd de braafste jongetje van de klas zijn. Denk het nu niet. Ik zal zeggen laat dit aan de Chinezen over om te investeren in Zuid – Amerika en Afrika. Dan kunnen we vanuit Europa ook zien hoe dit ook anders kan. We weten heus wel dat de Chinezen anders met zaken omgaan dan wij blanke Europeanen.


  Maak melding

 120. LIVE: Welk verval?
  We stikken van het geld, laat je niet bang maken.
  De pensioenfondsen alleen al hebben meer dan 1000 miljard in kas.
  FREE TIBET NOW!!!!!!!


  Maak melding

 121. @Who cares: de pensioenfondsen zijn bestemd voor de huidige en toekomstige ouderen in Nederland.

  Over het verval gesproken, ja het economische en financiele neergang van Nederland en het migranten probleem in Nederland, voornamelijk uit het Midden Oosten probleem in Nederland. Met voornamelijk Marokkaanse jongeren.


  Maak melding

 122. LIVE: De pensioenfondsen hebben ook nog Miljarden aan beleggingen in o.a. onroerend goed overal ter wereld met name in New York London Hong Kong. Laat je niets aanpraten.
  En die Mocros dat gaat Geertje oplossen . Ik ben weg Aju paraplu…….


  Maak melding

 123. Er komen iedergeval meer dan 1 miljoen woningen, winkels, auto’s, bussen, trams, treinen en metro’s bij in heel Suriname. Dit aangevoerd door de superieure Chinezen. Heel Suriname en buurlanden gaan op de schop en er komen meer dan 5 miljoen trotse Chineze families naar Suriname en buurlanden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.