donderdag, december 7, 2023
HomeNieuws uit SurinameLeerkrachten vestigen hoop op loononderhandelingen

Leerkrachten vestigen hoop op loononderhandelingen

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 30 jan – De onderhandelingen tussen `de overheid en onderwijsvakbonden duren voort. Na de stakingsdreigingen van enkele weken terug, wachten de bonden het verloop gestaag af. Voorlopig is er geen reden tot een hardere opstelling. Lerarenvakbond BvL is zelfs optimistisch.

“We kijken uit naar een comfortabele en respectabele oplossing”, zegt BvL-voorzitter Wilgo Valies tegenover De West. Zowel het onderhandelingsteam van de overheid als de vakbonden zouden streven naar een ‘door beide partijen gedragen besluit. Dat is geen gemakkelijke opgave. BvL en onderwijzersfederatie Fols willen meer dan alleen maar een loonsverhoging. Ook de zogenaamde uitkering Permanente Educatie moet worden aangepast.

Die uitkering is voor vervolgstudies van onderwijzers bestemd. De vakbonden vragen sinds het begin van het nieuwe schooljaar om verbetering van arbeidsvoorwaarden. Na de algemene loonronde voor ambtenaren in december, leek hen het gras voor de voeten te zijn weggemaaid. Een vergadering waarop de leerkrachten moesten besluiten over het actiemodel, ging niet door. Er waren te weinig leden komen opdagen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

3 REACTIES
 1. Arbeidsvoorwaarden/socialevoorzieningen?? Nog even geduld!! KPMG is mee bezig met de concept/ontwerp!! maar wanneer die uitgevoerd wordt is nog zeer de vraag!! je kent de bekende situatie van su!! 50 jaren plan!!

  Weer een belofte voor de zoveelste keer!! Maar goed! het is te hopen, dat het wel komt en zsm ook!!! Bouta en zijn zijnen op de allereerste bank voorop bij de JUF of meester!!!!!!


  Maak melding

 2. Eey DADA, en nu ben ik jou ook helemaal zat,.. pot-sra-dori nog-aan-toe mang, ga tog optijd over tot betaling, ik word hier helemaal BOG ziek van!!!

  rustig pasew..rustig mang wij zijn vrienden,…het is zoals jij stelt;
  WW = Wie Weet!

  ai sorry, maar Pres hoe zit dat met deze sra, hij is naar jou toe van idool naar idiotie mang??

  wel pasew…als hij niet deugt, dan geef ik een ruk aan zijn riem , da zakt zijn broek naar benee, en dan krijgt hij een PSA behandeling van Bhagwandas!

  Pres…maar die man is dood!!!

  wel pasew….da krijgt hij een Spook-Pret

  🙂


  Maak melding

 3. pasew

  joe vebeelding nanga na takroe foe joe atie e mekie joe trong wan dotie sanie’te na ede voe joe drai a sa drai in joe baka olo te joe broko lekie wang dotie dagoe.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES