Topfunctionarissen Surinaamse douane buiten functie

47

PARAMARIBO, 18 jan – Vijf topfunctionarissen bij de douane zijn buiten functie gesteld. Tot de vijf behoort de tweede man bij de dienst. Minister Adelien Wijnerman heeft de maatregel getroffen als onderdeel van een reorganisatie. De dienst zou node aan hervorming en imagoverbetering toe zijn. Twee van de vijf blijken eerder in de problemen te zijn geraakt.

Volgens de Ware Tijd was het duo op non-actief gesteld in verschillende fraudezaken. Het is niet uitgesloten dat er nog meer schoon schip wordt gehouden. “Er kunnen nog meer volgen”, zegt voorzitter Romeo Chin A Loi van de douanebond tegenover de Ware Tijd. Opmerkelijk is dat het vijftal op strategische posten zat. Het betreft onder meer de hoofdverantwoordelijke voor de geautomatiseerde controle via heet Asycuda-systeem.

Enkele jaren terug raakten vijf douaniers in de problemen. Er bleek geknoeid te zijn met het systeem, waardoor ondernemers belasting konden ontduiken. De vakbond kijkt de kat uit de boom. Dat de vijf niet meer aan het werk hoeven te verschijnen, hoeft op zich nog niets te betekenen. “Het zijn krachten waarin veel is geïnvesteerd. Zij hebben veel kennis en ervaring en zullen de minister verder ondersteunen. Het is ook niet uitgesloten dat zij later terugkeren in hun functies”, aldus Chin A Loi.

47 REACTIES

 1. Ik vraag me af of ze alle 5 corrupt zijn?

  Komen deze vijf ook aan het woord?
  Het zal mij niet verbazen als vriendjes worden geregeld om ‘vrij’ containers met ‘witboi’ te vervoeren.

  Alles wat deze regering doet moet je met argusogen bekijken!


  Maak melding

 2. Tot op de boden onderzoeken en bij gerechtigheid kaal plukken, maar dan ook helemaal kaal en een vakantie geven naar SantoBoma voor 15 jaren!!

  Ik snap niet wat deze mini-ster Adelin Wijnerman bezielt!! om deze 5 corruptenaren wederom een plek te geven voor adviezen, omdat er veel in hun zijn geinvestreed! Opzouten met deze graaiers en aasgieren!!

  En als deze Adelin Wijnerman hentoch een plek geeft, mag zij van mij ook oprotten!!!!


  Maak melding

 3. wederom een nieuwe dagelijkse episode toegevoegd aan het theater van de lach.

  het stopt nooit, elke dag nieuwe schandalen.

  eervol ontslag/amnestie/gewoon blijven zitten etc. etc.


  Maak melding

 4. @xtreme, alias je weet wel.

  Ohhhhh ja, ik denk eerder dat het omgekeerd is.

  Als jij ook maar een seconde denkt mij te bedreigen, whala, dan zal je lelijk op je neus kijken.

  Als je niets te verbergen hebt en zo zeker van je zaak bent, dat alles goed gaat in suri, waarom al die bedreigingen?

  Het einde is in zicht.
  Het glazenhuis en de glazen trein dendert voort naar de afgrond.

  Wij kunnen rustig achteroverleunen, want het zelfsvernietigings-proces is in gang gezet!


  Maak melding

 5. Niet vreemd trouwens, dit wat hierboven staat,ze hadden er allang uit getrapt moeten worden. Veels te laat, maar goed. Wie volgt, stelletje ongeregeld daar.


  Maak melding

 6. Bij de Surinaamse douane korps is het al jaren: Eten én laat eten. Ons kent ons kent wereld!!!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid!!!)


  Maak melding

 7. De surinaame overheid inclusief haar veiligheids apparaat is een poppenkost. Nepotisme en fraude is schering en inslag. Enige manier dit soort lui te staffen zijn minimum straffen. Mijn voorstel is een gevangenisstraf van minimaal 10 jaar zonder kans op vervroegde vrijlating. Daarbij is het uitgesloten dat deze mensen ooit ambtenaar kunnen worden. Eens een rotte appel ALTIJD een rotte appel !!!


  Maak melding

 8. Wat!!??
  Is het alweer zover!!??
  Hoeveel vriendjes en familieleden van Bouta,somo ,abrahams en brunsie bv staan nog op de wachtlijst om geaccomodeerd te worden!??


  Maak melding

 9. Nu heeft die Bouta een buitenkansje!! Die 5 figuren heel erg hard aanpakken, de gemeenschap en de ambtelijke eenheden voorbeelden geven, hoe die aangepakt moeten worden, nadat ze kaal geplukt zijn en naar Santboma voor zoals ik ak eerder zei 15 jaren zonder vervroegde vrijlating in welk vorm dan ook!!!!

  De anderen laten afschrikken!! er moet een voorbeeld komen!!!!!


  Maak melding

 10. Lamenielache!

  Het is mogelijk dat ze weer in dienst worden genomen.
  De minister heeft ze nodig omdat het krachten zijn waarin veel in is geinvesteerd.

  Kijk: dit is nu de beloning die ik bedoel. Omdat de minister en het hoofd van dienst bij de Duane geen sikkepit kennis hebben vergaard op dit gebied, is het niet onmogelijk dat herhaling van strafbare feiten plaats vindt. Andere mensen opleiden om dit systeem te kunnen beheren is m.i. de manier waarop corruptie wordt bestreden omdat je de vijf na onderzoek gewoon moet ontslaan. Zo stel je een goed voorbeeld ter bestreiding van corruptie.


  Maak melding

 11. @@ Klaas hou toch op mijn vriend!! maar 100?? Jij bent gek!! of ik vergis mij in jou denk ik!! Sorry hoor! je bedoelt elkedag in de ochtend uren 05.00 uur 100 balatta slagen1 jawel nu snap ik jou!! Ik was even de tel kwijt!! waqt de 15 jaren betreft, zijn wij eensgezind!! laten wij daarbij houden!!! Tjaw, tjaw, batjaw!!


  Maak melding

 12. Een boef kiest altyd voor een boef. Zoals ik eerder heb aangegeven worden geboeftes royaal beloond.

  In elk geciviliceerde land krijgen ze een trap onder hun kont, alleen in SU ,nu een ROVERSHOL, is het mogelijk dat ze rijkelijk worden beloond en opnieuw weer in dienst worden gesteld.


  Maak melding

 13. Buitenfunciestellen???
  Opsluiten!!!

  Wanneer bij de mevrouw van de douane maar liefst zeven slaapjurken van dezelfde kleur en hetzelfde model aan de waslijn hangen, dan weten wij hoelaat het is.

  Deze gasten vier hun verjaring doorgaans vanuit de kofferbak van hun voertuig alwaar akllerlei sopi’s voor handen zijn.

  Suriname quo-vadis.


  Maak melding

 14. Deze fraudeurs die ook nog eens een eed hebben afgelegd, worden tijdelijk buiten functie gezet, en kunnen na een tijdje weer terug keren, al is het dan niet op dezelfde funtie, in ieder beschaafd land, waar ze dus ook geen moordenaar als president hebben, zouden deze fraudeurs ontslag hebben gehad, maar in dit land blijven de rotte appels gewoon gehandhaafd, alsof er niks gebeurt is, wat een land.


  Maak melding

 15. Henk Schubert en Lidos
  Mag ik jullie als nieuwe leden op dit forum hartelijk welkom heten?
  🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
  P.S. OOK WELKOM GEHETEN DOOR ANNA_Z!


  Maak melding

 16. Waarom de douaniers berechten als Gopi vrijuit gaat?

  This is what our president stands for:

  FREE FOR ALL
  LET THEM TALK
  I DO IT MY WAY
  STICKS AND STONES WILL BREAK MY BONES BUT NAMES WILL NEVER HURT ME
  I AM THE BOM, STILL GOING STRONG
  NOBODY HURTS ME

  BUT……ONE DAY MY DAY WILL COME
  AND I’LL BE THE LONELY ONE
  UNTILL THEN I’LL SUFFER!


  Maak melding

 17. Koos

  De surinaame overheid inclusief haar veiligheids apparaat is een poppenkost. Nepotisme en fraude is schering en inslag. Enige manier dit soort lui te staffen zijn minimum straffen. Mijn voorstel is een gevangenisstraf van minimaal 10 jaar zonder kans op vervroegde vrijlating. Daarbij is het uitgesloten dat deze mensen ooit ambtenaar kunnen worden. Eens een rotte appel ALTIJD een rotte
  en jij en fam staan op de achtergrond de touwtjes te trekken


  Maak melding

 18. Henk Molenaar

  Beerput gaat open….
  jij muy minder je smoel open doen. weet je why?/ 8000 liter onderschept in bergi. why omdat een corrupte dounier geld wou zien. dus europa is echt niet beter dan su. 1998 ” OORION VLIEGTUIG VERTREK VANUIT CURACOA MET 100 KILO COKE AANBOORD, PASSERT DE AMERIKAANDE AUTORITEITEN EN TOCH VINDT MEN OP EEN MILITAIRE BASIS DIE 100 LITER IN HET VLIEGTUIG VERKLAAR DEZE ZAKEN IPV JE ZIT TE LULLEN IN SU ZAKEN STONT KANKETLIJDER


  Maak melding

 19. alleen

  Henk Molenaar

  Beerput gaat open….
  jij muy minder je smoel open doen. weet je why?/ 8000 liter onderschept in bergi. why omdat een corrupte douanier geld wou zien. dus europa is echt niet beter dan su. 1998 ” OORION VLIEGTUIG VERTREK VANUIT CURACOA MET 100 KILO COKE AANBOORD, PASSEERT DE AMERIKAANSE AUTORITEITEN EN TOCH VINDT MEN OP EEN MILITAIRE BASIS DIE 100 LITER IN HET VLIEGTUIG VERKLAAR DEZE ZAKEN IPV JE ZIT TE LULLEN IN SU ZAKEN STONT KANKERLIJDER


  Maak melding

 20. Alleen,

  Normaal reageer ik niet op jouw berichtgeving, maar wanneer je het hebt over coke smokkel via een Orion van de Marine,van Curacao naar Nederland, dan moet je het juiste verhaal vertellen, want heb jaren op de Orion gevlogen en kan dus weten wat zich heeft voorgedaan, en dat is nl. dat Antilliaanse dienstplichtige militie, of te wel dienstplichtige soldaten van de Antmil, deze coke in plunjezakken hebben gesmokkeld, want deze dienstplichtige soldaten zijn meegevlogen met de Orion om de Vierdaagse in Nijmegen te lopen, en hebben dus misbruik gemaakt van deze mogelijkheid, en onze bemanningsleden een slechte naam bezorgd.


  Maak melding

 21. Henk Molenaar,
  Als jij voor 1 keer jou ongewassen mond dichthoudt zullen wij geen last meer hebben van die beerput. In dit land heb jij geen ene M te vertellen!


  Maak melding

 22. Meteen de namen van deze 5 tal hyena’s bekend maken,en publieklijk tot op de bot vernederen.Alle vergaarde rijkdommen inzake deze kwestie terstond intrekken.


  Maak melding

 23. In een beschaafde democratie moet iedereen die wet overtreed bestraft worden,in de Suriname van nu zie je duidelijk dat er klassenjustitie is.
  Henk je moet niet op onzin van para en alleen reageren verspilde energie.


  Maak melding

 24. @ Ray

  ONTZETTEND zielig hoe de strijders van VHP/NF wederom negatief ombuigen. Is ze niet gelukt en gaat ze niet lukken.

  Dit heeft NIETS met vriendjes politiek te maken. Dit noem ik een regering met ballen, omdat zij van aanpakken weten. Omdat zij hun beloftes waarmaken en omdat ze staan voor wat ze zeggen!

  Hoe misselijk en dom is de mensheid van Ray’s niveau nou eigenlijk?

  Het moet allemmaal geen Jihad strijd worden tussen de hindoestanen en de creolen. Het moet een fair spel blijven. Het gaat om de wederopbouw van ONS Suriname. En ik kan er niets aan doen dat de hindoestanen zichzelf naar hindoeland hebben verbannen dankzij hun onkunde.

  Ray je bent een stommerik, een zielig hoopje mens of anders gezegd wezen. Er is geen grotere draaikont als Ray te vinden. Dit wezen is een typisch evenbeeld ofwel weerspiegeling van NF/VHP


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.