Voorstelling Nina Simone (A)Live speelt in Suriname

2

Na twee reeksen van uitverkochte voorstellingen in het MC Theater, is de voorstelling Nina Simone (A)Live vanaf vandaag, vrijdag 18 januari tot en met dinsdag 22 januari 2013 te zien in Paramaribo, Suriname in het theater OnStage. Alle voorstellingen zijn inmiddels uitverkocht. Initiatiefnemer is Eddy Wijngaarde van The Back Lot.

In de voorstelling gaan zeven performers, waaronder Sabrina Starke, Hans Dagelet en Liesbeth Peroti op zoek naar het verhaal achter de muziek van Nina Simone en naar de Nina in henzelf.

Toen Eddy Wijngaarde en Hennah Draaibaar de voorstelling Nina Simone (A)Live in het MC Theater zagen, besloten zij meteen er alles aan te doen om de voorstelling in Suriname te krijgen. Eddy Wijngaarde over de voorstelling: ‘Ik was onder de indruk van de wijze van weergave van de persoonlijkheden van Nina. Het stuk gaat over aspecten uit het leven van de zeer karakteristieke zangeres en activist Nina Simone.‘

Lucien Kembel, algemeen directeur van MC, over de samenwerking van MC met The Back Lot: ‘Eddy Wijngaarde en Hennah Draaibaar van The Backlot zijn culturele pioniers in Suriname. Zij geloven in het fundamentele belang van kunst voor de samenleving. Wij herkennen onszelf in hun multidisciplinaire uitingen. Nina Simone (A)Live in Suriname is de tweede samenwerking met The Backlot. MC hoopt als producent deze samenwerking voort te zetten.’

Pien Feith en Sabrina Starke over de voorstelling Nina Simone:

2 REACTIES

 1. Sabrina, ik wil jou vragen om vooral het nummer ’to be young, gifted and black’ de Suriname en de Surned youngsters in te peperen want de wereld wacht(mits zij goed zijn opgeleid en willen) inderdaad op hen !

  Ik was (bv als Suri boy) 24 jaar oud en werd (door m’n baas in Ned) begin jaren ’80 uitgezonden als controler voor een klus ergens in Wales (Engeland).
  De Engelsen ter plekke konden het haast niet geloven dat een black youngster in charge was van zo’n operatie, want dat hadden ze nooit eerder meegemaakt !
  Ik zag allemaal schuine en scheve gezichten van de locals en heb mezelf dubbel en dwars moeten bewijzen om die klus te klaren (tuurlijk met succes, anders was ik er niet naar toe gezonden)!

  Dit is mijn eigen ervaring en geen bull shit verhaal beste posters !

  En nog steeds wacht de wereld op jongelieden met de juiste global mindset !

  Sabrina, do your thing gir and teach the children well !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.