zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieAmnesty International: geen verzoening zonder gerechtigheid

Amnesty International: geen verzoening zonder gerechtigheid

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/LONDEN, 6 dec – Verzoening zonder gerechtigheid, waarheid en schadeloosstelling is niet mogelijk. Dit stelt Amnesty International, AI, bij de dertigste herdenking van de Decembermoorden. Van amnestie in welke vorm dan ook, kan dus geen sprake zijn. Gelegenheidswetgeving zal daar niets aan veranderen. “Voor de amnestiewet is geen plaats in het Suriname van vandaag”, stelt AI-functionaris Javier Zúñiga.

Het ingezette strafproces tegen president Desiré Bouterse en andere verdachten zal hoe dan ook zijn beloop moeten hebben. “Waar wij dringend behoefte aan hebben is gerechtigheid voor de slachtoffers en hun familieleden. Het voortdurend uitblijven van gerechtigheid voor de nabestaanden van Bouterse’s slachtoffers en de invoering van een amnestiewet als bevestiging van het gebrek aan gerechtigheid, zijn ronduit schandalig,”, aldus Zúñiga.

“President Bouterse zou niet de gelegenheid mogen krijgen zijn verantwoordelijkheid te ontlopen voor de marteling en dood van vijftien personen in december 1982. Het feit dat in de dertig jaar sinds deze verschrikkelijke misdaden zich voordeden, niemand ter verantwoording is geroepen, onderscheidt Suriname compleet van de buren in Latijns Amerika, die gestadige voortgang hebben geboekt wannneer het aankomt op rechtvaardigheid voor de slachtoffers van hun donker verleden.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

128 REACTIES
 1. =Bouterse, Lackin, Kanhai, Wirht, en nog veel meer. het zijn mensen die groot hebben geschreeuwd dat het buitenland niet moet bemoeien en het Amnestie kwestie gewoon doorgaat zoals de president dat wilt hebben.

  =Wie gaat Londen en Amerika nu de schuld geven voor bemoeienis?

  =Ik zou ook zeggen AMEN voor de nabestaanden en hoop dat er nu wat rust zal komen.

  =IK STA NIET ACHTER MOORDENAARS OM MIJ TE ZEGGEN WAT IK MOET DOEN.


  Maak melding
 2. @Patrong, het buitenland heeft gesproken en een ieder geeft zijn mening.

  =Ik schaam mij diep om te moeten lezen hoe jij zogenaamd een Surinamer bent die zegt van zijn land te houden.

  ==Vandaag of morgen als je kinderen of familieleden gaan doen wat je een ander wenst, moet je niet vreemd opkijken.

  =Mensen zo als jou en velen die zo smerig praten hebben een lage IQ en zijn vaak niet goed geschoold. Sorry.


  Maak melding
 3. Wie is Amnestie International.
  Die kennen wij niet ,deze organisatie is nooit opgekomen
  voor de arme mensen die elke dag dood gemarteld worden.
  Weg, weg ,weg met deze verschrikkelijke organitsatie.
  Groetjes,


  Maak melding
 4. Wie is Amnestie International.
  Die kennen wij niet ,deze organisatie is nooit opgekomen
  voor de arme mensen die elke dag dood gemarteld worden.
  Weg, weg ,weg met deze verschrikkelijke organisatie.
  Groetjes,


  Maak melding
 5. De ene keer is Breeveld de held als hij oppositie voert tegen Bouterse voor de Frontkudde. En de ander keer de waarheid verkondigd wordt hij gekruisigd door de frontkudde.Een stelletje domme idioten zoals GMAP, RayMAP en KoosMAP.Het is duidelijk dat deze kudde niet en nogmaals niet tegen de waarheid kan.

  Er verschijnt een artikel in verband met 30 jaar dood van de 15 ex-revolutionairen en de domme idioten vragen zich niet af waarom deze organisatie niet eerder met zo een artikel komt. Het is een artikel en zo zal het altijd blijven op papier zoals Breeveld het zegt. Zelfs om deze wet terug te draaien heb je een meerderheid in de DNA nodig en die krijgt geen enkele partij naast de NDP zetels. Al mocht NDP verliezen bij de komende verkiezingen zal er geen meerderheid van stemmen mogelijk zijn de komen 20 tot 30 jaar.


  Maak melding
 6. Ik vraag alle Paarse idioten op dit forum om de stelling van Amnesty Internationel te weerspreken. Wees moedig en kom niet met een onzinverhaal. Wees eens verstandig en zeg iets waar wij wat van kunnen leren.

  Kom maar op zal ik zeggen.

  Plato


  Maak melding
 7. @Astrando, en vele anderen, als je bedenkt dat onze voorouders nooit door de Nederlanders in Suriname waren gebracht,het volgende::
  =Wat denk je dat met jou zou gebeuren?
  =Wat voor leven zou je vandaag hebben?
  =Zou je misschien naar school kunnen gaan?
  =Zou je misschien 3x daags kunnen eten?

  =Bedenk maar even dat in sommige dorpen in landen als b.v. India, Indonesië, Afrika waar de kinderen sex moeten hebben met anderen om het gezin te kunnen onderhouden.

  =Ik ben miet met alles eens wat het buitenland doet en heeft gedaan, maar ik wil wel voorruit en niet achteruit.

  =Even een voorbeeld:
  =lackin heeft altijd uitgehaald naar Nederland, en heeft een lening weten los te krijgen van de EU.
  =Heb je niet door dat het de Europese belastingbetaler en die ook van Nederland is die het geld moet opbrengen??

  =Dus bij deze:; praat geen negativiteit goed en ga even duiken in de geschiedenisboeken.


  Maak melding
 8. Zo zie je het dat de moordenaar zogenaam president en zijn domme paarse aanhang niet tegen waarheid en eerlijkheid kan en ook niet tegen kritiek ik zeg het nogmaals want hun IQ zijn lager dan een kamertemperatuur


  Maak melding
 9. deze amnesty regeling die in de maak is moet door gaan. suriname is toe aan verzoening ,ik ben mijn neef kwijt in die binnenlandse oorlog …lonny is de verantwoordelijke man en die loopt tot op heden vrij rond te danken aan venetiaan .er hebben heel veel mensen het leven gelaten niet alleen de 8 december moorden ,er werden er meer dan 15 zonen vermoord er is heel veel leed aan mensen aan gedaan .natuurlijk leef ik mee met iedere na bestanden .economisch is suriname op de goede weg en hopelijk laat de regering zich niet uit het velt slaan .


  Maak melding
 10. @Ira
  Met dit verhaal moet je je kinderen voor de gek gaan houden.
  Zou jij willen dat kolonisten en slavendrijvers jou kinderen afnemen voor een beter leven naar bv Japan om daar suzuki te heten ipv umbolo.
  Zou je het hebben gewild dat umbolo naar europa of suriname gebracht werd en nederlands sprak ipv afrikaans en janssen heet ipv Umbolo nkono. Jij bent een materialistisch en afvallige tuig om zo krom te denken.De afrikanen in Afrika hebben hun trots want ze hebben nog hun originele naam en taal en cultuur. Maar jij……….?????Dag sinterklaaasje, daaaag, daaaag en als jij eens terug naar suriname gaat Ira. Dan volgt het 4e couplet…. Dag zwarte Piet. Achterlijke Frontman of vrouw.


  Maak melding
 11. DIT GAAT TE VER ,DIT GAAT ECHT TE VER .

  MENSEN ZITTEN HIER OP DIT FORUM PATRONG IN EEN KWAAD bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla … smeerpoes!


  Maak melding
 12. I have a dream that one day this nation will rise up and live out the true meaning of its creed: one day, one day…………..We have a dream. You don’t know me. For all you know I may be a psychopath, a pipedreamer or simply round the …………….

  Groet,Ram Ram, Goeda Hafies (Veel Wijsheid !!!)


  Maak melding
 13. Prachtig gisteren is in Suriname het kinderdag compleet met Sinterklaas en pieterbaas gevierd ondanks de oproep van de paarse bende om het te boycotten.Er is een prachtige foto te zien van sinterklaas, pieterbaas en de blije kindren hier [zie inzet foto waterkant]

  @Astrando
  Ga voor volgend jaar een betere strategie zitten uitdenken hoe je het kinderfeest gaat willen boycotten.’
  Wij gaan je altijd voor zijn ,en het kinderfeest zal altijd zoals vanouds gevierd worden in Suriname met sinterklaas en pieterbaas!


  Maak melding
 14. Kennis en kunde maakt macht.

  Ik Astrando en wel de echte Astrando daag de FRONT Kudde uit, om uit hun stal te komen want ik weet dat ik jullie met woorden te grazen zal nemen.

  Probeer op een redelijke en menswaardige manier met mij over Suriname te redeneren en ik zal jullie met de feiten op de neus drukken die allen gebaseerd zijn op waarheden.


  Maak melding
 15. @Ray

  Dag sinterklaas, daaaagdagdag, daaaaagdagdag
  En als asielzoeker @Ray terug vertrekt naar Suriname zingen de Hollanders dag ZWARTE PIET. Opgeruimd staat netjes.

  Volgende Patient van het FRONT aub.


  Maak melding
 16. @Ray
  Of misschien breekt hij precies als zijn kompaan en gaat zelf voor sinterklaas spelen!Je weet het maar nooit met deze gasten!ONBETROUWBAAR TOT HET BOT!


  Maak melding
 17. @Astrando

  Wat denk jij te weten dat wij volgens jouw niet zouden weten?
  Je baasje is een openboek,en zijn Amnestie vertelt heel veel!!
  Heb je nog iets nieuws over hem te vertellen?
  Heeft hij nog meerdere strafbare feiten op zijn naam los van de andere feiten die wij reeds kennen?!


  Maak melding
 18. @ IRA Sorry kan je mij vertellen wat de relevantie is over wat Amnesty Internationale heeft bepaaldt in deze proces en wat onze voorouders die onder slavernij hebben geleden dus jij keur de slavernij goed we kunnen niet praten in hypothese slavernij was en is een misdaad tegen de mensheid netzo hoe de moord op 15 slachtoffer een grove misdaad is je moet leren om je mening in juiste context te brengen bij pro en anti Bouta mensen zitten een aantal alleen die stommiteiten uitkramen daarom zie je dat wij nazaten van de slaven onze posititie is in de maatschappij er zullen enige individuele die even kunnen uitblinken maar als ras of volk altijd achter zal blijven want als je weiger te erkennen het leed dat je voorouders is aangedaan is dan is er land meer met jou te bezeilen


  Maak melding
 19. @Astrando

  Wow, die hollandsyndroom heeft je GEK gemaak!
  Jij hebt dringend hulp nodig!
  Je ziet nu in iedereen sinterklaas en pieterbaas.
  Laat jezelve checken want het schijnt dat naast het hollandsyndroom je nog te lijden heb van het sinterklaas en pieterbaas syndroom!
  Beterschap!


  Maak melding
 20. Mijn diagnose voor @Ray
  Meneer Ray iemand die op straat loopt en elke keer amnestie,decmbermoorden,drugs loopt te tot zichzelve (want wie luistert nou nog naar jou ) is goed voor het Pieter Baan Centrum. Het is een liedje geworden en troost. Slik uw pillen op tijd meneer Ray zodat passanten geen last hebben van jou psychose en narcose.


  Maak melding
 21. Een mooie timing overigens van de EU.Nu daar ze allemaal veilig thuis zijn,KOMEN ZE MET DE BOODSCHAP via de mond van amnestie international!!KLASSE!


  Maak melding
 22. @Basja

  Kan jij je stommiteiten niet liever gaan uitkraaien op het Dino website van de ndp fanilie?!
  Jezus toch,
  Misdaden gepleegd tegen de mensheid eeuwen terug, wie gaat Amnesty International ervoor moeten straffen dan?!

  Hou je bezig met het heden LUMMEL ,JIJ,.
  Je hoeft niet eeuwen terug te gaan maar slechts 30 jaartjes, om te weten dat de moordenaar van deze 15 mensen vandaag schotvrij gaat dankzij Amnestie.
  DeZe onschuldige mannen zijn ook zonen,broers,vaders en echtgenoten geweest!!
  Het zijn sommigen zoals jij die met het slaven complex rondlopen en daarom geen 1 stap vooruit komen !
  LEEF IN HET HEDEN EN NIET IN HET VERLEDEN!

  Voor onze voorvaderen is er weinig die wij kunnen doen wel kunnen wij ervoor zorgen dat ze het eeuwige rust krijgen die zij verdiend hebben en moet je dus daarom ophouden hun bij te betrekken om je baasje bouta. te rechtvaardigen.

  Bouta is een moordenaar met amnestie en hij leeft in ons midden,kan je dit niet SNAPPEN,burikie!!


  Maak melding
 23. @Astrando

  Dat jij je zelve als een gefrustreerde hier gedraagt komt door het feit dat het te veel voor je wordt om het te verwerken dat zovelen naar mij luisteren en slechts eentje naar jouw luistert bij naam genoemd..PATRONG!


  Maak melding
 24. Suriname is ook een Zuid-Amerikaans land net als Argentinïe. Wat in Argentinie is gebeurd en nog aan de gang is inzake gerechtigheid zal ook in Suriname plaats vinden. Meneer Bouterse en handlangers mogen doen wat zij willen maar zij komen voor de rechter en zullen hun straf niet ontlopen. Daders van mensenrechten schendigingen krijgen hoe dan ook hun straf.
  Augusto Pinochet zei in een intervieuw twee weken voor hij een jaar lang huisarrest kreeg in Engeland “ach het loopt nooit goed af met ex-dictators en hun makkers”.
  Zo ook de criminele bende die aan de macht is in ons land.Hun slachtoffers zullen niet rusten voor Bouterse en handlangers achter slot en grendel verdwijnen.


  Maak melding
 25. =Ik ben een trotse Surinamers, waar mijn voorouders naar toe zijn gebracht.
  =Ik wil vooruit en niet achteruit
  =Ik wil in een prachtig land leven waar GEEN criminelen, moordenaars en verkrachters het land regeren. Deze gasten hebben GEEN recht op amnestie.

  =Ik ben blij dat wat mijn voorouders niet bereikt hebben ik als achterkleinkind wel bereikt hebt.


  Maak melding
 26. Bouterse is met geen van de tirrannen in de wereldgeschiedenis van dagelijks vermoorden van burgers te vergelijken. Saddam-Assad-kadafhi-ayatollahs-Fidela etc. anders waren de fronters die hier brullen en hun ouders er vandaag niet meer op het toneel. Ray en zijn consorten zijn aan het hallucineren. Jullie vergelijkenissen deugen voor geen meter.


  Maak melding
 27. Echt waar pa???? Heeft Bouta deze 15 heren persoonlijk gefolterd en vermoord???? Hij zegt van niet???? Waarom verdedigt en ontkent hij dat niet dan????? Dus als hij geen amnestie had gehad zou hij schuldig zijn bevonden aan deze walgelijke daden en nu in Boma zitten. Nog walgelijker is dat een moordenaar president is van ons land, hoe hebben jullie ouderen hem dan gekozen????? Ja kinderen dat is het hele verhaal. Ai Sranang!!!


  Maak melding
 28. Ik geloof dat de Sint en Piet een paar mensen vergeten hebben “in te pakken” om in de zak , hen te brengen naar een land waar nog dictatuur heerst. Geen gerechtigheid en geen vrede.
  Het is belangrijk om goede gedachten te hebben, want wij worden wat wij denken.


  Maak melding
 29. @ Ray jou inteligentie is beneden peil je zegt dat ik een burikie bent dat is jou niveau om te discusseren en ik verlaag me naar niet jou stand ik ben altijd gezegd dat ik niet pro bouterse ben maar pro SU ik zie typsche iemand die civilisatie heeft gemist schelden en persoonlijke aantijgingen is een teken van zwakke in een conversatie want een zieke zielige geest kan niet zonder schelden zich uitten als iemand niet met hem eens is als je in het heden leeft en geciviliseerd ben moet je dat weten en laat blijken ik ben geen pro bouterse of anti front ik werk voor mij eigen brood ik hoeft naar de mond te praten


  Maak melding
 30. Zaterdag as 8 december Surinamers overal ter wereld dag van de nationale rouw!!!
  Ik verwacht dat personen als Astrando, pero, paraman etc. die dag respect zullen tonen voor de nabestaanden en geen vuile kreten zullen schreeuwen hier op WK.
  Toon je respect, toon dat je een echte djadja srananmang ben.Respect !!
  Ik rust

  Surinam Patriot


  Maak melding
 31. Een gebed zoner end, bijna ja bijna is het weer een 8 dec alles
  en nog meer komt ter tafel, het is lachen en veel meer van hier tot ginder,nu dit wat hier boven staat, ik wacht er elk jaar op rond deze tijd, allerlei gedoe,
  maar er gebeurt toch geen flikker, en wij, veel mensen, een mening wordt gegeven, aub, hou toch op,
  kondremang, laat dit gedoe stikken, er gaat niets gebeuren, ik ga zo plat neem nog een lika, ik check ze, morgen een nieuwe dag nieuwe kansen,breek de dag tik een eitje.


  Maak melding
 32. Respect voor de doden, respect voor de nabestaanden, maar alsjeblieft, heb respect voor elkaar, voor ons allen, voor elkaars mening. voor elkaars huidskleur.
  We kunnen grapjes maken, maar ik geloof niet dat onze voorouders blij zouden zijn met de taal die hier door sommigen worden gebezigd. Noemen wij onszelf niet “beschaafde mensen”? Of is die beschaving een flintertje dun ?
  Geen mens kan moorden goedkeuren! Laten wij geloven in het Recht en elkaar geen verwijten maken. We hebben allemaal een beetje gelijk.


  Maak melding
 33. Mensen laat Amnesty International or whatever u niets wijs maken. Suriname is een soeverein tevens democratisch land en heeft alle recht zijn eigen wetten te maken. Ik begrijp best dat de mensen vooral degene die de koloniale periode – tweede slavernij, maar dan veel minder erg – hebben meegemaakt (valse) hoop tegen beter weten in willen blijven koesteren. Dat is hun volste recht, de realiteit van de dag is anders. Suriname kun je niet met geen enkel ander land, ook geen enkel land in Zuid-Amerika, vergelijken. Elke vergelijking gaat mank. Hoe mooi en verleidelijk Amnesty International het ook brengt, zij bepalen niet wat er in Suriname gebeurt. Laat u niet gek maken, hoe mooi ze het ook verpakken voor u. Suriname heeft haar soevereiniteit en bepaalt zelf op democratische wijze wat zij goed acht voor haar eigen land en bevolking. In Suriname wordt vandaag de dag niemand onderdrukt. Amnesty International is maar een moment opname. De tijd dat een voornamelijk blanke organisatie op ongefundeerde en/of listige wijze, landen met een donkere achtergrond de les wilt lezen is verleden tijd. De amnestie-wet heeft z’n effect reeds bewezen en is een zeer goede zaak voor Suriname. Suriname behoort deze wet te koesteren en nimmer los te laten. Mensen laat je niet gek maken. Wees trots op jou zelf vervardigde amnestie-wet, Daar is geen goedkeuring van een of andere derde bij nodig.


  Maak melding
 34. De wolf schijt nu alle kleuren van de regenboog…
  You can’t hide from justice..
  Destijds grote bek en nu ??
  midden in de nacht wakker omdat je in je broek hebt geplast ??


  Maak melding
 35. aah….wat zouden dan die dossiers van Nederland aan inhoud hebben?
  Idool van NDP en Ned hadden toen innige contacten. En zie nu wil hij niets van ze weten?
  Wie is een Redimusu??


  Maak melding
 36. Er is een groot verschil tussen Amnestie Internationaal en de wet van God.
  Wanneer iemand de wet van God kent hoeft dan helemaal niet bang te worden voor deze Organisatie.
  Als iemand werkelijk de dader was zou die allang achter slot en grendel zijn.
  Dat vieze politiek van NL was de grootste oorzaak geweest en is ook de enige en de echte Hoofdverdachte.
  Maar nee ze gaan gewoon door om iemand onschuldig zwart te maken zonder enige echte bewijs materialen van oorzaak en gevolgen.
  Waarom vraagt deze Amnestie Internationaal niet aan NL over die geheime dosier van die gebeurtenissen v/h verleden als ze werkelijk willen weten wat er 30 jaren geleden gebeurd was.
  Ik vind dat die nabestaanden van die 15 slachtoffers eindelijk moeten ophouden.
  Een zaak kan je vechten 1 jaar, 2 jaar, 3 jaar en je krijgt geen resultaat, dan moet je ophouden en niet nog steeds 30 jaren lang door gaan.
  Doden mensen kan je niet meer in leven brengen.
  Een ieder is alleen op de aarde gekomen en is ook op de eerste plaats voor zich zelve verantwoordelijk en gaat na zijn dood ook alleen weg en de rest families, vrienden en kennissen blijven achter.
  De nabestaanden weten niet dat ze zorgen voor conflicten, onrust en kop pijn in de gemeenschap, omdat er andere belangrijke zaken zijn om te doen en te bespreken.
  Als God een mens die allerlei gruweldaden heeft gepleegd en daarna die persoon zich zelve heeft bekeerd kan vergeven en zelfs beschouwen als een heilige dan vraag ik me af waarom de mens zo eigenwijs/hardhorend/moeilijk doet om geen mensen te vergeven dus zelf hoger dan God te spelen.
  Ondanks dat het een politiek vraagstuk is en een uitzondering geval.


  Maak melding
 37. Ik Plato herhaal:

  het is niet nodig een Constitutioneel Hof te installeren om de omstreden Amnestiewet te toetsen. De reden is staatsrechtelijk van aard, namelijk de krijgsraad mag de Amnestiewet wel toetsen aan een Internationale Verdragsbepaling of rechtspraak. Die zijn er legio. Ik denk dat de Krijgsraad te lui of te bevreesd is om dat te doen waarbij zij zich toelegt op ‘afschuifpolitiek’ om tijd te winnen. Wijlen Prof Coen Ooft heeft dit leerstuk van het rechterlijk toetsingsrecht vele malen behandeld tijdens zijn college’s. De Krijgsraad steekt haar kop in het zand en dat irriteert mij mateloos!

  Plato


  Maak melding
 38. De meeste Surinamers zijn trots op het soeverein en (democraties) zijn, wie niet? Een ding mis ik, is hun kennis van “recht en wet” bij de meeste die dit ondemocratisch besluit ondersteunen. Mensen die beter weten dat er zonder veroordeling geen gratie/amnestie verleend kan worden. Eigenlijk verklaart men zichzelf schuldig door amnestie te vragen en te krijgen. Ik kan mij best voorstellen dat veel mensen het erg vinden dat hun zetbaas donkerewolken – het zwaard van Damocles – boven zijn hoofd zien hangen. Want, “gedane zaken nemen geen keer”. Feit is dat niet een van de (dictatoriale) Zuid-Amerkaanse buurlanden zoiets vroeger ooit heeft bedacht. Het is de uitholling van de rechtsstaat/democratie, dat langzaam maar gestaagd ingezet wordt naar (machtstaat/politiestaat). Wel weet ik dat er geen ontkomen is aan het ontlopen van gerechtigheid, dat zal altijd zegevieren, ergo.


  Maak melding
 39. Radjkoemar Rajaram, ik kan wel merken dat je geen vrienden , familieleden of je geliefde kwijt bent geraakt. Als jij beweert dat Bouterse onschuldig is, is de rechtzaal de enige plek waar er recht uitgesproken kan worden. Mocht nederland een dubieuze rol hebben gespeeld dan moet daar alle zaken openbaar worden gemaakt. Maar goed, in principe kan je amnestie alleen krijgen als je schuldig bent bevonden. In feite heeft Bouterse schuld bekent anders heb je geen amnestie nodig. En dat de nabestaanden gerechtigheid willen is meer dan terecht, al duurt het nog 30 jaar. Desnoods wordt Bouterse postuum berecht.

  Doden mensen kan je idd niet meer in leven brengen, maar deze doden rusten niet voor dat er recht is uitgesproken.


  Maak melding
 40. Amnesty International opgericht 1961 te londen.Afgeschaffing slavernij 1863
  Massamoorden gepleegd in Suriname 8december 1982 door die criminele president van suriname, en niet te vergeten de massaslachting te Moiwana 1986.
  Een paar feiten op een rij.


  Maak melding
 41. GMAP zijn dat de enige op de lijst van Amnesty??Staat er soms ook de massaslachtingen in Indonesie?Kijk voor me no.In Suriname zijn er massamoorden gepleegd jere,die 15 man?En heb je de salchtigen van Brunswijk ook in je botte hersenen?
  Ach ja je vertikt het om je slavenmeesters te veroordelen het zij zo,maar laat Suriname met rust,je woont er niet en je gaat er ook nooit naar toe dus houd je maar bezig met Nederland,ga je budget in de gaten houden hoor.Laat Suriname voor de Surinamers,nepperd.


  Maak melding
 42. Op 15 augustus 2005 werd bekend dat het inter-Amerikaanse Hof voor de Mensenrechten de regering van Suriname heeft veroordeeld inzake de massamoord in het dorp moiwana. Feit


  Maak melding
 43. Redimusus”is het bewezen dat bouterse iemand vermoord heeft,”neen”en zolang dat niet het geval is ,dan is hij onschuldig.
  Ik heb medeleven met de nabestaanden maar oordeel niet zonder bewijs want dan ben jij ook niet oprecht bezig en ben jij geen haar beter dan de gene die jij beschuldigd.
  Engeland móet niet lullen”laten zij maar eerst hun onmenselijk behandeling ten opzichte van Su bekend maken en het feit dat zij Su samen met nedland als speelbal om rijk te worden hebben gebruikt.
  Zij praten over amnesty,,maar hebben zij hun zelf dan geen amnesty verleent om hun daden te verbergen.
  Als zij voor rechtvaardigheid zijn laten zij dan bewijzen dat zij zonder bloed schuld hun politiek bedrijven.


  Maak melding
 44. Vanaf 1980 dus kort na onze onafhankelijkheid zijn de mensenrechten in Suriname steeds onder spanning komen te staan. Het frappante is dat juist diegene die het niet zo nauw namen met deze mensenrechten de dienst uitmaken in Suriname. Dat is wrang! Het volk heeft gekozen. Persoonlijk vind ik dat het volk ook deze verantwoordelijkheid moet dragen ook al zal dit leiden tot bloed, zweet en tranen. Ba soekoe, ba vini ba tjari!


  Maak melding
 45. @SRA,

  “is het bewezen dat bouterse iemand vermoord heeft” ??

  NATUURLIJK !!!

  1) als hij onschuldig is, heeft hij niets te vrezen
  en laat hij de rechtzaak doorgaan.

  2) Waarom verleend hij zichzelf dan amnestie.
  In principe krijg je amnestie als je schuldig
  bent bevonden. Dit is een schuld bekentenis

  3) De man heeft zelf aangegeven politiek verantwoordelijk te zijn voor de dec.moorden.

  SRA, kom niet met je l. verhalen aanzetten. Bouta is schuldig (zie amnestiewet) tenzij de rechter anders oordeeld.


  Maak melding
 46. Hitler,Stalin,Pol pot,Mau Zedong zijn massamoordenaars omdat zei opdracht hebben gegeven om te moorden, Bouterse had de macht in handen en heeft niets gedaan om onschuldige landgenoten te beschermen, sterker nog hij gaf opdracht om die mensen van huis te halen en hij deed ook mee om te moorden.
  Het een grote schande dat deze gewetenloze moordenaar nu president mag spelen in onze geliefde land Suriname.moreel verval.


  Maak melding
 47. Waarom Amnesty wel eens is met de wijze waarop amnesty in is verleend en waarom su niet is mij niet duidelijk. In Zuidafrika heeft ook geen rechtspraak plaatsgevonden. Men is gelijk overgegaan tot het verlenen van Amnesty aan Botha en co.


  Maak melding
 48. Amnesty International grijpt Amnestie-wet Suriname te pas en onpas om even uit haar winterslaap te kruipen.

  Als Suriname toegeeft, mag ze haar soevereiniteit al dan niet opgeven. De Amnestie-wet is nu in feite staatseigendom. Een product van Suriname. Net als elke organisatie heeft Amnesty International ook haar zienswijzes. Deze staan vaak haaks op wat de nationale regeringen van landen vaak besluiten. Niet in elke situatie behoort Amnesty International haar neus in te steken. Amnesty International kan nimmer boven een democratisch besluit van een land staan. Als ze een dergelijk onhaalbaar vertoon ten toon spreiden, is dat niet conform de werkelijkheid, hoe processen normaliter dienen worden afgewikkeld, maar mensen voor de gek houden. Laat Amnesty International, tegen beter weten in uw hoofd daarom niet op hol brengen. De Surinaamse bevolking heeft namens haar vertegenwoordigers in de Surinaamse Assemblee op democratische wijze een besluit genomen, daar moeten wij het ermee doen. Tegenstanders van een genomen beslissing zul je altijd hebben. Dat is niet iets nieuws onder de zon. Daar moet een regering of wie dan ook zich niet zozeer iets van aantrekken. Binnen een democratie bepaalt de meerderheid. Amnesty International loopt hier overduidelijk naast haar schoenen. Kijkt u alleen maar naar de naam Amnesty International. Zo vreemd behoeft een Amnestie-wet in Suriname voor hen dus zeer zeker niet te zijn. Kennelijk ziet Amnesty International in dit geval een gedegen mogelijkheid om even uit haar winterslaap te kruipen en zichzelf in een soort op leven na dood situatie te presenteren en aan de man te brengen. Koste wat kost. Dat Amnesty International de democratie in een land in feite om zeep wilt helpen zegt genoeg over deze organisatie. Amnesty International maakt zichzelf alleen maar meer dan belachelijk hierdoor.


  Maak melding
 49. Koos de jong

  Het gaat om fictieve bewijzen en niet om fysieke bewijzen.
  Natuurlijk gaat jij proberen gelijk te krijgen”maar tevergeefs want jou opvattingen zijn misplaatste misvattingen.


  Maak melding
 50. @basja

  Als je pro suriname bent dan verwacht ik niet dat je de misdaden gepleegd door je baasje bouta gaat vergelijken met de misdaden gepleegd eeuwen terug!En omdat eeuwen geleden niemand gestraft werd moet volgens jouw bouta ook met rust gelaten worden.
  Met een zogenaamde patriot zoals jij heeft Suriname dan geen vijanden nodig.
  Leef in het heden ,wij willen gerechtigheid voor de 15 slachtoffers gemaakt aan de handen van je baasje bouta en ook voor de moiwana slachtoffers. Als je niveau zo HOOG was zou je heden oproepen dat bouta de gevangenis in moet en zijn amnestie hem ontnomen moet worden. Je mag altijd je mening zeggen maar als er domme dingen in je mening staat zal ik en anderen erop reageren. Jij denkt zeker dat je hier komt om ‘HALLO MENSEN HOE GAAT HET” te zeggen en dan wegwezen!
  Ik heb geen spijt dat ik je een burikie heb genoemd!
  Je hebt het verdiend.


  Maak melding
 51. GMAP

  Amnesty International opgericht 1961 te londen.Afgeschaffing slavernij 1863
  Massamoorden gepleegd in Suriname 8december 1982 door die criminele president van suriname, en niet te vergeten de massaslachting te Moiwana 1986.
  Een paar feiten op een rij.
  alle trauma specialisten in nederland bij elkaar zijn niet genoeg voor dit verziekt ding


  Maak melding
 52. Andre

  Waarom Amnesty wel eens is met de wijze waarop amnesty in is verleend en waarom su niet is mij niet duidelijk. In Zuidafrika heeft ook geen rechtspraak plaatsgevonden. Men is gelijk overgegaan tot het verlenen van Amnesty aan Botha en co.
  ze waren blank met baluwe ogen en hebben het beleid van engeland toen uitgevoerd.


  Maak melding
 53. Krachtig Taal.

  Geen verzoening zonder Gerechtigheid…..

  Met wie moet ik mij in Godsnaam verzoenen?
  Ik weet niet wie de daders zijn?
  Niemand is ooit berecht……..

  Sorry ik kan je niet vergeven, want ik weet niet wie jij bent.
  Zolang je niet Publiekelijk toegeeft, valt er niets te verzoenen.


  Maak melding
 54. @Andre
  Je vraagt je af:”Waarom Amnesty wel eens is met de wijze waarop amnesty in …… is verleend enz.

  OM DE DOOD EENVOUDIGE REDEN DAT “BEIDE” (JOE E LEES BOENG:BEIDE)PARTIJEN HET EENS WAREN.

  DE PARTIJEN het ANC en de Zuid Afrikaanse regering WAREN IN OORLOG MET ELKAAR;
  AAN BEIDE KANTEN ZIJN ER SLACHTOFFERS GEVALLEN.
  IN SURINAME WAS DAT NIET HET GEVAL!
  DE 15 SURINAMERS ZIJN STANDRECHTELIJK (ZONDER VORM VAN PROCES)GEËXECUTEERD!Er was geen sprake van oorlog!
  Waar huist jouw onderscheidingsvermogen? 😳 😳

  En in bepaalde gevallen is er in Zuid Afrika wel vonnis geveld.

  Ga je maar eerst goed inlezen eer je aan deze materie begint.Want je kennis hierover is 0,0 en rammelt van alle kanten!!!


  Maak melding
 55. 07 december 2012

  Srika zal voorlopig niet meer reageren op onderwerpen van bedoelde strekking.Laat de advocaten maar hun werk doen.

  Wat hier op dit forum gebeurt is dat berekenend de onderwerpen van Surinamers zo veel als mogelijk geisoleerd moeten blijven, naar Suriname toe.

  Topics van Surineds, voortkomende uit de Nederlandse maatschappij, moeten ‘gedoceerd’ vermeden worden. De boodschap van degenen die dit forum beheren is, naar mijn mening,:”maak de Surineds niet bewust over hun eigen problemen en zorg dat zij geen breed platform krijgen om zich tegen (of voor) ontwikkelingen in de eigen maatschappij(de Nederlandse) uit te spreken.”

  De nadruk moet liggen op het steeds maar kapot bespreken van Suriname, haar bewoners en haar ontwikkeling.

  Valt het jullie niet op, dat op dit forum praktisch geen jongeren onder de dertig jaar meedoen? En waarom niet?

  In Nederland worden Surineds als minderheidsgroep ook erg onderdrukt en zeker ook gediscrimineerd. Waarom gaat de forumhouder niet in op zulke problemen? Bang om de site te verliezen? Dient men hier het belang van Nederland of het belang van de Surineds of het belang van de mammon?

  In Nederland wonen nu ongeveer 1,1 miljoen mensen onder de armoedegrens. Hoeveel procent van de Surineds zitten hierin? Waarom kunnen of mogen wij onze eigen realiteit, hier in Nederland, niet diepgaand met elkaar bespreken? Waarom moet de werkelijkheid steeds verzwegen worden, terwijl bij de Riagg, de laatste jaren, een duidelijke toename geconstateerd kan worden van Surineds.En zeker ook jongeren!!!

  Of waarom bespreken wij niet het probleem in Den Haag waar pogingen van zelfmoord onder bepaalde Surineds toeneemt?

  Maar is de forumhouder ten minste wel een Surined?

  Wie geeft mij de antwoorden?
  En wie geeft mij een aantal minpunten?
  Srika


  Maak melding
 56. @sra
  Wat is het verschil tussen een :fictief bewijs een fysieke bewijs????
  Wil je dat even aan ons “leken” uitleggen?
  Dan hoeven we niet meer op je lezing te komen!


  Maak melding
 57. @Srika
  Dag Srika!
  Een prettige kerst,een zalig uiteinde en een gelukkig nieuwjaar!Tot ziens misschien!
  (ex-president G.W.Bush zou zeggen “eentje minder”!)


  Maak melding
 58. Donderdag 6 december 2012 om 20:24 uur, door MEDUSA
  Een mooie timing overigens van de EU.Nu daar ze allemaal veilig thuis zijn,KOMEN ZE MET DE BOODSCHAP via de mond van amnestie international.KLASSE

  °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

  Hierboven geeft medusa in al zijn wijsheid grif toe dat amnestie Int. een EU tool is die misbruikt wordt.

  Daarna zegt deze oendat BEIDE partijen in Zuid/Afrika het eens waren met amnestie.

  De onderdrukte die geen kant op kon gaan zou dus eens zijn met de onderdrukker. de onderdrukker die door diezelfde EU-lees amnestie Int. ondersteunt werd door om de zwarte te onderdrukken.

  Deze idioot medusa heeft nogsteeds niet door hoe dom hij is, met al zijn hoofdletters.


  Maak melding
 59. “Topics van Surineds, voortkomende uit de Nederlandse maatschappij, moeten ‘gedoceerd’ vermeden worden. De boodschap van degenen die dit forum beheren is, naar mijn mening,:”maak de Surineds niet bewust over hun eigen problemen en zorg dat zij geen breed platform krijgen om zich tegen (of voor) ontwikkelingen in de eigen maatschappij(de Nederlandse) uit te spreken.”

  Srika bovenstaande onderschrijf ik helemaal, de zgn. Surneds worden met dit soort artikelen afgeleid, ze weten niet eens meer wat hun belangen zijn. Ze houden zich alleen maar bezig met een ver van mijn bed verhaal, zaken die echt toedoen worden niet besproken.

  Ik zie de Surneds die hier reageren als het verloren deel.

  “De nadruk moet liggen op het steeds maar kapot bespreken van Suriname, haar bewoners en haar ontwikkeling”

  Tuurlijk is dat het doel, de vraag is waarom?

  Nou om de simpele rederen, met wil heel graag de Nederlandse invloed weer in het Surinaamse gebeuren, een gebroken natie is vele malen makkelijker te beinvloeden.


  Maak melding
 60. @Srika,

  Wat doe je weer moeilijk.
  Dit is een Nederlandse site die gaat over Surinamers, surizaken etc, zie boven…..

  Waarom in Godsnaam een aparte site over de problemen hier in Nederland.
  We zijn Nederlanders, als ik wil klagen dan doe ik dit bij de telegrap, nrcee, adee of volks@krant.
  Durf jij dit niet dan…..

  Surinamers doen het enorm goed, sorry voor jou.
  En zeker wij vrouwtjes,63% heeft een baan.
  Bovendien komt het vaker voor bij surineds dat beide partners werken, het valt dus mee.

  Dat niet iedereen het red klopt, dit is ook het geval bij de rest van de Nederlanders.

  Maar……. waarom start je niet zelf een site?
  Jij hebt het altijd over die armoede.
  Doe er zelf wat aan…..er zijn genoeg wkn’ers met IT-kennis die je willen helpen.

  Vragen staat vrij hoor..

  Trouwens Nederlanders zijn behoorlijk creatief,
  Lees maar:

  Durftevragen.
  tradeschool.coop/amsterdam
  huisvanovervloed
  broodfonds
  repaircafe
  1procentclub
  deelauto
  spendlocal

  etc etc.

  Zelf opzoeken.

  Mijn advies kom uit je comfortzone, er valt heel veel te halen.
  Richt je eigen club op, begin klein en deel je kennis.

  Trouwens dit is niet negatief bedoeld, voordat je mij weer van repliek dient.


  Maak melding
 61. Amnesty International mag roepen en schreewen tot dat ze een ons weegt. Uiteraard kan dat. Sowieso vind ik het een oneerlijk proces. Oneerlijk temeer niet alle Stukken beschikbaar en of openbaar zijn die zeker zouden bijdragen aan een rechtvaardige gang van zaken. Er zit geen oprechtheid in de hele aura van de rechtzaak. Echt jammer want er zijn alleen maar verliezers zonder dat Dossier. Voorwat AI betreft als mensenrechten organisatie ik hoor ze nieteens praten over de documenten in de kluis van de advocaat van de Staten der Nederlanden in Den Haag.


  Maak melding
 62. @RAY je hebt een bekrompen zielige geest om te begrijpen dat 80% va SU niet eens zijn met december moorden en willen gerechtigheid. Maar een charlatan als jou is schelden jou motto en je bent kampioen RUSH LIMBAUGH in het kwadraat De meeste mensen in SU zijn onder de 45 het is een jonge bevolking veel van hen waren nog niet eens geboren tidens de moorden door te schelden leer je hun niks maar ja je iq sta dat niet toe. Marktviswijf als jou kan niet anders ik wil gerechtigheid en wil weten precies wat gebeurd is en je psyche gehalte laat ook te wensen ma ja het is je vergeven domheid zijn hoef geen zonde te zijn Bouterse is zo uitgeteld en de bevolking moet door gaan gelukkig fixeren ze daar op in jou bekrompenheid zolang Bouterse daar zit hoef geen ontwikkeling te komen in het land


  Maak melding
 63. Gerechtigheid zal altijd zegevieren, het kan onderdrukt worden door tirannen, maar er komt een dag waarbij gerechtigheid zal worden uitgesproken.

  groet,
  en goed weekend,


  Maak melding
 64. @basja

  Aangezien jij niet ouder dan 20 jaar oud zal zijn doe ik een beroep op je om de surinaamse geschiedenis tezamen met je broeders Astrando en Patrong te gaan bestuderen! het liefst de hoofdstuk 25 feb tot heden!
  Jij ben ontwetend in dit alles nu moet je de heilige Pater niet komen uithangen hier.Je moet niet naar uitweg gaan zoeken hoe bouta je baasje vergeven moet worden!Bouta is een moordenaar !!!
  Jij zegt dat jij niet pro of anti bouta bent,wat doe je dan op deze site!!!
  Je moet daarom dus dan niet blauw en paars gaan uitzien als er reakties voor je geplaatst worden die jij niet leuk vindt. Als je tegenreakties niet kan verdragen dan blijf je maar weg,ezel!!


  Maak melding
 65. Kon verzoening zonder gerechtigheid niet 30 jaar geleden hebben plaatsgevonden? door slappelingen in de afgelopen regeringen, heeft het kunnen gebeuren dat moordenaar bouterse zijn straf al 30 jaar heeft kunnen ontlopen, en na 30 jaar zijn er nog steeds lieden die d.m.v. een zogenaamde amnestiewet deze moordenaar buiten schot willen houden, dat zegt wel iets over het niveau van deze grondwetrechtenschenders die in de coalitie zitten, en daar moet je een land mee opbouwen, het tegendeel heeft daardoor plaats gevonden, en een grote verdeekdheid van het Surinaamse volk.


  Maak melding
 66. @Ray
  de meesten hier hebben gewoon wat van hun grootouders gehoord en gaan daar over een heleboel kabaal maken.Maar de meest elementaire geschiedenis van Sur.kennen ze niet eens waar door een goede gedachten wisseling niet mogelijk is.

  Cobie.


  Maak melding
 67. Andre en alleen zijn toch echt niet op de hoogte : zij hebben de klok horen luiden maar weten niet waar de klepel hangt.

  In Zuid Afrika :
  a) zijn de aangeklaagden voor een Waarheidscommissie verschenen;
  b) aan diegenen die schuldig werden bevonden en om gratie verzochten, werd amnestie verleend;
  c) ex-president F.W.Botha weigerde voor de commissie te verschijnen, werd veroordeeld bij verstek en kreeg GEEN amnestie.


  Maak melding
 68. @SabidIri (Sranangtongoloog :oops:)
  Ik had je toch doorgespoeld?
  Ben je ondanks dat weer boven komen drijven?BAH!
  EN WEET JE BOVENDIEN NIET DAT “NOG STEEDS” LOS VAN ELKAAR GESCHREVEN(ALS 2 VERSCHILLENDE WOORDEN DUS)WORDT?
  Teveel WC eend in je harses??? 😀 😀 😀


  Maak melding
 69. 07 december 2012

  @Esmerald / @Medusa / @Ray of wie dat ook mag zijn,

  Er wordt gesteld dat dit een Nederlandse site is.
  Ik mag veronderstellen dat een Nederlandse site met als doelgroep de Surinamers zich in meerdere mate richt op de interne doelgroep van Surinamers in Nederland, dus de Surineds. Dit gebeurt juist in mindere mate en mag dus terecht verdacht gevonden worden.

  @Esmerald, je stelt zelf dat je Nederlandse bent en toch ben jij steeds bezig Suriname en haar ontwikkeling negatief te bejegenen.

  Maar tegelijkertijd ben jij zo hypocriet om eigendom en andere rechten in Suriname te verwerven met de droom eens voorgoed, als Surinaamse, terug te keren naar Suriname. Esmerald, no kwikie fio-fio!!

  Door jouw reactie weten nu de andere deelnemers op dit forum hoe de fork in de steel zit.

  Je ontkent de armoede en andere problemen onder de Surineds.In de realiteit van geest en ruimte waarin jij je bevindt kan ik dit goed begrijpen. Ach, je bent een Nederlandse, zonder affiniteit naar de Surineds toe. Wat een verwrongen geest!!

  Ja, dan is dit forum wel een podium voor jouw geestelijke therapie.
  Srika


  Maak melding
 70. Dat deze witte organisatie zich nog roert spreekt voor zich.Waarom niet het uitmoorden en stelen van het land van de Indianen aan de kaak stellen.Het terug geven van hun land.Zie Columbia de Farck wordt als Terroristische
  organisatie neer gezet en witten gaan hun gang.Toen ze werden uit gemoord werden ze communisten genoemd.
  Dit moet zeker opgelost worden maar niet vergeten mag worden hoe dit gebeurt is. Ned.NPS. zijn debet aan deze gebeurtenissen.Het volk heeft hem gekozen.Toen de NPS aan de macht was hebben ze hem niet op gepakt waarom niet.Alles in overweging nemende moeten de wijze mannen van Suriname een besluit nemen.Niet wachten op het buitenland.


  Maak melding
 71. EN VOOR ALLE EZELS ONDER ONS OP DIT FORUM!
  DE EU HEEFT OOK EEN AFDELING “MENSENRECHTEN”.
  Dus dat is meer dan duidelijk dat die twee beschaafde instanties onderling met elkaar afstemmen.
  De huidige minister van buitenlandse zaken,Frans Timmermans,is daar onlangs nog EU staatssecretaris van geweest!KNOOP DIT GOED IN JE HERSENEN,tenzij je die hebt!


  Maak melding
 72. @Srika
  Betrek mij er niet bij!!!
  Ik was ENERZIJDS alleen zeer verheugd over je onverwachte aankondiging en ANDERZIJDS blijde tijding van je vertrek!
  Vandaar de kerst- en nieuwjaarswensen.
  MEER NIET!
  Ik hoop dat anderen je voorbeeld spoedig zullen volgen.
  DOEN HOOR!


  Maak melding
 73. @ray charlatan kan je niet lezen ik ben in de jaren 60 geboren dus kom me niet zeggen dat ik geen kennis van zaken heb over Feb coupe en decembermoord ik zat op de mulo school tijdens de coupe je bent zo bekrompen andermans leeftijd gaat suggeren NOTE ezel zijn nuttige wezens die lasten kunnen dragen maar een MUILEZEL is onvruchtbaar er niks vruchtbaar uit jou en wil ik zoek geen uitweg voor vergeving voor Bouta ik zeg altijd het recht moet zegevieren.Maar het kan door de hersenkwab van je doordringen omdat zieke zielige geest hebt die iedereen met goed onderbouwde mening die in straatje pas als vijand ziet SCUMBAG


  Maak melding
 74. what is going on,r surinam people retarded,move on with your life,if december 8 th ,was such an issue,why in the world,did all of you voted for your beloved bouta,the majority has spoken and yet all of you still harrass the man,leave him alone,and the point is,NOTHING HAPPENS IN THIS WORLD,THAT GOD DID NOT ALLOWED,SAN GADO DOE ARETI TROE,A WINSI HAI LON WATRA,MOPPEREN IS NOT GOING TO BRING THE COUNTRY FORWARD,WAKE UP AND SMELL THE COFFEE,PEOPLE


  Maak melding
 75. PRESIDENT DESI BOUTERSE,NO WAEPON THATS FORMED AGAINST YOU SHALL PROSPER,IT IS YOUR INHERITANCE,MR PRESIDENT, THAT EVERY TONGUE,THAT RISES UP, AGAINST YOU,YOU CAN CONDEMN,JESAJA 54;17.


  Maak melding
 76. ganzeevrouw,

  Taigi deng lawmang djaso.

  Bouta taki eng na Gado pikin no wang man no mang broko eng.

  Al 30 jaar is men bezig met Bouterse en toch wordt die man President van Suriname en de Surinamers.

  Dit is Godswil.


  Maak melding
 77. Ganzeevrouw
  In the Biblical perspective you have a point.The greedy,ungrateful and shameless people of this country deserve to be ruled by a bunch of criminals because they are not better and that is what they voted for.

  The populace is blinded by greed and is unable to distinguish good morals from bad ones.Even those who ascend the pulpit.

  Now I read people blaming the New Front policians for allowing the bad boys the opportunity to take over government. But we all know who cast the votes in favor of the criminals. Yes, that same people.


  Maak melding
 78. @Srika,

  Wat een ongelofelijke sukkel en misbaksel ben jij zeg!

  Ik ben er weer eens in getrapt, om je normaal antwoord te geven, maar wat blijkt, je bent gewoon een miezerig, ziekelijk, driedubbel overgehaalde spuit 11(eleven).

  Weet je STIK ER MAAR IN…
  in je armoe en je eigen gecreëerde misère.

  Je bent gewoon stinkend jaloers op surineds die het wel redden.

  En die fjofjo, volgens de wet van de verwensing krijg je het drie dubbel terug, ziek ding!

  I spit on your grave.


  Maak melding
 79. Ganzeevrouw,
  But those can see right from wrong will not and shall not rest before justice has been done. And that may take a while,as long as the punishment shall last.

  If Evil prevails over Good, then it’s time to destroy all the Holy Books on this planet.


  Maak melding
 80. mensen waarmee zijn jullie bezig op deze site om elkaar maar te beledigen,de tijd zal het leren heo de zaken gaan lopen over de amnestie wet,een ding zeg ik dat nederland niet moet bemoeien met surinaamse gelegenheid want ze hadden ons suriname meer dan 300 jaren uitgebuit en echt niks voor ons land gedaan de tijd van pengel en lachmon was een schijn dat het goed was in Su,ik weet waar ik het over hebt want ik ben geen jochie als jullie dat mogen weten,suriname met zijn zogenaamde pengel en lachmon,hun hebben zich met de onafhankelijkheid verrijkt en wat heeft nederland voor ons gedaan,onze ouders moesten hard werken om ons te verzorgen we kregen niks van nederland hoor,vraag het zelf maar,de regeerders die verijkte zich dar ik wwet heel goed waar ik het over hebt hoor ik heb in de casino gewerkt bij palce casino en daar zag je de heren hun geld vergooien die ze van het lanmd stalen,en hoe een bepaalde elite groep in suriname leefden,je had al sinds die tijd armoede,en deze hele situatie is door de schuld van nederland zo gekomen,vraaag jezelf af waarom wij met zovelen hier waren


  Maak melding
 81. mensen waarmee zijn jullie bezig op deze site om elkaar maar te beledigen,de tijd zal het leren heo de zaken gaan lopen over de amnestie wet,een ding zeg ik dat nederland niet moet bemoeien met surinaamse gelegenheid want ze hadden ons suriname meer dan 300 jaren uitgebuit en echt niks voor ons land gedaan de tijd van pengel en lachmon was een schijn dat het goed was in Su,ik weet waar ik het over heb want ik ben geen jochie als jullie dat mogen weten,suriname met zijn zogenaamde pengel en lachmon,hun hebben zich met de onafhankelijkheid verrijkt en wat heeft nederland voor ons gedaan,onze ouders moesten hard werken om ons te verzorgen we kregen niks van nederland hoor,vraag het zelf maar,de regeerders die verijkte zich daar ik wwet heel goed waar ik het over hebt hoor ik heb in de casino gewerkt bij palce casino en daar zag je de heren hun geld vergooien die ze van het land stalen,en hoe een bepaalde elite groep in suriname leefden,je had al sinds die tijd armoede,en deze hele situatie is door de schuld van nederland zo gekomen,vraaag jezelf af waarom wij met zovelen hier zijn,met alle respek voor de nabestaanden van de december moorden,ik zeg dit altijd we hebben geen onrust nodig in het land en de bevolking heeft gekozen dus laten hun zelf mee omgaan met deze gang van zaken,nu willen jullie yegenstanders weer gaan opjutten,en wat ik niet begrijp is dat de vorige regeringen niks hadden gedaan en nu ineens wel achter deze hele gebeuren zit,laat suriname met rust en laat het volk zelf weten wat ze willen,want het wordt toch niks en suriname is wel goed bezig en hoop dat het beter wordt,ik kijk nmiet naar de mensen die op de stoel zitten maar naar de vooruitgang van het land en het zal goed komen met suriname hoor mensen,dus steken jullie de zaak niet op want we hebben rust nodig in suriname en het zijn menmsen die in nederland wonen die de zaak opsteken,en ook erbij die vroeger stalen van het land suriname,ze zitten nu veilig hier en willen hebben dat het volk van Su, hun vuile werk moet doen,laten hun zelf de zaak oplossen en niet te veel praten als deskundigen hier op deze site


  Maak melding
 82. @Srika Vrijdag 7 december 2012 om 14:57 uur,

  Esmeralda weet heel goed hoe de vork in de steel zit, maar jij als paarse idioot weet het nog geen eens goed op te schrijven met je “Fork” 😉 😆
  Je bent duidelijk niet alleen onbeschof maar ook ongelovelijk dom

  @basja Vrijdag 7 december 2012 om 15:35
  In de jaren 60 geboren en naar de Mulo geweest?? Duidelijk nooit verder gekomen dan de eerste klas.


  Maak melding
 83. 07 december 2012

  Mensen,Esmerald heeft de trol die Neus heet om hulp gevraagd.

  Esmerald, ik reageerde inhoudelijk alleen maar op jouw reactie. Ga toch inhoudelijk in op wat ik naar voren heb gebracht.

  En mijn vriend Neus van Lelydorp e.o,

  Ga inhoudelijk in op wat ik gesteld heb. Speel niet die foetoeboi van Esmerald. Je hebt toch een eigen ik?
  Srika


  Maak melding
 84. Beste heer K de Jong
  U bent zo overtuigd van u gelijk een paar dingen om over na te denken verdiept u zich in het proces dat tegen onze exellentie is gevoerd.ten tweede als u zich zo met het lot van de nabestaande voelt verbonden veel dichter bij huis Sebrenicha daar zijn zoveel nabestaanden en daar is ook nog niemand veroordeeld of gelde u gevoel voor gerechtig heid alleen maar als die niet te maken hebben met u eigen schandalen heeft u ooit voor hun grprotesteerd


  Maak melding
 85. Beste Srika:

  De man die levenslang achter de tralies zou moeten zitten vanwege het omver werpen van een democratisch gekozen regering,het oppakken, martelen executeren van politieke tegenstanders,monddood maken van vrije pers het leiden van een criminele drugsorganisatie, het vertrappen van de grondwet door zich zelf amnestie te verlenen is PRESIDENT van jou land…….

  Noem nog eens zo’n land waar deze poppenkast mogelijk is.

  N


  Maak melding
 86. Beste Dashrehnsing ( lastig he elke keer een ander nickname)

  De ongelofelijk domheid van de Paarse Bouterse Groupies wordt alleen geevenaard door hun volkomen gebrek aan enig moreel besef.


  Maak melding
 87. Beste heer molenaar

  Waarom reageert u niet in houdelijk .groupies omdat ik geloof in in leider .nederlandse leiders hebben de dood van zoveel meer onschuldige mensen op hun geweten ik vraag mij af waarom u die de mond vol heeft over groupies en u hoog moreel besef zolang het maar in u straatje past gaat u maar is met de molukze gemeeschap praten .moreel besef u weet niet eens wat dat inhoud de nederlandse media heeft bij u haar doel berijkt .een tip onderzoek de onderzoekers u zult verstelt staan


  Maak melding
 88. 08 december 2012

  Mi Gado,

  Nu brengen zij Henk Molenaar van Rijswijk e.o in stelling.
  Esmerald zet straks dus zeven dwaze geesten in, die nog dwazer zijn dan haarzelve.

  Henk Molenaar, het antwoord op jouw vraag ,naar mij toe, ligt ingebed in de maatschappij waarin wij wonen.
  Omdat ik weet dat dit item straks van de lijst wordt gehaald, zal ik proberen je in een ander item hierop verder antwoord te geven.
  Srika


  Maak melding
 89. “Amnesty International: geen verzoening zonder gerechtigheid”

  Duizenden Surinamers zeggen als het de bedoeling is de grootste Volksleider van Suriname achter de tralies te zetten, DAN MAAR GEEN VERZOENING.

  Zonder verzoening redden wij het wel, de rest die het hier niet mee eens is, mag het vliegtuig pakken richting Holland.

  Is Amnestie helemaal gek geworden,


  Maak melding
 90. “Suriname heeft een moordenaar en drugsdealer als PRESIDENT.

  Reageer daar eens inhoudelijk op.”

  Op bovenstaande idioterie verwacht henk molenaar een inhoudelijke reactie.

  De vraag die henk molenaar zichzelf moet afvragen, is wie zegt dat de President een moordenaar en drugsdealer is? en wie gelooft die onzin?

  Aangezien hek molenaar een debiel is, zal hij NOOIT begrijpen dat het onbeleefd is om te vragen dat men inhoudelijk op onzin reageert. Geen enkel zinnig mens met volle verstand zal zijn tijd daarmee verdoen.

  Advies, reageer zelf inhoudelijk op je eigen onzin, stelletje mafkezen.


  Maak melding
 91. Molenaar,

  Een moordenaar en drugsdealer die nota bene conform het dossier dat voor zestig jaar is weggezet werd aangestuurd door Holland!!! Geef daar maar eens antwoord op!


  Maak melding
 92. @Paraman

  nog erger.Materiaal dat geheim moet blijven,wordt naar het buitenland gestuurd om gerepareerd te worden om dat wij waardevolle en waardeloze onderdelen stelen van ons werkplaats.Hoe was het weer?Na pé jé wroko na dapé yu musu yang?

  Cobie.


  Maak melding
 93. Deze mensen hangen de vermoorde onschuld uit terwijl zij alles weten omtrent die moorddadige oorlog van 21 juli 1986, waarbij je werd beschoten door terroristen, die zich vervolgensw terugtrokken in de bossen. Het aantal doden is eveneens niet van de lucht evenzo het aantal jongens met verwrongen en of ontbrekende ledematen dan wel 1 oog. Wij zijn met z’n allen bezig geesten op te roepen, die wij niet zullen weten bezweren.


  Maak melding
 94. IN NEDERLAND ZIJN ZULKE DINGEN OOK MOGELIJK EN WE WETEN ALLANG DAT BOUTA EEN BA=KRA IS NET ZOALS DE REST VAN ZN GENERATIE ZOGENAAMD ONDERWORPEN AAN DE BAKRAS EN VANWAAR DIE HAAT TEGEN AMERIKA ? DAT KUNNEN TOCH ALLEEN DUITSERS ZIJN HEBBEN JULLIE DAAROM ZO EEN HEKEL AAN JODEN ? OMDAT JULLIE NAZI’S OF NEO NAZIS ZIJN ? WEL EWE LEVEN NIET MEER IN DE 2 E WERELDOORLOG HOOR ! DE NAZIS ONDERSCHATTEN HUN VIJANDEN OOK DAAROM IS ER NIETS MEER VAN ZE OVER ZE BEGREPEN NIET DAT ZE NA EEN ETNISCHE ZUIVERING toch DE OORLOG VERLOREN HEBBEN EN NET ZO ZAL HET JULLIE VERGAAN ALS JULLIE DOORGAAN MET JULLIE GEWELD !


  Maak melding
 95. EN DIE VIEZE KA BOELER PROBEERT HET OP TE NEMEN VOOR NEDERLAND NEE AL DAT GESPUIS KOMT VAN NEDERLAND HET IS EEN BAKRA DING DUS TJA KIJK NAAR HET HUIDIGE KABINET VAN NEDERLAND NOG MEER ZAKKENVULLERS DUS NEE IK STA AAN DE KANT VAN SURINAME IK GELOOF IN DE RECHTSGANG IN SURINAME EN NIET DIE VAN NEDERLAND EN ZOALS JE WEET KEEP YOUR ENEMIES CLOSE DAAROM WOON IK IN NEDERLAND
  UNG NO SAB MI HE ?


  Maak melding
 96. Henk Molenaar

  Beste Dashrehnsing;

  Suriname heeft een moordenaar en drugsdealer als PRESIDENT.

  Reageer daar eens inhoudelijk op.
  welke milimetertje van jou lichaam is surinamer???? NIHIL


  Maak melding
 97. wonderbaarlijk, volgens sommige hier is alles en iedereen schuldig vooral NL, en 1tje die woont hier om zijn of haar enemy’s close te houden? laat me niet lachen.

  omdat je het hier beter hebt dan in suriname.en als bouta je held is waarom ga je niet in suriname leven dan?

  laat 1 dind duidelijk zijn, bouta en zijn maatjes hebben 15 en waarschijnlijk nog vele anderen vermoord zodat ze zelf suriname leeg kunnen plunderen!

  iemand zegt hier suriname red het wel zonder mensen die gerechtigheid willen?

  ik weet niet of je t weet, maar suriname staat nu bekend als bananerepubliek voor zover dit al niet was!

  shame on you, dat jullie een moordenaar beschermen!


  Maak melding
 98. Voor zij (b.v. figuren met paarse oogkleppen op) die het nog niet wisten: Amnesty International werkt niet met names and faces, ze komen voor ieder mens, waarvan de mensenrechten geschonden zijn, op. Het maakt hen niets uit of die mens nu Patrong, Paraman, Sabidierie, Bouterse of Khadaffi heet, als die persoon om politieke redenen zonder vorm van proces eindeloos lang opgesloten blijft, gemarteld wordt en ongewapend op de vlucht wordt doodgeschoten, dan komt Amnesty International voor die persoon en zijn nabestaanden op. Ik hoop daarom voor figuren als Sabidierie dat ze nooit in de positie komen te verkeren dat ze de hulp/steun van Amnesty International nodig zullen hebben.


  Maak melding
 99. BOUTERSE VERMOORD 15 ZONEN VAN SURINAME ,MAAKT NIET UIT WANNEER WAAROM HOE , MOET K ME VEILIG VOELEN MET ZO”N LEIDER ??? IS DAT EEN GOED VOORBEELD VAN EEN “PAPPA ” VAN
  SRANANG ??? NU IS HIJ AAN DE MACHT ENER WORDEN PORKNOKKERS VERMOORD ONDERLEIDING VAN DINO .SCHAANDE VOOR ZIJ DIE AMNESTIE ACCEPTEREN .


  Maak melding
 100. ik wou graag in contakt komen met de broers van breeveld na een documentatie op tv van wang pipel
  heb ik een E mail gestuurt naar ene carel breeveld in
  nederland ik weet niet of deze mijn E mail heeft ontvangen maar na de t.v.uit zending wil hij mij dan terug mailen a.u.b.het betreft een ecenoom voor het land om hetland op te bouwen voor uw eigen bst wil zie documetatie van 14 dec 2012 ned 1 het ging om de staats greep van 8 dec en ik van 9 dec


  Maak melding
 101. Dit is de grootste smet die in Suriname heeft plaats gevonden en de President is zelf aansprakelijk is zit nog aan de macht.Deze Duivel moet zich schamen en aftreden als president van het land.Bouterse aan alles komt er een eind.Die mensen moeten bidden dat je zo snel mogelijk verdwijnt van het toneel.Dat is mijn mening moordenaar.


  Maak melding
 102. Bouterse is een gebruiker al jaren dus verwonderd mij helemaal niet dat hij ook een moordenaar is.Nu is hij President van Suriname en dat kan alleen maar daar gebeuren.


  Maak melding
 103. What about dat nl suriname 500 jaren iutgebuit heeft ? En de voor de genen vinden dat bouterse een moordenaar is , is er een proces gaande.laat nl die stukken vrij geven die voor 60jaar ingevriest is.waarom is nl bang.nl kan zich nog steeds niet voorstellen dat deze pres zoveel kan doen zonder ontwikkelingshulp.de most powerfull man on eart pres obama heeft hem geaccepteerd als president van suriname.


  Maak melding
 104. Helaas worden er overal in de wereld mensen vermoord ,vanwege MACHTZUCHT van enkelen.
  Heel Europa heeft ten tijde van de kolonisatie bloed aan hun handen ,alle mensen die in Indonesie zijn omgekomen vanwege de Politionele [criminele] actie’s van Nederland wachten nog steeds op GERECHTIGHEID of EXCUSES.
  Ten aanzien van de DECEMBER moorden ,vind ik dat het door Nederland misbruikt wordt om Bouterse ermee te slaan.
  Ik vind het erg voor de nabestaanden van de december moorden en begrijp ook dat men ook naar gerechtigheid zoek.
  Ik hoop dat men de zaak kan afsluiten door Bouterse te vergeven ,in het belang van het SURINAAMSE volk.
  Naar mijn mening heeft Bouterse ten tijde van de COUP met mede weten en hulp van Nederland ,erngstige fouten gemaakt.
  Hij heeft namelijk paranoide gereageerd op oppositie tegen de Revolutie en daarvoor past een welgemeende EXCUSES aan het Surinaamse volk en mogelijk kan de staat een schadevergoeding uit betalen aan de nabestaanden van de December moorden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES