Bouterse bespreekt handelsrelaties met Mercosur-collega’s

81

PARAMARIBO, 7 dec – President Desiré Bouterse bespreekt in de Braziliaanse hoofdstad Brasilia de handelsrelaties binnen Mercosur. De staatshoofden van Suriname, Argentinië, Brazilië, Uruguay en Venezuela komen er bijeen om de toekomst van het handelsblok onder de loep te nemen. Ook regionale integratie komt aan de orde.

Ecuador en Bolivia krijgen naar alle waarschijnlijkheid het volwaardig lidmaatschap. De twee landen zijn samen met Chili, Peru en Colombia nog geassocieerd lid van het handelsblok. Suriname wordt in juli 2013 voorzitter van Unasur. Bouterse zal ook daarover besprekingen voeren tijdens het bezoek aan Brasilia. Hij woonde onlangs de topconferentie bij van de Unie van Zuid-Amerikaanse Staten, Unasur. Beide blokken hebben Paraguay geschorst vanwege de coup daar.

Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken zei onlangs nog in het parlement dat integratie in de regio prioriteit geniet. Suriname wil zich meer profileren als Zuid-Amerikaans en Caribisch land. “Met Guyana zijn wij de enige twee landen die in beide regio’s horen”, aldus Lackin. Suriname moet meer profijt trekken uit de samenwerkingsmogelijkheden. De handelsbalans met Mercosur is voorlopig nog negatief.

81 REACTIES

 1. Dat zijn zaken die tellen op dit ogenblik. Samenwerking met de amerika’s noord en zuid en midden amerika en de caraibische regio zoals ik al eerder stelde. Suriname moet zich niet laten kruisigen door europese landen die de dienst willen uitmaken.


  Maak melding

 2. front heeft de surinedl ingegoten dat je alleen met nederland zaken kan doen en daarom denkt nederland nog steeds dat ze baas zijn over suriname .
  baas zijn de nederlanders wanneer front aan de macht is niet zolang paars het voor het zeggen heeft ….je moet die surinedl echt niet kwalijk nemen als ze het steeds over nederland hebben .vreemd dat sommigen jou dom bestempelen om dat je het niet eens bent met ze .
  dit bewijst dat deze mensen geen zelf vertrouwen hebben en hun hoop op nederland blijven vestigen .
  bouterse heeft er goed aan gedaan een ambassade in frankrijk te openen en uit te kijken naar andere landen
  dankzij de vleugels die wij hebben uitgeslagen naar andere landen gaat het economisch goed .


  Maak melding

 3. @De Fronters worden razend als zij iedere dag DWTonline lezen en de vooruitgang van suriname merken en hoe hard de infrastructuur en soc. en maatschappelijke vorderingen laten zien dat deze regering van Bouterse elke dag hard werkt. Het straatbeeld in paramaribo dat elke dag blijken door aanwezigheid van bouw-en straatwerkzaamheden. Produktie en bedrijfs wagens en trucks van groot kaliber. Deze landverraders gaan straks zelf ook de vruchten van de Bouterses Administration Goverment plukken en zullen niet kunnen ontkennen dat er een groot leider en het surivolk ooit aanwezig waren op deze aardbol.


  Maak melding

 4. Amnesty International: geen verzoening zonder gerechtigheid –
  De hoofdverdachte, mede verdachten en de voorstemmers en voorzitter van de DNA zwijgen tot op heden. Zoveel geluid wat ze hebben geproduceerd (48 uur lang) om de amnestiewet 2012 door de DNA te jassen zo stil zijn ze nu.
  Zij tonen aan hoeveel respect zij hebben voor de samenleving wat Amnesty aangeeft in haar rapport beschrijft.


  Maak melding

 5. Dit is ook zo een nutteloze praatgroep die geen moer doet aan de problemen in de regio.
  Argentinie zit met een financiele probleem waar je u tegen zegt los dat maar eens op.we zijn bijna drie jaar verder met deze criminele regering in Suriname de enige die voortgang zien zijn die paarse dogmatische brillen dragers.


  Maak melding

 6. Rovers, moordenaars, dictators zoeken elkaar altijd op….
  het klinkt weer gewichtig:Bouterse bespreekt handelsrelaties met Mercosur-collega’s.
  Het is weer zand in de ogen strooien…

  De meesten zijn economisch super zwak…geen toegevoegde waarde…
  Madurodam staat er beter voor..


  Maak melding

 7. Na de onafhankelijkheid van veel Latijns-Amerikaanse landen in de jaren ’20 van de 19e eeuw lenen veel landen enthousiast geld voor hun ontwikkeling. Tal van landen bleken echter herhaaldelijk niet in staat hun schulden te betalen. De gebruikelijke gang van zaken was lang onderhandelen en dan de schuld voor een deel kwijtschelden en voor een deel herstructureren. Ecuador is bijvoorbeeld al zes keer bankroet gegaan sinds 1830.
  Over betrouwbare handelsparrtners gesproken.

  Het zijn niet de latijns amerikaanse landen die de surinaamse kinderen kosteloos opereren, het zijn niet de latijns amerikaanse landen die geld doneren voor het aan leggen van dijken. Het zijn niet latijns amerikaanse landen die Suriname voorzien van schoon drinkwater.

  De gerenoveerde, herrezen grootste houten kathedraal van Zuid-Amerika heropende in 2010 haar deuren, het St. Vincentiusziekenhuis werd opgeknapt met nederlands geld.

  De landingsbaan van vliegveld Zorg en Hoop is verlengd, een radiotherapeutisch centrum staat in het Academisch Ziekenhuis, er zijn studiebeurzen, er staat nieuw hoofdbureau voor de politie, wederom met nederlands geld.

  Kunsttentoonstellingen en theaterproducties zien het levenslicht; dat alles (gedeeltelijk of volledig) met Nederlands belastinggeld. In de jaren negentig diende zelfs Staatsolie, Suriname’s nationale trots (met de slogan ‘geloof in eigen kunnen’), een aantal projectvoorstellen in. In totaal ontvangt de onderneming 35,3 miljoen euro voor onder meer de financiering van een raffinaderij.

  Met Nederlands ontwikkelingsgeld werd in 2009 nog een schuld aan Brazilië uit de jaren tachtig afgelost: ruim 35 miljoen euro stroomt van Den Haag via Paramaribo naar Brasilia.

  Suriname zou gek zijn om Nederland de rug toe te keren. Dat zou niet eens kunnen, want één op de drie Surinamer woont in Nederland. Deze regering vaart haar eigen koers. De gemiddelde Surinamer wil niets liever dan een goed band met Nederland.


  Maak melding

 8. Ik vraag me soms af waar zoveel creativiteit vandaan komt om vooruitgang te ontkennen.

  Ik vraag me soms ook af waarom haat zoveel zaken stuk kan maken en dat mensen dan de principes waar zij zo hoog van opgeven zo makkelijk opzij schuiven als het anderen betreft die hun mening niet delen.

  De ene delegatie na de andere uit Europa en de VS volgen elkaar op met reizen naar de BRICK landen.

  Laatst nog was de grootste handels delegatie ooit uit Nederland op bezoek in Brazilië om zaken te doen. Ik denk terecht want daar is het waar de ontwikkelingen de komende tijd zullen zijn.

  Suriname is buur van Brazilië en zou dan niets te maken moeten hebben met dat land? Zou zich meer nog moeten richten op een land aan de Noordzee dat in verval is? Houd toch op en ga je grootmoeder voor de gek houden.

  Iemand met een beetje verstand en ondanks alles dicht ik sommige clowns hier op dat forum, dat toch toe, die weet dat je voor de toekomst je beter kunt richten op onze grote buur.

  Uiteraard moet je goed je eigen belangen in de gaten houden en is het balanceren op een touwtje. Maar dat touwtje met de EU en Nederland is veel dunner en niet productiever dan dat nieuwe touw.

  Suriname heeft veel meer te winnen met deze nieuwe weg dan met Nederland. Natuurlijk zal er een band blijven bestaan tussen de mensen maar de relatie met het bestuur in Nederland moet wederzijds zijn.

  Dit is de status die Nederland op dit moment wenst te hebben met Suriname. Ik ben van mening dat Suriname die wens dan ook ruimhartig moet honoreren.

  De jong, je lijstje is aardig hoor maar wil je me dan zeggen dat zulks ene reden is voor totale overgave aan Nederland. Kom toch op man. Dit soort zaken gebeurd overal ter wereld en heeft ook een bepaalde reden.

  Ik voorzie dat Nederland net als Spanje in een niet al te verre toekomst gaat komen aankloppen bij Suriname ( en Indonesië, o.a.) om hulp. Het gaat in ieder geval steeds harder bergafwaarts. Ondanks mooie woorden van de regering Rutte is het ergste voor de bevolking nog voor de horizon.

  Ik denk dus dat Nederland er goed aan doet zich nu vooral bezig te houden met zichzelf. Suriname heeft Nederland echt niet nodig. Nooit gehad trouwens, alleen dat besef moest bij sommigen nog even doordringen.

  Daar hebben mensen als jij blijkbaar veel moeite mee. get a life man!


  Maak melding

 9. Niet eromheen draaien,nederland heeft Su voor eeuwen uitgebuit en voor de gek gehouden”dus die gelden zijn zij ons schuldig.
  Jullie mogen die hulp en ontwikkelings geld houden maar bemoei dan ook niet in onze binnenlandse aangelegenheid.
  Wij beslissen en niet jullie “en ook al zouden wij geld krijgen wil niet zeggen dat jij over ons te beslissen hebt


  Maak melding

 10. Het verschil is dat Nederland wat te bieden heeft en het bedrijfleven sluit goede contracten af in Brazilie.
  Bouterse gaat voor de show en op snoepreis.
  Vertel ons wat de voordelen zijn voor Suriname van al die Buitenlandse reizen toe nu toe. ze kosten meer dan ze opbrengen, miljoenen Euro’s worden over de balk gesmeten door die domme criminele regering van Bouterse.


  Maak melding

 11. @Ik vraag me af, Bouterse speelt zijn persoonlijk vendetta met Nederland uit over de rug van de surinaamse bevolking.

  Als Bouterse een echte democraat is schrijft hij een referendum uit over dit controversiele onderwerp even als zijn amnestiewetgeving.

  Het verbreken van banden met nederland en de amnestiewetgeving waren beiden geen issue tijdens de verkiezingen.

  PS. meer op Brazilie gaan richten, maar niet in staat zijn om een weg naar Brazilië aan te leggen ??

  Je hoort mij niet zeggen dat Suriname helemaal geen zaken moet doen met Latijns Amerikaanse landen. Bouterse houdt er een dubbele agenda op na en dat is jammer.


  Maak melding

 12. Nedland bemoeit zich overal waar Su kontakt mee heeft .
  Nogmaals het gaat jullie niks aan wat voor deal Su met brazilie of een ander land heeft ,”het gaat om Su en niet om nedland,.no boemoeij.


  Maak melding

 13. @GMAP

  De wolf heeft niets te bespreken, hy is daar naar toe gegaan om WEDEROM te BEDELEN…
  lakei krijgt rust daar zijn smoel moe is van het likken van de kont van de wolf…


  Maak melding

 14. Koos de jong
  Bemoei niet in Su aangelegenheid het gaat jou niks aan.
  Jij woont er niet maar wil erover praten en beslissen.
  Praat niet over het volk ,zij kennen jou niet en jij kent hen niet,lul niet over de regering want jij zit er niet in om te kunnen zien wat er gebeurt.


  Maak melding

 15. GMAP, de grote contracten voor Suriname liggen in Nederland klaar. Zo voor het oppikken..

  Met behulp van de Rotterdamse haven kan Suriname haar haven moderniseren en fungeren als zuster haven. Over kosten beheersing gesproken !!

  De bevolking voorzien van voedsel komende 20 jaar. Grootste uitdaging ooit voor Suriname. Ik zeg intensivering landbouw educatie tussen nederland en Suriname en sluit contracten af in glas en tuinbouw sector.

  Ook op gebied van recycling van Suriname nog iets leren van Nederland. Het vuil problematiek is tot op heden nog niet opgelost in Suriname.

  De Nederlandse handelsmissie die van 18 tot 23 november 2012 Brazilië bezocht, was succesvol. Een goed voorbeeld hiervan is verzekeraar Atradius, die met oliegigant Petrobras het grootste contract van de missie afsloot, ter waarde van ruim 770 miljoen euro.

  Met alle respect voor Suriname, maar hebben zij te bieden aan Brazilie ?


  Maak melding

 16. Bouterse is weer op reis. Volgens mij is heeft zijn ploeg meer geld besteedt aan reizen dan alle regeringen Venetiaan bij elkaar.
  De vraag is wat het resultaat van al deze reizen is. Bij mij weten nul, nul. Hij gaat praten met boeven zoals hij en mensen met een zeer twijfelachtig verleden.
  Ze knikken (bollen) als hij hoogdravende woorden bezigt en onrealistische plannen ontvouwt. En na de vergadering gaan ze gauw naar Europa (o.a. Spanje,Brussel en Nederland) te bedelen.
  En wat doet Bouterse schelden op Brussel en Nederland maar via Frankrijk het geld dat ze van de EU inclusief Nederland dankbaar in ontvangst nemen.
  Suriname is langzamerhand de grootste schlemiel op internationaal niveau geworden.


  Maak melding

 17. Voorlopig nergens een officieel berichtje in het buitenland, dat deze man echt in Brasilia vertoefd?
  Zijn vriendje chavez is afwezig volgens de laatste berichten, ondanks het feit, dat hij 6jr heeft gewacht op een volwaardig lidmy?

  Smeuïg nieuws:
  “Mercosur, except for Uruguay quite a corrupt neighbourhood, according to TI”
  The TI index covers 176 countries world wide with Denmark, Finland and New Zealand in position number one as the least corrupt, followed by Sweden, Singapore, Switzerland, Australia, Norway, Canada, Netherlands and Iceland sharing the best ten ranked.”

  “The EU is Mercosur’s first trading partner, accounting for 20% of Mercosur’s total trade.
  Mercosur is the EU’s 8th most important trading partner, accounting for 3% of EU’s total trade.
  EU’s exports to the region have steadily increased over the last years, going up from 28 billion in 2007 to 45 billlion in 2011.”

  Linksom of rechtsom je zal altijd afhankelijk zijn van Nederland, simpelweg omdat Nederland een belangrijk lid is van de EU en je moerstaal is Nederlands.

  Nutteloze missie, uitje van de zaak….


  Maak melding

 18. Su hoeft niks van nedeuro land ,houd die contracten voor jou zelf en gaat samen met een ander europese land die deal maken”straks moet er niet gezegd worden dat het door nedeuro land komt dat de dingen in Su goed gaat,slijm bal,het gaat al beter zonder nedeuro land laat ons met rust ,wij hebben al voor een andere pad gekozen en het gaat beter.
  Dat jij met die gedachte loopt dat jij niet zonder nedland kan is jou probleem en niet ons want daar zijn wij al lang over heen.
  Bujaka


  Maak melding

 19. @ Esmerald

  spijtig genoeg is hij opgehaald door een luchtmacht machine van Brazilie. Die vinden de weg terug naar Sur. tot mijn spijt.En je mag er van verzekerd zijn dat niemand die zich enigszins respecteert,met alias b.op de foto wil.In groepsfoto’s is dat onvermijdelijk.Helaas.

  Cobie.


  Maak melding

 20. @ik vraag me af.

  Ik vraag me echt af, waar jij iedere keer de creativiteit vandaan haalt, om het verval van suri, ingezet door deze huidige regering, glashard te ontkennen.
  Tsja, is het nou creativiteit, hoogmoedswaanzin of simpel weg domheid.

  “Uiteraard moet je goed je eigen belangen in de gaten houden en is het balanceren op een touwtje. Maar dat touwtje met de EU en Nederland is veel dunner en niet productiever dan dat nieuwe touw.”
  45 billion euries lijkt mij geen dun touwtje……

  “The EU is also a major exporter of commercial services to Mercosur 13.4 bn in 2010) as well as the biggest foreign investor in the region with a stock of foreign direct investment that has steadily increased over the past years and which now amount to 236 billion in 2010 compared to 130 billion in 2000.

  Baja hoeveel billion het in 2012 is, mag jezelf uitzoeken, heb je iets te doen.

  Geloof jij echt dat de Mercosur landen de EU laten vallen?


  Maak melding

 21. @Koos
  rare combinatie, groot doen en dan vervolgens op je knieën bedelen voor wat snoepgeld….op en top handelsbespreking…..soso lafoe…
  Volgens de wolf staan de investeerders in de rij….
  wel hy staat in de ry om te bedelen….

  Zijn de tractors al gearriveerd vanuit Iran ??


  Maak melding

 22. @Esmerald

  kortzichtigheid en valse trots gaan hand in hand samen…
  door haat kan men (de paarse aanhang) geen onderscheid meer maken tussen realiteit en bedrog, men laat zich leiden door emoties.


  Maak melding

 23. Dit is ook zo een nutteloze praatgroep die geen moer doet aan de problemen in de regio.
  Argentinie zit met een financiele probleem waar je u tegen zegt los dat maar eens op.we zijn bijna drie jaar verder met deze criminele regering in Suriname de enige die voortgang zien zijn die paarse dogmatische brillen dragers.
  ik snap het ff niet of kloppen de berichten niet? griekenland spanje italie ierland portugal en nu cyprus zijn landen die noodhulp krijgen van de ECB dan kom jij vertellen over de latijnamerikaanse landen. wel het gaat goed met ze. blijft maar lullen vanuit je bed want uit je huis kom je niet van maybe 15 cm sneeuw hahaha su gaat zon voor jullie exporteren hahaha


  Maak melding

 24. Nergens in het bericht staat geschreven dat bouta de misdadiger ,op deze conferentie heeft bekend gemaakt dat hij in zijn eigen land alleen de delegatie van de kleine arme landen de ACP had kunnen spreken maar voor de reus de EU moest hij zijn heenkomen zoeken in nickerie omdat de gasten van de EU hem te kennen hadden gegeven…’No,you are not welcome’.

  Whahahaaaaaa…….


  Maak melding

 25. GMAP,” Bouterse gaat voor de show en op snoepreis ”

  Maar hoe dat dan ?
  Wij hadden immers van jou begrepen ,dat hij bij de eerste stap in het buitenland zou worden opgepakt ,door ‘INTER-POLDERLAND ‘…Jokkebrok !


  Maak melding

 26. Roy, je hebt gelijk broeder. Die tractoren uit Iran komen er nooit. Ze hebben daar zelf geen nagel om hun reet te krabben. De munteenheid in Iran is ingestort en de boycot van de VS en EU is voelbaar.

  Hoeveel liter water heeft Su al geexporteerd naar Equatoriaal Guinea ? En wat heeft Cuba ingebracht op gebied van landbouw ontwikkeling in Su ? Investeerders zouden de deur platlopen bij Su. Ministeries hebben niet eens geld voor benzine.

  Allemaal groot spraak van de boze Wolf. Realisatie 0,0 %. De Wolf zit gevangen in zijn eigen leugens.


  Maak melding

 27. ai boi dit doet pijn hoor hahahaha bruja torie,bouterse kan niet naar het buiteland haha wat nu waar is hij,en kijk wie over brill praat,kijk naar zijn brill zo dik als een cola fles of ziet hij dat niet schande hoor,,


  Maak melding

 28. moeten deze asielzoeker niet werken? dag en nacht zo achter die pc zitten lullen over dingen die jullie niet kunnen waar maken.alleen maar denken dat jullie wens in vervulling zal komen,,hahahahaha isolatie waar dan?bouta in brasilia in de zon en die asielzoeker in de sneeuw hahahahaha koud he jongens,,odi,odi uit paramaribo,,takkie,,


  Maak melding

 29. @takkie

  baala,hebben de muskieten je verjaagd uit Sur?En als je in Sur.nog bent dan weet ook dat bout opgehaald is door een Bra.vliegtuig en vanavond netjes terug gepost wordt hahaha.En hij mag zonder MP bewaking niet eens naar de WC in Braz.

  Cobie


  Maak melding

 30. hahahah cobie ik heb een klanbu hoor geen mug hier bij mij,wat kan je niet naar buiten? te veel sneeuw niet boos worden hoor,je kon ook lekker in su zijn maar jammer je kan niet odi,odi cobi


  Maak melding

 31. @Takkie en OkraD

  die baasje van je reist naar de armste landen van de wereld en waar de bevolking van die arme landen goed ondderdrukt worden door hun leiders en bij ons hebben wij het te doen met bouta de lijder!
  En in die landen kijken ze niet vreem op van een lijder die regeert met Amnestie. Voor hun is het de normaalste zaak van ter wereld!!
  Waarom reist die lijder niet van je naar Nederland,frankrijk etc…..

  Neen dat gaat hij niet doen!vanwege opsporingsbevelen!
  Hahahaaaaaaa……
  Met zijn amnestie kan hij alleen maar pronken in dew meest arme landen van de wereld ,nergens anders!
  Whahahahaaaaaa……..


  Maak melding

 32. @takkie

  moeten deze asielzoeker niet werken? dag en nacht zo achter die pc zitten lullen

  MOETEN DEZE ASIELZOEKER NIET WERKEN??
  DEZE ASIELZOEKER WERKEN NÔH? 😀 😀 😀 😀

  POWER AAN ALLE ECHTE SURINAMER ???
  ALLE ECHTE SURINAMER NÔH? 😀 😀 😀 😀

  Het is op het ogenblik 13:40 u – 4:00 u. = 9:40 u. Surinaamse tijd;
  MOET JIJ OOK NIET WERKEN OF VINDEN ZE JOU ONGESCHIKT WEGENS JOUW GEBREKKIG NEDERLANDS!?


  Maak melding

 33. @takkie

  baala,hoe reis door Parmaribo?Daar kennen ze geen ooievaartskaarten.En de bussen van COBUS moeten dagen voor bestelt worden.Of heb je Nickerie lopend bereikt voor de defile.Baala ga niet naar de Saramacca straat[vies] en in de buurt van het belasting kantoor.Gevaalijk.Peligrosso zeggen de braz.meiden.

  Cobie.


  Maak melding

 34. cobie dat jij zoveel weet is prima hoor,maar ik vraag me ook af of jij tante wel aandacht geeft of heb je niet,je geeft meer aandacht aan bouta dan je man of vrouw want veel van jullie doen als of jullie mannen zijn maar wordt gepakt door mannen hahahaha cobie heb je wel een beurt gehad vandaag van gmap meo je partner he hhahaha ga bukken jongen is beter voor jou


  Maak melding

 35. hahahah een van die dames is aangemeld he mie gado deze is een echte vrouw hoor leest maar wat deze allemaal schrijft he madona,deze dame heeft geen eigen reactie maar alleen proberen mannen hier te versieren ,,hahaha ga met cobie koko spelen madona,,


  Maak melding

 36. @takkie

  mi baala,
  dies na spesrutu gi yu.

  Alle Trojaanse helden waren in tussen terug in hun land.Behalve Odyseus.Door allerlei tegenslagen dobberde hij al 10 jaren op zee.Ten einde raad ging hij naar de God van de winden om hulp vragen.De God der winden gaf hem een tas mee.Terug op zijn boot,verliep zijn reis voorspoedig.10 Dagen en nachten sliep hij niet en keek vanaf de voorplecht uit naar land.De 10e dag zag hij land en ging eindelijk slapen.Zijn matrozen nieuwsgierig naar de tas waarop Odyseus gewaakt had,gingen kijken wat er in zat.En floep,daar kwamen alle tegenwinden er uit.En Odyseus was prompt weer terug bij de God der winden AEOLUS.

  Neem geen tassen mee anders blijf je voorgoed in Sur. hahaha

  Cobie.


  Maak melding

 37. @ takkie

  ga naar buiten.Breek een takje af van welk boom dan ook.Kauw er flink op een uiteinde[je moet geen kunstgebit hebben]tot het vezelig wordt.En poets je tanden flink mee met wat houts kool.En spoel alles door met een warme djogo.Waarlijk!Je gaat nooit meer schelden en vies denken.

  Cobie.


  Maak melding

 38. @Ray,
  Bedankt brother.
  Wanneer gaat hij naar Frankrijk?, die crimineel kiest zijn criminele vrienden uit die hem niet zullen uitleveren.
  Aan de reactie van die ezels kan je zien hoe onwetend ze zijn.
  Staat hij wel of niet op een lijst van Interpol van drugs criminelen?


  Maak melding

 39. cobie laten we het over su praten kom niet met je mooie torie oke daar heb ik niks aan mij land suriname gaat vooruit een dat vindt ik belangerijker dan jou mooie verhaal ik groet je nu vanuit paramaribo ,, hou meo,madonna,bezig odi,odi


  Maak melding

 40. daar gaan we weer,nu gaan we aan andre vragen wanneer bouta naar frankrijk gaat hahahah wat een kick hier,no spang meo je hoor,t wel meo noh bruja,nu is het vragen wanneer je weet niet meer wat je moet lullen je vraag nu ,, no spang ik ga je melden oke


  Maak melding

 41. @OkraD

  Je hebt geen andere keuze dan met mij eens te zijn dat die baasje van je slechts bepaalde landen kan bezoeken en dan weer andere landen niet ,vanwege restricties en Amnestie!

  Whahahaaaaa….


  Maak melding

 42. @takkie

  baala,ik begon juist op dreef te komen en dan hak je af.Dit had ik echt niet achter je gezocht.Afgaande op je naam dacht ik dat je zang oneindig was.En wat grove woorden is jou vergeven hoor.Maar vertel mij hoe het gaat met Sur.Baala ik heb dat land laaaang niet gezien.Komop baala.Vertel een beetje noh hahaha.En over de CLANBU whahaahaha

  Cobie.


  Maak melding

 43. @MEO jij ben super in de waar man,je zegt dat die crimineel kiest zijn crimenele vrienden uit die hem niet zullen uitleveren oke,kan jij mij vertellen wat jou land nederland dus laast met een hele delegatie,maxima en alex bij die criminele vriend van bouta was gaan zoeken? ben je dat vergeten? of ben je zo dement? meo je ben echt een ezel hoor plus een aggu,, mie takkie ,, vertel me wat deed maxima en alex en de tweedekamer bij die crimineel in brazilie??????


  Maak melding

 44. cobie rustig mie mang no bruja ik heb je door, no spang het gaat goed met su hoor daarover praat ik graag niet over jou nee jij wil me uitlokken om bezig te houden met je gedoe hahahaha cobie ik ben in su en lach me kapot aan jullie


  Maak melding

 45. Suriname moet het in de regio zoeken en niet bij de EU.
  Lackin je ziet het goed.Alleen nog een schoonmaak bij de ambtenaren.De top bedoel ik.Directeuren enz.


  Maak melding

 46. oke cobie even naar de markt mie mang hahahah,ga je verder? later oke rustig niet te overspanne raken cobie tik,ing cool geeft tante ook een beetje aandacht oke, if joe abie hahaha ,,of ben je thuis bij meo je doet,t goed hahahah cobie cobie ,,ontspanne als je naar buiten gaat loekoe boeng ,,denk aan je jarie ,cobie oke cobie


  Maak melding

 47. @Savioen

  Sur.krijgt het alleen van China.Want die stellen geen duizend vragen over dictatuur of mensen rechten schendingen.China geeft een beetje en neemt alles van je.Moet je Afrika Reports kijken.

  Cobie.


  Maak melding

 48. Bouterse is zo doorzichtig doordat er telkens zaken die hem betreffen, hij uitlandig is, bijvoorbeld toen de amnestiewet getekend moest worden, was hij ook zogenaamd uitlandig, nu morgen 8dec 30 jaar geleden dat deze moordenaar verantwoordelijk was voor de 15 moorden op Surinaamse broeders, en aangezien er morgen een grote bijeenkomst word gehouden op de plek waar deze 15 surinamers vermoord werden, moet je zorgen dat je zo ver mogelijk uit het zicht bent, om er zo min mogelijk aan herinnerd te worden, doordat je te laf bent om een keer de waarheid te gaan vertellen, en daardoor het hele Surinaamse volk in ongewisse laat zitten, maar er zal toch een keer gerechtigheid komen, want de druk wordt Internationaal opgevoerd.


  Maak melding

 49. @Jack Russel

  Je hebt gelijk!
  Deze keer heeft de bruut bouta Brazilie als zelfverbannings bestemming gekozen!!
  8 dec is een dag dat hij zich liever onzichtbaar maakt onder de surinamers!


  Maak melding

 50. @ik vraag me af

  Dat heb je diplomatisch uitgelegd aan de mensen van waterkant.net. Helaas zitten de diplomatisch gezinde mensen niet in deze groep. Maar ze hebben het gevoeld als een sunami. Geloof me ze zijn wakker geschudt.
  Zowel Drs.Assen van het Front (NPS) als Wijdenbosch van NDP hebben voorspeld dat wij Nederlands dominante hulp niet meer in de toekomst zouden nodig hebben.
  Deze twee heren gingen in 1995 zelfs zo ver om te zeggen van Nederland hou je ontwikkelingshulp maar. Wij zouden het niet meer nodig hebben. Net zoals je stelde Suriname heeft nooit OH nodig gehad dan het creeren van een ontwikkelings knecht door NL. En Nederland heeft dit altijd gevreesd dat Suriname zijn eigen weg zou bewandelen. En de grote leider aller tijden van Suriname Bouterse mocht onze ogen niet openen. Precies hoe je de term JOOD niet mag gebruiken en men dit vreest mag je de naam BOUTERSE ook niet noemen. Dat is onderdrukking.


  Maak melding

 51. Als je een leugenaar,bedrieger, misleider,moordenaar en drugs veroordeelde mulo school leerling nodig hebt om jou ogen te openen dan is het zeer slecht met jou gesteld.
  Nederland weet dat als het slecht gaat met Suriname dat hun de gevolgen daarvan zullen voelen net als in de jaren 80 en 90, kijk hoeveel Surinamers naar Nederland zijn gevlucht voor die tiran Bouterse, en nog steeds wonen en Duizenden Surinamers in Frans Guyana.


  Maak melding

 52. bouta doe je dingen mie mang draag je land uit .redimusus kunnen alleen maar jammeren .
  wij hebben jou nodig jij hebben wij tot president gekozen die onze belangen moeten behartigen .
  bouta had gelijk toen hij bij de vergaderingen zij …vene joe boto e soengoe …jou volgelingen kunnen jou niet redden ..ding mang liep vene nanga vo zetel vier !!!!terwijl na loko voe paars e lolo doro .
  au lolo te 2015 .de projecten van olie, bruggen, wegen casave ,wegen ,huizen ,onderwijs..in 2,5 is er veel bereikt .paars hoeft zich geen zorgen te maken ons doelstellingen zijn in in meren deel bereikt .18000 huizen waren podium taal maar het belangrijkste is dat het surinaamse volk tevreden is .

  strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang ,herie libie te na dede pero sa vetie gie sranang.


  Maak melding

 53. Hee Pero, Bouta is door de DNA tot president benoemd. Er is niets aan het volk gevraagd. Spreek voor je zelf en niet namens het volk.

  Vertel ons wat Bouterse in 2,5 tijd heeft bereikt ?

  Landbouw in suriname verkeerd in crises simpelweg omdat de kinderen van landbouwers veelal kantoorbaanjes willen hebben. 6 baansweg naar de luchthaven komt maar niet van de grond en de weg naar Brazilie is afgeblazen. Kinderen mogen in de basis onderwijs niet eens oefentoetsen doen omdat het geld op is. Vergeet ook niet de eenzijdige voeding die op de naschoolse opvang voorgeschoteld krijgen. Jij noemt 18.000 huizen podium taal, ik noem dit kiezersbedrog.

  Pero, waarom wil Bouterse geen verantwoording voor zijn financien afleggen ? Begroting 2013 is niet eens rond.
  Bouterse besodemieterd de boel.


  Maak melding

 54. ik heb al eerder gezegd,dat bouta behalve een faaaaaf-aaard is schijdt heeft aan het poep volk, dat toch alle bevelen van hem ddb volgt na leeft..

  kijk maar alvast naar de movinas de lantiemang/oemas naar al die verk-loze ministers die zitten te zitten en niksen,wat dacht je van die z.g.n. ambassadeurs alleen bank zitters niets nuttigers..

  ddb geniet van het vermogen v/h land de boel kan gewoon verbranden

  2015 stemt het stem-vee toch op hem voor een njang driengie presirie djogo biegie biegie pokoe
  dat is dast ding

  jammer maar waar..


  Maak melding

 55. @@@ koossssss
  koosssssssss ga rustig op je twee ballen zitten laat ik een tipje van de sluier voor je oplichten .
  ik herhaal bouterse is door dit volk gekozen…. als jullie fronters en olland het leuk vinden of niet …zal de surinamer die deze man gekozen heeft wors wezen .paars 2,5 jaar aan de macht heeft veel gedaan …ik ga voor jou niet opsommen wat paars heeft gedaan ,dat na las ting .het surinaamse volk hier in suriname weet wat er gedaan wordt .wat jullie redimusus proberen lukt niet .kogel brief, oppositie leugens verkondigen ,jou land samen met olland proberen te boycotten …en ik moet jou komen vertellen wat paars gedaan heeft .!!!! boi joe no bevie voe aktie mie na san datie !!!.alles wat de regering positief doet is bij voorbaat door deze redimusus de grond in geboort ….theoretisch hoorrr praktisch kunnen ze geen moer ..maar soms moet je deze redimusus niet kwalijk nemen het is wat vene hun leider ze heeft geleert . koos zegt het volk heeft bouta niet gekozen hihihii omdat vene bouta de hand niet schudde toen bouta de verkiezingen won… .en die mentaliteit hebben deze redimusus over genomen .vier zetels waren het en dat wekt wrevel bij die gasten . niet voor niets zie ik deze gasten aan voor tutsies en hutus .kraboe mentaliteit het niet gunnen van de winaar… .dat zelfs die nederlandse pedofile dominee bakker het surinaamse volk bekritiseert .boi mik na wit mang draai drie lees dang a tjar ing go gie na awara bong tap mie prasie .


  Maak melding

 56. Peerrooo, welke punten uit het NDP verkiezingsprogramma zijn geëffectueerd Peroooo ?

  Ik heb het niet over Front, Olland, Pedo’s, Slavernij, Kolonialisme, Redimusu etc etc . Zal me allemaal een worst wezen.

  WAT HEEFT BOUTERSE IN 2,5 JAARTIJD BEREIKT PERO ! WAT IS POSITIEF AAN DEZE REGERING. BOUTERSE IS JE HELD.

  VERTEL OVER Z’N SUCCESSEN !


  Maak melding

 57. @Koos,..amnestie! oja,..die stond niet op het programma.
  Uhm,.ff denken zijn vrouw een salaris van 6000 dollar/maand,.nee ook niet. Steve Meyer ,..6000dollar/maand? ……volgens mij tot nu toe,. deed Bouterse alles in eigen belang,…waar heeft hij het volk gelaten dan?
  Oja ,…pero een pc van 9000 dollar. Die stond op de begroting. Wie krijgt die schilderij van 200.000 dollar dan?


  Maak melding

 58. @Surinam Patriot, al zou Bouta de nationale bankrekening in zijn geheel leeg plunderen, dan nog zou Pero zijn kont kussen. Bouta kan in zijn ogen niets verkeerds doen. Wellicht zou hij de schuld doorschuiven naar Front of Olland. Deze paarse redimusu staat op de pay roll bij Bouta. Kan niet anders, of hij heeft gediend onder Bouta.

  Deze bittere casaveplanter woont in Bijmer. Ergens op een flatje, ongetwijfeld Frissenstein (6 hoog eenzaam). Hij geniet van huisvesting + uitkering van de kolonisator. Ja precies dezelfde Olland waar hij op af geeft. Waar hij het gore lef vandaan haalt om Nederland te bekritiseren, ik weet het niet. Wordt tijd dat hij opsodemieterd naar Su. Bouta heeft hem nodig om het land op te bouwen. De ontbrekende schakel voor de landbouw problematieken is Su.

  Pero go go go


  Maak melding

 59. koosss

  die slavernij verleden laat ik aan jou over nergens heeft pero het over slavernij ..als mensen dat zouden doen is het dan gelogen. dat is mijn vraag aan jou .

  jullie als redimusu ,pedofielen nederlandse dominee.
  front ..dat zeg ik volmondig jullie zijn in een woord zielig .koos je bent in nederland gekomen voor lot verbetering ..nederland was kapot in de tweede wereld oorlog .de witte man heeft zijn land opgebouwd ..deze de jong komt in de jaren 70 naar nederland en komt doen alsof hij een echte witte man is door anderen de tes te willen voor lezen …maar deze loser weet heel goed dat die witte nederlander hem als een buitenlander ziet die gewoon komt profiteren en nu zijn eigen land af kamt ..die nederlander moet koos nu vragen …meneer koos je bent buitenlander met nederlands paspoort waarom ga jij niet terug om je land op te bouwen inplaats dom praten achter die pc.wij witte nederlanders hebben ons land opgebouwd maar jij koos lult maar uit je nek .doe als die surinamers die in hun land zijn gebleven en het op bouwen .wat is jou antwoord koosssssssss!!!!!!!!!!!
  suriname gaat vooruit de hele wereld weet het behalve koos .zelfs die witte nederlander komt naar suriname om zaken te doen .wat ben jij waard koos je wordt beledigt door wilders .chame schaam je .de sterke man van suriname is bouterse .olland kan niet tegen hem op .ze kunnen hem bekritiseren noem maar op lapt hij aan zijn laars .dat is vele malen bewezen.
  jaloezie dat is jullie probleem .maar jij koos en jou soort genoten zitten in het zelfde schuitje .jullie hebben geen toekomst zeker weten .

  strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang herie libie te na dede pero sa vetie gie sranang .


  Maak melding

 60. koos zelfs die kont van je vrouw zou ik niet willen zien laatstaan kussen ..als je kaats kaats goed want ik kan goed kaatsen .beperk je in je uitspraken ik begin er niet mee …maar als het moet sta ik paraat .laat dat duidelijk zijn .


  Maak melding

 61. beste Koos,

  het is duidelijk dat die pero niet inhoudelijk op jouw vragen in kan gaan, zelfs al zou hij willen. Hij is niet in staat om ook maar 1 ding op te noemen.

  Alleen maar kwaken en brallen zoals Bouta en Brunny.
  Praten kunnen ze niet, dus worden ze maar agressief,

  Baasje vlucht tijdens eu/acp conf. naar Nickerie,
  8 dec weggekropen in Brazilie
  tekenen van de amnestiewet ondergedoken in het binnenland.
  Boxel durft hij niet te verschijnen.

  Grote bek maar bang en laf als een juffershondje.


  Maak melding

 62. Typisch NDPers die Pero, Astrando,..als ze een discussie niet aan kunnen, gaan ze over op schelden,…laag laaag.
  Tja ,.ze hebben het van hun meester. Die kan ook alleen maar dreigen en schelden,..maar voor de rest big for nothing!!


  Maak melding

 63. @@@ no no suri patriot .
  je ziet het verkeert .lees en hoor ik weer van je waar ik deze man heb uitgescholden dat hij die kont van een ander moet gaan kussen …bezin eer gij begint .en daarom zeg ik wie kaats moet de bal verwachten .

  mo tak nengre no ..aktie baka srapoe moro aktie vesie .


  Maak melding

 64. Alleen Pero een Astrando ( dezelfde dus) presteren het om meer taalvauten dan woorden in hun posting te produceren.

  Geeft het niveau van hun intellect aan. En die van de rest van de Paarse Paupers


  Maak melding

 65. @@@@ henk molenaar
  zegt pero is nog minder dan die rem sporen in mijn onder broek .
  hihihihihi henk molenaar dan zal je vrouw heel veel werk hebben mie boi!!!!
  verder wil deze pero jou mee geven dat dat nederlandse taal een middel is en geen doel .joe dong no ka .
  weer is het bewijs geleverd dat de eerste intelligente fronter nog geboren moet worden .ga rustig op je ballen zitten en zie wat mijn president voor het volk doet .
  het land wacht niet op jou mie omoe het land wil aktie geen klets praat wat jij doet .kan me best voor stellen dat deze zotte kop geen bal te doen heeft en zich een beetje kan vermaken achter die pc.je hebt geen toekomst nog in suriname nog in nederland .eigenlijk verdoezel ik mijn tijd aan dit soort zotte koppen .henk molenaar …poer joe djokoe weer tap joe ede .

  in elk geval het beleid wat bouterse heeft uitgezet gaat door en er is geen weg terug … jaloers zijn deze fronters omdat ze weten dat zij geen aanspraak gaan maken op de troon .oppositie oeng sa sidong …tapoe na oedoe bangie .

  bouta go go


  Maak melding

 66. men geloofd het of niet ik respecteer elke president die door dit volk gekozen is .als het nou bouterse ,santhoki mij maakt het niets uit …voorlopig is bouterse de sterke man van suriname en daar gaan wij het mee moeten doen …als wie dan ook het leuk vindt of niet .het volk kiest niet olland niet redimusus .een ware democraat zou zeggen jammer en waarachtige oppositie gaan voeren .
  als je struisvogel politiek voert loop je tegen de lamp dat zagen wij met die kogel brief en het boycotten van paars .


  Maak melding

 67. elke keer als ddb het land verlaat voor zijn privé bezoeken,kost het land minstens US$ 500 000 dollar die hij niet hooft te betalen,maar het tjé potie volk via belastingen..

  en wat die bezoeken het land opleveren,is 0,0 geen waarde van betekenis..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.