Amerikaanse stoelen voor Surinaams ziekenhuis

58

PARAMARIBO, 20 jul – Dankzij een blijk van Amerikaanse gulheid, is het Sint Vincentius ziekenhuis in Paramaribo ene ruk rust- en gezondheidsstoelen rijker. Vooral patiënten met rugpijn moeten zich gelukkig voelen. Ook het personeel zal wat vrijer kunnen ademen, vanwege de lastverlichting. Volgens ambassadeur John Nay is precies dit ook de bedoeling.

“We zijn blij iets te betekenen. Ik weet hoe toegewijd gezondheidswerkers zijn, mijn moeder en echtgenote zijn ook gezondheidswerkers”, zegt Nay. Hij was niet meer dan doorgeefluik voor de in de Verenigde Staten gevestigde organisaties Ministries Distribution Center en Hospital Mission Outreach. Het US Southern Command van het Amerikaanse leger zorgde voor het transport naar Suriname. De directie van het ziekenhuis is blij als een kind.

Het aanschaffen van gespecialiseerd meubilair staat al geruime tijd op de inkooplijst. Alleen kon het maar niet tot inkopen komen. “Als ziekenhuis hebben we de zorg over patiënten, waar middelen voor nodig zijn. We zijn niet altijd in staat de middelen aan te schaffen, dus als er donaties komen, is dat ook een manier om de zorg naar een hoger niveau te tillen”, zegt directeur Manodj Hindorie. Het ziekenhuis is zes en negentig jaar geleden opgezet door rooms-katholieke nonnen.


58 REACTIES

 1. Het is toch een zeer trieste zaak dat ziekenhuizen, bejaardenzorg etc afhankelijk moeten zijn van donaties terwijl in eigenland miljoen verdwijnen in de zakken van de politici. Een groot land met weinig populatie dat ondanks de ontvangen miljarden aan gelden/spullen niet op eigen benen kan staan. Er is zoveel geld (drugsgeld)/kapitaal aan grondstoffen aanwezig. Aan/voor de rijken heb ik een boodschap: Als je je rijkdom wilt vergroten moet je niet je vermogen vermeerderen maar je
  hebzucht verminderen…
  think about it..


  Maak melding

 2. Beste Roy
  Sterker nog WKN stond twee jaar gelenden vol met berichten over bedel cultuur van de vorige regering.
  Een deel van onze broers en zusters in Surinamen hebben last van hun geheugen,ze zijn die geweldige beloftes van crimineel Bouterse vergeten.voor alle duidelijkheid Roy ik ben het volledig eens met jou reactie .


  Maak melding

 3. waneer komen jullie met wat positieve reactie wat leerzaam is veel gasten die hier reageren geloof ik dat ook de groots crime/ zijn als wat positiev gebeur in suri is nooit goed als van de landverrade is nooit positiev bij hun


  Maak melding

 4. Ben het helemaal eens met Roy,

  Waar is het motto vertrouw op eigen kunnen?
  Kunnen ze zulke stoelen niet zelf ontwerpen.
  Ik zie geweldige paleizen die uit de grond zijn gestampt, noem maar op enzz.
  En nog steeds is het land op bedeltoer.
  Wij maakten vroeger zelf stoelen en banken, het land heeft hout genoeg om van alles te maken. Maar als je liever lui dan moe bent dan ben je aangewezen op bedeltoer. Chutia ke chakar


  Maak melding

 5. Bouta, ik hoop, dat jouw vrienden uit Cuba, Venezuela en Equatoriaal Guinea dit gulle amerikaanse gebaar zullen opvolgen. Hoop doet leven!


  Maak melding

 6. @GMAP
  ik heb geleerd niet voor een dictator/moordenaar te kiezen, pinarie van toen heb ik meegemaakt. Het is een leerzame periode geweest.
  Dat er toch mensen zijn die deze kwelgeest kosteren/adoreren, tja deze mensen hebben duidelijk niets van de geschiedenis (staatsgreep) onthouden. Deze mensen vinden het fijn om elke dag met “zand” in hun ogen rond te lopen. Hun LIJDER strooit er royaal mee.


  Maak melding

 7. @Roy

  Je hebt helemaal gelijk! Van 2007 – 2010 verbleef ik in Suriname. De ondernemende directeur van scholengemeenschap Lelydorp is in Nederland komen bedelen, om geld in te zamelen voor de bouw van extra klaslokalen. Zuster-gemeente Lelystad heeft zich danig ingespannen om het beoogde doel van de directeur van scholengemeenschap Lelydorp te realiseren. In Suriname verzaakt de overheid de geeigende taken, want daar is onderwijs een van, uit te voeren.


  Maak melding

 8. Lasede ,
  Tussen 2007 en 2010 zatten jouw helden Vene/Sardjoe aan het roer , vergeten zeker ???
  En toen kregen/ontvingen Vene/Sardjoe miljoenen Euro’s uit Olland en wat hadden zij hiermee gedaan ???
  Juist ja , soso k’ka en nu moet de huidige nationaal regering alle oneffe-heden van de toenmalige marionetten re-gering gaan egaliseren .
  Snap je wat ik bedoel ???
  Zo niet , me’ki a cabissa fu yu do ing wroko !!!
  Denky bun tranga nanga puru na oogkleppen fu yu !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 9. Positeve reactie.
  Als jij zo slim ben om al die negatieve berichten uit Suriname positief te zien moet jij zelf weten, deze man doet daar niet aan mee. opvallend aan die paarse schaapkoppen is wat twee jaren gelenden negatief was nu ineens als positief word gezien.
  Laatste bericht Staat wens meer aandelen te verkopen.


  Maak melding

 10. @Sempa

  Goed opgemerkt, dat tussen 2007 en 2010 Venetiaan en Sardjoe in Suriname aan het roer stonden. Maar als het deze vredelievende personen niet gelukt is de surinaamse overheid op een fatsoenlijke manier te laten functioneren, dan zal een MASSAMOORDENAAR op dit vlak geen enkel resultaat boeken en volledig falen.

  PS: Ik heb ‘massamoordenaar’ met hoofdletters geschreven, voor het geval jij dat vergeten bent. 😉


  Maak melding

 11. stoelen in ruil voor infiltratie in het surinaamse cocaine netwerk, om achter te komen, hoe de netwerken functioneren binnen de grenzen van de transport toevoer van columbia naar suriname en hoe die weer via zanderij verplaats wordt door slm/klm naar europa en amerika…


  Maak melding

 12. Dit vind ik heel leuk van de USA, laten we hopen dat men zuinig mee omgaat,zodat we lang mogen genieten van deze spullen.Nog vele na deze I LOVE SU.


  Maak melding

 13. Roy ,
  Daarom zegt de huidige Nationaal Regering van de Republiek Suriname tegen Olland ;” Wij hebben jullie geen geld gevraagd en houd het maar voor jezelf of gebruikt het voor het inrichten van de nieuwe vakantie verblijft van de Willempie ( Alex)” !!!
  Wij , Republiek Suriname , genereren onze inkomsten uit onze eigen natuurlijke bodemschatten en een dezer dagen plaatsen wij enkele aandelen van Staats-olie op de beurs !!!
  NEKS NO FOUT !!!
  Ter jouwer memo : Voor de huidige Republiek Suriname is ” Olland te groot voor het servet en te klein voor het tafellaken ” !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 14. Roy,

  Jouw standpunt is helder en ik kan mij daarin bijna volledig in vinden. Jouw terechte opmerkingen hebben echter enige nuance nodig.

  Er zijn omstandigheden waardoor Suriname gedeeltelijk nog steeds afhankelijk is van derden en van het buitenland.
  We moeten niet vergeten dat Suriname nog steeds valt onder een ontwikkelingsland.
  Er zijn een aantal kenmerken over de mate van ontwikkeling in een bepaald land. Deze kenmerken
  zijn legio en niet echt relevant om hierover op dit forum uitgebreid over uit te wijden.
  Onder regering Wijdenbosch (ook NDP) was Suriname niet eens zo lang geleden een failliete boedel geworden. Onder Wijdenbosch was Suriname een ware derde wereld land geworden. Mede dankzij Venetiaan (Nieuw Front) en financiële hulp vanuit Nederland heeft Suriname zich omhoog kunnen werken. Afgaande van de positieve waarderingen van buitenlandse instanties mogen we ervan uitgaan dat de huidige regering de opwaartse lijn van de regering Venetiaan aan het voortzetten is.
  Suriname is in potentie inderdaad een rijk land.
  Maar de status van een rijk land heeft Suriname absoluut nog lang niet bereikt.
  Gelukkig valt Suriname niet meer onder een onderontwikkeld land omdat o.a. de levensverwachting
  praktisch gelijk ligt aan ontwikkelde landen.
  De levensomstandigheden van een groot deel van de Surinaams bevolking is nog steeds niet goed. Ze behoren niet tot de laagste groep, maar zeker niet tot de hoogste groep. Eigenlijk kun je stellen dat Suriname op het gebied van levensomstandigheden nog een zeer en zeer lange weg heeft te gaan.

  Een heel groot probleem van ontwikkelingslanden is dat
  ze bijna altijd kampen met een te groot ambtenarenbestand. Zo ook Suriname. Het grootste deel
  van de ontvangsten gaat op aan het onderhouden van
  het ambtenarenapparaat.
  Op veel fronten zijn op dit moment ontwikkelingen waar te nemen, die te vergelijken zijn met andere ontwikkelingslanden. Deze vergelijking gaat echter niet niet in alle gevallen op.
  Een klassiek voorbeeld van een onderontwikkeld land is
  bijvoorbeeld Ethiopië, omdat in dit land bijna alles onderontwikkeld is. In Suriname is dat gelukkig niet het geval.

  Gezien de positieve waardering van internationale instanties voor Surianme mogen we ervan uit gaan dat Suriname niet aan de onderkant van de ontwikkeling
  staat en dat Suriname zich terdege op veel fronten aan het ontwikkelen is.
  Zo’n ontwikkeling vergt echter nogal wat tijd en
  voorlopig zal Suriname het zeker niet kunnen stellen zonder hulp van buitenaf.

  Maar laten we ons troosten met het feit dat een rijk land als China die op dit moment behoort tot een
  land met een gevestigde economie nog steeds worstelt met een enorme armoede aan de onderkant en waar de armen nog steeds afhankelijk zijn van donaties van
  instanties uit het buitenland die aan liefdadigheid doen.
  Laten we hopen dat Suriname over tien jaar zelf een land wordt die in staat zal zijn om arme landen
  financiële steun te verlenen.


  Maak melding

 15. Schei uit:

  Nieuwe AZ direkteur tegen SRD. 60.000,= ex(lucratieve) secundaire voorwaarden ingezet om op bedeltocht te gaan.

  Hmmm…daartoe ben ik ook bereid.


  Maak melding

 16. Lasede ,
  Het zou hun nooit hebben gelukt en de rede ligt in het feit dat jouw zgn.vredelievende personen enkel vazallen zijn van Olland en geen nationaal ontwikkelings-beleid voor de Republiek Suriname konden bewerkstelligen en realiseren .
  Vind je het gek dat na tien lange jaren men tien schone vingers heeft overhouden en in de sloot terrecht is gekomen ???
  Tien lange jaren en de resultaten zijn : een afgeslankte Olifant en een Frambo gereduceerd tot een brandende een(1)uur thee-lichtje !!!
  Definitie van massamoordenaar is terug te vinden op VK.NL !!!
  Ter jouwer memo ;’ Fitch is zeer te spreken over de toewijding van de huidige Nationaal Regering om fiscale oneffenheden te neutraliseren en stabiliteit te bereiken wat betreft wisselkoersen en prijzen ‘!!!
  En de ” KUNST ” is vooral het zo te houden !!!
  Dat kan men niet van Vene/Sardjoe zeggen , want zij waren niet autonoom ( leest; vazallen)!!!
  Lasede , als men zelf niet functioneert , wat krijgt men dan ???
  Juist ja , denky bun tranga nanga puru na oogkleppen fu yu !!!
  A soooooo
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 17. Roy ,
  praat aub in enkelvoud !!!
  Surinamers zijn hardwerkende mensen en dat jij niet tot de categorie hoort , is toch jouw eigen keus en democratische recht !!!
  A sooooooo
  ALLES WAT GOED IS TE BETRACHTEN , DAT GEEFT ONZE REPUBLIEK SURINAME WAARDIJ !!!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 18. @Sempa

  “Het zou hun nooit hebben gelukt en de rede ligt in het feit dat jouw zgn.vredelievende personen enkel vazallen zijn van Olland en geen nationaal ontwikkelings-beleid voor de Republiek Suriname konden bewerkstelligen en realiseren .”

  Wees eens origineel en kom niet steeds aanzetten met de grijsgedraaide 78-toeren plaat van ‘ollandse vazallen’ uit jouw prehistorische collectie elpees. 😉


  Maak melding

 19. Waarom is het St Vincentiusziekenhuis de gelukkige?????
  Niet dat ik er iets op tegen heb, MAAR alle ziekenhuizen horen goede zorg te kunnen leveren met de desgewenste middelen. NIET alle ziekenhuizen kunnen rekenen op donaties, dus BAAS doe wang sanie. No barie soso, no go koirie soso na alla tra kondre, maar lokoe yoe eigen volk, fa den e piena.


  Maak melding

 20. Roy ,
  In het pleidooi van Dusdat , is hardwerken van essentieeel belang en deze staat centraal !!!
  HABI BRIBI INI YU SREFI
  FENI YU KRAKTI INI YU SRANAN-LOBI !!!
  NEKS NO FOUT !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 21. Lasede ,
  Jouw oogkleppen !!!
  Puru ing en dat zal jij merken dat uit jouw ooghoeken wat te signaleren zijn !!!
  En ratio blijven .
  A sooooooooo
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ ,
  NU !!!


  Maak melding

 22. Dit bericht kan je benaderen via twee invalshoeken
  een negatieve of een positieve;

  Negatief invalshoek;
  Suriname heeft nog steeds hulp nodig vanuit het buitenland is niet in staat de klus alleen te klaren en alles wat daarbij hoort.

  Positief invalshoek;
  Amerika trekt zich niks aan van de vijandige houding van Nederland tegenover Suriname.
  Nederland haalt haar ambassadeur uit Suriname en
  stopt alle hulp aan Suriname.
  Amerika daarentegen volgt haar eigen positief beleid en is ondanks alles nog steeds bereid Suriname ‘ruggesteun’ te bieden.

  Driemaal raden welk invalshoek mijn voorkeur geniet.


  Maak melding

 23. @Sempa

  “Lasede ,
  Jouw oogkleppen !!!
  Puru ing en dat zal jij merken dat uit jouw ooghoeken wat te signaleren zijn !!!
  En ratio blijven .”

  Ha, ha, ha! Oogkleppen? Iemand die onophoudelijk zijn hoofd in het achterwerk van Bouta steekt, heeft strond in de ogen en reageert instinctief – dus zonder rede – als een Pavlov-hond op zijn Baas. 😆 😆 😆


  Maak melding

 24. Sempa jou moordenaar president heb tegen Olland gezegd dat die geen geld nodig heb ,maaaaaaaaaaaaar hij probeer wel bij al zijn soort vriendjes te bedelen


  Maak melding

 25. hallo hersen-loze jongeren geboren in de jaren tachtig en daarna..,,

  jullie kennen je eigen geschiedenis niet,je lijder heeft altijd gezegd,,dat pres.Sankar in de jaren tachtig op de stoep van buitenlandse zaken in Holland stond te bedelen voor geld in de stromende regen..

  Hij de hoofd verdachte moordenaar 82 was zó vernedert,dat hij direct uit emotionele redenen toen zijn functie als opperbelhebber v/h leger su. neergelgd en weigerde onder deze pres. te functioneren..

  paar dagen later was de telefoon coup door graan-oogst.

  maar daar weten jullie jongere ouderen nu niets van.,.die hersens hebben jullie niet,

  vandaag de dag reist hij de hele wereld rond om te smeken naar ontwikkeling..

  vele beloftes heeft hij gedaan en niks wordt ge-realiceerd tot overmaat van ramp en weet niet meer hoe verder..
  je kunt reshuffelen wat je wilt,maar daar koop je niks voor,zolang je zelf niet verdwijnt uit het toneel/poppenkast,

  dat is de beste oplossing voor het land su…


  Maak melding

 26. Dit bericht kan je benaderen via twee invalshoeken
  een nigatieve of een positieve.
  Deze hulp is puur voor de bevolking, Nederland is nog steeds de grootste donor als het gaat om donatie of hulp aan de Surinaamse bevolking.
  Degene die geboren zijn in een republiek en democratisch Suriname weten dat Sint Vencentius ziekenhuis een van de beste was in suriname,na 25 feb 1980 is suriname tot debedelstaf veroordeeld.


  Maak melding

 27. wat een contra-dixie..

  je hebt wel geld om de nieuwe directie 60 tot 80 duizend srd per maand te betalen en dan 14-16 maanden per jaar ,maar geen geld om het meubilair te vervangen,terwijl de huidige directie amper met 15 duizend srd genoegen moet nemen….

  hallo zijn,, we wakker..


  Maak melding

 28. en terwijl men zich bezig houd met wie meer geeft en wie niet raast de trein verder geen tijdt voor verhaaltje het beste is ontwikkeling en daarmee zijn ze bezig in suriname en amerika boycot niet hoor maar geeft steun en dat dat doet pijn natuulijk is te begrijpen want niks moet goed gaan onder bouterse maar zie daar weer is amerika hoor haters en het is geen bedel maar door de goed band tussen die twee landen is een teken naar die haters toe ,, jullie wens zullen nooit uitkomen let maar op en een paar gaan zich dood ergeren maar ja sorry jammer ,,,


  Maak melding

 29. Dus de Staatskas is bestemd voor de paarse bende en het volk moet het maar doen met donaties van anderen.
  Zo bespaard de paarse familie geld voor hun familiereisjes naar Djakarta,Cuba,Venezuela,Haiti ,Guyana , Afrika en China.


  Maak melding

 30. Desi zegt!

  Giften en leningen kunnen me echt niets schelen. Als ons volk maar gelukkig is. Met hier en daar een feestje en gratis eten en drinken alsook veel vrije dagen waarop ze niet hoeft te werken kan je een bevolking zoet en gelukkig houden.
  Medische en ethische vooruitgang kan hem ook niets schelen. Deze gift van de VS vindt hij ook niet belangrijk.


  Maak melding

 31. Toen Nederland nog achter het stuur zat ( ..tot
  2010) ging de surinaamse bedelhand steeds richting Nederland. Moet er een school gebouwd worden,
  een ziekenhuis, een politiepost etc.. altijd was daar
  de onuitputtelijke financiële pot uit Nederland (ontwikkelingshulp). Sommigen noemen het nu zo mooi een vriendendienst uit een donorland. Ja mang!!
  Een donatie of hulp van Nederland aan de surinaamse bevolking! Zal je kunnen!
  Nederland die voor sinterklaas speelde noh ..?
  Daarom heeft Nederland Suriname achtergelaten met
  gladde 4 baanswegen , enorme mooie bruggen, goed onderhouden gebouwen, grote fabrieken, een geweldige internationale luchthaven, schitterende pretparken.. . Oo, dat had Nederland juist niet gedoneerd aan Suriname?? Dat is hoe het in Nederland is ??
  Wat jammer nou.
  Als Nederland het echt zo goed voor had met de Surinaamse bevolking dan hadden ze dat op zijn minst
  voor de Surinaamse bevolking kunnen over hebben.

  En nu anno 2012;
  Suriname krijgt een beetje materiële hulp uit Amerika dan is Suriname plotseling een bedelstaat geworden ??
  Wat is gebeurd met ; een donatie of hulp van een bevriend land aan de Surinaamse bevolking???
  ai booi! het kan verkeren!


  Maak melding

 32. anne@ jij moet niet kletsen jij zeg de regering ,,niet deze regering maar de vorige regering ging niet goed mee om zeg hoe die dingen zijn en zeg niet wij wie is wij ? er kwam geld uit nederland voor vene en sardjoe,,weet wat je zeg laat de emotie niet jou blind dement maken oke groetjes,,


  Maak melding

 33. terwijl amerikanen, canadezen, onze rijk-dommen weg dragen per schip-vliegtuig naar hun land,moeten wij sur’s genoegen nemen met donaties gebruikte goederen die misschien ook nog besmet zijn met allerlei ziektwen..


  Maak melding

 34. vraagje,

  wat is het verschil tussen een gift uit Nederland en een gift uit een ander land aan Suriname?

  Niemand?

  welnu. Een gift uit Nederland heet een donatie van een
  bevriend land en een gift uit een ander land heet bedelen bij een bevriend land. Grappig he?
  Het is net hoe het je uitkomt he.

  Niet zelf bedacht hoor. Maar dat haal ik uit de ‘wijsheden’ van sommige gasten van dit forum


  Maak melding

 35. Over 5 jaar bestaat het St. Vincentius-ziekenhuis 100 jaar. Die tijd heeft het ziekenhuis alleen maar geteerd op giften en/of donaties (hoe je het ook noemen wil) uit Nederland. Opgericht door Nederland, geleid en uitgebreid door Nederland, gefinancierd door Nederland, opleidingen betaald door Nederland en ga zo maar door. Nu komen de V.S. in met een aantal ergonomische stoelen (prachtig hoor, daar niet van), en opeens zingt iedereen hosanna. Al geven die Amerikanen een bord stront, dan nog buigen we als een knipmes.


  Maak melding

 36. mensen. mensen toch …. ik vindt dat mensen moet niet kletsen.weet je wat? verleden is verleden. weg is weg.als je niet kun terug drijen en waaar maken ga dan niet erover kletssen


  Maak melding

 37. @Amerikaanse stoelen voor Surinaams ziekenhuis
  is Sint Vincentius ziekenhuis in Paramaribo van BOUTA.
  of van de staat….als jullie niets te doen hebben pak dan een boek van slavenij en begin dat te bestuderen hoe witte mannen jullie over over oma en opa tot aan julie daar in nl hebben verkracht.daar moeten julie zich bezig houden en niet over su. lullen..want na bouta go aktie stoeroe..alles is bouta..als jullie zo dapper zijn kom naar su.op die grote plein en doe je ding…maar nee jullie poepen in jullie broek…schijter dat jullie zijn…
  i love su..woon en werk……


  Maak melding

 38. @ takkie
  Yu taki buriki sani, we hadden geen bruggen maar we hadden wel normen en waarde respect fatsoen ,de joGngeren in suriname willen herstel van normen en waarde in Suriname terwijl veel van hun zelf hebben gekozen voor een criminele massamoordenaar als president.
  zolang criminelen de dienst uitmaken in het zullen wij normen en waarde in de samenleving hebben


  Maak melding

 39. meneer gmap@ luister ga niet schelden oke ik kan jou begrijpen maar jou strijd is gestreden je heb zoveel moeite gemaakt om op te vallen maar wil maar niet lukken in den haag was je met 25 man niets met je spandoek,,gmap,, notie op tv jij en spong bij paul en wittenman notie dat jij normen en waarde heb ben ik blij voor je maar bewijs dat om geen andren buriki te noemen ,, oke mooi boi


  Maak melding

 40. meneer gmap@ luister is niet dat ik jou ook niet begrijp maar de jongeren in suriname willen niet horen dat hun president crimineel is of moordernaar als wat jij zeg nee ze willen juist bouterse en daar kan je niks mee jij heb problemen met bouterse net als nederland,, maar amerika niet andre landen niet dus wat is jou probleem doe rustig want je heb normen en waarde en praat niet voor de jongeren in suriname ,,


  Maak melding

 41. gmap ga rustig op je ballen zitten en volg rutte wij volgen president bouterse .
  hebben ze normen en waarden in nederland met die pedofielen partij..de moorden ..de homos .
  boy no tak lauw lauw sannie mie mang .
  een rijk land als nederland en kijk naar de criminaliteit … deze japie wil het hebben over normen en waarden .in su wordt het bestreden ….in olland wordt het gedoogd .kom met een ander onderwerp je praat poep gmap.

  dit soort mensen ziet olland als hun mesias en daarom poepen ze in hun broek …ze denken dat olland beter is dan su .niets en dan ook niets weet je van su …je hoort bent dom geboren man japie.


  Maak melding

 42. Cees ,
  “Een gift uit Nederland heet een donatie van een bevriend land ” .
  Een bevriend land ???
  Krijgt nauw wat !!!
  Een bevriend land , die staatsgrepen doen plegen en militaire-interventie plannen organiseren in een bevriende land ,dit met het oogmerk om het wettig nationaal gezag omver te werpen en de macht over te nemen , is het predikaat bevriend land onwaardig en zeer misplaats !!!
  Erger nog , hier is er sprake van het bedrijven en plegen /doen plegen van ” Internationale Staats Terrorisme ” !!!
  En derhalve verwelkomen wij de leden van de OAS-commissie en ontvangen hun met open armen .
  Wij gaan/zijn voor de feitelijke- en juridische waarheden !!!
  ” Het surinaamse verhaal begint in 1980 en niet op 1982 ”
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.