‘Kwakoe Festival’ dit weekend van start in A’dam

42

De 37ste editie van het grootste multiculturele festival van Europa, het zogenoemde Kwakoe festival, gaat morgen (zaterdag 21 juli) van start in het Bijlmerpark te Amsterdam. Dit festival, dat duurt tot en met 19 augustus, wordt elk jaar weer in de zomer periode georganiseerd en mag zich het op twee na grootste evenement van Amsterdam noemen met een steeds stijgend aantal bezoekers.

In de afgelopen jaren is het bezoekersaantal gegroeid tot bijna een 500.000. Deze bezoekers komen uit diverse streken van Nederland, maar ook uit het Europa, Suriname, America, Afrika, de Nederlandse Antillen, het Caribische gebied en Brazilië.

Het weer voor dit weekend ziet er goed uit, maar volgens AT5 is er nog een klein probleem: het festivalterrein waar Kwakoe zaterdag begint heeft nog altijd last van de grote hoeveelheid neerslag van de afgelopen dagen. Omdat het drainagesysteem van het park niet goed functioneerde, wordt gevreesd voor een waterballet in plaats van een zomers festival.

Bekijk ook:


42 REACTIES

 1. Waterlaarzen en een kleine lege emmer meenemen.

  En als jullie dat vergeten zijn bezoekers, heb ik altijd nog een oplossing in deze.

  @pasew & Wiep-Ding hebben op de eerste dag, een kleine tropische tent op het ‘Kwakoe Festival’ (2012) met hun koopwaar.

  Verkrijgbaar tegen SRD. Waterlaarzen & Waterschoenen.
  En let op! Deze artikelen zijn alleen verkrijgbaar in de Tropische kleuren van Su.

  Dus komt allen genieten op het ‘Kwakoe Festival’.
  Dag één wordt (zwoegen & ploegen).


  Maak melding

 2. Yes! dan ben ik in Nederland!! Mi sa jama fladder, bere nanga a losmeti!! gezellig met alle bekenden wier ik tegen kom!!

  Esmerald, Medusa, Bouta las ede, Fer.E. Ray, GMAP, Henk Molenaar komen jullie ook?? kom zeg!! We nemen samen een paar ook Djogo’s! Speel het niet aan parte hoor!!!!! hoe meer zielen, hoe meer vreugde!!! een buitengewoon ontspanning tog?? dan de gekeutele reacties richting Redimusu’s!! 8000 km verderop ad andere kant vd wereld.
  paraman, heldy, ling, srika en pero ik ben jullie niet vergeten, jullie zijn ook van harte welkom hoor!!


  Maak melding

 3. Excuses!!! degenen wier ik vergeten ben op deze forum, zijn ook van harte welkom hoor!!! met respect!!

  Redactie van waterkant.net ook welkom.


  Maak melding

 4. @Wiep-Ding,

  Ik denk dat ik volgend weekend van de partij ben.
  Hoogstwaarschijnlijk is het veld dan mooi opgedroogd.
  Weersvoorspelling vanaf maandag 25gr.

  Whahahaha, Wiep-Ding, we mogen tegenwoordig maar 2 glaasjes drinken. Hopelijk wil mijn ‘BOB’ rijden.
  Zoek maar alvast een WKN meetingpoint uit.
  Wie weet!


  Maak melding

 5. Waterlaarsjes neem ik zelf mee…heb nog een paar oude, ze zijn legergroen, dat wel (maar laat u niet afschrikken, want ik houd niet van militairen, trauma van Su….)…Wel hoop ik jullie allemaal te zien salseren, en genieten van de Vyent bloedworst…bojo en kokosrotsjes (hopelijk is mijn favoriete mevrouw aanwezig)…..misschien een bara met lekkere chutney…tot ziens!!!!!!!!!.


  Maak melding

 6. Nood maatregel treffen:waterpomp.
  Het terrein moet ok gemaakt worden!

  Het moet ook opgenomen worden in de begroting!
  Weersonkosten!

  Veel plezier met kwakoe 2012!!!!!!


  Maak melding

 7. Goed nieuws, het is zover Kwakoe het festival dan met alles eromheen begint, alleen men geeft al aan er is een probleem met water etc, maar goed dat mag de pret niet drukken, ik ga nog een datum prikken wanneer ik afreis richting dat park, want ik zit niet om de hoek.
  Maar die fatoe ga ik zeker nemen, tijd zat en de weergoden, moeten we lief aankijken voor warme dagen etc, voor diegenen die al morgen afreizen, oeng tek eng
  njam eng boeng dape!!!!!


  Maak melding

 8. Fer. E. odi

  er is een omslag op komst en gaan wij naar “verhitte mini-rok temperaturen”, derhalve pas ik mijn winkel aan en ga ik over tot verkoop van Durex anders heb je straks ook in Z-O illegale chinese abortus 🙂


  Maak melding

 9. Jongens , jongens,
  Ik heb nog geen visum, wie help mij uit de brand??????
  Ik wil er graag heen ……. Als ik zo jullie reactie leest, word ik hartstikke jaloers mang!

  Is het zo geweldig of scheppen jullie gewoon op, zodat anderen jaloers worden?
  Want ik hoor dat jullie daar slecht weer hebben, helaas geen zomer .. hihi..hihihi , dus ik geloof er niks van..


  Maak melding

 10. Wat een saaie reacties. Waar is al het vuur gebleven? Is het WKN-forum ten dode opgeschreven? Altijd weer dezelfde achterlijke reacties van een handjevol dementerende fronters. Boring, boring, boring!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Waar is de discussie?????????????????????????
  Altijd weer dezelfde eenzijdige idioten. Waar zijn al die prachtige kritische posters gebleven? Paraman, Afu Sensie, Sabidirie, Afrikaanse Leeuw, Ik vraag me af, anna_z, Milton, etc etc ……

  Waar zijn jullie? Is het soms !!!!!CEINSUUR!!!!!


  Maak melding

 11. @Henk Molenaar

  ‘ik ben ook van de partij’

  Dat had je gedacht vuile racist. Vulgaire racisten als jij zien we liever gaan dan komen.


  Maak melding

 12. Hé Pasew,

  Je krijg zeker wat, maar pas na mijn terug komst in Sur.Dan betaal ik je met SRD.

  En beste Tritonus , we kunnen niet altijd te serieus bezig zijn, lol is ook nodig in het leven


  Maak melding

 13. Straks is het tsunamie in SU!! niet leuk he!! Ik hoop van harte echt niet!!!!!! dat het gebeurt!!!

  Het is een aanvulling op de bovenstaande!! snap, snap, snappie????? seikers.


  Maak melding

 14. @pasew

  Ziekelijke koelies als jij beleven natuurlijk nooit pret en lopen altijd rond met een maag gevuld met massalla. Je zult je hele leven jaloers blijven op de zwarte die groter is geschapen, populair is bij de koelievrouwtjes, en ook niet door het leven hoeft met een schamele lengte van tien centimeter. Ga maar kijken op kwakoe. 🙂


  Maak melding

 15. # Pasew ondanks dat ik arm was, heb en heel veel voedselpakketten naar SU toegestuurd en heb stank voor dank terug gehad.

  Daarrna nooit meer gedaan en zal ook nooit doen!! laat ze stikken in hun eigen stront. Met SRD neem ik mijn schijt af!! als toiletpaier. welke land accepteert het?? soso $$$$$ of €€€€€€€

  @ Esmerald kom je nog?? ik loop met een groot SU en NL Vlag rond en oh, ja! ik verkoop ook!! eentje zei dat ik lui ben!! wie was het ook alweer?? ik ben het wel vergeten!! alleen moet ik zeggen ik werk en soms geef ik wat gratis weg!!! PARAMAN KOM HALEN IS GRATIS HOOR!!!!!


  Maak melding

 16. @Wiep-Ding

  “Pasew ondanks dat ik arm was, heb en heel veel voedselpakketten naar SU toegestuurd en heb stank voor dank terug gehad.

  Daarrna nooit meer gedaan en zal ook nooit doen!! laat ze stikken in hun eigen stront. Met SRD neem ik mijn schijt af!! als toiletpaier. welke land accepteert het?? soso $$$$$ of €€€€€€€”

  Je geeft dus toe dat je arm was en dat ben je eigenlijk nog steeds. Je bent vooral arm van geest. Dat jouw familie en vrienden uit ondankbare honden bestaan heeft niets te maken met de gemiddelde Surinamer die weet wat beschaving is. En schreeuw maar niet te hard over de euro want die komt eerder in aanmerking voor toiletpapier dan de SRD. Nog even en je kunt zelfs je reet daar niet meer mee afvegen. Je doet stoer maar je bent de grootste zielepoot van dit forum. Het is duidelijk dat je geen Surinamer bent en daar zijn wij Surinamers wel heel erg blij mee. Soso kaka!


  Maak melding

 17. Nu schijn de zon, dus kunnen jullie lekker naar kwakoe.

  Wiep- Ding
  , ze slapen,dus daarom is het gewoon een kiek nemen hier op waterkant.net.

  I LOVE SU…….


  Maak melding

 18. @ Magnolia ken jij Combe mark, Kirpalani, CHM, Stepp, Blokker, Jahi????? komt van mijn bloed!!!! dus????? Waar ben jij???? ga jij maar bedelen naar de SRD’s!!

  Kijk even in de spiegel!!!!!!!!!!


  Maak melding

 19. @Magnolia even ter aanvulling op de bovenstaande: toen jij geboren werd, was je gelijk een mio!! een ieder begint van de onderste!!!
  Jawel! ik was wel arm, JA, echt!!!! en nu lever ik mijn bijdrage in SU en ik zit 9 maanden in SU, 3 maanden in NL. Ik mag niet meer werken en heb een inkomen waaree, ik jou in mijn zak kan stoppen, ik doe het niet want jij bent een crinmineel!!


  Maak melding

 20. Wiep-Ding,
  stop met opscheppen , rijke mensen scheppen niet op.Wees dankbaar dat jij kan en mag overwinteren, help wie je kan helpen, maar de wereld hoeft het niet te weten anders heeft het geen waarde.

  Het leven hangt aan een zijden draadje ,vandaag ben je koning en morgen een slaaf.

  Kijk maar naar: Saddam Hoesein, Gadhafi,Assad,Chomenie,Fidel Castro,Pinochet..

  Rijkdom is vergangelijk, dus stop met opscheppen en geniet van elk moment dat je nog genieten kan, want na een CVA(beroerte) heb je je familei en vrienden hard nodig, want dan ga je alleen maar zitten janken….. Get-a-life…………


  Maak melding

 21. @Wiep-Ding

  Je zegt dat je niet meer mag werken maar je hebt wel een inkomen. Waarvan, en van wie?
  Je bent door de mand gevallen en ik ben het eens met Magnolia dat je een zielepoot bent.
  In Su zeggen we dat je djaft. No djaf yere.


  Maak melding

 22. Alle Suri’s die de komende tijd naar Nederland komen voor vakantie, raad ik aan 1 kilogram zand van de tijgerzandbank bij Marowijne mee te nemen dat bestemd is om het kwakoeterrein te verhogen en netjes in orde te maken,ontwikkelingshulp te bieden aan het Kwakoefestival. Als hun vakantie er weer op zit en weer huiswaarts naar Su terug gaan kunnen ze het tijgerbankzand weer meenemen en zeggen, zo dat was ontwikkelingssamenwerking.


  Maak melding

 23. Hallo Antiracist:

  Dat had je gedacht vuile racist. Vulgaire racisten als jij zien we liever gaan dan komen.

  Beste antiracist:

  Heb je nog andere woorden in je vocabulaire dan (anti)racist? En wie is ‘we’?

  Ik kom zeker langs!


  Maak melding

 24. Constantia,

  jere no,al reeds enkele weekenden zie ik gebeuren dat plots enkelen met rare nick’s ( Henkie Molenaartje,Antiracist
  ) zich melden hier en zich rijkelijk toebedelen met ++++ vandaar mijn reactie Pret O Pret 🙂


  Maak melding

 25. Aan alle forummers, Odi odi.

  Wat een prachtig weekeinde zeg!
  Zon en lekker warm buiten. Iedereen komt nu eindelijk uit z’n nest.
  Volop vitamine D. gratis te krijgen op Kwakoe.
  De forummers die steeds depressief worden op de site, worden eindelijk door het (zonnige) Kwakoe daarvan af geholpen.

  @pasew: Gistermiddag in al haar folklore en koperen bekken(kopro beki) zag ik ‘Alfa’ door het winkelcentrum van de Amsterdamse Poort lopen richting Bijlmerpark.
  Onder begeleiding van een muziekband.
  Het was opzwepend man.
  Ook onze Esmerald, Olivia, Medusa & Constantia waren van de partij.

  Alle Surinaamse schoonheden met hun kopro beki’s gingen dansend en met veel plezier naar de opening van het Kwakoe Festival.

  Niet vergeten: Wel een kleine vrijwillige bijdrage aan de poort en niet te veel eten. Maar wel genieten.
  Denk ook aan morgen.

  Vrouwtje ben je al gereed????
  Want wij gaan nu op stap richting……….!!!


  Maak melding

 26. @pasew: En ik ga nu de deur uit.

  Maar “Motjo Pokoe” wordt niet toegestaan.
  Denk aan onze jeugd!
  Anders krijg je een flinke ‘bon’.

  (@passant 21/07/2012 om 22:46 uur)
  Ze komen niet door de 100% controle heen!!!

  En ook uitkijken dat jij geen last krijgt van ‘sika’s’ met je tijgerbandzand.


  Maak melding

 27. @Pasew &Fer,

  Veel plezier vanmiddag op Kwakoe!
  Niet te hard rijden en let op die 70km weg, altijd babylon, zekers met kwakoe!

  Wij gaan volgend weekend, eerst de djarie krieng maken(eindelijk droog), want strax als we op vakantie zijn, dan moet het er bewoond uitzien, ivm eventuele oostblok visite 🙂

  Dus djarie krieng-actie en private BBQ vanmiddag.

  Veel plezier!


  Maak melding

 28. Jongens ,jongens toch, rustig aan.

  Ik heb helaas nog geen visum, wie weet volgend jaar, dan kan ik jullie verrassen

  Genieten jullie allemaal van Kwakoe en het mooie weer vandaag in nederland, ik volg alles, dus vandaar dat het lijkt alsof ik 8000 meter verwijdert ben van de Bijlmerpark…..(Ik ben nog nooit geweest)
  Pasew,Fer. E. en Esmerald ik zie jullie wel….Tjauw


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.