Stroomonderbreking Suriname door uitval energiecentrale

19

PARAMARIBO, 20 jul – Vrijwel de gehele kustlijn heeft ruim drie uur zonder energie gezeten. De oorzaak is volgens energiebedrijf EBS een technisch stoornis bij de waterkrachtcentrale te Afobaka. De energietoevoer werd abrupt onderbroken in de middaguren. Dankzij extra opwekking door onder meer Staatsolie kwam de toevoer weer redelijk snel op gang.

Het herstel geschiedde gefaseerd met prioriteit voor ziekeninstellingen, politie, brandweer en nutsbedrijven. Volgens EBS is het gehele EPAR-voedingsgebied getroffen. Dat staat voor Para, Saramacca, Wanica, Brokopondo, Commewijne en Paramaribo. Het bedrijf verwachtte binnen enkele uren de gehele toevoer weer op gang te hebben. De stroomonderbreking ontstond kort na het uitbreken van onweer met veel blikseminslagen.

19 REACTIES

 1. Suriname kan niet eens de electriciteitsvoorziening garanderen, maar toch blijft Bouta fantaseren over grootse plannen. Misschien wil hij dat bereiken, door de stoommachines uit de mottenballen te halen. Surinames overvloedige hoeveelheid water kan dan opgestookt worden met de bomen uit het tropisch regenwoud. Zoals Bouta van mij verlangt, heb ik oog voor het eigene. 😆


  Maak melding

 2. Niets nieuws!! We zijn al heel lang mee gewend geraakt!! Het is al 60 jaren of meer aan de gaande!! Tegenwoordig wel wat minder, maar het gebeurt vaak.


  Maak melding

 3. In de tropen is het wel meer sprake van bliksem inslagen, dat is erg jammer, want investeringen kun je daardoor niet optimaal weer terugverdienen. Wie gaat als eerste een zonnepanelen fabriek opstarten in suriname zelf, zodat surinamers bewust worden van stroom zelf opwekken via de zonnepaneel en opslag, zodat s,avonds eigen stroom kan gebruikt worden en overdag weer opgeladen kan worden. Dus VSB, begin ook hier aan te werken. je zou denken dat, als je een vermogen bezit van een half miljard dollar, men ook voor de hobby hiermee gaat experimenteren; bovendien zijn er genoeg bedrijven in india die op dit gebied genoeg expertise in huis hebben. Een joint-venture met zo,n bedrijf bied oplossingen voor suriname, maar de surinamer denkt liever aan een bier en mooie vrouwen, maar niet hoe ik mijn land beter van dienst kan zijn, als ik al genoeg vermogen hebt verdiend. Dilep wordt wakker, je bent erg zuinig…


  Maak melding

 4. Al sinds 2009 is men in Sur aan het praten over zonnepanelen, maar volgens mij is het bij praten gebleven. Want ik zie niergens dat die panenelen geplaatst zijn. DIT si nou een realistisch plan, het plaatsen van zonnepanelen. Ik zou zeggen, laat de andere luchtkastelen aan een kant jongens en begin dit plan uit te werken. Maar weet je, die “hoge”mensen hebben een generator, dus oenoe potie sma mag piena stroom. Ram Sardjoe heeft toch net voor zijn aftrede als vice president, op ’s landskosten een generator in zijn woning laten plaatsen. Deng foe-foe-roe hayra mang disie. Her dee deng stong in a erco, toch deng tang blaka 😉


  Maak melding

 5. De leiding van EBS heeft nooit gedeugd er zitten oncapabele mensen in het bestuur. De administratie deugd niet en technisch hoeven wij het niet te hebben.
  Wat het land nodig heeft is een totale schoon maak in de leiding van de staats bedrijven.Stem de volgende keer op een jong persoon die het land vooruit kan helpen.En niet racistisch stemmen.Dit is de oplossing voor Sur.


  Maak melding

 6. Onlangs hebben wij een expert in Suri ontmoet, die speciaal was ingehuurd, om een tweede energiecentrale op te zetten.

  Iemand die Internationaal werkzaam is en die in heel veel landen, met succes, energiecentrales heeft opgezet.
  Maar helaas werd die goede man doodziek van alle tegenwerking.
  Bureaucratie ten top!

  Het plan was/is uitbreiding en eventueel het opvangen van de oude centrale bij uitval!
  Zo te lezen is het nog niet gelukt!


  Maak melding

 7. vene ..dat moeten wij aan front vragen ..bouta is pas twee jaar .alles wat mis gaat bouterse he .
  no no mie mang ,deze president gaat de oplossing brengen daar ben deze pero heilig van overtuig.

  jullie proberen te stoken maar het zal echt niet helpen .het suri volk staat achter en voor deze president ….hij is voor de gehele surinaamse natie .
  wij suris gunnen hem de tijd ,zolang wij zien dat het goed gaat .

  jullie kunnen hem afkammen niets houdt hem tegen zolang dit volk achter hem staat .
  hij doet het goed wij gunnen hem de tijd .


  Maak melding

 8. kooosssss joe dja bakka ,kooss no mik grap nanga mie pres jere .je moet vooruit kijken jongen ,je kijkt nog steeds in die achter spiegel .leef nu leef niet in de jaren tachtig mie mang .

  suri kijkt vooruit suri moet vooruit ,suri op naar echte zelfstandigheid onder deze president .wij gunnen hem de tijd …hoop doet leven wij leven in su .
  het gaat de goede kant op ..er zijn nog wat opstakels maar die worden opgeruimd ,ik ga niet met de vinger wijzen maar het komt goed mie mang… heb vertrouwen zoals jullie vertrouwen hebben in rutte en zijn beleid.

  jullie houden toch ook van rutte en rozenthal .jullie zijn toch trots op deze heren ,zo hebben wij suris ook vertrouwen in deze president , een man met doorzettings vermogen een man van hoop ,niet dat hij perfect is nee dat zou te arogant zijn en dat no kang ,niemand is volmaakt .

  hopelijk brengt die waarheid commissie verzoening hoop ik met nadruk hoor… tenslotte zijn wij surinamers .
  wij gaan het zelf moeten doen .maar houden jullie olland er buiten dat meent het volk .
  olland wil tweedracht en dat mag niet gebeuren .


  Maak melding

 9. Pero,

  Heb je teveel Parbo’s gedronken jongen?
  En vast nog een fles rum erbij, want je lult letterlijk uit je nek, werkelijk als een kip zonder kop.
  Wat een domme opmerkingen allemaal zeg, pfffffffffffff, van zulke lieden wordt ik zo moet hé.
  Jullie Surinamers willen niet geholpen worden door mensen die er echt verstand van hebben.
  En overigens, waar ligt olland?
  Daar heb ik nog nooit van gehoord!
  Ik wacht met spanning af wat jullie Surinamers ervan terecht brengen, maar ik voorspel nu al, Totaal niets!
  Dus pero, houdt jij lekker je mening voor je, en doe niet net alsof je voor het hele Surinaamse volk praat.


  Maak melding

 10. dirk mie mang …ik ken je niet jij kent mij niet ik weet hoe laat het is …ik ga mij niet verlagen tot jou niveau. het enige wat ik tegen jou zeg …ga iets nuttigs doen voor de maatschappij .

  heb je een uitkering ,leef je van de voetsel banken
  verkoop je drugs… ga je naar school heb je een pensioen …ik gis maar hoor ik wil niet denigrerent doen maar ben wel nieuws gierig wat je in het dagelijks leven doet .

  je mag het weten mie na semi lanti en ik zit in de landbouw mie mang …hopelijk hoor ik nog van je .

  dirk tang boeng
  na mie pero


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.