Surinaamse oppositie: vernieuwen kabinet zwaktebod

26

PARAMARIBO, 28 apr – De vervangingen en verschuivingen in het regeerteam schreeuwen onvermogen uit. Dit stelt oppositieleider Radjkoemar Randjitsingh (Nieuw Front/VHP). Het is bepaald een zwaktebod. Te bedenken dat het al de derde keer binnen twee jaar is dat ministers worden vervangen. Bovendien steekt een ander griezelig fenomeen de kop op.

De dominantie van slechts een enkele politieke partij straalt er van af. De NDP van president Desiré Bouterse is nog nadrukkelijker vertegenwoordigd. Dat kan nooit goed gaan. “Het brengen van ontwikkeling is een gezamenlijke aanpak, waarbij onder andere ook de private sector, de ambtenarij en deskundigen een bijdrage hebben te leveren”, zegt Randjitsingh tegenover de Times of Suriname. Er zijn nochtans zoveel vraagstukken die antwoord behoeven.

De sukkelende nationale productie en onveiligheid zijn slechts een greep. Die hebben nauwelijks aandacht gekregen de laatste twee jaar. “Het weer reshufflen van ministers is een afleidingsmanoeuvre van de regering om haar falend beleid te camoufleren”, aldus Randjitsingh. Het ware beter als er meer energie gestopt werd in het oplossen van vraagstukken. Nu wordt alleen maar weer een wissel getrokken op het vertrouwen van de samenleving.

26 REACTIES

 1. komen jullie dan met oplossingen dit is nf op zijn best van af deze regering er is doen ze niets goed nf heeft 15 jaren de kans gekregen dus een regering zonder nf is niet goed, nf neem je verlies en probeer samen het land op te bouwen en niet alles afkraken.


  Maak melding

 2. Ik zal uw geheugen ff opfrissen over de gene die hier aan het woord is. tijdens de regering venetiaan III heeft het lid jiawan siatal met bewismateriaal gezwaait tijdens een assamblee vergadering, waaruit zou moeten blijken dat op het ministerie van TCT finaciele malversaties zich hebben voortgedaan. tot grote schrik van de hele wereld bleek dat de bewijzen afkomstig waren van niemand anders dan van het lid RADJKOEMAR RANDJIETSING. zelf kon hij het niet presenteren want dan zou hij de coalitie waar hij ook deel van was in VERLEGENHEID brengen dus verkoos hij het lid jiwan sital van de pvf om zijn vuile en huichelachtige werk te doen. foei toch. waarom heeft dit lid nooit de bewijzen willen leveren voor het geen gebeurd is op ow?????? zou zie hoe LOW(laag) mensen kunnen vallen. mensen haasten zich om kritiek te leveren op anderen maar wie is beter zij of zij???? u trek uw conclusie als het eventueel geplaats wordt.


  Maak melding

 3. Ik blijf het benadrukken dat de NDP en partij is die schijnwelvaart propageert.
  Politiek moet je bedrijven op grond van feiten en niet op beelden,met populisme kan je met simpele bewoording kenbaar maken wat er mis is binnen de samenleving, maar het belangrijkste is hoe je de problemen oplost de bevolking wil feiten zien en geen woorden, Geen woorden maar daden.Bouterse is domme achterlijk mulo school leerling die lijd aan Megalomanie.


  Maak melding

 4. Mensen die in eerste instantie tot de coalitie behoorden zoals de Bep en Nieuw Suriname, zijn nu op een zijspoor gezet vanwege stagnering van de ontwikkeling, en een zekere toekomstvisie.
  Nog niet zolang geleden uitte Bouterse kritiek op Somohardjo en Brunswijk van wege het ontbreken van een toekomstvisie, en wat zie je gebeuren? hij gaat met deze twee figuren die geen toekomstvisie hebben verder om het land te ontwikkelen, hou je dan niet dit domme volk voor de gek?
  Volgende week gaat er een megameeting op het onafhankelijkheidsplein plaats vinden, waarbij groepen mensen verplicht worden om daar aanwezig te zijn, om te laten zien hoeveel volk er achter deze 3 criminelen staan, Bouterse, Somohardjo en Brunswijk 3 veroordeelde criminelen, hoe dom moet je zijn om daar achter aan te lopen.


  Maak melding

 5. Wat zijn deze fronters zielig.
  Gaat er iets verkeerd en er wordt gecorrigeerd, is het weer niet goed. Had deze regering het verkeerde door laten gaan, was het ook niet goed.
  Onbegrijpelijk deze negatief geladen knakkers. Er is geen hindustaanse junta meer en dat vind men zo erg. Santhokie kan niet meer alles alleen bepalen. Vroeger kon hij alle andere niet hindustanen om zijn vingers wikkelen. Nu is het afgelopen. De hindustanen die deel uitmaken van deze regering, en het maakt niet uit wat voor positie of functie ze hebben, doen alles voor het hele land. Die denken niet alleen aan zij die op hun lijken. Algemeen belang staat voorop. Geen apartheid voor deze regering.
  Jammer voor jou hoor Randjietsingh, want je kan niet meer graaien. Die drugs praktijken van jou, Santhokie en Castelen kunnen geen voortgang vinden. Die rijke families van je kunnen geen socialezaken kaart meer krijgen. Nu loop je te zeuren. Maar jou tijd is voorbij.
  Ga maar rustig naast Vene zitten en pak maar ee flesje dharoe.
  Latersssssss


  Maak melding

 6. Nog even er zitten nog alleen NDP-bendeleden in de regering. De rest van de coalitiepartijen die hun ziel heeft verkocht voor wat kortstondige macht wordt bedankt voor bewezen diensten: de president ontloopt door de amnestiewet zijn straf en dat was de enige reden waarom Bouterse president moest worden.


  Maak melding

 7. Ik vind het prima dat de president het aandurft om ministers die niet presteren de laan uit te sturen. Voor de oppositie is het ministerschap heilig maar niets is minder waar.
  Als bv in geval van een sollicitatie iemand met een vlotte babbel en goed uitziende cv, nadat deze voor een bep. functie is aangenomen en, er geen snars van bakt dan zal elke werkgever die zo´n figuur in dienst houdt heel dom bezig zijn.

  Randjidshing mag kletsen wat hij wil, de president is bevoegd om te benoemen en te ontslaan !
  Wat het je aan een stel waardeloze figuren met slappe knieen die jou beleid alleen maar stagneren !
  Weg ermee ! De BEP bstaat al enige tijd maar nog weten ze niet hoe de politiek in elkaar steekt.

  Indien Randjidshing had gewild dat de NDP, de grootste politieke partij in Suriname, niet mag domineren dan had hij of z´n gewezen voorzitter mee moeten doen in deze coalitie.

  Maar eerst stoer op de bors slaan en schreeuwen van ´over my dead body´, en nu langs de lijn staan en wederom schreeuwen dat de grootste partij overheerst !
  Wat willen deze sukkels van de VHP/NF nou eigenlijk !

  Let wel, democratie heeft als voorwaarden; one man one vote, freedom of speech & the majority rules !

  En laat binnen deze coalitie nou toevallig de NDP de majority zijn ! Wie mag dan bepalen wat er gebeurd ?
  Juist ja, de NDP !


  Maak melding

 8. hoe geloofwaardig is WKN als forum. vanmorgen heb om 11.00 uur su tijd een reactie geplaats, nu 15.15 uur is het er niet. is het omdat men niet met feiten geconfronteerd wenst te worden??? nou dan ik bye bye


  Maak melding

 9. Wat denkt die meneer Radjkoemar R wel!!!!!Zou zijn partij het beter doen, dacht ´t niet, niet zeuren mi boi, nu zijn jullie niet aan zet, dus wakti te oenoe,
  joe partij dang o tjies wang kans baka. Wat stelt de VHP nog voor anno 2012 geen ene…… Ze schijnen ook een afdeling hier in Ned te hebben, lig ik niet wakker van, ik denk altijd welke partij dan ook hoor, sa je doe dja go dape dai go pier joe mofo dape, dja joe no mang doe neks, we taki taki vergader wa lo weer ede sani. Sakka mi dja en no moro fara.


  Maak melding

 10. aahh… el bouta trekt net als in de jaren 80 zijn pot ministers open.Niemand voldoet uiteindelijk en wordt na een jaar weggestuurd.
  Iedereen mag naar huis en hij met zijn zijnen blijven lekker zitten.
  Heerlijk toch?


  Maak melding

 11. Men is dertijg jaar terug in de tijd van de mislukte revo. Identieke ontwikkelingen met een opkomst zijnde duister scenario. Vele oliedomme aanhangers zal het nog donkerpaars worden. Ze verdienen het gevolg van hun domme keuze. Back to the eigthies, maar zevenmaal erger zullen deze oledommen het ervaren dat het donkerpaars wordt om hun heen. Niemand zal helpen. Het land verwordt als vele afrikaanse landen vol van geweld,bedreiging,moord,roof, geestelijk en moreel verval, Suribabwe.


  Maak melding

 12. Randjietsingh heeft het over zwaktebod van de regering. Het getuigd juist een zwaktebod van nieuwfront. Nieuwfront is nu alleen de azijnpisser. De durf die DDB om zijn eigen regering en coalitie te evalueren en maatregelen te treffen voor vershuffelen, vervangen etc. Getuigd van daadkracht, leiderschap, visie. Dit om zijn gestelde doelstelling voor land en volk te realiseren. Nieuwfront had dit nooit aangedurfd. Deze regering van DDB krijgt veel kritiek. Vaak is de kritiek onterecht, dit komt omdat ook de regering van DDB heeft gekozen voor transparantie van hun gevoerde beleid. Dit is weer zo’n voorbeeld waar duidelijk het verschil is te merken met de vorige regering. Ondanks alle tegenwerking, zal Suriname vooruit gaan. Langzamer dan verwacht maar het zal gaan. Succes wens ik DDB en zijn regering toe! Gado blessi Sranang


  Maak melding

 13. Ezels zijn van nature zelfs wijzer dan die oliedomme ndpaarselingen. Twee zichzelfs stoten aan de dezelfde steen doen zelfs ezels niet. Dus de catogorie waarin deze ndpaarselingen vallen, oliedomme stommelingen.


  Maak melding

 14. Even voor de duidelijkheid!!! Mini-sters, hebben niets,
  maar dan ook niets in te brengen in een “regering”
  onder een dictator, al dan niet via frommel democratie
  gekozen! Hij kan het NIET! En! Hij heeft het ook NOOIT
  gekund!

  Het BLIJFT rommelen in de marge!

  Op naar 11 mei 2012! Het EIND oordeel!!! LEVENSLANG!!!


  Maak melding

 15. ERRATUM

  Op naar 11 mei 2012! Het EIND oordeel!!! LEVENSLANG!!!

  Moet natuurlijk zijn!

  Op naar 11 mei 2012! Het EINDOORDEEL!!! LEVENSLANG!!!


  Maak melding

 16. Het is buitengewoon rustgevend om simpelweg bepaalde aliassen niet meer te lezen. Wikileaks, Henk Molenaar, Jona, Sanjay om maar enkele te noemen.


  Maak melding

 17. De President D.D Bouterse is een Leider en mag ook als een Leider functioneren en ook zelfs opvallend dit land besturen, omdat hij de verkiezing in 2010 gewonnen had en is een partij met de meeste aantal zetels.
  Hij heeft geen titels(zoals Drs/prof/ing) voor zijn naam maar is daarmee geboren en hij heeft ook praktische ervaringen.
  Hij had zelfs in het begin gezegd dat hij niet kijkt naar geloof, ras, kleur en politieke voorkeur, maar wil met de steun van alle mensen samen dit land op een grote hoogte brengen(er moet een nieuw wind waaien in Su), maar wanneer er mensen zij die tegen werken, niet serieus zijn, niet willen inzien, zwak zijn en misleid worden door de tegen partij, niet volledig inzetten en afzonderlijk politiek spelen, moeten ze dan wel weggehaald worden.
  Nf was 10 jaren lang nog erger, omdat wanneer ze wisten dat je een NDP,er werkzaam was bij de overheid of NF particulier bedrijf zochten ze alle kleine foutje om je weg te halen en wanneer een NDP.er een werk zocht bij de overheid kon hij/zij het niet vinden.
  Note; Mensen die deze regering zomaar beschuldigen en sabboteren moeten wel oppassen.
  Opmerking; Deze Regering is bezig met algemeen belang. Een v.b. De Pres DDB had eerder gezegd dat een ieder die recht heeft op een stuk grond of ook een huis erop en wanneer hij/zij een aanvraag ingediend hebben en ook daarop werkelijk recht hebben zal het zeker krijgen(Woningbouw regelement ivm afl.), hij/zij hoeven helemaal niet bij iemand anders te gaan om daarvoor te slijmen en zelfs ook niet bij hem(NDP)te komen.


  Maak melding

 18. Jongens jongens jongens het censureren van de pers is nu .officieel ingezet.De directeur van San git mala is gezwicht voor de bedreigingen en Joyce Abdoelakhan moet op een andere zender haar heil zoeken.Het programma op weg naar een beter Su mag niet meer op te televisie uitgezonden worden. A san begint spang te worden.Maar wat sterk van de directeur van Radio Apintie die staat als een huis achter Gail,maar die laffe hond van San Git Mala heeft vrouw Joyce laten vallen als een baksteen.Soso frede voor een DiDiBrie
  maarja misschien heeft de directie van Sangitmala gelijk om bang te zijn,want deze duivel kan niets tegen het buitenland maar tegen de Suries als zichzelf
  a dagoe e kier joe gewoon.Zie alle gepleegde moorden tegen Suries en verdwijningen veelal Suries.Any way oeng take care alla sma.Odiii
  Glenny.


  Maak melding

 19. onvermogen is al jaren troef bij opeenvolgende regeerteams, de een denkt het op te lossen met een emmer, de ander met stoelendans, maar geen enkele met the right man on the right place 😉


  Maak melding

 20. Opportunisme viert hoogtij binnen de NDP. Mark my words, de komende 10 jaar blijft Bouta desnoods met geweld president van Suriname. Iets anders kan de man zich niet veroorloven. Hij houdt Suriname gegijzeld. En die 18000 te bouwen huizen kunnen de Surinamers op hun buik schrijven even als de wegen en bruggen. Het NDP heeft behoefte aan casino’s en wisselkantoren. Die schieten als padestoelen uit de grond. Ga kijken in de binnenlanden hoeveel mensen in armoe leven en honger hebben. Bouta geeft geen moer om die mensen. Suriname is hard op weg een 2e Zimbabwe te worden. Het moreel verval heeft zich ingezet en de weg is vrij om een dictatuur te worden met een veroordeelde drugsbaron aan het hoofd met Ronnie en Somo als slaafjes. Als Bouta ze zat is worden die twee ook gecanceld.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.