Suriname waarschijnlijk gastland conferentie

25

De kans is groot dat Suriname in november gastland zal zijn van een grote politieke conferentie van parlementariërs uit de Europese Unie en de ACP-landen.

Dat bleek vrijdagmiddag tijdens een persconferentie van de voorbereidingscommissie van deze halfjaarlijkse parlementaire bijeenkomst meldt deStentor. De ACP is de organisatie van voormalige Europese koloniën in Afrika, de Cariben en de Pacific.

Aan de conferentie zullen tussen de 400 en 500 parlementariërs uit 105 landen meedoen. Het besluit om de top in Suriname te houden is al in maart van dit jaar genomen.(Bron/Overgenomen van: deStentor)

Bekijk ook:


25 REACTIES

 1. mw oomen en de pvv mogen brullen hu ze willen de caricom heft als een man gestaan dat die conferentie in suriname wordt gehouden. niet omdat toevallig bout pres is van su, maar omdat su capabel genoeg is om die conferentie te organiseren. niet allen witte mensen kunnen goede dingen. ook mensen van de andere rassen. zie daar Obama, mandela, lula da silva en anderen. en als die mw niet wil komen geen man overboord want dan zijn er nog 499 die wel zullen komen. su is geen bout en bout is geen su. su is su en bout maakt deel van su9 waar de kosmos nog niet mee klaar is).


  Maak melding

 2. Mooi toch kondremang, zo´n conferentie in Suriname of niet, ja ik weet dat niet iedereen het me eens zal zijn, maar goed. Of misschien zal eea worden afgeblazen mbt tot het 8 dec gedoe en die wet, en weet je wel, van het kan niet en zo, want iemand als baas ie sabie als Pres a no kang, maar ja la we afwachten, wat komen gaat. Ik hoop wel dat het doorgaat.


  Maak melding

 3. Het is wel zeker dat deze conferentie in Suriname gehouden zal worden.
  Enkele sukkels en dolle mina´s uit Nederland hebben geprobeerd dit binnen het Europees Parlement tegen te houden, maar de waarheid heeft hen achterhaald.
  Onderwijl ze binnen de EU bezig waren Suriname onderuit te halen, waren de EU landen bezig met voorbereidingen om Nederland te tackelen omdat Ned. de voorwaarden mbt tot het max tekort op de begroting gesteld door de EU niet zou halen.
  Let wel, Ned. had zelf voorgesteld om een Tzaar binnen de EU te benoemen die heel streng hierop moest letten.

  En zo zie je maar weer. Op dit moment is het heel erg stil vanuit Den Haag c.q. EU naar Suriname toe, omdat deze Hollanders bijzonder overmoedig zijn geweest (net als de Amerikanen enkele jaren terug), zonder rekening mee te houden dat ze de regie geheel kwijt zijn over Suriname !


  Maak melding

 4. Een voorteken dat Suriname verwordt SURIBABWE met alle gevolgen van dien. Nog meer mensenrechten schendingen, stijging misdaad,drugshandel,wapenhandel,mensenhandel op komst, naast onrust,onvrede,grote schaarste en armoede. Allemaal om een onberechte mensenrechten schender uit het gevang te houden. Oliedomme aanhangers zullen het spoedig weten en ervaren.


  Maak melding

 5. “De ACP is de organisatie van voormalige Europese koloniën in Afrika, de Cariben en de Pacific.”

  Voornamelijk bananenrepublieken dus. Nou de afgevaardigden van die landen zullen zich vast thuisvoelen in Suriname aangezien Suribabwe ook een bananenrepubliek is, soort zoekt soort.


  Maak melding

 6. Jona
  Een voorteken dat Suriname verwordt SURIBABWE met alle gevolgen van dien. Nog meer mensenrechten schendingen, stijging misdaad,drugshandel,wapenhandel,mensenhandel op komst, naast onrust,onvrede,grote schaarste en armoede. Allemaal om een onberechte mensenrechten schender uit het gevang te houden. Oliedomme aanhangers zullen het spoedig weten en ervaren.

  Van een bounty kan niet anders worden verwacht.


  Maak melding

 7. Dan zullen alle media van de deelnemende landen verslag doen van de politieke corruptie en criminele president.
  Prima toch. Wat gaat deze conferentie Suriname kosten en wat levert het op?


  Maak melding

 8. D.H.J.R.W. has always spoken their masters voice. Dit zijn de basjas van onze tijd en meer bekend als redimusus, die altijd hun broeders/zusters hebben verlinkt. Niets nieuws onder de zon dus.


  Maak melding

 9. Beste Paraman: Graag hoor ik van jou de definitie van een bounty. Het valt me namelijk op dat veel NDP groepies zoals ook bij de stille tocht tegen de amnestiewet de deelnemers er van beschuldigen dat ze ‘allochtonen’ en ‘blank’waren. Moeten alle “echte” Surinamers zoals jij, Anna_Zoeloe en Afrikaanse Leeuw ‘echt’ zwart zijn om een echte Surinamer te zijn?


  Maak melding

 10. Molenaar,

  Wat het kost hoef jij je niet druk over te maken.
  De kosten komen geheel ten koste van de Europese Unie.
  Dus indirect betalen alle europeanen, dus inclusief
  jij en ik, ervoor om een bezoekje te brengen aan het land van president Bouterse.
  Wat het oplevert is een aanwijzing dat 99,99 % van de
  europese leiders geen moeite hebben met Bouterse als president.
  Wat het oplevert is dat Nederland een enorme oorvij krijg van de europese Unie. Omdat Nederland alles uit de kast heeft gehaald om de conferentie niet in Suriname te laten plaatsvinden. Een enorme gezichtsverlies en kater dus voor Nederland.
  Het enige wat Nederland rest is om gewoon thuis te blijven. Maar dat zullen ze uiteraard niet doen omdat ze dan nog meer gezichtsverlies zullen lijden.
  Stelletjes hypocrieten.
  Het is Bouterse en Suriname die de lachende derde wordt.
  Waar zijn de stoere praatjes van Nederland nu dan gebleven? Hun grote smoel is nu wel gesnoerd.
  Om achter te komen of Suriname een corrupte staat is en
  een criminele president heeft is geen reis van miljoenen belastinggeld van ons nodig maar kan de
  media gewoon de dossiers bij de Nederlandse overheid opvragen die Nederland zo graag gesloten houden.


  Maak melding

 11. Tuurlijk is Suriname gastland.

  In november 2012, ziet de wereld er ietsie pietsie anders uit.
  Wedden……………….

  Het tegengas moet worden opgevoerd!


  Maak melding

 12. Beste cees

  “Het is Bouterse en Suriname die de lachende derde wordt.”

  Ik zie voorlopig weinig lachende mensen in Suriname. Het is back to the 80 dankzij deze slechts presterende Surinaamse president uit de geschiedenis.


  Maak melding

 13. Molenaar,

  Volgens mensen die wel verstand hebben van economie
  ( de economen van Standard & Poors) is de regering Bouterse, dus daarmee ook Bouterse de best presterende regering sinds tijden. Zeer recent is de regering Bouterse wederom gecomplimenteerd door S&P.

  De beoordeling van de regering Bouterse door S&P is gebaseerd op de verbeterende macro-economische basisvoorwaarden, de robuuste groeiverwachtingen op middellange termijn, de lage schuldpositie van Suriname en de goede externe indicatoren die de smalle economische basis en institutionele capaciteit ruimschoots compenseren.
  Met de handhaving van deze rating blijft Suriname een van de weinige landen die positief beoordeeld is door S&P. De Centrale Bank concludeert dat continuering van het prudent macro-economisch beleid en het doorvoeren van de reeds vastgestelde hervormingen in het fiscaal en monetair beleid zeker zullen bijdragen tot een hogere rating in de nabije toekomst. Mogelijk is Suriname op weg de A status te behalen.
  Als dit geen positief rapport voor Suriname is dan weet ik het ook niet meer.
  Molenaar, waar jij jouw informatie vandaan haalt,
  waarschijnlijk bij je matties van het nieuw front, bij de chinees of bakker om de hoek of wellicht gefingeerde informatie?) weet ik niet,in elk geval jouw negatieve en sombere opvatting komt totaal niet in de buurt van de zeer positieve beoordeling door de specialisten van Standard en Poors van de regering Bouterse.

  Het is begrijpelijk dat het jou niet lekker zit dat
  de regering Bouterse ondanks alles goed blijft presteren maar als je het niet erg vind acht ik de
  heren economen van Standard & Poors vele malen geloofwaardiger dan iemand zoals jij die behoorlijk bevooroordeeld is en zijn meningen baseert op horen zeggen en die niet in staat is een evenwichtige en
  realistische oordeel te geven.
  Blijf jij maar lekker hangen en geloven in jouw eigen
  negatieve waanidieën.
  Suriname is ondanks dat en volgens ettelijke specialisten op de goeie weg en en een opkomende economie in de wereld aan het worden.
  Jij staart je teveel blind op het feit dat er armoede in Suriname is. Maar armoede is onlosmakkelijk gekoppeld aan een land als Suriname die de predikaat arm land net ontstegen is. Armoede is niet wat je met een toverstaf kan doen verdwijnen. Armoede komt sinds jaar en dag voor in Suriname. Maar met een goeie aanpak is deze armoede zeker te lenigen. En deze regering geeft blijk de armoede aan te willen pakken. Alleen wij moeten daar geduld voor hebben.
  Eerst moet Suriname keihard aan de slag dan komt het lachen uiteindelijk zelf wel.
  Nu ben jij Suriname aan het uitlachen maar uiteindelijk zal het lachen jou vergaan en dan zullen
  de mensen die het geduld wel hebben de lachende derde worden. Dan hoop ik wel dat jij tegen die tijd wel ook zal meelachen.


  Maak melding

 14. Cees:

  “Armoede komt sinds jaar en dag voor in Suriname”

  Dat er doordat er toevallig goud en olie in de grond zit en daar door een zeer select aantal mensen en bedrijven het zeeer goed hebben en de rest in armoede leeft,houdt voor jou in dat het economisch goed gaat in Suriname.


  Maak melding

 15. Molenaar,

  Jouw reactie staven mijn vermoeden dan weer dat jij zeer kortzichtig en vooringenomen bent.
  Ik ben noch een econoom noch een specialist op gebied van economie. Ik zou dus niet eens durven een beoordeling te geven over de economie van Suriname.
  De positieve argumentatie van de surinaamse economie zijn niet mijn conclusies maar gefundeerde
  beoordelingen van de echte specialisten en economen van
  internationale gerenomeerde instanties zoals standard &
  Poors. Zulke positieve beoordelingen probeer je met allerlei kronkel manoeuvres te omzeilen teneinde jouw gelijk te krijgen. Het lijkt alsof jij een persoonlijke oorlog voert tegen Suriname waarbij
  je totaal voorbij gaat aan positieve waarnemingen van anderen. Kennelijk is jouw mening
  ver boven verheven op al die andere meningen die wel
  gefundeerd zijn en wel een positief tendens weergeven
  over de economie van Suriname.

  Jij verwacht uiteraard dat de armoede die sinds jaar en dag in Suriname aanwezig is op de ene op de andere dag opgelost is. Maar dat is een onwerkelijke verwachtingspatroon.
  Armoede zal al altijd zijn in de wereld en dus ook in Suriname zal armoede blijven bestaan.
  Daar waar het de vorige regering niet gelukt is om degenen aan de onderkant van de samenleving vertoeven tegemoet te komen, is het deze regering gelukt de
  kinderbijslag en de aov te verhogen.
  In de ogen van de verwende westerling zoals jij en ik
  is dat misschien niets maar die mensen kunnen toch
  een extra zak rijst mee kopen. Ook de prijzen van
  de eerste levensbehoeften zijn verlaagd.
  Vele mensen die aan die aan de onderkant van de samenleving vertoeven zijn daar meer dan blij mee.
  Jouw visie dat er totaal niks aan de armoede wordt gedaan is dus ook niet conform de werkelijkheid.
  Nogmaals het verlichten van de armoede is een kwestie van tijd. Wanneer over 2 jaar de situatie voor de
  mensen die het minder hebben niet gewijzigd is dan zal ik met al mijn hart jouw beweringen ondersteunen
  en toejuichen.
  Dan zal ik zonder enige voorbehoud tegen je zeggen.
  ‘molenaar je hebt gelijk’
  Maar daar is het wat mij betreft uitermate vroeg voor.
  Internationale instanties vinden dat Suriname economisch gezien op de goede weg is en daar hou ik mij voorlopig ook aan vast. Ik ga er van uit dat de armoede in de komende tijd in gelijke tred zal lopen met de opwaartse economie.


  Maak melding

 16. Nu ben ik benieuwd hoe het kan dat de armoede in Nederland is toegenomen ondanks Nederland tot een van de rijkste landen ter wereld behoort. De voedselbanken schieten als paddestoelen uit de grond, en het wordt alleen maar erger.

  Onderstaande las ik in een andere posting van Cees die waarschijnlijk engelen geduld heeft om een en ander uit te leggen aan negativisten.

  “Maar armoede is onlosmakkelijk gekoppeld aan een land als Suriname die de predikaat arm land net ontstegen is. Armoede is niet wat je met een toverstaf kan doen verdwijnen. “


  Maak melding

 17. Woensdag 2 mei 2012 om 11:59 uur, door Henk Molenaar

  “Armoede komt sinds jaar en dag voor in Suriname”
  Ook onder het beleid van Nederland.
  Su is bijna 37 jaar bezig maar maak je niet druk.
  Het komt goed!!!

  @ Cees, zou me niks verbazen als Henk M. alias Advocaat G.Spong is!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.