Politici Surinaams binnenland slachtoffer van zichzelf

5

PARAMARIBO, 28 apr – De politici en politieke partijen uit het binnenland hebben zichzelf tot slachtoffer gemanoeuvreerd. Wat A Combinatie, AC, nu overkomt is het voorlopige dieptepunt van een jarenlang proces. De beul heeft het maar voor het hakken. Niet één of twee, maar alle drie (voormalige) politieke partijen in AC zijn verliezers. Dus ook de Abop van voormalig guerrillaleider Ronnie Brunswijk.

Hij mag dan zijn favoriete hebben gered voor het moment. Dat hij andere delen van A Combinatie moet opofferen, zegt alles over zijn verzwakte positie. Het inspelen op de onderlinge verdeeldheid is voor de meesters der intrige een fluitje van een cent. Een bedje dat niet vandaag, maar al enkele jaren terug is gespreid. Zeven zetels bezitten in het parlement biedt perspectieven in de hedendaagse Surinaamse politiek. Perspectieven die zonder meer hard nodig zijn.

De achtergebleven ontwikkeling van het binnenland voedt die nood. A Combinatie had, heeft die perspectieven. Tragisch genoeg falen de leiders grandioos in het benutten. Niet incidenteel, maar bij herhaling dient het onvermogen zich aan. Het is dit onvermogen zichzelf te ontstijgen dat nu de nooddruftige achterban het nakijken geeft. Bouterse de gehavende staat van AC aanrekenen, is veel te veel onverdiende eer. Het zo anders kunnen zijn.

Bekijk ook:


5 REACTIES

 1. Als de politici van het binnenland aan het kortste eind trekken hebben ze dat aan zichzelf te danken. Alleen al door de uitspraak van Brunswijk, dat je geen principes moet hebben in de politiek, maakt dat ze dit lot dubbel en dwars verdiend hebben. Waarom zou Bouterse er wel principes op na moeten houden (die heeft hij overigens totaal niet) als hij ze een trap onder hun achterste wil geven als hij ze niet meer nodig heeft, zou hij principieel dankbaar moeten zijn dat ze geholpen hebben hem tot president te maken? Volgens Brunswijk is dat niet nodig, in de politiek heeft men volgens hem immers geen principes. In elk ander beschaafd land zou zo’n uitspraak van Brunswijk meteen het einde betekenen van zijn politieke carrière, alleen in Suriname wordt je voor zulke uitspraken beloond met een stembusoverwinning, kijk maar hoe het NDP ondanks principeloos gedrag (ik werk nooit samen met Brunsie en Somo, ik zal het 8 dec. proces ongestoord voortgang laten vinden enz.) voor de wind gaat, in Suriname verwart men principeloosheid namelijk vaak met daadkracht. Gelukkig is er nog hoop, de VHP en de NPS zijn op de goede weg, die twee hebben uit principe gekozen om niet met de NDP samen te werken.


  Maak melding

 2. Opportunisten als Brunswijk en de zijnen worden op zo’n manier behandeld.
  Notabene iemand als Brunswijk had Bouterse nooit moeten steunen om in het machtscentrum te komen.
  Bouterse die stelselmatig geprobeerd heeft Brunswijk te vermoorden wordt nu door Brunswijk gesteund.
  Hoe stom kan iemand zijn om zijn ergste vijand te helpen, maar misschien hebben wij teveel verwacht van de laaggeschoolde Brunswijk.
  Juist deze man had Bouterse onder geen beding moeten helpen na alles wat gebeurde te Moi Wana.


  Maak melding

 3. De zogeheten machiavelli meetlat de beste manier om mensen naar je hand te zetten is te zeggen wat ze willen horen,mensen met een lagere moraal zijn eerder aanhanger van complottheorie.Ze zijn eruit,en maar denken dat zij fatsoenlijke rakkers waren die het allemaal goed bedoelen.Maar niets blijkt minder waar te zijn.
  Spijtig genoeg is het de machiavellistische mentaliteit.
  Burgers moeten weten dat ze met militairen hebben te doen,dus contant betalen als je niet inhoud, en het wisselgeld mag je houden


  Maak melding

 4. Vandaag wil ik invulling geven dat de 3de Nationalist in Suriname Mr Ronnie Brunswijk van ABOP wordt. Hij heeft nog een paar zwakke plekken die recht getrokken moeten worden.
  Bepaalde mensen van zijn achterban die misleid zijn door de Dictatuur van Nederland proberen hem te misleiden.
  Nederland zoekt allerlei punten om de bewoners van het binnenland op te hitsen, zodat ze negatief reageren op de Pres DDB/Coalitie/Regering en er conflicten ontstaan.
  De binnenland bewoners moeten het weten dat Nederland met allerlei sponsers/omkoperij bezig zullen zijn alleen om Suriname terug te willen hebben.
  Het allergrootste doel van Nederland is Surinamers omkopen, Suriname afhankelijk maken, Suriname Kolonie maken en de Baas van Suriname worden.
  Wat gaat Nederland met ons Surinamers doen?
  Voeding goedkoop, kleren goedkoop en alle voorzieningen regelen, surinamers slaaf/knecht maken en al het rijkdom van Suriname brengen naar hun eigen land en hun 16 miljoen mensen daar onderhouden en zijn land modern blijven maken. Verder gaan ze niets met Suriname doen. Precies hoe het voor 1975 (onafhankelijkheid) was.
  Maar de President van Suriname D.D Bouterse gaat alles voor het volk van een half miljoen inwoners doen conform zijn sociaal contrakt met de burgers van dit land en ervoor zorgen dat de sluwe manier van Nederland nooit zijn doel bereikt.
  En zolang er Surinamers zijn die handlangers van Nederland gaan spelen en sabbotage gaan verrichten zullen er stagnatie treden in de Surinaamse ontwikkeling. Ik wil aan de achterban van de AC zeggen om niet te laten misleiden door de Oppositie, Nederland en de nabestaanden en de coalitie vol op te ondersteunen zodat er ontwikkelingen in het binnenland plaats vinden.
  Zonder in de Coalitie te zitten en zonder Positie te hebben moet het ook mogelijk zijn.
  Voor de BEP (en ook voor NS) zal een grote test zijn in de Oppositie om te bekeren(fouten in te zien en te corrigeren) en van daaruit de Coalitie te ondersteunen, zodat ze in 2015 na de goede beoordeling(het ligt aan hun zelf) door de Pres DDB terug kunnen komen in de MC/NDP. Mr Bruswijk Ronny Assembleelid wordt wakker en wordt aub 100% een echte Nationalist in het belang van Sur., zoals Nr. 1 Pres DDB en Nr. 2 SS en Nr. 3 U RB
  Alle eerbetuigingen en God bless.


  Maak melding

 5. Zondag 29 april 2012 om 04:38 uur, door Radjkoemar Rajaram

  Droom maar lekker verder en hou Nederland er buiten.
  Iemand die in zijn betoog 10x Nederland gebruikt, is zielig.
  Zoek hulp, je hebt een “Nederland” trauma opgelopen.
  Wat’s kebeurt, geen visa gekregen?

  Het onderwerp betreft de binnenlandse perikelen.
  Wat er nu gebeurt met deze mensen, hebben ze deels aan zichzelf te danken.
  Ze hebben gekozen voor een leider die ze reeds eerder heeft laten vallen(Moiwana).
  Brunswijk hoort niet op die stoel te zitten, hij is een gevaarlijke crimineel, boma is de plek.
  Het is toch niet normaal dat hij openlijk eist,dat die amofo, zijn n… ten koste van alles moet blijven zitten.
  Zo zie je maar weer, bout heeft niets te vertellen, brunsie bepaalt zelf wel, totdat de bom barst.
  Ba Soekoe Ba finie Ba tjarie.

  Er zijn genoeg capabele en geschoolde Marrons die als role-model kunnen fungeren.
  Deze mensen zijn ook schuldig vind ik.
  Zij moeten mede helpen om de marrons op te trekken, maar tsja het is ook handig om ze dom te houden, ken je zelf het heft in handen houden.
  Uitzonderingen daargelaten.

  Trieste bedoening.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.