Politieagenten willen binnen een week resultaat

9

PARAMARIBO, 4 feb – De Surinaamse Politie Bond, SPB, verwacht binnen een week resultaat uit onderhandelingen over toelagen. Dit staat in een motie van de algemene ledenvergadering. Het ‘beraad’ van de politieagenten is dan ook niet opgeheven, maar opgeschort. Uitgegaan wordt van afspraken met president Desiré Bouterse.

“Dat thans een ultieme datum van tien februari 2012 is vastgesteld in tegenwoordigheid van het hoogste gezag van het land”, geldt als overweging. Ultieme datum dan voor het bereiken van een akkoord. Er is ook een voorbehoud ingebouwd voor in het geval bevredigend resultaat uitblijft. Een andere overweging is namelijk dat er dan “voldoende mogelijkheden kunnen voortvloeien om de wensen van de SPB af te dwingen.”

Om de toelagen erdoor te krijgen, ging de bond in beraad. De opschorting duurt tot dertien februari. Dan komt de bond weer bijeen. Volgens bondsvoorzitter Robby Ramdjiawan valt de zogenaamde politiepremie uit. Dat is een voorwaarde voor het bespreken van zeker tien andere issues. De politiepremie is al opgenomen in het nieuwe loon volgens de Fiso-structuur. Toch eist de bond uitbetaling. Nu is die eis even “geparkeerd.” Een belangrijk deel van de dienstverlening is zeker een dag lang lamgelegd door het beraad.

Bekijk ook:


9 REACTIES

 1. Gewoon de daad bij ’t woord voegen en niks meer uitstellen.No miki ding zie oenoe als jochies,want vanwege ’t woord padvinder hebben ze Su en de Surie kapot gemaakt.Dus nu gewoon de afspraak die er is nakomen. Punt uit.We zien dezelfde beweging van de periode Wijdenbosch.Terwijl ’t niet goed ging in’t land vloog bosje gewoon naar Africa.Hetzelfde zie je nu weer gebeuren,terwijl het niet gaat in Su iedereen zich roert en in het hele land problemen zijn pakt de Duivel een vliegtuig naar Hugo chavas. DiDiBrie e tjek ala sma gewoon
  Odi odi


  Maak melding

 2. Binnen een week…ga meer dieven en rovers pakken meer boete’s……… zorg voor minder verkeersdoden.
  Deze mensen willen duidelijk slapend rijk worden.
  Om het geld voor de winkels te brengen.

  REGERING voer eerst rijtuigen belasting in, dan kan de politie betaling krijgen.


  Maak melding

 3. Laat de politie eerst maar even bewijzen dat ze een loonsverhoging waard zijn.
  Ze doen nagenoeg niets tegen overvallen en moorden.
  Daarnaast kunnen ze op de meeste wegen meer controle gaan uitvoeren op bestuurders zonder rijbewijs en verzekering, maar ook zeker optreden tegen de beruchte buschauffeurs en taxibestuurders.

  Politie, laat zien dat je aanwezig bent, maar vooral dat je optreed tegen de criminatiteit in jullie mooi maar helaas onveilige land!


  Maak melding

 4. Functiewaardering overheid nog chaotischer

  Dan heeft het geen zin verder ermee te gaan, gewoon mee stoppen.

  DNA extra werk voor u. Stop deze rotzooi, kap direct ermee, en maak een nieuw ding binnen een jaar.

  Zodat geen enkel frommel vakbond het leven in Su moe komt maken…TAP… vies..zo… en zo snel mogelijk.


  Maak melding

 5. Ultimatum!
  Als binnen een bepaalde tijd geen oplossing voor dit probleem komt voorzie ik behoorlijke ellende in het land. Het regent nu erg zwaar in Suriname, maar de ellende die kan komen wanneer de ultieme datum is verstreken, zal vele malen erger zijn. Los het op!


  Maak melding

 6. omdat ik het weet op de betaalafdeling bij de politie kan er geld geleend worden met 25% rente per maand wat vele agenten in de problemen brengt en dat net onder het neus van de korpschef en de gelden die worden uit geleend zijn van buitenfunctie gestelde en zelf overleden personen aan wie de opdracht dit te onderzoeken.


  Maak melding

 7. Dames en heren kijkt u links boven naar die foto waar de politiebond bij die criminele president is.
  Verder zeg ik niets, oordeelt u zelf maar en let op de lichaamstaal. MIMIEK.


  Maak melding

 8. Ze hebben niets te willen met baas aan de macht, evenzo ook de domme aanhangers ….ze gaan nog lang wachten…..hoeveel huisjes zijn er gebouwd, hoeveel scholen, klinieken,bushuisjes,opvangcentra’s, naast gratis ete en drinke is het nog steeds een dooie mus gebleken. Ma kut, enkele zonen van hermendad zijn ook lid van de ndp, is nie erg a fout na neks, stree de foe stree.


  Maak melding

 9. He wat is dat voor nonsens met dáár met die scoutous, in plaats dat zei meer gaan werken en hun best doen, vragen zei om meer geld. Zijn zei nauw van de pot gerukt. De hele dag op kantoor zitten of in de bar of bij een djiengmeid, moeten wij daarvoor opdraaien! Bouta hou de hand op de knip! Laat u niet provoceren, ze voeren geen moer uit.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.