Suriname wil ‘veilige’ toename personenverkeer

17

PARAMARIBO, 4 feb – Suriname gaat de uitdaging van meer toegankelijkheid en veiligheid aan. Volgens minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken wordt het zorgvuldig afwegen. Het land wil meer toeristen aantrekken. Maar de veiligheid aan de grenzen blijft prioriteit. Documentbeveiliger Canadian Bank Note mag een belangrijk project uitvoeren.

Er komt een veiligheidssysteem bij de belangrijkste grensopeningen. De doorgangsposten met Guyana, Frans Guyana en op de luchthaven te Zanderij krijgen moderne installaties. Controlelinks komen bij onder meer veiligheidsorganen, de vreemdelingendienst en Buitenlandse Zaken. “Onze nationale veiligheid is prioriteit, we gooien onze grenzen open, we willen toerisme bevorderen. Maar we moeten onze grenzen ook beveiligen om te voorkomen dat ongewenste gasten binnenkomen”, zegt Lackin.

De recent ingevoerde toeristenkaart brengt uitdagingen met zich mee. Er wordt een forse toename verwacht van het personenverkeer. Daar moet ook controle op worden losgelaten om de orde erin te houden. “De toeristenkaart moet aan een veiligheidssysteem gekoppeld zijn. We hebben bewust gekozen voor dit bedrijf. Het zijn de mensen die onze paspoorten en geldbiljetten drukken”, aldus Lackin. Het project kost ruim twee miljoen euro.

Bekijk ook:


17 REACTIES

 1. Virago 535

  Lotto en geluk zorgen voor de juiste papperassen.(vervalsing loert om de hoek)

  Ongewenste illegale gasten moeten verwijderd worden!Ook Illegale laaggeschoolde of ongeschoolde buitenlanders moeten verwijdert worden.Dit ter bescherming van de lokale arbeidsmarkt!!!!


  Maak melding

 2. Controle aan de grensovergangen en luchthaven zijn niet voldoende om het toerisme te bevorderen.
  Diensteverlening op internationaal nivo, veiligheid, klantvriendelijkheid,goede infrastuktuur zijn de minimumvereisten.
  “Onze nationale veiligheid is prioriteit”
  Ja de internationale vijanden staan echt te springen om Sur. binen te vallen.
  Volgens mij zitten de grootste vijanden in het land zelf,de topregeringsjunta wel te verstaan.


  Maak melding

 3. @VIRAGO 535:
  “Ook illegale gasten of laaggeschoolde of ongeschoolde buitenlanders moeten verwijdert worden”.
  Is het niet verstandiger om te beginnen met de laaggeschoolde en ongeschoolde parlementariers en regeringsleiders te verwijderen, en dan opnieuw te beginnen “from sctratch”?
  En de illegale ongeschoolden zou ik nog maar even vasthouden, want de lokalen die beroven liever oude dames en heren, of plegen liever en o.v.-tje op een geldwagen dan dat ze hun handen laten wapperen.
  En de ongewenste illegale gasten zijn er omdat ze onderdak zoeken en vinden bij hun lokale soortgenoten.


  Maak melding

 4. “Maar we moeten onze grenzen ook beveiligen om te voorkomen dat ongewenste gasten binnenkomen”

  Dit zou de hoogste prioriteit moeten hebben. Ik ben het ook met “VIRAGO 535” eens dat laag en ongeschoolde lieden beter de toegang geweigerd kan worden, behalve als ze genoeg geld hebben om in de eigen behoefte te voorzien. Suriname heeft niets aan aan een tsunami van criminelen uit het buitenland. Aan nutteloze meeëters als Zucht hebben al helemaal niets. Voor hen is het te allen tijde “Access denied”. 😉


  Maak melding

 5. @ANNABEL: IK heb het al vaker aan je gemeld, maar je bent nogal vergeetachtig, of je leest alleen de dingen die je wil lezen.
  Ik denk dat het eerste op jou van toepassing is, maar dat heeft natuurlijk weer met je leeftijd te maken.
  Maar ik ben de beroerdste niet dus ik ga het nogmaals proberebn net als een kleuterjuf in een kleuterklas het aan kleuters uitlegd, en lees het a.u.b. van voren naar achteren, en van boven naar beneden:
  Ik draag Sur. een warm hart toe, maar mijn enige bijdrage aan de ontwikkeling van het land, zal met een afstandsbediening plaatsvinden, want ik heb geen enkele ambitie om daar lijfelijk aanwezig te zijn anders dan met vakantie, ik heb al mijn eigen stekkie en plekkie onder de zon.
  Ik zal lobbyen bij de internationale gemeenschap straks wanneer de kogels van DDB en zijn 40 rovers je om de ogen zullen vliegen,en voedselpakketten opsturen, als de schappen net als vroeger in de winkels leeg zijn, of vol zijn maar door de torenhoge prijzen van je chinezen kolonisatoren niet mer betaalbaar zijn,en zal opvang en asiel regelen voor de tegenstanders van DDB die dan nog net niet op de vlucht zijn doodgeschoten, en Frans Guyana hebben bereikt.
  Liever zie ik natuurlijk dat het niet zo ver hoeft te komen, maar dat onze bondgenoten je DDB ophalen,model alla Maurice Bishop, Moamar Khadaffi, en Saddam Hussein. Zo, snap je het nu maddammeke, groet en heb je het al gehoord? perceel te koop in Noord, gratis kaplaarzen erbij! groet Zucht.


  Maak melding

 6. Lackin.
  Ik kan mij nog herinneren hoe die paarse imbeciele clubje reageerde toen vene waarschuwde voor de fraudegevoeligheid van die toeristenkaart, en wat zien wij nu ??? ja klopt de omgekeerde wereld, eerst een toeristenkaart met alle bombarie introduceren en maanden daarna een veiligheidssysteem, van achter naar voren dus.


  Maak melding

 7. Wat zou je zeggen van gewoon eens beginnen met handhaven van recht en orde,politieke correctheid uitroeien en geen klasse justitie beleid.De huidige regering vervangen door een regering die wel serieus overkomt en echt van aanpakken weet.De goedbedoelde burger/bevolking(binnen-en buitenland) gaat alleen weer vertrouwen krijgen in de overheid en gezag, als die daadwerkelijk en krachtig optreden.
  Een mensvriendelijkheid beleid toepassen op de JAP luchthaven,want die is ver te zoeken,de militaire politie hun macht ontnemen en vervangen door de burgerpolitie en/of douaniers. Ondanks hun aanwezigheid vinden met regelmaat donkere praktijken plaats.
  Het watjesbeleid van nu werkt niet,dus radicaal omgooien die zooi.Helaas blijken de politici zelf ook bang voor hun hachje als wetten en/of regels veranderen.In Suri heb je niet de volledige 100% veilige garantie.But time will tell.


  Maak melding

 8. de grootste groep toeristen zijn de surinamers zelf tegen wie moet men zich nou beschermen.
  Het enigste gevaar komt van illegale goudzoekers,drugs koeriers,turkse mafia (cassino)die de weg in sur.gevonden heeft,en gevluchte moordenaars die amnestie verkrijgen.
  De Surinamer loopt eerder gevaar van zich zelfs dan gevaar van buiten.
  Ik zou mij eerder zorgen maken over de veiligheid van de toeristen.
  Wie wilt Lackin nou echt beschermen.
  Deze regering ziet ze vliegen willen zij zich soms beschermen voor de misstanden die zij begaan hebben in het verleden,is het uit eigen belang.
  Het is juist het tegengestelde het gevaar komt juist uit suriname zelf.
  Ze beginnen zich nou echt als een derdewereld land te gedragen.
  Als surinamer hebben wij al een slechte naam maak het nog maar erger.


  Maak melding

 9. 1 op de 10 bewoners van SME bevindt zich illegaal in SME. Niemand controleert.
  Op de aankomst plaats van de backtrack route in Corantijn polder is de politie nooit te vinden. Maak je eigen conclusie. De avond dat ik op Zanderij ariveerde waren 4 mannen in een kantoor op JAP om ongeveer 20 toeristen kaarten te verkopen en maar 1 politie agent paspoorten te controleren na aankomst van een volle Boeing 737 uit Aruba. Als mini ster van BZ is Winston bezig met dingen waar hij geen bal verstand heeft.


  Maak melding

 10. Zaterdag 4 februari 2012 om 23:24 uur, door freddie
  freddie perfect verwoord!

  Lackin geeft 2milj uit om zijn eigen consul- mensen te controleren.
  Hij had liever samengewerkt met de Nederlandse Marechaussee, die hebben alle Interpol gegevens,nog te betalen boetes, terroristen etc. in hun databases.
  Stukkie goedkoper. Hoogmoed ei kier ding!

  Oeps wat zeg ik nu, Interpol, beetje vervelend als je baas daarin voorkomt, whahahahaha


  Maak melding

 11. Lock him op!
  Lackin zegt zelf wat hij en zijn Baas verkeerd hebben gedaan. Ze hebben eerst gehandelt en dan gedacht. Nu moeten ze het land gaan beveiligen tegen ongewenste lieden. Goed bekeken zitten de ergste ongewenste lieden in de regering van Lackin en Baas, dus zou ik zeggen: doe de grenzen maar open zodat ze kunnen weg vluchten. Stelletje knoeiers! De zoveelste fout die op verdekte wijze wordt toegegeven.


  Maak melding

 12. Ram singh, dat is toch al lang bekent dat die klootzak van een lackin totaal geen verstand van zaken heeft. Dat van die toeristenkaart dat is een pr stunt voor die andere klootzak die zich president noemt..van kijk mij ik heb op 25 november iets goeds gedaan voor het volk…echt de grootste bull shit die er bestaat boi…dit is gewoon hoe belazer ik het volk.


  Maak melding

 13. Er moet een lijst zijn met fotoos van de gevluchte criminelen die uit suriname naar nederland kwamen om te voorkomen dat je niet weet met wie en wat je te maken krijgt.
  Ik heb een bedreigende man uit suriname in mijn eigen woning,
  die al twee jaren niet de huur betaald heeft en daarvoor
  een relatie had met een meisje die nog wel betaalde,
  maar plots is het meisje verdwenen en de dreigende man betaalt
  niets.
  Hij moet mijn woning uit, en de rekening betalen en uiteraard vlug met spoed een andere woning vinden.
  Ik vind dat je moet kunnen zien op fotoos van de politie suriname (en andere landen) wie er uit suriname zijn gevlucht en wat de eis is geweest, bijvoorbeeld 18 jaren voor diefstallen met geweldplegen etc.van aruba afkomstig.
  Ik vraag om fotoos omdat er verschillende identiteiten
  worden gebruikt en ze worden gezocht op een valse identiteit naam en nemen weer een andere naam met vals paspoort of valse identiteitkaart. Om te voorkomen dat je wordt bedreigd d.m.v. het niet betalen van de huurpenningen
  en het niet willen meerwerken met onderhoud van de woning
  en er wordt gebaseerd op hun valse identiteit en valse werkpapieren om zich in de gemeente in nederland in te schrijven waardoor je niet zeker bent of zij misdrijf gaan plegen in de vorm van niet betalen van de rekening.
  Met een duidelijk overzicht van fotoos en beschrijving van een persoon kun je als autochtone Nederlander beter inschatten met wat voor tegenacties je te maken kunt krijgen
  bij een gewoon gezond beleid van vraag en antwoord.
  En een normaal denkwezen t.a.v. het huurbeleid 2012.
  Winanda


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.