Functiewaardering overheid nog chaotischer

15

PARAMARIBO, 3 feb – De waardering van functies bij de overheid is chaotischer dan ooit. De invoering van het zogenaamde Fiso-systeem zorgt voor meer verwarring dan wat ook. Het opborrelen van de ontevredenheid bij vakbonden bevestigt dit falen alleen maar. Waarom zouden ambtenaren anders klagen, nauwelijks twee jaar na invoering van het Fiso.

Iedereen, ook de vakbondsleiders dus, wist dat de waaier aan toelagen zou verdwijnen. Iedereen ging er toen mee akkoord. De lonen werden immers hoger over de hele linie. Als dat moest betekenen dat de toelagen zouden verdwijnen, nou dan maar. Nu blijkt een kat in de zak te zijn gekocht. Groepen ambtenaren, politie, verpleegkundigen, klagen steen en been. De lonen zijn niet wat er van verwacht werd. Dus maar weer terug naar die goeie ouwe zijstraat.

Want dat is de rol van de toelagen, een verkapte vorm van loonsverhoging. Die kunnen traditioneel periodiek worden verhoogd. “Vanwege de gestegen kosten”, heet het dan formeel. Kleding-, risico-, nacht- of prestatietoelage, je kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat. Of eerder: het bestond. Fiso maakte er een eind aan, althans zo werd gedacht. Nu blijken de lonen verhoogd, maar worden de toelagen toch weer van stal gehaald. En straks weer om loonsverhoging roepen, want “inflatie.”

Bekijk ook:


15 REACTIES

 1. Ik denk dat de regering weer zal zwichten voor de eisen van de politie:men wil deze gewapende macht altijd te vriend houden.Het zal anders gaan met de eisen van de andere bonden.De brandweerlieden dragen geen wapen en kunnen op hun kop gaan staan,maar zullen waarschijlijk niets krijgen.


  Maak melding

 2. Hahahahahahahahahaahahaha( met minachting) Hadden de boys van baas dit niet kunnen voorkomen, nee, want eerst zegenden ze zichzelfs met het kruis, de domme aanhangers voor ogen houdend, een lege staatskas is overgenomen. Ma kut kijk naar de vele benoemingen van familieleden,vrienden, partijbonzen en buitenvrouwen. Ook Hoefje kreeg een loon waar menig sranangmang de kaken wordt opengeslagen. Als dit niet genoeg was werd er ook boj OWenV gesmeten met geld blablabla….de domme aanhangers kunnen alvast hun borst nat maken en broekriemen uit hun klerenkast halen, want we are going back tentijde van opa Julius Wijlenbos. Broodje ei srd. 10.000. Voor vervoer een tiende handse auto..srd.1.000.000,- hahahahahahaahahahahaha ba soekoe ba vinie ba tjarie, met dank aan de domme aanbidders der misdadigers.


  Maak melding

 3. Fiso is goed gepland en zou door de vorige regering ook goed zijn uitgevoerd ware het niet dat deze regering het niet en ook nooit zal kunnen uitvoeren.Integendeel maken de nieuwe beloningsstrukturen bij loyalisten het systeem chaotisch.


  Maak melding

 4. In plaats van goed voorbeeld vanuit de politiek,blijkt het eerder een onwillekeurig bijeengerapte bende.
  Een vriend of familie van de straat plukken,omring ze met wat opportunistische adviseurs en benoem ze tot ministers….Suri zakt steeds dieper weg.


  Maak melding

 5. Dit heel fiso gedoe is bij Bosje begonnen in de periode 1996….2000.toen werd de Duivel advisor of state. In deze periode kwam Bosje met z’n stategisch verhaal dat hij sommigen meer en anders zou gaan betalen.En deze Hooghart had wel hievoor gewaarschuwd.Steeds weer heeft ie aan de bel getrokken en zei dat dit gedoe veel problemen met zich zou mee brengen(grote ongelijkheid bij de groepen),maar niemand luisterde.Deze Jules Albert Wijdenbosch was heel erg koppig en stuurde op een gegeven moment zelf Andy Rusland om tegen Hooghart te zeggen dat hij met iedereen wilde spreken maar nie met Hooghart.De voorzitter van de CLO was niet welkom op ’t presidentieel paleis.Thans blijkt dat dit systeem nooit heeft gewerkt,maar in de peroide van President Venetiaan dook Jenny vaak op met groepen die hun gelden moesten ontv.”t was dat mensen hard werkten en loon naar werken moesten.Velen van hen hadden een grote bek tegen Minister Hildenberg zoals de douane… H.v.en nog vele andere bonden die heel erg werden opgehist
  De regering Venetiaan moest maar over de brug komen zgn kwamen de werkers niet uit met hun loon.Ik zie Jenny Simons nog zo staan en vertellen hoe slecht de mensen’t hadden.Hopelijk zien we haar nu weer opkomen voor de armen
  Ik zou zeggen Brandweer en Politie volhouden en ga ervoor,want deze zelfde DiDiBrie is vanwege vakbondsactie en al ’t andere zaken nu waar hij is.Laat je niet voor de gek houden deze Glenn heeft ’t sociaal contract nog in ’t (geh)oor.Alles zou goed komen en beter worden.Jongens zet’m op,anders is ’t alleen voor deze boeven regeerders goed gekomen.Stree def stree ie no afoe frede en neks no fout.Krachtie brada nanga sisa.
  Glenny


  Maak melding

 6. Paramanpinto.
  Leonard en Chuck slaan de spijker op zijn kop.
  In de jaren 80 heeft Bouterse een redelijk goed draaiende land met geweld en hulp van het buitenland over genomen, binnen tien jaren heeft hij een hele grote puinhoop van gemaakt zowel economisch , sociaal, gezondheid,normen en waarden en onderwijs vergeet onze sterke munt niet die hij kapot heeft gemaakt met zijn domme, incompetente, megalomane, eigenwijze houding.
  Geef hem nog een kans hoor die schapekoppen roepen,deze keer gaat hij jullie de afgrond in duwen .


  Maak melding

 7. Dan heeft de regering het recht een streep door dat heel ding te zetten.
  Ik vraag mij af waarom deze regering nog loopt/ligt/zit/staat te slapen…schrap dit heel weer idi ding man.(zwakke ministers toch ! )


  Maak melding

 8. Functiewaardering overheid nog chaotischer

  Dan heeft het geen zin verder ermee te gaan, gewoon mee stoppen.

  DNA extra werk voor u. Stop deze rotzooi, kap direct ermee, en maak een nieuw ding binnen een jaar.

  Zodat geen enkel frommel vakbond het leven in Su moe komt maken…TAP… vies..zo… en zo snel mogelijk.


  Maak melding

 9. @ Glenn,
  kerel heel goed gesproken/geschreven de mensen die die periode hebben meegemaakt zullen er ok zo over denken(of niet) maar goed dit is echt een hele goeie eye-opener. odie odie en tang boeng glennie.


  Maak melding

 10. Als dat zo simple is doe dat dan een streep door de Fisoafspraken trekken.En aangezien ik DiDiBrie nooit met een pen in z”n hand heb gezien denk ik dat hij niet weet hoe die te hanteren,want deze kerel kan ook niet veel.Hij heeft alleen een grote bluf bek.Hij kan mensen angst aanjagen en goed ook.Hij kan mensen dingen beloven en dan niets nakomen.Zie verkiezings belofte. Hij is snel klaar met je nadat je hem hebt geholpen. Dus uitkijken geblazen oom Boem.Je zit zo bij het grof vuil.Zie Rozendaal e.a.


  Maak melding

 11. Glenn mooi verwoord, het probleem is dat onze mensen een kort geheugen hebben. Bouterse zei ooit dat Surinamers een kort geheugen hebben en gelijk had hij.

  Ik vraag mij dan ook af wanneer het genoeg is voor Somo en Brunswijk. Hoe lang moet dit doorgaan voor deze heren Bouterse laten vallen en er nieuwe verkiezingen komen.

  Misschien wachten ze op het oordeel van de rechter in het strafproces.


  Maak melding

 12. @ Arfo Deze DiDiBrie kennende hij gaat gewoon verder met een minderheidsregering. Ffe terug naar de jaren 80,toen ontsloeg hij bijna alle minister maar zelf bleef hij aanzitten.Dus om te denken dat hij bij vertrek van de 2 nu al grote verliezers is een illusie.Dit beest gaat nergens. En er zit nog aardig wat in de pot om te graaien
  Als ik zeg dat hij de moorden gepleegd heeft op8 dec 1982 dan vraagt de aanhang of ik bewijzen heb.Maar voordat hij gekroond werd wist ie al dat President Ventiaan een lege kas had achter gelaten,maar hij en de zijnen vreten nogsteeds.En a volk srefie mag njang sopo foe kasie A DiDiBrie.Odi odi
  Glenny


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.