Start naamloze vennootschap in Suriname versneld

8

PARAMARIBO, 27 nov – Het opstarten van een naamloze vennootschap, NV, gaat nu aanmerkelijk sneller dan pakweg een jaar terug. Dit zegt vicepresident Robert Ameerali. Van langdurige procedures en processen is geen sprake meer. De barrières zijn er na ruim een jaar nagenoeg verwijderd.

Dat is ongeveer de tijd dat het duurde om orde op zaken te stellen. Ameerali zie tijdens de opening van de jaarbeurs dat het voorheen maar liefst twee tot drie jaar duurde. Nu is het hooguit drie weken. De lange duur was ook de voornaamste reden waarom Suriname internationaal vaker kritiek te verduren kreeg. De regering wil nu een zo ondernemersvriendelijk mogelijk klimaat. Het tempo is nu ruim twintig NV’s per week.

De jaarbeurs is een activiteit van de Kamer van Koophandel & Fabrieken. Gedurende ruim een week mogen ondernemers en dienstverleners hun waar presenteren. Zowel buitenlandse als binnenlandse producten mogen worden aangeboden. Er worden dit jaar ruim honderdduizend bezoekers verwacht.

- Advertentie -

8 REACTIES

 1. Onvolledig!

  Hoe onvolledig kan een bericht zijn? Uit dit bericht weet ik nog niet hoe lang het duurt vanaf de aanvraag om een NV te starten.

  Het tempo is nu 20 NV’s per week, maar hoe lang hebben die 20 moeten wachten? Twee jaar?En hoeveel tjoekoe hebben ze allemaal moeten ontwijken?

 2. Goed zo, willen we investeerders aantrekken zal Suriname niet onnodig barrieres moeten gaan opwerpen. 2 tot 3 weken voor het oprichten van een NV is prima in tegenstelling tijdens front was het 2 tot 3 jaar.

 3. Wat jaarbeurs!!!?Het is eerder een gezins uitje in de stad dan een beurs.De naam moet eerder Jaar Konmankandra zijn.Of Srefidensie Verkoopdagen.

  Cobie.

 4. Ie ja, un musu sabie.

  Lees hieronder maar.

  De Superregering blijft ons overstelpen.

  ———————————

  Regering trekt beurs voor ondernemers

  door Filia Enser

  28/11/2011

  Paramaribo – Om de productiesector te stimuleren, stelt de regering SRD 35 miljoen beschikbaar voor het bedrijfsleven om kleine, middelgrote en grote projecten uit te voeren. Vorig jaar werden om dezelfde reden de invoerrechten voor inputs voor deze sector al tot 90 procent afgeschaft. “De regering wil met deze faciliteit ondernemerschap stimuleren”, benadrukt vicepresident Robert Ameerali. Het geld zal worden besteed aan het Ontwikkelingsplan 2012-2015.

  Standaarden
  Ameerali benadrukt verder dat de procedure voor het opzetten van Naamloze Vennootschappen (NV’s) sinds kort is versneld. “Niemand hoeft te bedelen of dankjewel te zeggen en ook nog zonder steekpenningen”, stelt de vicepresident. Binnen drie weken wordt het proces afgerond, iets waar voorheen gemiddeld drie jaar over werd gedaan.
  Ameerali heeft meer dan vijftien jaar gehamerd op het opheffen van barrières voor ondernemers. Volgens hem kon de regering in het eerste jaar van haar aantreden niet zoveel doen door interne strubbelingen die moesten worden opgelost, maar zaken zijn gemakkelijker gemaakt.

  “Nu worden 25 NV’s per week opgericht. Het is goed om standaarden te zetten en wij zullen ons daaraan houden.”
  Ameerali zei in zijn toespraak op de jaarbeurs, dat de regering meer maatregelen gepland heeft die zij zal invoeren. Eén daarvan is het betaalbaar maken van breedbandinternet. Bovendien zal e-commerce bij de overheid worden ingevoerd. “Ambtenaren krijgen geen computers voor het spelen van spelletjes. Papieren die hun desktop bereiken, moeten binnen een dag worden afgehandeld.”
  In het verleden bleven stukken ruim zes maanden liggen. Mogelijk wordt morgen een commissie ingesteld die het e-commerceproces moet versnellen. De vicepresident zei ook dat de overheid efficiënter zal omgaan met communicatie. Hiermee doelde hij op de hoge (bel)kosten door het aanschaffen van cellulairs.
  Tot slot noemde Ameer-ali de invoer van de toeristenkaart, waar jaren over is gesproken, maar sinds Onafhankelijkheidsdag in werking is getreden.-.

 5. Musk
  Daarom is het goed eerst goed te lezen voordat je kritiek levert.
  Maar eind goed al goed en hulde dat jij je fout hebt ingezien en jezelf hebt gecorrigeerd.
  Erg volwassen; velen kunnen een voorbeeld aan je nemen.
  bv: Wiki.., neus, determ.. en andere van dat soort zeer ‘gewaardeerde’ posters.

 6. Goed lezen is voor sommige gewoon niet voldoende, begrijpend lezen vind ik belangrijker.

  9 van de 10 keer slaan de negatievelingen oftwel schertsfiguren de plank totaal mis en dat komt omdat ze niet begrijpend lezen, ze hebben vaak geen flauw idee waarover een artikel gaat, ze begrijpen geen bal van. Vandaar dat ze steeds een modderfiguur slaan hier, ze geven de Surinamers schande met hun meest banale en meest achterlijke reacties

  Sorry hoor, maar als Musk het belangrijkste in eerste instantie niet heeft gelezen of begrepen, is er toch duidelijk iets anders met die jongen aan de hand?

  Zwakbegaafd is het eerste waar ik aan moet denken.

 7. @Roy Coco

  Je bent nog te dom om de woordspeling/truuk van Musk te doorzien, terwijl die zo ongelovelijk doorzichtig was.

  Geeft ons weer een goed inzicht in het niveau van de aanhang.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.