Expertmeeting Surinaamse tienermoeders

2

Een kind krijgen is de normaalste zaak van de wereld. Immers, er worden per dag circa 500 baby’s geboren in Nederland! Maar zo vanzelfsprekend is het niet, zeker niet als je jong bent, een opleiding volgt en van plezier maken houdt. Toch worden er jaarlijks ongeveer 2500 meisjes in de leeftijdsgroep 15 – 19 jaar zwanger. Ongeveer 85% van deze zwangerschappen is ongepland. Sommige tienermoeders zijn goed in staat met hun moederschap om te gaan. Maar velen krijgen met meer problemen te maken dan “alleen” het moederschap.

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat er bij Surinaamse en Antilliaanse meisjes sprake is van een voortgaande stijging. Het Surinaams Inspraak Orgaan (SIO) organiseert op woensdag 07 december 2011 een expertmeeting over het “hoog aantal geboorte onder Surinaamse tieners”. Het doel van deze bijeenkomst is om hulpverleners en Surinaams – Nederlandse tienermoeders en ook vaders met een Surinaamse achtergrond te informeren en met hen te discussiëren.

U bent allen van harte welkom. Tienermoeders en vaders met een Surinaamse achtergrond worden nadrukkelijk verzocht om zich aan te melden voor deze bijeenkomst.

U kunt zich aanmelden bij het Surinaams Inspraakorgaan via E-mail: info@sioweb.nl
Mw. Drs. I. Accord info@irmaaccord.nl

Datum : woensdag 07 december 2011
Aanvang : 13.00 – 17.00 uur
Locatie : Cultureel Educatief Centrum Zuidoost (CEC-gebouw)
Adres : Bijlmerdreef 1289, 1103 TV Amsterdam

Bekijk ook:


2 REACTIES

  1. Het woord “tienermoeder” doet mij onverwijld denken aan massale kunstmatige inseminatie!

    Waar blijven die vaders, die vaker geen tieners zijn?

    Het typeert ondubbelzinng hoe laf de (zwarte)man wel kan zijn.

    Wie het kind krijgt mag het houden????


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.