DOE niet zeker van gezondheidsgaranties importvee

5

PARAMARIBO, 26 nov – De politieke partij DOE wil garanties dat importvee gevrijwaard is van ziekten. In een brief aan de regering worden hierover vragen gesteld. Plannen om maandelijks vijfhonderd Braziliaanse runderen te importeren, roepen de nodige vragen op. “Er zijn geluiden in de samenleving waar we niet aan voorbij kunnen gaan.”

Boeren en slagers maken zich grote zorgen. Het is frappant dat soortgelijke plannen van particulieren worden tegengewerkt. Het ministerie van Landbouw Veeteelt & Visserij, LVV, weigert steevast. “Verschillende boeren hebben de afgelopen tijd LVV benaderd om runderen uit Brazilië te importeren”, stelt Doe. Als argument geldt dat de dieren aan mond-en-klauwzeer zouden lijden. Het is dan ook minstens “verbazingwekkend”, dat de regering honderd en tachtig graden omslaat.

Het heet nu ineens dat de import het tekort aan vlees moet helpen opvangen. Maar het blijft niet daarbij. “Zo wordt aangegeven dat de dieren invoerrechtenvrij worden binnen gebracht, terwijl Surinaamse boeren op veevoer, medicamenten en andere zaken die kosten wel moeten betalen.” Ook naar de prijs van cargo en padie moet worden gekeken, wil er sprake zijn van fair gedrag. Dit sowieso als het de regering er echt om gedaan is de veesector een boost te geven.

Bekijk ook:


5 REACTIES

 1. Als we dat beetje produktie dat we nog hebben,kapot willen maken,moeten we maar importeren.Het lijkt dat we niets geleerd hebben van het import van de kippen toen der tijd.Espee en Hilly’s zijn de slag nooit meer te boven gekomen.Ik vraag mij af wat verkeerd is om een goede prijs te vragen voor je produkt.Moet het het steeds be-antwoord worden met import waar de matie’s van de regeerders een njang maken?Gisteren was het kip en bauxiet,vandaag rundvlees.Morgen rijst?Over melk praat ik al niet meer.

  Cobie.


  Maak melding

 2. De Doe-man moet in de kerk zijn stem laten horen. Daar is de plaats waar hij zieltjes moet winnen en niet zo zeer inspelen op weke delen in uiteenlopende politieke issues.

  Begin je alvast te bepalen bij het afdwalen van legio broeders en zusters van onder andere uw gemeente.

  Ga door met je manmitiman!


  Maak melding

 3. Zeker weer zo vriend van Bouta die vlees mag importeren net als die zogenaamde veevoer uit venuzuela.Paramanpinto we weten dat er maar één persoon in de wereld is die in jou ogen de waarheid spreekt en dat de man die beweerde dat onze landgenoten op de vlucht zijn doodgeschoten.


  Maak melding

 4. Zo wie zo is het beleid heel vreemd.

  Deze koeien en ook machines, etc. worden invoerrechte vrij ingevoerd.
  Daarnaast lezen we dat de belastingdienst over wil gaan van inkomsten naar uitgave belastingen?

  Een behoorlijk tegenstrijdigheid en een bron van ongelijkheid en fiscale gaten ligt in het verschiet. Begrijpen ze zelf niet dat hun tories niet met elkaar in overeenstemming zijn of zijn ze werkelijk zo dom? Is het alleen maar holle, politieke rethoriek of geloven ze zelf in hun onzin??


  Maak melding

 5. Wie de revo periode hebben overleefd weten beter, Het CIS importeerde bijna vervallen en bijna bedorven voedingswaren. Daar moesten we uren lang in de rij wachten voor een blikje sardien ( veravldag binnen 30 dagen) Ook bek en nek werd er gedistribueerd. Het rundvlees die tijd was te duur voor mofinawang. Kocht men er wat na lang sparen, dan kauwde men zijn gebit op los. Die tijden komen terug en wie denken dat gebed ZONDER BEKERING een kentering zullen brengen in dit land, houden zichzelf en aanhangers finaal voor de gek. Noem het maar de geestelijke bermshow.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.