Voetbalbond Suriname beboet voor wangedrag publiek

13

PARAMARIBO, 10 nov – De Surinaamse Voetbalbond, SVB, moet een boete betalen voor wangedrag van het eigen publiek. Dit heeft de Wereldvoetbalbond FIFA bepaald. Binnen dertig dagen moet ruim zesduizend dollar worden neergeteld. De SVB heeft het nu even benauwd.

Dat heeft te maken met de eigen financiële positie. “Het geld, boete en proceskosten, hebben we nog niet. Als we geen donatie vinden, zullen we een lening moeten aangaan”, zegt SVB-voorzitter Louis Giskus tegenover de Ware Tijd. De bond overweegt dan ook geen moment in beroep te gaan. Die mogelijkheid is er wel. Maar het zou vooral meer geld kosten. En dat is er gewoon niet. Bovendien valt niet om de aanleiding heen te komen.

Die is dat het publiek zich misdragen heeft. Dit gebeurde in augustus tijdens een wedstrijd om deelname aan de Olympische Spelen. Rond het eind van de match tegen Jamaica stormden enthousiaste fans het veld op in het André Kamperveen stadion. Suriname had net gelijkgemaakt. De SVB legt zich bij de strafmaat neer. “Met ons verweer hebben we geprobeerd verzachtende omstandigheden aan te voeren. Misschien is dat ook de reden dan we niet zijn geschorst”, aldus Giskus. Suriname maakt nog kans op plaatsing.

Bekijk ook:


13 REACTIES

 1. Dit wangedrag zien we overal in dit land en begint steeds ergere vormen aan te nemen, te beginnen bij de sommige gezagdragers. Zo leiders, zo een deel van dit volk, de aanhangers.


  Maak melding

 2. Van een kale kikker kun je geen veren plukken, probeer je het toch dan gaat die kikker dood.

  Deze boete is een goede reden voor de noodlijdende SVB om te smeken om euthanasie, de SVB wordt uit zijn lijden verlost en wij zijn voor eens en voor altijd van de onsmakelijke taferelen gevrijwaard


  Maak melding

 3. Met Feyenoord en Ajax gaat het echt niet zo goed en zijn opzoek naar een goede spits!!

  Als eerst hebben zij aan Brunswijk gedacht!!

  Is het niet een goed idee voor $6.000,– en de mogelijkheid bestaat dat het ook gelijk met hem a contant wordt afgerekend zoals Bouta toen al zei op de televisie tegen de vakbondleider leider Cyriel Daal.

  Van alle kanten gaat het goed met Suriname behalve de goede! Nu nog dit weer!! Naar welke koers moet het nog gaan??

  Tide, tamara, we stre go moro fara!! O fara moro??


  Maak melding

 4. Ja hoor jongens, droom maar lekker verder over deelname aan een WK of OS, met een voetbalbond die het al Spaans benauwd krijgt over een boete van $ 6000? Stekker eruit, een strik om Giskus en opsturen naar een land waar nog niet gevoetbald wordt. Dit is het failliet van het Surinaamse voetbal. Tijdens de finale om de Presidents Cup ook weer zo’n waanzinnige wanvertoning van spelers en supporters. En waarom is altijd Inter Moengotapoe daarbij betrokken? Drie keer raden! Het wordt tijd dat de FIFA Suriname verbied om ooit nog


  Maak melding

 5. op internationaal niveau uit te komen. Nationaal zal Suriname straks niet verder komen dan op blote voeten weer op het trapveldje van Flora B te acteren. De rest is bullshit. En Peter op @ 1: Entreegelden? Welke entreegelden? Driekwart van de misschien 100 toeschouwers zijn boromangs, dus wat entreegelden? Of dacht je dat hier, net als in Nederland, enkele duizenden mensen de tribunes bevolken?


  Maak melding

 6. De surinaamse voetbalbond kan geeneens 6000 dollar ophoesten.
  Laatstaan als ze zich zouden plaatsen voor het wk hoe gaan ze dat allemaal financieren???
  Vervoer, hotel/accomodatie, de spelers, de trainer, het complete team met fysiotherapeuten, bonussen enz. Of zijn ze van plan een bosjesman/obyamang mee te nemen als arts.


  Maak melding

 7. Ook dat nog?

  Gaan we ook dat nog doen? We vervallen in Suriname tot een volk zonder regels en wetten. Vroeger was de cintelbaan tjok vol en nog ging er niemand het veld op.
  We hebben de strijd om normen en waarden helaas verloren. Waar ligt het aan?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.