Ontwikkelingsplan Suriname rammelt aan alle kanten

16

PARAMARIBO, 10 nov – Het Meerjaren Ontwikkelingsplan, MOP, van de regering rammelt aan alle kanten. Dit stelt parlementariër Chandrikapersad Santokhi (Nieuw Front/VHP). De voorwaarden voor het vijfjarenplan ontbreken. Zo is er geen erkenning van de regering zelf.

Bij de inleiding wordt aangegeven dat het plan “slechts dient als leidraad voor het beleid.” “Dit betekent dat de regering het plan niet als plan ziet”, zei Santokhi in het parlement. Hij vindt ook de uitwerking in tabellen en ander overzichtsmateriaal niet deugen. Er valt dan ook nauwelijks uit te maken wat wanneer zal gebeuren. Het is dan ook niet mogelijk de vinger aan de pols te houden. Santokhi vindt het belangrijk dat de werkelijke rol van een ontwikkelingsplan tot uiting komt.

Het MOP moet tot 2016 uitlopen. Het geldt als het grootste kader voor projecten en programma’s van de regering. De oppositie vindt het plan meer een “samenraapsel van wenselijkheden.” Over belangrijke issues als veiligheid zou niet genoeg worden uitgewijd. Henk Ramnandanlal (Mega Combinatie/Palu) pareert dat ook vorige MOP’s niet meer waren dan een leidraad. “Dat staat in de MOP van de vorige regering ook zo verwoord.” Hij vindt het dan ook ironisch dat er nu zo’n punt van wordt gemaakt.

Bekijk ook:


16 REACTIES

 1. Is een geschreven plan om de regering en de opostie tevreden te houden. Anders was er niets op papier verschenen, hierdoor wordt de regering respijt gegeven, waardoor de regering door de mand zou vallen.
  Nu is er een papieren monster die geen schade kan aanrichten hooguit heel commotie en weinig aktie en vervolg.
  Knappe stunt.


  Maak melding

 2. Flut plan!

  Wenselijkheden kunnen gestalte krijgen wanneer er uur, dag en jaartal aan gekoppeld zijn. Niemand zal geen enkele regering kwalijk nemen als de wens, dus het plan, een paar maanden later is uitgevoerd. Geeft niet!

  Maar als ik de wenselijkheden die uit de koker van de president zijn gestoten op een stuk papier moet zetten, dan heb ik een jaar lang alle uitgaven van Dagblad De Ware tijd nodig.
  Geloofwaardigheid is een deel van regeren. Maar wanneer je als volk in alles gaat geloven wat de regeerders zeggen te gaan doen, dan ben je net zo naief als een kleine kleuter.
  Op dit forum zijn er te veel mensen die in alles geloven en te weinig die in zichzelf geloven.
  Niet omdat Santhoki mijn ideale politicus is geloof ik in zijn stelling. Echt niet! Maar omdat de al te grote groep wenselijkheden van deze regering niet passen bij de financiele mogelijkheden van ons land, ben ik bereid te geloven dat het MOP aan alle kanten rammelt. Flut plan dus!


  Maak melding

 3. Santokie als je zelf niet eens weet dat het plan geen MOP is maar een Ontwikkelings Plan OP. dan is het hoogtijd dat je je terugtrekt uit de DNA en je gaat bezighouden met andere zaken, tomatenplanten lijkt mij een leuke bezigheid voor zo een rijke stinkerd als jou.

  “Henk Ramnandanlal (Mega Combinatie/Palu) pareert dat ook vorige MOP’s niet meer waren dan een leidraad. “Dat staat in de MOP van de vorige regering ook zo verwoord.”

  Ja ja. vertel het die hypokrieten maar en dit terwijl hun MOP niet eens tot wet was vervaardigd.

  Een MOP of OP dient altijd als Leidraad van het beleid, het kan nooit het beleid zijn.
  De president had gelijk, het niveau van de fronters in de DNA is niet om naar huis te schrijven, heel laag, deze gasten maken van het geheel een poppenkast.


  Maak melding

 4. De Min van Fin en Hoefdraad hebben met hun recente uitspraken al afstand genomen van de begroting en het MOP. Wie volgt? Wanneer valt de regering wegens schandalige incompetentie en grootheidswaan?


  Maak melding

 5. “Ontwikkelingsplan, MOP, van de regering rammelt aan alle kanten”

  Als regering met verantwoordelijk heid is het hebben een ontwikkelingsplan noodzakelijk. Daarnaast moet het duidelijk zijn : Je hebt een ontwikkelingsplan of niet. Kies je voor het hebben van een onwikkelingsplan dan zal het moeten voldoen aan een aantal basisvoorwaarden. In grote lijnen komt het erop neer:
  – welke projecten wordt uitgevoerd per ministerie?
  – op wat voor termijn worden de projecten uitgevoerd?
  – hoe worden de projecten gefinancieerd?
  – beschikt men over de nodige kennis en kunde per projekt?

  Indien niet wordt voldaan aan vorenstaande basisvoorwaarden is het beter om geen ontwikkelingsplan te hebben. Zo simpel is het.

  Een middenweg, in deze, getuigt van het ontbreken aan deskundigheid en kader binnen de regering.

  Ik heb gesproken,


  Maak melding

 6. Dit is een terechte opmerking. Alleen het feit bij de samenstelling van deze regeringscombinatie er helemaal geen sprake was van een visie, maar van duistere eigenbelangen. Vanaf het aantreden was al duidelijk welke richting men zou opgaan. Die van autocratie. Vele delen van dit volk verdienen deze regering niet en dragen haar helemaal niet op handen.


  Maak melding

 7. nou dat de oppositie van nu heeft opgemerkt dat het ontwikkelingsplan niet in orde is,is het de bedoeling om te kijken wat er aan gedaan kan worden om met een beter plan op de proppen te komen.in plaatst de coalitie er wat mee doet met de kritiek die er nu geleverd wordt, probeert men zijn eigen agie te redden om direct te counteren naar de vorige regering.meneer ramnandanlal het moet juist als huiswerk gezien worden voor de regering om met een beter plan te komen,en nog iets meneer ramnandanlal waarom hebben jullie er toen niet iets van gezegd.en waarom nu pas.politiek voeren in Suriname blijft ingewikkelt en onderontwikkelt.


  Maak melding

 8. Je hoeft geen oppositie te voeren omdet jij in de oppositiebank zit.

  Jou taak is en blijft een positieve bijdrage te leveren tot heil van land en volk.


  Maak melding

 9. Deze hele criminele benden van Megabendeleider DDB rammelt aan alle kanten.
  Ik heb vernomen dat twee ministeries onder toezicht van weer zo een commissie komen, wat is de nut van deze commissie? wat kosten deze commissies de samenleving?


  Maak melding

 10. niet de ontwikkelingsplannen ramelt aan alle kanten,het hele bestuurs-apparaat is een groot gammel ding..

  niks wat gezegd wordt klopt,de opperhoofd zegd iets doet iets en trekt zelf terug..

  de vise pres.idem diet-ook..

  tante simons als vorie weet niet meer wat te doen en doet maar wat,of er iets van terecht komt zal haar een worst wezen..

  de boeven ,schurken, oplichters ,verkrachters,moordenaars, doen hun dingen en niemand woerdt terverantwoording geroepen..

  op mariepa-stong heeft die meneer duidelijk gezegd,dat de zoon van het opperhoofd heeft geschoten en dus gemoordt zie apintie in de branding van october j.l.,maar deze wordt niet gehoort of opgepakt door de politie,dus is het land verworden tot een vrije staat van crime..

  wordt vervolgt..


  Maak melding

 11. Spannend he waterkant vrienden.Goeden avond.
  Als je lijfwacht en chauffeur ook als adviseur fungeert krijg je deze poppenkast.Vooral met Tante Jenny, die kan liever voor dokter “KOSO”” spelen.We worden er echt niet goed van al deze dingen.Vanaf hun aantreden is het nog nooit goed gegaan. Het is nu erger geworden.De baas en zijn mannetjes zijn goudgek geworden.Het is alleen maar denken aan dat geel spul.Dag en nacht wordt er berekend hoeveel miljoen dollars dat zal opleveren.Zeker meer dan de berekeningen van een OP t.b.v.het volk.Laat het volk maar kreperen denken zij.Het goud is interresant.Dat WIT is nu heel moeilijk uit te smokkelen.De grenzen zijn zwaar bewaakt.Dus halen wat er nu te halen is om de schade in te halen.De foetoeboys en de konkroemangs moeten uiteindelijk uitbetaald worden.
  De vloek begint al aardig te werken op de goudvelden.Er zijn al doden gevallen.Zij die daar niet welkom zijn zullen het binnenkort wel merken.Deze mensen praten niet maar handelen, vooral waar er zoveel bloed gevloeid heeft.Ba soekoe, ba fenie, ba tjarie.Dalk wie e go jere wan boeng bigie barie.
  Slapen jullie lekker mijn waterkant vrienden.Jammer dat ik niet rechtstreeks in kontakt kan komen met jullie.

  Danitia


  Maak melding

 12. transparantie was het toverwoord voor en direct na de verkiezing. in het kader van transparantie is de rol van first lady geformaliseerd. de kiezers waren de onduidelijkheid zat en hebben daarom om die boevenbende gestemd omdat die beter beloofden. Henk Ramnandanlal zegt nu dat het vroeger ook zo was. rot toch op henk, dat is het meest zielige excuus dat je nu kan geven na al die transparantie die is beloofd. trek de stoute broek aan en durf op te komen voor de mensen die voor transparantie hebben gestemd. dat durf je natuurlijk niet want je weet wat je baas eerder heeft gedaan met mensen die de stoute broek aantrokken.


  Maak melding

 13. Meer dan tien jaren had Santi de tijd en mandaat gekregen/genoten van de surinaamse bevolking om een degelijk ontwikkelings-plan te fabriceren en het enige wat Santi deed en zich bezig hield was het herstellen en re-vitalliseren van de Olllandse rechts-orde !!!
  Dat Ro niet de deskundigheid in pacht heeft om te (be)sturen en heden in de sloot terrecht is gekomen ,komt door de schitterende afwezigheid van een Nationaal Ontwikkelings Plan .
  Een ieder (NF re-gering) had zijn eigen toko en deze werden gerund en gekleurd conform hun eigen politieke kleur en belang .
  En heden klagen ze , nationaal , maar zijn tevens vastberaden internationaal hun beklaag te doen ( Sribi-leaks , henk de Mol ,Neusi en consorten ).
  Ironisch en a(ss)-nationaal !!!

  Krakti nanga Soso Lobi
  SRANAN SA WINI !!!


  Maak melding

 14. Het rammelen van de ontwikkling is begonnen toen Lon en Somo volksverraad pleegden door zich te laten omkopen. Oprechte Surinamers verdienen deze regering niet. Alles wat is voorzegd zal uitkomen. Dit volk m.n. de aanhangers zullen door een heel diep dal gaan, voordat hun ogen en oren open zullen gaan. Het geestelijk en moreel verval zal nog groter worden met onbrechte moordenaars aan de macht, ook de misdaadcijfers zullen stijgen, jonge aanhangers van deze regering begaan lugubere misdaden, beneveld door de vloek die ze over hun hoofden hebben laten komen door willens en wetens te kiezen voor kwaadaardige leiders. Deze bezeten megalomanen en hun elite hebben niet echt het voornemen degenen die op hen stemden te helpen. Integendeel is duidelijk na een jaar regeren waar te nemen hoe ze deze domme mmensen misleiden en hen een worst voor de neus houden. Allerlei scenario worden in het leven geroepen om Front en tegenstanders de schuld van het niet kunnen leiden en regeren in de schoenen te schuiven. En wat erg is, de domme aanhangers geloven deze leugens ook nog. Neem bv de gebeurtenissen te Maripaston, ook daar hebben ndp en co belangen bij onder het mom van ontwikkeling voor land en volk. Niet eens 10% van de doelstellingen die land en volk ten goede moeten komen zijn waargemaakt. Wel voor zichzelfs en parasieten die deze regering koste wat kost bijeen willen houden. Er komt geen rust,vrede en voorspoed voor de domme aanhangers die deze marionettenregering verdienen. Wat ze kunnen verwachten zijn de komende grote schaarste aan valuta, levensmiddelen,onderdelen, naast zware decreten als avondklok,verbod op samenscholing, perscensuur, internet blackouts. Als de domme aanhangers de straat op durven te gaan zullen ze worden afgestraft door deze regering die ze hebben gewild. Leidt ons o lieve moordenaars, geef ons gratis ete,drinke en dwerghuisje. Anders we ga het gewoon neme. we ga anarchie en chaos ga make. Zo denken de bosnegers al.


  Maak melding

 15. Nr.13 Sribi-leaks ,
  Wat in Dordrecht is gebeurd ,is in jouw optiek democratie !!!
  Jij zal het nooit snappen Sribi-leaks .
  Ga maar lekker door dromen en slaap zacht .
  Jij hoeft toch niet te gaan werken .

  Skapu ,so wan segi meti
  san e go do na kaw-sabana ???

  Krakti nanga Sosao Lobi
  SRANAN SA WINI !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.