Parlementariër Anton Paal: oprechtheid soms zoek

13

PARAMARIBO, 7 nov – De oprechtheid kan soms behoorlijk zoek zijn in het parlement. Dit stelt parlementariër Anton Paal (Mega Combinatie/Palu). Heftige, ongezouten kritiek vanuit de oppositie is begrijpelijk. Maar de manier waarop sommige parlementariërs van de coalitie uitvaren, geeft te denken. Zoals André Misiekaba (NDP).

Deze partijgenoot van president Desiré Bouterse trapt tegen aardig wat schenen. Parlementariërs en ministers moeten het meer dan eens ontgelden. “Je hoort mensen soms dingen zeggen, waarbij je je afvraagt waar dat naar toe moet leiden”, zei Paal in het actualiteitenprogramma Welingelichte Kringen. De indruk ontstaat wellicht dat er niet genoeg wordt nagedacht. Niet dat er geen kritiek mag worden geleverd. De kans is wel groot in zulke gevallen, dat je verkeerd aankomt.

En dat al helemaal als mensen over alles en iedereen wat te zeggen hebben. “Je kan al gauw iets zeggen waar jij je later voor moet verontschuldigen”, aldus Paal. Zelf spuit hij zijn kritiek vaker in bijvoorbeeld reguliere bijeenkomsten met ministers. Hij ziet dezelfde lui die tijdens publieke vergaderingen zo hoog van de toren blazen, zwijgen als het graf. Dat riekt naar onoprechtheid. “Wil je werkelijk tegen iets zijn, dan moet je het juiste politieke pad bewandelen. Maar je moet niet iets afkraken en daar later toch voor stemmen.”

Bekijk ook:


13 REACTIES

 1. Paal boven water!

  Kritiek uiten op alles wat verkeerd is staat als een paal boven water. Als Misiekaba zijn eigen coalitiegenoten aanpakt, dan mag Paal dat ook.
  In de politiek moet je alles kunnen zeggen wat het volk niet schaadt maar de Koe zijn ballen raakt.
  Orale moraal helpt niet als het Kalf al verdronken is en de put gedempt.


  Maak melding

 2. Vanaf het bestaan van het Surinaams parlement is er sprake van ongezouten huichel en onoprechtheid.

  Zelf wordt ik ook schijtziet van dat doe als of vertoon.

  Politieke partijen maken zich met hun fundamenteel hokjesdenken zo u wilt denken in termen van het kastenstelsel niet klaar voor de dingen welke ons nationaal te wachten staan.

  Gaan wij pas tot dat besef komen wanneer wij met z’n allen met onze ruggen tegen de muur aan zijn gelopen?

  Het lijkt er verdomde veel op.

  Ik wil een oprechte Surinamer zijn en niet zo zeer een Surned, Creool, Javaan, Hindoestaan, Marron, Indiaan, Dogla of wie of watdiesmeerzei!!!


  Maak melding

 3. Maar de meeste zijn toch alleen maar geinteresseerd in het opvoeren van een toneelstukje in de DNA zodat ze naar de achterban kunnen doen alsof ze hard werken en het begrijpen?
  Als het er op aankomt begrijpen ze er niets van en dus houden ze wijselijk hun mond in de reguliere vergaderingen.


  Maak melding

 4. zo zijn onze manieren we eten van de zelfde pot waar wij tegen aan schoppen ..

  we zitten in één grote tobo net krabben we weten niet hoe eruit te komen,dus vallen we steeds in die zelfde put met alle stront erin..


  Maak melding

 5. Hahahahaaha, dit noemt men nou pure hypocrisie van deze ndpparasiet. Deze marionettenregering verdienen alleen de oliedomme aanhangers, het overig deel van het volk helemaal niet, over onrecht en ongerechtigheid moet deze man niet spreken. Veel onrecht en ongerechtigheid hebben we ervaren sinds 1980 tot heden. Daarom zal nog deze regeringsperiode de straffen aan allen die deze regering middels omkoping en intrige hebben weten te vormen niet uitblijven. Hun macht-, geld-, hebben hen zodanig verblind dat ze van geen onderscheid willen weten en horen, om niet in zee te gaan met onberechte warlords en moordenaars. Het wordt een ware anarchie en chaos zoals nooit eerder in onze geschiedenins, zevenmaal erger dan jaren tachtig, als een wijze les zal de onderdrukking,armoede,schaarste,onrust,chaos worden ervaren en beleefs door de olied oliedomme aanhangers die stemden voor goddeloze wetverachters en hun valse profeten die manipuylerend tienden eisen, wolven in schaapskleren.

  Suriname stemt voor toelating Palestina …waar blijft Stefanus Meyericus met zijn vermaning aan baas. Hij is zoetjes aan het bidden, heer vergeef me dat ik srd. 6.000,- per maand aanneem om me afgod niet tegen de schenen te lopen. Ik ben ook maar een mensje. Zucht.

  ‘Beroep op rechtvaardigingsgrond’ …alweer zo’n ndp hypocriet, en al de mensenrechten schendingen en moorden dan die zijn baas en co op hun geweten hebben, wat een omgekeerde maatschappij is dit land aan het verworden….met deze moordenaarsparasieten aan de macht.


  Maak melding

 6. In de Branding – Finisi vraagt overheid om bemiddeling in kwestie Sarmaccastraat
  ……..De hele uitleg is een volksvertegenwoordiger niet waardig, eerder een een bosmens vertegenwoordiger. Hahahaahahahahahahahhahaahahahahahhahaahahahahahhaha.dat na niveau foe ndp hahahahaahahahahahahahhaahahahahahahahhaah


  Maak melding

 7. Een oprechte Surinamer is tegen misleiding , onderdrukking, dictatuur, moord en vernedering.
  Een oprechte Suriname aanbid geen moordenaar.
  Een oprechte Suriname is naar mijn mening iemand met fatsoen , normen en waarden en ook weet wat ethisch verwerpelijk is.
  Ik wordt schijt ziek van die fariezeers die hun ziel aan moordenaar en landverrader DDB hebben verkocht.@ Paramanpinto waar was jij met huichelachtige snuit toen jou president het over die kleinen indiaanse jongen had, als het een ander bevolking was die dat had geroepen dan was jij de eerste die op de barricade sprong om hen te veroordelen maar nu het jou god DDB is dan mag dat in jou ogen.
  Anton paal is een politicus zonder principes.


  Maak melding

 8. Determinist die finisi heeft het over een burgeroorlog tussen 2 binnenlandse stammen omdat een marron politieagent een marron heeft doodgeschoten.

  Ik vraag me af als een indiaanse, javaanse, hindustaanse, chinese politieagent deze marron had doodgeschoten wat zou er dan met de aziaten gebeuren?
  Misschien dat ze het land moeten ontvluchten!!!!


  Maak melding

 9. De leugen regeert!
  Wie denkt dat wijsheid duur is, weet niet wat domheid kost.
  Als al die beweringen en plannen van deze regering om een rijtje zet dan kom je tot de conclusie dat het deze criminele bende bakken met zand in de ogen van de samenleving strooit.
  Bouterse laat zogenaamd een diner met obama schieten om met rijke geldschieters te praten.
  Chavez zou miljoenen investeren in suriname.
  China zou 3 miljard investeren.
  India honderden miljoenen.
  allemaal gebakken lucht tot nu toe is het alleen bij mooie praatje gebleven .


  Maak melding

 10. e leugen regeert!
  Wie denkt dat wijsheid duur is, weet niet wat domheid kost.
  Als al die beweringen en plannen van deze regering om een rijtje zet dan kom je tot de conclusie dat het deze criminele bende bakken met zand in de ogen van de samenleving strooit.
  Bouterse laat zogenaamd een diner met obama schieten om met rijke geldschieters te praten.
  Chavez zou miljoenen investeren in suriname.
  China zou 3 miljard investeren.
  India honderden miljoenen.
  allemaal gebakken lucht tot nu toe is het alleen bij mooie praatje gebleven .
  wikkileaks

  Wikitokotoko,
  Dit regardeert uitsluitend de mensen,die tot stemmen gerechtigd waren. Het gaat jou als buitenlander geen ene hol aan.


  Maak melding

 11. @Paraman

  Je verbaast mij met je “Dit regardeert “. Is helemaal niet iets wat bij jouw past.

  Het is een duur woord voor “aangaan”, “Betreffen” dat gewoonlijk vooral in de rechtspraak gebruikt wordt. Sta je soms regelmatig als verdacht voor de rechter? Dan kan ik plaatsen dat jij dat woord gebruikt.


  Maak melding

 12. Paramanpinto,
  De sociale media laat zich niet de mond snoeren. (Mensen) of EZELS die hun stemrecht gebruiken om een criminele moordenaar tot president te kiezen zijn naar mijn mening heel dip gezakt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.