Vakbonden tegen verzetten vakanties in Suriname

13

PARAMARIBO, 24 aug –“Op geen enkele wijze zullen we meewerken.” Dit stelt voorzitter Marcelino Nerkust van onderwijzersfederatie Fols. De vakanties, met name de grote vakantie, blijven zoals ze zijn. Verzetten om beter aan te sluiten op buitenlandse colleges en universiteiten is geen optie. Het klimaat is een argument. Maar het is ook een kwestie van belangen afwegen.

Ga je een oude traditie veranderen om een handjevol welgezind te zijn? “Er moet ook rekening worden gehouden met de grote groep die achterblijft”, zegt Nerkust tegenover de Ware Tijd. Die hebben nergens naar toe te gaan en moeten het maar hebben van de studiemogelijkheden in eigen land. Voor hen is een aanpassing veel minder noodzaak. De grote vakantie aan het eind van het schooljaar valt precies in de meest zonnige periode van het jaar.

Elke verschuiving zou de kans vergroten op verregende vakanties. Bovendien wordt het les volgen in snikhete condities. “In september les volgen is absoluut niet te doen. Ik hou mijn hart vast of leerkrachten erin zullen slagen de aandacht van de leerlingen bij de les te houden”, aldus Nerkust. Parlementariër Rabin Parmessar (Megacombinatie/ NDP) pleit juist voor een verschuiving. Ook sporters kunnen zich dan beter voorbereiden op toernooien. Nerkust vindt dat het laatste met wat overleg te regelen valt.

Bekijk ook:


13 REACTIES

 1. Waartegen verzetten deze klerelijers zich niet? Vooruitgang is aan de Surinaamse vakbondslijers niet besteed. En dan het argument dat het te warm is om les te volgen in September, mits alle scholen airco’s krijgen.

  Helaas kiezen de werknemers, net als het volk steeds voor dezelfde lijers.

  Verbetering zal er daarom nooit komen.


  Maak melding

 2. Onze vakanties zijn verlopig uitstekend. Waarom ik dit zeg is omdat er wel aansluiting is met buitelandse universiteiten en Hogescholen, daarnaast zitten wij in een uitstekend voordeel om buitenlandse studenten toe te laten op onze universiteiten en hogescholen. De aansluiting van buiten naar ons is veel beter, en dat is wat wij moeten koesteren. Het klimaat en de toeristische pik periodes spelen uitermate ook een grote rol in Suriname. Wie wij mij het nadeel kan bewijzen moet mij dat aantonen met een evaluatie document, analyses en aanbevelingen.


  Maak melding

 3. Laat de vakanties zo staan ….. onze vakanties zijn unique ….. te dif deng kba …..wi ab un vakantie dja …. laten ze massaal komen hengelsporten met ons …… nog erbij …….te you no wang gwe ….. mag je hier op school om je verder te ontwikkelen. Surinaamse vakanties altijd een goed idee!


  Maak melding

 4. Made in Suriboutabwe. Het nieuwe wiel der wielen. Eentje die iplv vooruit, achteruit gaat. Back to the eigthies met dank aan de domme aanhangers.


  Maak melding

 5. De Progressieve Surinaamse Volkspartij (PSV) stapt per onmiddellijk uit de samenwerking met de Volks Alliantie, onder leiding van Paul Somohardjo. Dit is vanmorgen meegedeeld door PSV-voorzitter John Courtar bij de viering van het 65ste verjaardag van de partij.

  “Niet omdat wij het niet eens zijn met de president, maar het gaat om de Volks Alliantie. Net zo lang de regering, waarvan de Volks Alliantie deel uitmaakt, aan het bewind is, net zo lang zijn wij niet betrokken geweest”, zegt de partijleider.

  Courtar is sinds twee maanden de nieuwe voorzitter van de oudste politieke partij in Suriname geworden. Hij heeft met ondersteuning van de partijraad van de PSV een nieuw tijdperk aangekondigd voor de politieke organisatie. “Wanneer gezegd wordt dat PSV een partij is van oude mensen, moet ook gezegd worden dat het wijze oude mensen zijn met een behoorlijke staat van dienst. De PSV is er en zal blijven bestaan”, zegt Courtar.

  Somohardjo reageert verbaast op het nieuws van de uittreding van de PSV. “Dat heb ik niet gehoord. Ik heb geen enkele formele mededeling gekregen van de PSV. Op deze manier wordt niet gecommuniceerd, dus wacht ik op een formele mededeling”, zegt Somohardjo aan Starnieuws.

  ————————–hahahahahhahahaha

  Ze wilden zo graag ook een snoepje snoepen,deze opportunisten, maar voor deze volksverlakkers gaan de ogen en oren open. Wie niet loopt in sporen van de paarse karavaan, of anders gezegd de duivelse partij kan het vergeten.


  Maak melding

 6. In nagenoeg heel Zuid-Amerika zijn de leslokalen gekoeld met airconditioning.

  Het wordt tijd want dan zal het niet zoveel uitmaken wanneer het grote vakantie is.


  Maak melding

 7. Die Dementeer is gek hoor, praten wij over hitte. Komt hij met een ander rotzooi a man idi no bun.( a kon law kaba.)

  Maar September/Oktober mi boi / mi meisje zit je voeten niet in Su.
  Er waait haast geen wind…na soso faja.


  Maak melding

 8. Even een voorbeeld van een land waar men ietsje flexibeler is en beter met veranderingen om kan gaan omdat men zich er van bewust is dat het krampachtig vasthouden aan tradities zoals onze geweldige vakbondslijers hier duidelijk etaleren, niet altijd gewenst is in de wereld waarin we nu leven:

  http://nos.nl/artikel/230969-proef-met-flexibele-schoolvakanties.html

  Het rigoreus dichtdoen van de geopperde mogelijkheid geeft ook aan dat deze lijers helemaal zijn vastgeroest en eigenlijk alleen maar voor eigen parochie preken en onvoldoende zicht hebben op het gehele systeem……


  Maak melding

 9. Er is toch niets mis met bepaalde zaken tegen het licht te houden. Betekend niet dat het moet veranderen maar kijken naar de nieuwe omstandigheden en mogelijkheden is niet verkeerd. In deze situatie kan je kijken naar
  – aansluiting van regionale en internationale vakantie periodes
  – voor en nadelen van wel of geen aansluiting
  – klimatologische factoren
  – voor en nadelen voor in en extern toerisme
  er zijn ongetwijfeld nog een hoop factoren te benoemen die op de weegschaal kunnen. Nee zeggen om het nee zeggen is niet meer van deze tijd.


  Maak melding

 10. #11 Truster.

  Volgens mij alleen maar nadelen voor het toerisme.
  Eind september stranden er heel veel suri-neds vanwege de overboekte vluchten.
  Als de vakanties gelijk worden getrokken creeer je een groot probleem.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.