Suriname wil niet op zwarte lijst terrorismelanden

6

PARAMARIBO, 27 jul – Suriname wil niet op de lijst voorkomen van landen die terrorisme steunen. Het parlement is in alle haast begonnen met de behandeling van wetgeving. Onder meer wordt het sponsoren van terrorisme strafbaar. Niet dat het echt spontaan gebeurt.

De wetgeving had er al lang kunnen zijn, maar om een of andere reden is er lange tijd mee gedraald. Nu moet het toch gebeuren. “De wereld heeft de druk op Suriname opgevoerd en zelfs gedreigd om het land op de zwarte lijst te plaatsen ”, zegt ex-minister van Justitie & Politie Chandrikapersad Santokhi tegenover Apintie TV. Het schijnt er nu van te komen. Het parlement heeft al een vergadering achter de rug.

Onder meer zijn de wijzigingen besproken. Suriname heeft niet bepaald sluitende wetgeving als het op terrorisme aankomt. De strafwetgeving stelt terrorisme of deelname daaraan niet strafbaar. Het voorbereiden wordt strafbaar onder alle omstandigheden, de politie mag elk moment ingrijpen. Ook de MOT wet, voor het melden van ongebruikelijke transacties, wordt aangepast.

6 REACTIES

 1. Ja….en ondertussen bloeit en groeit CTU, worden de banden met Venezuela sterker (Oh Venezuela heeft HAMAS geaccommodeert) en zit Suirname ook in allerlei netwerken die terrorisme via de coke handel sponsoren……Dus wie houden ze voor de gek? En dan die ongebruikelijke transacties…..hahhahhhaaaa, wat een joke! Laat men eerst komen vertellen waarom oa de zoon van Bouterse in het Brokopondo gebied mensen van hun consessies verjaagd


  Maak melding

 2. Willen?

  Pico heeft het goed gezien. Het is geen kwestie van “wil niet”; we zijn er al!
  Moord, drugs en grote geldtransacties in een land voeden de criminaliteit en terrorisme.

  We hebben alleen schurkenstaten als vriend en worden geleid door CTU-achtige figuren die alleen moed tonen wanneer ze een wapen in de hand hebben. Als hun tegenstander ook bewapend is zal je zien hoe gauw ze onder de rok van hun moeder gaan schuilen. Stelletje bange terroristen!

  De stemmers achter deze regering zijn of bang, of dom, of kruimeldieven. Ze willen een graantje meepikken zonder enig moraal.

  FRONT hoeft voor mij niet terug te komen, maar alle andere opties zijn beter dan wat we nu hebben zitten. Een deel van onze bevolking heeft zelf gekozen voor een terroristische Staat, dus we willen wel!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.