Suriname belooft informatie over misdadigers

13

PARAMARIBO/DEN HAAG, 12 jun – Suriname geeft voor 20 juni uitsluitsel over de opsporing en uitlevering van elf voortvluchtige Surinaamse criminelen die in Nederland verblijven. Nederland heeft al herhaaldelijk aangedrongen op informatie of rechtshulpverzoeken, maar heeft nog geen antwoord gekregen uit Suriname. Staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) zei in een spoeddebat met de Tweede Kamer dat hij er enig vertrouwen in heeft dat Suriname met de informatie over de brug komt. Die is nodig om de criminelen op te sporen, te kunnen uitleveren of eventueel in Nederland te vervolgen.

Teeven wilde niet zover gaan te zeggen dat hij er ,,het volste vertrouwen” in heeft dat het goed komt. Suriname heeft niet alle informatie voorhanden, mede door een brand in het ministerie van Justitie. Teeven zei dat de Nederlandse politie en justitie in ieder geval in staat zijn voortvluchtigen op te sporen en zelfs om onderzoek te doen in Suriname.

Dat kan nodig zijn als Nederland vervolging op zich neemt en er nog niet voldoende bewijs is. Nederland kan verdachten gaan vervolgen als deze niet aan Suriname kunnen worden uitgeleverd omdat ze de Nederlandse nationaliteit hebben. Dat gaat zich met een aantal personen voordoen, zei Teeven. Mocht Suriname voor het eind van de maand nog geen rechtshulpverzoeken hebben gedaan, dan zal minister Ivo Opstelten er met zijn Surinaamse collega over spreken.

13 REACTIES

 1. Nederland laar jou niet voor de gek houden, in Suriname is alles te koop sommige bewijzen hebben benen ze lopen zo de lades uit .


  Maak melding

 2. Wat corrupte front sakasaka’s in 10 jaar niet heeft kunnen doen, zal deze regering binnen een paar dagen regelen.

  En toch was Santokie volgens een paar van die ezels een goede minister.

  Een goede minister voor zijn drugsdealende front vrinden ja, maar niet voor Suriname en de Surinamers.


  Maak melding

 3. de grootste criminelen lopen vrij en blij rond in sme.,ze zitten in het hoogste orgaan van het staats-apparaat en en hebben het hoogste woordt,,,begin die eerst te pakken en opsluiten..

  Bovendien worden ze internationaal gezocht om hun straf uittezitten in het buitenland,wat belet u om deze misdadigers optepakken..,

  dan is het land tenminste bevrijdt van deze crimies..en kunnen we vrolijk verder met de opbouw sme..met respect..


  Maak melding

 4. Boef boven boef is Bouta als Boefjee en zijn soortgenoten!!

  De grootste boevenbende zit er al in de Surinaamse regering, laten we dat voorop stellen!

  Het resterende mag Bouta en in zijn bende als Lid opnemen, nu Wonnie Boedhoe ruimte gemaakt heeft! en Inderdaad(hopelijk) dat er nog meer gaan volgen nadat de ene over de dam is.

  Surinamers wees gewaarschuwd voor deze bendetroep!!!


  Maak melding

 5. Wat corrupte front sakasaka’s in 10 jaar niet heeft kunnen doen, zal deze regering binnen een paar dagen regelen.

  En toch was Santokie volgens een paar van die ezels een goede minister.

  Een goede minister voor zijn drugsdealende front vrinden ja, maar niet voor Suriname en de Surinamers.

  Sabidirie

  Het rechtshulp verdrag is op initiatief gerealiseerd engetekend door Santhokie!! Nederland heeft ook in deze ook schuld omdat men gen prioriteit had gegeven aan deze zaken!!! Nu moeten zze wel omdat Peter R de vries ze in verlegenheid heeft gebracht!!


  Maak melding

 6. Het Nieuw Front heeft in 10 jaar tijd miljaarden opgebouwd.Deze regering heeft in 10 maanden twee ministers naar huis gestuurd.Heeft in 10 maanden de miljaarden van Front verbrast door dure auto’s te kopen en op te pimpen.Wie betaald de operatiekosten van Abrahams in Cuba?Straks moet de zieke dictator weer naar Cuba voor een behandeling, dan pakt hij snel de lucht taxi.Wie moet dat betalen?Is dit wat jullie president wilde? President worden en geld stelen van ons om zijn keelkanker te bestrijden.Zijn nieren te behandelen.Jullie president is al verloren.De natuur heeft zijn werk gedaan.Wij wensen geen kwaad voor hem , maar het zijn de vele monden die dagelijks op hem vloeken.Er kleeft geen bloed aan VENE’s vingers, hij is gelukkig en gezond.Hij straalt het gewoon uit.Jullie president zijn gezicht is benauwd, opgezet en ziek, het is een lopende lijk. Wonnie heeft gelijk om op te stappen, want die toverstok heeft ze niet meegekregen bij haar installatie.Veel succes met jullie zieke pres en minister.We blijven de gangen volgen en genieten van het toneel.

  Danitia.


  Maak melding

 7. Danitia je reactie geeft duidelijk jullie front inborst weer. Tot op het bot slechte mensen. Fronters zijn de grote vloek van Suriname.

  Blijven jullie maar wensen, wie de kuil graaft valt er zelf in.

  Vene wilde ook de oppositie met wortel en tak uiroeien, zie daar wie uitgeroeid is.

  Straks zullen jullie weer met een dodenkist gaan zitten lopen als tijdens Bosje.

  Je hart is net zo zwart als het gelaat van Vene. Jij met je MILJAARDEN, ezel.


  Maak melding

 8. Sabidirie, weet je wat vloek is.Jouw president en zijn likkers , dat is vloek.In het Surinaams “KOENOE”. Er is geen middel daartegen,Het woedt tot je zoveelste generatie.Wij zijn gelukkig en hebben elke dag te eten. Mijn buren die voor de ndp hebben gestemd komen elke dag groenten, melk en eieren bij me halen. Het heeft ze bitter gespeten dat ze voor die ellendeling hebben gestemd.But it’s too late.Het kwaad is al geschied.Ik geniet netzoals al de andere Fronters hoe deze ndp- kiezers nu als ratten pinaren.Ze kunnen nieteens een stukje kaas kopen.Waarom pinaart het Volk.Was het zo tijdens Vene’s periode.Straks gaan jullie keistenen eten.Dan zal de hel los breken.Zie je niet hoeveel mensen negatief reageren over jullie lummel van een president.Ik zeg alleen maarrrrr effe geduld, de natuur doet zijn werk.We zijn pas bij het begin van het begin.Ga geen bloedruk krijgen sabidirie, anders ga je het einde van de film niet zien. God weet, we worden later heel goede vrienden van dezelfde partij die je nu verfoeit.Welterusten en droom van een schoon suriname met het NIEUW FRONT.
  Je lijkt een gezellig iemand te zijn om mee te babbelen.Ik hou van zulke mensen als jou. Ik kan elke discussie aan en deinst voor niets terug.Bey.

  Danitia


  Maak melding

 9. @ nummer 8 sabi-dirie ,kennis kost geld.
  Mijn toenmalige president is een gerespecteerde oude man die geen bloed aan zijn klauwen heeft.
  Jou president van nu is een meedogenloos moordenaar, drugscrimineel, genocide pleger. http://wn.com/Ton_van_Royen_Bouterse luister wat jou president zegt over 8 dec 1982.
  Hier spreekt zich zelf tegen hij zelf zijn leugens onderuit van op de vlucht doodgeschoten en ik was er niet bij.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.