Surinaamse Politiebond: politie boet aan gezag in

27

PARAMARIBO, 11 jun – “Het is gebleken dat criminelen er niet meer voor schromen vuurwapengeweld aan te wenden tegen politieambtenaren.” Dit stelt de Surinaamse Politiebond, SPB. De conclusie is dan ook dat de politie aan gezag inboet en criminelen steeds meer terrein winnen. De oorzaken zijn niet ver te zoeken.

Op de werkvloer doen zich bepaalde omstandigheden voor. “Waaronder bedreigingen met buiten functiestelling en schorsing vanuit de leiding bij de minste en geringste fouten”, stelt de SPB. Aan de andere kant hoeven criminelen geen rekening te houden met gedragsregels en protocollen bij het aanwenden van geweld. De gevolgen blijven dan ook niet uit. Agenten willen en durven zich niet meer ten volle inzetten.

Dit baart zorgen, temeer daar criminelen steeds driester lijken te worden. Het is hoogtijd voor een gepast antwoord en dat komt ook. De bond spoort politieagenten aan “in gevallen waarbij vuurwapengeweld wordt gebruikt tegen hen en burgers, over te gaan tot het beantwoorden van dat geweld door gebruikmaking van de zwaarste vuurwapens.” Burgers wordt gevraagd uit de buurt te blijven “daar de zware vuurwapens een grotere reikwijdte hebben.”

Bekijk ook:

27 REACTIES

 1. We want Bouta.

  Back to the 80’s.
  Moreel verval, normvervaging, rechtstaat en persvrijheid in gevaar, op weg naar een nieuwe vorm van dicateur, weg met de democratie,etc.


  Maak melding

 2. Dit is een hulproep van de agenten op de straat die aangeven dat zij zich bij het huidige management niet instaatvoelen om hun werk naar behoren te doen.
  Als zo’n hulproep in de krant komt dan is de situatie al heel erg en kan het niet anders dan dat de verantwoordelijke leiding per direct vervangen wordt omdat zij de agenten op de straat niet het vertrouwen geven dat het management achter hen staat.

  Ook is het duidelijk dat dit falen niet bij hun directe chef gezocht moet worden maar duidelijk veel hoger in de organisatie, mogelijk/vermoedelijk (naar uw keuze) op het hoogste niveau: de minister en zijn adviseurs.


  Maak melding

 3. Men moet nu niet staan schreeuwen als lummelbaby’s.

  Het begon met Tjander aktaki om een hoop rommel in de dienst te halen.

  Men moet weten dat men echt mensen in dienst moet nemen die echt willen werken als politie agent en geen schurken die daar komen om geld te maken.


  Maak melding

 4. met alle respect,maar het land is verworden tot een ,,,,criminelen staat ,, met onze lijders aan het hoofd van dit forum..

  jammer toch..


  Maak melding

 5. Ja,duidelijke taal,criminelen krijgen als hetware bijna de overhand.Maar…..hoe is dit ontstaan,vergeten dat meneer ddb…junior wapenhandelaar was,dat elke djoeka,zijn wapens heeft behouden,dat de hoogste baas zelf een vuurwapen gevaarlijke moordenaar is.treurig en triest als je dat allemaal hoort,van mijn eens zo vriendelijk surinaamse broeders en zusters.Suriname zal gaan horen in het rijtje latijs-amerikaanse landen zoals columbia,venuzuela..enz…..Het ergste is dat men blijft volhouden dat er niets aan de hand is,en dat men overdrijft over de onveilige situatie,s in s.m.e.


  Maak melding

 6. Al tijdens de verkiezingscampagnes was er de onbehagelijke sfeer dat er iets broeide . Toen werd t nog gezien als de nasleep van de verkiezing. Er was een groep voor wie de machthebbers van nu een vrijbrief betekende van vooral je gaan gaan , want niemand zou je iets kunnen maken. Dat werd nog eens bevestigd door de houding van de mini ster van Juspol, die achterovergeleund vanuit z,n comfortabele burostoelgeen actie ondernam , zich van alles liet wijs maken , ipv t signaal af te geven van wet en recht geldt voor iedereen . En dat heeft veel te lang geduurd , want hij was te beroerd om zelf actie te ondernemen , als tot nieuw bakken gebombardeerde mini ster , om brunswijks club te accomoderen en belonen voor diens verraad ,te groen , door criminelen gewogen en te licht bevonden. En dus konden die hun lieve gang gaan. Want t werd steevast ontkend dat de criminaliteit toenam.En t is nu de samenleving die met de gebakken peren zit , want t gajes van de richel gaat niet daar waar ze overhoop geschoten kan/zal worden.
  En de politie , die krijgt een oorwassing dat ze gestapo praktijken toepassen, dus is t niet gek dat ze proberen t vege lijf te redden en behouden . Hoe demotiveert een heel korps ? Wie t weet mag t zeggen !!!!!!!


  Maak melding

 7. Ik citeer: “Burgers wordt gevraagd uit de buurt te blijven “daar de zware vuurwapens een grotere reikwijdte hebben.”

  m.a.w. als je als burger tijdens een vuurgevecht tussen politie en crimininelen per ongeluk wordt doodgeschoten dan is het je eigen schuld, de politie had je immers beleefd gevraagd uit de buurt te blijven.


  Maak melding

 8. De maat is blijkbaar vol, het kan nog heel spannend worden in de ndp-heilstaat.

  Eigenlijk zag eenieder met uitzondering van de ndp-groupies op het forum dit aankomen.

  Er zijn inmiddels twee boeven tijdens schotenwisselingen geraakt. Een is aangehouden de ander tijdens een overval in de straat waar de ndp paljas Panka woont door politie vuur geraakt en nog voortvluchtig. Deze verwonde persoon zal vroeg of laat een arts moeten bezoeken of door een arts bezocht moeten worden.
  Zie daar je kans om de samenleving duidelijkheid te verschaffen uit welke hoek het gevaar komt.


  Maak melding

 9. Beste Neus,

  Zie bericht gebing op starnieuws. Korpschef Delano Braam per direct ontslagen. Is dat snel genoeg voor jou?! Verder valt te lezen dat er ook een reshuffeling komt van de rest van de leiding van de surinaamse politie. Hopenlijk is minister Misiedjan eindelijk zover om order op zaken te stellen want die man is en zal uiteindelijk de prijs betalen als er niet snel wat veranderd tengoede betreffende wet en recht in Suriname.

  Roland.


  Maak melding

 10. @Roland.

  Braam zit daar al een hele tijd en kan dus niet verantwoordelijk zijn voor de recente grote opleving van criminaliteit en heeft in het verleden nooit dit soort conflicten met zijn manschappen gehad. Lijkt mij toe dat je een treetje hoger moet zoeken.

  Leest ook volgende positieve oude berichten:
  http://www.waterkant.net/suriname/2006/12/29/delano-braam-blijft-korps-politie-suriname-leiden/
  http://www.korps-politie-suriname.com/nieuws/Korpsnieuws/archief%20korpsnieuws/2005/2005-12-korpsnieuws/2005-12-korpsnieuws.htm
  http://www.korps-politie-suriname.com/nieuws/Korpsnieuws/archief%20korpsnieuws/2007/2007-08-korpsnieuws/2007-08-korpsnieuws.htm


  Maak melding

 11. Ha eindelijk meneer Ramdjiawan.Geweldig. Had U dit voorstel al lang moeten toepassen. We zijn een beetje gerust.Afrekenen met deze criminelen die genadeloos zijn net als hun leider(s).We hopen binnenkort weer rustig en lekker te kunnen slapen.Maar mag ik U een vraag stellen?Van waar komen de wapens?Hebben zij het recht ons te beroven en te vermoorden. Hoe lang zit zo’n crimineel dan in de gevangenis? Als wij ze dood schieten op ons terrein dan zitten we 7 of 8 jaren.
  De crimineel zit nog geen 2jaar.Wie beschermt ons.Wilt U hierover praten meneer Ramdjiawan.Vele criminelen hebben u al kwalijk genomen met Uw uitspraak, ze voelen zich bedreigd.Wat wij graag van U willen is dat U ook voor ons (burgers) pleit, want dit kan niet zo doorgaan.
  Succes met Uw werk meneer Ramdjiawan.God zij met U.

  Danitia, ook namens veel dankenden.


  Maak melding

 12. Sommigen zitten te hopen en bidden dat de Fronttijden zich weer aandienen, toen zij zich jappijezuschristus-titulair waanden en met powerplay voornamlijk NPS’ers de grond in boorden.

  Wat mij betreft mogen al die schijtpijpen op hetdak gaan zitten!

  Stelletje walchelijkheden.


  Maak melding

 13. Neus, W. Whome en anderen zijn duidelijk front broodschrijvers. Neus kan je bijvoorbeeld op elke forum tegenkomen, die wordt dus grof betaald om zijn dom geklets te verspreiden.

  Schaamteloze honden zijn deze fronters.

  Geboren losers.


  Maak melding

 14. Dit krijg je als ten koste van alles president wil worden.Het was allemaal niet waar,de media kreeg schuld nu wordt je op klaarlichte dag doodgeschoten om jou halsketting.
  De samenleving heeft geen respect voor de politie omdat ze ook criminelen in hun midden hebben. een opname met bewijst tegen een criminele politieman is verdwenen , drugs die gestolen wordt boete die betaald worden voor overtredingen verdwijnen in de zakken van politie mannen en vrouwen ze zijn bijna allemaal zuiplappen een inspecteur die een kleinkind in zwembad gooit omdat meneer boos is . als de leiding van het land slechte voorbeeld geven wat verwacht men dat de samenleving gaat doen. Een president die alles en iedereen bedreigd intimideert moorden heeft gepleegd zijn criminele zoon wordt gewoon benoemd als hoofd van zwaar bewapende. hiermede geeft je als leiding van een land een slechte voorbeeld aan de samenleving.


  Maak melding

 15. Wat wil je als sommige van deze rechtshandhavers zelf de buitgemaakte cocaine verhandelen, meer dan eens zelf betrokken zijn bij roof en of bij aangifte van huiselijkgeweld zelf vandoor wordt gegaan met de partner(s). Wat willen we wanneer het voetvolk ook hiervan op de hoogte is? Niet zelden zit de rijdende politie te bellen om daarna een bellende burger een vette boete in de maag te splisen.

  Mijn wapenbroeders en niet te vergeten zusters moeten gewoon de hand in eogen boezem steken.


  Maak melding

 16. De bananenrepubliek en NDP heilstaat Suriname wordt nu geregeerd door een stel criminelen. De president is de grootste crimineel (Desi Bouterse) en de minster van Justitie & Politie neemt z’n opdrachten aan van een andere grote crimineel (Ronnie Brunswijk) die z’n eigen criminele achterban (we weten allemaal welke groep dat is) tevreden moet houden. Men kan het dus vergeten dat er opgetreden zal worden tegen de toenemende en verruwde criminaliteit in Suriname. Het politieapparaat is geboden aan allerlei regels en bovendien hebben ook zij een hoop rotte appels in de gelederen. Criminelen in Suriname (en dan met name de vele criminele negers) zullen vast zitten te dansen van plezier want ze hebben een vrijbrief gekregen om te gaan roven, moorden, drugs dealen, verkrachten, etc. De burgers zullen zichzelf maar moeten gaan verdedigen tegen de toenemende criminalteit want met name op deze (criminele) NDP regering kan niet gerekend worden.


  Maak melding

 17. Kameraad!

  De politie is mijn beste kameraad.
  De politie weet op alle dingen raad.
  Als je hond is weggelopen of je bent iets anders kwijt.
  De politie gaat hem zoeken en die vindt hem haast altijd.
  De politie is mijn beste kameraad.
  Want hij staat je altijd bij met raad en daad.
  Daarom groet ik de politie als ‘k tegen kom op straat.
  De politie is mijn beste kameraad.

  Herstel van dit politieapparaat in een militaire Staat is onhaalbaar. En te bedenken dat wij ook als Narcostaat gezien worden en corruptie ons hoofdvoedsel is, die ons ontnomen wordt door een Dictator die zelf in de criminele sferen heeft vertoefd en zich omringd weet door oude of nieuwe crimi-collegea, ja; dan hou je weing kameraden over.
  Criminelen bestrijden wordt dan een zeer moeilijke zaak. Want waar begin je?


  Maak melding

 18. #12/15.

  Naar aanleiding van uw bijdragen die volgens mij doordrenkt zijn met wat men in uw kringen
  soso lobi noemt (lees haat), ben ik wel even geschrokken van het navolgend op #15.

  “Mijn wapenbroeders en niet te vergeten zusters moeten gewoon de hand in eigen boezem steken.”

  Met de nadruk op “Mijn wapenbroeders”.
  U gaat mij toch niet vertellen dat u ook een zoon van hermandad bent?!
  Dat zou zeer slecht zijn voor ons als belasting betalers. Wat een mentaliteit!

  Mijn beste vriend ziet mij (de belastingbetaler, zijn broodheer)op #12. als “schijtpijp”


  Maak melding

 19. @ de heer paraan pinotje
  Jou reder des vaderland DDB is een gezochte drugscrimineel en zijn zoon een veroordeelde zware crimineel.


  Maak melding

 20. @Sabidirie

  Uit jouw mond is de persoonlijke aanval een compliment. Dank je.

  Overigens om te constateren dat iemend op meerdere fora aanwezig is moet je zelf ook al die for bazoeken. En ik maak er geen geheim van dat ik zowel op DWT als WKN post. Sterker nog ik gebruik steeds dezelfde naam. Dit itt de broodschrijvers die onder meerdere namen op dezelfde en andere fora hun shit posten. Ze zijn hetkenbaar omdat ze de zelfde stijl gebruiken en regelmatig vergeten onder welke nickname ze hun vorige posting plaatste. In mijn geval is het gebruik van meerdere nicknames niet zinvol. Stijl en niveau zouden het direct verraden. Dus ik hou het heel eerlijk bij een nickname en beperk mij tot de twee kwaliteits fora.

  En tot slot kan ik je melden dat ik niet betaald krijg. Hoeft ook niet want mij inkomen levert al veel meer geld dan ik opmaak.

  Daarnaast hecht ik veel te groot belang aan mijn intelectuele onafhankelijkheid en integriteit.

  Kortom. Dat ik naast regelmatige kritiek op o.a. NPS vooral veel kritiek lever op de NDP ligt dan ook geheel bij hen. Je verwijt is op het niveau van “Kill the messanger”. Maar ja dat zijn we wel gewend van verdwaasde groupies.


  Maak melding

 21. De bosnegers hebben een bepaalde status in Parbo verworven en wel de status van paria’s.Ik heb gemerkt dat wanneer een bosneger ergens binnenkomt men alvast zijn bezittingen stevig begint vast te houden.Wie zal hen ooit in dienst willen nemen? Voor zichzelf kunnen ze veelal niets beginnen omdat ze de nodige kennis,kunde en doorzettingsvermogen ontberen.Waar zal deze groep belanden?Hebben ze nog een toekomst?Zijn ze hun waardigheid totaal kwijt?Dit probleem kan de politie niet alleen oplossen.


  Maak melding

 22. De bron van dit verschijnsel is al een paar jaren oud.
  In de periode van Vene, was Braam, zover mijn info klopt, meer thuis dan op het werk.

  Dat er iets gedaan moet worden tegen de heersende criminaliteit in Suriname is begrijpelijk. Hierbij hoort ook de juiste politiechef die het juiste evenwicht kan vinden tussen hard optreden tegen deze criminelen en rekening houden met de rechten van een mens.
  Srika


  Maak melding

 23. O, velen voelen zich aangesproken en vooral BEDREIGD.Hebben ze soms boter op hun kop?Waarom worden ze angstig en gek wanneer ze horen dat de politie zakelijk gaat optreden.Ze worden zo agressief.A botro ai biging smelter tap den kop.Wie de schoen past…………..
  Fronters slapen jullie lekker hoor, wie e volg a NDP-toneel.Soema beng sen Bosje go na oso.Njang no de moro gi deng sma sang pot’
  a crimineel drape.Deng bere e biging bari kaba.

  Danitia


  Maak melding

 24. Rakham,
  Jullie, die hier niet wonen hebben doorgaans altijd wel een grote bek en diepe minachting voor elk Surinaamse regerteam. Volgens die betweters is het ook nooit goed.


  Maak melding

 25. hahaahahahaaa, hij verraad zich zelf die os op nummer 25. Juillie die hier wonen schrijft hij. hahahahahaa waar wonen wij parapinto ???? waar is hier vertel leugenachtige verrader dat je bent.@ srika de bron van die puinhoop, ellende, moreel verval in Suriname is 25 feb 1980. de dag toen jou president met een wapen onder zijn arm opdracht gaf wat er in Suriname moest gebeuren.degene die niet luisterden of een andere mening hadden werden zonder pardon doodgeschoten ook als je gewond lag op een brancard.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.