Surinaamse douane gaat achter dure auto’s aan

26

PARAMARIBO, 12 mei – De douane is koortsachtig op zoek naar dure auto’s die beneden de factuurwaarde ingevoerd zijn. Dit meldt de Ware Tijd. Voor één jaar al, 2010, is al ruim een half miljoen Surinaamse dollar (ongeveer honderdduizend euro) gevorderd. Het betreft niet alleen het verschuldigde bedrag, maar ook boetes.

Die staan op het onderfactureren. Voor 2010 hebben twintig eigenaars zich schuldig gemaakt aan dit ‘economisch delict’. Het gaat om merken als Mercedes Benz, Audi en BMW. Kennelijk was er of al te diep in de buidel getast. Of vinden de eigenaars de invoerrechten wat aan de hoge kant. Je zou het niet denken zo op het eerste gezicht. Hoe het ook zij, de douane is nu op jacht.

Nu worden ook de importen van dit jaar doorgelicht. Zeker veertig auto’s kwamen het land binnen tegen een illegale factuurwaarde. De vorderingen zijn al bijna op het niveau van 2010. Wettelijk mag tot vijf jaar terug achteraf belasting worden gevorderd. De douane zelf zwijgt als het graf. Het valt niet aan te nemen dat de eigenaars het karweitje hebben geklaard zonder hulp.

26 REACTIES

 1. Ach!! Zeurpieten en mafkezen! Jullie zijn één en al één de zelfde potnatjes! De pot verwijt de ketel!

  Dit is maar één voorbeeld dat de waardevolle spullen zijn binnen gehaald zonder hulp van de Douaniers met bijbehorende verplichtngen.

  En vind je het gek dat de smerige Douaniers zelf zwijgen als het graf! Dat nemen ze ook mee in hun graf!

  De misbruikers is niet alleen de crimineel Bouta, dino etc. maar bijna allen wierd in deze bendezooi tering regering zitten.
  Zo zijn er ook een heleboel onverdiende rijke luien die ook in een andere branche zitten. Aan de hand van de (ten onrechte)afgewikkelde zaken kunnen zij allen achterhalen waar en wie de boosdoeners zijn!

  Alles afpakken en helemaal uitkleden!!


  Maak melding

 2. Wiep-Ding, ze moesten mijn pad kruisen. Je hoort het aan mijn naam.

  Inderdaad kaal plukken, helemaal uitkleden en een enkel busreisje naar Serie 6 oord Santo-Boma yail voor 15 jaren.

  Wat is er dan niet in het verleden plaats gevonden????


  Maak melding

 3. Wikileaks!
  Je moet zien hoeveel mensen in Polen rondrijden in auto`s waar je weet dat ze in Duitsland waren gestolen.Daarom hebben de Duitsers deze uitdrukking”Heute gestohlen morgen in Polen”.Jij die in Nederland woont moet het zeker beter weten dat er ook gasten daar rondrijden in auto`s die peper dure zijn, dat men de bronnen van inkomen betwijfelt.Dieven en oplichters heb je overal.


  Maak melding

 4. Gewoon tot 5 jaar terug gaan en klaar is kees. Wie de namen van corrupte douane ambtenaren wil noemen waarmee men zaken heeft gedaan heeft recht op een korting, de corruptie bij de douane moet nu eens een keer afgelopen zijn.


  Maak melding

 5. waarmee is de douane nu weer bezig is het weer een ander manier om geld te gaan verdienen . ze hebben al genoeg onder tafel verdient en omdat het niet anders kan gaan ze weer achter deze mensen aan .stelletje bandieten .corupt tot en met .
  Ze moeten eerst al het geld inleveren wat ze in de tussen tijd hebben ontvangen terug betalen aan staat die wel beters weet te doen met al de miljoenen die deze douanees hebben gestolen .daar hoor je ze niet over praten .even terug kijken naar die hindoestaanse dame die bij de douane werk en haar hele arm zit vol met goud en kijk naar de funktie die zij vroeger beklede binnen de douane hard had zij amper de luxe .
  maar kijk wat zij binnen no time heeft gestolen van de staat door het nemen van steek penningen waardoor de staat veelste veel onder lijd .
  En als je ze wil aan pakken is het direct weer staken .
  gewoon deze gasten opdonderen en de zaak tijdelijk door de politie laten doen . En nin de tussen tijd alle rotte appels verwijderen .

  sranangman


  Maak melding

 6. Dat vermoedde ik al vanaf het begin. Vriendjespolitiek en corruptie ook bij de douane.

  Als gewone burger, handelaar kun je bijna niets meer importeren want de invoerrechten zijn zeer hoog. Hoe komt het dan dat sommige mensen de duurste dingen kunnen importeren. Waar halen ze het geld vandaan.

  Niet alleen met auto’s, maar monopolisten, vriendjes van corrupte politici en douane worden ook met levensmiddelen, bouwmateriaal enz.enz. bevoordeeld en worden rijker en rijker. Als gewone burger handelaar is het onmogelijk om ertussen te komen, want je kunt niet op tegen oneerlijke concurrentie van corruptie. Zo gaat de handel in Suriname binnenkort maar van een paar monopolisten behoren.


  Maak melding

 7. de auto die dino rijdt; wordt niet doorgelicht.. maar zo krijg je dat bouterse niet gek is, dat heeft belasting heffing als nog betalen,, voor luxe mag je best meer betalen en als je het niet kan permitteren, dan kun je altijd lopend het karwei klaren…


  Maak melding

 8. UIT DE WARE TIJD. Meer werk voor de Douane??
  Minister Lackin:
  ‘Visumplicht bemoeilijkt toerisme en investeringen’

  Paramaribo – De visumplicht is een obstakel in het streven naar meer toerisme en het aantrekken van buitenlandse investeerders in Suriname. Dat laat Winston Lackin, minister van Buitenlandse Zaken (Buza), aan de Ware Tijd weten naar aanleiding van de beslissing van de Unie van Zuid-Amerikaanse Naties (Unasur) om de visumplicht van de lidstaten af te schaffen.

  Het huidige beleid zou hierdoor soms botsen in internationale context: “Het huidige beleid is voornamelijk gericht op het behalen van regionale doelstellingen, maar door het visum kan je deze niet altijd zo goed uitvoeren binnen een internationaal context. Want eigenlijk moet de integratie stimuleren.”

  Lackin stelt dat douaneposten en identificatie hierdoor niet in het gedrang zullen komen. “Het spreekt voor zich dat de nationale veiligheid op peil moet blijven, want grensoverschrijdende criminaliteit moet blijvend worden aangepakt. Maar de visumplicht houdt geen verandering in op vlak van grenscontrole en identificatiemogelijkheden.” Het regeringslid benadrukt dat een paspoort als internationale reispas volstaat. “In de Europese Unie hanteren ze toch ook dit systeem? In het bijzonder de Schengenlanden hebben vrij verkeer van personen ter bevordering van deze integratie.”

  Onder meer Brazilianen en Colombianen hebben al geruime tijd geen visum nodig om Suriname binnen te komen. “Vanaf de afschaffing gebeurt dit ook voor de anderen, maar ik wil toch eens benadrukken dat het enkel gaat over het wegvallen van de visumplicht voor deze Unasur-landen. Andere naties behouden in deze fase nog altijd de huidige status.” De onderhandelingen met Argentinië zouden al lopende zijn, waarna ook Bolivia aan de beurt zou zijn. De exacte eindtermijn van de voorbereidende gesprekken is voorlopig nog vrij onvoorspelbaar door ‘de fases van diverse procedures’.

  Buza tracht tevens ook de visumverplichtingen van Surinaamse Nederlanders te versoepelen. “Dit is al even in werking, maar we proberen nog altijd hun verblijf hier te vergemakkelijken.” Dit gebeurt onder meer door het aanbieden van een visum op Zanderij of het aanbieden van langere termijnen, ‘indien ze voldoen aan de vereisten’. Voor landen waar geen Surinaamse diplomatieke vertegenwoordiging aanwezig is, bestaat ook de mogelijkheid dat deze buitenlanders zich gemakkelijker een visum kunnen aanschaffen bij aankomst. “Landen uit ex-Joegoslavië en Rusland kunnen dan alsnog meteen over een visum beschikken na een toetsing aan de visumvoorwaarden. Dit alles kadert, net zoals de nakende afschaffing visumplicht in de Unasur, in de visie om toerisme en investeringen te stimuleren”, aldus Lackin.-.


  Maak melding

 9. sme is één en al één grote rovers bende..

  het maakt niet meer uit wie rooft vermoord verkracht oplicht slaat schopt vernielt de hele ruite matuite is een grote boeven schurken bende bij elkaar..

  maakt niet uit of je president moordenaar drugs dealer rovers vieze vuile president minister parlementariër ambtenaar particulier onderwijzer politie douane zwerver bent of wat dan ook ,iedereen is het niemand maakt zich meer druk wat er gaande is….

  de gene die het land kan verlaten,doet het om zijn/haar eigen hagie te reden en de rest moet het zelf weten..

  wie in deze chaos gaat investeren,is meer dan hebzuchtig en zal de consequentie zelf moeten dragen..


  Maak melding

 10. Er hoeft niet ver gezocht te worden te beginnen met de Bentley, die sinds kort in Par,bo is .
  Want die is niet nep , maar echt, of is degene op wiens naam die geregistreerd staat onder en boven de wet????


  Maak melding

 11. Nr 4: Ik denk nogsdteeds dat wij hier hebben over de Surinaamse autoriteiten. Waarom ga je een koe met een olifant vergelijken.

  Praat voor je zelf!!! Elek keer een andere land bij betrekken!! waarom??? Eerst naar je zelfve kijken svp!!!


  Maak melding

 12. @ nummer 4,
  je bent vast een NDPer.
  Hun zijn de enige die met dit soort onzin reactie naar voren komen.Omdat mij buurman een auto dief is mag ik ook auto stelen typisch NDP retoriek en dogma.


  Maak melding

 13. Ai baja, die Bentley leugen waar ze zich zo aan vastklampen alsof hun leven ervan vanaf hangt.

  Vooral vast houden zou ik zeggen, anders hebben jullie niets meer.

  Tje potie.


  Maak melding

 14. er rijden in suriname,hummers rond als
  dunky toys,een hummer kost nieuw 80.000euro.
  met een verbruik van 1op5km zijn dat mensen
  met zo een hoog salaris.
  vooral de man die in de hummer rijdt met de
  kleur geel.
  er is werk aan de winkel mv wonny boedoe


  Maak melding

 15. Nr13,14
  Hier heb je twee SurNed die nooit wat positief over Suriname te zeggen hebben vooral Nr14.Proberen jullie de grotere dieven in Suriname tegen te werken die al het goud wegdragen voor niets.Verder heb niets met de NDP te maken.Ik ben geen SurNed maar een Surinamer.


  Maak melding

 16. Met een dom volk die op mensen als Bouterse stemt, zal Suriname NOOIT voorwaarts gaan. En Chinezen zullen een beetje geven om te paaien en de echte winsten afromen. Over 100 jaar nog meer ellende in Suriname en geen grondstoffen meer!

  Weg met Bouterse, kies nog een keer voor de broekriem aansnoeren en voor volledige transparantie en nieuwe jonge politici.


  Maak melding

 17. Dit is een onbegonnen werk mevrouw Boedhoe!

  U weet zelf vele male beter! Suriname is één en al een corruptland.Zonder vriendtjes politiek bakt in Suriname niemand ‘bruin’! U niet,Meneer Bouterse niet én zijn matie`s helemaal niet! Het is een mentaliteits kwestie !De mentaliteit in Suriname is om te huilen ! Al jaren is dát zo !!!!!!

  Integere mensen zijn in Suriname, van hoog en laag ,gewoon weg niet te vinden !

  Groet,(Veel wijsheid!)


  Maak melding

 18. Wie houdt wie voor de gek? Corruptie is synoniem aan suriname. Zogenaanmd (Selectief) corrupten oppakken door de regering is ronduit triest triest triest. Ai mi sranang, tjepoti.


  Maak melding

 19. Als die bentley verhaal van iemand van een andere partij was, dan was deze forum te klein voor jou domme en achterlijk emotionele reactie M.Doorn.Met hoeveel maten meet jij M.Doorn?


  Maak melding

 20. Bruno,
  De discussie mag niet tenderen naar een situatie waarbij hardwerkende- en daarmede hun kokos zwetende mensen niet meer het motorvoertuig mogen verkiezen van hun keuze.

  Het zal mij overigens een vette Holband worst wezen wie er allemaal in Leopard, AMX-13, M113, M577, YP408 of weet wat wil rondrijden, zolang ik die brandstof en of het onderhoud niet hoef te bekostigen.

  Het eropnahouden van die prasi-oso mentaliteit, siert ons evenmin!


  Maak melding

 21. Betsy,
  Op het veen kijk je niet op een turf. Wanneer jij, bemoeizuchtig als je bent bukt om naar die torie van een ander te kijken staat jou kofferdeksel wagenwijd open en is jou inibere meer dan transparant.

  Ala meti e njang kasaba, na konikoni nomo e tjari nem!!!


  Maak melding

 22. Wikistrnt past hier beter.
  Volgens deze blinde vink is Suriname de as van alle kwaad wat over Holland komt.

  Ik zou ze de kost niet willen geven al die Hollandse dames en heren, die gevangenissen alll over the world bevolken.


  Maak melding

 23. Ik cross Paramaribo vrijwel dagelijks van Zuid naar Noord, maar heb die bezienswaardigheid nog nooit gezien.

  Liegen alsof het gedrukt staat past hier.


  Maak melding

 24. @Paraman #25

  Zeker in je dromen want je zit de hele dag op NL tijden vanuit je kamer 3 hoog achter in de pijp je onzin te posten. 😆


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.