Parlementen Suriname en Curaçao pakken draad op

4

PARAMARIBO, 12 mei – De parlementen van Suriname en Curaçao pakken draad weer op. “We gaan weer samenwerken via ons contactplan”, zegt Ivar Asjes, voorzitter van het Curaçaose parlement. Het bezoek van zijn delegatie aan Paramaribo moet het contactplan nieuw leven inblazen. De omstandigheden zijn veranderd.

De autonome status van Curaçao biedt nieuwe kansen. “We zijn bezig met het buitenlands beleid. Daarbij wordt gekeken naar versterking van het contact in de regio”, zegt Asjes. Suriname moet een belangrijke partner worden en het contactplan komt daarom goed uit. Het plan telde ook Aruba en St. Maarten en die zullen ook nu weer meedoen. De parlementen kunnen elkaar dan versterken.

Samenwerking in bijvoorbeeld regionale organisaties krijgt vastere vorm. Ook willen de parlementariërs samen kijken naar mogelijkheden voor economische samenwerking. Gedacht wordt onder meer aan export van Surinaamse landbouwproducten naar Curaçao. Ook de onderlinge handel krijgt meer aandacht. Voorzitter Jenny Simons van het Surinaamse parlement is optimistisch over de nieuwe samenwerking.

4 REACTIES

  1. Ik vraag me toch een paar dingen af. 1. Wat heeft Curacao te bieden behalve werklozen, drugsdealers, bolletjesslikkers en meerdere criminelen? Daar heeft Suriname genoeg van, dus dat zet geen zoden aan de dijk. 2. Omdat Curacao nu de status aparte heeft binnen het Koninkrijksstatuut wil nog niet zeggen dat ze hun eigen broek op kunnen houden. Via de achterdeur komen er nog steeds miljoenen uit Nederland binnen. Curacao blijft een corrupte regering houden, tot zover niets nieuws. Ik vraag me in alle eerlijkheid af of Suriname niet wil meeprofiteren van die niet aflatende geldstroom uit Nederland. Er zijn meer wegen die naar Rome leiden, nietwaar? Of is dit een nieuwe “move” van vriend Chavez, die zijn invloedssfeer voor zijn eigen kust wil uitbreiden? Hij heeft zich al stiekum uitgelaten over eventuele annexatie van de ABC-eilanden. Die bootjes uit Venezuela die dagelijks aanmeren aan de De Ruyterkade in Willemstad vervoeren echt niet alleen fruit uit Venezuela! En zo zijn er veel meer vragen dan antwoorden.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.