‘Media in NL willen Bouterse in kwaad daglicht stellen’

26

PARAMARIBO/ROTTERDAM, 25 jan – Nederlandse media maken zich door de nieuwe berichtgeving over de betrokkenheid van de Surinaamse president bij drugshandel voor de zoveelste keer schuldig aan het zwartmaken van Desi Bouterse. Dat zegt de voormalig kabinetschef van Bouterse Henk Herrenberg, schrijft Nu.NL.

Herrenberg trekt bovendien in twijfel of de berichten dat Bouterse ook na zijn veroordeling in 1999 betrokken was bij het internationale drugscircuit, wel werkelijk afkomstig zijn uit documenten van Wikileaks.

herrenbergHerrenberg zegt te weten dat Bouterse niet op de berichten zal reageren. Volgens de diplomaat en oud-journalist is dit het zoveelste bericht in de afgelopen dertig jaar, sinds Suriname onafhankelijk werd van Nederland, dat bedoeld is om Bouterse in een kwaad daglicht te stellen.

26 REACTIES

 1. Herrenberg moet zijn GROTE MOND houden. Hij is erger dan zijn baas… korrupt, bedrieger, dealer, leugenaar, volksmisleider, moordenaar, en nu gaat ons mooie land failliet door een stelletje achterlijke idioten die zich NDP noemen!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 2. Deze berichten komen niet van Nederland maar van de VS. Een Nederlandse krant maakt er melding van. Omdat wij in Nederland vrije pers hebben kan niemand die berichtgeving tegenhouden.
  Als Herrenberg daar problemen mee heeft moet hij naar de rechter stappen.


  Maak melding

 3. Deze creep is zelf de beroertste niet,dus z,n opstelling is te verwachten. hij en vele bloodbrothers zullen niet anders reageren, ze hebben er belang bij, en dat is groot , zal dus verdedigd worden

  De tsunami die over Suriname trok de afgelopen week, daarvan zal de bevolking nu pas echt gaan zien wat de gevolgen zijn .
  t Is nog niet echt doorgedrongen , maar dat komt nog. Herinnert u zich nog de beelden na de grote tsunami in Azie? Okay dan, dan heeft u een idee , hoe groot de ontreddering en verslagenheid onder t volk zal blijken straks . De schok en de realiteit , moet nog komen, als the day after.
  Toen kwamen de wiki leaks onthullingen , en dan kan herrenberg roepen wat hij wil, de feiten liggen er , en zijn te gedetailleerd , om af te doen als leugens.
  t Zijn geen meningen, maar feiten die (liegen niet)onderbouwd zijn door iemand die erbij betrokken ( partij)was.

  Dus herrenberg , ga een hobby of dagbesteding zoeken , en probeer t volk in je drang tot verdediging , geen fabeltjes te vertellen.
  De Fabeltjeskrant is voor kinderen bestemd, voor t geval je t nog niet wist


  Maak melding

 4. Het is de omgekeerde wereld. Niet Nederland plaats Suriname in een kwaad daglicht maar de gerespecteerde president Bouterse. In geen enkel ander land ter wereld zou een veroordeelde crimineel en verdachte in een moordzaak tot president worden gekozen, dat kan alleen in Suriname. En de man is te laf om zich te verdedigen. Hij blijft zich verstoppen ook nu het land in rep en roer is door de snel verslechterende economische situatie. Suriname is weer terug naar de jaren 90.


  Maak melding

 5. Onder welk steen, is hij nu uit gekropen!!!!?? Probeert hij soms nu óók wat van de kruimels(van Bouta) mee te pikken!!!

  Het blijft allemaal één POTNAT HÉ !!!!!!!

  Groet, ram,ram, (veel wijsheid)


  Maak melding

 6. ‘Media in NL willen Bouterse in kwaad daglicht stellen’

  Ja natuurlijk, geef NL (en de media) maar weer eens de schuld van jullie eigen falen!

  Dat is de bekende Surinaamse manier van problemen oplossen!

  Daarom blijft altijd alles stilstaan en wordt het voor de gewone hardwerkende burger alleen maar slechter en slechter!

  Net zo als in iedere andere willekeurige bananenrepubliek, waar altijd criminelen en grootbekken de dienst uitmaken, ondersteund door meelopers die denken dat er wat te graaien valt als de grote heren wat kruimels laten vallen!

  Wordt volwassen… en jaag die gore boevenbende en hun families het land uit…

  De meerderheid van de Surinaamse regering bestaat nu eenmaal uit een hele bende vieze gore smerige:

  -mooordenaars;
  -drugsdealers;
  -drugsgebruikers;
  -verkrachters;
  -oplichters;
  -fraudeurs;
  -zakkenvullers;
  -graaiers;
  -ja-knikkers;
  -meelopers;
  enz.

  Dus wie z’n schuld is het nu eigenlijk allemaal ?

  JoJo.


  Maak melding

 7. “Nederlandse media maken zich door de nieuwe berichtgeving over de betrokkenheid van de Surinaamse president bij drugshandel voor de zoveelste keer schuldig aan het zwartmaken van Desi Bouterse. Dat zegt de voormalig kabinetschef van Bouterse Henk Herrenberg,”

  Hahahahaha, hihihihihi! Niet mogelijk, dat heeft hij zelf gedaan. Henk Herrie zet de wereld wederom op zijn kop.
  Trouwens de berichten zijn vrijgegeven door
  Wikileaks. Lange leve Wikileaks!

  Alle ndp malloten kunnen nu wederom genieten van de reputatie van hun MOORDENAAR.


  Maak melding

 8. Jonge Jonge de domme aanhangers van de moordenaars dat jullie dom zijn en blind dat wisten wij wel maar zooooooooooooooo dom en achterlijk dat wisten wij niet wanneer gaan jullie nou eens in zien dat die gasten alleen aan hun eigen denken en niet aan het Surinaamse volk en ja het is niet Nl die die moordenaar zwart lijst zet dat heefd hij zelf gedan Nl zeg maar de waarheid wat jullie niet onder jullie ogen willen zien


  Maak melding

 9. Wat kan je anders van Holland verwachten ? En by the way, wanneer wordt de KTPI-minister van RGB benoemd en beëdigd ? Een man een man een woord een woord


  Maak melding

 10. Als Herrenberg zo overtuigd is van de onschuld van zijn broodheer,moet hij maar naar een Nederlandse rechter stappen en rectificatie en eventueel ook een schade vergoeding eisen.Alleen moet Herrenberg bewijzen dat bout nooit in drugs heeft gehandeld.M.i een onmogelijke opgave.

  Cobie.


  Maak melding

 11. Beste Meneer Heerenberg,

  Wat makkelijk weer om zo naar Nederland te wijzen. Waarom proberen lieden zoals u altijd de aandacht van de echte problemen af te leiden door maar steeds weer Nederland van alles en nog wat te beschuldigen. Ja, Nederland en velen nederlanders hebben in het verleden dingen met betrekking tot Suriname niet goed, verkeerd, afkeurenswaardig of hoe u het ook allemaal maar noemen wilt, gedaan. De periode , dat Nederland iets te zeggen had in/over Suriname is toch echt wel afgelopen.Behoudens de relatie tussen de vele nederlanders van surinaamse afkomst en nederlanders met familiebindingen in Suriname, is het gros van de nederlanders en Nederland niet echt geïnteresseerd in Suriname. De meesten nederlanders en zeker de jongeren weten er ook niets of heel weinig van en volgen het ook niet. Doe dus niet steeds of dat Nederland nu zo druk bezig is met Suriname. Het staat wel interessant voor locaal gebruik in Suriname, maar het berust niet op enige realiteitswaarde. Nogmaals, wat er in Suriname gebeurt heeft geen al te grote nieuwswaarde in Nederland, terecht of onterecht, en gaat voor het grootste gedeelte langs de nederlanders heen.
  Heer Herrenberg en consorten, maak het allemaal dus niet groter dan het is en focus meer op Suriname zelf en de problemen daar. Die zijn er genoeg op het moment lijkt mij zo.


  Maak melding

 12. Hallo JoJo,

  Je slaat de spijker precies op zijn kop. De kakkerlakken komen onder hun steen vandaan om de kruimels op te pikken. Dit soort wensen is het schuim der Surinaamse aarde.


  Maak melding

 13. Rachmat Amatstam bezong reeds lang voor het bouterse-tijdperk a libi kong tranga now”!

  In dit land hebben wij sinds de koloniale tijd moeten struggelen om het hoofd boven water te houden en nog altijd.

  Rachmat may your soul rest in peace. Many thanks voor jou nalatenschap. Het doet nog altijd opgeld.


  Maak melding

 14. Schijtbakken. Ze durven de VS niet te beschuldigen terwijl die het bericht in de ether hebben gegooid. En herrenberg …… deze namaak linkse rakker op leeftijd bralt weer uit zijn bovenuitlaat.


  Maak melding

 15. He he , eindelijk is het niet NL. maar Wikileak, die doorgaf wat de Amerikaanse Ambasade in Par’bo aan zijn baas doorgaf.
  Wie nu zo brullen dat het niet goed gaat in Suriname, “You e Lobby Baas toch”? Meerderheid stemde voor deze domkoppen, en wilde niets horen over de geschiedenis van 20-25 jaar terug, dus voel nu maar waar je achter stond tijdens de laatste verkiezingsstrijd. Mi e laffoe, mi de boeng dja ini Ptata.


  Maak melding

 16. Nr 18 Pinto schaam je zich om Nederland steeds de schuld te geven! heb je niets anders??? Tenminste als je hersenen hebt.
  Laat je zich nakijken bij het s’landshospitaal afd. psychiatrie!! Misschien gaat het helpen.

  Je bent zwart en je hart blijft ook zwart!!!
  sterkte en veel beterschap!!!


  Maak melding

 17. Het einde van Suriname is nabij. Achterlijke IDIOTEN als Herrenberg, Alibux, Haakmat, Naarendorp, Bouta, Wijdenbosch, Sital en andere NDPers hebben het land TOTAAL VERNIETIGD. Inflatie van bijna 50%!!!!!!
  Gaan ze straks ook moorden als de mensen weer de straat opgaan?????? Een zekere Limbo (aap met een stropdas)heeft al de eerste bedreigingen geuit tegen verslaggevers van ABC. Suriname waarheen???????


  Maak melding

 18. Buurland Guyana heeft geweigerd om mee te werken aan de arrestatie van president Desi Bouterse in september vorig jaar. De president maakte toen zijn eerste officiële buitenlandse reis. Dit zei president Bharrat Jagdeo dinsdag tijdens een bijeenkomst van de Guyana Defence Force.

  Hij legde uit dat een buitenlandse missie heeft gevraagd om mee te werken aan de arrestatie. Het Guyanese staatshoofd zei niet om welke buitenlandse missie het ging. “Wij hebben ‘nee’ hiertegen gezegd”, aldus Jagdeo. Dit meldt de nieuwssite Demerararawaves.com. Bouterse is in 1999 in Nederland veroordeeld tot elf jaar gevangenisstraf voor drugshandel.


  Maak melding

 19. Beste Pinto,

  Graag je reactie: Dit komt niet uit Nederlandse krant.

  “Buurland Guyana heeft geweigerd om mee te werken aan de arrestatie van president Desi Bouterse in september vorig jaar. De president maakte toen zijn eerste officiële buitenlandse reis. Dit zei president Bharrat Jagdeo dinsdag tijdens een bijeenkomst van de Guyana Defence Force.

  Hij legde uit dat een buitenlandse missie heeft gevraagd om mee te werken aan de arrestatie. Het Guyanese staatshoofd zei niet om welke buitenlandse missie het ging. “Wij hebben ‘nee’ hiertegen gezegd”, aldus Jagdeo. Dit meldt de nieuwssite Demerararawaves.com. Bouterse is in 1999 in Nederland veroordeeld tot elf jaar gevangenisstraf voor drugshandel


  Maak melding

 20. suriname suriname waar gaan we nou naar toe.

  wat ik heel typisch vind is dat we eind jaren ’80 rommel moesten eten van bouterse.
  er was toen al geen olie,sigaretten later waren levensmiddelen schars em het geld devalueerd. bouterse had er een puinhoop van gemaakt samen met zijn cornuiten en als je nieuws naar buiten bracht werd je vermoord en waar stemmen de jongeren op….sorry hoor OP DE ZELFDE KA ANNO 2011


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.