Oppositie Suriname alert op ontsporen regering

18

PARAMARIBO, 21 dec – De oppositie staat op scherp. Elke stap of misstap van de regering wordt onder een vergrootglas gehouden. Volgens parlementariër Winston Jessurun (Nieuw Front, DA 91) is van alles mogelijk. Het is nou eenmaal de aard van het beestje.

De lessen uit het verleden zijn nu eenmaal hard. Zoals toen de NDP aan de macht was begin jaren negentig. Vooral de kans op inflatie door verkeerd economisch beleid is levensgroot. “Met een regering van deze signatuur leeft er op dat vlak altijd een bezorgdheid”, zegt Jessurun tegenover de Ware Tijd. Die bezorgdheid betreft nu vooral het voornemen om meer ruimte te maken voor leningen.

De regering wil daarom de wet aanpassen en zo het leenplafond verhogen. “De plafonds zijn in 2002 aangepast. We willen weten waarom nu een aanpassing nodig is”, aldus Jessurun. Er mag gerekend worden op een batterij aan vragen in het parlement. “We zouden de meerderheid alles kunnen laten doordrukken. Maar we hebben de plicht te bewegen en uitleg te vragen.”

18 REACTIES

 1. De oude politiek heeft belang bij het handhaven van haar eigen machtspositie en waarborgen van de belangen van de neo-koloniale economische elite.De nieuwe regering streeft naar economische vooruitgang voor grote delen van de bevolking die naar meer welvaart verlangen.De oude politiek met haar economische belangen ziet dit met argus ogen aan.Nieuwe rijken zullen ontstaan en de economische elite van de oude poliek zal een deel van haar economische macht moeten inleveren.Ze hebben immers nu geen politieke macht om hun kapitaal belangen veilig te stellen.Met andere woorden ze worden in de huidige situatie niet meer voorgetrokken bij het verkrijgen van privileges.Bij het streven naar economische vooruitgang dient men economische risico’s te nemen.Kapitaal om in de voorwaarde scheppende sfeer te investeren komt niet uit de lucht vallen.De overheid zal moeten gaan lenen om aanzet te geven tot economische ontwikkeling.


  Maak melding

 2. Van deze splijtzwam en notoire dobbelaar mag uiteraard niets anders worden verwacht.

  Deze koorddanser gaat eraan voorbij dat mensen geen lerende wezens zijn.


  Maak melding

 3. Hey Pinto, Posting # 2,
  Eindelijk noem je,je baas bij zijn eigen naam.(Drugsd…. en Dobbelaar)
  Mensen die de waarheid spreken vallen bij hem in ongenade.Dus vluchten maar als je nog in SME. bent.

  Jagteraho.


  Maak melding

 4. Sommige gasten hier zijn lachwekkend en vergeetachtig of misschien ook dom.
  Ze zijn de tijden in ocer vergeten toen werd alles en iedereen belachelijk gemaakt door komiek Bouterse en nu de rollen zijn omgedraaid dan is het niet goed, maar ze zijn vergeten dat deze regering uit recidivisten bestaat. het is de plicht van ieder rechtgeaard Surinamer om deze regering zeer kritisch te volgen we kennen hun verleden al te goed. figuren die de dingen hier mooier voor doen dan dat zijn moeten zich laten na kijken.


  Maak melding

 5. Hey Pinto, Posting # 2,
  Eindelijk noem je,je baas bij zijn eigen naam.(Drugsd…. en Dobbelaar)
  Mensen die de waarheid spreken vallen bij hem in ongenade.Dus vluchten maar als je nog in SME. bent.

  Jagteraho.

  jagte Raho.

  Deze is het spoor bijster.


  Maak melding

 6. Surinamers verlangen naar de tijd dat de SRD velen nullen had op het biljet!!! ff geduld suris over 5 jaar hebben jullie alle nullen die front heeft gestolen terug op julie biljetten!!!!


  Maak melding

 7. Meneer Jessurun Je mag een oppositie politiek voeren maar laat eens de oppositie zijn schijn regering eens zien en hoe de oppositie zijn budget er uit ziet, niet voor mij maar voor het Surinaams volk dan kunnen we verder praten.Je hebt het recht de regering te kritiseren laat eens zien wat de oppositie beter kon doen dan deze regering.


  Maak melding

 8. Art,
  Loser wees blij dat er ook actieve mensen zijn, want stel dat idereen zo MOE was zoals jij.

  Jij bent een LUILAK daarom ben je moe !!!!
  Dus ga maar slapen en blijf dromen dat door passief te zijn toch goed komt met Suriname..

  Trouwens moetje weten dat een Coalitiepartij dus de regerendepartij alleen goed kan functioneren, wanneer de Oppositiepartij functioneel en ALERT is dus niet Moe is, maar Wakker.


  Maak melding

 9. De regering wil de wet aanpassen en zo het leenplafond verhogen. “De plafonds zijn in 2002 aangepast.

  Zeker voor straks je Shit achter laten voor de komende regering!! Met deze Strontregering wordt het niets maar dan ook niets, zoals er nu naar uitziet!! Het is toch altijd raak met deze boeven!! na de ene stelt de andere zich standby. Boef boven boef! Boevenland???

  Allen alvast vrolijk kerstdagen en een gelukkig 2011. Hoop dat het wel lukt!!!

  Nr 2 Pinto: Wat is er plotseling met jou aan de hand???
  Je begint nu anders te kakelen in plaats van te kraaien!! wat ik niet verwacht had! het was altijd bij jou de dood of de vaderland!!!
  Wat heeft deze regering van Bouta jou aangedaan overloper??

  Blaffen als een hond en als puntje bij paaltje komt, doe jij je staart in je kont stoppen en de hazepad kiezen. Ik zei je nog: wie het laatst lacht, lacht het best.

  GOD ZIJ MET SURINAME.


  Maak melding

 10. De oppositie staat op scherp.

  Ja natuurlijk. En met name dat 4-mans clubje van de NPS.

  Go ahead!

  U zult een roepende in de woestijn blijken te zijn.

  Het voor de gek houden van marrons met afgedankte buitenboord-/lichtmotoren, hondenafval en wat dies meer zij is voor goed achter ons!

  Nooit meer stemmen op de NPS.

  De laatste stuiptrekkingen zijn in zicht.

  Dit zijn duidelijke signalen daarvan.

  Gelukkig voor Suriname. You can not learn those old horses new trics.


  Maak melding

 11. Jessurun kletst weer een uit zijn nek. De vorige regering stond zelf ook op het punt het plafond te verhogen en toen was hij het er roerend mee eens. Vuurtjes stoken is nu zijn deel van de destabilisatiepolitiek die het Front voert. Maar ja, we zijn niet gek en hebben ze door.


  Maak melding

 12. Ronald aan het stuur .
  Ronald zegt dat hij kan sturen net zo goed als de chauffeur .
  Maar als hij 10 jaren mag sturen ; bam tegen een boom , krake krak , oh een mens , o jee een hond en plons in de sloot .
  In de sloot is Ronald heel alert op ontsporen automobilisten (leest;regering).
  Ai Ro , yu tja din !!!

  Stre de fu stre
  Wi no sa frede
  Republiek Suriname Voorwaarts
  Voorwaarts richting het geluk/overwinning
  SRANAN SA WINI
  Het vaderland of de dood !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.